Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
17.10.20 23:56
daniekr: Nær psykose å sitte og snakke om at 1-10 på intensiv i en hel nasjon er grunn til bekymring.

Hvem gjør det?

Hvis det er meg du sikter til så må du lese 1 gang til.

(Innlegget ble redigert 17.10.20 23:58)

HNilsen

Innlegg: 12194
HNilsen
17.10.20 23:57

Det var faktisk veldig lave tall. Overraskende lave, faktisk. 

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 09:35
daniekr: Nær psykose å sitte og snakke om at 1-10 på intensiv i en hel nasjon er grunn til bekymring.

Du vet vi har vært opplært til at covid 19 er det farligste som finnes i verden og at folk tror det nærmest er 50/50 for å overleve. Jeg vet ikke helt hva som er veien videre - hvor lenge skal vi holde ut med dette viruset? Det er ikke snakk om at dette forsvinner med det aller aller første. Det kan jo være at det på magisk vis brenner ut i løpet av neste sommer, slik pandemier har gjort før. 

fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
18.10.20 09:42
HNilsen: Det var faktisk veldig lave tall. Overraskende lave, faktisk.

Vet ikke om det er så overaskende, men lave tall det er jeg enig i.

Det er tall som ikke er noen utfordring hverken for samfunnet eller helsevesenet. Vil sikkert ikke være det om det 10 dobles heller. 

Så får vi håpe det holdes på et lavt nivå og at ikke økningen fortsetter. For slike tall vil kun være en utfordring for dem som er innlagt og deres pårørende.

Men påstanden om at det ikke er syke lengre er direkte feil. I Norden har vi heldigvis få alvorlig syke, men det kommer ikke av seg selv. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 09:45)

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 09:49
fotballidiot2: Vet ikke om det er så overaskende, men lave tall det er jeg enig i. Det er tall som ikke er noen utfordring hverken for samfunnet eller helsevesenet. Vil sikkert ikke være det om det 10 dobles heller.  Så får vi håpe det holdes på et lavt nivå og at ikke økningen fortsetter. For slike tall vil kun være en utfordring for dem som er innlagt og deres pårørende. Men påstanden om at det ikke er syke lengre er direkte feil. I Norden har vi heldigvis få alvorlig syke, men det kommer ikke av seg selv.

Det blir jo spennende å se hva som skjer med den nye og antatt mer smittsomme mutasjonen.  Viser mutasjonen seg å være mindre farlig? Det blir jo interessant. 5 av de på pensjonistbussen har vært innom sykehuset, men jeg antar de er skrevet ut igjen. 

pfrog567

Innlegg: 18663
pfrog567
18.10.20 10:05
fotballidiot2: Og holder det seg på det nivået så har vi jo lykkes bra.

Og hvis de med munnbind klarer å overholde avstand og ikke bruker det om igjen flere ganger, så går det enda bedre. Foreløpig slurves det mye.

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 10:07
pfrog567: Og hvis de med munnbind klarer å overholde avstand og ikke bruker det om igjen flere ganger, så går det enda bedre. Foreløpig slurves det mye.

Men det er jo nettopp det de  gjør altså slurver - en jeg kjenner som har et slikt gjenbrukbart munnbind bruker det gjerne flere dager før det vaskes. Nei forholder meg til engangsmunnbind som kastes etter bruk. De har jo rast i pris i det siste - gav 40 kroner for en tipakk på COOP Xtra i går. For et par uker siden kosta de vel 80 kroner. 

fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
18.10.20 10:11
pfrog567: Og hvis de med munnbind klarer å overholde avstand og ikke bruker det om igjen flere ganger, så går det enda bedre. Foreløpig slurves det mye.

Nå er jeg usikker på om munnbind er den store "redningen" i denne pandemien. 

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 10:16
fotballidiot2: Nå er jeg usikker på om munnbind er den store "redningen" i denne pandemien.

Nei det er det nok ikke. Ser jo land som hele tiden har hatt ekstreme regler hva gjelder munnbind at det ikke gikk bedre enn i Norge. Forøvrig ser jeg at New Zealand igjen har fått coronatilfeller. Da er det vel ny lockdown på gang? 

HNilsen

Innlegg: 12194
HNilsen
18.10.20 11:06
fotballidiot2: Men påstanden om at det ikke er syke lengre er direkte feil.

Jeg tviler vel på at noen har påstått at Norge ikke har noen syke, som med de tallene du legger fram ville betydd null, faktisk. Hvis noen har skrevet ingen, så er jeg tilbøyelig til å tro at det handler om debattretorikk, for å understreke det lave tallet. Fem er tross alt et utrolig lavt tall. Sett i forhold til oppmerksomheten covid får i mediebildet, så er det åpenbart et overraskende lavt tall. Mediebildet burde tilsi at det var hundrevis i intensivbehandling. 

Dette viser at det er de små og marginale problemene som får oppmerksomhet. F.eks. at man har oppdaget ett smittetilfelle på pub, at noen har signert med Fido på et utesteds besøksliste eller at en kvinne i Sverige har blitt resmittet. Derimot er det ingen som diskuterer at det nå er bekreftet, en gang for alle, at barn ikke er en smittekilde å regne med. To nye undersøkelser peker på dette, samtidig som også FHI har gått ut og bekreftet dette. Dette er jo en stor og positivt nyhet, men ingen - heller ikke her inne - vier dette noen oppmerksomhet. 

fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
18.10.20 11:14
HNilsen: Jeg tviler vel på at noen har påstått at Norge ikke har noen syke,

Nå gikk ikke mitt innlegg på Norge, men at man kanskje burde se også utenfor vår lille andedam. For selvom vi i Norge heldigvis knapt har syke så viser situasjonen ellers i Europa at dette ikke kommer av seg selv. (og ja jeg vet at det er demografiske forhold som gjør at vi ikke kan sammenligne helt.)

Dette var hva jeg svarte på  for en pandemi det ikke er syke lenger

Og det er faktisk feil, selvom det nesten stemmer i Norge.

Forøvrig overasket over at VG har en økning på 6 innlagte i dag, selvom de i følge seg selv ikke får oppdatert sykehustallene i helgen. Tror det er første helgen på lenge at de har hatt nye tall i helgen så lurer på om det er noe som ikke stemmer.

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 11:20
fotballidiot2: Forøvrig overasket over at VG har en økning på 6 innlagte i dag, selvom de i følge seg selv ikke får oppdatert sykehustallene i helgen. Tror det er første helgen på lenge at de har hatt nye tall i helgen så lurer på om det er noe som ikke stemmer.

Nei Helsedirektoratet oppdaterer ikke  lenger i helgene (har ikke gjort det siden juni) så her er det noe rart et sted. VG har heller ikke pleid å oppdatere dette tallet i helgene etter at Helsedirektoratet slutta med det. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 11:27)

Rexwiller

Innlegg: 11487
Rexwiller
18.10.20 12:22
HNilsen: Kveldsnytt informerer om nye undersøkelser som bekrefter at barn ikke er en smittekilde. FHI sier at barn ikke smitter andre barn eller voksne. Hvis barn blir smittet, så blir de smittet av voksne.

Sa de noe om hvorfor? Det høres totalt ulogisk ut, med mindre barn er 100% immune.

Rexwiller

Innlegg: 11487
Rexwiller
18.10.20 12:28
William_S3: Jeg vet ikke helt hva som er veien videre - hvor lenge skal vi holde ut med dette viruset?

2024 for normal reiseaktivitet. Store festivaler fra 2025, men da er jo alle gått konkurs for lengst. Dette er da noe jeg har lest på nettet uten å være veldig kildekritisk.

HNilsen

Innlegg: 12194
HNilsen
18.10.20 12:53
Rexwiller: Sa de noe om hvorfor? Det høres totalt ulogisk ut, med mindre barn er 100% immune.

Jeg er overrasket over at folk ikke har fått dette med seg, samtidig som jeg vet at dette ikke er et tema som mediene slår opp stort. Fordi mediene foretrekker "skrekkoppslag" framfor folkeopplysning. 

Det har vært kjent siden mars at barn ikke er en sentral smittekilde. Rapporter fra Wuhan konkluderte tidlig med at det er sannsynlig at barn i liten grad smitter andre barn, og at barn i liten grad smitter voksne.  Hvis barn blir smittet, så blir de smittet av andre voksne. Helst i hjemmet, av sine foreldre. Dette er nå bekreftet av flere undersøkelser. Derfor kan vi konkludere med at barn ikke er en sentral smittekilde. Derfor er det åpenbart at de krevende smittetiltakene i skoler og barnehager burde avvikles. 

Grunnen er at dette viruset er slik. Andre virus, som f.eks. influensavirus, påvirker barn i mye større grad. Barn blir både sykere og er mer smittsomme av influensa. I januar var det f.eks. to ungdomsskoleelever som døde av influensa i Norge. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 12:57)

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 12:55
HNilsen: Jeg er overrasket over at folk ikke har fått dette med seg, samtidig som jeg vet at dette ikke er et tema som mediene slår opp stort. Fordi mediene foretrekker "skrekkoppslag" framfor folkeopplysning.

Var det ikke i denne saken FHI måtte rykke ut og korrigere Nakstad nærmest for åpen mikrofon?  Men de setter likevel hele skoleklasser og trinn i karantene. Det var jo kjent her forleden at Osloelever først og fremst fra Oslo øst hadde tilbrakt hele 13k døgn i karantene siden skolestart. 

(Innlegget ble redigert 18.10.20 12:56)

HNilsen

Innlegg: 12194
HNilsen
18.10.20 12:56
William_S3: Var det ikke i denne saken FHI måtte rykke ut og korrigere Nakstad nærmest for åpen mikrofon?

Korrekt! Nakstad sa det motsatte - at undersøkelser viste at barn var en sentral smittekilde. Dette ble tilbakevist av FHI. Det motsatte er tilfelle. Nakstad gikk deretter ut i en kronikk, sammen med FHI, og korrigerte de feilaktige opplysningene han først hadde gitt. 

Rexwiller

Innlegg: 11487
Rexwiller
18.10.20 14:27
HNilsen: Jeg er overrasket over at folk ikke har fått dette med seg, samtidig som jeg vet at dette ikke er et tema som mediene slår opp stort

Det var begrunnelsen jeg lurte på. Det henger på greip om barn er immune og ikke blir smittet i det hele tatt, men slik er det jo ikke. Er det fordi de hoster mindre enn voksne når de får viruset? Viruset er jo ikke et tenkende vesen som kan ta egne valg, så er jo merkelig at en smittet person ikke kan smitte andre fordi han/hun ikke er gammel nok.

Og hvor gammel kan man være for å være regnet som barn i denne sammenhengen?

(Innlegget ble redigert 18.10.20 14:28)

Teddys

Innlegg: 229
Teddys
18.10.20 15:27

Veldig bra artikkel igår i Aftenposten. Jusprofessor Hans Petter Graver,betraktninger om pandemien og tiltakene.

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 15:50

Teddys: har du link til den ?

HNilsen

Innlegg: 12194
HNilsen
18.10.20 15:50
Rexwiller: Det var begrunnelsen jeg lurte på. Det henger på greip om barn er immune og ikke blir smittet i det hele tatt, men slik er det jo ikke. Er det fordi de hoster mindre enn voksne når de får viruset? Viruset er jo ikke et tenkende vesen som kan ta egne valg, så er jo merkelig at en smittet person ikke kan smitte andre fordi han/hun ikke er gammel nok. Og hvor gammel kan man være for å være regnet som barn i denne sammenhengen?

Jeg vil henvise til Kveldsnytt i går. Der ble det rapport om en fersk undersøkelse i Tyskland og den norske dataovervåkningen som ble publisert fredag. Disse bekrefter at det er få smittetilfeller i barnehager og skoler. FHI sier i reportasjen at barn i liten grad smitter andre, og at barn ikke får alvorlig sykdom. FHI sier at de ikke er overrasket over funnene, fordi dette er noe det har vært pekt på hele tiden. Dette har blitt uttalt allerede i mars, blant annet med henvisning til rapporter fra Wuhan og tall fra den italienske versjonen av FHI. 

I Norge er kun tre personer under 30 år vært i intensivbehandling. Det utgjør vel noe sånt som 0,003 prosent av de smittede. Det forundrer meg at du stiller spørsmål til denne veldokumenterte kunnskapen. 

William_S3

Innlegg: 9031
William_S3
18.10.20 15:52

Gikk selvsagt glipp av Nyborg og co som vil ha enda mer munnbind i skolen 

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/jBdg8A/ved-utbrudd-boer-munnbind-vurderes-for-de-eldste-skoleelevene

(Innlegget ble redigert 18.10.20 15:52)

Herinacius

Innlegg: 7272
Herinacius
18.10.20 15:55
fotballidiot2: Og det er faktisk feil, selvom det nesten stemmer i Norge.

Det er ikke faktisk feil da syke og døde har sunket til et svært lavt nivå, den såkalte andre bølgen er de fleste steder basert på tester. Og disse testene later til å være en enkelt PCR-test, ofte av friske personer. Oppskriften på falske positive. Fikk opplyst av en kinesisk lege på twitter at der tester de  (tilnærmet) 100% selv i millionbyer ved utbrudd nå. Men: ingen blir erklært 'positiv' før etter to positive tester av ulik type. Og nedlukking av samfunnet er ikke tema.

Det man også visstnok gjør feil i vestlige land er, og dette har jeg selvsagt ingen greie på, at testene kjører på 'for mange sykluser' - 45 sykluser, alt over 30 gir positivt for mange ting. Sies det.

 

fotballidiot2

Innlegg: 24236
fotballidiot2
18.10.20 16:00

Det har nå økt jevnt og trutt i det siste med innlagte både i Spania og Frankrike.  Herunder også de som regnes som "critical". Flere steder i Europa begynner de å få problemer med kapasiteten på sykehus. Men om du har bestemt at det bare er tull så helt greit for meg. Jeg har ikke noe sterkt behov for å forsvare hverken det ene eller andre.

(Innlegget ble redigert 18.10.20 16:03)

zetta

Innlegg: 13372
zetta
18.10.20 16:03
Herinacius: Oppskriften på falske positive.

Pandemi uten syke, med falske positive! Friske folk i karantene. Herlig

 Denne fyren her er morsom. Han kan også ha skremmende rett. Det er virkelig skumle tider vi lever i

pfrog567

Innlegg: 18663
pfrog567
18.10.20 16:26
fotballidiot2: Nå er jeg usikker på om munnbind er den store "redningen" i denne pandemien.

Det har ikke jeg noen stor tro på i hvert fall. For veldig mange bruker tøy-munnbind, inkludert meg selv, og inne i pakka var det en "bruksanvisning" fra FHI hvordan det skal brukes. Helt nederst til slutt står det følgende: I motsetning til medisinske munnbind, er det ikke knyttet standarder til produksjonen av tøymunnbind, og filtreringsevnen (beskyttelsesgraden) er ukjent.

Men mange tror visst de er 100% beskyttet uansett om det er vanlige munnbind eller tøy-munnbind, for de "må bare" sitte kloss inntil andre selv om det er ledige seter lengre unna. Og ute eller i butikkene tråkker de deg nærmest ned, for de er jo liksom "beskyttet".. 

InDeilawetrust

Innlegg: 39827
InDeilawetrust
18.10.20 16:27
zetta: Pandemi uten syke, med falske positive!

Kun idioter tror at dette viruset ikke finnes og at folk ikke blir syke av det. 

pfrog567

Innlegg: 18663
pfrog567
18.10.20 16:32
fotballidiot2: Forøvrig overasket over at VG har en økning på 6 innlagte i dag, selvom de i følge seg selv ikke får oppdatert sykehustallene i helgen. Tror det er første helgen på lenge at de har hatt nye tall i helgen så lurer på om det er noe som ikke stemmer.

Tror det er best å glemme VG der, heller følge med på hva det sies på nyhetene, for de har de riktige tallene. I dag kl.13.00 var det 28 innlagte i Norge.

Rexwiller

Innlegg: 11487
Rexwiller
18.10.20 16:46
HNilsen: Det forundrer meg at du stiller spørsmål til denne veldokumenterte kunnskapen.

Det er ikke mye kunnskap som ligger til grunn om man ikke greier å forklare hvorfor det er slik. Jeg stiller ikke spørsmål til tallene, de får man regne med er korrekte. Jeg har da heller aldri tvilt på at yngre folk sjelden blir alvorlig syke,

(Innlegget ble redigert 18.10.20 16:47)

Herinacius

Innlegg: 7272
Herinacius
18.10.20 17:54
Herinacius: Det man også visstnok gjør feil i vestlige land er, og dette har jeg selvsagt ingen greie på, at testene kjører på 'for mange sykluser' - 45 sykluser, alt over 30 gir positivt for mange ting. Sies det.

https://twitter.com/Charlotte3003G/status/1317851830882369538

The PCR test works by converting virus RNA to DNA through a series of heating and cooling cycles. At 45 cycles used in most UK labs they are picking up old virus DNA or debris. Around 30 cycles recommended for detecting a live virus.
The PCR test has a high false positive rate    (dette er fra en sykepleier)

False-positive COVID-19 results: hidden problems and costs

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg