Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Sandaas

Innlegg: 12953
Sandaas
25.10.20 16:10
William_S3: Men det er noen som er i sin naive tro at man kan  regulere seg ihjel ut fra et veldig smittsomt virus, politikere inkludert. Det er ingen vei ut av denne tiltaksspiralen politikerne har drevet med siden mars virker det som - noe også politikere i Wales feks har blitt kritisert for av opposisjonspartiet der. Og det er gjort undersøkelser som viser at unge føler seg mer ensomme. Dette ser dog ikke ut til å bekymre Høie en døyt.

Dette er jo bare sprøyt. Regjeringen har jo beviselig gjort en rekke lettelser på ulike restriksjoner siden mars, senest øke taket til 600 personer på utendørsarrangement. Ser vi til land som New Zealand så har de nå fint over 30 000 tilskuere på sportsarrangement. Politikerne har selvsagt en plan for tiltakene, også når disse kan fjernes og man kan gradvis returnere til det normale. 

Om man ikke ser en endring fra tiltakene i mars kontra nå så er man ubeskrivelig dum. Stengt skoler, treningssentre, puber, forbud mot kontaktidrett m.m. Det var bare noen av tiltakene som kom denne våren. Dette har alt blitt rullet tilbake. Nå er fokus primært på å slå ned lokale utbrudd og det helst så fort som mulig. 

Og ja, selvsagt er det et problem at mange unge føler seg ensomme, men ensomhet er tross alt ikke noe som trumfer alvorlig syk og dødsfall som fort er resultatet om man ikke klarer å overholde de enkle smittevernsreglene og må stramme inn for å unngå en ny krise. Du kan jo lese VGs artikkel om hvordan denne pandemien oppleves for det spanske helsevesenet og du vil forstå at Høie og helsemyndigheten ikke kan fjerne helt nødvendige tiltak fordi enkelte sier de er ensomme... Som de gode eksempelene rundt om i verdenen viser, veien tilbake til normaltilstand er å ta dette alvorlig, redusere smitten, ikke være redd for å tiltak for å stoppe lokale utbrudd og så gradvis rulle ut lettelser, det være i Taiwan, New Zealand eller Norge. 

 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:13)

William_S3

Innlegg: 10306
William_S3
25.10.20 16:20
Sandaas: , selvsagt er det et problem at mange unge føler seg ensomme, men ensomhet er tross alt ikke noe som trumfer alvorlig syk og dødsfall som fort er resultatet om man ikke klarer å overholde de enkle smittevernsreglene og må stramme inn for å unngå en ny krise. Du kan jo lese VGs artikkel om hvordan denne pandemien oppleves for det spanske helsevesenet og du vil forstå at Høie og helsemyndigheten ikke kan fjerne helt nødvendige tiltak fordi enkelte sier de er ensomme... Som de gode eksempelene rundt om i verdenen viser, veien tilbake til normaltilstand er å ta dette alvorlig, redusere smitten, ikke være redd for å tiltak for å stoppe lokale utbrudd og så gradvis rulle ut lettelser, det være i Taiwan, New Zealand eller Norge.

Jeg tror ikke det å innføre strengere tiltak fordi man ikke klarer alltid å følge reglene er veien å gå for å være helt ærlig. Da vil nye tiltak i utgangspunktet ha lavere tillit. Det er gjort meningsmålinger og tilliten til tiltakene har gått ned i den yngste aldersgruppa. Da funker det dårlig med trusler om at du kan drepe bestemora di og store moralske pekefingere. Nei går tilliten ned i en gruppe så må man finne måter på å nå gruppa. Disse vil antagelig ikke ha tillit til enda strengere tiltak. Man kunne feks hatt med barne og ungdomsorganisajsoner på råd osv. Slike trusler om at man kan drepe bestemora di går ikke inn - det er det vel bare naive bydelsoverleger som tror. Tiltakene vi har nå er mer enn tilstrekkelige og jeg ser ikke nødvendigheten av å stramme inn tross litt økt smitte. Smittevern blir ikke bedre enn hva enkelt gjør selv og enda flere regler og påbud er ikke veien å gå. Og jeg har allerede uttrykt hva jeg mener om Nakstads mulighet for å se på "sosiale bobler". Tror du han virkelig får tillit hos de unge for det der? Hvem jeg møter utenfor min egen husstand (ja jeg bor alene) - har ikke Nakstad noe med. 

HNilsen

Innlegg: 12458
HNilsen
25.10.20 16:24

For igjen å sitere Mette Kalager på Kåkånomics i går: Er det noe som er sikkert, så er det at smittetallene går opp, men at tallene over døde ikke øker i samme grad. En annen ting som er sikker er at argumenter ikke blir bedre hvis de etterfølges av skjellsord. Snarere tvert imot. 

William_S3

Innlegg: 10306
William_S3
25.10.20 16:28
HNilsen: For igjen å sitere Mette Kalager på Kåkånomics i går: Er det noe som er sikkert, så er det at smittetallene går opp, men at tallene over døde ikke øker i samme grad. En annen ting som er sikker er at argumenter ikke blir bedre hvis de etterfølges av skjellsord. Snarere tvert imot.

Vi vet jo igrunn ganske lite om hvor syke de aller fleste blir. Vi vet jo såklart om de på sykehus og de som dør- En positiv test trenger ikke å bety at man er særlig syk - tvert om. Vi hadde jo vedkommende som studerte siving innom tråden som avbrøt studiene fordi motivasjonen mangla når det var lite konvensjonell undervisning og lite fysiske møter. Jeg tror ikke vedkommende er alene om å miste helt motet. Dette kan potensielt koste samfunnet mye. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:28)

deleted112509

Innlegg: 24585
deleted112509
25.10.20 16:31
HNilsen: Er det noe som er sikkert, så er det at smittetallene går opp, men at tallene over døde ikke øker i samme grad.

Er vel få som har hatt overbelastet helsevesen de siste månedene ?En faktor som har vist seg å øke dødeligheten vesentlig. 

Nå begynner flere land å få det problemet igjen. Så la oss se hvordan det utvikler seg ift dødeligheten framover. Klarer en å holde smittenivået nede på et nivå hvor en ikke får problemer i helsevesent så kan det forhåpenligves fortsette som nå med lavere dødelighet.

Det vil selvsagt ikke bli like mange syke eller døde mer smittetilfelle. Da alle land tester mer. Men frykter vi desverre kan se økning i dødsfall i mange land. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:32)

HNilsen

Innlegg: 12458
HNilsen
25.10.20 16:32

Mette Kalager, som er førsteamanuensis på UiO, framstod som mer engstelig for konsekvensene tiltakene ville få for den oppvoksende generasjon på lang sikt, enn dødstall og sykdom. Hun var også skeptisk til inngripende tiltak. Både for de sosiale konsekvensene inngripende tiltak får, men også skeptisk til om de virket. 

Sarella

Innlegg: 18536
Sarella
25.10.20 16:40

Spania gjeninnfører unntakstilstand i landet på grunn av økt coronasmitte. Statsminister Pedro Sanchez sier i en TV-sendt tale at han vil ha unntakstilstand i landet fram til 9. mai.

Fra og med søndag er det nå portforbud mellom 23.00 og 06.00 i hele landet, utenom Kanariøyene, skriver nyhetsbyrået AP. Regionale myndigheter har får også muligheten på utvide portforbudet ytterligere, stenge regiongrensene og begrense antallet som kan møtes uten å bo sammen, til seks personer. - Realiteten er at Europa og Spania er midt i den andre bølgen av pandemien, sa Sanchez. - Vi lever i en ekstremt situasjon. Det er den mest seriøse situasjonen det siste halve århundret, sa han.

William_S3

Innlegg: 10306
William_S3
25.10.20 16:41
Sarella: Spania gjeninnfører unntakstilstand i landet på grunn av økt coronasmitte. Statsminister Pedro Sanchez sier i en TV-sendt tale at han vil ha unntakstilstand i landet fram til 9. mai.

Helt galskap hvor mye makt han vil tilrane seg. Over et halvt år med unntakstilstand? Er han helt dust i hodet? 

Sarella

Innlegg: 18536
Sarella
25.10.20 16:57
William_S3: Er han helt dust i hodet?

Han forsøker så godt han kan å redde menneskeliv.

Du kan jo selv lese deg litt opp på vilken faenskap helsepersonell i Spania har opplevd og opplever nå. Etter å ha måttet velge mellom liv og død for coronasyke under den første smittebølgen, var helsepersonell på sykehusene helt utslitte. Så kom bølge nummer to.

Men det har kostet helsepersonellet ved byens nest største sykehuset mye å skulle behandle alle. Inne på kontoret sitt forteller overlege Jesús Millán Núñez at han har mistet to kollegaer til coronaviruset. – Nå kollapser ikke systemet som sist, problemet nå er at vi alle sammen er utslitt. Han titter ned, og posene under øynene faller enda lengere ned under brillene. Overlegen sier han forventer en økning i antall innleggelser de neste ukene. Nå får de inn mange yngre pasienter, men han tror viruset vil spre seg til de eldre, og at dødeligheten vil gå opp igjen.– Jeg har alltid samme følelse når jeg kommer hjem fra en lang dag på jobb, hvor jeg spør meg selv hva jeg gjør her hjemme – jeg føler alltid at jeg skulle vært på sykehuset.

William_S3

Innlegg: 10306
William_S3
25.10.20 17:02
Sarella: Han forsøker så godt han kan å redde menneskeliv.

Men et halvt års unntakstilstand? Seriøst er det et godt tiltak synes du? 

Deila

Innlegg: 41960
Deila
25.10.20 17:03
William_S3: Men et halvt års unntakstilstand?

Hva rabler du om egentlig? Det har jo uten tvil vært unntakstilstander i Spania, og spesielt i våres hvor de ble rammet hardt. Så ikke rart i det hele tatt. 

Rexwiller

Innlegg: 11607
Rexwiller
25.10.20 17:03

Denne tråden må være selve definisjonen av et ekkokammer. De samme 4-5 personene sitter dag ut og dag inn og repeterer de samme innleggene. og har gjort det i flere måneder. Håper tråden stenges så deltakerne kan få seg litt frisk luft.

William_S3

Innlegg: 10306
William_S3
25.10.20 17:04
Deila: rabler du om egentlig? Det har jo uten tvil vært unntakstilstander i Spania, og spesielt i våres hvor de ble rammet hardt. Så ikke rart i det hele tatt.

Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid. 

Deila

Innlegg: 41960
Deila
25.10.20 17:07
William_S3: Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid.

Nei, 14 dager foreløpig. Den kan bli forlenget inntil 6mnd ja, men står ganske klart og tydelig 14 dager i første omgang.

mrk89

Innlegg: 359
mrk89
25.10.20 17:07
HNilsen: mrk89: Det blir litt vel konspiratorisk. Myndighetene har selvsagt intet ønske om å bli despotiske.

Tenker ikke særlig på Norge. Er mer bekymret for land som Polen og  Ungarn, kanskje også Italia og Spania. En ser jo for eksempel uroen i Polen nå, der regjeringen velger et mildt sagt "godt" tidspunkt for å gjennomføre ekstreme endringer i abortlovene og samtidig hindrer demonstrasjoner ved å henvise til smittevern.

Jeg synes ikke det er spesielt konspiratorisk å påpeke at disse utvidede fullmaktene og evigvarende unntaktstilstandene er skumle demokratisk sett. 

mrk89

Innlegg: 359
mrk89
25.10.20 17:10
Rexwiller: Denne tråden må være selve definisjonen av et ekkokammer. De samme 4-5 personene sitter dag ut og dag inn og repeterer de samme innleggene. og har gjort det i flere måneder. Håper tråden stenges så deltakerne kan få seg litt frisk luft.

Er vel bare bra smittevern om alle sitter her og gjentar selvfølgeligheter i det uendelige i stedet for å gå ut ;)

Deila

Innlegg: 41960
Deila
25.10.20 17:11
mrk89: Er vel bare bra smittevern om alle sitter her og gjentar selvfølgeligheter i det uendelige i stedet for å gå ut ;)

Nja, viruset er jo mest smittsomt inne ;) 

Columbus_3

Innlegg: 13597
Columbus_3
25.10.20 17:12
William_S3: Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid.

At det er unntakstilstand vil ikke si det samme som at det er en statisk situasjon. 
Se her hva unntakstilstand er.

Columbus_3

Innlegg: 13597
Columbus_3
25.10.20 17:12
William_S3: Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid.

At det er unntakstilstand vil ikke si det samme som at det er en statisk situasjon. 
Se her hva unntakstilstand er.

Columbus_3

Innlegg: 13597
Columbus_3
25.10.20 17:12
William_S3: Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid.

At det er unntakstilstand vil ikke si det samme som at det er en statisk situasjon. 
Se her hva unntakstilstand er.

Columbus_3

Innlegg: 13597
Columbus_3
25.10.20 17:12
William_S3: Han ber om å innføre unntakstilstand med varighet på over et halvt år. Det er ikke akkurat kort tid.

At det er unntakstilstand vil ikke si det samme som at det er en statisk situasjon. 
Se her hva unntakstilstand er.

Pogba6

Innlegg: 9882
Pogba6
25.10.20 17:19

Flott demo i dag, godt å se at det er mange oppegående personer i landet.

Pogba6

Innlegg: 9882
Pogba6
25.10.20 17:24
William_S3: et halvt års unntakstilstand? Seriøst er det et godt tiltak synes du?

For Sarella er jo strengere jo bedre. Helst skulle vel alle vært låst inne i flere år og skutt om de åpnet døra. 

basillen

Innlegg: 2358
basillen
25.10.20 17:24
Sarella: Han forsøker så godt han kan å redde menneskeliv.

Og hvis dette vedvarer i månedsvis, hvor mange liv tror du da vil gå tapt som et resultat av "tiltaket"?

pfrog567

Innlegg: 19376
pfrog567
25.10.20 17:25
fazz: Og det er ingen, så vidt jeg kan se, av de som sier at munnbind har en effekt, som sier at en skal drite i alle andre tiltak. Eller hvem er det du mener sier at en ikke skal vaske seg på hendene eller opprettholde avstand bare fordi en bruker munnbind?

Ingen som har sagt det. Men teori og praksis er to forskjellige ting. Hvor vanskelig skal det bli å skjønne det?

pfrog567

Innlegg: 19376
pfrog567
25.10.20 17:28
fazz: Ja, det var ikke noe uredelig med den tåpelige kommentaren fra pfrog567 ikke sant? Tåpelig kommentar for å slippe å faktisk svare.

Hva var det jeg ikke har svart på? Fortell meg det, så kan jeg gi deg et svar. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 17:29)

pfrog567

Innlegg: 19376
pfrog567
25.10.20 17:36
Deila: Ser det var noen hundre stk som demonstrerte mot tiltakene foran Stortinget. Regner med William og Daniekr fra tråden her ledet an.

Ser på bildene derfra at det var flere "gamlinger" der, de som tilhører risikogruppa.. 

DYtech

Innlegg: 832
DYtech
25.10.20 17:37
Pogba6: Flott demo i dag, godt å se at det er mange oppegående personer i landet

De håpet å samle tusenvis, det kom drøyt 150. Må betegnes som en fiasko de lux.

Columbus_3

Innlegg: 13597
Columbus_3
25.10.20 17:38
pfrog567: Ser på bildene derfra at det var flere "gamlinger" der, de som tilhører risikogruppa..

Er man dum som ung, blir man ofte dum som gammel også.

DYtech

Innlegg: 832
DYtech
25.10.20 17:39
Rexwiller: Denne tråden må være selve definisjonen av et ekkokammer. De samme 4-5 personene sitter dag ut og dag inn og repeterer de samme innleggene. og har gjort det i flere måneder. Håper tråden stenges så deltakerne kan få seg litt frisk luft.

Kunne ikke vært mer enig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg