Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islam i Norge

NYTT TEMA
Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 10:52

Mange tror at "ekstrem islam" (altså en rett frem tolkning) er noe som hører hjemme i Saudi-Arabia, Iran osv + enkelte muslimske miljøer som islam.net. Det er ihvertfall mitt inntrykk. Derfor er det interessant hva en kvinnelig journalist fant under da hun besøkte de lokale moskeene i bibelbeltet:

 En kvinnelig journalist tok på seg skoene og gjorde rett og slett jobben sin. Hun oppsøkte alle de lokale moskeene i Listerregionen: Flekkefjord, Farsund, Lyngdal og Kvinesdal. Mona Wikøren i avisen Lister ville vite hvordan det tenkes rundt grunnleggende forhold i islam: hijab, homofili, sharia.

Wikøren spør:

I Iran ble advokat Nasrin Sotoudeh nylig dømt til 148 piskeslag og 33 år i fengsel for å ha forsvart en kvinne som trosser hijabforbudet.

– Er det en grei straff, eller tar dere avstand fra det?

 Jeg kan ikke snakke om straff i Iran. Når det kommer til religiøse regler, så må kvinnene ha hijab. Men man ser at noen går med og noen uten, sier Isa.

– Så det er ingen absolutt regel om hijab?

– Koranen sier hun må ha hijabDet er forbudt å gå uten. Hvis man går uten, så følger man ikke islams regler.

– Hva er straffen?

– Jeg vet ikke – men Gud vil nok brenne henne i fyren, sier Isa.

De to herrene bekrefter at islam er en «lovreligion», og med denne loven, sharia, i hånden, vil de gjøre følgende med homofile:

 Straffen for homofili er ifølge Koranen steining, forklarer Isa.

– Hvis du hadde hatt en datter som er lesbisk. Hvordan ville du håndtert det?

– Det hadde vært min feil. Da hadde jeg oppdratt henne feil.

– Er dette en del av det barna lærer på deres koranskole?

– Ja. Det blir fortalt at det er forbudt, sier Isa. Imamen nikker samtykkende. Det er han som lærer barna Koranen.

https://www.rights.no/2019/05/imam-vil-ha-sharialover-i-norge-kvinner-uten-hijab-skal-brenne-i-helvete/

Det er altså veldig langt unna at bare islam.net mener denne type holdninger, det ser vel heller ut til å være normalen? Når skal folk våkne når det gjelder religionen/ideologien islam?

(Da fikk jeg det i rett forum også!)

A_Øivind

Innlegg: 12929
A_Øivind
25.10.20 14:12
Ka9nen: Det er altså veldig langt unna at bare islam.net mener denne type holdninger, det ser vel heller ut til å være normalen? Når skal folk våkne når det gjelder religionen/ideologien islam?

Religiøse fundamentalister mener guden deres vil straffe dem som ikke følger det "den rette lære"?

Er ikke det religion i et nøtteskall da? Med mindre man har levd under en stein hele livet, så kommer vel ikke dette som noen overraskelse?

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 14:35
A_Øivind: Er ikke det religion i et nøtteskall da? Med mindre man har levd under en stein hele livet, så kommer vel ikke dette som noen overraskelse?

Nei, jeg kan ikke se det. "Religion" kan være så mangt. 

Sam Harris forklarer dette poenget her: https://www.youtube.com/watch?v=LfKLV6rmLxE&t=167s

A_Øivind

Innlegg: 12929
A_Øivind
25.10.20 14:50
Ka9nen: "Religion" kan være så mangt.

Da gjelder vel dette for muslimer også?

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 15:47
A_Øivind: Da gjelder vel dette for muslimer også?

Jo, men du har ikke fått med deg poenget til Sam Harris. Hovedproblemet med Islam er at de man ser på "ekstreme" har en rett fram tolkning av det, mens de som er moderate velger å se vekk fra originalen. 

Mens i en del andre religioner, så er ikke "ekstremisme" eller bokstavtro et problem fordi fundamentene eller kjerneverdiene er ikke-voldelige. Eksempelet som ble dratt frem er jainisme.

Gunstein12

Innlegg: 16612
Gunstein12
25.10.20 16:09
A_Øivind: Religiøse fundamentalister mener guden deres vil straffe dem som ikke følger det "den rette lære"?

Først skal homofile steines, så skal gud straffe de?

 Straffen for homofili er ifølge Koranen steining, forklarer Isa.

Hva om gud ikke dukker opp da?

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
25.10.20 16:14
Ka9nen: Mange tror at "ekstrem islam" (altså en rett frem tolkning) er noe som hører hjemme i Saudi-Arabia, Iran osv + enkelte muslimske miljøer som islam.net. Det er ihvertfall mitt inntrykk. Derfor er det interessant hva en kvinnelig journalist fant under da hun besøkte de lokale moskeene i bibelbeltet: En kvinnelig journalist tok på seg skoene og gjorde rett og slett jobben sin. Hun oppsøkte alle de lokale moskeene i Listerregionen: Flekkefjord, Farsund, Lyngdal og Kvinesdal. Mona Wikøren i avisen Lister ville vite hvordan det tenkes rundt grunnleggende forhold i islam: hijab, homofili, sharia. Wikøren spør: I Iran ble advokat Nasrin Sotoudeh nylig dømt til 148 piskeslag og 33 år i fengsel for å ha forsvart en kvinne som trosser hijabforbudet.

Volden er både innbakt og helliggjort i islam. Det var ikke Rasmus Paludans religionskritikk, som er årsaken til de voldsomme opptøyer, der 23 ble anholdt, 60 biler ble brent ned og deler av København lignet en krigssone. Paludan kastet en koran under demonstrasjonen. Problemet er først og fremst islam, sier Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. Han mener diagnosen er religionen og at for mange av dens følgere har kommet til Danmark.

Ifølge M.Henriksen er den eneste holdbare vei til mindre voldelige samfunn å begrense eller helt stoppe muslimsk innvandring til Danmark, forteller han til 24NYT.

I Dansk Folkeparti har man med bekymring regisstrert politiske strømninger som handler om å gi etter for voldsmennene. Politiet avbrøt demonstrasjonen på Nørrebro av hensyn til den offentlige fred. Minst to uromakere ble i forbindelse med opptøyene fotografert med flag som kan bety sympati med Islamsk Stat.

Overraskende er det Rasmus Paludan som får kritikk. Tar ikke avstand fra voldsmennene. Henriksen frykter at politikere unngår å kritisere gjerningsmennene, fordi det er stemmer å hente.

   "Top DF'er ryster på hovedet af Løkke: Problemet er islam og muslimer". 24NYT  16.04.19

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 17:51
Rockohh: Volden er både innbakt og helliggjort i islam. Det var ikke Rasmus Paludans religionskritikk, som er årsaken til de voldsomme opptøyer, der 23 ble anholdt, 60 biler ble brent ned og deler av København lignet en krigssone. Paludan kastet en koran under demonstrasjonen. Problemet er først og fremst islam

Det er jo helt åpenbart og helt korrekt. Men mange ser det ikke på den måten. Jeg husker da karikaturstriden i starten, veldig mange rundt meg sa at "det var unødvendig å provosere slik". 

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
25.10.20 21:52
Ka9nen: Det er jo helt åpenbart og helt korrekt. Men mange ser det ikke på den måten. Jeg husker da karikaturstriden i starten, veldig mange rundt meg sa at "det var unødvendig å provosere slik".

Typisk! Det sa også den danske statsministeren at det var en meningsløs provokasjon som han tok kraftig avstand fra, demontrasjonen til Paludan da han kastet en koran i 2019 og deler av København ble seende ut som en krigssone.

Den kvinnelige journalisten i moskeene avdekket som Paludan noe som allerede var der. Statsminister og justisminister i Danmark rettet skytset mot Paludan. Hvis bare han ville holde opp. Men folk har for lengst forstått at Paludan får noe frem, som allerede ligger der uansett hva. Det er bare et spørsmål om hvordan det vil bryte ut. De ser villskapen og hatet. Det som bryter frem skremmer alminnelige mennesker.

Signalet om det nye voldsnivå kom med eksplosjonen i en bil nær Mjølnerparken natt til søndag. Deretterfulgte fundet av granaten og avfyring av skarpe skudd.

Under urolighetene dukket det også opp en mann med et IS-flagg på brystet.. Satt opp mot arabiske videoer som ble spredd skal det tas meget alvorlig. Men myndighetene holdt seg tause om ekstremismen de avdekket.

Keva

Innlegg: 25048
Keva
25.10.20 22:05
A_Øivind: Da gjelder vel dette for muslimer også?

Poenget er, skjønner du - at disse "VGD-ridderne av den muslimfrie jord" og "Wrongs"-miljøet tror at de vet bedre enn muslimene selv hva islam er. Tolkningen deres stemmer overens med de aller mest ekstremistiske sidene ved denne religionen - så de er altså mer "rettroende enn de mest fanatiske IS-folkene.
"Mer katolsk enn paven", altså.
Så må de jo bare holde på slik, tenker jeg - og bedømmer mennesker som mennesker, ut fra hva de gjør og sier. I hvert fall ikke ut fra hva wrongs-fanatikerne vil vri det til.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 22:14
Keva: Poenget er, skjønner du - at disse "VGD-ridderne av den muslimfrie jord" og "Wrongs"-miljøet tror at de vet bedre enn muslimene selv hva islam er.

Og som vanlig slenges det ut påstander uten noe som minner om dokumentasjon, argumentering, saklighet, sannsynliggjøring eller annet som har noe med redelig debatt å gjøre.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 22:23)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
25.10.20 22:14
Keva: så de er altså mer "rettroende enn de mest fanatiske IS-folkene.

Link?

Jean_Grey

Innlegg: 5785
Jean_Grey
25.10.20 22:17
Ka9nen: Mange tror at "ekstrem islam" (altså en rett frem tolkning) er noe som hører hjemme i Saudi-Arabia, Iran osv + enkelte muslimske miljøer som islam.net. Det er ihvertfall mitt inntrykk. Derfor er det interessant hva en kvinnelig journalist fant under da hun besøkte de lokale moskeene i bibelbeltet:

Islam er et fremmedelement i Norge og nordmenn flest vet fremdeles ikke nok om denne religionen. Terje Tvedt beskriver dette greit i sin bok: Det internasjonale gjennombruddet. Fra «ettpartistat» til flerkulturell stat.

Tvedt vier islam et eget kapittel. Han nevner at «ørkenreligionen» islam bare på noen tiår ble «landets nest største og raskest voksende religion». Han gir riss av det langvarige og ofte konfliktfulle forholdet mellom islam og Europa (ikke mellom Norge og islam, for knapt noe land har hatt så lite kontakt med islam som Norge inntil 1970, om man holder sjøfolk utenfor), og at den svært vennligsinnede og rause (også økonomisk) dialoglinjen islam har blitt møtt med i Norge, er et unntak i kulturmøtenes lange historie. Norske aviser, Den norske kirke og andre aktører har i hovedsak advart mot å skape «fiendebilder», og understreket at islam hører til de «abrahamittiske» religionene.

Og dette er vel det islam er fortsatt for en del nordmenn og norske politikere. Noe fjernt og eksotisk som man kun har hørt om fra f.eks sjøfolk, og som man ikke har noe forhold til.

Hentet fra:

https://www.document.no/2017/12/04/det-store-hamskiftet/

(Innlegget ble redigert 25.10.20 22:20)

perchri

Innlegg: 11301
perchri
25.10.20 23:22
Ka9nen: Og som vanlig slenges det ut påstander uten noe som minner om dokumentasjon, argumentering, saklighet, sannsynliggjøring eller annet som har noe med redelig debatt å gjøre.

Vi kan prate til vi dør om den saken. Islam passer ikke inn her i Norge...heller ikke i resten av europa. Ferdig talt.

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
25.10.20 23:41
Ka9nen: Det er altså veldig langt unna at bare islam.net mener denne type holdninger, det ser vel heller ut til å være normalen? Når skal folk våkne når det gjelder religionen/ideologien islam?

Martin Henriksen i Dansk Folkeparti, som jeg nevnte, mener at islam er totalt uintegrerbar i Danmark og at muslimer kun kan bli integrerte, hvis de helt dropper islam eller frasier seg sentrale deler av den islamske tro, eksempelvis sharia.

Metalman666

Innlegg: 12717
Metalman666
25.10.20 23:54
Rockohh: Martin Henriksen i Dansk Folkeparti, som jeg nevnte, mener at islam er totalt uintegrerbar i Danmark og at muslimer kun kan bli integrerte, hvis de helt dropper islam eller frasier seg sentrale deler av den islamske tro, eksempelvis sharia.

Nå har de også en venstrevridd regjering som er knallhard mot islam

Kippah

Innlegg: 16557
Kippah
26.10.20 11:17
A_Øivind: Religiøse fundamentalister mener guden deres vil straffe dem som ikke følger det "den rette lære"? Er ikke det religion i et nøtteskall da? Med mindre man har levd under en stein hele livet, så kommer vel ikke dette som noen overraskelse?

Først vil jeg gjøre nå så uvanlig av å skryte av en meningsmotstander. Synes du debatterer godt og saklig, men er uenig med deg her. Som religiøs respekterer jeg andre religioner og er egentlig ikke så opptatt av hva andre mener osv. Forventer ikke at andre skal mene det samme som meg. Er jeg uvanlig da?

Fico

Innlegg: 27012
Fico
26.10.20 11:33

Nei dette er sunn  fornuft.

Men av og  til er støy så pass høylydt, at den stillfarne ikke kan høres eller komme til ordet. Da bør en kanskje legge seg på været, tenker nå jeg for meg selv om slike ting, eller av og  til,  ta noen nødvendige  taklinger, og  her en tommel til deg for dine oppfatninger.     

Kippah

Innlegg: 16557
Kippah
26.10.20 14:36

Takk for det Fico. Setter pris på tommelen.

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
26.10.20 15:31
A_Øivind: Religiøse fundamentalister mener guden deres vil straffe dem som ikke følger det "den rette lære"? Er ikke det religion i et nøtteskall da? Med mindre man har levd under en stein hele livet, så kommer vel ikke dette som noen overraskelse?

Sier du med dette at du har levd under en stein hele livet? Buddha forklarte at det ikke er en gud som straffer eller belønner oss for det vi gjør. Buddha avviste at det finnes en slik allmektig Gud.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
26.10.20 16:06
Jean_Grey: Islam er et fremmedelement i Norge og nordmenn flest vet fremdeles ikke nok om denne religionen.

Helt klart. Jo mer jeg får vite om ideologien, desto mer skeptisk blir jeg til den! Og spesielt når man ser effekten den har på 50+ muslimske ikke-demokratiske stater, samfunn, moskeer, familier... enkeltpersoner... (Spesielt kvinner). Det er observerbart at Islam ruinerer samfunn!

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
26.10.20 16:28
Ka9nen: – Koranen sier hun må ha hijab. Det er forbudt å gå uten. Hvis man går uten, så følger man ikke islams regler.

Det er ikke sant det imamen sier her, men det spiller vel ingen rolle for dem så lenge imamen har sagt det. Han vet vel best der uansett.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
26.10.20 16:31
Rockohh: Det er ikke sant det imamen sier her, men det spiller vel ingen rolle for dem så lenge imamen har sagt det. Han vet vel best der uansett.

Det kunne vært interessant å spørre: Får denne moskeen statsstøtte for å spre islam på Iran sitt vis?

Rockohh

Innlegg: 2672
Rockohh
26.10.20 17:33
Ka9nen: Det kunne vært interessant å spørre: Får denne moskeen statsstøtte for å spre islam på Iran sitt vis?

Det står om noe lignende i Human Rights artikkel:"Stenger nok en moske. Når ser vi det samme i Norge, Erna?" 8.02.19

Enhver moske som ikke følger norsk lov, eller som mottar økonomisk støtte fra despotiske regimer, skal straffes økonomisk.

Trekke tilbake økonomisk støtte til trossamfunn som oppfordrer til brudd på norsk straffelov eller mottar støtte fra stater som ikke praktiserer religionsfrihet.

En moske i Grenoble er stengt og alle eiendeler der fryses. Fordi man har drevet en "forkynnelse"som bygger opp under væpnet jihad. Moskeens budskap har vært "vold, hat og diskriminering mot tilhengere av andre religioner".Budskapet fra imamen og ledelsen har vært i strid med de republikanske verdiene, heter det videre. Myndighetene peker også på budskap som legimiterer sharia og "diskriminering av kvinner".

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
26.10.20 17:51
Keva: "VGD-ridderne av den muslimfrie jord" og "Wrongs"-miljøet tror at de vet bedre enn muslimene selv hva islam er. Tolkningen deres stemmer overens med de aller mest ekstremistiske sidene ved denne religionen - så de er altså mer "rettroende enn de mest fanatiske IS-folkene.
"Mer katolsk enn paven", altså.
Så må de jo bare holde på slik, tenker jeg - og bedømmer mennesker som mennesker, ut fra hva de gjør og sier. I hvert fall ikke ut fra hva wrongs-fanatikerne vil vri det til.

Dine stadige utbrudd mot oss som ikke ser på Islam som "fredens religion", minner en del om Erdrogan sitt utbrudd mot Macron, det er kanskje med vilje? (Til og med ordrett, enkelte ganger!)

– Macron bidrar til ytterligere polarisering og marginalisering, som uunngåelig vil føre til radikalisering, sa Pakistans statsminister Imran Khan søndag.

Frankrikes ambassadør til Tyrkia ble i forrige uke kalt hjem som følge av at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan også har langet ut mot Macron.

– Hva kan du si om et statsoverhode som behandler millioner av medlemmer fra ulike trosretninger på denne måten? Først og fremst, få sjekket den mentale tilstanden, sa Erdogan i en TV-sendt tale lørdag 24. oktober.

Mandag fortsatte Erdogan kritikken av Macron, og sammenlignet måten muslimer blir behandlet på i Europa med folkemordet på jødene før og under annen verdenskrig.

Dere er fascister i den rette forstand. Dere er i rett forstand leddene i lenken koblet til nazismen, sa Erdogan.

Også Marokko har fordømt presidentens uttalelser. Det samme har palestinske Hamas, libanesiske Hizbollah og afghanske Taliban.

https://www.nettavisen.no/nyheter/frankrike-i-hardt-vaer-i-den-muslimske-verden/3424037571.html

(Innlegget ble redigert 26.10.20 17:53)

Keva

Innlegg: 25048
Keva
26.10.20 17:58

Og fremdeles er det noen som tror at debatt består av å gaule inn lange avskrifter.

Jaja.

A_Øivind

Innlegg: 12929
A_Øivind
26.10.20 19:13
Ka9nen: Også Marokko har fordømt presidentens uttalelser. Det samme har palestinske Hamas, libanesiske Hizbollah og afghanske Taliban.

Ja, da vil nok Macron helt sikkert tenke gjennom uttalelsene sine på nytt.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
26.10.20 19:29
A_Øivind: Ja, da vil nok Macron helt sikkert tenke gjennom uttalelsene sine på nytt.

Det håper jeg virkelig ikke, men tror dessverre at mange blir litt svette når så mange muslimer begynner med fordømmelser.

Nabo

Innlegg: 16623
Nabo
26.10.20 19:30

Når vettet vanter!

Denne gang i Laagendalsposten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg