Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rettslig avhør / tilståelsesdom

NYTT TEMA
enigma99
enigma99Innlegg: 704
23.10.17 14:53

Noen som kan hjelpe med noen begreper / hva dette betyr ?

En venn av meg har vært så smart at han har mottatt dagpenger urettmessig.. Noe alle vet at man blir tatt for.. Men anyway:

Han har vært i avhør, innrømmet forholdet, og er nå innkalt til "rettslig avhør og mulig tilståelsesdom" , men han er usikker på endel ting. Tenkte å spørre her før han begynner å bruke penger på advokat:

#1 - Bør han ha med advokat / forsvarer på dette ? Og i så fall, hvordan ordne det ? Det står ingenting i innkallingen om dette.

#2 - Hvordan fungerer dette i korte trekk ? Hører de hans forklaring ? Hvordan utmåles straffen, regner med at det her er snakk om ubetinget fengsel ? Kan de ta hensyn til at han 50% omsorg for et barn med spesielle behov ?

Andre ting ?

Takknemlig for alle svar

 

Haakon3
Haakon3Innlegg: 318
24.10.17 20:28

Hvor stort beløp (brutto, altså før skatt) er det tale om her?

Hvordan har han gjort det? Har han oppgitt for lavt antall timer arbeidet på meldekortet?

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5092
24.10.17 23:39

Hvis han er innkalt til rettslig avhør/tilståelsesdom så har han innrømmet alt og samtykket i tilståelsesdom for politiet. Hvis han ønsker å gå tilbake på dette (han mener han er uskyldig) er det bare å si det i avhøret. Retten vil da returnere saken til politiet som reiser ordinær tiltale. Formålet med advokat vil da ordinært være å trekke frem forhold som begrunner redusert straff, i og med at advokatens ordinære formål, å argumentere for at det ikke er tilstrekkelig bevis for å domfelle, faller bort.

I korte trekk møter du dommeren, dommeren forklarer hva som skjer, og du forklarer deg fritt. Dommeren avgjør så om det er nok til å domfelle deg, og i så fall hva slags straff du skal ilegges.

I trygdebedragerisaker går fengselsgrensen normalt ved ca. 90k, men det skal gjøres helhetlige vurderinger, og hensynet til barn er vanligvis tungtveiende, men avgjør ikke alene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg