Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Når utleier gir rommet videre i oppsigelsesperiode

NYTT TEMA
Maraxion
MaraxionInnlegg: 1
06.12.16 00:40

Hei. 
Har et snodig problem, og håper på noe konkret hjelp. I normale leieforhold når en leverer oppsigelse og nøkler skal en betale ut perioden. Utleier skal likevel prøve å begrense utgiftene til leier ved å forsøke å finne ny leietaker. En kan også finne ny leietaker om utleier syntes dette er ok.

Hva hvis en flytter ut og huseier som rett er oppretter oppstartskontrakt med en annen leietaker når din oppsigelsestid er ute. MEN til tross for dette lar personen flytte rett inn på ditt gamle rom og således bor der gratis mens du i praksis betaler den nye personens leie i din oppsigelsesperiode!

Dette høres kanskje helt sykt ut, men det opplevde jeg nylig da huseier ble betatt av en person som kom inn i boligen... Så det er åpenlyst at dette ikke er lov med tanke på benyttelse av bolig. Men hva konkret kan en benytte til argumentasjon?

 

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5092
06.12.16 11:48

Konkret misligholder utleier sin plikt etter husleieloven § 5-1 ved ikke å stille rommet til din (eksklusive) disposisjon i samsvar med avtalen mellom dere.

Konsekvensene av brudd på § 5-1 er at du kan kreve avslag i leien etter § 5-7. Prisavslag skal utgjøre verditap. Dersom utleier i realiteten lar noen andre disponere rommet vil verditapet være 100 %.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg