Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Flerkulturelle USA

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 23325
aicat
12.01.21 12:26
joplina: Selvfølgelig er det en reell trussel mot minoriteter å ha en president og et regjeringsparti som flørter med og går til sengs med høyreekstremister, rasister, ny-nasser og dess like.

- ikke bare går Trump til sengs og flørter med denne bermen - Trump er jo selv deres ideologiske leder og "redningsmann" - i følge han selv!

Gunstein12

Innlegg: 17154
Gunstein12
12.01.21 12:39
joplina: Selvfølgelig er det en reell trussel mot minoriteter å ha en president og et regjeringsparti som flørter med og går til sengs med høyreekstremister, rasister, ny-nasser og dess like.

Men han tar jo kraftig avstand fra islamister og venstreekstreme.

Og det er vel bra?

aicat

Innlegg: 23325
aicat
12.01.21 14:29
steep: Har aldri forsvart dem som tok seg inn i senatet, men kalle det statskupp er konspis tullball.

Vel, du må ha sovet i timen og fullstendig oversett hva Trump i sin 4-års periode har lagt opp til.

Trump har det siste året systematisk bygget opp til et statskupp;
- ved å spre løgner om at han ble fratatt valget ved at det ble gjennomført med massivt valgfusk (uten ett eneste bevis)
- ved å bruke koronapandemien som et påskudd for å splitte USA
- ved å oppfordre sine tilhengere om å «frigjøre» delstatene Virginia og Michigan
- ved å støtte væpnede grupper som prøvde å ta seg inn i delstatsforsamlingene - «these are very good people» skrev han på Twitter – noe han også gjorde om nazi- og KKK-demonstrantene i Charlottesville i Virginia i august 2017;
 https://heavy.com/news/2020/08/charlottesville-three-years-later/
- ved å utnytte BLM-protestene etter drapet på George Floyd til ytterligere å radikalisere sine tilhengere
- ved å trekke valget i tvil – uten å kunne fremlegge noen bevis for valgfusk
- ved å erklære seg selv som vinner av valget lenge før flere millioner poststemmer var talt opp
- ved å bruke sine advokater for å få underkjent valgresultatet («lawfare») i ren banrepublikk-ånd – saker som er blitt underkjent av samtlige domstoler han prøvde seg på – også USAs høyesterett avviste anklagene
- ved å sparke forsvarsministeren og flere andre ledere i Pentagon
- ved å bruke løgn og konspirasjonsteorier om at utenlandske aktører hadde manipulert valgresultatet, som han kalte landssvik og forsøk på statskupp
- ved å oppfordre sine tilhengere om å forsvare landet, være sterke og dra mot Kongressen for å forhindre at de folkevalgte 6. januar godkjente valgresultatet

På tross av at alt dette er godt kjent for både USAs og verdens befolkning – og at ti tidligere forsvarsministre i et brev advarte mot at militære styrker skulle brukes i et statskupp, var det likevel 150 republikanske kongressmedlemmer og flere senatorer som sto frem og støttet Trumps kuppforsøk.

De som hevder at dette kuppforsøket kom som en overraskelse – etter å ha hørt og sett hans gjøren og laden de siste 4 årene – kan umulig ha fulgt med i timen, eller så er de selv tilhengere av Q-anon konspirasjonsteorier og så hjernevasket av Trumps løgner at de faktisk tror på det han lirer av seg.

(Innlegget ble redigert 12.01.21 14:29)

steep

Innlegg: 1086
steep
12.01.21 17:34
aicat: De som hevder at dette kuppforsøket kom som en overraskelse – etter å ha hørt og sett hans gjøren og laden de siste 4 årene – kan umulig ha fulgt med i timen, eller så er de selv tilhengere av Q-anon konspirasjonsteorier og så hjernevasket av Trumps løgner at de faktisk tror på det han lirer av seg.

Ingenting av det du hevder over er riktig, løgn på løgn.

aicat

Innlegg: 23325
aicat
12.01.21 17:44
steep: Ingenting av det du hevder over er riktig, løgn på løgn.

Alt er lett å dokumentere. For de som har fulgt med i timen og hørt hva han har sagt og gjort - er dette intet nytt - kun en skjematisk oppsummering av litt av alle løgnene hans.
Benekter du at han oppfordret sine tilhenger og gå mot Kongressen for å "ta makten tilbake" - fra valget han har påstått er blitt stjålet fra han - ved omfattene valgjuks?
Har du stengt ned TVen din hver gang han har spydd ut sine løgner?

steep

Innlegg: 1086
steep
12.01.21 18:10
aicat: Alt er lett å dokumentere. For de som har fulgt med i timen og hørt hva han har sagt og gjort - er dette intet nytt - kun en skjematisk oppsummering av litt av alle løgnene hans.
Benekter du at han oppfordret sine tilhenger og gå mot Kongressen for å "ta makten tilbake" - fra valget han har påstått er blitt stjålet fra han - ved omfattene valgjuks?
Har du stengt ned TVen din hver gang han har spydd ut sine løgner?

Løgn på løgn, har ikke tid til å ta for meg alt, men det i charlottsville er et eksempel på løgn.

joplina

Innlegg: 66880
joplina
12.01.21 18:24
steep: Ingenting av det du hevder over er riktig, løgn på løgn.

...ahh...enda en liten trumpet dukket opp

aicat

Innlegg: 23325
aicat
12.01.21 19:03
steep: Løgn på løgn, har ikke tid til å ta for meg alt,

Charlottesville kan vi ta senere - men du kan jo først svare på de to spørsmålene jeg spurte deg om ovenfor:
1. Benekter du at han oppfordret sine tilhengere og gå mot Kongressen for å "ta makten tilbake"
2. og at han påstår valget er blitt stjålet fra han - ved omfattende valgjuks?
Enhver som har hørt og sett hans tirader på TV de siste par år - vet at dette er fakta - fakta som du benekter - og unskylder deg med at du "ikke har tid" til å underbygge løgnene du serverer.

Jeg forstår at du har lært av Trump selv å tro at du kan overbevise verden rundt deg med å gjenta grunnløse og udokumenterte løgner.

molishani

Innlegg: 3094
molishani
12.01.21 22:09

Trump-tilhengerne er, hva skal man si? Kan jo ikke si så mye om dem, for de blir jo så sinna uansett.. Sinte menn, helst med ganske lys kulørhet i huden. De mener vel at de er øverst på rangstigen, fordi de er hvite. Jeg er forøvrig helt hvit, men jeg mener ikke jeg er spesiell for det. Jeg kom ut av pappas sæd, blandet med mi mor, og så ble jeg hvit. Men det er langt ifra det, og å tro at man er så veldig spesiell. Man må jo ikke lyve, man må tro på fakta. Samfunnet vårt er bygd opp omkring fakta og kunnskap. Med en gang løgn, fusk og fanteri blir belønnet i ett samfunn, da er man ille ute. Håper noen av disse radikaliserte gruppene kan roe seg ned litt. Livet er sikkert verdt å leve selv om Joe Biden blir president også.

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
12.01.21 22:16
aicat: 1. Benekter du at han oppfordret sine tilhengere og gå mot Kongressen for å "ta makten tilbake"

Han sa "peacefully". Rett skal være rett. Ellers så ser jeg konturene av Trumps fremtidige oppførsel og oppvigleri. 

Jeg blir fanden tute meg ikke overrasket om han ender opp som en slags militsleder, som på finurlig vis klarer å sno seg unna fengselsstraff.

Likevel har jeg på gefilingen at han innen ett år vil befinne seg i kasjotten. Det var her du leste det først.

joplina

Innlegg: 66880
joplina
12.01.21 23:17
0gg0: Han sa "peacefully". Rett skal være rett.

Jaha...når gjorde han det? Link?

Eneste "peace"-snakket han kom med kom flere timer inn i beleiringen...pissprat om hvor slemme og onde tyvene som stjal valget var og hvordan han elsker bermen sin som tok seg inn i kongressen og hvordan han forsto deres fortvilelse...men nå måtte de gå hjem "in peace" x2

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
12.01.21 23:35
joplina: Jaha...når gjorde han det? Link?

Var på NRK-nyhetene. Får se i morgen om den kan oppdrives.

Tempus

Innlegg: 11259
Tempus
12.01.21 23:38

USA har alltid vært den store, stygge og slemme stormakten uansett for de venstreradikale. 

De fleste presidentene i nyere tid har fått ett eller annet negativt på seg. Clinton løy så han trodde det sjøl, Bush med sin krig mot terror, Nixon med watergate. Også selveste Kenndy med ryktene om elskov med Marilyn Monroe. Det har vært bablet og pratet i vildensky i alle år.

Rockohh

Innlegg: 3115
Rockohh
13.01.21 08:52
MP62: Jeg sammenliknet vel Trump med Hitler for en stund tilbake og møtte motbør. Men likhetene blir flere og flere. Uten at det på noen som helst måte demper min kritikk av BLM og Antifa.

Det var ikke bare Hitler du sammenlignet Trump med. Du skrev:" Personligheten til (profeten) Muhammed må ha ligget i skjæringspunktet mellom Hitler, Stalin, Mao og Trump. Kjernekarer alt sammen". I tråden Kan islamisme "utvises"? 9.12.20 Du fikk motbør fra meg ja.

Jeg svarte:"Nå får du virkelig gi deg, ikke bland Trump inn der. Det er snakk om totalitære ideologier med hver sine massemordere. Har du lest om profeten Muhammeds liv og barbarisk sharia?" 9.12.20  9:41

( ditt innlegg klokken 9:31)

joplina

Innlegg: 66880
joplina
13.01.21 09:09
0gg0: Var på NRK-nyhetene. Får se i morgen om den kan oppdrives.

Har du lest/hørt at Trumps twittring og taler i forkant av beleiringen innholdt oppfordringer til å opptre "peacefully", så finner du det.

Jeg har ikke sett/lest/hørt noe slikt i forkant av beleiringen av kongressen - og jeg finner det ikke heller.

Derimot har jeg fått med meg "in peace"-snakket flere timer inn i beleiringen - blandet med de samme falske anklagene om "stjålet valg" og trøst og støtte til bermen han elsker som beleiret kongressen.

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
13.01.21 15:37
joplina: Jaha...når gjorde han det? Link? Eneste "peace"-snakket han kom med kom flere timer inn i beleiringen.

Linkelanke. 

"I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard."

steep

Innlegg: 1086
steep
13.01.21 16:45
joplina: Har du lest/hørt at Trumps twittring og taler i forkant av beleiringen innholdt oppfordringer til å opptre "peacefully", så finner du det.

Hva faen ser du for deg Trump skulle tjene på at noen tok seg inn i senatet? Jødehaterne fra møforumet strikes again. 

steep

Innlegg: 1086
steep
13.01.21 16:47
aicat: Charlottesville kan vi ta senere - men du kan jo først svare på de to spørsmålene jeg spurte deg om ovenfor:
1. Benekter du at han oppfordret sine tilhengere og gå mot Kongressen for å "ta makten tilbake"
2. og at han påstår valget er blitt stjålet fra han - ved omfattende valgjuks?
Enhver som har hørt og sett hans tirader på TV de siste par år - vet at dette er fakta - fakta som du benekter - og unskylder deg med at du "ikke har tid" til å underbygge løgnene du serverer. Jeg forstår at du har lært av Trump selv å tro at du kan overbevise verden rundt deg med å gjenta grunnløse og udokumenterte løgner.

1. ja

2. Det var juks ved valget, udiskutabelt.

Gunstein12

Innlegg: 17154
Gunstein12
13.01.21 16:52
0gg0: "I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard."

Siden Youtube har bestemt seg for å sperre kontoen til avtroppende president Donald Trump i minst en uke, så mener kanskje joplina at denne videoen ikke "teller"?

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
13.01.21 17:06
Gunstein12: Siden Youtube har bestemt seg for å sperre kontoen til avtroppende president Donald Trump i minst en uke, så mener kanskje joplina at denne videoen ikke "teller"?

Slik som at sola ikke er varm dersom det står på resett? Skulle ikke forundre meg, så da kan hun klikke på denne i stedet.

aicat

Innlegg: 23325
aicat
13.01.21 17:07
steep: 2. Det var juks ved valget, udiskutabelt.

1. Har du hørt hva han sier i denne talen til mobben sin?

https://www.youtube.com/watch?v=lBH7ql34Ex0&t=16m28s

2. Så du mener at Biden ikke fikk flere millioner flere stemmer enn Trump?
Har Trump greid å komme med et eneste bevis for at han ble "frastjålet" valget? Hvorfor tror du disse påstandene er avvist av samtlige rettsinstanser han har prøvd å bruke - tom. høyesterett?

Har du fått med deg at Trump presset Brad Raffensperger, Georgia’s secretary of state, in which he repeatedly urged him to alter the outcome of the presidential vote in the state.?

https://www.washingtonpost.com/politics/trump-raffensperger-call-transcript-georgia-vote/2021/01/03/2768e0cc-4ddd-11eb-83e3-322644d82356_story.html

 - og ba han om å "finne" ca 18 000 "nye" stemmer - slik at valget i Georgia kunne bli endret til hans fordel?
Hva tenker du om en president som aktivt prøver å fremme valgjuks? Kanskje Trump ønsker at USA skal kunne sammenliknes med Ameriakas øvrige bananrepublikker?

(Innlegget ble redigert 13.01.21 17:08)

MP62

Innlegg: 1350
MP62
14.01.21 15:14

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/x3MLyX/kilder-om-trump-isolert-sint-og-hevngjerrig

Jaja, nå sitter han i den store hvite bunkeren sin med stadig færre sammensvorne rundt seg mens dommedag nærmer seg med stormskritt. Hans krystallnatt/hans versjon av brannen i Riksdagen gikk ikke helt som forventet. Og fortsatt nekter han å se realiteten i øynene. Der Untergang 2.

(Innlegget ble redigert 14.01.21 15:17)

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
14.01.21 17:44
joplina: Har du lest/hørt at Trumps twittring og taler i forkant av beleiringen innholdt oppfordringer til å opptre "peacefully", så finner du det.

Og jeg fant det, men da ble du plutselig borte vekk.

*Inneholdt*

steep

Innlegg: 1086
steep
14.01.21 18:47
aicat: 1. Har du hørt hva han sier i denne talen til mobben sin? https://www.youtube.com/watch?v=lBH7ql34Ex0&t=16m28s 2. Så du mener at Biden ikke fikk flere millioner flere stemmer enn Trump?
Har Trump greid å komme med et eneste bevis for at han ble "frastjålet" valget? Hvorfor tror du disse påstandene er avvist av samtlige rettsinstanser han har prøvd å bruke - tom. høyesterett? Har du fått med deg at Trump presset Brad Raffensperger, Georgia’s secretary of state, in which he repeatedly urged him to alter the outcome of the presidential vote in the state.? https://www.washingtonpost.com/politics/trump-raffensperger-call-transcript-georgia-vote/2021/01/03/2768e0cc-4ddd-11eb-83e3-322644d82356_story.html  - og ba han om å "finne" ca 18 000 "nye" stemmer - slik at valget i Georgia kunne bli endret til hans fordel?
Hva tenker du om en president som aktivt prøver å fremme valgjuks? Kanskje Trump ønsker at USA skal kunne sammenliknes med Ameriakas øvrige bananrepublikker

1: 30 sekunder er nok av talen, da får du essensen. Tror ikke du har hørt det selv, kun lest anttrumpvas.

2. Det vet jeg ikke, men jeg vet det var juks ved valget, første arrestasjon er en realitet, bevisene finnes, og det jobbes med dette enda.

Trump ba Raffen finne de stemmene som ikke var korrekte ved valget, igjen hører du på antitrumpvas.

Jeg nekter å tro Biden fikk mer stemmer enn Trump, noe som burde vært prøvet i en rettsal, for Biden/Harris har en stor nøtt å knekke mht 80 mill amerikanere som føler seg snytt.

aicat

Innlegg: 23325
aicat
14.01.21 19:07
steep: Trump ba Raffen finne de stemmene som ikke var korrekte ved valget, igjen hører du på antitrumpvas.

1. Hva tror du Trump mente med å gå mot Kongressen og "fight like hell"? Om ikke du forstår dette budskapet - så forstod tydeligvis QAnon-mobben hva Trump mente. Det kostet 4 mennesker livet. At han nå prøver fortvilet å ro seg ut av situasjonen han skapte - for å skape "ro" - er like "troverdig" som alle løgnene han i løpet av sine 4 år har prøvd å få folk til å tro på. Men jeg konstaterer at du er en va de mange naive godfjottene som har trodd på alle løgnene hans. Han er og blir en narsissistisk klovn og løgner.

2. Ikke en eneste domstol Trump har prøvd seg på med sine konspirasjonsteorier om at "valget var stjålet" har godtatt disse løgnene - fordi det ikke er fremlagt et eneste bevis på valgfusk.

Georgia: Nei, jeg leser HELE transkripsjonen av samtalen mellom Trump og Raffensperger. Men det har åpenbart ikke du gjort.

Å "tro" noe hele det amerikanske rettsvesen har avslått - gjør deg rett og slett til en patetisk komi-figur. Men du tror kanskje USAs rettsvesen ikke er troverdig?

(Innlegget ble redigert 14.01.21 19:11)

joplina

Innlegg: 66880
joplina
14.01.21 23:03
0gg0: Og jeg fant det, men da ble du plutselig borte vekk. *Inneholdt*

Jeg ble "plutselig borte" helt til i kveld. Det er ikke alltid man er hjemme vet du...

Når det er sagt så lurer jeg på om du mente at jeg skulle sitte å høre talen til Trump i 1 time og 13 minutter...??

Det gidder jeg ganske enkelt ikke

 

0gg0

Innlegg: 42277
0gg0
14.01.21 23:47
joplina: Når det er sagt så lurer jeg på om du mente at jeg skulle sitte å høre talen til Trump i 1 time og 13 minutter...?

Nei, det er vel derfor jeg ordnet det slik at du kom rett til det du påsto aldri har skjedd. Nemlig 16 min. og 28 sek. ut i videoen. 

I innlegget mitt i går kl. 15:37. Jo vær så god.

joplina

Innlegg: 66880
joplina
15.01.21 08:57
0gg0: Nei, det er vel derfor jeg ordnet det slik at du kom rett til det du påsto aldri har skjedd. Nemlig 16 min. og 28 sek. ut i videoen.

Har lyttet og ja, Trumper'n uttaler ordet "peacefully".

-Spørsmålet er jo om det ene ordet den ene gangen nøytraliserer alle andre oppildnende setninger i taler og twittermeldinger og telefonsamtaler med utskrifter, som han har kommet med siden valget - og for den saks skyld også i samme tale.

- Tror du at det gjør det?

"som å skvette vann på gåsa" - tenker jeg om Trump's ene "peacefully" oppi alt annet blodtåkesnakk. Og jeg er åpenbart ikke alene om å mene det, da riksrettsak nummer 2 nå er et stadfestet faktum.

aicat

Innlegg: 23325
aicat
15.01.21 10:39
joplina: -Spørsmålet er jo om det ene ordet den ene gangen nøytraliserer alle andre oppildnende setninger i taler og twittermeldinger og telefonsamtaler med utskrifter, som han har kommet med siden valget - og for den saks skyld også i samme tale.

Kanskje vi kan få en forklaring på hva trumpistene tror Trump selv mente med: "Dra mot Kongressen - og om dere ikke sloss som et helvete, vil dere ikke ha et land lenger"...?
At Trump nå etter at han sitter alene igjen som en ynkelig taper - har innsett at han faktisk HAR tapt - nå prøver å pynte på sin egen oppfordring til å "sloss som et helvete" - viser bare hvor ynkelig han er.

MP62

Innlegg: 1350
MP62
15.01.21 13:27

Den siste videoen (som noen andre har skrevet for han) er ikke noe annet enn et tafatt forsøk på brannslokking samt å redde det lille som er igjen av sitt eget skinn. Han satt jo og så på tv og koste seg da mobben inntok kongressen! I mellomtida skylder han på alt og alle rundt seg for at imperiet hans rakner, mens han i stedet burde kikket i et speil dersom han vil plassere skylda. Trodde han virkelig at han kunne slippe unna med dette? Det kan fort komme et slags "landssvikeroppgjør" formelt eller uformelt formedløperne hans. En diktatorisk personlighet funker sjelden bra i et demokrati. Men en ting skal han ha; han har klart å dele landet i to! De siste dagene han har igjen får han neppe gjort noen stor skade, men det kan hans trofaste menighet gjøre. Imidlertid er tilstedeværelsen av politi og militære så stort at et regelrett angrep neppe vil skje. Det blir i såfall suicide mission. Men at det smeller noen bomber er ikke helt utenkelig. I såfall har man sunket like dypt som Timothy McVeigh.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 13:35)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg