Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 10:47
Xavi7: Det må ryddes i rekkene i Helsedirektoratet og det fort! Nå anbefaler de at Norge ikke kan arrangere internasjonale idrettsarrangement i vinter.

Patetisk.

Kanskje de følger opp med å nekte dette med et sleivspark til skjenkestoppen som Erna og Bent er ekstremt furtne over. Tenk at stortinget skulle våge å tenke på noe annet enn å være best i Corona. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:51)

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
22.01.21 10:52

Forøvrig kunne de gjerne laget et Vest-berlin i DDR-landet vårt, og så kunne de som har mulighet til å bo der, flytte dit for å få litt mer frihet. Frykter at ting ikke blir bedre på et par år dersom de må stenge ned i 6 uker hver gang et nytt, "skummelt" mutantvirus dukker opp. I tilegg til den Sør-Afrikanske, har vi også fått en brasiliansk som visstnok er veldig farlig, og en ukjent sveitsisk variant. Here we go...

NoDabForYou

Innlegg: 2111
NoDabForYou
22.01.21 10:52
Columbus_3: Dette er ikke noen vaksine og kan ikke løse et eventuelt problem med vaksine. Vi prøver nå å forhindre spredning av et virus, og i det arbeidet nytter det ikke med en medisin, spesielt ikke en medisin som det er store uklarheter om fungerer mot dette viruset.

Nå er vel uklarhetene om effekten av disse vaksinene minst like stor... Hadde det ligget økonomisk gevinst i å satse på eksisterende legemidler så hadde vi vært mye lenger kommet med avklaringen rundt Ivermectin. Men siden de økonomiske insentivene ikke er der, går dette tregt. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:56)

William_S3

Innlegg: 12467
William_S3
22.01.21 10:54
daniekr: Patetisk. Kanskje de følger opp med å nekte dette med et sleivspark til skjenkestoppen som Erna og Bent er ekstremt furtne over. Tenk at stortinget skulle våge å tenke på noe annet enn å være best i Corona.

Enig - dette virker tullete. Kun Norge som har operert med nødlandslag og sånt. 

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 10:55
ingliaskelnd: Forøvrig kunne de gjerne laget et Vest-berlin i DDR-landet vårt, og så kunne de som har mulighet til å bo der, flytte dit for å få litt mer frihet.

Jepp, og et tilsvarende øst-Berlin med enorme plakater av Nakstad, sammenligningsgrafer med Sverige og karikaturer av Tegnell. Helsemyndighetenes nyopprettede teatergruppe viser satiriske stykker om gjestearbeidere. Tror det dekker omtrent 90% av det daglige engasjementet til mange. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:55)

William_S3

Innlegg: 12467
William_S3
22.01.21 10:55
ingliaskelnd: Forøvrig kunne de gjerne laget et Vest-berlin i DDR-landet vårt, og så kunne de som har mulighet til å bo der, flytte dit for å få litt mer frihet. Frykter at ting ikke blir bedre på et par år dersom de må stenge ned i 6 uker hver gang et nytt, "skummelt" mutantvirus dukker opp. I tilegg til den Sør-Afrikanske, har vi også fått en brasiliansk som visstnok er veldig farlig, og en ukjent sveitsisk variant. Here we go...

Vi hadde jo tom en norsk variant som herja i Trondheim? 

Sarella

Innlegg: 19777
Sarella
22.01.21 10:55
William_S3: - dette virker tullete.

Absolutt ikke! ""– På bakgrunn av dagens smittesituasjon mener vi det er en betydelig smitterisiko forbundet med gjennomføring av toppidrettsarrangementer med internasjonal deltakelse, skriver Helsedirektoratet.

– Vi viser til at Europa og Norge nå står overfor en meget krevende og usikker situasjon knyttet til smittespredning og belastning av helsetjenesten. I tillegg finnes det nå minst to nye muterte varianter av viruset. Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå, heter det videre."

Amnon

Innlegg: 19555
Amnon
22.01.21 10:55
NoDabForYou: Nå er vel uklarhetene om effekten av disse vaksinene minst like stor..

Nei. Kategorisk nei. Slutt å spre vås.

William_S3

Innlegg: 12467
William_S3
22.01.21 10:56
Sarella: Absolutt ikke! ""– På bakgrunn av dagens smittesituasjon mener vi det er en betydelig smitterisiko forbundet med gjennomføring av toppidrettsarrangementer med internasjonal deltakelse, skriver Helsedirektoratet. – Vi viser til at Europa og Norge nå står overfor en meget krevende og usikker situasjon knyttet til smittespredning og belastning av helsetjenesten. I tillegg finnes det nå minst to nye muterte varianter av viruset. Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå, heter det videre.

De som er toppidrettsutøver lever under et mye strengere smittevernsregime enn befolkningen for øvrig. Tester seg antagelig flere ganger i uka. Selv England med høyeste grad av lockdown har ikke stansa fotballen. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:57)

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 10:57
Sarella: Det vil kunne få omfattende konsekvenser på kort og lang sikt dersom det ikke tas grep nå

For å sitere en annen debattant, "zzz"

Hvor lenge har det ikke vært helt avgjørende for å unngå omfattende konsekvenser at det tas grep NÅ, NÅ, NÅ.

Lurer fortsatt på hvordan samtlige øvrige land gjennomfører og deltar på idrettsarrangementer i tråd med sine internasjonale idrettslige forpliktelser, men Norge skal være trasslandet som skal være annerledes.

NoDabForYou

Innlegg: 2111
NoDabForYou
22.01.21 10:58
Amnon: Nei. Kategorisk nei. Slutt å spre vås

Gleder du deg til kamelspisingen du og MacanT skal gjøre sammen. Flott at dere kan dele den. Den er langstekt og mør nå, men tåler litt tid til ovnen. Bare si i fra når du er klar til å innrømme at du tok feil vedrørende Ivermectin, så skal jeg klargjøre porsjonen din. 

fazz

Innlegg: 28728
fazz
22.01.21 10:59
daniekr: Lurer fortsatt på hvordan samtlige øvrige land gjennomfører og deltar på idrettsarrangementer i tråd med sine internasjonale idrettslige forpliktelser, men Norge skal være trasslandet som skal være annerledes.

>>> Her er jeg helt enig, hvorfor skal norge være annerledeslandet i smitte, her syntes jeg vi skal legge oss på samme nivå som resten av Europa. At vår smittesituasjon har ført til lavest fall i BNP, lavest økning i arbeidsledighet og lavest antall døde syntes jeg ikke skal være ett mål i seg selv. 

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
22.01.21 10:59
William_S3: Vi hadde jo tom en norsk variant som herja i Trondheim?

Som dessverre ble utryddet. Alle pensjonistene overlevde den, så den kan umulig ha vært en hissigere variant enn de andre.

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 11:01
fazz: At vår smittesituasjon har ført til lavest fall i BNP, lavest økning i arbeidsledighet og lavest antall døde syntes jeg ikke skal være ett mål i seg selv.

Kan ikke bare ha brød, må ha sirkus også. 

fazz

Innlegg: 28728
fazz
22.01.21 11:02
daniekr: Kan ikke bare ha brød, må ha sirkus også.

>>> Helt klart, hva er vel egentlig en trygg hverdag verdt når en ikke kan se lokaloppgjøret mellom Flisa og Grue.

KongOlav2

Innlegg: 44300
KongOlav2
22.01.21 11:03
ingliaskelnd: En annen ting er at de stenger de samme bransjene (som heller ikke har hatt mye smitte i Oslo) om igjen og om igjen: Treningssenter, studier, kino, museer og restauranter med alkoholservering. Oslo city og alkoholfrie sjenke-og serveringsstingssteder har hatt fripass lenge, og det hadde også relgiøse forsamlinger. Skal de fortsette med dette tullet selv når smittetallene er lave, får de snart finne mer målrettede tiltak. Forøvrig får man ikke smittetallene ned i 0 så lenge skoler, arbeidsplasser og kollektivtransport holder åpent. I mange land i Europa har de portforbud fra de kommer hjem fra jobb og skole, men tallene går ikke mye ned. Er også motstander av at sosialt liv skal utslettes, isolasjon over tid blir nok katastrofalt for den psykisk folkehelsen.

Uten tvil. Studenter sendes hjem, treningssentre og restauranter stenger, osv. Samt alle arrangementer som kino, teatre og konserter hvor folk sitter på faste plasser. Men det er da på ingen måte disse som driver smitten. De utgjør noen smittetilfeller, men bare en liten andel. Det er ganske spesielt at man er snart 11 måneder inn i dette, men fortsatte ikke klarer å målrette litt mer.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:05)

Amnon

Innlegg: 19555
Amnon
22.01.21 11:04
NoDabForYou: Gleder du deg til kamelspisingen du og MacanT skal gjøre sammen. Flott at dere kan dele den. Den er langstekt og mør nå, men tåler litt tid til ovnen. Bare si i fra når du er klar til å innrømme at du tok feil vedrørende Ivermectin, så skal jeg klargjøre porsjonen din.

Det slutter virkelig aldri å forundre hvor uredelig du er i denne debatten. Er det denne kommentaren du reagerte på?

"Det som er problemet med slike studier er jo at de preliminære testene som gjøres gjerne har en del bias og andre faktorer som får resultatet til å se en del bedre ut enn det egentlig er. Det så man for Remdesivir og Hydroskyklorokin, mens randomiserte studier med veldig mange deltakere slo kategorisk fast at de begge var helt uten virkning. Og vi husker jo alle gnålet fra Trump og lakeiene hans i den fasen.. Det betyr ikke at Ivermectin ikke kan fungere, la oss håpe det gjør det.

Eller denne?

"Du er så redelig. Det jeg sier er at hvis f.eks Ivermectin har noe for seg så vil forsøk ihht gullstandarden og fagfellevurdering av dette vise til virkningen. Dette er jo elementært og har ingenting med meg å gjøre. Jeg kan ikke vurdere det, men jeg er stoler på den vitenskaplige prosessen og gidder ikke lulle meg inn i et virrvarr av konspirasjonsteorier om at «mirakelkuren blir undertrykt av CDC og big pharma derp derp»."

Mine uthevninger for å vise at du sannsynligvis aldri egentlig leste hva jeg faktisk skrev om temaet.

Problemet ditt er at du driter i vitenskap. Det vil si, jeg heller mer mot at du ikke forstår hva vitenskap er. Du har i det minste aldri vist noe som tilsier at du gjør det. Du har for lengst, helt uavhengig av hva forsøk viser, bestemt deg for at Ivermectin fungerer og vaksinene sannsynligvis ikke gjør det. Totalt uredelig og selvfølgelig fryktelig uvitenskaplig. Og svaret på dette innlegget blir vel den normale hersketeknikken din som kun blottleger at du er; totalt uredelig og egentlig unødvendig å diskutere med. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:13)

pfrog567

Innlegg: 20457
pfrog567
22.01.21 11:06
daniekr: Kanskje det, men kanskje er det også noe med at når man har jobbet med å håndtere Ebola i områder praktisk talt uten infrastruktur så har man kanskje et litt mindre panisk forhold til Corona.

Tegnell og de to andre svenske legene gjorde da ikke så mye oppsiktsvekkende i håndteringen av Ebola i Zaire i -95.

Den ene, professor Bo Niklasson, så følgende: "Jeg kan ligge våken av... jeg burde hatt motet til å kreve at vi skulle begynne å behandle disse Ebola-pasientene. Man bare tok imot dem, og så lot man de dø på sykehusene." Så det var den erfaringen..

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 11:06
fazz: >>> Helt klart, hva er vel egentlig en trygg hverdag verdt når en ikke kan se lokaloppgjøret mellom Flisa og Grue.

Morsomt, men dette kan settes på spissen begge veier. Til sist blir det et verdispørsmål om grad av trygghet og et innholdsrikt samfunn. 

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 11:10
pfrog567: Tegnell og de to andre svenske legene gjorde da ikke så mye oppsiktsvekkende i håndteringen av Ebola i Zaire i -95. Den ene, professor Bo Niklasson, så følgende: "Jeg kan ligge våken av... jeg burde hatt motet til å kreve at vi skulle begynne å behandle disse Ebola-pasientene. Man bare tok imot dem, og så lot man de dø på sykehusene." Så det var den erfaringen..

Det er en helt vanvittig ut-av-kontekst sitering du driver med her. 

Om noen virkelig er interessert, som man sikkert er ettersom mange er helt manisk opptatte av Tegnell, så finnes oppdragsrapporten her .

 

fazz

Innlegg: 28728
fazz
22.01.21 11:12
daniekr: Morsomt, men dette kan settes på spissen begge veier. Til sist blir det et verdispørsmål om grad av trygghet og et innholdsrikt samfunn.

>>> Helt ærlig å vil jeg heller ha ett samfunn så lite økonomisk og helsemessig påvirket som mulig i ett par år. Dersom det betyr at jeg ikke får sett lavere divisjon fotball, eller gå på kino disse par årene så får det bare være. Så ja, det suger for alle som er påvirket, og noen er påvirket mer enn andre. Men uansett hva som hadde blitt gjort så går det ikke an å late som at livet kunne ha fortsatt som ikke noe hadde skjedd. 

pfrog567

Innlegg: 20457
pfrog567
22.01.21 11:12
fazz: hvorfor skal norge være annerledeslandet i smitte,

Det synes jeg er helt greit. For jeg er mer interessert i at vi kommer fortest mulig tilbake så noenlunde til normalen, og kan gå på både kulturarrangementer, fotballkamper osv., enn at Norge ikke gjør som resten av verden. Ingenting å hige etter, for det ser da ikke bra ut i mange land.

pfrog567

Innlegg: 20457
pfrog567
22.01.21 11:13
daniekr: Det er en helt vanvittig ut-av-kontekst sitering du driver med her.

Da får du skylde på Dagbladet som hadde den artikkelen.

stjerta

Innlegg: 3887
stjerta
22.01.21 11:13
zetta: ensidighet

Skremmende utvikling på mange områder angående samfunnsdebatten. Trenden med No plattforming, shaming og til å med oppsigelser, for å ha " feil" mening. Er helt utrolig at ikke fler reagerer og at noen gravejournalister, setter det på agendaen. 

NoDabForYou

Innlegg: 2111
NoDabForYou
22.01.21 11:14
Amnon: Det slutter virkelig aldri å forundre hvor uredelig du er i denne debatten. Er det denne kommentaren du reagerte på?

I disse kommentarene du siterer her har du moderert deg etter den første latterliggjøringen. De siste gangene jeg har linket til utviklingen i studiene som er gjennomført har svarene uteblitt, både fra deg og andre. Noe jeg tar som et tegn på at at man ikke ønsker å innrømme at man tok feil.

Flere av studiene er nå utført i henhold til gullstandarden du viser til, så hvorfor du ikke vil akseptere resultatene skjønner ikke jeg. Nå er ikke noen av enkeltstudiene veldig store, men totalen av studiene er stor nok, derfor har også NIH endret anbefalingene sine vedrørende bruk av Ivermectin. 

daniekr

Innlegg: 7842
daniekr
22.01.21 11:15
fazz: >>> Helt ærlig å vil jeg heller ha ett samfunn så lite økonomisk og helsemessig påvirket som mulig i ett par år. Dersom det betyr at jeg ikke får sett lavere divisjon fotball, eller gå på kino disse par årene så får det bare være. Så ja, det suger for alle som er påvirket, og noen er påvirket mer enn andre. Men uansett hva som hadde blitt gjort så går det ikke an å late som at livet kunne ha fortsatt som ikke noe hadde skjedd.

Helt greit det, og det er vel ingen som er helt uenig i dette.

Forskjellen ligger vel i nyansene. Den snart årelange diskusjonen om akseptabelt nivå av risiko og sykdom, opp mot hva man vinner/taper på andre fronter.

NoDabForYou

Innlegg: 2111
NoDabForYou
22.01.21 11:17
Amnon: Du har for lengst, helt uavhengig av hva forsøk viser, bestemt deg for at Ivermectin fungerer

Jeg har hele tiden vist til studier og erfaringer gjort av anerkjente leger. 

pfrog567

Innlegg: 20457
pfrog567
22.01.21 11:18
daniekr: Om noen virkelig er interessert, som man sikkert er ettersom mange er helt manisk opptatte av Tegnell, så finnes oppdragsrapporten her .

Nei takk, så opptatt er jeg ikke av Tegnell. Ikke beundrer jeg han heller, ikke minst med tanke på hans "gode" råd og anbefalinger i forbindelse med corona-utbruddet i Sverige. Å uttale seg så skråsikkert som han gjorde om et helt nytt og dødelig virus, synes ikke jeg det stod noe respekt av.

ingliaskelnd

Innlegg: 729
ingliaskelnd
22.01.21 11:20

https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/vA3gQX/vi-prioriterer-barn-og-unge-sier-dere-vi-tror-ikke-paa-dere-lenger

Jeg tror snart vi kan sitte igjen med en tapt generasjon som vil slite psykososialt og i arbeidslivet. Skadevirkningen av tiltakene ser vi ikke før om en del år.

Folkflesk

Innlegg: 29128
Folkflesk
22.01.21 11:23

Pressekonferanse med Abid "Hollywood" Raja kl. 12.

Dreier seg om verdenscup, osv. i februar/mars, der Hdir anbefaler full kansellering.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:24)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg