Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
kingfisher

Innlegg: 67
kingfisher
20.01.21 22:08

Masse klemming i dag på innsettelsen av Biden. Både med og uten munnbind. Biden sjøl var med på moroa. 
gjelder ikke smittevernsrådene de høye herrer altså?

mye slepphendt munnbindbruk var det også der, folk sto helt oppi hverandre og pratet med munnbindet på halv tolv. Komisk!

Deila

Innlegg: 47936
Deila
20.01.21 22:11
kingfisher: mye slepphendt munnbindbruk var det også der, folk sto helt oppi hverandre og pratet med munnbindet på halv tolv. Komisk!

I den høringen til Trump i riksretten også var det en som hadde på munnbind bare over munnen, men dekket ikke nesa. Vanskelig dette. 

daniekr

Innlegg: 7811
daniekr
20.01.21 22:11

Viser at viruset er en deep state konspirasjon, utviklet i kjelleren på Dominos

fazz

Innlegg: 28714
fazz
20.01.21 22:12
startelver: Hvis man hadde fjernet alle tiltakene i UK hadde det vel dødd like mange....

>>> Helt klart. Her er det bare å fjerne alle tiltakene, tiltak fungerer ikke uansett. La folk få bestemme selv om de skal kjøre buss til jobb når de er smittet eller ikke. Nok en vinnersak for FrP!

(Innlegget ble redigert 20.01.21 22:12)

Teddys

Innlegg: 713
Teddys
20.01.21 22:12

Tragisk med England

Stengt til over påske?

Må jo få enorme konsekvenser 

Og igjen går det selvsagt utover de som har det dårlig fra før av 

Og det er dessverre mange som lever under tøffe forhold, ikke minst barn og ungdom

Tragisk

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 22:15
Bagley-Towns: Det er ikke rart om Erna sitter i statsministerstolen i år etter år, når opposisjonen er opptatt av alkohol til maten under en pandemi. At FRP skulle komme med noe slikt var ventet, men at resten skulle hoppe på, sier vel i grunnen alt om hvorfor Erna er en av de lengstsittende statsministerne. Jeg er langt fra Høyre-velger, men om det opposisjonen skal ta deg på er dette, så er det jaggu greit at Erna er den som styrer.

Hva er galt med å redde arbeidsplasser? Og hva er galt med å drikke alkohol på steder nesten uten smitte? Jeg skjønner ikke det.

ermathi

Innlegg: 10292
ermathi
20.01.21 22:26
Teddys: Tragisk med England Stengt til over påske? Må jo få enorme konsekvenser

Påske? Engelske aviser skriver i dag at lockdownen kan vare til juni, og at det ikke er aktuelt å heve den før alle som vil over 16 år er vaksinert. Eksamen er allerede avlyst og tidligst de yngste barna tilbake på skolen i september. Det er dramatisk. 

Det som er sikkert er at UK etter denne pandemien vil være et helt annet land enn det vi kjente fra før Corona. 

Coronavirus: Plan for the long haul into 2021 - Whitty - BBC News

(Innlegget ble redigert 20.01.21 22:27)

William_S3

Innlegg: 12446
William_S3
20.01.21 22:28

Litt generelle betraktninger - er jo litt komisk at Høie nok en gang kom med en graf. Først Belgia og nå Irland. Det er jo gjerne en bevisst kommunikasjonsstrategi, men hvorfor skal man alltid på død og liv peke på worst case scenarioer? Gi det er par uker så har Irland antagelig en sterkt nedadgående trend. Norge vil antagelig også fortsette nedgangen. Da er det plutselig et annet land som Høie vil vise frem. Selv Sverige begynner jo å få kontroll på smitten nå. Det virker jo som at Høie prøver å finne argumenter for det ene strenge tiltaket etter det andre enda situasjonen tilsier det ikke er behov for det. 

(Innlegget ble redigert 20.01.21 22:30)

daniekr

Innlegg: 7811
daniekr
20.01.21 22:31

Ser program om byllepestens herjinger i London. 70% dødelighet. Da snakker vi pandemi. Pandemienes versjon av #dajegvarung. De hadde shaming og blaming den gang også. Franskmenn fikk skylda for å reise rundt og importere smitte. 

William_S3

Innlegg: 12446
William_S3
20.01.21 22:32
daniekr: Ser program om byllepestens herjinger i London. 70% dødelighet. Da snakker vi pandemi. Pandemienes versjon av #dajegvarung. De hadde shaming og blaming den gang også. Franskmenn fikk skylda for å reise rundt og importere smitte.

Bare å stenge ned i Norge som om vi har 70 % dødelighet med portforbud hele døgnet! Byllepester herja jo uansett i tider hvor medisinkunnskapen ikke var i nærheten av det vi har av kunnskap i dag. 

(Innlegget ble redigert 20.01.21 22:32)

basillen

Innlegg: 3830
basillen
20.01.21 22:38
William_S3: Litt generelle betraktninger - er jo litt komisk at Høie nok en gang kom med en graf. Først Belgia og nå Irland. Det er jo gjerne en bevisst kommunikasjonsstrategi, men hvorfor skal man alltid på død og liv peke på worst case scenarioer?

Lettere å få folk til å følge tiltak dersom de er redde.

(Innlegget ble redigert 20.01.21 22:38)

NoDabForYou

Innlegg: 2099
NoDabForYou
20.01.21 23:18

Tydeligvis viktig å få sprøytet disse vaksinene i kroppen på folk siden England er villig til å stenge ned til alle voksne er vaksinert. 

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 23:35
Solvgutt1: Husk at selv Oslo, som har hatt problemer med å slå ned et par bølger, aldri har nådd et spesielt dramatisk toppnivå. Selv om du tar Oslos verste døgn i høst, legger samme tall til grunn over 14 dager og oppskalerer det til hele Norges befolkning så ville det gitt 30.000 smittede over 14 dager, og i overkant av 1200 innlagte i samme tidsperiode. Det er en god del innlagte, men et godt stykke under det helsevesenet er i stand til å håndtere. Så selv Norges klart mest befolkningstette by har ikke engang hatt et toppdøgn i antall smittede som har hatt potensiale til å overbelaste helsevesenet. Uten om Oslo har alle utbrudd i alle kommuner blitt rimelig raskt slått ned med lokale tiltak

Men jeg tror det er en del som sitter og tenker at det eneste målet er færrest mulig smittede og færrest mulige døde. Det er ett av målene, men det er en del andre ting som skal hensyntas også. Jeg tror mange ikke tenker sånn i det hele tatt. 

Teddys

Innlegg: 713
Teddys
20.01.21 23:38

Ermathi

Helt forferdelig 

Har de i hele tatt hatt skikkelig skole på lang tid

 

Vil bli grusomme konsekvenser av dette 

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 23:40
Bagley-Towns: Så lenge det er en pandemi så er utesteder og spisesteder noe som det må holdes kontroll over. Så er jeg enig i at om man virkelig får tak på importsmitten, så kan man ha færre andre begrensninger.

Nå har jo disse stedene vært åpne under mesteparten av pandemien. Og hvor mye smitte kan man spore til disse stedene? Sammenlignet med hvor mange tusen steder det er og hvor ekstremt mange mennesker som har besøkt disse i løpet av de siste året?

Teddys

Innlegg: 713
Teddys
20.01.21 23:47

Champis

Enig i dette,det er faktisk andre ting å ta hensyn til

Men det er så lett for de som det ikke får noen konsekvenser for å rope om mer tiltak

Folk som hele livet har hatt god økonomi f.eks. tar det som en selvfølge og aner ikke hvordan det er å ha økonomiske bekymringer. 

 

 

 

 

startelver

Innlegg: 71213
startelver
20.01.21 23:49
ermathi: Påske? Engelske aviser skriver i dag at lockdownen kan vare til juni,

Det var synd, hadde tenkt meg på Londontur med Ryan air. 

Tenkte å se fotballkamp og kose meg med en øl på puben.  

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 23:51
DrSchwei: Kun 31 prosent av de spurte i en undersøkelse fra Norsk koronamonitor ønsker at den nasjonale skjenkestoppen skal oppheves. 47 prosent sier nei

Dette var vel ikke spesielt overraskende. Folk blir vant til hvordan ting er, og kan like gjerne fortsette med det samme - i tillegg til at frykten for viruset er veldig stor i Norge 

zetta

Innlegg: 13956
zetta
20.01.21 23:55
Teddys: Ang.journalister,de skal være vaktbikkje og tørre å si ifra. Men tror nok ikke det var dette zetta siktet til og derfor jeg skrev at vi trenger journalister og gode aviser.

det var det jeg mente ja! Vi trenger i høyeste grad gode journalister og aviser og media. 

 Men vi har jo ikke det nå. Media er i stor grad helt samkjørte, alle som viker i fra er i grunn helt ute i kulden, utdefinert og demonisert.

 Mediehusene krangler ikke med hverandre, korrigerer hverandre ikke, det er rent nifst. Og de insisterer på å oppdra folket. mange saker skal ikke belyses fra flere sider. Mye informasjon er farlig for folket. Slik de forakter folket er de jo ikke for demokrati i det hele tatt. Og slett ikke for ytringsfrihet. Det er typisk radikalvenstre å hate ytringsfriheten, fri tale er bare til forvirring, folket må få høre Sannheten og bare den!

 Men også globalistene og woke-kulturen hater ytringsfrihet. Se på CNN, de har vel ikke hatt et ord om avveining av covid og harde tiltak, absolutt ingen diskusjon. Slik holder de også på i mange andre saker, total ensidighet. 

  Vi er fryktelig langt unna mangfoldig, fri journalistikk i dag. At folk ikke reagerer på dette er en gåte.

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 23:56
fazz: >>> Men hvis han mener han brukte det og du mener at han ikke brukte, hvem har rett? Hvem har eieretten på definisjonen av «sunn fornuft»?

Jeg tror 99% av folk mener at det ikke var å utvise sunn fornuft. Så da ligger fasiten der. 

Champis

Innlegg: 2586
Champis
20.01.21 23:59
fazz: Hvem bør få skylda dersom opposisjonen driver å endrer på tiltakene som regjeringen har innført og konsekvensen skulle bli at smitten igjen øker og flere og strengere tiltak må innføres. Er det da opposisjonen sin skyld, regjeringen, befolkningen eller ingen?

Nå sier regjeringen selv at de ikke vet hvilke tiltak som funker og ikke, så det er litt vanskelig å fordele skyld. 

NoDabForYou

Innlegg: 2099
NoDabForYou
21.01.21 08:25
daniekr: At det er en kommende utfordring mtp. klimaendringer kan man vel umulig være uenig om. Hva som er årsak og hva som er medisinen er en annen diskusjon (ikke at jeg vil imponere deg på dette feltet heller, antakeligvis).

Benekter ikke at klimaet endrer seg, slik det alltid har gjort. Men ser ingen krise. At det skal avles frem kuer som promper og raper mindre er illustrerende for hvor idiotisk verden er blitt. Vi har ingen medisin. Klimaet kan vi ikke endre. Vi har derimot et gigantisk forurensingsproblem. Fokus burde rettes mot det.

fazz

Innlegg: 28714
fazz
21.01.21 08:47
Champis: Jeg tror 99% av folk mener at det ikke var å utvise sunn fornuft. Så da ligger fasiten der.

>>> Så flertallet bestemmer definisjonen. Kan vi da konkludere med at det er "sunn fornuft" å videreføre skjenkestoppen?

https://opinion.no/2021/01/ikke-flertall-for-a-oppheve-skjenkestopp/

KongOlav2

Innlegg: 44256
KongOlav2
21.01.21 08:49
fazz: >>> Så flertallet bestemmer definisjonen. Kan vi da konkludere med at det er "sunn fornuft" å videreføre skjenkestoppen? https://opinion.no/2021/01/ikke-flertall-for-a-oppheve-skjenkestopp/

Sunn fornuft er rasjonell oppførsel i forhold til den bestående situasjonen. Det er ikke irrasjonelt at 2 eller 4 stykker går ut, spiser en 3-retters middag og drikker øl/vin til denne. Det er irrasjonelt å ha en privat fest fra tidlig kveld til sen natt med 30-40 stk i en enebolig.

fazz

Innlegg: 28714
fazz
21.01.21 09:05
Champis: Nå sier regjeringen selv at de ikke vet hvilke tiltak som funker og ikke, så det er litt vanskelig å fordele skyld.

>>> Dersom en ikke kan fordele skyld så er det heller ingen som må stå til ansvar, da er det ikke noe problem å slenge ut med verken nye tiltak eller populistiske politiske utspill. 

Men når alt kommer til alt så er det regjeringen som har mest å tape, siden det er de som kommer til å få skylden uansett om det er stortinget som har bestemt politikken eller om det er regjeringen selv.

William_S3

Innlegg: 12446
William_S3
21.01.21 09:10
KongOlav2: Sunn fornuft er rasjonell oppførsel i forhold til den bestående situasjonen. Det er ikke irrasjonelt at 2 eller 4 stykker går ut, spiser en 3-retters middag og drikker øl/vin til denne. Det er irrasjonelt å ha en privat fest fra tidlig kveld til sen natt med 30-40 stk i en enebolig.

Skjenkestopp var naturligvis altfor strengt og virker som et tiltak som ble innført i ren panikk. 

fazz

Innlegg: 28714
fazz
21.01.21 09:11
KongOlav2: Sunn fornuft er rasjonell oppførsel i forhold til den bestående situasjonen. Det er ikke irrasjonelt at 2 eller 4 stykker går ut, spiser en 3-retters middag og drikker øl/vin til denne. Det er irrasjonelt å ha en privat fest fra tidlig kveld til sen natt med 30-40 stk i en enebolig.

>>> Ja, det er din definisjon. Andre har andre definisjoner.

fazz

Innlegg: 28714
fazz
21.01.21 09:11
William_S3: Skjenkestopp var naturligvis altfor strengt og virker som et tiltak som ble innført i ren panikk.

>>> Har støtte i befolkningen så da må en vel kunne si at det er "sunn fornuft"?

William_S3

Innlegg: 12446
William_S3
21.01.21 09:15
fazz: >>> Har støtte i befolkningen så da må en vel kunne si at det er "sunn fornuft"?

Alle meningsmålinger viser at befolkningen er mer redde enn det man nødvendigvis trenger å være. FHI ville uansett ha vekk denne skjenkestoppen nå. Husk det er mange kommuner nesten uten smitte der ute og har vært det siden mars.  En skjenkestopp der er totalt tullete. 

(Innlegget ble redigert 21.01.21 09:16)

fazz

Innlegg: 28714
fazz
21.01.21 09:17
William_S3: Alle meningsmålinger viser at befolkningen er mer redde enn det man nødvendigvis trenger å være

>>> Ok... Hvilke meningsmålinger viser egentlig det? Litt arrogant påstand spør du meg. Det høres ut som at meningsmålingene egentlig sier at folk flest er uenig med deg og derfor ut ifra din mening så har resten feil.

(Innlegget ble redigert 21.01.21 09:17)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg