Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
GreySerpent

Innlegg: 28892
GreySerpent
24.11.20 15:33
William_S3: Er dette betydelig? Dette utgjør 2,6% av de døde. Jeg tror det er lurere å se på raten smittede under 50 vs antall døde under 50 for å få et bedre svar.

Med tanke på tiltakene iverksatt, så ja, da syns jeg det er betydelig. 

William_S3

Innlegg: 11376
William_S3
24.11.20 15:34

Hørte på nyhetene på radioen nå at hele 7 av 10 serveringssteder i Oslo nå frykter konkurs. Det er noe opp fra 2 av 3.  2 av 3 frykter konkurs før året er omme. Nå må de faen må meg få noen krisepakke før byen er død. 

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 15:35
IndocteCollectio: Du svarte ikke på spørsmålet mitt, hvorfor ikke?

Snakker du om at om retten til å besøke sin mor skal medføre andre risiko for å bli smittet og dø, eller om man skal kunne besøke sin mor i visshet om at noen garantert vil dø av det? Det er en forskjell.

Nei, men skal ikke besøke sin mor hvis man vet at noen dør av det. Ja, man skal kunne besøke sin mor selv om det innebærer en risiko for at noen blir smittet og dør. Sånn har det vært på norske sykehjem hele tiden.

Det handler forresten ikke først og fremst om retten til å besøke din mor, men din mors rett til å få besøk. 

(Innlegget ble redigert 24.11.20 15:36)

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 15:35
Rexwiller: Men kommer prosessen kommer jo til å ta månedsvis. Må leve med driten ett år til.

Man bør nok påregne 8-9 måneder fra nå før vi er tilbake til normalen ja, i beste fall. 

Tranquillo

Innlegg: 8490
Tranquillo
24.11.20 15:36
Rexwiller: Men kommer prosessen kommer jo til å ta månedsvis. Må leve med driten ett år til.

Tror du?

Hører jo faen hele tiden hvor nærme den er, at man vil begynne å vaksinere sakte men sikkert i Norge fra januar av. Men tipper egentlig ikke man har vaksinen i Norge før godt utpå mai måned.

(Innlegget ble redigert 24.11.20 15:37)

Tranquillo

Innlegg: 8490
Tranquillo
24.11.20 15:38
GreySerpent: 8 av ca 300 døde er under 50 år. Ganske betydelig, syns jeg.

Det der er jo ingenting.

Av de under 8 under 50 som døde, vil jeg tippe minst 4 av dem hadde kraftige underliggende sykdommer.  

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 15:38
Solvgutt1: Nei, men skal ikke besøke sin mor hvis man vet at noen dør av det. Ja, man skal kunne besøke sin mor selv om det innebærer en risiko for at noen blir smittet og dør. Sånn har det vært på norske sykehjem hele tiden.

Her snakker vi om å slippe inn et menneske som kommer fra et land hvor vi krever karantene og i en situasjon som er langt fra vanlig. 

Synes du man skal kunne reise som man vil og slippe karantene også da?

Tranquillo

Innlegg: 8490
Tranquillo
24.11.20 15:38

Hvorfor er treningsentrene stengt egentlig? Statisikken viser nærmest null smitte i Oslo. 

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 15:39
IndocteCollectio: Her snakker vi om å slippe inn et menneske som kommer fra et land hvor vi krever karantene og i en situasjon som er langt fra vanlig.  Synes du man skal kunne reise som man vil og slippe karantene også da?

Man burde ha mulighet til å teste seg ut av karantenen. Og sykehjemmene bør i så stor grad som overhodet mulig legge til rette for å beboere på sykehjem, særlig de som ligger før døden, kan få besøk. At du vinkler det som "retten til å besøke sin mor" er sjokkerende. Hva med morens rettigheter?

(Innlegget ble redigert 24.11.20 15:40)

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 15:46
Solvgutt1: Man burde ha mulighet til å teste seg ut av karantenen. Og sykehjemmene bør i så stor grad som overhodet mulig legge til rette for å beboere på sykehjem, særlig de som ligger før døden, kan få besøk

Teste seg ut av karantenen? En enkelt test sier ikke noe sikkert. Hvor mange dager skal man testes over og hvor mange ganger? 

Burde staten bekoste å stå for testing og skal det at folk reiser gå utover testkapasiteten?

Denne saken setter ting på spissen, men det saken er at mennesker som kommer fra utlandet må i karantene pr nå. Og det ser jeg på som helt riktig.

Så kan man si at de som håndhever reglene kan vise skjønn. I dette tilfellet ble dette til slutt gjort også og han besøke sin mor. Men det forandrer ikke på at reglene som rammet denne mannen er i mine øyne helt greie.

Man skal selvfølgelig ikke kunne komme rett fra utlandet og dra rett inn på et sykehjem, eller?

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 15:49
IndocteCollectio: Teste seg ut av karantenen? En enkelt test sier ikke noe sikkert. Hvor mange dager skal man testes over og hvor mange ganger?  Burde staten bekoste å stå for testing og skal det at folk reiser gå utover testkapasiteten? Denne saken setter ting på spissen, men det saken er at mennesker som kommer fra utlandet må i karantene pr nå. Og det ser jeg på som helt riktig. Så kan man si at de som håndhever reglene kan vise skjønn. I dette tilfellet ble dette til slutt gjort også og han besøke sin mor. Men det forandrer ikke på at reglene som rammet denne mannen er i mine øyne helt greie. Man skal selvfølgelig ikke kunne komme rett fra utlandet og dra rett inn på et sykehjem, eller?

Ja, staten burde stå for testingen. Det kan de ta seg råd til. Her snakker vi om nærmeste familiemedlemmer til mennesker som ligger for døden. Neppe en spesielt omfattende regning.

Har man testet negativt for koronaviruset, får beskjed om å ha på seg maske, det legges til rette for to meters avstand og null nærkontakt med andre på sykehjemmet så er risikoen for at en person skal smitte noen andre på sykehjemmet forsvinnende liten. 

At mennesker får dø med verdighet er ekstremt viktig, og bør henge veldig høyt. Regjeringen har gjennom pandemien gitt en rekke unntak fra karantebestemmelser av langt mindre tungtveiende grunner enn dette.

(Innlegget ble redigert 24.11.20 15:50)

Amnon

Innlegg: 19198
Amnon
24.11.20 15:54
pfrog567: Det var noe med dette å slenge rundt seg med fremmedord da.  Regner med at han snakker om cellulær, for når jeg ser ordet cellular tenker jeg på iPad og sånt :)

:-)

ermathi

Innlegg: 10126
ermathi
24.11.20 15:55
William_S3: Hørte på nyhetene på radioen nå at hele 7 av 10 serveringssteder i Oslo nå frykter konkurs. Det er noe opp fra 2 av 3.  2 av 3 frykter konkurs før året er omme. Nå må de faen må meg få noen krisepakke før byen er død.

Det er faktisk helt skandale at regjeringen ikke gjør noe. De ber eierne gå til banken, som garantert sier nei til nye lån. Det er den beste sesongen som forsvinner nå og regjeringen later til å bry seg null. Dette er steder som nå går konkurs som betyr mye for manges sosiale liv, alle er ikke A4. Det er virkelig tragisk det som skjer i hovedstadens uteliv. Og på tross av skjenkestopp går ikke smitten nevneverdig ned. 

Det kommer til å bli skjenkestopp til langt ut i februar minst. 

ermathi

Innlegg: 10126
ermathi
24.11.20 15:59

Nå er Australia egentlig et land som aldri har fristet meg å reise til men landet har virkelig vist frem noen autoritære sider av seg selv under denne pandemien. Total nedlukking av byer selv med liten smitte i europeisk / amerikansk målestokk. Myndigheter som opptrer mer likt de asiatiske enn de europeiske. Det er vel i slike situasjoner man ser en del karaktertrekk ved enkelte land og noen land skiller seg mer ut enn andre. Jeg reagerer litt på et slikt absolutt krav om å ha tatt vaksinen.

https://www.nettavisen.no/okonomi/flytopp-varsler-absolutt-vaksinekrav/3424051517.html 

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:00
Solvgutt1: Ja, staten burde stå for testingen. Det kan de ta seg råd til. Her snakker vi om nærmeste familiemedlemmer til mennesker som ligger for døden. Neppe en spesielt omfattende regning. Har man testet negativt for koronaviruset, får beskjed om å ha på seg maske, det legges til rette for to meters avstand og null nærkontakt med andre på sykehjemmet så er risikoen for at en person skal smitte noen andre på sykehjemmet forsvinnende liten.  At mennesker får dø med verdighet er ekstremt viktig, og bør henge veldig høyt. Regjeringen har gjennom pandemien gitt en rekke unntak fra karantebestemmelser av langt mindre tungtveiende grunner enn dette.

Det er jo nettopp det at det vil finnes nok av tilfeller hvor mennesker vil mene det må gjøres unntak som vil bli problemet. Derfor er tiltakene og reglene firkantete og lette å skjønne. Så vil det , som jeg skrev, være de som håndhever reglene som må kunne vise skjønn. Reglene må altså være som de er.

HNilsen

Innlegg: 12708
HNilsen
24.11.20 16:01
William_S3: Mæland og Høie fortsetter sin arrogante linje med karantenehotell og bryr seg knapt om enkeltindividet oppi dette.

Jeg ser denne saken er blitt omtalt som grotesk. Det er i alle fall ikke en for sterk beskrivelse av denne saken. Behandlingen av denne sønnen føyer seg inn i rekken av alt for sterke virkemidler som tas i bruk den senere tiden. Vi har også sett tre brødre der kun to av brødrene fikk følge deres far på dødsleiet. I tillegg ble en mor som hadde besøkt barn i Danmark tvunget inn i karantenehotell fordi hun "bare" leide og ikke eide sine egen leilighet. Hva er dette for en rigid og autoritær praksis! Jeg kjenner ikke igjen det åpne og rause landet vi bor i. 

Vi kan gjerne være uenige om tiltak, men går det vennligst an å utøve dem på en litt mer fleksibel og menneskelig måte?

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:03)

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:02
Amnon: :-)

Jeg får beklage til deg også da at jeg brukte to engelske ord, altså ikke fremmedord for å poengtere det :-)

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 16:03
IndocteCollectio: Det er jo nettopp det at det vil finnes nok av tilfeller hvor mennesker vil mene det må gjøres unntak som vil bli problemet. Derfor er tiltakene og reglene firkantete og lette å skjønne. Så vil det , som jeg skrev, være de som håndhever reglene som må kunne vise skjønn. Reglene må altså være som de er.

Da må man prioritere hvilke tilfeller man vil gjøre unntak i da. Det er jo politikernes jobb. Å prioritere. At mennesker skal få dø med verdighet er noe jeg mener bør prioriteres høyt, og som neppe vil koste mye. 

Reglene er ikke firkantene og lette og skjønne. Det har hele veien vært en rekke unntak fra karantereglene. F.eks. kunne profesjonelle fotballspillere lenge teste seg ut av karantene, med to negative tester. 

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:03
HNilsen: Jeg ser denne saken er blitt omtalt som grotesk. Det er i alle fall ikke en for sterk beskrivelse av denne saken. Behandlingen av denne sønnen føyer seg inn i rekken av alt for sterke virkemidler som tas i bruk den senere tiden.

Mener du at man skal kunne komme rett fra et rødt land og dra direkte inn på sykehjem?  Det er faktisk dette reglene stopper her.

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:05
Solvgutt1: Da må man prioritere hvilke tilfeller man vil gjøre unntak i da. Det er jo politikernes jobb. Å prioritere. At mennesker skal få dø med verdighet er noe jeg mener bør prioriteres høyt, og som neppe vil koste mye.  Reglene er ikke firkantene og lette og skjønne. Det har hele veien vært en rekke unntak fra karantereglene. F.eks. kunne profesjonelle fotballspillere lenge teste seg ut av karantene, med to negative tester.

Nei, det er selvfølgelig de som håndterer reglene som må kunne vise skjønn. Å be politikere sette seg ned å finne fram alle  unntak som muligens kan finnes blir jo bare tøv.

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:05)

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 16:07
IndocteCollectio: Nei, det er selvfølgelig de som håndterer reglene som må kunne vise skjønn. Å be politikere sette seg ned å finne fram alle  unntak som muligens kan finnes blir jo bare tøv.

Det ER jo unntak og har vært det hele veien. Det du kaller "vise skjønn" er jo egentlig å vurdere om man skal bryte loven eller ikke.

NoDabForYou

Innlegg: 1865
NoDabForYou
24.11.20 16:07

Statsadministrert smitte. Meget beskrivende om myndighetenes håndtering.

https://www.gd.no/vinstra-rammet-av-statsadministrert-smitte/o/5-18-1256343

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:07
Solvgutt1: Reglene er ikke firkantene og lette og skjønne.

Denne regelen er lett å skjønne. Innreise fra rødt land = 10 dagers karantene. 

 

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 16:08
IndocteCollectio: Denne regelen er lett å skjønne. Innreise fra rødt land = 10 dagers karantene.

Med mindre man er fotballspiller eller av andre har unntak fra karantereglene da.

 

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:12)

HNilsen

Innlegg: 12708
HNilsen
24.11.20 16:11
IndocteCollectio: Mener du at man skal kunne komme rett fra et rødt land og dra direkte inn på sykehjem?  Det er faktisk dette reglene stopper her.

Ja, i slike tilfeller mener jeg det. Helt klart! Dette burde være et unntak. Her må situasjonen til sønnen og moren få forrang. 

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:13
Solvgutt1: Med mindre man er fotballspiller da

Unntak har jeg allerede kommentert.

Solvgutt1

Innlegg: 20608
Solvgutt1
24.11.20 16:14
IndocteCollectio: Unntak har jeg allerede kommentert.

Det har jeg ikke registrert. Hvor? Hvorfor kan man ikke gi unntak for personer som skal besøke medlemmer av nærmeste familie som ligger for døden? Forskriften peker jo ut bestemte grupper som har unntak fra disse karantenereglene, under gitte forutsetninger. Bare å føye til besøk av døende familiemedlemmer på den lista. Sammen med fotballspillerne.

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:15)

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:14
HNilsen: Ja, i slike tilfeller mener jeg det. Helt klart! Dette burde være et unntak. Her må situasjonen til sønnen og moren få forrang.

Men er et slik at du mener at  regjeringen må sette seg ned og finne alle muslige unntak og ta med disse i forordningen eller er det de som håndhever som bør kunne vise skjønn? 

William_S3

Innlegg: 11376
William_S3
24.11.20 16:15

Ser at det er kalt inn til pressekonferanse i morgen med Erna - kan dette bety noe lemping av nasjonale tiltak? Er jo gjerne noe viktig som skjer når statsministeren stiller opp på de pressebriefene.  Strengere tiltak blir det nok iallefall ikke. 

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:16)

IndocteCollectio

Innlegg: 18148
IndocteCollectio
24.11.20 16:16
Solvgutt1: et har jeg ikke registrert. Hvor? Hvorfor kan man ikke gi unntak for personer som skal besøke medlemmer av nærmeste familie som ligger for døden?

 Nei, det er selvfølgelig de som håndterer reglene som må kunne vise skjønn. Å be politikere sette seg ned å finne fram alle  unntak som muligens kan finnes blir jo bare tøv. Eller mener du at det er dette som må gjøres  ?

(Innlegget ble redigert 24.11.20 16:16)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg