Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
KingKongHalvor

Innlegg: 55793
KingKongHalvor
15.01.21 22:07
Deila: Mens VGD gir William en skrivesperre pga for mye aktivitet i samme tråd.

Noen som er her «alltid» ja....

Amnon

Innlegg: 19581
Amnon
15.01.21 22:16
Deila: Det begynner vel å bli et litt for ensidig fokus på importsmitte her inne.  1. Vi kan ikke hermetisk lukke grensen inn til landet. Dette er et problem for en hel masse andre land også, og ikke bare Norge. Arbeidsinnvandring er det overalt. 2. At folk jukser med negative tester vanskelig å gardere seg mot. Det vil alltid være noen som bryter lover og regler uansett hva en gjør.

Det du skriver er rett, men problemet mitt er at tiltakene myndighetene tar åpenbart er for dårlige og ikke henger på greip sett opp mot forventningene og kravene de har til resten av befolkningen.

Det å teste noen på grensa er lite treffsikkert, personen kan like så godt bli smittsom en eller fem dager etter innreise. Det blir ikke bedre at man kan reise inn og teste seg ved ankomststed. Det blir ikke sjekket opp i noen nevneverdig grad, og kommunen det gjelder har ikke en gang anledning til å se hvem dette gjelder.

Medbrakt negativ test er åpenbart bullshit (noe alle kunne tenkt seg til eller i det minste forstått for mange måneder siden). 

Det som gjør dette så irriterende er at det er fullt mulig å ta grep. Litt kreativ bruk av karantene og negativ test (f.eks negativ test på dag 5 er OK) ville senket sannsynligheten for at en person er smitta betraktelig. De grepene som tas nå er en vits og kun for syns skyld. Det er andre prioriteter som bestemmer. Dette på samme tid som man kjører nasjonalt skjenkeforbud og gud vet hvilke andre tiltak, oppfordringer og formaninger. Det er en anelse provoserende.

Disse smittetallene fra arbeidsinnvandringen er jo også medvirkende i tilstrammede nasjonale tiltak ettersom de regnes inn i totalsummen av smittede, dette har jo flere her inne påpekt allerede. Det gjør ikke saken bedre.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 22:22)

Fago

Innlegg: 5399
Fago
15.01.21 22:47
Deila: 1. Vi kan ikke hermetisk lukke grensen inn til landet. Dette er et problem for en hel masse andre land også, og ikke bare Norge. Arbeidsinnvandring er det overalt.

Men det kan gjøres mye mer for å holde smitten ute, og restriksjoner, i stedet for å ha i praksis vidåpne grenser for jobbpendlere. Der har regjeringen feilet totalt. Situasjonen er at vi har restriksjoner ikke minst på det sosiale livet ikke for å spare bestemor, og ikke for å spare helsevesenet, men for at smitteimportbransjene skal kunne importere billig arbeidskraft. Flere og flere føler ikke lengre at dette er en dugnad. Særlig de som er arbeidsledige pga. all smitteimporten, og det er mange!

Fago

Innlegg: 5399
Fago
15.01.21 22:49
pfrog567: Men for all del, hvis folk er mer opptatt av at Ola og Kari har blitt smittet etter en tur på et kjøpesenter, etter et besøk hos noen venner, dødstallene og overdødelighet bl.a. i Sverige og UK osv, så er det helt nå greit for meg.

Faktum er at nesten all smitte i landet utenom Oslo og Viken siden august har vært importsmitte, så det er kanskje ikke så rart at folk er opptatt av det, siden vi betaler en høy pris for virksomheten til SMS-Høie.

pfrog567

Innlegg: 20525
pfrog567
15.01.21 22:50
Sarella: Jepp, man skulle liksom ikke være opptatt av hvor totalt galt det kan gå om man oppfører seg som man har gjort i Sverige? "Smitten sprenger alle prognoser: – Uventet, sier Tegnell", for en klovn!

Mulig noen synes det er fremdeles interessant, men Sverige dreit da seg ut allerede i fjor, så man vet hvorfor det går som det går med svenskene. 

Solvgutt1

Innlegg: 21860
Solvgutt1
15.01.21 22:51
Fago: smitteimportbransjene

Hva er disse bransjene du med så stor forakt omtaler som "smitteimport-bransjene"? Er det ikke primærnæringene? 

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 22:58
pfrog567: Mulig noen synes det er fremdeles interessant,

Snart 11000 familier som mister noen man har kjær, og så jævlig unødvendig! Uinteressant? Lykke til med din famile...(satt med en følelse av at noen har mistet fullstendig forståelse og sans overfor hvor jævlig Covid-19 er, den forsterkes hver eneste dag)

(Innlegget ble redigert 15.01.21 23:02)

pfrog567

Innlegg: 20525
pfrog567
15.01.21 23:05
Amnon: Det som gjør dette så irriterende er at det er fullt mulig å ta grep. Litt kreativ bruk av karantene og negativ test (f.eks negativ test på dag 5 er OK) ville senket sannsynligheten for at en person er smitta betraktelig. De grepene som tas nå er en vits og kun for syns skyld. Det er andre prioriteter som bestemmer. Dette på samme tid som man kjører nasjonalt skjenkeforbud og gud vet hvilke andre tiltak, oppfordringer og formaninger. Det er en anelse provoserende. Disse smittetallene fra arbeidsinnvandringen er jo også medvirkende i tilstrammede nasjonale tiltak ettersom de regnes inn i totalsummen av smittede, dette har jo flere her inne påpekt allerede. Det gjør ikke saken bedre.

Bra innlegg fra deg som vanlig. Men jeg tror ikke folk her inne som messer om at "Norge er avhengig av utenlandsk arbeidskraft", spesielt i forbindelse med sesong-arbeid, tenker så langt som at denne "avhengigheten" går utover vi som bor her i landet.

Her er det flere tusen nordmenn som er blitt permitterte eller har mistet jobben sin under pandemien, og lider nok som det er under tiltakene som de fleste her i landet prøver å overholde, mens mye av roten til det "onde" skal man ikke gjøre noe med. 

Virker som det er mer viktig at noen bedrifter som skor seg på billig utenlandsk arbeidskraft, skal kunne få opprettholde en så normal lik situasjon som før pandemien, enn å få ned smitten i den fastboende befolkningen og dermed få lettet opp litt på tiltakene.  

KingKongHalvor

Innlegg: 55793
KingKongHalvor
15.01.21 23:05
Sarella: Snart 11000 familier som mister noen man har kjær, og så jævlig unødvendig!

Unødvendig?
Hva mener du med det? 

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:07
KingKongHalvor: Hva mener du med det?

Du syns Tegnell og Sverige har oppført seg eksemplarisk angående Covid-19?

Fago

Innlegg: 5399
Fago
15.01.21 23:11
Solvgutt1: Hva er disse bransjene du med så stor forakt omtaler som "smitteimport-bransjene"? Er det ikke primærnæringene?

Flere bransjer, men bygg og anlegg er vel de som har flest.

pfrog567

Innlegg: 20525
pfrog567
15.01.21 23:11
Sarella: Snart 11000 familier som mister noen man har kjær, og så jævlig unødvendig! Uinteressant? Lykke til med din famile...

I all verden? Mener du at jeg skal gråte for disse eller? Gråter du når små barn dør av sult i Afrika?

Og hva har de svenske dødstallene med min familie å gjøre? Til opplysning, så mistet jeg begge mine foreldre for flere år siden. Og de rakk ikke engang å bli pensjonister eller se sine barnebarn vokse opp. Så spar meg for slikt sentimentalt piss om at jeg skal gråte over at en hel haug med (hovedsakelig) veldig gamle folk som dør av corona.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 23:12)

KingKongHalvor

Innlegg: 55793
KingKongHalvor
15.01.21 23:11
Sarella: Du syns Tegnell og Sverige har oppført seg eksemplarisk angående Covid-19?

Nei, nå antar du ting igjen.

Men av disse 11000 «unødvendige» dødsfallene, hvor mange tror du rent faktisk ville dødd en naturlig død, av skrøpelighet og elde, av influensa, av lungebetennelse osv, om man ikke hadde hatt en worldwidewatch på alle som ble smittet av akkurat dette viruset, og som havnet i denne veldig godt belyste statistikken?

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:20
KingKongHalvor: Men av disse 11000 «unødvendige» dødsfallene, hvor mange tror du rent faktisk ville dødd en naturlig død, av skrøpelighet og elde, av influensa, av lungebetennelse osv, om man ikke hadde hatt en worldwidewatch på alle som ble smittet av akkurat dette viruset, og som havnet i denne veldig godt belyste statistikken?

Fra dag en kom Sveriges ekspert på banen:

* Att viruset inte smittar “effektivt”
* Att det inte sprids i sjukvården
* Att viruset inte skulle spridas utanför Kina
* Att det inte skulle få en stor spridning i Sverige
* Att få smittas utomhus eller i offentliga miljöer
* Att munskydd inte hjälper ett dugg
* Att begränsa sina sociala kontakter inte gör någon skillnad
* Att viruset skulle vara nära en vanlig influensa i farlighet och varaktighet
* Att viruset inte sprids under inkubationstiden
* Att det inte fanns någon spridning överhuvudtaget I Alperna och Sydeuropa
* Att smittsamhetsgraden är som vanlig influensa
* Att elever och personal som hade rest i områden där coronaviruset spreds inte behövde stanna hemma
* Att vi I Sverige skulle ‘peaka’ den 6:e mars
* Att det inte skulle bli en ”klassisk” pandemi, utan att viruset endast skulle ”hoppa” från olika ”hot spots” som Wuhan och norra Italien

Jepp, dette er lenge siden, man burde reagere, det gjorde ikke Stefan Löfven og co, de kjørte på, og nå står de i suppa. Og så kan du jo filosofere videre på om at om ikke koronaen hadde inntruffet så hadde vi hatt de samme dødsfallene allikevel osv, lykke til, mens vi teller og teller og teller og teller...

ballee

Innlegg: 419
ballee
15.01.21 23:21
Sarella: Snart 11000 familier som mister noen man har kjær, og så jævlig unødvendig!

Ikke unødvendig.  At gamle folk som er syke og svake på sykehjem dør, er helt naturlig.  Veldig mange dør der hvert år, dette er heller nødvendig.  De aller fleste som har dødd på hjemmene ville, uansett korona eller ikke , vært døde nå

Sandaas

Innlegg: 13522
Sandaas
15.01.21 23:21
KingKongHalvor: Nei, nå antar du ting igjen. Men av disse 11000 «unødvendige» dødsfallene, hvor mange tror du rent faktisk ville dødd en naturlig død, av skrøpelighet og elde, av influensa, av lungebetennelse osv, om man ikke hadde hatt en worldwidewatch på alle som ble smittet av akkurat dette viruset, og som havnet i denne veldig godt belyste statistikken?

Enkleste svaret er å se på overdødelighet da de tallene nettopp sier noe om forventet total dødsfall i løpet av et år. Foreløpig tall tilsier minimum 6000 flere døde enn snittet de siste årene, så der har vi i hvert fall et helt kurant utgangspunkt om vi skal snakke om unødvendige dødsfall. Spesielt når nabolandene ikke har registrert noe merkbar overdødelighet. 

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:23
ballee: De aller fleste som har dødd på hjemmene ville, uansett korona eller ikke , vært døde nå

Jepp, det er jo dette dere proklamerer som en fasit hver eneste gang ikke sant? Sikkert derfor stort sett hele verden er nedstengt ;)

Sandaas

Innlegg: 13522
Sandaas
15.01.21 23:24
ballee: De aller fleste som har dødd på hjemmene ville, uansett korona eller ikke , vært døde nå

Dette vet vi er feil, fordi Sverige har en markert overdødelighet for 2020. Om de aller fleste covid19-dødsfall i Sverige uansett hadde vært døde innen året, hvorfor har Sverige mange tusen i overdødelighet for 2020? Har det av en eller annen grunn døde mange tusen flere enn forventet av ulykker eller andre sykdommer som media og svenske myndigheter ikke har fått med seg?

 

(Innlegget ble redigert 15.01.21 23:25)

KingKongHalvor

Innlegg: 55793
KingKongHalvor
15.01.21 23:26
Sandaas: Dette vet vi er feil, fordi Sverige har en markert overdødelighet for 2020.

Da håper jeg dere overvåker dødelighetstallene neste år og året etter også, for da vil de sannsynligvis ligger under normalen.

bjoro33

Innlegg: 6688
bjoro33
15.01.21 23:30
ballee: De aller fleste som har dødd på hjemmene ville, uansett korona eller ikke , vært døde nå

Men alle de som dør nå mister resten av sine liv

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:34
KingKongHalvor: Da håper jeg dere overvåker dødelighetstallene neste år og året etter også, for da vil de sannsynligvis ligger under normalen.

Du ser ikke problemet? Tror dette er som et vanlig år med influensa osv? Har du virkelig gått på den greia der?

xavi-maestro

Innlegg: 7693
xavi-maestro
15.01.21 23:42
Sarella: Du ser ikke problemet? Tror dette er som et vanlig år med influensa osv? Har du virkelig gått på den greia der?

Man har vel i det store og dele gjort livet til et betydelig antall mennesker 0-5 år kortere. Disse ville da dødd i løpet av de neste 5 årene og spredd seg mer uover 2020-2021-2022-2023 og 2024.

(Innlegget ble redigert 15.01.21 23:43)

KingKongHalvor

Innlegg: 55793
KingKongHalvor
15.01.21 23:53
Sarella: Du ser ikke problemet? Tror dette er som et vanlig år med influensa osv? Har du virkelig gått på den greia der?

Jeg har ikke gått på noen greie. Folk dør. Du og jeg skal dø. Dette dreier seg om de skrøpeligste, de som står først i køen til å trekke sitt siste sukk. Mange av dem tåler ikke påkjenningen ved å få vaksinen engang. 
Problemet jeg ser er at mange ser ut til å tro at dette viruset frarøver mange mennesker et langt og godt liv, og det stemmer rett og slett ikke. 

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:55
xavi-maestro: Man har vel i det store og dele gjort livet til et betydelig antall mennesker 0-5 år kortere. Disse ville da dødd i løpet av de neste 5 årene og spredd seg mer uover 2020-2021-2022-2023 og 2024.

Ja, det skal bli interessant når alt dette er over om man kan trekke en så til de grader nazi-fasit. Da tatt i betraktning også yngre tilfeller, ettervirkninger på lunger og andre organer osv. Jeg vil tro du står igjen som en klovn.

xavi-maestro

Innlegg: 7693
xavi-maestro
15.01.21 23:57
Sarella: Ja, det skal bli interessant når alt dette er over om man kan trekke en så til de grader nazi-fasit. Da tatt i betraktning også yngre tilfeller, ettervirkninger på lunger og andre organer osv. Jeg vil tro du står igjen som en klovn.

nazi-fasit? Klovn?

Er det ikke noe i det jeg sa der? At de aller fleste som dør av Covid19 er ved slutten av livet, er skrøpelige og ikke kan forvente å leve noe særlig lenger enn 5 år uansett?

Sarella

Innlegg: 19926
Sarella
15.01.21 23:58
KingKongHalvor: Problemet jeg ser er at mange ser ut til å tro at dette viruset frarøver mange mennesker et langt og godt liv, og det stemmer rett og slett ikke.

Problemet er at det fratar folk liv, folk som kunne levd, det er greia. Vi har manglet vaksine! (skulle ikke være vits i å skrive).

TheBaseline

Innlegg: 1024
TheBaseline
16.01.21 07:16

Hvorfor er nyhetene og avisene stille når det gjelder hastigheten på vaksineringen? Det går ekstremt tregt sammenliknet med andre land, som for eksempel Storbritannia. Dette får igjen ringvirkninger for økonomien med at nedstegningen må forlenges og flere dør i vaksinekø. Igjen, hvorfor er kritikerne stille? Hvorfor kritiserer ingen regjeringen på at dette går for sakte?!

RazorBoy

Innlegg: 3479
RazorBoy
16.01.21 07:52
TheBaseline: Hvorfor kritiserer ingen regjeringen på at dette går for sakte?!

Du har tydeligvis dannet deg ditt eget bilde av hvordan dette foregår. Fordelingen av vaksiner rundt til kommunene er det FHI som står for. Som det har vært rapportert gjentatte ganger har de valgt å holde igjen doser for å være sikker på at alle sykehjemmene får sin dose nummer 2 etter tre uker. Deretter er det opp til kommunene å ha klart lokaler og personell til å gjennomføre vaksineringen. F.eks valgte Oslo en ganske slow start på vaksineringen av sykehjemsbeboere, selv om de hadde tilgang til fler vaksiner enn det som er brukt til nå. Så vidt jeg vet vil Oslo og trolig de fleste kommuner ha full drift på sine vaksinesentre fra kommende uke av. Der er vi stort sett på linje med EU-landene.

Pogba6

Innlegg: 10890
Pogba6
16.01.21 07:58
Sarella: Problemet er at det fratar folk liv, folk som kunne levd,

Akkurat som alle de som har dødd etter vaksinen, de tålte ikke bivirkningene. De kunne levd dager/uker lengre. Hva synes du om det? Myndighetene som tok livet deres?

pfrog567

Innlegg: 20525
pfrog567
16.01.21 08:17
RazorBoy: Deretter er det opp til kommunene å ha klart lokaler og personell til å gjennomføre vaksineringen.

? Man må da ikke ha egne lokaler og personell for å vaksinere folk..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg