Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
xavi-maestro

Innlegg: 7693
xavi-maestro
22.01.21 23:57
Sixten: Merparten av dessa hade ju dött inom löpet av året ändå.

Jaha?

kristofferbd

Innlegg: 1266
kristofferbd
22.01.21 23:58
SlimWhitman: Og du kommer til å savne sivilisasjonen når den er borte du også, selv om du nå støtter politikken som kan sørge for dens undergang

Som sagt, konspi-teoriene er deg nær :)

Sarella

Innlegg: 19871
Sarella
22.01.21 23:59
SlimWhitman: Og du kommer til å savne sivilisasjonen når den er borte du også, selv om du nå støtter politikken som kan sørge for dens undergang.

Bruker aldri utrykket, men LOL!

SlimWhitman

Innlegg: 6797
SlimWhitman
22.01.21 23:59
kristofferbd: Som sagt, konspi-teoriene er deg nær :)

Ja, det har du allerede sagt, men det ble tyst Så snart jeg spurte om ‘hvilke’.

9klasm

Innlegg: 11
9klasm
22.01.21 23:59

til Kristofferbd

Beklager, men får ikke til dette med automatisk svar. 

Dette mener jeg blir veldig naivt, men du tenker kanskje at et fullverdig teknokrati er veien? Byråkratiet er ufeilbarlig uansett hva det gjelder? NAV feks?

 

Som sagt jobber jeg i offentlig forvaltning. Jeg vil faktisk si at i 9 av 10 tilfeller så blir fagekspertisen i offentlig forvaltning, som har et definert mandat innenfor sitt fagfelt (viktig presisering!), overkjørt av politikere. Kan også fortelle at vi jobber med mange eksperter som er innleide konsulenter, disse tar ofte også veldig feil. 

 

 

 

 

 

scav0r

Innlegg: 991
scav0r
23.01.21 08:21

Samtidig som Viken/Oslo stenger ned er det rapportert 306 tilfeller i Norge fedag, det er vel kanskje med unntak av noen helgetall(søndag/mandag) det laveste siden midten av oktober.

 

De som tror dette kun vil vare til onsdag er jammen naive

(Innlegget ble redigert 23.01.21 08:21)

Xavi7

Innlegg: 11991
Xavi7
23.01.21 08:29

Man våkner til nyheter om lave smittetall og blir glad. Så leser man at Oslo og omegn skal i lockdown fra i dag. Hvor skal dette ende? 

Oslogg123

Innlegg: 1774
Oslogg123
23.01.21 08:39

Ett av tiltakene de nå skal komme med bør være at Osloregionen og de store byene skal vaksineres først!

Knaxern

Innlegg: 50305
Knaxern
23.01.21 08:42

Høie, Nakstad og Guldvåg gnir seg i hendene over dette såkalte "utbruddet" i Nordre-Follo. Nå kan de dure på med ekstreme tiltak, samtidig som sauene her til lands bare roper bææ.

Full fest hos gjengen.

DrSchwei

Innlegg: 53094
DrSchwei
23.01.21 08:44

Lurer virkelig på om de har tenkt å stenge kjøpeentre. Det ligger ganske mange viktige butikker i disse - også apotek og dagligvarebutikker, og ikke minst Vinmonopol. Mange steder blir det da slutt på tilgang til vin! Og de polene som ligger utenfor kjøpesenter vil få en enorm pågang, med trengsel og køer. Hvor lurt er det? Har de tenkt så mye på dette at de bare stenger polet, overalt? Eg berre spør.

Palimpsest

Innlegg: 6558
Palimpsest
23.01.21 08:50

Skal vel stenge alt annet enn butikker som selger nødvendige varer, og med KrF i regjering sees nok ikke alkohol på som en nødvendig vare. De mener vel at man har tilgang til nok matbutikker og apotek fra gateplan, folk får jo knapt lov til å forlate husene sine uansett, så da regner vel ikke med noe særlig trengsel.

Amnon

Innlegg: 19565
Amnon
23.01.21 08:53

Hysterisk at det alltid skal hives inn en skjenkestopp. Så åpenbart KrF. Motbydelig parti, enda mer motbydelig partileder.

(Innlegget ble redigert 23.01.21 08:54)

Columbus_3

Innlegg: 14315
Columbus_3
23.01.21 08:57
Amnon: Hysterisk at det alltid skal hives inn en skjenkestopp. Så åpenbart KrF. Motbydelig parti, enda mer motbydelig partileder.

Har Raymond meldt overgang til KrF. Det var vel han som innførte siste skjenkstopp i Oslo.

DrSchwei

Innlegg: 53094
DrSchwei
23.01.21 09:02

Synes vel ministeren kunne holdt seg i Oslo og ikke dra på hytta...

... bare venter på at det skal poppe opp en eller annen gay-profil på skjermen hans der... Huff.

(Innlegget ble redigert 23.01.21 09:07)

skattesjefen

Innlegg: 2069
skattesjefen
23.01.21 09:06
DrSchwei: og ikke minst Vinmonopol.

Der har du selve definisjonen på et ilands-problem. Tenke seg til å være uten Vinmonopol noen dager.

SlimWhitman

Innlegg: 6797
SlimWhitman
23.01.21 09:10
Sarella: Bruker aldri utrykket, men LOL!

Ja, ikke sant. *fnis*

Noen av oss husker denne tråden, som bør være et tankekors for de fleste. Norge lå an til en økonomisk smell allerede før korona, og siden den gang har alle budsjetter blitt strengt, og vi har nådd et arbeidsledighetnivå som er enestående i moderne tid. Staten har altså brukt betraktelig mer penger, samtidig som de får betraktelig mindre penger inn. Og det er bare begynnelsen. Flere og flere kommer til å gå konkurs, mens de eneste som er sterke nok til å overleve er de som har desidert mest fra før. Tradisjonsrike småbedrifter, som gjerne er familiedrevet, og som har tatt tiår å bygge opp -gjerne med å pantsette huset- forsvinner. Vi står igjen med starbucks og egon. Jeff Bezos blir verdens første trilliardær. Forskjellene mellom fattig og rik, som venstresiden tradisjonelt angivelig bryr seg så mye om, blir større enn noen gang tidligere i moderne tid. Dette vil uunngåelig lede til konflikt, da dette på ingen måte er bærekraftig.

"Alle" sa i mars at vi bare skulle holde ut i noen få måneder. Ett år senere begynner det å bli opplagt at det ikke finnes noen åpenbar vei ut av denne gjørma. For det første så vil politikere aldri risikere å tape et valg, og gjør dermed alt de kan for å fremstå som "ansvarlige", derav tiltak. For det andre så brukes både oppblussing og nedgang av smittetilfeller som et argument for at lockdown fungerer, på tross av manglende beviser for det. Dermed er vi kanskje dømt til å sitte fastlåst i denne situasjonen lenge nok til at det gjør irreversibel skade på alt det vi holder kjært.

Velferdsstaten vil svekkes, om den ikke forsvinner. Vedlikehold blir nedprioritert. Alle offentlige etater må kutte. Det helsevesenet som mange nå er bekymret for at kommer til å bli overbelastet, vil mangle midler og kapasitet for å behandle pasienter. Utdanning vil bli svekket. Lov og orden vil bli svekket. Forurensningen vil øke. Kunst og kultur vil forsvinne. Levealder vil gå ned. Skatter og avgifter vil skyte i taket. Pensjoner vil krympe, om ikke forsvinne i sin helhet. Så lenge det som skjer nå fortsetter lenge nok, så er alt dette de 'forutsigbare' konsekvensene av den politikken du støtter.

Og det er langt i fra bedre i andre land, heller tvert i mot. Hele land kommer til å gå konkurs. Andre land kommer til å pådra seg gjeld som aldri vil være mulig å betale tilbake. Av alle dollar som er i omløp i USA, ble en femtedel trykket bare i fjor, og Biden har planer om å bruke enda mer. Dette er penger som rett og slett ikke finnes, som man "låner" fra fremtidige generasjoner. Dette er oppskriften på inflasjon og en langvarig depresjon. En slik tilstand blir noe ala naturtilstanden til Hobbes, der alle er i konflikt med hverandre og at det "kriges" om knappe ressurser. Mistro til naboer, venner og til og med familie vil vokse og vedvare.

Og sammen med økonomien forsvinner også friheten våres til å styre over egne liv. Stadige større inngrep tillates. Men det skjer trinnvis, slik at folk som deg ikke legger merke til det. De frihetene du og jeg har vokst opp med og tatt for gitt, vil vi kun komme til å mimre om når vi er gamle. 

Men bare fortsett å fnis, du. Kanskje jeg tar helt fullstendig feil, at "alt går bra", at alt løses av seg selv, at "noen andre" tar regningen, osv. 

DrSchwei

Innlegg: 53094
DrSchwei
23.01.21 09:12
skattesjefen: Der har du selve definisjonen på et ilands-problem. Tenke seg til å være uten Vinmonopol noen dager.

Tja, det kan du si - et godt måltid i heimen med en god vin er jo faktisk noe av det som gjør det levelig på denne tiden. Uten god mat og vin i helgen har man lite å se fram til. Selvsagt et minimalt problem i forhold til se som ligger i en abulanse på kø inn til sykehus i Portugal.

Tranquillo

Innlegg: 8794
Tranquillo
23.01.21 09:13

Jeg spyr.

Her har vi nesten ikke eksisterende smittetall, også stenges faenmeg ti kommuner inn i en lockdown nærmest. Hva faen?

(Innlegget ble redigert 23.01.21 09:14)

Knaxern

Innlegg: 50305
Knaxern
23.01.21 09:14

Fantastisk innlegg, Slim.

Vil legge til at det går på helsa løs for folk også. Breddeidretten og skoler ble knust i 2020, og vi fortsetter i samme spor. Psykisk helse og sosialt liv er enormt viktig, og disse to årene her vil føre til et enormt frafall hos barn, ungdom og unge studenter.

Xavi7

Innlegg: 11991
Xavi7
23.01.21 09:17
Knaxern: Vil legge til at det går på helsa løs for folk også. Breddeidretten og skoler ble knust i 2020, og vi fortsetter i samme spor. Psykisk helse og sosialt liv er enormt viktig, og disse to årene her vil føre til et enormt frafall hos barn, ungdom og unge studenter.

Hvis noen tror dette går over i 2021 så er de naive.

Palimpsest

Innlegg: 6558
Palimpsest
23.01.21 09:21
Knaxern: Psykisk helse og sosialt liv er enormt viktig, og disse to årene her vil føre til et enormt frafall hos barn, ungdom og unge studenter.

Det ble av fagfolk advart om de psykiske følgene av ensomhet og isolasjon allerede i fjor vår uten at jeg har sett Regjeringen forholde seg til dette på en konkret måte. Måten viruset har blitt håndtert på, og fortsetter å bli håndtert på, kommer til å gi ringvirkninger i mange år som kommer.

pfrog567

Innlegg: 20484
pfrog567
23.01.21 09:23
Knaxern: Høie, Nakstad og Guldvåg gnir seg i hendene over dette såkalte "utbruddet" i Nordre-Follo. Nå kan de dure på med ekstreme tiltak, samtidig som sauene her til lands bare roper bææ.

Som jeg nevnte tidligere her i tråden, den trioen gir seg nok ikke før de har gjennomført et portforbud. Det er vel bare det som mangler på "lista" over "effektive" tiltak..

skattesjefen

Innlegg: 2069
skattesjefen
23.01.21 09:25
SlimWhitman: Kanskje jeg tar helt fullstendig feil,

Du tar fullstendig feil.

Det store flertall av småbedrifter greier seg helt greit. Nedstengning har fungert i forhold til smitte, jf. Sverige. Velferdsstaten forsvinner selvsagt ikke og du vil få pensjonen din. Ikke ser det ut som har hørt om vaksine heller.

DrSchwei

Innlegg: 53094
DrSchwei
23.01.21 09:26

Guldvog er nok MUTA! Nei, det var han visst ikke - fin skjorte!!!

(Innlegget ble redigert 23.01.21 09:26)

HLund

Innlegg: 21909
HLund
23.01.21 09:27
DrSchwei: Uten god mat og vin i helgen har man lite å se fram til

Kan vel ta en øl i stedet for?

Knaxern

Innlegg: 50305
Knaxern
23.01.21 09:29

Blir garantert pågang mot polet i andre kommuner i dag før ølsalget stenger og de kommende dagene.

Everenga

Innlegg: 7374
Everenga
23.01.21 09:29

Bare å kalle inn alt som er av ekstra personell på jobb i Strømmen og Sandvika i hvert fall.

Palimpsest

Innlegg: 6558
Palimpsest
23.01.21 09:29

Smittetallene går ned og vaksinen er i ferd med å rulles ut - det skulle man jo tro var bra?

Myndighetene og helsedirektoratet.

Palimpsest

Innlegg: 6558
Palimpsest
23.01.21 09:31
Knaxern: Blir garantert pågang mot polet i andre kommuner i dag før ølsalget stenger og de kommende dagene.

Og det kommer som julekvelden på kjerringa for regjering og øvrige myndigheter, for hvem kunne vel sett for seg det?

Godset_United_Sharks

Innlegg: 2537

Med tanke på hvor mange premieidioter som dro til nabokommunene, med forfalsket navn og adresse, for å dra på treningssenter, så tipper jeg det finnes ti ganger flere idioter som reiser til nabokommunene for å dra på polet. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg