Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strafferett oppgave- Hjelp

NYTT TEMA
taehyung_00
taehyung_00Innlegg: 5
21.11.17 14:36

 

Ole Hansen og Jakob Svendsen var på hyttetur. Ut på kvelden trengte de mer ved, og Ole fant fram øksa for å hogge opp noen kubber. De hadde drukket en del så Ole hogg seg i benet. 

 

Jakob prøvde å ringe etter ambulanse, men det var ikke dekning. Han hjalp Ole inn i bilen og kjørte ham til legevakten. Underveis sjekket han ikke om han hadde kommet til et område med dekning. Da de kom til legevakten oppdaget personalet at det luktet alkohol av Jakob, og det ble tatt en prøve. Denne viste at Jakob hadde en promille på 0,8. 

 

 

 

a)    Forklar hvilket lovbrudd Jakob kan ha begått, og hvilken lovhjemmel som må brukes for eventuelt å straffe Jakob. 

 

b)    Drøft om de andre generelle vilkår for å straffe Jakob er oppfylt.

 

 

 

Haakon3
Haakon3Innlegg: 318
21.11.17 15:33

Hva trenger du hjelp med? Husk på at det er veldig stor forskjell på å spørre om hjelp og å spørre om noen kan løse oppgaven for deg. Slik du legger ting frem fremstår det hele mer som sistnevnte, og det fungerer dårlig..

taehyung_00
taehyung_00Innlegg: 5
21.11.17 15:48

Ja får ikke redigert det :( trenger hjelp med å løse oppgaven

 

krikkert2
krikkert2Innlegg: 5092
22.11.17 10:47

Oppgave a bør være kurant - det er her snakk om brudd på Jakobs plikter som fører, som du kan finne i vegtrafikkloven. Det samme gjelder oppgave b, hvor man særlig er ute etter at du drøfter nødrett.

Klikk for å gå tilbake til toppen