Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Å bryte oppsigelsestiden - jeg har GODE grunner...

NYTT TEMA
generisk
generiskInnlegg: 2
12.01.18 06:51

Hei!

Dette er mitt første innlegg her, og jeg håper på å få litt hjelp. Jeg er smålig desperat etter gode råd fra andre enn arbeidstilsynet, da de selvsagt ikke kan oppfordre meg til annet enn å følge kontrakten min - selv om jeg mener at jeg har mine grunner.

For en måned siden fant jeg meg selv i en liten økonomisk krise, og jeg så meg nødt til å ta det første jobbtilbudet jeg fikk. Rett før eksamener og juletider (jeg er i tillegg fulltids student) regnet det ikke inn med muligheter for en travel ungjente, men jeg fikk et tilbud hos en noe sketchy arbeidsgiver. Jeg velger å ikke gå inn på hva jobben går ut på konkret, da jeg er redd arbeidsgiver vil snuble over innlegget før jeg er ute av jobben. Men dette er provisjonsbasert arbeid.

Jeg ble i utgangspunktet garantert (dette er dessverre muntlige avtaler) at jeg ville tjene minst beløpet jeg trengte i måneden på det antallet vakter jeg ønsket. Det er selvsagt en vanskelig garanti å gi ved provisjonsbasert arbeid, men det ble fremlagt slik at dette ikke ville være noe problem. Dermed tok jeg jobben. Jeg ble gitt en times opplæring og var på egenhånd derifra. I en perm jeg fikk utdelt lå det en kontrakt - en kontrakt jeg valgte å ikke signere med det første, fordi jeg først skulle gjennom tre prøvevakter. Ingen har noen gang bedt om å få en signert kontrakt i retur, eller i det hele tatt nevnt dette, så denne ligger nå hjemme hos meg, med kun arbeidsgiver signaturs. Om det var lurt eller gjør noen forskjell vet jeg ikke. 

Jeg jobbet livet av meg i adventstiden. Da det nærmet seg julaften fikk jeg en SMS, hvor de ba folk sette seg opp på vakter 1. Juledag og Nyttårsaften. Jeg hadde allerede første dag gitt uttrykk for at dette var noe jeg helst ville unngå - men ble nå lovet en fastlønn for dette. At jeg skulle kompenseres har jeg skriftlig, men hvor mye ble med en muntlig avtale. Jeg takket derfor ja til å jobbe disse dagene. 1. Juledag jobbet jeg forrykende tre vakter på rad (dette vil si fra 8 om morgenen til 22 om kvelden), og to vakter på nyttårsaften. Jeg ble lovet kompensasjon per vakt, og dette skulle sammenlagt vært på 5000 kroner. Dette var lokkende, da første lønning naturligvis blir lav i en jobb hvor lønnen ikke kommer før kundene betaler. På nyttårsaften snakket jeg kjapt med hun som tok over etter meg på ettermiddagen. Jeg sa smidig: "Du får iallefall fastlønn for dette, da!" som en kommentar til hennes kjipe arbeidstid. Hun sa: "Vi får se på det."

Her begynte jeg å virkelig skjønne at noe skurret.

Etter jul kom en av damene som har jobbet lengst i firmaet tilbake på jobb. Hun mente at nivået på "salgene" i julen overhodet ikke hadde vært høye nok, og her begynte hun å snakke om "trekk". Det viser seg at dette firmaet opererer slik at dersom man ikke når kravene for ønsket "salg" TREKKES man i lønn. Da jeg sa at dette IKKE står i min kontrakt, sa hun at jeg måtte få en ny kontrakt. Det kan da umulig være lov for dem å trekke meg i lønn uten at dette er presisert i kontrakt? Jeg mintes også da at teamleder (som lovet fastlønn og garanterte inntekten min) sendte ut en melding før jul om at det ikke var noen "krav" i julen. Jeg la ikke så mye i dette, da jeg var fullstendig ny og ikke var informert om de økonomiske trekkene. 

Hun uttrykket også sterk mistro til at det kunne rå noen som helst slags fastlønn for første juledag og nyttårsaften, og mente at dette var noe teamleder i så fall måtte betale av egen lomme.

Arbeidet i seg selv er heller ikke det det ble fremlagt som for meg. Jeg har nå vært her i en måned, og det er virkelig ødeleggende. Jeg blir bedt om å manipulere kunder, blant annet, og mistrives sterkt. 

Jeg har vært i kontakt med arbeidstilsynet, som tipset om at jeg kunne etterkreve penger dersom de trekker meg i lønn mot kontraktens vilkår.

Problemet er at jeg på dette tidspunktet ikke klarer tanken på å skulle krangle og kjekle med disse menneskene. Det jeg ønsker er å få utbetalt lønningen for desember, inkludert fastlønnen jeg ble lovet, da jeg som de fleste andre er avhengig av å betale husleie, og så slippe å dra tilbake igjen. Noen gang. Det er en kynisk bransje, virker det som, og jeg tror ikke de har lyst til å gi med en krone mer enn de må. Jeg er inneforstått med at hvis jeg går på dagen vil jeg ikke få utbetalt noe av det jeg har tjent så langt i januar, men det får så være. Jeg har fått et nytt jobbtilbud, og har et intervju til i ettermiddag, så får jeg heller bare låne penger av venner i mellomtiden. 

Men vil det være noen rettslige følger for meg dersom jeg bare går? Jeg venter selvsagt til jeg har fått denne første lønnen (jeg aner ikke hvor mye den blir på eller om det venter fastlønn eller trekk), fordi den er jeg virkelig avhengig av, men deretter?

Det er vel ingen ting av det de har gjort så langt som er imot loven - selv ikke de doble og triple vaktene jeg blir satt opp på her og der - da det vel i så fall skulle vært stemplet med kontrakt.

Hva kontrakten gjelder: Arbeidstilsynet mener at min signatur ikke har noe å si verken frem eller tilbake, da mitt engasjement der vil si at jeg har godtatt "arbeidsvilkårene". Er det noen som vet mer om dette enn meg?

Arbeidstilsynet mener også at jeg burde bli ut oppsigelsestiden - som vil si nesten to måneder til dersom jeg leverer en formell oppsigelse nå. Det kan jeg bare ikke se for meg.

Ikke bare gruer jeg meg til jobb - jeg står av og til ulønnet, av og til med trusler om trekk og jobber grusomt lange vakter. Det går ikke lenger, og ja, jeg trenger åpenbart råd. Det vil iallefall være ekstremt vanskelig ved siden av den nye deltidsjobben - som jeg jo er nødt til å takke ja til, og i tillegg virkelig vil ha.

Jeg vil til slutt nevne at jeg har gjort en god jobb for firmaet, jeg har vært høflig og respektfull, selv om jeg har stilt spørsmål. Teamleder lover det samme gullet og de samme skogene, men jeg vet ikke hva som er sant og ikke, da hun later til å være den eneste. Men de vet ikke at jeg ønsker å gå på dagen.

Hjelp?

 

PetterJJ
PetterJJInnlegg: 4817
12.01.18 07:02

Jeg har prøvd å resonnere meg frem til hva slags jobb du har. Høres spesielt ut. Men siden dette er en provisjonsbasert jobb, er heller ikke arbeidsgiver tjent med å ha en på jobb som ikke vil være der.

Send dem en mail der du sier opp og at du ber om å slippe å være der i oppsigelsestiden.

generisk
generiskInnlegg: 2
12.01.18 07:05

Takk for svar! Et problem der er at de har aaalt for få ansatte (er vel ikke bare meg), og at de nok heller vil ha en som faktisk tjener penger for dem (og som de tydeligvis kan ta litt av lønnen til hvis hun ikke gjør det), enn ingen. 

 

Tror ikke de vil la meg gå sånn uten videre...

sl500
sl500Innlegg: 10659
12.01.18 21:43
generisk: Jeg er smålig desperat etter gode råd fra andre enn arbeidstilsynet, da de selvsagt ikke kan oppfordre meg til annet enn å følge kontrakten min - selv om jeg mener at jeg har mine grunner.

Siden du ikke har signert arbeidskontrakten din har du ikke en kontrakt å følge.
Da er det arbeidsmiljøloven som regulerer ditt arbeidsforhold
Det betyr at du har 1 månde oppsigelsefrist og ikke 3 som det står i den usignerte kontrakten.
Jeg vil anbefale deg å lese arbeidskontrakten din nøye fordi mange arbeidsgivere har med vilkår som 6 måneders prøvetid.
Da har du 14 dagers oppsigelse i fra den dagen arbeidsgiver mottar oppsigelsen din.
Da tjener du på å underskrive  kontrakten slik at den blir gjeldene.
Du kan lese mere om dette her oppsigelse.no

 

(Innlegget ble redigert 12.01.18 21:52)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg