Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Islam i Norge

NYTT TEMA
Rockohh

Innlegg: 3138
Rockohh
26.11.20 21:29
Ka9nen: . Jeg husker da karikaturstriden i starten, veldig mange rundt meg sa at "det var unødvendig å provosere slik".

Typisk! Men noe som virker helt unødvendig var å samle 6000 muslimer til å fylle opp hele Youngstorget i Oslo for å protestere mot en amatør video i Amerika! Ubaydullah Hussain og en gjeng skjeggemenn i kjole og kvinner innpakket i niqab stilte med svarte islamske flagg fordi det betyr tristhet, utenfor den amerikanske ambassaden. Hussein holdt en appell der han bl.a. sa - Profeten er angrepet...Denne verden trenger en ny Osama. Han sa og ...Vi har sett den vantro Van Gogh som fikk som fortjent etter å ha hånet Islam.

Det er skummelt å se så mange muslimer med ekstreme meninger samlet i Oslo sentrum. Men Ubaydullah avviste overfor pressen at de fremmøtte var radikale muslimer. Skulle ikke tro det var i Norge, bortsett fra da ordfører Fabian Stang holdt appell på markeringen "i solidaritet mot krenkelse"og sa bl.a. at det desverre er det noen som misbruker ytringsfriheten til å krenke andres følelser. Selvfølgelig stemte også en biskop i, Kvarme, som bl.a.sa at filmskaperne ønsket å provosere og skape hat, og desverre har de lykkes med det. Det lå muslimske menn i gaten og ba.

Christian Tybring-Gjedde reagerte på at ordføreren deltok på en protest mot ytringsfriheten.

- Jeg synes det er helt forkastelig at Oslos ordfører bidrar til en slik meningsløs demonstrasjon. Uansett hva han sier, vil det være en legitimering av demonstrasjonen og muslimers rett til krenkethet og raseri, sa Tybring-Gjredde.

At dette er åtte år siden, er ikke noe beroligende, ved tanke på at islamiseringen styrkes for hvert år, og det alltid er noen maktmennesker fra eliten som støtter opp om islams utbredelse i samfunnet vårt.

Rockohh

Innlegg: 3138
Rockohh
26.11.20 21:54
Corvus: Når han ikke engang klarer å argumentere for sitt syn så vet man automatisk at han er på veldig tynn is. Føleri.

Ja, virkelig! Hadde vært gøy om Antirasistisk Senter hadde blitt dømt for mafia-virksomhet for sin kobling til voldsvenstres Tjen Folket og Antifa.

Tempus

Innlegg: 11263
Tempus
26.11.20 22:58

Tragisk at vi har islamister blandt oss, men islamistene har selvsagt intet med islam å gjøre. 

Hvorfor oppholder de seg her i Norge, jada vi vet at de har fått statsborgerskapet, men som er særdeles ufortjent. 

Vi ble skremt av synet utenfor den amerikanske  ambassaden, var/ er dette Norge. Myndighetene må se til Frankrike og Østerrike nå for å spare oss for ødeleggelse.

 

Rockohh

Innlegg: 3138
Rockohh
29.11.20 08:48
Tempus: Tragisk at vi har islamister blandt oss, men islamistene har selvsagt intet med islam å gjøre.

Eliten og de "progressive" forstår ikke islam. "De har alle kjøpt ukritisk lightversjonen av islam som læres i grunnskoler verden rundt:"Islam er fred, Muhammed var god, og Allah er stor". Hvis de gadd å lese litt fakta, ville de steilet i skrekk, men Vestens ledere vil ikke, og muslimer tør ikke".

      - Kent Andersen. "Godhetens tanketomme ondskap".

Rockohh

Innlegg: 3138
Rockohh
29.11.20 12:45
Tempus: Vi ble skremt av synet utenfor den amerikanske ambassaden, var/ er dette Norge.

Ja, nesten uvirkelig at det var i Norge. Likedan med sikkerhetsoppbudet for å kjøpe et nummer av Charlie Hebdo der profeten selv blir Charlie på forsiden. Norge fikk 170 eksemplarer, som alle skulle selges på Narvesen Continental i Oslo sentrum. PST hadde gitt ledelsen og de ansatte sikkerhetsråd i forkant. Politiet hadde sivilkledde bevæpnede tjenestemenn både inne i Narvesen-kiosken og i køen utenfor. I sidegatene satt spesialtrente mannskaper fra Beredskapstroppen klar til innsats dersom det skulle være nødvendig. I luften surret politihelikopteret mens det skannet området ved hjelp av varmesøkende kameraer.

     Fra "Fryktens makt". Vebjørn Selbekk.

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 13:07
Rockohh: Volden er både innbakt og helliggjort i islam.

Samlingen av individer som er kritiske til den nest største av de store monoteistiske  religionene; islam (også av noen kalt islamofobe) - her inne på VGD etterlyser stadig fra oss tilhørende den kunnskapsløse gemene hop om å nevne eksempler på hva som er positivt med islam – siden de selv er ute av stand til å se noe annet enn at denne perverterte og fascistoide religionen knapt har bidradd med noe særlig annet enn krig, nød og fordervelse siden tidenes morgen.

Siden svært mange av trådene på Innvandrings-forumet og også andre fora stadig spammes ned med kritikk av selve religionen Islam – hører denne diskusjonen vel egentlig hjemme på Religion- og Livssynsforumet. Men siden det nå her allerede er opprettet en tråd om Islam i Norge kan vi jo fortsette her – i stedet for å spamme ned en rekke andre debatter med islamkritikk.

Jeg har lyst til å snu islam-kritikernes etterlysning til at de selv først klargjør relasjonen mellom de her nevnte elementer av nød og fordervelse og de sidene jeg selv har problemer med å kunne relatere til disse sidene av islam.

Så mitt spørsmål blir da hva som er relasjonen mellom krig, nød og fordervelse og:
- Islams fem søyler – og da spesielt den tredje som omfatter profetens budskap om zakat  som konkret går på barmhjertighetsplikt de troende har til å bidra med bl.a. almisser til trengende og fattige.
- Den muslimske verdens mange byggverk med plass på UNESCOs verdens-arv liste.
- Forbudet mot bruk av alkohol og andre rusmidler.

Kan vi så se om noen av de mest islam-kritiske her inne greier å forklare hva som er negativt med de oven nevnte 7 elementer? For om dette ikke er negativt – hva er da det motsatte av negativt?

(Innlegget ble redigert 27.12.20 13:08)

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 14:21
aicat: Så mitt spørsmål blir da hva som er relasjonen mellom krig, nød og fordervelse og:
- Islams fem søyler – og da spesielt den tredje som omfatter profetens budskap om zakat  som konkret går på barmhjertighetsplikt de troende har til å bidra med bl.a. almisser til trengende og fattige.
- Den muslimske verdens mange byggverk med plass på UNESCOs verdens-arv liste.
- Forbudet mot bruk av alkohol og andre rusmidler.

Muslimer er pålagt å følge sharia, og en islamsk stat skal opprettholde sharialover. Alt som står i koranen anses som guds ord, og profeten regnes som perfekt. Det er der all volden og terroren i islam har sin kilde.

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 14:49
aicat: Kan vi så se om noen av de mest islam-kritiske her inne greier å forklare hva som er negativt med de oven nevnte 7 elementer?

Religiøse plikter er uforenelig med frihet. Hva tror du skjer dersom det blir oppdaget at en eller flere av disse pliktene blir ignorert?

Få kokende vann over seg slik en asylsøker på Jæren fikk kan jo være en konsekvens.

Nei, du skal få lete lenge etter noe som er positivt med islam, og som kan overføre denne positiviteten til samfunnet vårt.

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 14:55
0gg0: Religiøse plikter er uforenelig med frihet. Hva tror du skjer dersom det blir oppdaget at en eller flere av disse pliktene blir ignorert? Få kokende vann over seg slik en asylsøker på Jæren fikk kan jo være en konsekvens. Nei, du skal få lete lenge etter noe som er positivt med islam, og som kan overføre denne positiviteten til samfunnet vårt.

Jeg har inntrykket av at aicat tror islam kun er de fem søylene og at de annulerer koranen og hadithene.

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 14:58
Metalman666: Jeg har inntrykket av at aicat tror islam kun er de fem søylene og at de annulerer koranen og hadithene.

Da ville det i så fall ikke vært noe galt med islam som religion. Mulig ønsketenkningen her er så stor at de faktisk tror det selv.

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 15:03
0gg0: Da ville det i så fall ikke vært noe galt med islam som religion. Mulig ønsketenkningen her er så stor at de faktisk tror det selv.

Faktum er at muslimer skal leve etter koranen. De fem søylene kommer i tillegg til koranen, ikke før dem. Og beskriver kun grunnleggende praksiser. Det sier lite om hva troen i seg selv innebærer.

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 15:29

Som jeg tenkte! Ikke en eneste en av dere kan forklare sammenhengen jeg etterlyste.

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 15:34
aicat: Så mitt spørsmål blir da hva som er relasjonen mellom krig, nød og fordervelse og:
- Islams fem søyler

Islam er selvsagt ikke bare krig, nød og fordervelse. Den er også fylt med undertrykking, tvang og generell vold.

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 15:35
aicat: Ikke en eneste en av dere kan forklare sammenhengen jeg etterlyste.

Se på hva vi siterte fra deg, så ser du hva du etterlyste.

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 15:39
aicat: Som jeg tenkte! Ikke en eneste en av dere kan forklare sammenhengen jeg etterlyste.

Mener du at de fem søylene er det eneste som er islam og at de annulerer koranen?

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 15:54
Metalman666: Mener du at de fem søylene er det eneste som er islam og at de annulerer koranen?

Kanskje en fordel å lese hva det er jeg har spurt om som er relatert til påstanden om at islam "knapt har bidradd med noe særlig annet enn krig, nød og fordervelse siden tidenes morgen" - før du kommer med slike G-D-M-Ø-svar.

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 15:56
0gg0: Islam er selvsagt ikke bare krig, nød og fordervelse

Så - du har omsider kommet til at der faktisk finnes noen positive sider ved islam? Kan jeg gratulere og si velkommen etter?

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 15:57
aicat: Så - du har omsider kommet til at der faktisk finnes noen positive sider ved islam? Kan jeg gratulere og si velkommen etter?

Og hvilke sider er det? Muk-kebab fra kandas fabrikker?

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 15:58
aicat: Så - du har omsider kommet til at der faktisk finnes noen positive sider ved islam?

Selvsagt ikke. Det ville du skjønt om du klarte å lese hele det korte innlegget mitt. Der var faktisk en setning til.

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 16:02
0gg0: Selvsagt ikke. Det ville du skjønt om du klarte å lese hele det korte innlegget mitt. Der var faktisk en setning til.

Det fine med islam er selvsagt den deilige kebaben man får kjøpt på gatekjøkken i Norge laget av maltrakterte beinrester og fett, mener islamforsvarerne, derfor trenger vi hundretusener av muslimer her. Fin arkitektur og kebab gjør islam fortreffelig.

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 16:15
0gg0: Selvsagt ikke. Det ville du skjønt om du klarte å lese hele det korte innlegget mitt. Der var faktisk en setning til.

Joda - jeg leste hva du skrev - Men da kan du kanskje forklare hvorfor undertrykking, tvang og generell vold IKKE er assosiert med nød og fordervelse?

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 16:16
Metalman666: Det fine med islam er selvsagt den deilige kebaben man får kjøpt på gatekjøkken i Norge laget av maltrakterte beinrester og fett, mener islamforsvarerne, derfor trenger vi hundretusener av muslimer her. Fin arkitektur og kebab gjør islam fortreffelig.

Du evner altså ikke å se lenger enn til nærmeste gatekjøkken?
Da skal jeg hjelpe deg litt med myopien din og plukke ut 2 av de 7 elementene jeg nevnte - nemlig hvorledes du greier å vri profetens påbud om barmhjertighet de troende har til å bidra med bl.a. almisser til trengende og fattige og forbudet mot alkohol og rusmidler til å bli negative sider ved islam?

(Innlegget ble redigert 27.12.20 16:20)

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 16:27
aicat: Men da kan du kanskje forklare hvorfor undertrykking, tvang og generell vold IKKE er assosiert med nød og fordervelse?

De ligger nok tett opp mot hverandre.

Men disse kan også oppstå separat. Har man godtatt tvang og undertrykking, så kjenner de ikke nødvendigvis på nød og fordervelse.

Metalman666

Innlegg: 13060
Metalman666
27.12.20 16:59
aicat: Da skal jeg hjelpe deg litt med myopien din og plukke ut 2 av de 7 elementene jeg nevnte - nemlig hvorledes du greier å vri profetens påbud om barmhjertighet de troende har til å bidra med bl.a. almisser til trengende og fattige og forbudet mot alkohol og rusmidler til å bli negative sider ved islam?

Den sjofle pedofeten beordret kvinner steinet, var en karavanerøver, torturist og pedofil voldtektsmann. Det finnes sikkert eksempler på at Hitler gjorde bra ting også ved makten, men det gjør ikke opp for all faenskapen.

Synes du det er greit at man skal piskes hvis man drikker alkohol?

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 17:19
Metalman666: Synes du det er greit at man skal piskes hvis man drikker alkohol?

Nei, og heller ikke alle muslimske land praktiserer en slik straff for bruk av alkohol. Jeg var på et oppdrag i Sudan i 1989 - et land som da hadde innført sharia-lover. Jeg ble der invitert på en bryllupsfest med flere hundre mennesker. Der ble det servert alkohol helt åpent.

Men jeg ser at det er umulig for både deg å 0gg0 å innrømme at et krav om barmhjertighet overfor fattige og det å avholde seg fra rusmidler - er positive sider ved islam. Men for dere to - og flere andre som er totalt forblindede og hjernevaskede av islamhat her inne er det selvsagt totalt umulig å se en eneste positiv side ved islam.

(Innlegget ble redigert 27.12.20 17:20)

Jean_Grey

Innlegg: 5916
Jean_Grey
27.12.20 17:25
Metalman666: Det finnes sikkert eksempler på at Hitler gjorde bra ting også ved makten, men det gjør ikke opp for all faenskapen.

Ja, han var f.eks glad i dyr. Han hadde en hund, en schäferhund som het Blondi, som han var svært glad i. Og han var opptatt av dyrs rettigheter. 

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 17:26
aicat: Men jeg ser at det er umulig for både deg å 0gg0 å innrømme at et krav om barmhjertighet overfor fattige og det å avholde seg fra rusmidler - er positive sider ved islam. Men for dere to - og flere andre som er totalt forblindede og hjernevaskede av islamhat her inne er det selvsagt totalt umulig å se en eneste positiv side ved islam.

Men jeg ser at det er umulig for både deg og andre å innrømme at nazistenes barmhjertighet overfor fattige i form av Winterhilfswerk des Deutschen Volkes var utbredt. 

Men for deg og flere andre som er totalt forblindede og hjernevaskede av nazihat her inne er det selvsagt totalt umulig å se en eneste positiv side ved nazismen.

0gg0

Innlegg: 42310
0gg0
27.12.20 17:29
Jean_Grey: Ja, han var f.eks glad i dyr. Han hadde en hund, en schäferhund som het Blondi, som han var svært glad i. Og han var opptatt av dyrs rettigheter.

Ja, den var flott den nazismen.

Jean_Grey

Innlegg: 5916
Jean_Grey
27.12.20 17:31
0gg0: Ja, den var flott den nazismen.

Ja, skal man legge logikken til de s.k nyansenistene til grunn må jo nazismen da også være bra!

aicat

Innlegg: 23345
aicat
27.12.20 17:48
Jean_Grey: Ja, han var f.eks glad i dyr. Han hadde en hund, en schäferhund som het Blondi, som han var svært glad i. Og han var opptatt av dyrs rettigheter.

Var det noen som snakket om "whataboutism" her? Er kebabsjapper og hitling det eneste utfluktene dere kan komme opp med - for å ikke ta opp og kommentere noen av de 7 elementene som er sentrale i islam og komme med noe annet enn utenomsnakk og stråmenn? Jeg trodde faktisk en stund at noen av dere (i alle fall du som jeg trodde hadde mer å fare med enn dette) - hadde en smule omløp i toppetasjen som kanskje ville kunne penetrere hat-tåka dere befinner dere i.
Men dere kan gå hit:

https://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1865903/tittel/islam

- og der ta opp de religiøse sidene av debatten om islam - om dere i det hele tatt har noe å bidra med, slik at dere slipper å spamme ned annenhver tråd her med islamofobien deres. Jeg har sagt mitt her - og ikke fått et eneste vettugt svar - så da er det ikke mere å tilføye.

(Innlegget ble redigert 27.12.20 17:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg