Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 44305
KongOlav2
27.01.21 14:21
Solvgutt1: Hvorfor har Norge basert sin vaksineinnkjøpsstrategi på en svensk vaksine som ikke er godkjent eller produsert ennå? Dette "vi må handle med EU" fremstår nå som en klar politisk bommert, fordi EU "selvfølgelig" har valgt å prioritere vaksiner produsert i Europa, selv om de er langt mer usikre.

Blir det ikke et paradoks at man på endel måter har vært minimalt solidariske under denne krisen, mens man plutselig skal være det nå? Vi har stengt landegrenser, innført hytteforbud, anbefalt å ikke bevege seg utenfor egen kommune, forslag om søringkarantene, etc. Men vi skal ikke kunne bruke litt av vår enorme pengebinge for å få endel flere vaksiner noe raskere. Da skal man plutselig følge EU blindt og være solidariske med disse.........

Sandaas

Innlegg: 13513
Sandaas
27.01.21 14:30
Solvgutt1: Hvorfor har Norge basert sin vaksineinnkjøpsstrategi på en svensk vaksine som ikke er godkjent eller produsert ennå? Dette "vi må handle med EU" fremstår nå som en klar politisk bommert, fordi EU "selvfølgelig" har valgt å prioritere vaksiner produsert i Europa, selv om de er langt mer usikre.

Dette er ikke riktig. EU har inngått store vaksineavtaler med en lang rekke produsenter, også mange som ikke produseres i Europa. Det har aldri vært et spørsmål hvor disse vaksinene produseres, bare om produsenten hadde en troverdig vaksinekandidat og kunne inngå avtaler på leveransestørrelse tilsvarende det EU ønsket. Kritikken mot AstraZeneca er jo bl.a. at svikt i produksjon i et ledd (underleverandør i Belgia) bare går utover leveranser i EU, ikke generell leveranse fra AstraZeneca-vaksinen. Dette er altså den 3 av sannsynlig 7-8 vaksiner som blir godkjent i EMA i løpet av året om alt går sånn omtrent som planlagt. At vi utelukkende har basert oss på en svensk-vaksine blir således bare misvisende å hevde.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:37)

Sandaas

Innlegg: 13513
Sandaas
27.01.21 14:35
DimitarBerbatov9: Logikken din brister voldsomt. Det er helt umulig at ratioen for mutert virus er lik i dag som den var da mutasjonen kom. Dette rett og slett fordi det er færre smittede enn det var. Én av 279 (smittetallet i går) blir automatisk en langt lavere ratio enn én av 803 (smittetallet onsdag tre uker siden). Videre forutsetter 200 smittede med mutantvirus at 200 av 279 smittet det siste døgnet har mutantvirus. Dette etterlater bare 79 smittede med "vanlig virus". At smittetallene synker fra 500-600 rundt årsskiftet til 79 nå vil jo bety at R-tallet ligger tett på 0 for vanlig virus, samtidig som det må ligge langt over 1 for mutert virus.  Dette er en helt urealistisk teori, fordi det ville betydd at det muterte viruset er mange, mange ganger så smittsomt som vanlig virus, og det vet vi at det ikke er.

Altså, vi ser jo at Bergen nå melder at R ned mot 0.5, så det er ikke store endringene i tallene vi her snakker om som likevel kan være sannsynlig og likevel være urovekkende. La oss si 50 til 100 istedenfor, og plutselig er ikke regnestykke spesielt usannsynlig men likevel en trend som må brytes.

Det at vi ikke vet hvor stor andel av totalt smittede som skyldes mutasjonen som er problemet. Det er jo nettopp den utviklingen vi tross alt ser i land som Danmark der mutasjonen har gått fra å utgjøre 4% til å utgjøre 12% av alle smittede på et par uker. 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:36)

Pogba6

Innlegg: 10847
Pogba6
27.01.21 14:36

R-tallet er visst 0,6. I Grevens tid at Høie fikk stengt ned da ja. 

DimitarBerbatov9

Innlegg: 13271
DimitarBerbatov9
27.01.21 14:36
forbasket: Du bruker voldsom overdrivelse som språklig virkemiddel. Litt slitsomt i lengden, men greit nok. Men jeg regner uansett med at du her snakker om stemningen "der ute", for her i tråden vil jeg påstå at det heller er motsatt. Skeptikere utklasser tilhengere minst 5 til 1 vil jeg anslå, med tilhørende flokkjakt på de som ytrer seg positivt til håndtering. Så er det selvsagt en gruppe "i midten" som bidrar med nyanser, og uten dem hadde det ærlig talt vært ganske meningsløst å kikke innom her.

Jeg tror nok mange av de som er "skeptikere" her inne nok ikke er i mot smitteverntiltak, men heller ønsker en bedre balanse, og et tydeligere fokus på kost-nytte av tiltakene. 

Vi har blitt verdensmester i koronatiltak og lave smittetall, men det er nesten ingen som snakker om balansegang. Jeg er i mot mye av det som har blitt innført, særlig i det siste, og da ender det fort med at man blir sett på som noen som ikke bryr seg, mens min bekymring først og fremst er konsekvensene av tiltakene, ikke at jeg ikke får gå på polet. 

Selv klarer jeg meg fint. Givende jobb, solid økonomi og ellers god helse. Stort sett glad, selv om jeg også begynner å kjenne på tiltakene. Samtidig vet jeg at om dette hadde inntruffet på et annet tidspunkt i livet, for eksempel da jeg var usikker student i ny by, ville dette sannsynligvis kostet mye mer. Eller hvis jeg hadde valgt en annen karrierevei og nå satt som permittert. Vi får håpe mange av de det nå er tyngst for kommer seg igjen hvis samfunnet blir normalt. Selv tviler jeg mer og mer på at vi igjen vil leve som vi levde i 2019. 

Jeg vet ikke om Høie vet hvor tungt det kan være når han sier han skjønner. Jeg vet ikke hva Nikolai Astrup tror skjer ved å dele ut 10 millioner kroner for å motvirke ensomhet blant studenter. Sist jeg sjekket hjalp ikke penger på ensomhet. 

Litt av problemet mitt i hele denne situasjonen er at alle beslutninger tas av en homogen gruppe elitistiske mennesker som ikke påvirkes av tiltakene i særlig grad. For få står opp for de svakeste som påvirkes, og vi vet de ikke kommer til å stå opp for seg selv. Og de få som står opp blir gjerne slått ned med det som dessverre ofte virker som smittevernspropaganda. 

Deila

Innlegg: 48284
Deila
27.01.21 14:37

 

 Vevelstad kommune stenger ned etter ett smittetilfelle

Etter å lenge ha vært en smittefri kommune, har Vevelstad Helgeland i Nordland nå fått et nytt smittetilfellet.
Kommunen reagerer med å stenge barnehager, sykehjem, rådhuset og kommunens to skoler, skriver NRK.
– Vi har vært usikre på bevegelsesmønsteret her, så vi valgte stenge for å sikre at vi ikke får videre spredning, sa ordføreren til NRK.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:39)

William_S3

Innlegg: 12468
William_S3
27.01.21 14:38
Columbus_3: Har det kommet forslag om portforbud?
Det er vel det du sier her som på nynorsk heter "fake news" Eller er det noe annet du henviser til når du sier at fylkesrådet i Nordland går mot?

Det er morsomt at du bare bagatelliserer forslaget som er ute på høring som om det ikke betydde en dritt. Det forslaget gjør er å gi politikerne juridisk hjemmel til å innføre portforbud. Den burde ikke de ha mener jeg og mange andre av høringsinstansene. 

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 14:38
Deila: Etter å lenge ha vært en smittefri kommune, har Vevelstad Helgeland i Nordland nå fått et nytt smittetilfellet.
– Vi har vært usikre på bevegelsesmønsteret her, så vi valgte stenge for å sikre at vi ikke får videre spredning, sa ordføreren til NRK.

Hehe, klart. Med en befolkning på under 500, så gir jo dette 200 smittetilfeller per 100.000 innbygger. På EN dag! Det er blodrødt!

 

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 14:40
Sandaas: Dette er ikke riktig. EU har inngått store vaksineavtaler med en lang rekke produsenter, også mange som ikke produseres i Europa. Det har aldri vært et spørsmål hvor disse vaksinene produseres, bare om produsenten hadde en troverdig vaksinekandidat og kunne inngå avtaler på leveransestørrelse tilsvarende det EU ønsket. Kritikken mot AstraZeneca er jo bl.a. at svikt i produksjon i et ledd (underleverandør i Belgia) bare går utover leveranser i EU, ikke generell leveranse fra AstraZeneca-vaksinen. Dette er altså den 3 av sannsynlig 7-8 vaksiner som blir godkjent i EMA i løpet av året om alt går sånn omtrent som planlagt. At vi utelukkende har basert oss på en svensk-vaksine blir således bare misvisende å hevde.

Det er nå i alle fall denne har planlagt massevaksinasjonen i februar ut ifra. Ikke mange andre. Nå er vaksinasjonsplanen forskjøvet med to måneder, og for unge voksne blir det sannsynligvis ikke mulighet å vaksinere seg før etter sommeferien, som vil ha betydelige konsekvenser for deres sommer.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:41)

isvotten

Innlegg: 3149
isvotten
27.01.21 14:40
NoDabForYou: Den, og alle andre covid vaksiner.

Da krever jeg at du også holder deg unna alle sykehus og alle andre steder der du kan føre smitten din videre.

Deila

Innlegg: 48284
Deila
27.01.21 14:40
Solvgutt1: På EN dag! Det er blodrødt!

Bare å stenge ned alt da ja. VILLSMITTE!

William_S3

Innlegg: 12468
William_S3
27.01.21 14:42
Deila: Bare å stenge ned alt da ja. VILLSMITTE!

Ekspotensiell vekst! Så på noen uker er en halv million innbyggere i Vevelstad smitta... 

forbasket

Innlegg: 863
forbasket
27.01.21 14:42
pfrog567: Gjør det med vilje, for så hysteriske er flere blitt. Helt tullete. Beklager at du blir "sliten" av det, men greit nok :)

Vil tro det er med vilje ja, og ikke et uhell :)

Det er denne offerrollen jeg synes er litt rar, den skammelige måten man blir hengt ut på osv. Får det ikke til å stemme. I denne tråden, vel og merke. Hva du opplever ellers har jeg naturlig nok ingen kontroll på.

 

forbasket

Innlegg: 863
forbasket
27.01.21 14:46
Champis: Ok? Da har vi veldig forskjellig syn på det.

Ja det kan hende. "1 til 5" er jo til en viss grad tatt ut av lufta. Men at skeptikerne er i flertall her, synes det er rart hvis det er kontroversielt.

 

KongOlav2

Innlegg: 44305
KongOlav2
27.01.21 14:47
Deila: Etter å lenge ha vært en smittefri kommune, har Vevelstad Helgeland i Nordland nå fått et nytt smittetilfellet.
Kommunen reagerer med å stenge barnehager, sykehjem, rådhuset og kommunens to skoler, skriver NRK.
– Vi har vært usikre på bevegelsesmønsteret her, så vi valgte stenge for å sikre at vi ikke får videre spredning, sa ordføreren til NRK.

Ganske vilt. Dette synliggjør hvor stor betydning enkeltpersoner i lokalsamfunn kan ha når de får litt vel mye makt. En litt pessimistisk ordfører/kommuneoverlege, og det blir umiddelbar nedstengning!

ermathi

Innlegg: 10296
ermathi
27.01.21 14:49

Dagens smittetall fra Norden viser at Finland nærmer seg Danmark på dagens smittetall. Danmark på vei ned og Finland på vei opp. Ikke overraskende i seg selv. En del mutert virus i Finland også, mulig de må stenge ned mer. De har mye åpent og er bare på beredskapsnivå 1 fortsatt. I Danmark er det sakte på vei nedover. Heldigvis men det går sakte og dødstallene er ikke pene. Antall innleggelser går også sakte ned.

Danmark:

COVID-19 Dashboard (arcgis.com)

Finland:

Institutet för hälsa och välfärd: 496 nya fall av covid-19 (hbl.fi)

Sandaas

Innlegg: 13513
Sandaas
27.01.21 14:50
Solvgutt1: Det er nå i alle fall denne har planlagt massevaksinasjonen i februar ut ifra. Ikke mange andre. Nå er vaksinasjonsplanen forskjøvet med to måneder, og for unge voksne blir det sannsynligvis ikke mulighet å vaksinere seg før etter sommeferien, som vil ha betydelige konsekvenser for deres sommer.

Ja, om vi ikke får godkjent andre vaksiner så vil det utsettes. Heldigvis så kan vi fortsatt håpe at f.eks. J&J vaksinen blir godkjent innen kort tid. Her har Norge bestilt inntil 4 millioner doser, og om dataene som blir offentliggjort i neste uke er gode så vil de søke om godkjenning hos EMA og vi kan satse på å få doser i løpet av mars. Da snakker vi altså om en vaksine som bare krever 1 dose for å bli fullvaksinert.

Igjen, det du her baserer deg på er foreløpig planer som er lagt basert på disse 3 vaksinene, 2 som er godkjent og den tredje som EMA nå skal kanskje gi godkjenning til i løpet av uka. Det er korrekt på nåværende tidspunkt, men hele EU-avtalen er jo basert på at de har mange avtaler med mange produsenter nettopp for å forsikre seg mot at en kandidat ikke blir godkjent eller får produksjonsproblem. 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:51)

DimitarBerbatov9

Innlegg: 13271
DimitarBerbatov9
27.01.21 14:51
Sandaas: Altså, vi ser jo at Bergen nå melder at R ned mot 0.5, så det er ikke store endringene i tallene vi her snakker om som likevel kan være sannsynlig og likevel være urovekkende. La oss si 50 til 100 istedenfor, og plutselig er ikke regnestykke spesielt usannsynlig men likevel en trend som må brytes. Det at vi ikke vet hvor stor andel av totalt smittede som skyldes mutasjonen som er problemet. Det er jo nettopp den utviklingen vi tross alt ser i land som Danmark der mutasjonen har gått fra å utgjøre 4% til å utgjøre 12% av alle smittede på et par uker.

Danmark har også en raskt synkende smittekurve totalt sett. I desember hadde de på det meste over 4000 smittede på en dag. Sitte tall er 652. 4 % av 4000 er 160 mens 12 % av 650 er 78. Nå har jeg sikkert ikke truffet på tallene jeg benytter til å beregne, men en situasjon som dette tilsier synkende mutasjonssmitte. Ikke noe å stenge ned 1M mennesker for?

Vi kan ikke drive med irrasjonelle nedstengelser hver gang vi får et nytt smitteutbrudd. Det er ikke mars lenger, nå skal vi være bedre forberedt på smittesporing osv, samt ha bedre forutsetninger for å ri av smitteutbrudd, men det virker til tider som vi er i en enda verre situasjon enn vi var.

TheBaseline

Innlegg: 1023
TheBaseline
27.01.21 14:52

Nå er vaksinasjonsplanen forskjøvet med to måneder, og for unge voksne blir det sannsynligvis ikke mulighet å vaksinere seg før etter sommeferien, som vil ha betydelige konsekvenser for deres sommer.

Ja, regjeringen har tabbet seg ut totalt. Det at sommeren kan bli ødelagt for en stor del av norges befolkning blir nok ikke glemt så lett. Tipper på et rimelig stort utslag til stortingsvalget til høsten. Dagens tempo for vaksineringen er politisk selvmord for Høyre. Bare så synd at det ikke bare er de som blit lidende, vi kommer til å få lengre nedstenging, flere arbeidsledige, dårligere økonomi osv. Alt dette fordi Høyre er oppi ræva til EU når det gjelder vaksinering. 

ingliaskelnd

Innlegg: 734
ingliaskelnd
27.01.21 14:54

Jeg tror kanskje ikke det er så mye villsmitte som man tror. Mange vet hvor de er smittet, men lyger for smittesporere. Dette gjelder spesielt i innvandrermiljøet på Oslo øst, og blant ungdommer som har tatt seg en "ulovlig" fest.  Har man deltatt på noe der man risikerer å få 20.000 i bot, er man selvfølgelig mer tilbakeholden med å gi ut informasjon. Dette er baksiden av å true med for mye straff og fordømmelse.

Sandaas

Innlegg: 13513
Sandaas
27.01.21 14:56
DimitarBerbatov9: Danmark har også en raskt synkende smittekurve totalt sett. I desember hadde de på det meste over 4000 smittede på en dag. Sitte tall er 652. 4 % av 4000 er 160 mens 12 % av 650 er 78. Nå har jeg sikkert ikke truffet på tallene jeg benytter til å beregne, men en situasjon som dette tilsier synkende mutasjonssmitte. Ikke noe å stenge ned 1M mennesker for? Vi kan ikke drive med irrasjonelle nedstengelser hver gang vi får et nytt smitteutbrudd. Det er ikke mars lenger, nå skal vi være bedre forberedt på smittesporing osv, samt ha bedre forutsetninger for å ri av smitteutbrudd, men det virker til tider som vi er i en enda verre situasjon enn vi var.

Danmark stengte da mer ned i desember enn det Norge har gjort foreløpig i januar. Om det er det som kreves for å få kontroll på mutasjonen så er jo utviklingen i Danmark noe som faktisk er et argument for at Norge har handlet riktig. 

Vi skal ikke være irrasjonelle når det gjelder nedstengelser, men å da vise til Danmark som et eksempel, når de vitterlig signaliserte hard nedstenging i desember synes jeg blir veldig rart. Tallene i Danmark er ikke urovekkende, men viser jo at denne mutasjonen har potensial til å skape store utbrudd og at en så hard nedstenging som de startet i slutten av desember og som skal vare til februar var korrekt. 

Og igjen, problemet er at Norge mangler data for hvordan mutasjonen har spredt seg. Tallene som tikker inn nå er fortsatt mangelfulle og i mange tilfeller utdatert for å si noe om situasjonen nå. Her må man få på plass nye rutiner, og det jobbes det nå veldig hardt med. Når dette er på plass, og trenden heldigvis er fortsatt nedadgående så vil man selvsagt åpne opp igjen, noe myndighetene selv er veldig tydelig på. Like sannsynlig var nedstengingen når man manglet oversikt og var så klart bakpå med å ha kontroll en korrekt avgjørelse på daværende faktagrunnlag. 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:58)

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 14:58
Sandaas: a, om vi ikke får godkjent andre vaksiner så vil det utsettes. Heldigvis så kan vi fortsatt håpe at f.eks. J&J vaksinen blir godkjent innen kort tid. Her har Norge bestilt inntil 4 millioner doser, og om dataene som blir offentliggjort i neste uke er gode så vil de søke om godkjenning hos EMA og vi kan satse på å få doser i løpet av mars. Da snakker vi altså om en vaksine som bare krever 1 dose for å bli fullvaksinert. Igjen, det du her baserer deg på er foreløpig planer som er lagt basert på disse 3 vaksinene, 2 som er godkjent og den tredje som EMA nå skal kanskje gi godkjenning til i løpet av uka. Det er korrekt på nåværende tidspunkt, men hele EU-avtalen er jo basert på at de har mange avtaler med mange produsenter nettopp for å forsikre seg mot at en kandidat ikke blir godkjent eller får produksjonsproblem.

Samtidig som Norge, hvis vi er heldige, kan håpe å få J&J-vaksiner i løpet av mars, så regner vel Israel å være nesten ferdigvaksinerte i løpet av februar. Hvorfor har ikke Norge sikret seg mer av de vaksinene som allerede er godkjente og i produksjon? 

Jeg syns det er ganske klart at man har gått med en smell her. Norge burde jo være i toppsjiktet av vaksinasjonen. Ikke nede på nedre halvdel.

Pogba6

Innlegg: 10847
Pogba6
27.01.21 14:59

Går stort sett ned i alle land. Uansett nedstengninger eller ikke. Virus bryr seg ikke om nedstengninger, men kommer og går som det alltid har gjort.

Everenga

Innlegg: 7364
Everenga
27.01.21 14:59

Vaksinehåndteringen har vært katastrofalt elendig, innreisehåndteringen har vært katastrofalt elendig. Vi har stengt ned først barnehager og skoler så hele forbanna servicenæringen i hovedstaden i lange tider fordi man ikke klarte å håndtere innreiseproblematikken. Nå er vi nær sist i klassen i vaksinasjonsprogresjon, vi har satt oss selv i en situasjon der vi ikke en gang kan klage siden vi har valgt i realiteten og kjøpe av en annen kunde i stedet for direkte fra leverandør. 

Vel Vedum, vinner du ikke dette valget som kommer så er det ikke fordi forholdene ikke ligger til rette for det. 

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 15:00
Pogba6: Går stort sett ned i alle land. Uansett nedstengninger eller ikke. Virus bryr seg ikke om nedstengninger, men kommer og går som det alltid har gjort.

Hvordan tror du egentlig at et virus smitter?

Pogba6

Innlegg: 10847
Pogba6
27.01.21 15:01

Problemet er ikke leveransene, men antallet som blir vaksinert i løpet av en dag. Ligger på mellom 2 og 3 tusen. Det må være dårligst i Europa. 

Sandaas

Innlegg: 13513
Sandaas
27.01.21 15:02
Solvgutt1: Samtidig som Norge, hvis vi er heldige, kan håpe å få J&J-vaksiner i løpet av mars, så regner vel Israel å være nesten ferdigvaksinerte i løpet av februar. Hvorfor har ikke Norge sikret seg mer av de vaksinene som allerede er godkjente og i produksjon?  Jeg syns det er ganske klart at man har gått med en smell her. Norge burde jo være i toppsjiktet av vaksinasjonen. Ikke nede på nedre halvdel.

Ja, kan jo hende at vi skal stole på Høie når han sa at når de forhørte seg med Pfizer i sommer så var de ikke spesielt interessert i å inngå en ikke-eksklusiv avtale med et lite enkelt land som  Norge. Da var tonen at de burde gå sammen med EU for å få på plass avtale. Det har altså sikret oss en bedre pris og større sikkerhet med tanke på å spre risiko.

Vi kunne sjanset på at Pfizer ble først godkjent tilbake i august, og dermed satset alt på et kort, og betalt ekstra for denne risikoen. Eller vi kunne gjort som vi gjorde og kjøpe innpass i EUs avtaler. Etterpåklokskap er veldig enkelt, men jeg tviler på at du eller noen opposisjonspolitikere hadde hatt noe mer baller til å kjøre et slikt sololøp i august uten å sitte med fasit i hånd...

(Innlegget ble redigert 27.01.21 15:02)

Solvgutt1

Innlegg: 21807
Solvgutt1
27.01.21 15:03
Sandaas: Ja, kan jo hende at vi skal stole på Høie når han sa at når de forhørte seg med Pfizer i sommer så var de ikke spesielt interessert i å inngå en ikke-eksklusiv avtale med et lite enkelt land som  Norge. Da var tonen at de burde gå sammen med EU for å få på plass avtale. Det har altså sikret oss en bedre pris og større sikkerhet med tanke på å spre risiko. Vi kunne sjanset på at Pfizer ble først godkjent tilbake i august, og dermed satset alt på et kort, og betalt ekstra for denne risikoen. Eller vi kunne gjort som vi gjorde og kjøpe innpass i EUs avtaler. Etterpåklokskap er veldig enkelt, men jeg tviler på at du eller noen opposisjonspolitikere hadde hatt noe mer baller til å kjøre et slikt sololøp i august..

Hvordan har Israel fått tak i så mange vaksiner, hvis dette stemmer?

De er knapt større enn Norge.

Pfizer er nok først og fremst interessert i å tjene penger, så hadde vi bladd opp hadde de nok levert.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 15:04)

ingliaskelnd

Innlegg: 734
ingliaskelnd
27.01.21 15:05

Danmark hadde ekstremt høye smittetall i enkelte bydeler i KBH før nedstengningen. (over 1000 pr pr 100.000). Men Norge behøver nok ikke å kjøre like hard linje som DK siden Oslo er mindre enn KBH, og Danmark er mer befolkningstett. Allikevel ble forslaget om portforbud nedstemt der, så Norge er det eneste landet i Norden som har lyst til å ta det i bruk. Til tross for lave smittetall og få innlagte på sykehus.

Cirrostratus

Innlegg: 5115
Cirrostratus
27.01.21 15:09
DimitarBerbatov9: Danmark har også en raskt synkende smittekurve totalt sett. I desember hadde de på det meste over 4000 smittede på en dag. Sitte tall er 652. 4 % av 4000 er 160 mens 12 % av 650 er 78. Nå har jeg sikkert ikke truffet på tallene jeg benytter til å beregne, men en situasjon som dette tilsier synkende mutasjonssmitte. Ikke noe å stenge ned 1M mennesker for?

Tror ikke du skal henge deg for mye opp i enkeltdager. Signalet blir tydelig med uketall.

Uke 51 - 24301 smittede hvorav 0,8 % er B.1.1.7 (192 tilfeller)
Uke 52 - 16815 smittede hvorav 2,0 % er B.1.1.7 (336 tilfeller)
Uke 53 - 14407 smittede hvorav 2,4 % er B.1.1.7 (346 tilfeller)
Uke 1 - 11214 smittede hvorav 4,0 % er B.1.1.7 (449 tilfeller)
Uke 2 - 6923 smittede hvorav 7,4 % er B.1.1.7 (512 tilfeller)
Uke 3 - 4313 smittede hvorav 12,1 % er B.1.1.7 (522 tilfeller)

(Ifølge SSI er de sekvenserte prøvene et representativt utvalg.)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg