Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

La gutten få bli!!

NYTT TEMA
IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:35
Jean_Grey: For deg er vel det alt for lite. Skulle vel helst vært 60-70%.

Ikke noe svar selvfølgelig, på noe av det jeg spurte deg om, snodig det der.

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:37
Pernillel: Neppe. Det hadde antakeligvis tatt minst like lang tid å fullført en ankeprosess. Ofte er det ikke det prosessuelle det står på men tilgang til relevant informasjon for å fatte et vedtak.

Og da bør det settes en tidsfrist til innhenting av informasjon. Når denne utløper så må man bruke det man har. Og jo de skisserte tiltakene vil selvfølgelig korte ned tiden, andre land har fått det til, hvorfor i all verden skulle i Norge få det til da?

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:38
Jean_Grey: Jada, har hørt denne før. Ikke stemmer jeg på dette partiet heller, så jeg forstår ikke relevansen.

Ikke så vanskelig, skolegang trenger ikke si noe om hva man kan få til, eller?

Jean_Grey

Innlegg: 5907
Jean_Grey
30.11.20 22:39
IndocteCollectio: Ikke noe svar selvfølgelig, på noe av det jeg spurte deg om, snodig det der.

Hva hadde du ventet deg når du stiller tåpelige spørsmål. Gidder ikke å kaste bort tid på slikt tull og tøys og kverulering over selvfølgeligheter!

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:40
Jean_Grey: Hva hadde du ventet deg

Akkurat det jeg fikk, du har ikke for vane å svare på spørsmål du ikke liker. Unnskyldningene dine er på samme nivå som alt annet du lirer av deg her inne.

Jean_Grey

Innlegg: 5907
Jean_Grey
30.11.20 22:40
IndocteCollectio: Ikke så vanskelig, skolegang trenger ikke si noe om hva man kan få til, eller?

Ser du ikke sarkasmen i innlegget hennes?

skaftetryne32

Innlegg: 2479
skaftetryne32
30.11.20 22:40
Pernillel: Nå må du slutte å overdrive så voldsomt. Norge går neppe konkurs fordi vi kaster ut denne rapperen.

Neppe, men det er fremdeles en negativ økonomisk avgjørelse og om vi skal fortsette sånn så blir det til sammen en stor sum, og det er ikke en overdrivelse det er et faktum. Tar man penger fra et sted så er det et annet hvor det blir mindre penger, man trenger ikke være økonom for og skjønne det, når man i tillegg skyter penger inn i et prosjekt som gir fremtidig avkastning bare for og trekke seg ut før det skjer så har man jo tapt både investeringspengene og den avkastningen, det er idiotisk.  

på et eller annet tidspunkt så vil du se eller lese om et pleiehjem eller lignende som er underfinansiert, og dette er penger som er brukt, men vi ikke får tilbake, verken stat eller kommune, det er en dårlig samfunnsøkonomisk avgjørelse kort og godt.

Bare så det er sagt rappere med suksess betaler ikke bare mye i skatt de er arbeidsgivere og sørger for et helt økosystem fungerer, de uten suksess finner seg en annen jobb hvor de betaler tilbake til samfunnet.

Pernillel

Innlegg: 5337
Pernillel
30.11.20 22:43
IndocteCollectio: Og da bør det settes en tidsfrist til innhenting av informasjon. Når denne utløper så må man bruke det man har.

Dette vil jo da øke risikoen for å fatte vedtak på feil grunnlag. Ikke spesielt heldig for denne rettsikkerheten som du var så himla opptatt av tidligere i kveld.

joplina

Innlegg: 66880
joplina
30.11.20 22:44
Jean_Grey: Jada, har hørt denne før. Ikke stemmer jeg på dette partiet heller, så jeg forstår ikke relevansen.

Alt har ikke med deg å gjøre - selv om du innbiller deg det.

Jeg siterte deg på : "Jean_Grey: Sikkert kvalifisert til å sitte i kassen på Rema 1000! En stor ressurs..."

- Og jeg skrev at vedkommende kunne jo satse på en minister post i FrP....altså en politisk karriere - selv om det skortet på utdanning.

I Frp gjør jo folk politisk karriere uten annet enn grunnskole å vise for seg - eller med vgs som  høyeste utdanning - så det finnes da alternativer til "kassa på Rema"....og er man en "ressurs" det ene stedet så er man vel tilsvarende "ressurs" på det andre også.

Regner med at selv du er avhengig av å få gjøre dine innkjøp et sted der det finnes betjening slik de fleste av oss er. Kan ikke se for meg at du er bærekraftig selvforsynt  akkurat...

Jean_Grey

Innlegg: 5907
Jean_Grey
30.11.20 22:46
IndocteCollectio: Akkurat det jeg fikk, du har ikke for vane å svare på spørsmål du ikke liker. Unnskyldningene dine er på samme nivå som alt annet du lirer av deg her inne.

Nei, jeg gidder rett og slett ikke bruke tid på ørkesløsheter, og ikke minst på personer som bevisst kaster bort andres tid på å kverulere over det som er de mest selvfølgeligste ting for normalt opplyste mennesker.

Unnskyldningene dine er på samme nivå som alt annet du lirer av deg her inne.

Jeg prøver å unngå å falle ned til samme nivå som det du befinner deg på. Jeg prøver å bidra til konstruktiv debatt. Det gjør ikke du. Du er useriøs.

Jean_Grey

Innlegg: 5907
Jean_Grey
30.11.20 22:48
joplina: Alt har ikke med deg å gjøre - selv om du innbiller deg det.

Ah, det var betryggende!

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:48
Pernillel: Dette vil jo da øke risikoen for å fatte vedtak på feil grunnlag. Ikke spesielt heldig for denne rettsikkerheten som du var så himla opptatt av tidligere i kveld.

Nope, som alltid vil man fatte vedtak på det grunnlaget man har. Det blir altså riktig ut i fra de opplysningene man har, slik er det i dag også. Skulle det tilkomme opplysninger senere er det null problem å omgjøre administrative vedtak. 

Så man vil faktisk få bedre rettssikkerhet da tid også er en del av denne.

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
30.11.20 22:51
Jean_Grey: er useriøs.

Jepp. Jeg vet at du fungerer best nå du har en del som stryker deg på ryggen og du ikke får utfordringer på det du lirer av deg, det er faktisk ganske så trist, for deg. Når du får slike utfordringer så kommer kun unnskyldningene og persondebatt da, det er jo en klassiker. 

Pernillel

Innlegg: 5337
Pernillel
30.11.20 22:59
IndocteCollectio: Nope, som alltid vil man fatte vedtak på det grunnlaget man har. Det blir altså riktig ut i fra de opplysningene man har, slik er det i dag også. Skulle det tilkomme opplysninger senere er det null problem å omgjøre administrative vedtak.

Når man ikke har noe særlig annet å gå på enn asylsøkernes egen versjon så sier det seg selv at grunnlaget for vedtakene blir ganske sviktende. Det du åpner for er løgn på høyt nivå. 

(Innlegget ble redigert 30.11.20 23:02)

Pernillel

Innlegg: 5337
Pernillel
30.11.20 23:01
skaftetryne32: Bare så det er sagt rappere med suksess betaler ikke bare mye i skatt de er arbeidsgivere og sørger for et helt økosystem fungerer, de uten suksess finner seg en annen jobb hvor de betaler tilbake til samfunnet.

Jeg skal ikke påstå at rapp er min greie, men jeg tillater meg å tvile på at Mustafa kommer til å bli den neste 50 cent for å si det sånn.

Hva det finansielle angår så vet vi fra før at innvandrere fra land utenfor Europa tar i snitt ut ganske mye mer enn det de putter inn i felleskassa. Det er godt mulig Mustafa ikke havner i denne kategorien men sannsynligheten er ikke akkurat overveldende. Uansett virker ikke dette argumentet ditt spesielt gjennomtenkt. 

(Innlegget ble redigert 30.11.20 23:02)

Tempus

Innlegg: 11259
Tempus
30.11.20 23:10

Ganske vanvittig at noen i denne  tråden trekker frem Fjottolf i en debatt om innvandringspolitiske spørsmål i en sak om en ung mann, absolutt helt utrolig. 

Så de som vil begrense innvandring er altså ikke bedre enn barnemorderen. 

Milde Moses, hva man skal lese.

malacay3

Innlegg: 20969
malacay3
30.11.20 23:22
A_Øivind: Men det som skjedde i denne saken var at moren brukte rettssystemet til å utsette en utvisning som var soleklar. Etter at avgjørelsen var rettskraftig, fikk Mustafa og brødrene likevel lov til å bo her til de ble 18.

Da er det noe feil med rettssystemet. Jeg er selv for en strengere innvandringspolitikk, men jeg mener også at det blir feil å gjøre de som kom til Norge som barn ansvarlig for andres løgn.

Jeg er mot "arvesynd" på generell basis.

Malacay

Stormoen33*MOD*

Innlegg: 15512
Stormoen33*MOD*
30.11.20 23:35

Ett innlegg fjernet grunnet ufint personfokus.

Diskuter sak og ikke person.

Modereringen skal ikke kommenteres i tråden. Klage eller spørsmål rundt dette kan rettes til diskusjon@vg.no

/VGD MOD

clavin

Innlegg: 33665
clavin
30.11.20 23:50
IndocteCollectio: Så du mener altså at ABB sitt tankegods er helt ok??,

Jeg tar egentlig avstand fra alt med ABB, da hans tankegods unektelig kan knyttes til groteske handlinger. I denne saken er det egentlig uinteressant å se tankegods og handlinger separat. Det er også uinteressant å si at man er "enig" i ABB, all den tid det ikke er naturlig å være enig i en person som bare er kjent for at han har drept mange titalls mennesker. Hvis han ikke hadde gjort dette ville ingen være interessert i å vite hans synspunkt på diverse ting, og således har jeg ikke behov for å måle mine synspunkt med ham. Da slike som deg har en tendens til å brunbeise over en lav sko sier jeg enkelt og greit at jeg ikke er enig med ABB, da konteksten blir feil.

Jeg liker dog brun saus, og vet ikke om ABB gjør det samme. Om ABB også liker brun saus, så kommer jeg fortsatt til å like brun saus. Jeg er dermed ikke enig med ABB om at brun saus er godt, da dette er en mening jeg har gjort opp helt på egen hånd.

Dette får være mitt svar til deg. Om du har flere kreative fortolkninger så driter jeg i det.

skaftetryne32

Innlegg: 2479
skaftetryne32
30.11.20 23:58
Pernillel: Jeg skal ikke påstå at rapp er min greie, men jeg tillater meg å tvile på at Mustafa kommer til å bli den neste 50 cent for å si det sånn.

De fleste 18 åringer har vel hatt et ønske om og bli rockestjerner på et eller annet tidspunkt, denne 18 åringen inkludert, det sagt det var ikke jeg som kalte han en rapper.

"Hva det finansielle angår så vet vi fra før at innvandrere fra land utenfor Europa tar i snitt ut ganske mye mer enn det de putter inn i felleskassa. Det er godt mulig Mustafa ikke havner i denne kategorien men sannsynligheten er ikke akkurat overveldende. Uansett virker ikke dette argumentet ditt spesielt gjennomtenkt." 

Så tanken din er at siden han er en innvandrer fra utenfor Europa så kommer han ikke til og jobbe og heller ikke betale skatt ? Det høres mistenkelig ut for meg, men har du noe dokumentasjon som kan bekrefte dette så skal jeg ta det til etterretning. 

Gunstein12

Innlegg: 17154
Gunstein12
30.11.20 23:59
Tempus: Ganske vanvittig at noen i denne tråden trekker frem Fjottolf i en debatt om innvandringspolitiske spørsmål i en sak om en ung mann, absolutt helt utrolig.
dortort

Innlegg: 4981
dortort
01.12.20 07:04
Antiteist: I Norge har vi hatt to terrorangrep av folk med ganske lik tankegang av hva vi har hørt fra deg i denne tråden. Skal vi derfor om vi bruker din tankegang kaste ut alle høyreekstremister for å være på den sikre siden eller akseptere at det er en uhyre liten minoritet og forstå at det kun er en ubetydelig liten brøkdel som går voldens vei, og er derfor en akseptabel risk for å bevare det fine inkluderende sammfunnet vi har skapt.

Så du aksepterer at det finnes folk som kommer til Norge og Europa som innvandrere eller flyktninger som er villig til å gå voldens vei og gjerne kan komme til å begå drap eller andre voldelige handlinger?

(Innlegget ble redigert 01.12.20 07:16)

dortort

Innlegg: 4981
dortort
01.12.20 07:08
skaftetryne32: Bare så det er sagt rappere med suksess betaler ikke bare mye i skatt de er arbeidsgivere og sørger for et helt økosystem fungerer, de uten suksess finner seg en annen jobb hvor de betaler tilbake til samfunnet.

wow. Det er jo aldeles imponerende. Kan du komme med eksempel på rappere som har sørget for at hele økosystemer fungerer? Og i så fall; hvilke økosystemer er det snakk om?

kval

Innlegg: 15532
kval
01.12.20 07:44
Kent: Burde han ikke være med familien sin?

Rørende omsorg du har for det sosiale og humanitære her.

I linken står det:" I dag er kun to av de seks søsknene igjen i Norge. Resten er spredt over hele verden, forklarer Hasan som er én av to brødre igjen i Norge."

Xavi7

Innlegg: 11259
Xavi7
01.12.20 07:55

Får håpe noen griper inn og lar Asker-gutten få bli i landet.

kval

Innlegg: 15532
kval
01.12.20 07:55
Hansaguden: Jeg er vanligvis kritisk til innvandring, men her mener jeg myndighetene har tabbet seg ut.

"– På generelt grunnlag, så skal det mye til for å få en oppholdstillatelse på humanitært grunnlag. Reglene er slik at tilknytning til Norge og sterke menneskelige hensyn skal veies opp mot innvandringsregulerende hensyn. Det skal mindre til for at et barn får opphold på humanitært grunnlag, enn en voksen."

Smak på ordet "innvandringsregulerende hensyn". Hva er dette? Vil Norge bli utsatt for en strøm av innvandrere hvis denne gutten får bli? Og hvorfor? Fordi en gravid palestinsk mor med fem unger for 13 år siden sa hun var palestinsk når hun vitterlig var tvangsgiftet med en jordaner?

Hvem har laget slike "regler"? Hva som måtte være juridisk korrekt burde overstyres av hva som er rettferdig. Her har UDI og UNE ikke brukt hodet. Det brukes til og med som argument at han er blitt voksen nå. Hadde han bare holdt seg under 18 år ville han hatt større sjanse for at myndighetene tenkte humanitært!

Noen ganger skjemmes man av å være nordmann...

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
01.12.20 07:57
Pernillel: Når man ikke har noe særlig annet å gå på enn asylsøkernes egen versjon

Ingen som har hevdet at de kun skal ha dette å bygge saken på. Mener du at man trenger flere år på å innhente opplysninger?

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
01.12.20 08:06
kval: Smak på ordet "innvandringsregulerende hensyn". Hva er dette? Vil Norge bli utsatt for en strøm av innvandrere hvis denne gutten får bli? Og hvorfor? Fordi en gravid palestinsk mor med fem unger for 13 år siden sa hun var palestinsk når hun vitterlig var tvangsgiftet med en jordaner? Hvem har laget slike "regler"? Hva som måtte være juridisk korrekt burde overstyres av hva som er rettferdig. Her har UDI og UNE ikke brukt hodet. Det brukes til og med som argument at han er blitt voksen nå. Hadde han bare holdt seg under 18 år ville han hatt større sjanse for at myndighetene tenkte humanitært!

Og her du inne på kjernen i saken. UDI og UNE har blitt instruert til å tolke innvandringsregulerende hensyn svært strengt samt at i UNE vil tolkningen være svært personavhengig. 

Selve forskriften/loven om midlertidig hensyn er basert på innvandringsregulerende hensyn og at man mener at en slik lov ville stoppe/bremse at barn sendes ut på farlige fluktreiser. Nå viser empiri og undersøkelser at denne loven ikke har en slik virkning. Man har også forskning som viser at slikt midlertidig opphold har negative konsekvenser og at ca halvparten av barna forsvinner fra Norge. De begir seg altså ut på videre flukt, det man ønsket å stoppe med selve loven.

Her bør regjeringen ta tak i det man ser at loven faktisk ikke fungerer etter hensikten men til tider har motsatt virkning av det hensikten med den var.

Denne loven er en lov som er til for å tilfredsstille Frp og deler av deres velgergruppe, og slike politisk motiverte lover har null å gjøre i et liberalt demokrati.

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
01.12.20 08:08
dortort: Så du aksepterer at det finnes folk som kommer til Norge og Europa som innvandrere eller flyktninger som er villig til å gå voldens vei og gjerne kan komme til å begå drap eller andre voldelige handlinger?

Hva mener du her med akseptere? Man VET vel at det finnes kriminelle blant alle grupper?

skaftetryne32

Innlegg: 2479
skaftetryne32
01.12.20 08:13
dortort: Kan du komme med eksempel på rappere som har sørget for at hele økosystemer fungerer?

Alle som skal til for og spille inn et album og arrangere en konsert har den jobben pga musikere, men jeg trenger vel neppe og forklare deg det, hvis du bare vil spikke fliser om hva et økosystem egentlig er så er det greit det. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg