Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
19.01.21 17:44
startelver: Really ? Hva er de siste dødstallene for Danmark i snitt per dag den siste uken?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/status-paa-coronavirus-lige-nu

fazz

Innlegg: 28718
fazz
19.01.21 17:44
Solvgutt1: Så lenge denne er i svømmemiljøet, så kan den kobles til organisert svømming, så klart.

>>> Jeg har ingen tro på at disse som velger å bryte reglene i svømmemiljøet heller ikke gjør det på privaten også.

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
19.01.21 17:48

Det er Norge, Finland og Island som er anderledeslandene i Europa nå. Neppe tilfeldig, vi ligger i utkanten og har lavt innbyggertall og spredt befolkning. Samt hard grensekontroll i forhold til mange andre land.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 17:50)

Solvgutt1

Innlegg: 21751
Solvgutt1
19.01.21 17:51
fazz: >>> Jeg har ingen tro på at disse som velger å bryte reglene i svømmemiljøet heller ikke gjør det på privaten også.

Hvorfor ikke? Tror du at fordi man bryter noen meningsløse og idiotiske retningslinjer, så driter man fullstendig i smittevern?

Men uansett hvor de smittes, så vil det jo vises i svømmemiljøet. 

Et annet spørsmål er: Tror du ikke Bergen tåler en oppgang i smitte? Hvis de daglige smittetallene går fra 20 om dagen, til 30-40, vil det være et stort problem?

(Innlegget ble redigert 19.01.21 17:53)

fazz

Innlegg: 28718
fazz
19.01.21 17:58
ingliaskelnd: Det er Norge, Finland og Island som er anderledeslandene i Europa nå. Neppe tilfeldig, vi ligger i utkanten og har lavt innbyggertall og spredt befolkning. Samt hard grensekontroll i forhold til mange andre land.

>>> Spredt befolkning er en sannhet med visse modefikasjoner. I Norge så bor vel noe slik som 25% av alle innbyggerne i "Stor-Oslo" og totalt sett så bor nærmere 50% i områdene "Stor-Oslo" + "Stavanger regionen" + "Bergen Regionen" + "Trondheim regionen".  Så ja, blander vi inn Finnmark og Troms så ser selvsagt tallene mye penere ut, men har det egentlig noe betydning for de som bor i sentrene?

I Finland er det vel nesten enda verre. Der bor vel omtrent 80% i den sør-øst-lige 25% av landet. 

Så ja, vi er kanskje ett langstrakt land, men folk flest bor fortsatt ganske tett. Oslo f.eks har samme befolkningstetthet som Dublin. 

Men vi bor jo fortsatt relativt spredt i forhold til de fleste andre store byer og befolkningssentrum i Europa

fazz

Innlegg: 28718
fazz
19.01.21 18:02
Solvgutt1: Et annet spørsmål er: Tror du ikke Bergen tåler en oppgang i smitte? Hvis de daglige smittetallene går fra 20 om dagen, til 30-40, vil det være et stort problem?

>>> Nei, jeg tror folk som har en slepphendt holdning til "meningsløse og idiotiske retningslinjer" har en langt lavere terskel for å definere de fleste tiltakene som gjør livet dems LITT mer kronglete som "meningsløse og idiotiske".

Bergen tåler nok en mangedobling av tallet vi har i dag, men er det målet? Målet er vel å sørge for at R tallet går ned.. Eller for å spørre på en annen måte. Hvordan ser du for deg å stoppe en spredning som først starter UTEN å innføre nye tiltak?

Solvgutt1

Innlegg: 21751
Solvgutt1
19.01.21 18:03
fazz: >>> Nei, jeg tror folk som har en slepphendt holdning til "meningsløse og idiotiske retningslinjer" har en langt lavere terskel for å definere de fleste tiltakene som gjør livet dems LITT mer kronglete som "meningsløse og idiotiske". Bergen tåler nok en mangedobling av tallet vi har i dag, men er det målet? Målet er vel å sørge for at R tallet går ned.. Eller for å spørre på en annen måte. Hvordan ser du for deg å stoppe en spredning som først starter UTEN å innføre nye tiltak?

 Å unngå unødvendige tiltak med betydelige konsekvenser, bør være et klart mål.

Nå kommer regjeringen, etter ordre fra Stortinget, til å åpne for skjenking i kommuner med lite smitte igjen. I henhold til råd fra FHI. Betyr det at det vil være mer fornuftig med skjenking disse stedene enn dt er nå som man er skjenkenekt?

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:05)

basillen

Innlegg: 3831
basillen
19.01.21 18:03
fazz: >>> Nei, jeg tror folk som har en slepphendt holdning til "meningsløse og idiotiske retningslinjer" har en langt lavere terskel for å definere de fleste tiltakene som gjør livet dems LITT mer kronglete som "meningsløse og idiotiske".

Har du et eneste eksempel på et tiltak du personlig mener har gått for langt?

Folkflesk

Innlegg: 29056
Folkflesk
19.01.21 18:03
ingliaskelnd: Det er Norge, Finland og Island som er anderledeslandene i Europa nå. Neppe tilfeldig, vi ligger i utkanten og har lavt innbyggertall og spredt befolkning.

Disse er topp 3 i mest spredt befolkning i Europa. Og fjerner man mikro-statene så er topp 3 på tettest befolkning: Nederland, Belgia og Storbritannia.

https://www.worldatlas.com/articles/european-countries-by-population-density.html

Ingen tvil om hvor viruset trives best nei.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:04)

Teddys

Innlegg: 715
Teddys
19.01.21 18:05

Ingliaskelnd 

Inlegg 15.06 idag stenge alt av restauranter 

Er som oftest enig i dine innlegg,men her skjønner jeg ikke helt hva du mener. 

Man kan altså velge om man vil ha åpent eller ikke,men ingen kan selge alkohol uansett.

Blir vel urettferdig for de stedene som vanligvis selger alkohol,ser den. Kan hend er jeg helt enig,men forstår ikke helt poenget her. På mitt senter er den eneste ordentlige restauranten stengt.

Ellers er det noen små kafeer,og en burger king. Veldig lite folk der det jeg har sett. Så det er kanskje det du mener at det blir urettferdig for den eneste som hadde alkoholsalg. Men tror nok også de andre har mye mindre inntjening nå. Det er jo også noe med at mange dropper å gå på kafé nå,uansett alkohol eller ikke,eller? Har også lagt merke til at ganske mange nordmenn ikke nødvendigvis drikker til middagen,de kjører bil,det for dyrt synes de osv. Men så bor jeg et sted med mye eldre,og mye barnefamilier. Det er klart det er helt annerledes i sentrum. Så dessverre er det nok mange arbeidsplasser som går tapt.

William_S3

Innlegg: 12451
William_S3
19.01.21 18:06
basillen: Har du et eneste eksempel på et tiltak du personlig mener har gått for langt?

Fazz og co har ikke kritisert regjeringen for noe og ikke noe tiltak har gått for langt. Bare å gi opp. 

basillen

Innlegg: 3831
basillen
19.01.21 18:08
pfrog567: Er ikke så sikker på at dette er så lurt, for det ender nok bare med at tiltakene blir forlenget eller at det blir strammet mer inn over hele landet. De voksen-svømmerne klarer vel å holde ut et par-tre uker til vil jeg tro.

Tror du kan har rett her. Dersom for mange aktører begynner å ta lett på rådene - selv om de er overdrevne - kan dette gi grobunn for at man innfører stadig flere påbud heller enn råd.

Det faktum at flere og flere nå imidlertid virker villig til å bryte tiltakene er derimot interessant. Kan ikke tenke meg en eneste idrettsklubb som f.eks. ville hatt en slik holdning de første seks månedene av pandemien. Men nå virker det som at respekten for tiltakene, særlig de som kun er rådgivende, synker på mange områder.

Jeg har selv nær familie som har vært stadig mer villig til å bryte råd, bl.a. mine foreldre, som er godt over 60 år, men likevel synes det var greit å klemme barnebarna sine på julaften.

Noe som jeg også stiller meg 100 % bak. Det får da være måte på...

fazz

Innlegg: 28718
fazz
19.01.21 18:09
basillen: Har du et eneste eksempel på et tiltak du personlig mener har gått for langt?

>>> Å ja, mange... Jeg er f.eks ikke enig i de strenge tiltakene som har rammet breddeidretten. Jeg er heller ikke enig i skjenkestopp på vanlige restauranter for å nevne noen.

Men jeg skjønner derimot at å bryte tiltakene på trass gir regjeringen bare mulighet til å si "Hva var det vi sa?" Nå må vi stramme til ENDA mer.

William_S3

Innlegg: 12451
William_S3
19.01.21 18:10
basillen: Jeg har selv nær familie som har vært stadig mer villig til å bryte råd, bl.a. mine foreldre, som er godt over 60 år, men likevel synes det var greit å klemme barnebarna sine på julaften.

Barnebarna dine dreper bestemor ved å klemme må du skjønne. Ekspotensiell vekst, monsteralienmutasjoner. SATANSVAKSINEN alt går galt! 

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
19.01.21 18:11

Irland har tydeligvis fått inn den britiske mutasjonen i likhet med Danmark og Sverige. Nederland og Belgia sier at de har gitt opp å få kontroll på den, og den sniker seg forbi maskebruk virker det som når man leser dagens nyheter.

Oslo har dessuten veldig god demografi, de yngste bor tettest og 40 % bor alene. Så da skal det mere til før vi sprenger sykehuskapasiteten. Vi har dessuten enorme avstander mellom by og land, (innad i Nord-Norge f.eks), og er i tillegg asosiale av natur, stor intimsone  i forhold til andre folkegrupper. Utlendinger har alltid reagert på at vi pre-korona tiden aldri ville sitte ved siden av noen på kollektivtransport, og heller ikke snakke med sidemannen.

basillen

Innlegg: 3831
basillen
19.01.21 18:11
William_S3: Barnebarna dine dreper bestemor ved å klemme må du skjønne.

Dersom bestemor gir barnebarna en klem på eget initiativ, bør det ikke da klassifiseres som selvmord?

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:12)

William_S3

Innlegg: 12451
William_S3
19.01.21 18:13
basillen: Dersom bestemor gir barnebarna en klem på eget initiativ, bør det ikke da klassifiseres som selvmord?

Det stemmer. Selvmord er ulovlig i Norge. Så rett i fengsel med bestemoren til barna dine

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:13)

basillen

Innlegg: 3831
basillen
19.01.21 18:13
fazz: >>> Å ja, mange... Jeg er f.eks ikke enig i de strenge tiltakene som har rammet breddeidretten. Jeg er heller ikke enig i skjenkestopp på vanlige restauranter for å nevne noen. Men jeg skjønner derimot at å bryte tiltakene på trass gir regjeringen bare mulighet til å si "Hva var det vi sa?" Nå må vi stramme til ENDA mer.

Så du er uenig i tiltakene som rammer breddeidretten, men du synes likevel de som bryter nettopp disse tiltakene er uansvarlige?

Da er du vel de facto enig i disse tiltakene.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:15)

Columbus_3

Innlegg: 14270
Columbus_3
19.01.21 18:15
William_S3: Selvmord er ulovlig i Norge.

Nei, det er det ikke, så sett bare i gang.

basillen

Innlegg: 3831
basillen
19.01.21 18:16
William_S3: Det stemmer. Selvmord er ulovlig i Norge.

Er vel ganske vanskelig å stille en som har tatt selvmord for retten...

William_S3

Innlegg: 12451
William_S3
19.01.21 18:20
Columbus_3: Nei, det er det ikke, så sett bare i gang.

Ubs my bad - var det i tidligere tider, men ikke nå.  

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
19.01.21 18:28
Teddys: ngliaskelnd Inlegg 15.06 idag stenge alt av restauranter Er som oftest enig i dine innlegg,men her skjønner jeg ikke helt hva du mener. Man kan altså velge om man vil ha åpent eller ikke,men ingen kan selge alkohol uansett. Blir vel urettferdig for de stedene som vanligvis selger alkohol,ser den. Kan hend er jeg helt enig,men forstår ikke helt poenget her. På mitt senter er den eneste ordentlige restauranten stengt. Ellers er det noen små kafeer,og en burger king. Veldig lite folk der det jeg har sett. Så det er kanskje det du mener at det blir urettferdig for den eneste som hadde alkoholsalg. Men tror nok også de andre har mye mindre inntjening nå. Det er jo også noe med at mange dropper å gå på kafé nå,uansett alkohol eller ikke,eller? Har også lagt merke til at ganske mange nordmenn ikke nødvendigvis drikker til middagen,de kjører bil,det for dyrt synes de osv. Men så bor jeg et sted med mye eldre,og mye barnefamilier. Det er klart det er helt annerledes i sentrum. Så dessverre er det nok mange arbeidsplasser som går tapt.

Jeg ønsker ikke å stenge restauranter og kafeer uten sjenking, men hvis man vil ha ned smittespredningen på Oslo øst, er det nok ikke stenging av alkoholserveringen som vil få ned smitten.

Puber og restauranter med mer norsk klientell som ønsker å drikke øl (de kan holde åpent å selge munkholm og kaffe, men ingen kommer) eller restaurantegjester som ønsker seg vin til maten, har gitt opp å holde åpent. Uten tiltakspakke til nå fordi de ikke ble tvangsstengt. Bransjen selv ønsket seg heller total stenging med støttepakker.

 

Og når de truer med portforbud i Oslo, og bydel Stovner ligger tett på smittetallet som de har satt som grense for å innføre dette, (576/600), så synes jeg det er et bedre alternativ å stenge alt av serveringsteder istedenfor.

Palimpsest

Innlegg: 6542
Palimpsest
19.01.21 18:29

Ser Høie er ute og truer med at andre tiltak kan bli forlenget fordi opposisjonen overkjørte restriksjonspolitikken til Høyre. Tror han oppriktig at det at folk kan kjøpe seg en øl til maten de uansett er ute og spiser virkelig utgjør en uforsvarlig økning i smitterisiko? Det er jo helt absurd, og virker å handle mye mer om stahet enn reelt gangsyn.

mrk89

Innlegg: 974
mrk89
19.01.21 18:30
Folkflesk: Disse er topp 3 i mest spredt befolkning i Europa. Og fjerner man mikro-statene så er topp 3 på tettest befolkning: Nederland, Belgia og Storbritannia. https://www.worldatlas.com/articles/european-countries-by-population-density.html Ingen tvil om hvor viruset trives best nei.

Ja det blir litt for dumt at disse tre villmarkslandene oppi nord skulle slå seg på brystet og skryte over hvor fantastisk de har håndtert pandemien. Som om det ikke er en fullstendig logisk grunn til det. En kan selvsagt komme opp med at Grünerløkka har samme tetthet som bydel X i en annen hovedstad i Europa, men å sammenligne forholdene på Østlandet med f.eks. Stor-London, Madrid eller Paris blir for dumt.

En grunn til at det er lettere å hindre spredning i Norge er også at en så stor del av befolkningen bor i småbyer som Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad osv. der det er mye lettere å holde oversikt over smitteforholdene enn i millionbyer. Oslo er vår eneste "store" by. 

William_S3

Innlegg: 12451
William_S3
19.01.21 18:31
Palimpsest: Ser Høie er ute og truer med at andre tiltak kan bli forlenget fordi opposisjonen overkjørte restriksjonspolitikken til Høyre. Tror han oppriktig at det at folk kan kjøpe seg en øl til maten de uansett er ute og spiser virkelig utgjør en uforsvarlig økning i smitterisiko? Det er jo helt absurd, og virker å handle mye mer om stahet enn reelt gangsyn.

Enig med deg i dette og FHI ville ha bort skjenkestoppen allerede nå. Kommunene bør bestemme dette selv. Er jo ikke sånn at Stortinget har gitt helt beng i faglige råd her. 

(Innlegget ble redigert 19.01.21 18:32)

Hetfield

Innlegg: 20710
Hetfield
19.01.21 18:31
Palimpsest: Ser Høie er ute og truer med at andre tiltak kan bli forlenget fordi opposisjonen overkjørte restriksjonspolitikken til Høyre. Tror han oppriktig at det at folk kan kjøpe seg en øl til maten de uansett er ute og spiser virkelig utgjør en uforsvarlig økning i smitterisiko? Det er jo helt absurd, og virker å handle mye mer om stahet enn reelt gangsyn.

Han liker ikke å bli satt til veggs.

Så jo hvordan han angrep Solvang på Debatten om munnbind..

Deila

Innlegg: 47962
Deila
19.01.21 18:34

Synes det er gledelig at opposisjonen tar litt tak nå. Regjeringen har kjørt seg helt fast og mistet gangsynet, så tror det er bra at det kommer noen fra utsiden som får bestemme litt. Kan vi håpe på at de tar noen grep så vi får fortgang i vaksineringen også?

Knaxern

Innlegg: 50275
Knaxern
19.01.21 18:46
KongOlav2: En av de verre jeg har sett var på Nordmøre. I lokalavisa stod for rundt to uker siden at Aure kommune hadde innført munnbindpåbud og stengt den lokale Aurehallen for trening (for alle aldersgrupper) etter ett smittetilfelle! Da er de i overkant bekymret.

Hysteri. Det jeg ikke skjønner er hvordan befolkningen i disse kommunene lar lokalpolitikerne få holde på slikt.

Pogba6

Innlegg: 10817
Pogba6
19.01.21 18:46

Høie er bekymret som vanlig. Nå kommer vel snart hysterikameraten Nakstad og med sin sedvanlige bekymring.

Hetfield

Innlegg: 20710
Hetfield
19.01.21 18:48
Deila: Synes det er gledelig at opposisjonen tar litt tak nå. Regjeringen har kjørt seg helt fast og mistet gangsynet, så tror det er bra at det kommer noen fra utsiden som får bestemme litt. Kan vi håpe på at de tar noen grep så vi får fortgang i vaksineringen også?

Det går så sabla tregt også..

Tydelig at det er behagelig for sittende regjering og kjøre på med harde tiltak fram til høsten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg