Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Xavi7

Innlegg: 11820
Xavi7
25.01.21 23:23

Som god nordmann så logrer jeg som ei litta tispe dessverre

forbasket

Innlegg: 837
forbasket
25.01.21 23:30
Xavi7: Som god nordmann så logrer jeg som ei litta tispe dessverre

Like a bitch in heat, si. Ja nei man blir jo litt sedat av å ha det så godt som de fleste av oss har det.

(Innlegget ble redigert 25.01.21 23:31)

Gorback

Innlegg: 5568
Gorback
25.01.21 23:34
nemezida: Naturen slår av og til tilbake, og det tror jeg har skjedd her med utgangspunkt i disse bestialske wet-markedene

Spiller liten rolle hvor viruset har sitt opphav - om et skummelt virus kommer fra regnskogen har da regnskogen "skylden" for dette? Virus er en del av naturen og lever i en slags "symbiose" med sine verter inkludert mennesker. Bare å akseptere at virus er en del av naturen de også - de lar seg vanskelig utrydde og menneskeskapte "tiltak" gjør det ofte bare verre...

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
25.01.21 23:40
nemezida: Har ingen tro på laboratoriene. Tror dette handler om måten kineserne behandler dyr og fjærkre på. Disse markedene hvor alle mulige vesener er plassert i kasser oppå hverandre og hvor dyr og fugl både blør og i dødsangst driter nedover på andre levende slaktedyr- og fugler i sine trange bur, alt i sterk varme, tror jeg har produsert dette

Slik situasjonen er i dag, med sterke mistanker mot Kina for å ha et mye større ansvar for virusspredningen enn det som de vil innrømme selv, så vil jeg tro at disse vurderingene dine er helt innenfor. Både som fullt ut akseptable for kinesiske myndigheter, og for de krefter i Vesten - de fleste gammelmedier og mange "forskere" for eksempel - som strever hardt for å holde oss uinformert om det som egentlig skjedde i Wuhan.

Men under normale omstendigheter, i en verden uten et aktivt drapsvirus i hver en krok, så skal du ikke se bort fra at du hadde fått skarpe motinnlegg mot  dine skriverier om ikke-eksisterende kinesisk dyrevelferd.  Å hevde at kineserne mishandler levende dyr, og at hygienen på matmarkedene er helt hinsides, nei, det ville nok heller ikke blitt særlig godt mottatt.

Men når disse udokumenterte påstandene dine fungerer som en lynavleder for mye mer alvorlige mistanker om uforsvarlig forskning på virus, så vil jeg tro at mange vil nikke anerkjennende til den.  Og puste lettet ut...........???

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
25.01.21 23:55
Sandaas: Poenget at det er meningsløst å diskutere ting på feilaktig grunnlag eller bruke tid på klart utdaterte artikler/videoer. Jeg tror de fleste er enig å diskutere YT-videoer eller artikler om viruset fra april 2020 ikke er spesielt relevant. Jeg tror også de fleste er enig at det er feilaktig/misvisende å omtale utspillet fra Metzl til Toronto Sun som at dette er nye opplysninger som kommer fra Wuhan og at dette kommer fra en WHO-rådgiver.  Igjen, teoriene er ikke nye, og de ble ikke styrket av oppslaget i Toronto Sun. Kommer det noe nye informasjon så skal kan vi selvsagt diskutere det. At Metzl gir et intervju der han bare sier det samme han har sagt siden mars 2020, og ikke baserer det på noe fersk data er ikke spesielt matnyttig å diskutere. Du kan jo lese igjennom ditt eget innlegg; "Enda en gang kommer det opplysninger fra Wuhan om at dødsviruset er skapt i et laboratorium. Så får vi bare håpe at det ikke er sluppet ut med vilje. Saken omtales i den canadiske avisen, Toronto Sun. Og det er en rådgiver i WHO som uttaler seg under fullt navn.  Ser dette ut til å være troverdig?" Her ser du at du omtaler detsom "enda en gang kommer det opplysninger fra Wuhan..." Det er det ikke grunnlag til å hevde. Og at Toronto Sun omtaler Metzl som en WHO-rådgiver er altså sterkt misvisende. Han ble oppnevnt til å sitte i en komite underlagt WHO som ble opprettet i 2019 og ikke har noe med denne pandemien å gjøre. Han har aldri gitt noe råd angående denne pandemi. Hele din vinkling av saken i Toronto Sun er altså feilaktig/misvisende. At du da svarer med å poste en mange måneder gammel video fra Washington Post gjør ikke din vinkling noe bede når jeg påpeker at det ikke kommer frem noe i Toronto Sun som er nevneverdig verdt å diskutere...

Det er ikke tilfeldige youtube-videoer, som jeg har vist til, men et nyhetsinnslag om mulige smitteveger for et livsfarlig drapsvirus fra Kina, som Washington Post står bak. Det som sies i det innslaget fra 2020 er dessverre like aktuelt i dag. Og det skyldes at kommunistpartiet i Kina har lagt lokk over alt av info, og at store deler av vestlige medier ikke er interessert i annet enn å videreformidle det offisielle kinesiske standpunktet. 

Og diskusjonen om "pavens skjegg" . fra Wuhan, eller ikke fra Wuhan - synes jeg at du kan legge bort. Jeg skrev da åpent og ærlig at kilden var en rådgiver i WHO og en canadisk avis.  Det er en helt annen kilde enn Washington Post (det du kaller YT-videoer), men likevel troverdig. 

Er det mye nytt i det som står der? Nødvendigvis ikke, men det viser at det er et stort behov for å finne ut av fakta her. Men de som er minst interessert i det er kommunistpartiet i Kina og deres hjelpere verden rundt. Så får vi se hvordan dette utvikler seg. Jeg vil tro at dere kommer til å tape til slutt. Sannheten kommer nok for en dag. 

Det finnes mange andre kilder som viser til laboratoriene i Wuhan. Insidere som har rømt fra Wuhan, har mye mer sjokkerende opplysninger om myndighetenes ansvar for spredningen enn det som jeg har vist til i mine kilder. Men disse har vanskelig å nå ut med sin informasjon i medier som har valgt å slutte rekkene med kinesiske myndigheter og Kinas kommunistiske parti.

(Innlegget ble redigert 25.01.21 23:59)

nemezida

Innlegg: 3788
nemezida
25.01.21 23:56
staaalisen: Men under normale omstendigheter, i en verden uten et aktivt drapsvirus i hver en krok, så skal du ikke se bort fra at du hadde fått skarpe motinnlegg mot dine skriverier om ikke-eksisterende kinesisk dyrevelferd. Å hevde at kineserne mishandler levende dyr, og at hygienen på matmarkedene er helt hinsides, nei, det ville nok heller ikke blitt særlig godt mottatt.
Men når disse udokumenterte påstandene dine fungerer som en lynavleder for mye mer alvorlige mistanker om uforsvarlig forskning på virus, så vil jeg tro at mange vil nikke anerkjennende til den. Og puste lettet ut...........???

Hva gjelder mangel på hygiene og mishandling av dyr i Kina har vel dette vært tema og dokumentert lenge før covid19.

Det er ikke mine "udokumenterte påstander". At covid19 så "dagens lys" på disse dyremarkedene er ikke min påstand. Mistankene ble tidlig lansert etter at dette viruset ble kjent. Det innebærer ikke at lab.teoriene er lagt bort. Det er overveiende sannsynlig at det hele startet i Wuhan. Mistankene blir ikke mindre ved at kineserne i kjent stil forsøker å tie det hele i hjel, som ved å nekte forskere visum.

Folkflesk

Innlegg: 28922
Folkflesk
25.01.21 23:56
Sulfat: AstraZeneca godkjennes ikke for de over 65 år:Ifølge flere tyske medier, deriblant Bild, kan vaksinen fra vaksineprodusenten AstraZeneca bare bli godkjent av EU-kommisjonen for personer under 65 år. Årsaken skal være at effektiviteten er under ti prosent for de over 65 år. Ifølge den tyske avisa Handelsblatt er effektiviteten på bare åtte prosent. (db.no)

Noen som vet hvor stor andel av Norges nåværende, ikke altfor velfylte vaksine-lager som dekkes av den produsenten?

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
25.01.21 23:59
nemezida: Det er ikke mine "udokumenterte påstander". At covid19 så "dagens lys" på disse dyremarkedene er ikke min påstand.

Men bevis har du ikke. Kineserne har ikke lagt frem noen bevis på virusets opprinnelse. Hadde det virkelig blitt skapt av griseriet på disse matmarkedene, ville det vært en enkel sak å slippe inn amerikanske forskere for å finne ut av det. Men det vil de ikke. 

Det som er klart er at Kina mest av alt ønsker at vi skal tro dem på denne markedsbaserte opprinnelsesteorien. Så sterkt ønsker de det, at regimetro fotografer er tatt inn for å fotografere og filme fra elendigheten. 

Kinesernes strategi har hele tiden vært å få venner verden rundt til å hevde at det ikke finnes bevis for at viruset er skapt i et forskningslaboratorium. Og jeg må jo si at det har de klart. Men ser det bl.a. på at din teori blir så godt mottatt.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 00:08)

nemezida

Innlegg: 3788
nemezida
25.01.21 23:59
Gorback: Spiller liten rolle hvor viruset har sitt opphav - om et skummelt virus kommer fra regnskogen har da regnskogen "skylden" for dette? Virus er en del av naturen og lever i en slags "symbiose" med sine verter inkludert mennesker. Bare å akseptere at virus er en del av naturen de også - de lar seg vanskelig utrydde og menneskeskapte "tiltak" gjør det ofte bare verre...

Covid19 er ikke det første dødelige viruset som har sitt sannsynlige opphav i Kina. Man behøver ikke å gå lengre tilbake enn til 2002/03. Årsaken er ikke kinesisk natur, men kineserne sin behandling av natur og ville dyr.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 00:00)

Champis

Innlegg: 2433
Champis
26.01.21 07:08
fazz: Du å være den eneste her inne som ikke har fått med deg at vi ikke er i en normalsituasjon.

Jeg snakker selvfølgelig ikke om situasjonen vi er i nå! Jeg snakker om at du ønsker de nevnte tiltakene når vi er i en normalsitausjon, hvor vi ellers aldri har tiltak.

Maradona_123

Innlegg: 24549
Maradona_123
26.01.21 07:15

Lav smitte i dag, kommer mediene til å nevne det med mer enn et par setninger?

Det blir vel istedet fult fokus på hvor mange av dem som testet positiv for den britiske varianten, tenker jeg, slik som alle andre dager i det siste.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 07:17)

Champis

Innlegg: 2433
Champis
26.01.21 07:18
basillen: Hva er det egentlig for et nivå det er på journalister her til lands? Jeg ville forventet at de som faktisk jobber i riksaviser med å formidle nyheter om viruset her til lands burde hatt en viss evne til å slå opp vitenskapelige studier, samt følge med på hva som er de siste resultatene. Det samme gjelder dette evinnelige maset om at mutasjonen er "70 % mer smittsom" når de nyeste dataene fra Danmark faktisk viser at det reelle tallet sannsynligvis er lavere. Likevel har jeg enda ikke sett en norsk journalist henvise til dette.

Det er helt skremmende, faktisk! Og det virker som man i veldig liten grad tar tak i nyheter som er positive fra andre deler av verden, men leter med lupe etter de verste katastrofescenarioene, enten det er fra Brasil eller Egypt. Det kan det liksom aldri bli nok av.

Champis

Innlegg: 2433
Champis
26.01.21 07:29
Rexwiller: Dette var et godt og reflektert innlegg. Endelig noe annet enn "de sårbare barna", ønske om portforbud og spredning av konspirasjonsteorier.

Enig, en del gode poenger der!

Xavi7

Innlegg: 11820
Xavi7
26.01.21 07:35

Mest Donald Trump i dagens nyhetsbilde. Og en liten parentes om at Røde Raymond sier han ikke kan holde lenge på nedstengningen mens smittetallene går ned, og samtidig ber han om flyforbud til Norge. Sånn bare for å ha nevnt det til regjeringen. 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 07:36)

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
26.01.21 07:47

Ift videre smitte fra vaksinerte: sånt noe tar tid å få data på, de trenger å utføre såkalte human challenge trails. Tipper vi får data på det snart. Uansett så vil en vaksine hindre deg selv fra å bli syk. Kjenner et titalls mennesker i UK som har fått vaksinen nå, ingen nevneverdige bivirkninger. 

Norge bør avbestille alle vaksiner fra AstraZeneca, en vaksine med 50-60% effektivitet kommer iallfall ikke jeg til å ta. Og den virker knapt ikke på de over 60. 

Amnon

Innlegg: 19508
Amnon
26.01.21 07:49
NoDabForYou: Har aldri slitt med dette. Jeg er bare motvekten de alle de som tar det for gitt at vaksinen forhindrer deg i å smitte andre, slik at så fort vi får massevaksinert så er alt tilbake til normalen.

Jo, det er ikke lenge siden du hevdet at vaksinene ikke beskyttet mot smitte og baserte det på noe myndighetene hadde sagt. Det er lett å misforstå, derav kommentaren min.

Vaksinene beskytter sannsynligvis mot smitte, men man kan ikke slå det 100% fast. Enda. Og når en stor nok andel mennesker er vaksinert kan vi i sannsynligvis også gå tilbake til normalen. 

Champis

Innlegg: 2433
Champis
26.01.21 07:54
Gloriana: Norge bør avbestille alle vaksiner fra AstraZeneca, en vaksine med 50-60% effektivitet kommer iallfall ikke jeg til å ta. Og den virker knapt ikke på de over 60.

Nå er det greit å ikke konkludere med tall som langt fra er dokumentert ordentlig enda.

Columbus_3

Innlegg: 14229
Columbus_3
26.01.21 08:04
Champis: Nå er det greit å ikke konkludere med tall som langt fra er dokumentert ordentlig enda.

Det er nok en sannhet mange her inne bør merke seg, ikke bare når det gjelder denne vaksinen.
Men er det noen vits i å bruke en vaksine som har så usikker virkning. Dersom det som skrives har snev av sannhet.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 08:06)

Palimpsest

Innlegg: 6522
Palimpsest
26.01.21 08:07

Foreløpige tall kan tyde på mindre effekt av Pfizer-vaksinen enn tidligere antatt. Uten at jeg kjenner kilden inngående, så greit å utvise sunn skepsis nå som alltid. Det er også snakk om foreløpige tall.

Apropos å utvise sunn skepsis - vedder på at norske medier ikke gjør det, og at dette blir slått opp som katastrofe nytt og så er alle enige om et stengt samfunn frem til sommeren.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 08:08)

Champis

Innlegg: 2433
Champis
26.01.21 08:09
Columbus_3: Men er det noen vits i å bruke en vaksine som har så usikker virkning. Dersom det som skrives har snev av sannhet.

Det er selvfølgelig et spørsmål man må stille seg. Men man får først finne ut om det er noe sannhet i det.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 25713
oddvar_kjempebra
26.01.21 08:14
Palimpsest: Foreløpige tall kan tyde på mindre effekt av Pfizer-vaksinen enn tidligere antatt. Uten at jeg kjenner kilden inngående, så greit å utvise sunn skepsis nå som alltid. Det er også snakk om foreløpige tall.

Hvis man leser litt nærmere så viser det seg at det kun er folk over 60 de har testet. Det er vel kjent at eldre mennesker har dårligere immunforsvar og derfor også reagerer dårligere på vaksiner.

Pfizer viste til 50% effekt et par uker etter første dose, men det var et gjennomsnitt for alle voksne. Etter andre dose var det 95% effekt.

Denne undersøkelse viser 33% effekt et par uker etter første dose for de over 60. Jeg synes det tyder på omtrent den responsen man kunne forvente når man ser på Pfizers tall.

Dette viser også hvorfor jeg mener det er galskap å prioritere de svakeste av de svake først i vaksinekøen.

Hvis vaksinen virker på dem (noe som den sannsynligvis ikke gjør like godt som på yngre) så vil de dø av noen annet ganske snart uansett.

Ikke beveger de seg mye heller og er dermed lite smittefarlige.

Nei. Vaksinen burde prioriteres hos "godt voksne" med et aktivt liv.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 08:20)

KingKongHalvor

Innlegg: 55698
KingKongHalvor
26.01.21 08:15
Xavi7: og samtidig ber han om flyforbud til Norge. Sånn bare for å ha nevnt det til regjeringen.

Og det kan ikke nevnes ofte nok. 

Knaxern

Innlegg: 50242
Knaxern
26.01.21 08:20
basillen: Hva er det egentlig for et nivå det er på journalister her til lands?

Fake news media, enemies of the people.

Columbus_3

Innlegg: 14229
Columbus_3
26.01.21 08:27
Knaxern: Fake news media, enemies of the people.

Er det egentlig verre nå enn det var før? Jeg tviler.
Husker far noen ganger på 60-tallet kjøpte VG, og det var spesielt lørdagsutgaven. Og det var som underholdning og sensasjonslyst slik jeg husker det.
Til daglig leste han Nationen og lokalavisen.

Beklager avsporingen, har lite med trådens tema å gjøre.

(Innlegget ble redigert 26.01.21 08:28)

KongOlav2

Innlegg: 44192
KongOlav2
26.01.21 08:28
Columbus_3: Er det egentlig verre nå enn det var før? Jeg tviler.
Husker far noen ganger på 60-tallet kjøpte VG, og det var spesielt lørdagsutgaven. Og det var som underholdning og sensasjonslyst slik jeg husker det.
Til daglig leste han Nationen og lokalavisen.

Det er mye mer av dette. Spesielt takket være internett og nettaviser hvor klikkbare overskrifter er det viktigste.

return_of_drakkar

Innlegg: 29132
return_of_drakkar
26.01.21 08:31
Sandaas: At man tidligere har vært bekymret for sikkerheten til kinesiske laboratorier er ikke et bevis på at viruset oppsto ved en slik hypotetisk lekkasje. Igjen, dette er påstander og spekulasjoner som har vart i ett år nå, men som ikke har blitt underbygget av nye bevis. Heller det motsatte av de som nettopp har sett på og  sekvensert viruset og dets mutasjoner.

Ikke helt korrekt det du sier, hvis jeg tolker deg rett.
Man sier at man ikke finner noe syntetisk injisert i det, men såkalt "gain of function" kan man ikke avskrive.

Det er også litt naivt dersom vi tror at slikt ikke forekommer ien  verden hvor man lar barn bo på sine fabrikker og hvor man tvinger kvinner til å selge seg selv osv.

Man har antatt at No Zero var en på markedet.
Men et problem er at de tidligste registrerte tilfellene er hos noen som hadde null kontakt med disse markedene.

jeg konkluderer selvsagt ikke med noe, men man kan ikke bastant si noe om hvor det kommer fra. Man er ikke lenger enn at man snakker om "first solid clues (1)" om hvor det stammer fra.

(1) Peter Ben Embarek, WHO

 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 08:35)

Knaxern

Innlegg: 50242
Knaxern
26.01.21 08:32
Columbus_3: Er det egentlig verre nå enn det var før? Jeg tviler.
Husker far noen ganger på 60-tallet kjøpte VG, og det var spesielt lørdagsutgaven. Og det var som underholdning og sensasjonslyst slik jeg husker det.
Til daglig leste han Nationen og lokalavisen.

Ærlig talt null anelse på hvordan det var før. Men jeg husker tilbake til tidlig 2000-tall, da var ikke media slikt. Da var det mer kritiske røster fra media rettet mot politikerne og avgjørelser. Husker Irak-krigen f.eks., da var det sterk motstand både fra media og folk.  Men det har vært et stort skifte siden 2008-ish.

I tillegg klarer ikke store deler av befolkningen å tenke selv, og med internettet større enn noengang, så er det enkelt å lede folk med sensasjonsoverskrifter og krigsoverskrifter.

NoDabForYou

Innlegg: 2088
NoDabForYou
26.01.21 08:49
Amnon: baserte det på noe myndighetene hadde sagt

Jeg baserte mine utsagn på dokumentasjonen som står på FHI sine nettsider. Så lenge det ikke er bevist at vaksinen har den egenskapen vi snakker om, så går jeg ut i fra at den ikke har det. 

Det står absolutt ingenting om at den "sannsynligvis" har den egenskapen, med mindre de har endret det etter den gang. 

Ser nå det kommer rapporter om at vaksinene ikke er så effektive som de først ble solgt inn til å være. Hva har gått galt her? Uredelighet eller dårlig håndarbeid (til tross for gullstandard (kremt) testing)....

Gloriana

Innlegg: 9905
Gloriana
26.01.21 08:53
Champis: Nå er det greit å ikke konkludere med tall som langt fra er dokumentert ordentlig enda.

Du mener kanskje det, i Australia og New Zealand mener de at resultater fra fase-3 studier skal tas på alvor. 

Jeg kan ikke se hvorfor vi skal stole på noe med så lite effektivitet og så store kostnader, både økonomisk og logistisk sett. 

Phase three clinical trials of the vaccine, which is the centrepiece of Australia's vaccination strategy, show it is only 62 per cent effective in preventing COVID-19 when given in the recommended dose. Trials suggest vaccines from Pfizer and Moderna are about 95 per cent effective.

William_S3

Innlegg: 12322
William_S3
26.01.21 09:05

Regjeringen har ikke kontroll med noe - folk kjører bare rett forbi testsenteret på Svinesund uten at noe skjer.. 

En lurer på av og til om importerte mutanter er en villet politikk av regjeringen. 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 09:06)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg