Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liberalistene

NYTT TEMA
Romlingane

Innlegg: 17784
Romlingane
20.10.20 10:50
Metalman666: Pengepartiet burde de heller kalle seg. Et parti som bryr seg verken om folk, nasjon eller menneskers velferd så lenge det er penger å tjene.

Jeg tror ljot sa det best da han sa at de er forherdede unge menn i alle aldre.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 11:18
Pernillel: Liberalistene ønsker i prinsippet fri innvandring og kommer ikke til å kaste ut folk som ikke vil arbeide.

Det vil være en forutsetning at de kan arbeide, det Liberalistene ønsker er i praksis fri arbeidsinnvandring.

Pernillel

Innlegg: 5206
Pernillel
20.10.20 12:25
Obeseus: Det vil være en forutsetning at de kan arbeide

Liberalistene kommer ikke til å kaste ut folk som ikke kan eller vil arbeide. Disse vil i stede ende opp som en offentlig utgift i mange, mange år fremover inntil Liberalistene evt. får flertall til å sanere bort hele velferdssystemet. Alt dette står i prinsipprogrammet deres.

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 12:54
Obeseus: Det har man forsøkt, uten hell i noen år nå. Fødselstallene faller i Norge som i mange land rundt oss. Selv om vi skulle lykkes med å få fødselstallene opp igjen vil det ta minste 20 år før de entrer arbeidsmarkedet, derfor er vi helt avhengig av innvandring i mellomtiden.

Det er fortsatt mange nordmenn som ikke har jobb, de må prioriteres først. Hvilke innvandrergrupper er du forresten refererer til?

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 13:30
Pernillel: Liberalistene kommer ikke til å kaste ut folk som ikke kan eller vil arbeide. Disse vil i stede ende opp som en offentlig utgift i mange, mange år fremover inntil Liberalistene evt. får flertall til å sanere bort hele velferdssystemet. Alt dette står i prinsipprogrammet deres.

De vil ikke det når Liberalistene vil fjerne alle offentlige velferdsgoder for disser og kreve selvforsørgelse for å få opphold.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 13:31
Metalman666: Det er fortsatt mange nordmenn som ikke har jobb, de må prioriteres først. Hvilke innvandrergrupper er du forresten refererer til?

Hjelper lite når de ikke har kompetansen arbeidsgiverne trenger.

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 13:35
Obeseus: Hjelper lite når de ikke har kompetansen arbeidsgiverne trenger.

Det har nordmenn. Polakker utgjør ingen arbeidskraft eller kompetanse man ikke finner i Norge. Det norske folk må i arbeid før vi prioriterer arbeidsinnvandring.

trondhjem

Innlegg: 11408
trondhjem
20.10.20 13:35
Pernillel: Vi vet at offentlig velferd og åpne grenser ikke er forenelige størrelser og en kan kanskje anta at land uten velferd heller ikke vil bli særlig attrative for mennesker som kun kommer for velferdens skyld.

Det er nok ikke velferden som sådan som er det store trekkplasteret for mange nødstilte. Det teller nok langt mer at vi har et rikt, fredelig og velfungerende samfunn der det er mulig å skape seg et godt liv i motsetning til det fattige og dysfunksjonelle samfunnet de rømmer fra. 

En åpen grense ville medført en uhåndterlig flom av flyktninger selv om de ikke fikk ta del i velferdsstaten. 

 

trondhjem

Innlegg: 11408
trondhjem
20.10.20 13:45
A_Øivind: Det ligger en liten selvmotsigelse her, synes jeg.

Det er ingen selvmotsigelse.

Liberalistene vil fjerne velferdsstaten for oss alle. De ser på en statlig skattefinansiert velferdsordning som en tvangstrøye som gjør oss ufrie. De vil i stedet ha et fullprivatisert helsesystem med åpen fri konkurranse og hvor den enkelte må sørge for å få tilgang til nødvendige tjenster gjennom forsikring etc. 

 

 

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 13:48
trondhjem: Liberalistene vil fjerne velferdsstaten for oss alle. De ser på en statlig skattefinansiert velferdsordning som en tvangstrøye som gjør oss ufrie. De vil i stedet ha et fullprivatisert helsesystem med åpen fri konkurranse og hvor den enkelte må sørge for å få tilgang til nødvendige tjenster gjennom forsikring etc.

Et tulleparti etter min mening.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 14:18
Metalman666: Det har nordmenn. Polakker utgjør ingen arbeidskraft eller kompetanse man ikke finner i Norge. Det norske folk må i arbeid før vi prioriterer arbeidsinnvandring.

Problemet er at det også er for få nordmenn, vi føder ikke nok barn og det vil ta mange tiår før det vil rettes opp igjen. Så akkurat som i hele vår historie trenger vi arbeidsinnvandrere.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 14:18)

Pernillel

Innlegg: 5206
Pernillel
20.10.20 14:23
Obeseus: De vil ikke det når Liberalistene vil fjerne alle offentlige velferdsgoder for disser og kreve selvforsørgelse for å få opphold.

Det vet vi er helt urealistisk med det første så i praksis vil en stemme til Liberalistene bare bety enda mer innvandring og enda mer bruk av offentlige midler.

trondhjem

Innlegg: 11408
trondhjem
20.10.20 14:25
Metalman666: Et tulleparti etter min mening.

Det er jeg enig i. 

Det er grunn til å merke seg at liberalistene er slett ikke de eneste som tenker i disse baner. Det er de som trekker dette tankegodset lengst (i Norge), men når borgerlige politikere snakker om behovet for å la private tilby helse, utdanning og andre veferdstjenester for å gi det enkelte valgfrihet, er det akkurat det samme liberalistiske tankegodset som ligger under. 

 

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 14:52
Obeseus: Problemet er at det også er for få nordmenn, vi føder ikke nok barn og det vil ta mange tiår før det vil rettes opp igjen. Så akkurat som i hele vår historie trenger vi arbeidsinnvandrere

Hvilke innvandrergrupper der det du snakker om? Og hva slags kompetanse har de som vi ikke har her?

Vi har hundretusener av arbeidsledige for øyeblikket.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 15:53
Pernillel: Det vet vi er helt urealistisk med det første så i praksis vil en stemme til Liberalistene bare bety enda mer innvandring og enda mer bruk av offentlige midler.

Nei, en stemme til Liberalistene vil være en stemme for å redusere offentlig forbruk og avvikle velferdsstaten.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 15:54
trondhjem: Det er de som trekker dette tankegodset lengst (i Norge), men når borgerlige politikere snakker om behovet for å la private tilby helse, utdanning og andre veferdstjenester for å gi det enkelte valgfrihet, er det akkurat det samme liberalistiske tankegodset som ligger under.

De borgerlige partiene er sosialdemokrater og ønsker da ikke å avvikle velferdsstaten. Tvert imot ser vi at den har vokst de siste 7 årene og offentlig forbruk utgjør det høyeste nivået siden 90-tallet.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 15:56
Metalman666: Hvilke innvandrergrupper der det du snakker om? Og hva slags kompetanse har de som vi ikke har her? Vi har hundretusener av arbeidsledige for øyeblikket.

Det kan være alle slags spesialister innen en rekke felt, alt fra ingeniører, til leger, til folk med doktorgrader. Mange er ledige nå, men de har ikke kompetansen arbeidsgiverne trenger, derfor må vi supplementere med arbeidsinnvandrere, slik vi alltid har gjort.

Pernillel

Innlegg: 5206
Pernillel
20.10.20 17:04
Obeseus: en stemme til Liberalistene vil være en stemme for å redusere offentlig forbruk og avvikle velferdsstaten.

Nei, en stemme til Liberalistene er en stemme til mer innvandring dermed enda mer offentlig forbruk.

Pernillel

Innlegg: 5206
Pernillel
20.10.20 17:07
trondhjem: Det er nok ikke velferden som sådan som er det store trekkplasteret for mange nødstilte. Det teller nok langt mer at vi har et rikt, fredelig og velfungerende samfunn der det er mulig å skape seg et godt liv i motsetning til det fattige og dysfunksjonelle samfunnet de rømmer fra.  En åpen grense ville medført en uhåndterlig flom av flyktninger selv om de ikke fikk ta del i velferdsstaten.

Velferd vil nok fremdeles være et viktig utvalgskriterium for mange som ønsker å flytte, men det er selvsagt ikke det eneste. Størrelsen på den eksisterende diasporaen ("brohodeeffekten"), etterspørselen etter arbeidskraft, hvor lett det er å etablere seg, språk, osv. er også essensielt her.

Men jeg er enig i at selv om vi kuttet ut velferden så ville det neppe stanse influksen av mennesker som måtte komme av andre årsaker. 

(Innlegget ble redigert 20.10.20 17:11)

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 17:08
Obeseus: Det kan være alle slags spesialister innen en rekke felt, alt fra ingeniører, til leger, til folk med doktorgrader. Mange er ledige nå, men de har ikke kompetansen arbeidsgiverne trenger, derfor må vi supplementere med arbeidsinnvandrere, slik vi alltid har gjort.

Kan du utdype hvilke typer spesialister vi ikke har mulighet til å utdanne i Norge og som ikke finnes blant nordmenn?

Kan du også svare på hvilke etnisiteter og nasjonaliteter du mener vi trenger som arbeidskraft?

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 17:13
Pernillel: Nei, en stemme til Liberalistene er en stemme til mer innvandring dermed enda mer offentlig forbruk.

Du vil tydeligvis ikke ha noen seriøs debatt, for leser du deres program ser du at du tar feil. De går til valg på å fjerne all offentlig velferd.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 17:14
Metalman666: Kan du utdype hvilke typer spesialister vi ikke har mulighet til å utdanne i Norge og som ikke finnes blant nordmenn? Kan du også svare på hvilke etnisiteter og nasjonaliteter du mener vi trenger som arbeidskraft?

Hvor de er fra spiller ingen rolle, det er hva de kan bidra med av kompetanse og arbeidskraft vi ikke klarer å skaffe selv. Det kan være alle slags yrker, ettersom vi vil mangle arbeidskraft de neste tiårene og ikke klarer å føde nok barn selv.

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 17:20
Pernillel: Nei, en stemme til Liberalistene er en stemme til mer innvandring dermed enda mer offentlig forbruk.

En stemme til liberalistene er å stemme for masseinnvandring. Det innebærer en nedprioritering av den norske arbeider og norske statsborgeres rett til arbeid til inntekt. Liberalistenes politikk vil i praksis oppmuntre arbeidsgivere til å hente billig arbeidskraft fra østblokken og legge til rette for sosial dumping. Det er mange arbeidsløse nordmenn og norske statsborgere i Norge i dag, og det blir ikke færre med coronakrisen. Liberalistenes politikk er kun beregnet på å tjene penger, det tas overhode ikke hensyn til at det finnes mange arbeidsledige, de driter de i så lenge de får bedriftene sine i gang. Libertarianisme eller ekstrem markedsliberalisme som dette vil kun gagne de veldig rike og legge til rette for sosial dumping og slavearbeid med utenlandsk billig arbeidskraft.

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 17:21
Obeseus: Hvor de er fra spiller ingen rolle, det er hva de kan bidra med av kompetanse og arbeidskraft vi ikke klarer å skaffe selv. Det kan være alle slags yrker, ettersom vi vil mangle arbeidskraft de neste tiårene og ikke klarer å føde nok barn selv.

Kan du svare på hvilke typer eksperter som ikke finnes i Norge? Og hvilke land det finnes i?

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 17:28
Metalman666: Kan du svare på hvilke typer eksperter som ikke finnes i Norge? Og hvilke land det finnes i?

https://www.aftenposten.no/norge/i/LAkAn1/mangelen-paa-arbeidskraft-oeker-i-norge

 

Problemet er også at vi ikke har nok arbeidskraft totalt grunnet tiår med lave fødselstall.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 17:31
Metalman666: Libertarianisme eller ekstrem markedsliberalisme som dette vil kun gagne de veldig rike og legge til rette for sosial dumping og slavearbeid med utenlandsk billig arbeidskraft.

Empiri viser noe annet, det er landene med mest markedsliberalisme som har høyest levestandard og velstand. Ikke de mest sosialistiske som stenger grensene for spesialister og investorer som skaper og fyller arbeidsplasser.

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 17:38
Obeseus: Empiri viser noe annet, det er landene med mest markedsliberalisme som har høyest levestandard og velstand. Ikke de mest sosialistiske som stenger grensene for spesialister og investorer som skaper og fyller arbeidsplasser.

Det er de landene som har flest av sine egne innbyggere i jobb som klarer seg best. Det er selvsagt ikke noen yrker vi ikke kan utdanne folk innen i Norge og som det ikke finnes kompetanse innen blant nordmenn.

Når man heller vil ha masseinnvandring fra mindre utviklede land som Polen til håndverkeryrker og til helsesektoren og har stor arbeidsledighet blant egne sier det seg selv at ikke levestandarden øker. Arbeidsledighet er alltid dårlig for en økonomi.

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 17:56
Metalman666: Det er de landene som har flest av sine egne innbyggere i jobb som klarer seg best. Det er selvsagt ikke noen yrker vi ikke kan utdanne folk innen i Norge og som det ikke finnes kompetanse innen blant nordmenn. Når man heller vil ha masseinnvandring fra mindre utviklede land som Polen til håndverkeryrker og til helsesektoren og har stor arbeidsledighet blant egne sier det seg selv at ikke levestandarden øker. Arbeidsledighet er alltid dårlig for en økonomi.

Arbeidsledighet er ikke en onde så lenge den ikke er for høy. En viss ledighet grunnet sesongvariasjoner og naturlige svingninger er derimot helt nødvendig for en fungerende økonomi. Norge har lav ledighet, selv idag og trenger derfor arbeidsinnvandring for å få det til å gå opp

(Innlegget ble redigert 20.10.20 17:57)

Metalman666

Innlegg: 12718
Metalman666
20.10.20 19:12
Obeseus: Arbeidsledighet er ikke en onde så lenge den ikke er for høy. En viss ledighet grunnet sesongvariasjoner og naturlige svingninger er derimot helt nødvendig for en fungerende økonomi. Norge har lav ledighet, selv idag og trenger derfor arbeidsinnvandring for å få det til å gå opp

Mennesker trenger penger, derfra trenger de en pengekilde, det vil i de fleste tilfeller innebære jobb. Vi trenger selvsagt ikke arbeidsinnvandring fra østblokken, fra land som blir delvis bygd opp av norske skattepenger.

Hovedmålet må være å sikre nordmenn jobb så de kan brødfø sin egen familie. Andre land skal ikke sko seg på vår arbeidsledighet. Rikdom skal ikke være et mål i seg selv men å sikre alle en anstendig levestandard. Vi har etter min mening ingen forpliktelse til å gi jobber til folk fra andre land.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 19:13)

Obeseus

Innlegg: 69
Obeseus
20.10.20 19:15
Metalman666: Mennesker trenger penger, derfra trenger de en pengekilde, det vil i de fleste tilfeller innebære jobb. Vi trenger selvsagt ikke arbeidsinnvandring fra østblokken, fra land som blir delvis bygd opp av norske skattepenger. Hovedmålet må være å sikre nordmenn jobb så de kan brødfø sin egen familie. Andre land skal ikke sko seg på vår arbeidsledighet. Rikdom skal ikke være et mål i seg selv men å sikre alle en anstendig levestandard. Vi har etter min mening ingen forpliktelse til å gi jobber til folk fra andre land.

Vi er ikke forpliktet, vi gjør det fordi vi trenger arbeidskraften og det er i vår egen interesse. Det gir nordmenn høyere velstand og lavere inflasjon da lønnsveksten holdes nede. Uten disse ville nordmenn hatt lavere levestandard.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg