Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Velferdspermisjon

NYTT TEMA
Magadutti36
Magadutti36Innlegg: 54
12.03.10 17:58

Hei

Jeg trenger litt hjelp til en vurdering av lovverket.... Har søkt min arbeidsgiver (som er Forsvaret) om 3 dagers velferdspermisjon for å hente min bestemor i Syden. Hun er dement, og jeg har fått legeerklæring på at hun trenger reisefølge. Denne søknaden har jeg nå fått avslag på.

Begrunnelsen for avslaget er ikke helt lett å skjønne. I avslaget henvises det til Statens personellhåndbok §7.3.22, Forsvarets personellhåndbok §5.1.2 og HTA §22. Videre vises det til verdigrunnlaget i Forsvaret, med påføringer fra Hæren (jeg er ikke i Hæren). Her argumenteres det med ei lang utbrodering om respekt, ansvar og mot - og hvordan hærens medarbeidere skal forholde seg til disse tre faktorene. Selv om jeg legger godviljen til klarer jeg ikke å skjønne hva dette har med min søknad å gjøre... Videre sies det at det ikke er noe i søknaden min som gir sterke føringer på at permisjonen min skal innvilges, og at det ikke er Forsvarets oppgave å finansiere at ansatte henter slektninger etter helseopphold (min bestemor bor i Syden halve året pga at hun har en datter som har tilsyn til henne) i utlandet. Dette er noe som helsevesenet eller pleie- og omsorgstjenesten skal finansiere skrives det videre i avslaget.

Er det noen som har litt peiling på slikt? Er dette en avgjørelse jeg kan påklage, og eventuelt hvilke argumenter kan jeg komme med?

petterG
petterGInnlegg: 9451
12.03.10 23:44

Det finnes vel en grense for hva arbeidsgiver skal ansvar for? Jeg er helt enig med din arbeidsgiver.

Rvsb
RvsbInnlegg: 2106
13.03.10 16:28
petterG: Det finnes vel en grense for hva arbeidsgiver skal ansvar for? Jeg er helt enig med din arbeidsgiver.

Her er jeg litt i tvil om du skjønner hva Magadutti36 har skrevet. Å søke velferdspermisjon er det samme som å be om fri fra jobben av personlige eller familiære årsaker, det står ingenting om at arbeidsgiver skal finansiere prosjektet.

Rvsb
RvsbInnlegg: 2106
13.03.10 16:30
Magadutti36: Er det noen som har litt peiling på slikt? Er dette en avgjørelse jeg kan påklage, og eventuelt hvilke argumenter kan jeg komme med?

Juridisk vet jeg ikke, men i forsvaret kan du vel prøve å ta problemstillingen ett ledd opp i rangstigen? Nå vet jeg ikke hvilken stilling du har eller noe slikt, men f. eks kan man jo gå til kompanisjef og høre med h*n om troppssjef sier nei?

petterG
petterGInnlegg: 9451
13.03.10 16:50
Rvsb: Her er jeg litt i tvil om du skjønner hva Magadutti36 har skrevet. Å søke velferdspermisjon er det samme som å be om fri fra jobben av personlige eller familiære årsaker, det står ingenting om at arbeidsgiver skal finansiere prosjektet.

Joda, jeg skjønner nøyaktig hva han skriver. Pr. definisjon er:

Permisjon = fri uten lønn
Velferdspermisjon = fri med lønn

(Innlegget ble redigert 13.03.10 16:51)

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5092
13.03.10 22:26
petterG: Permisjon = fri uten lønn
Velferdspermisjon = fri med lønn

Ikke helt. Man kan ha ulønnet velferdspermisjon. "Velferdspermisjon" sier bare noe om årsaken til at man får permisjon, ikke om den er lønnet eller ikke.

petterG
petterGInnlegg: 9451
13.03.10 22:56

Innenfor LO og andre fagforbund og karteller brukes uttrykket "velferdspermisjon" såvidt meg bekjent konsekvent om lønnet permisjon. Ulønnet velferdspermisjon har jeg aldri hørt om.

Keto-dama
Keto-damaInnlegg: 8401
13.03.10 23:00

Hva med å be om ulønnet permisjon og sjekke opp om det er mulighet for noen refusjon fra NAV ?

Alternativt ta ut noen feriedager, avspassering eller rett og slett søke om ulønnet velferdspermisjon ?

legalia
legaliaInnlegg: 854
15.03.10 11:40
Magadutti36: Hei Jeg trenger litt hjelp til en vurdering av lovverket.... Har søkt min arbeidsgiver (som er Forsvaret) om 3 dagers velferdspermisjon for å hente min bestemor i Syden. Hun er dement, og jeg har fått legeerklæring på at hun trenger reisefølge.

Dette er et langskudd, men la det gå. Dersom din mor har blitt dement (eller i hvertfall opplevd en kraftig forverring) under oppholdet OG hun har reiseforsikring som dekker langtidsferier, kan det være muligheter for å få dekket dette av reiseforsikringen. Mulig at et evt. medlemskap i Norsk Luftambulanse kan hjelpe deg der også.

Jeg vil tro at grunnen til avslaget på søknad om velferdspermisjon skyldes at de ikke ønsker å betale ut lønn, men dekker forsikringsselskapet dette, bør det være uproblematisk (økonomisk i hvert fall) for arb.giver å gi deg fri/ferie/avspasering uten lønn disse dagene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg