Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islam i Norge

NYTT TEMA
Homo_Erectus

Innlegg: 25634
Homo_Erectus
15.11.20 22:10
Keva: Det var nok jeg som gjorde det - som en generell bemerkning, ikke til noen spesiell.
Siden det ikke sto noe om statsborgerskap i de innleggene som beundret utsendelsen av en mann født av somaliske foreldre i Danmark, prøvde jeg å vise - eller utfordre/spørre om - de syntes dette ville være et rimelig prinsipp uansett hvem det gjaldt. Og det viste seg jo å få frem interessante, men dessverre ikke overraskende holdninger.

Slik å forstå, jeg fulgte ikke med så nøye i tråden. Men interessant ble det.

Tempus

Innlegg: 11275
Tempus
15.11.20 22:18

Så synd da at det ikke ble overraskende holdninger, men forventede, kjedelig nok:)

Keva

Innlegg: 25629
Keva
15.11.20 22:40
Tempus: Så synd da at det ikke ble overraskende holdninger, men forventede, kjedelig nok:)

Litt trist, selvfølgelig - og veldig beskrivende for dette forumet og dets faste bidragsytere.

Jean_Grey

Innlegg: 5922
Jean_Grey
15.11.20 22:50
Rockohh: Ja, og det lille korssmykket hennes var visst mye verre enn hijab. Hadia Tajik skriver i den nye boken sin at en kristen friskole i Bjørheimsbygd i Rogaland skaper parallellsamfunn. Det er ikke muslimer som ikke vil integreres, men heller ha æres/klankultur, som er imot demokrati og alle våre friheter, som skaper parallellsamfunn altså? Når islamske terrorister kriger mot kristendommen. Kulturmarxister kriger på sin måte mot kristendommen, så gir Hadia sitt lille bidrag til det. Det er så mye tryggere å angripe kristendommen enn islam.

Husker det. Det var mange som ble provosert av at hun brukte det. Et smykke med kors som kanskje er det mest vanlige smykket i verden en dame har. F.eks i katolske land!

Tempus

Innlegg: 11275
Tempus
15.11.20 23:00

Keva....og hva så, vi har ytringsfrihet vet du. Og uenighet vil det alltid være i samfunnspørsmål. 

Det er jo spennende nok at vi har så forskjellig syn, og det er ikke dermed sagt at du dere har det rette syn.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
21.11.20 23:59
Ka9nen: Det håper jeg virkelig

Håper inderlig du kommer tilbake snart! Du er dypt savnet, kjære Ka9nen.

Corvus

Innlegg: 26683
Corvus
22.11.20 10:49
vetalt11: Hvorfor det? Det er jo bare å oppføre seg?

Men nå er det jo mange som slett ikke kan "oppføre" seg.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
23.11.20 20:47
Ka9nen: muslimske miljøer som islam.net.

Islam Net la ut en video etter demonstrasjonen til SIAN i Kristiansand og opplyste at de vil jobbe for å gjøre organisasjoner som SIAN ulovlig. Snakk om å snu det på hodet!

Det var da politidirektøren Benedikte Bjørnland kom med den skandaløse uttalesen:

- Det å skjende koranen vil kunne være i en gitt kontekst, brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer.

Så politiet stoppet koranbrenningen og Resett skrev: "Polititopp vil gjøre Koranen hellig for alle i Norge, men MSM-mediene sitter bare der som døve, stumme idioter".  22.11.19  Det er islam i Norge.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
23.11.20 21:22
Nabo: Pakistans statsminister og vårt eget PST ser likt på islam.

Det offisielle Norge tar barbariets side mot sivilisasjonen.

Pakistans statsminister Imran Khan skriver på Twitter:

"Our Prophet Muhammad PBUH is the ultimate role model for humanity for all times to come".

Jean_Grey

Innlegg: 5922
Jean_Grey
23.11.20 22:14

Fransk filosof:

– Islams røtter har alt som trengs for å rettferdig­gjøre voldsbruk

Islamismen er islam med hastverk, og islam er en tålmodig, diskré og metodisk islamisme, sa den franske filosofen Rémi Brague til Le Figaro etter terrorangrepet i Notre-Dame-kirken i Nice, der tre mennesker ble drept.

Den treffende formuleringen falt under et intervju der den franske avisen ville drøfte islams rolle i den senere tidens voldshendelser med ham. Men tankene som lå til grunn for den geniale syntesen, hadde Brague allerede meddelt til Famille Chrétienne den 16. oktober – samme dag som Samuel Paty ble bestialsk myrdet utenfor Paris, faktisk bare noen timer før.

Hva er forskjellen på islam og islamisme?

"Det er en reell forskjell mellom islam og islamisme, men min overbevisning er at det handler om en gradsforskjell, og ikke en vesensforskjell. Islamismen er islam tatt til det ytterste, en type islam som resulterer i de ytterste konsekvenser."

Han observerer også en vesensforskjell mellom islam og andre religioner:

"Det er en merkelig religion som ansporer sine konvertitter til å drepe sin neste. Hvis man konverterer til buddhismen, kan man bli vegetarianer. Hvis man konverterer til kristendommen, forsøker man å elske sin neste som seg selv, og det er ikke lett … Noen konvertitter til islam mener at man må drepe sin neste på en helt bestemt måte, ved å skjære over strupen på vedkommende."

Resten kan leses her:

https://www.document.no/2020/11/17/islams-rotter-har-alt-som-trengs-for-a-rettferdiggjore-voldsbruk/

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 08:15
Jean_Grey: Hva er forskjellen på islam og islamisme?

Ingen forskjell. Islam ER islamisme.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 10:48
Jean_Grey: – Islams røtter har alt som trengs for å rettferdig­gjøre voldsbruk

Ja. Islams lære er voldelig. Så var dens grunnlegger også en hærfører, karavanerøver og krigsherre som sto bak massemord. Religionen var bare et middel for maktutøvelse. Islam tvang seg på med makt ved erobringer. Vold er knyttet til hevn fra stamme- og klankulturer. Allah beskrives som en terrorist og tyrann.

I jihad er drap hellig. Drap på vantro ved jihad-terrorangrep blir ansett som en gudstjeneste med blodoffer.

I tillegg til de barbariske, eldgamle, fysiske shariastraffene, har islam psykisk vold. Islam er menneskefiendtlig, med en vold som terroriserer det menneskelige. Mennesket er bare en slave. Muslimer må bare tro uten å stille noen spørsmål ved profeten.

"Hvis noen ønsker annet enn islam som religion, vil dette ikke godtas fra ham". Det er vold mot jødedommen og kristendommen når de beskyldes for å ha forfalsket teksten.

Kvinnen er gjort til symbolet på synd og Satan. Det er lov å slå sin kone, men ikke på all slags måte. En imam hadde en preken om hvordan det skulle gjøres. Kvinnen er bare en ting, mannens eiendom.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 11:53
Jean_Grey: Han observerer også en vesensforskjell mellom islam og andre religioner: "Det er en merkelig religion som ansporer sine konvertitter til å drepe sin neste. Hvis man konverterer til buddhismen, kan man bli vegetarianer. Hvis man konverterer til kristendommen, forsøker man å elske sin neste som seg selv, og det er ikke lett … Noen konvertitter til islam mener at man må drepe sin neste på en helt bestemt måte, ved å skjære over strupen på vedkommende."

Ervin Kohn skriver i en kronikk i Aftenposten 8.november :"...enkelte har behov for å fremstille muslimenes profet som slem, mens man presenterer Jesus som snill. Ganske infantilt og historieløst".

Når en avisleser sender et kort motsvar, vil ikke Aftenposten publisere det. Er sannheten for farlig? Det refuserte innlegget står i HRS:

"Ulike syn på profeten. Er det noen forskjell på profeten Muhammed og Jesus?"

Pernillel

Innlegg: 5347
Pernillel
25.11.20 13:44
Rockohh: Ervin Kohn skriver i en kronikk i Aftenposten 8.november :"...enkelte har behov for å fremstille muslimenes profet som slem, mens man presenterer Jesus som snill. Ganske infantilt og historieløst".

Jeg er langt fra noen ekspert på relgion og jeg drev som regel med alle andre ting i relgionstimene på skolen men Jesus var da objektivt sett en mye snillere fyr enn Mohammed? Snu det andre kinnet til, ikke kaste den første stenen, drepte aldri noen, lagde vin av vann, osv.

Mohammed derimot var litt av en badass. Han var definitivt ikke typen som snudde det andre kinnet til og han etterlot seg langt flere døde på "sin sti".

Eller...?

Fico

Innlegg: 27209
Fico
25.11.20 21:38
Rockohh: "Ulike syn på profeten. Er det noen forskjell på profeten Muhammed og Jesus?"

Kanskje før du sier noe skulle sjekke om det er noe en ikke bør si om den ene eller andre av de to?

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 23:01
Fico: Kanskje før du sier noe skulle sjekke om det er noe en ikke bør si om den ene eller andre av de to?

He he. Her er innlegget som Aftenposten refuserte. Jeg hoppet over innledningen med overskrift.

"Muslimenes profet var en løgner, kriger, røver, morder, overfalt karavaner med handelsreisende, deporterte, tok til slaver, eller drepte jøder og kristne, beslagla deres verdier, hadde seksuell omgang med småpiker. Dette er dokumentert i Koranen og hadithene. Muslimer ser på sin profet som det mest perfekte menneske.

Vi som ikke er muslimer, ser annerledes på det, og vi er langt flere enn noen "enkelte" som synes profetens fremferd var alt annet enn snill."

Tempus

Innlegg: 11275
Tempus
25.11.20 23:07

Tilbedelse av Muhammed passer kanskje best i muslimske land, eller?

 

Jean_Grey

Innlegg: 5922
Jean_Grey
25.11.20 23:12
Rockohh: Ja. Islams lære er voldelig. Så var dens grunnlegger også en hærfører, karavanerøver og krigsherre som sto bak massemord. Religionen var bare et middel for maktutøvelse. Islam tvang seg på med makt ved erobringer. Vold er knyttet til hevn fra stamme- og klankulturer. Allah beskrives som en terrorist og tyrann. I jihad er drap hellig. Drap på vantro ved jihad-terrorangrep blir ansett som en gudstjeneste med blodoffer. I tillegg til de barbariske, eldgamle, fysiske shariastraffene, har islam psykisk vold. Islam er menneskefiendtlig, med en vold som terroriserer det menneskelige. Mennesket er bare en slave. Muslimer må bare tro uten å stille noen spørsmål ved profeten. "Hvis noen ønsker annet enn islam som religion, vil dette ikke godtas fra ham". Det er vold mot jødedommen og kristendommen når de beskyldes for å ha forfalsket teksten. Kvinnen er gjort til symbolet på synd og Satan. Det er lov å slå sin kone, men ikke på all slags måte. En imam hadde en preken om hvordan det skulle gjøres. Kvinnen er bare en ting, mannens eiendom.

Det holder jo bare å gå til historien. Av 78 kriger man antar Muhammed slåss i, var kun én en forsvarskrig("Battle of ditch"). Resten var rene angrepskriger hvor han var angriperen.

 

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 23:24
Pernillel: Jeg er langt fra noen ekspert på relgion og jeg drev som regel med alle andre ting i relgionstimene på skolen men Jesus var da objektivt sett en mye snillere fyr enn Mohammed? Snu det andre kinnet til, ikke kaste den første stenen, drepte aldri noen, lagde vin av vann, osv. Mohammed derimot var litt av en badass. Han var definitivt ikke typen som snudde det andre kinnet til og han etterlot seg langt flere døde på "sin sti". Eller...?

Einar Gelius (prest) har skrevet boken "Jesus og Muhammed". Hans hovedtese er forskjellen mellom Jesus og Muhammed i stor grad dreier seg om følgende tema:frihet kontra tvang, frigjøring kontra underkastelse.

For Jesus er frihet et helt sentralt begrep. Jesus sa: "Får Sønnen frgjort dere , da blir dere virkelig fri" (Johannes 8:36)

Kampen mot samtidens religiøse lederskap og deres makt over folket, var et sentralt tema i hele Jesu virksomhet. Gud står for frigjøring og nyskapelse - ikke makt og kontroll. Det var kjernen i Jesu budskap.

Muhammed er derimot opptatt av at mennesker underkaster seg Guds vilje og dom. I motsetning til Jesus står Muhammed for en sterk kontroll av folket og opptrer ofte som en slags dommer:"Det sømmer seg ikke for en troende mann eller kvinne, når Gud og hans sendebud har truffet avgjørelse i en sak, å ha fritt valg i denne deres sak". (Koranen 31:36)

Med tvang og ofte vold klarte Muhammed å få mennesker til å underkaste seg sin lære."

Corvus

Innlegg: 26683
Corvus
25.11.20 23:25
Rockohh: Ervin Kohn skriver i en kronikk i Aftenposten 8.november :"...enkelte har behov for å fremstille muslimenes profet som slem, mens man presenterer Jesus som snill. Ganske infantilt og historieløst".

Eh, kom denne fjotten med noen grunner til at ikke muslimenes profet skulle fremstilles som slem?

Fico

Innlegg: 27209
Fico
25.11.20 23:29
Rockohh: He he. Her er innlegget som Aftenposten refuserte. Jeg hoppet over innledningen med overskrift.

Jeg tenkte vel på  dette her, men det kjenner du vel til da:

Wikipedia:

Den 14. februar 1989 ble en fatwa utstedt av lederen av Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, via Radio Teheran. Denne fatwaen krevde at Rushdie måtte henrettes etter å ha skrevet denne boken som var blasfemisk mot Islam.

Den 7. mars 1989 brøt Storbritannia sine diplomatiske forbindelser med Iran på grunn av dette forholdet.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
25.11.20 23:58
Fico: Jeg tenkte vel på dette her, men det kjenner du vel til da: Wikipedia: Den 14. februar 1989 ble en fatwa utstedt av lederen av Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, via Radio Teheran. Denne fatwaen krevde at Rushdie måtte henrettes etter å ha skrevet denne boken som var blasfemisk mot Islam. Den 7. mars 1989 brøt Storbritannia sine diplomatiske forbindelser med Iran på grunn av dette forholdet.

Ja, og 3000 muslimer demonstrerte i Norge for et boken ikke skulle trykkes eller bli forbudt.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
26.11.20 07:21
Corvus: Eh, kom denne fjotten med noen grunner til at ikke muslimenes profet skulle fremstilles som slem?

Før jeg sier hva Ervin Kohn skrev, synes jeg det er greit å se det i lys av at han er nestleder i Antirasistisk Senter, er talsmann for muslimer, fanatisk motstander av SIAN og har en multikulturalistisk og globalistisk agenda. Han har sagt at Norge er for hvit, eller noe om at det er for mange hvite her. Fremdriver propaganda fot å tilrettelegge for masseinnvandring, og å bytte ut norsk kultur med multikultur. Han bruker det jødiske folk og dets forhistorie og lidelse som skjold mot de som motsetter seg globalisme, for å fremme sin egen sak, kamuflert som jødenes sak.

Alliansen har anmeldt Antirasistisk Senter, hvor Kohn er nestleder, etter Straffelovens paragraf 60 om mafia virksomhet, som følge av at de etter Alliansens mening hisser opp voldelige venstreekstreme grupper som Tjen Folket og Antifa til å fysisk angripe meningsmotstandere, og for å ha koordinerte koblinger til disse elementene av voldsvenstre.

   Ervin Kohn og de jødiske lobbyene nører opp under jødehatet - Alternativ Media  12.10.18

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
26.11.20 09:03
Corvus: Eh, kom denne fjotten med noen grunner til at ikke muslimenes profet skulle fremstilles som slem?

Nei, Ervin Kohn har ikke klart å finne en eneste saklig grunn til at muslimenes profet ikke skulle fremstilles som slem. Han klarer ikke å argumentere for sitt syn, bare kaller det fordommer, frykt og islamofobi.

   Antisemittisme er ikke erstattet av islamofobi. Den lever desverre i beste velgående.  Aftenposten  8.11.20

Kohn hevder:"I tillegg til terror fremstilles islam som en trussel mot vår sivilisasjon, vårt demokrati, våre friheter, især vår ytringsfrihet".   (Men det er visst bare fordommer).

"Grupper i Norge i dag forer fordommer mot muslimer gjennom å fortegne islam...Terrorisme utført av muslimer gjør det lett for disse gruppene. Propagandaen forteller at enhver muslim, særlig gode muslimer, er potensielle terrorister".

"Det er en grunn til at enkelte har så sterke meninger om at muslimenes gud slett ikke er den samme som jødenes eller den kristnes gud. Det er en grunn til at enkelte har behov for å fremstille muslimenes profet som slem, mens man presenterer Jesus som snill. Ganske infantilt og historieløst."

"Disse gruppene forteller oss hva vi har å frykte fra islam. De skaper en blanding av fordommer og frykt".

Enten vet han ikke hva som er grunnen eller så vil han ikke si det.

Corvus

Innlegg: 26683
Corvus
26.11.20 09:31
Rockohh: Nei, Ervin Kohn har ikke klart å finne en eneste saklig grunn til at muslimenes profet ikke skulle fremstilles som slem. Han klarer ikke å argumentere for sitt syn, bare kaller det fordommer, frykt og islamofobi.

Når han ikke engang klarer å argumentere for sitt syn så vet man automatisk at han er på veldig tynn is. Føleri.

Slikkepott

Innlegg: 14773
Slikkepott
26.11.20 09:33

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/2dVxkl/et-forsvar-for-muhammed-karikaturer-er-et-forsvar-for-islamofobi

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
26.11.20 10:49
Slikkepott: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/2dVxkl/et-forsvar-for-muhammed-karikaturer-er-et-forsvar-for-islamofobi

Jeg fikk lese litt av det.

Et forsvar for Muhammed karikaturer er et forsvar for islamofobi.  Av Fahad Qureshi. Leder, Islam Net.

Strid rundt karikaturer dukker stadig opp. Når profeten Muhammed karikeres, er det ikke han som er i fokus. Tegningene er ikke bare av ham som historisk person, men er ment å representere muslimer som en helhet. La meg forklare.

Ta tegningene av Kurt Westergaard som eksempel, der Profeten er fremstilt med en bombe i turbanen med den islamske trosbekjennelse påskrevet. Det åpenbare budskapet tegningen formidler, er at islam, bomber og terrorisme henger sammen, og at muslimer er farlige.

Moskeeforstander Basim Ghozlan har sagt akkurat det samme i Klassekampen i et intervju 16.01.15   Bildets krenkende kraft.

Fico

Innlegg: 27209
Fico
26.11.20 14:49
Rockohh: Ja, og 3000 muslimer demonstrerte i Norge for et boken ikke skulle trykkes eller bli forbudt

At det var et poeng har gått meg hus forbi, Men har de sagt det , blir det nok slik, for vi er jo godt i gang vil nå jeg mene.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
26.11.20 16:11
Fico: At det var et poeng har gått meg hus forbi, Men har de sagt det , blir det nok slik, for vi er jo godt i gang vil nå jeg mene.

3000 muslimer gikk i demonstrasjonstog i Oslo, ikke imot fatwa'n, at det var en plikt for muslimer å drepe Salman Rushdie, men imot boken hans "Sataniske vers".

Muhammed fikk en åpenbaring i Mekka, at de kunne tilbe og søke forbønn hos tre hedenske gudinner, som ble tilbedt der før Muhammed fjernet dem og ca. 360 andre guddommer, og bare beholdt den øverste Allah. Denne tillatelsen til også å tilbe Allahs tre døtre kom fra Satan, ifølge en ny åpenbaring. Så tillatelsen ble trukket tilbake, men det står om det i koranen i de sataniske vers.

Rockohh

Innlegg: 3168
Rockohh
26.11.20 16:46
Pernillel: Jeg er langt fra noen ekspert på relgion og jeg drev som regel med alle andre ting i relgionstimene på skolen men Jesus var da objektivt sett en mye snillere fyr enn Mohammed? Snu det andre kinnet til, ikke kaste den første stenen, drepte aldri noen, lagde vin av vann, osv. Mohammed derimot var litt av en badass. Han var definitivt ikke typen som snudde det andre kinnet til og han etterlot seg langt flere døde på "sin sti". Eller...?

Ja, stemmer det. Her er noen flere forskjeller mellom Muhammeds- og Jesu liv og lære.

Muhammeds liv og lære.

Sto bak massemord, bl.a. fikk han ca 700 jøder halshugd mens han sto og så på. Tok fanger. Eide og solgte slaver. Hadde mange koner, bl.a. en 8 år gammel jente og sexslaver. Oppfordret sine menn til voldtekt av slaver. Torturerte andre, men ble aldri torturert selv. Drepte dem som fornærmet han. Hvis noen angriper deg, så angrip han på tilsvarende måte. Kjemp mot dem til det ikke lenger finnes forfølgelse, og all religion tilregnes Allah. Beordret slaver å bygge en prekestol for seg. Førte mange angrepskriger. Ga ordre om å korsfeste andre. Fikk andre til å ofre livet for seg. Godkjente å stjele fra de vantro. Tillot å lyve. Steinet kvinne for utroskap. Hellig krig for Allah høyner ens grad i Paradis. Bekjemp dem som ikke tror på Allah. Hogg hodene av de vantro i kamp. Om en slutter å tro på Allah, så drep han. Hva er det største budet av dem alle? Tro på Allah og jihad for hans sak.

 

Jesu liv og lære.

Drepte ingen. Satte "fanger" fri. Hadde ingen slaver. Giftet seg aldri og levde i sølibat. Oppfordret aldri til voldtekt. Ble selv torturert, men torturerte ingen. Forkynte tilgivelse. "Om noen slår deg på det høyre kinn, så vend det andre kinnet til." Vasket disiplenes føtter. Ble selv korsfestet. Da sitt liv for hele verden. Du skal ikke stjele. Du skal ikke lyve. Den som er uten synd kan kaste den første sten. Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. Ja, salige er dere når de spotter og forfølger dere, og lyver allslags ondt på dere for min skyld. Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt. Hva er det største budet av dem alle? Elsk din Gud av hele ditt hjerte og all din forstand og elsk din neste som deg selv. Jesus helbredet syke og gjorde mange mirakler.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg