Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arv, omsorgsbolig, leilighet.

NYTT TEMA
Ben_Dower
Ben_DowerInnlegg: 2
07.12.16 16:10

Bestemor sitter i uskiftet bo, og har flyttet til komunal omsorgsleilighet. Hun/vi skal selge hennes gamle leilighet. Det er 3 arvinger, hun ønsker og dele salget av leiligheten i 4 og beholde 1 del selv.

Hvordan gjør man dette praktisk, og hva er fordeler og ulemper med dette med tanke på bestermors formue og kommunal bolig og senere arveoppgjør ?

Mvh Morten

 

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5092
08.12.16 10:37
Ben_Dower: Bestemor sitter i uskiftet bo, og har flyttet til komunal omsorgsleilighet. Hun/vi skal selge hennes gamle leilighet. Det er 3 arvinger, hun ønsker og dele salget av leiligheten i 4 og beholde 1 del selv.
Hvordan gjør man dette praktisk, og hva er fordeler og ulemper med dette med tanke på bestermors formue og kommunal bolig og senere arveoppgjør ?

Rent praktisk hyrer man inn en megler. Salg til underpris av fast eiendom er ikke lovlig når man sitter i uskiftet bo, og det samme gjelder å gi bort store gaver som ikke står i forhold til uskifteboets størrelse. I slike tilfeller må alle arvingene være enige i disposisjonen.

Bestemors formue kan påvirke betalingen for kommunale tjenester. Formue i egen bolig regnes i en del tilfeller ikke med i det hele tatt, mens kontantformue regnes i praksis alltid med. Hun vil da kunne få økt formue, og dermed økt brukerbetaling. Her må du se på kommunens regelverk.

Senere arveoppgjør påvirkes i praksis ikke så lenge alle arvingene får like mye nå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg