Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den rasistiske benken

NYTT TEMA
Pernillel

Innlegg: 5032
Pernillel
24.09.20 07:51
sjarlenns: Ser i nyhetene at det skal eksistere muslimhat på storskala nivå i Norge. I miljøet jeg og de jeg kjenner rundt om i landet lever i, ser jeg intet av noe slikt. Antar noe muslimer er utsatt for hatefulle ytringer, men tror ikke det er systemisk.

Vel, hvis noen klarer å bli krenket av en trebenk i en park så skjønner en jo hvor lista ligger. Da er det ikke rart at mange ser rasisme rundt hvert gatehjørne. 

Gunstein12

Innlegg: 16290
Gunstein12
24.09.20 08:20
cruisecontrol: Selv ikke Uncle ben ris pakka er hellig.Den er visstnok ekstremt rasistisk og sjefen for MArs foods sier det er meningsfulle endringer i beste BLM stil Sukk https://www.msn.com/nb-no/matogdrikke/matnyheter/uncle-bens-endrer-navn-–-vi-lyttet-vi-lærte/ar-BB19ly9j?li=BBr5A5g&ocid=mailsignout&fbclid=IwAR1_SE6noPcu3m3UMkhGUWRLBhXemcaMjGqLPyMTH3w7z2ZPP8ckLPAFHww
MP62

Innlegg: 1270
MP62
24.09.20 17:25

"Selv ikke Uncle ben ris pakka er hellig.

Den er visstnok ekstremt rasistisk og sjefen for MArs foods sier det er meningsfulle endringer i beste BLM stil

 

Sukk"

 

Hadde sikkert blitt et helvetes bråk dersom Uncle Ben på pakka plutselig hadde  blitt byttet ut med en hvit mann også. Da hadde vel anklagene gått på at svarte ikke kan være entreprenører. Så det sikreste er å følge de samme forordningene som man hadde under Taliban; ingen levende vesener skal avbildes! Inger klager derimot på leverposteiboksen. Den er det nemlig svinelever i, så da bryr ingen seg. 

(Innlegget ble redigert 24.09.20 17:28)

Metalman666

Innlegg: 12566
Metalman666
24.09.20 19:51
Jean_Grey: Ja, det er idioti importert fra USA, inspirert av woke/BLM. Det det handler om er renselse.

Det er ingen tvil om at det er mye bra teknologi og sånne ting som blir produserte i USA som vi importerer, men fy faen så mye kulturelt søppel og avfall som kommer derfra også. Når venstresiden nærmest begynner å hevde at somaliere i Norge skulle være etterkommere av slaver, og at de er nærmest offer for århundrer med europeisk undertrykkelse så blir det for dumt.

Jean_Grey

Innlegg: 5621
Jean_Grey
24.09.20 21:11
Pernillel: Den radikale venstresiden har det med å alltid ødelegge sine egne samfunn.

Enig! Ideologiene de baserer seg på har aldri ledet til bra og frie samfunn. De har endt i diktaturer og folk blir holdt fattige og nede.

Jean_Grey

Innlegg: 5621
Jean_Grey
24.09.20 21:14
Metalman666: Det er ingen tvil om at det er mye bra teknologi og sånne ting som blir produserte i USA som vi importerer, men fy faen så mye kulturelt søppel og avfall som kommer derfra også. Når venstresiden nærmest begynner å hevde at somaliere i Norge skulle være etterkommere av slaver, og at de er nærmest offer for århundrer med europeisk undertrykkelse så blir det for dumt.

Ja, det viser hvor skremmende lavt kunnskapsnivå vi befinner oss på nå. Det lover ikke bra for fremtiden.

Sapient-X

Innlegg: 12163
Sapient-X
24.09.20 21:44
Pernillel: Den radikale venstresiden har det med å alltid ødelegge sine egne samfunn.

Men vi lever i dette samfunnet. De kommer til å ødelegge for oss. De bryr seg ikke, venstresiden er de rike og mektige, kjendiser og næringslivsledere, politikere, medietopper og akademikere. De bryr seg ikke om de som må leve med konsekvensene av deres onde handlinger.

Metalman666

Innlegg: 12566
Metalman666
24.09.20 22:53
Sapient-X: De bryr seg ikke, venstresiden er de rike og mektige, kjendiser og næringslivsledere, politikere, medietopper og akademikere.

For å si det sånn..... det er lenge siden venstresiden sto av arbeiderklassen. 

Metalman666

Innlegg: 12566
Metalman666
24.09.20 22:54
Jean_Grey: Ja, det viser hvor skremmende lavt kunnskapsnivå vi befinner oss på nå. Det lover ikke bra for fremtiden.

Enten bør vi gjeninnføre eugenikk for å hindre videre dumskap til nye genrasjoner ellers må vi rett og slett drive en holdnignskamp mot denne radikaliseringen, slik motstandsbevegelsen gjorde mot nazifiseringen under okkupasjonen.

Metalman666

Innlegg: 12566
Metalman666
24.09.20 23:45
Jean_Grey: Enig! Ideologiene de baserer seg på har aldri ledet til bra og frie samfunn. De har endt i diktaturer og folk blir holdt fattige og nede.

Når man ser åsese enkelte svarte holder på, da sikter jeg til BLM og disse som skal drive å forby alt, så kunne man nesten tro at rasetenkere som von Linne og andre i hans samtid hadde rett.

Pernillel

Innlegg: 5032
Pernillel
25.09.20 11:30
Jean_Grey: Enig! Ideologiene de baserer seg på har aldri ledet til bra og frie samfunn. De har endt i diktaturer og folk blir holdt fattige og nede.

I høyst leseverdige boken The Road to Somewhere forteller forfatteren om en middag han hadde med en finansminister under Blair eller Gordon Brown som da oppriktig mente at hensynet til eget lands innbyggere ikke skulle veie mer enn hensynet til andre, og at det derfor var viktigere å hjelp de aller fattigste fra andre deler av verden enn de fattige innbyggerne i Storbritannia.

Dette synet om at det "alltid er noen som har det dårligere enn andre" er noe som har gjennomsyret venstresiden helt siden de ble dupert av globalistene og turbokapitalistene til å tro at verden kunne reddes ved å rette fokuset mot den tredje verden. Men mens venstresiden bare ble et instrument for å ødelegge alt de har bygget opp etter andre verdenskrig så var det kapitalistene og the anywheres som inkasserte profitten ved å outsource blåsnippsjobbene til utlandet og hente inn millioner av immigranter som kunne presse ned lønnskostnadene hjemme.  

De virkelige taperne ble som vanlig den tradisjonelle arbeiderklassen som havnet mellom to stoler og som venstresiden nå ser på "the basket of deplorables" fordi de ikke støtter helhjertig opp om sin egen undergang.

A_Øivind

Innlegg: 12838
A_Øivind
25.09.20 16:11
Metalman666: En religion som ble grunnlagt av en pedofil massemorder med slaver.

Er det hentet fra Koranen at Muhammed hadde egne slaver? Husker du hvor det står?

Metalman666

Innlegg: 12566
Metalman666
25.09.20 19:09
A_Øivind: Er det hentet fra Koranen at Muhammed hadde egne slaver? Husker du hvor det står?

Dette står i hadithene, men koranen tillater sexslaveri og krigsbytte. Moskeer må fjernes, det krenker ikke-muslimers rettigheter og får dem til å føle seg utrygge.

A_Øivind

Innlegg: 12838
A_Øivind
25.09.20 19:41

Husker du hvilken Hadith og hvor det står?

Jean_Grey

Innlegg: 5621
Jean_Grey
25.09.20 21:31
Pernillel: I høyst leseverdige boken The Road to Somewhere forteller forfatteren om en middag han hadde med en finansminister under Blair eller Gordon Brown som da oppriktig mente at hensynet til eget lands innbyggere ikke skulle veie mer enn hensynet til andre, og at det derfor var viktigere å hjelp de aller fattigste fra andre deler av verden enn de fattige innbyggerne i Storbritannia. Dette synet om at det "alltid er noen som har det dårligere enn andre" er noe som har gjennomsyret venstresiden helt siden de ble dupert av globalistene og turbokapitalistene til å tro at verden kunne reddes ved å rette fokuset mot den tredje verden. Men mens venstresiden bare ble et instrument for å ødelegge alt de har bygget opp etter andre verdenskrig så var det kapitalistene og the anywheres som inkasserte profitten ved å outsource blåsnippsjobbene til utlandet og hente inn millioner av immigranter som kunne presse ned lønnskostnadene hjemme.   De virkelige taperne ble som vanlig den tradisjonelle arbeiderklassen som havnet mellom to stoler og som venstresiden nå ser på "the basket of deplorables" fordi de ikke støtter helhjertig opp om sin egen undergang.

Takk for boktips. Kan jo bare supplere med denne:

Labour i Storbritannia kommer med innrømmelser:

Labour threw open Britain's borders to mass immigration to help socially engineer a "truly multicultural" country, a former Government adviser has revealed.

The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and "rub the Right's nose in diversity", according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett.

He said Labour's relaxation of controls was a deliberate plan to "open up the UK to mass migration" but that ministers were nervous and reluctant to discuss such a move publicly for fear it would alienate its "core working class vote".

As a result, the public argument for immigration concentrated instead on the economic benefits and need for more migrants.

Kilde:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

(Innlegget ble redigert 25.09.20 21:33)

Sapient-X

Innlegg: 12163
Sapient-X
25.09.20 21:45
Gunstein12: Hvit eller brun ris?

Hvit eller brun ris er bare en sosial konstruksjon. Ikke vær en risist.

Sapient-X

Innlegg: 12163
Sapient-X
25.09.20 21:47
cruisecontrol: Selv ikke Uncle ben ris pakka er hellig.

Vi må visst fjerne alle svarte, og brune mennesker fra produkter. Kvinner også. I Norge må vi fjerne samen fra Joika kakene.

Det eneste som burde være lov på produkter er bilder av natur, dyr, abstrakte figurer, og hvite menn.

Hvordan skal de bekjempe rasismen, når det er de som hele tiden maser om rase? Det er nesten så de ønsker mer konflikter.

(Innlegget ble redigert 25.09.20 21:48)

Jean_Grey

Innlegg: 5621
Jean_Grey
25.09.20 22:07
Metalman666: Von Linné skapte en raseinndeling(indianere, negre, europeere og asiater), men han har ikke skylden for kolonialisme, slaveri eller nazismen. jeg har ikke sett dagsnytt 18 i går, jeg ser sjeldent å tv lenger.Men det må ses. Jeg tviler ikke selvfølgelig.
Raselære var helt vanlig innen vitenskapen fra Linnes tid og godt inn på 1900-tallet. Men per i dag har vitenskapen forkastet dette. Den gangen derimot tydet det man visste på at det eksisterte menneskeraser, menneskelig genetikk visste man heller lite om også.

Du må følge med i morgen, da kommer det en interessant artikkel om Linné. En annen debattant skriver om det her:

https://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1864235/tittel/sv-og-roedt-vil-fjerne-benk-i-botanisk-hage/innlegg/49724012/#49724012

(Innlegget ble redigert 25.09.20 22:07)

Gorback

Innlegg: 5184
Gorback
25.09.20 22:40

Nei og nei, hadde Muhammed virkelig slaver på 500 - 600-tallet? Hva med alle "gode nordmenn" som holdt seg med slaver i Norge i hundrevis av år etter dette...

jonas

Innlegg: 35439
jonas
25.09.20 22:47
cruisecontrol: Selv ikke Uncle ben ris pakka er hellig.

Hvorfor i alle dager skulle den være hellig?

0gg0

Innlegg: 41223
0gg0
25.09.20 23:08
jonas: Hvorfor i alle dager skulle den være hellig?

Det som menes med "hellig" her, er at rispakken kunne vært slik den er. Det er altså a figure of speech. Ikke religiøst ment med andre ord.

Enn at du måtte forklares noe så åpenbart.

Gunstein12

Innlegg: 16290
Gunstein12
25.09.20 23:10
0gg0: Det som menes med "hellig" her, er at rispakken kunne vært slik den er. Det er altså a figure of speech. Ikke religiøst ment med andre ord.
Enn at du måtte forklares noe så åpenbart.

Dette er vel typiske spørsmål for de som ikke har noe å utsette på denne galskapen.

0gg0

Innlegg: 41223
0gg0
25.09.20 23:15
Gunstein12: Dette er vel typiske spørsmål for de som ikke har noe å utsette på denne galskapen.

Det er nok det. De ble ikke tildelt noen ryggrad. Rett og slett.

De godtar alt som tullinger kommer med uten forbehold, og stiller idiotiske spørsmål til dem som ikke godtar.

Det er en slags etterkrampe av den politiske korrektheten som allerede er dratt langt ut i det absurde.

Ka9nen

Innlegg: 23271
Ka9nen
25.09.20 23:21
Gorback: Nei og nei, hadde Muhammed virkelig slaver på 500 - 600-tallet? Hva med alle "gode nordmenn" som holdt seg med slaver i Norge i hundrevis av år etter dette...

Hvor mange nordmenn i dag mener at disse "gode nordmennene" er perfekte mennesker og forbilde for oss idag ? (Fred være med dem!)

Gorback

Innlegg: 5184
Gorback
25.09.20 23:59
Ka9nen: Hvor mange nordmenn i dag mener at disse "gode nordmennene" er perfekte mennesker og forbilde for oss idag ?

Iallefall ikke jeg, norrøne folkeslag er ikke helt min greie! Mitt forbilde for det perfekte menneske er fra den greske klassisismen og der fantes det vel ikke slaver? Oh wait...;-)

Ka9nen

Innlegg: 23271
Ka9nen
25.09.20 23:59
Gorback: Iallefall ikke jeg, norrøne folkeslag er ikke helt min greie! Mitt forbilde for det perfekte menneske er fra den greske klassisismen og der fantes det vel ikke slaver? Oh wait...;-)

Ikke så mange i Norge som mener at disse skikkene og de menn vi hadde den gang var perfekte nei? De fleste forstår at verden har gått videre, også for det som ikke var bra for 100 år siden, 500 år siden osv. (Selv om det i den perioden også skjedde ting som tok verden fremover)

For du skjønner, om Muhammed kun var en historie så hadde det ikke vært så interessant. Det hadde vært greit. Men når folk faktisk mener at denne pedofile voldtektsmannen + slavetageren osv var "det perfekte menneske" og et forbilde for mange millioner mennesker i 2020 - ja da må man dømmes utifra dette. Og jeg kan ikke se noe annet at alle muslimer bør ta avstand til denne barbaren i 2020.

(Innlegget ble redigert 26.09.20 00:03)

Jean_Grey

Innlegg: 5621
Jean_Grey
26.09.20 21:58

Endelig vender fornuften tilbake i denne debatten, ikke minst hva som er fakta. I denne artikkelen fra Klassekampen tar en gruppe forskere bladet fra munnen og etter "...en oppklaring", "bør rasismesporet forlates raskest mulig."

 Hva er fakta:

1)Linné var et barn av opplysningstiden:

Carl von Linnés innsats med å klassifisere artsmangfoldet i naturen kan plasseres inn i opplysningstiden, og dermed også inn i en tid som åpner opp en spenning mellom tro og vitenskap. Der kirken tidligere hadde hatt hegemoniet for å sette premissene for livsfortolkning, vokste det i løpet av siste halvdel av 1700-tallet gradvis fram en bevissthet omkring menneskets rett til en viss grad av selvbestemmelse. Det ble klart formulert av Immanuel Kant i hans programskrift fra 1784: Opplysning kan defineres som menneskets utgang fra dets selvforskyldte umyndighet. Mennesket må ha mot til å betjene seg av sin egen forstand.

.....................

Linné er en av dem som legger grunnlaget for denne forstandigheten. Han viser selv en spenning mellom tro og viten i sitt livsverk. Linné åpner opp for naturvitenskapelig kunnskap, og for å forstå hvordan vi kan sette naturen i system. Men beskrivelsene, klassifiseringene og systematiseringene av planter, dyr og natur gis teologiske begrunnelser og bevitner Guds storhet. Linnés naturvitenskapelige systematiseringer er likevel et viktig grunnlag for autonomiseringsprosessen på 1700-tallet. Hans beskrivelse av artsmangfoldet inviterer til refleksjon og kunnskap som er begrunnet i intellektet, og ikke det guddommelige.

2)Linné kan ikke klassifiseres som rasist(Mine uthevninger):

Som påpekt av professor Gunnar Broberg i hans autoritative gjennomgang av Linnés livsverk i biografien Mannen som ordnade naturen. En biografi över Carl von Linné (2019) brukte Linné aldri rasebegrepet. I verket der han la fram sitt system for inndeling av naturen, Systema Naturae (1735), ser han menneskene som del av dyreriket. Her er han opptatt av de naturgitte forutsetningene for levekår og kultur. Mot en slik bakgrunn omtaler han «varieteter» av menneskeslekten, som kan skille seg fra hverandre i utseende og adferd. Dette er i pakt med naturfaglige tradisjoner fra antikken, slik som hos Hippokrates, som mente en måtte vurdere menneskenes lidelser og mottakelighet for pleie og helbredende tiltak ut fra deres bakgrunn – ikke helt ulikt måten migrasjonsmedisinen i dag må fungere på. Like lite som hos Hippokrates er Linnés varieteter en dom over det vi i moderne tid feilaktig kaller «raser». Linné grupperer mennesket i fire hovedtyper; Americanus, Asiaticus, Africanus og Europeanus. Hudfarge, diett og adferd er for en del bestemt av bosted. Dette er ikke absolutte karakteristikker. Når Linné finner distinktive trekk, og legger vekt på disse, er det fordi han liksom i planteverdenen ser etter «minimale par», altså distinktive faktorer der en kan avlede mer skjema- eller modellpregede systemsammenhenger. Dette har han lært av renessansens store systematiker, Peter Ramus, som påbegynte et stort arbeid med å klassifisere alt i logikken og empirien ut fra distinktive forskjeller.

At Linné i denne tradisjonen også inkluderer noen moralske trekk, er lett å misforstå i dag. Linné sikter nok helst mot det en har vært opptatt av siden romersk senantikk, mores, det vil si sed og skikk. Så vi skal ikke lese noen karaktersetting av folkegruppers moral ut av Linnés knappe karakteristikker.

Artikkelen kan i sin helhet leses her:

Linné, en oppklaring

Som artikkelforfatterne også skriver kan det være en fordel ...å forene det kritiske samtidsblikket med solid historisk kunnskap, og å forstå pionerene inn i den tiden de skrev seg inn i. 

Kanskje noe å tenke på for politikere og andre reaksjonære med i beste fall omtrentlig kunnskap!

(Innlegget ble redigert 26.09.20 22:02)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg