Du har et poeng der. Folk som lever i korrupte land, har selvfølgelig ikke samme tillit. Da kan heller ikke land med mye korrupsjon regne med at de har noen stor tillit i befolkningen, selv om det er snakk om et dødelig virus.
Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.
Logg inn Ny bruker? Registrer deg her.Ny bruker? Registrer deg her!
Du har et poeng der. Folk som lever i korrupte land, har selvfølgelig ikke samme tillit. Da kan heller ikke land med mye korrupsjon regne med at de har noen stor tillit i befolkningen, selv om det er snakk om et dødelig virus.
Joda, men det er likevel en vag kobling mellom den (ene så vidt jeg vet) undersøkelsen omkring tillit - og antall dødsfall som følge av Covid19. Den koblingen har ingen undersøkt. Flere land har i større grad påbud med strenge økonomiske straffer ved brudd, som sannsynligvis motiverer enda mer til å etterleve tiltak enn den lille tillit-edgen til "de styrende" (som også kan variere avhengig av hvem som styrer) vi har sammenliknet med f.eks. Belgia eller England.
Nei, selv om det er interessant, ville jeg ikke lent meg på den forklaringen. For mange løse tråder.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 13:44)
Er UK triggerhappy på godkjenningen, eller sitter EU og klør seg i baken?
Rart at et organ skal bruke 27 dager mer enn et annet. Og hvorfor planlegger EU å godkjenne 29. desember? Virker for meg veldig rart.
Hva om arbeidet er ferdig 14. desember? Skal de da sitte på gjerdet i 15 dager og vente? Og hva om arbeidet ikke er ferdig 29. desember? Skal de da ta en prematur avgjørelse?
Høres rimelig ut at EU vil ha ca. en måned til å kvalitetssikre data, er jo bare dager siden den foreløpig siste batchen med data fra forsøkene ble overlevert. Usikker på om det gjaldt Pfizer. Så spent på hvordan UK isolert kunne ta den avgjørelsen så kjapt.
Det sagt er det nok fortsatt snakk om så få doser på globalt nivå at det ikke blir voldsom stor forskjell i å starte vaksineringen nå eller i januar - flaskehalsen vil hele tiden være produksjonen.
Det siste ble bekreftet av en samlet vestlig etterretningsverden og du sauser det sammen med flatjord, som om det var synonymer?
Virkelighetsfornektelse er en lei lidelse, det starter forsiktig med media-avsky men eskalerer fort og omfatter til slutt både oppslagsverk og leksika. Da har rullgardinen senket seg og spekulatoren blitt ubrukelig.
"174 nya dödsfall med covid-19 har registrerats i dag. Totalt har nu 6 972 personer avlidit med covid-19 i Sverige."
351 dødsfall etter to dager med rapportering denne uka. Ikke uventet at det stiger kraftig i Sverige. De henger litt etter med rapportering av dødsfall, som også FHI gjør her hjemme
sykdommen covid rammer ikke lineært, den endrer karakter dess flere som er smittet. I Tyskland - nå når smitten har steget kraftig - kommer plutselig en god del pasienter i 30- og 40-årene inn på akuttavdelingene. Da covid herjet som aller verst i Sverige i vår, døde åtte ungdommer i 20-årene i løpet av noen få dager. Derfor er det ikke bare å slippe smitten løs(og beskytte de eldre), slik enkelte tror, da vil sykdommen ramme mye mer omfattende, og hardere og mer dødelig hos yngre grupper. (Her forutsettes at selve behandlingen er den samme overalt, nå for tiden er jo visstnok behandlingen av akuttpasienter bedre enn i vår. (jf Johnson som ble veldig syk i vår, mens Trump klarte seg godt i høst.)
(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:31)
Og den hellige gral er stadig hvorvidt de dør "av" eller "med" Covid19.
Hvis vi f.eks. skal sammenlikne med prostatakreft, så dør det et utall flere eldre "med" prostatakreft, enn det dør "av". Det er en av de mest utalte og betryggende kjennetegnene omkring prostatakreft - at man som regel dør med det, og ikke av det.
???
Når antall smittede øker vil selvsagt også det absolutte antallet syke øke, og da blir det selvsagt også flere tilfeller av alvorlig sykdom blant grupper som ellers har nærmest marginal risiko for alvorlig sykdom.
Om man har 0,01% sjanse for død så betyr ikke dette annet enn at om 10000 smittes, så dør 10 stykker, antakelig.
Det betyr jo ikke at sykdommen endrer karakter (?). Risiko og dødelighet kan fint være konstant selv om antalle syke og smittede øker.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:34)
Det er mer enn halvparten av norges totale dødstall. På en dag.
Ganske off-topic, men mener du at dette er en konspirasjonsteori? Har ikke fulgt med all verden på etterforskningen, men det er vel godt dokumentert at dette fant sted i en eller annen form.
Sverige rapporterer på en merkelig måte. Dette betyr ikke at 174 mennesker døde av covid-19 det siste døgnet.
Ta en titt på denne linken. Gå ned til "Antall døde i Sverige - dag for dag"
Der har du muligheten til å velge mellom Daglig rapportering og Fastslaget dødsdatum.
Den siste gir det mest korrekte bildet. Der ser man at antall dødsfall er synkende.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:54)
Vaksinen ble levert til godkjenning av Pfizer mandag denne uken. Så her er UK særdeles raskt ute. De får nok ikke en veldig stor batch med det første, så nettopp store forskjellene i andre EU-land. Den virkelige vaksineringen starter på nyåret og utover i første halvdel av 2021.
I UK skal de vaksinere folk på sykehjem og helsepersonell først, også de eldre etterpå. I Norge vaksinerer vi alle over 65 år først, så risikogruppen og helsepersonell etterpå.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 15:03)
Du er virkelig en sta kar. Det er greit nok å misforstå tallene, som flere har forsøkt å forklare deg. Men når du fortsetter å insistere på ditt så blir det snodig. Antallet rapporterte dødsfall har steget uke for uke (351 så langt denne uka), på samme måte som smittefallene i Sverige har øket.
på så vis att man registrerar döda på den dag vederbörande dog.
Det märkliga är att norrmänn sitter dag efter dag och dissekerar och har synpunkter på hur dödsfallstatistiken förs i ett annat land, uppenbarligen som sitt nya livselixir.
Dette har blitt forklart så mange ganger at det er merkelig at du ikke får med deg. Se f.eks. hva som skjer her i Norge. Idag oppdaterte FHI antall døde og etterregistrerte 17 nye dødsfall. Det betyr ikke at det døde 17 nye idag, men at disse 17 må legge til allerede rapportere tall for de tre siste ukene. Det igjen viser at trenden er klart stigende med også flere døde her i Norge.
Det akkurat samme gjør man i Sverige. Man etterregistrerer og legger til de døde utover perioden man rapporter for. Her vet vi fra tidligere at Sverige fortsatt går mer enn 1 mnd tilbake og redigerer på dødstallene pr dag. Det igjen betyr at det er fullstendig meningsløst å tolke tallene fra en eller to uker siden, fordi vi alle vet at disse tallene vil bli kraftig oppjuster (med oppdateringene som kommer de neste 2-3-4 ukene). Dette er noe selv Tegnell og de svenske helsemyndighetene er veldig klare på. Å late som trenden er synkende fordi de foreløpig har flere dødsfall datert lenger tilbake i tid er således bare tullet. Det er f.eks. langt mer matnyttig å se på antall som de rapporter pr uke. Der har de nå på to dager allerede passer totalt antall rapporter på tirs til fre i forrige uke. Da skjønner alle at det er fullstendig tullete å snakke om synkende trend...
Det er jo også det FHI og alle andre land gjør. Det som er tullete er jo at man tror trenden er synkende bare fordi man på hver rapportering logisk nok fører på flere dødsfall som skjedde lenger tilbake i tid, og at man først om 2-3 uker vil være i nærheten av å kunne si hvor mange som døde akkurat på datoen som den aktuelle rapporten slippes.
Til sammenlikning kan vi f.eks. se på følgende punkt for Sverige med tanke på totalt antall registrerte covid19 dødsfall (tall fra worldometer):
1.9: 5803 dødsfall
1.10: 5854 dødsfall
1.11: 6018 dødsfall
1.12: 6798 dødsfall
Og nå altså 2.12 står Sverige registrert med 6972 dødsfall.
Alle kan se hvor kraftig denne trenden er, fra å ha rundt 50 ny dødsfall rapportert i hele september, til ca 170 dødsfall i oktober, til 780 dødsfall i november, og nå altså 174 allerede etter 1 dag i desember...
(Innlegget ble redigert 02.12.20 15:28)
Da velger altså regjeringen å slippe ganske mye opp i julen slik at vi som ikke har verken lyst eller anledning til juleselskaper med 10 personer må slite med sosial nedstengning i januar også. Det er tydelig at alt arbeidet i november skal være bortkastet fordi folk skal feire jul.
I Oslo er jo det dog litt komisk at regjeringens løsning i julen ikke innebærer en liberalisering i Oslo fordi Raymond har ønsket at Oslo - med desidert mest smitte i landet - skal være liberale på private sammenkomster. Mens han innfører full skjenkestopp som koster tusenvis av arbeidsplasser og legger hele utelivet i ruiner. Ikke at jeg tror at de ikke hadde slitt uansett. Men at restauranter og kafeer er åpne i Oslo som vanlig men at det ikke er lov å ta en øl klokken 14 på ettermiddagen er jo direkte komisk og tragikomisk. En god del mindre steder kunne hatt det som redningsplanke hvis man hadde tillatt skjenking til klokken 18 eller deromkring.
Jeg gjentar; se til Bergen. Der har man vært strengere i private hjem men tillatt skjenking ute. Når man ser hvor smitten florerer i Oslo tror jeg det hadde vært meget smart i Oslo også. Det er ikke akkurat skjenkestedene som er problemet i Groruddalen. Og nedgangen i smitte i Oslo vs. Bergen snakker egentlig for seg selv. Bergen har lykkes sensasjonelt godt på kort tid, Oslo har mislyktes og drar omegn med seg i fallet; Asker, Bærum, Lillestrøm, Follo, etc.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 15:38)
Så fordi du ikke har lyst eller anledning til å ha store juleselskaper så skal ikke andre få lov til det? Julen er kanskje eneste gangen ila året at folk får sett slekt og familie om man ikke bor i samme område.
Her synes jeg du er korttenkt, det er ingen automatikk i at bare fordi folk sitter 10 personer rundt bordet til jul kontra 5, at "vi da må slite med nedstengning" i januar også. Om det så er tilfellet så tviler jeg i hvert fall på at det var fordi regjeringen slapp opp litt i julen.
(Innlegget ble redigert 02.12.20 15:49)
Og om disse fritakene gjør at vi får en viss smitteøkning utover i januar, så er det nok verdt det.
Må ikke glemme mental helse opp i det hele. Jula er viktig for folk, og det hadde nok blitt tungt for mange om jula også forsvant i nok en monotom isolasjonsuke.
Ev. at vedkommende er seg selv nærmest, og det er vi jo alle i større eller mindre grad.
Og det er jo en grei påminnelse om det åpenbare, nemlig at det er umulig å gjøre alle til laks(!)
Vel, de som ikke ønsker eller ikke har anledning til å ha store selskaper trenger ikke å ha det heller... Mens de som vil ha litt større får lov. Burde i grunn gjøre alle til laks det.
Smitte og restriksjoner blir det gjennom hele vinteren uansett, så fint at folk får samles til jul. Det er fortjent.
Tydeligvis ikke ermathi, som ville foretrukket et friere uteliv. Og det går det jo an å respektere, selv om jeg personlig mener at den prioriteringen som gjøres f.eks. i Oslo er riktigere. I den grad dette bør settes opp mot hverandre i det hele tatt da...
Vel, nå er jeg enig i det han skriver om utelivet. Det burde åpnes opp for skjenking igjen så man slenger en liten livbøye til utelivsbransjen som blør kraftig økonomisk. Men det trenger vel ikke å gå på bekostning av at folk får lov til å samles akkurat til jul.
Blir sikkert plenty med hemmelige undergrunns parties fremover - når det er illegalt å feste blir det desto mer spennende for mange av de festglade! Dette blir nok forbudstiden og det glade 20-tallet igjen. Som den lovlydige besteborger jeg selvsagt er - ville jeg aldri kunne vært med på denslags, neida, neida, neida...;-)
Det er vel en grunn til at kina er vinneren når det gjelder økonomi og få kontroll på virus utbrudd.De har mye hardere disiplin og tiltak. Vi burde lære av de selv om Norge har klart seg bra. Men det kommer værre pandamier i framtiden,fugleinfluensa vil med tiden mutere til og smitte mellom mennesker. Da bli det virklig alvor,og da må vi ha mye hardere tiltak.
Du får melde deg som førstemann til å bli bokstavelig talt innesperret i eget hjem av myndighetene, muligens uten mat, jeg tror jeg overstår.
I et intervju med VG går byrådsleder Raymond Johansen nå langt i å stemple desembers første uke som ei skjebneuke med tanke på restriksjonene i jula.
– Her er det smittetallene som er sjefen, og vi er helt avhengige av hvordan smittetallene utvikler seg denne uken for å kunne si noe om endringer i jula for Oslo. Men det er nok bedre at folk forbereder seg på at den sosiale nedstengingen videreføres, og ikke det motsatte, sier Johansen til avisa.
Kina er et av de siste landene vi burde emulere i noe som helst.