Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Gorback

Innlegg: 5709
Gorback
25.02.21 22:11
KingKongHalvor: Nå begynner du å bli en parodi på deg selv. Og det er ingen god parodi....

Egentlig så er jeg en parodi på en parodi av en parodi på meg selv - og det må selv King Kong parodien kunne akseptere...:-)

Morra-DI-2

Innlegg: 6945
Morra-DI-2
25.02.21 22:18
Amnon: Folk må puste litt med magen nå, og ikke ta alt f.eks Merkel sier/avisene skriver at hun sier for face value. De aller fleste, politikere som fagfolk, antar faktisk at vi ved høy vaksineringsgrad er tilbake til tilnærmet normalt. UK har gått så langt som å forberede full åpning til sommeren og at festivalene går som planlagt. Myndighetene her tror også ting er «normalt» rundt midten/slutten av sommeren. Så er det til syvende og sist trusselen fra viruset som bestemmer. Vil nye mutanter som nok en gang truer vaksinerte og i forlengelse helsevesenet dukke opp? Det er nok den største usikkerheten. Svaret her er sannsynligvis nei da selv dagens vaksiner vil ha en viss effekt, men jeg antar det er det Merkel tar høyde for.

Ja, og viruset vil jo forsvinne om sommeren uansett....DVS, det vil ikke forsvinne helt, det vil jo dukke opp på høsten, men vi får iallefall en pause. En pause som jeg håper de bruker til lage mer tilpassede vaksiner på, slik at vi er klare for en ny sesong. 

Det er et sesongvirus. ...ja, hvis det ikke har mutert til å holde helvete om sommeren også. Men det tror jeg ikke. 

KingKongHalvor

Innlegg: 56237
KingKongHalvor
25.02.21 22:24
Morra-DI-2: Men de er jo noe man må forholde seg til.

Det er selve kjernen ja, å forholde seg til. Om man går i panikkmodus som myndighetene og store deler av befolkningen gjør, eller tar det mer piano, er gjenstand for kritikk begge veier. Er vel ingen fasit her.

Morra-DI-2

Innlegg: 6945
Morra-DI-2
25.02.21 22:36
basillen: Gode poenger, men saken er at bare det å ha en kontinuerlig trussel om "nedstenging" hengende over hodet til en hver tid gjør det jo umulig å leve slik vi gjorde før. Hvem vil som sagt tørre å planlegge reiser til utlandet? Hvem vil tørre å invitere 100+ gjester til et bryllup? Hvem vil tørre å arrangere en større konferanse? Osv, osv. Når det er sagt håper jeg inderlig at jeg tar feil og at dette kun er paranoide og irrasjonelle tanker jeg har fått i harddisken etter å ha lest skrekkutsagnene til Merkel

Jeg tror jo dessverre at det ikke blir utstrakt reising før de europeiske landene blir mer koordinert i vaksine. Det blir jo vaksinepass tydeligvis. Hvordan de har tenkt å kombinere dette, det vet jeg ikke.

Men for vår del i Norge, så er det jo et poeng at vi kanskje må tenke på hvordan vi kan leve som normalt som mulig i dette landet, og om det ekskluderer reiser til fjerne himmelstrøk, så er vel det viktigeste at vi kan gå ut, ha konserter, drive med sport, feire bryllup osv

Det er jo ikke sikkert det går med helt åpne grenser og fri flyt av mennesker, men kanskje det er et gode vi må legge litt vekk da i noen år? Det er jo prioriteringer. Akkurat nå kan vi verken reise eller leve normalt. Det føles litt bortkastet, all den tid det faktisk er nasjoner som har greid å leve som normalt ...sånn sett bort fra reisingen. 

(Innlegget ble redigert 25.02.21 22:37)

Morra-DI-2

Innlegg: 6945
Morra-DI-2
25.02.21 22:52

Artikkel fra "The independent"

"Mer enn en av ti Covid-pasienter døde i løpet av fem måneder etter at de ble utskrevet fra sykehus, mens nesten en tredjedel av de som overlevde viruset måtte gjeninnlegges, har ny forskning advart.

Papirer utgitt av regjeringene Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) avslørte også at halvparten av pasientene på sykehuset med viruset fikk komplikasjoner, hvor en av fire slet når de kom hjem

Yngre pasienter under 50 år hadde større sannsynlighet for komplikasjoner."

Det står at det er ganske seriøse komplikasjoner og at flere hundre tusen har det i UK, og dermed mener forskere at man seriøst må vurdere å endre vaksineprioriteringen. De har rett og slett ikke råd til at så mange unge mennesker med mange år i arbeidslivet blir så syke i lang tid. Så det er jo interessant...

Fy faan for et drittvirus. 

William_S3

Innlegg: 13089
William_S3
25.02.21 22:58
Morra-DI-2: "Mer enn en av ti Covid-pasienter døde i løpet av fem måneder etter at de ble utskrevet fra sykehus, mens nesten en tredjedel av de som overlevde viruset måtte gjeninnlegges, har ny forskning advart.

Er dette tilfellet i Norge? 

Morra-DI-2

Innlegg: 6945
Morra-DI-2
25.02.21 23:05
William_S3: Er dette tilfellet i Norge?

Det håper jeg ikke. 

Nå vet jeg ikke om vi har noe klare tall på hva som har skjedd med de som har vært syke, men vi har jo ikke sett noe som dette. 

Nå kan det jo være at veldig mange eldre ble syke og innlagt i UK, og at de dermed hadde "en fot i graven". Det kan forklare dødstallene. Men jeg reagerer på hvor mange under 50 år som har hatt komplikasjoner. Er det grunnet den nye varianten? 

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:07
Sandaas: Noe som altså hadde medført at mange kommuner som vi har sett ubrudd i hadde fått flere alvorlig syke og flere døde.

Haha, du gir deg ikke :)

Kanskje ville det blitt noen flere syke og døde i andre kommuner. Men de titusener (hundretusener av vaksinene) som ikke hadde blitt satt der, hadde reddet klart flere andre steder. Veldig, veldig enkel logikk. Du skal altså sette et par hundre tusen vaksiner i en befolkning på 3,5 millioner innbyggere hvor det nesten ikke er smitte, og hvor det er en marginal sjanse for å dø av korona. I stedet for å sette en befolkning med mange færre mennesker, men med mye, mye mer smitte, og hvor sjansen for å dø av korona er mye, mye større.

Så du ønsker altså å beskytte nåla i høystakken!

Dette fører til langt, langt flere sykdomstilfeller og død.

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:12
Sandaas: Oslo er ikke på topp i kommuner med antall alvorlig syke eller antall døde når vi ser på andel av befolkningen, derfor ville strategien du forfekter medføre flere alvorlig syke og flere døde. Er ganske utrolig at du ikke vil vedkjenne deg denne helt enkle logikken.

Det du sier her, er at det plutselig dukker opp en enkelt kommune i nye og ne som en stakket stund har høyere andel smitte enn Oslo. Men hva har det å si???

Det som har noe å si er om det er noen kommuner som har det gjennom hele pandemien totalt sett! Og hvis det plutselig ender opp sånn i en knøttloten kommune, så er det helt umulig å spå. Derfor må vi sette vaksiner ut fra en sannsynlighet, ikke ut fra etterpåklokskap!

Du kan messe så mye du vil om Ulvik, som er én av ekstremt mange kommuner, men om vaksiner redder et par stykker i en sånn kommune, så er ikke det en dråpe i havet sammenlignet med hva vaksinene totalt sett kunne gjort i Oslo-området!

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:14
Sandaas: At du i praksis vil utsette sykehjemsbeboere i andre deler av landet bare for at Oslo kanskje kan få redusert smittetrykket sitt noe de kommende ukene er direkte idioti

Haha, se på denne argumentasjonen du driver med! Stråmannsargumenatsjon fra helvete!

Dette er grunnen til at du er den desidert mest uredelige debattanten! Du legger inn egne premisser for hvert innlegg!

basillen

Innlegg: 4511
basillen
25.02.21 23:18
Morra-DI-2: Artikkel fra "The independent" "Mer enn en av ti Covid-pasienter døde i løpet av fem måneder etter at de ble utskrevet fra sykehus, mens nesten en tredjedel av de som overlevde viruset måtte gjeninnlegges, har ny forskning advart. Papirer utgitt av regjeringene Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) avslørte også at halvparten av pasientene på sykehuset med viruset fikk komplikasjoner, hvor en av fire slet når de kom hjem Yngre pasienter under 50 år hadde større sannsynlighet for komplikasjoner." Det står at det er ganske seriøse komplikasjoner og at flere hundre tusen har det i UK, og dermed mener forskere at man seriøst må vurdere å endre vaksineprioriteringen. De har rett og slett ikke råd til at så mange unge mennesker med mange år i arbeidslivet blir så syke i lang tid. Så det er jo interessant... Fy faan for et drittvirus.

Nå henviser jo dette til folk som har vært innlagt på sykehus, og prosentandelen smittede som havner på sykehus er tross alt lav. Særlig blant den yngre delen av befolkningen som ikke har underliggende tilstander.

At det er et jævla drittvirus er derimot et ubestridelig faktum. 

arkles

Innlegg: 9327
arkles
25.02.21 23:22

Hvis jeg leser VG's statistikk riktig så er det 92 personer innlagt på sykehus nå ? 

Nærmer seg en vits nå.. 

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:28
Sandaas: Ja, si at vi har 100 000 doser vaksine. Du vil gi alle til Oslo, men drite i risikogruppene i Rælingen, Indre Østfold, Drammen, Bergen, Bodø og alle andre steder i landet. Det er fullstendig idioti og heller noe aldri myndighetene har seriøst vurdert. Det er åpenbart at å få vaksinert de mest utsatte er langt viktigere enn at friske 50 og 60 åringer i Oslo blir vaksinert 1-2 mnd eller så tidligere. Du kan ikke seriøst gå rundt og tro at det er veldig viktig å få vaksinert disse i Oslo over alle andre risikogrupper ellers i landet?

Stråmenn på stråmenn, og nye premisser hele veien.....

Du evner ikke å svare på det du blir spurt om engang. Du svarer bare med at "det er fullstendig idioti"...... Null argumenter.

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:33
Sandaas: Ja, om deres eventuelle nye strategi plasserer friske folk foran i køen før definerte risikogrupper så vli jeg selvsagt være sterkt kritisk til en slik radikal kursendring.

Mens det vi har gjort til nå, er å gi vaksine til friske folk i helsepersonell i kommuner uten smitte i stedet for en sårbar 70-åring i risikogruppen i Oslo-området. Hvis du ikke kan forklare at dette fører til færre alvorlig syke og døde på en god måte, så får du legge inn årene.

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:37
fazz: Det enkleste er jo selvsagt å fortsette å skrive "oooohh... 4 tilfeller av mutasjonene i Follo, nå må vi stenge ned.... oooh... 10 tilfeller av mutasjonen, nå må vi stenge ned" For ikke å glemme gullkorn som "Hvordan kan den være så mye mer smittsom når smittetallene går nedover?". Men det er nok sikkert sesongen som har endret seg fra 4 uker siden til i dag tenker jeg.

Hvilke tiltak tenker du vi bør ha når denne mutasjonen etter hvert tar over da? Og hvor få innlagte bør vi ha før vi kan begynne å lette på noe tiltak? Jeg regner med at du har noen tanker rundt dette når du argumenterer for tiltakene?

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:42
Sandaas: Når du sier at man skal gi langt flere til Oslo/Viken til de har fått vaksiner alle over 70 år så er det åpenbart at du da må ta mange doser beregnet på sykehjemsbeboere, 85+ og 75-84 kategorien i andre deler av landet.

Ja, og så?

Det vil fortsatt føre til færre tilfeller av alvorlig sykdom og død i lengden. Og det må jo være målet!

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:45
fazz: Nå virker det som at den stiger uten noen direkte kjent årsak, noe som er bekymringsfullt med tanke på å tro at regjeringen kommer til å åpne noe mer. Det blir spennende å se utviklingen når vinterferien er over.

Det er vel ikke så mange som har noe tro på at regjeringen skal åpne noe som helst. Tvert i mot regner jeg med mere nedstenginger og strenge tiltak over lang tid. Alt annet vil være ekstremt overraskende med den risikolinja vi kjører.

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:46
basillen: Jeg begynner mer og mer å miste troen på at vi noensinne kommer til å få oppleve en verden slik den var før mars 2020 igjen. Det har vært snakk om en såkalt "new normal", og stadig mer tyder på at, ja, det som før mars 2020 var normalt aldri mer kommer til å være det.

Det ser dessverre sånn ut. Det man ikke trodde kunne skje, og det som alle tiltaksforkjemperne har ledd av når det har kommet på banen, ser ut til å bli en realitet.

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:48
fazz: >>> Ikke nødvendigvis, det spørs jo litt på tiltakene som blir gjort. Men dersom ingen nye tiltak gjennomføres og smitten går ned igjen så tyder det på at dagens tiltak er bra nok.

Så dagens tiltak er ikke bra nok for å hindre smitteøkning nå, men plutselig bra nok hvis smitten synker igjen - uten at man kan si noe om smittsomheten ved mutasjonen?

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:51
Tullekoppen: Joda. Dette er ikke verdens første pandemi, og felles for alle som har vært er at de har gått over.

Jepp, men da lot man de gå over på en litt annen måte også.

Sandaas

Innlegg: 13539
Sandaas
25.02.21 23:52
Champis: Å herregud, dette er helt utrolig! Dette har du fått inn med teskje gang etter gang, men du fortsetter altså med å late som du ikke har fått det med deg! Selvfølgelig tar man da vaksiner fra alle de andre kommunene, og da snakker vi flere hundretusener. Så hva i huleste gjør det at man ikke kan forutse at det plutselig ble smitteutbrudd i Ulvik! Kan du forklare meg hva det har å si??? Ja, de vaksinene som Ulvik fikk kunne kanskje reddet ett liv eller to, men det har absolutt null å si så lenge alle de andre titusener/hundretusener av vaksiner som er tatt fra kommuner uten smitte eller evt lite smitte hadde reddet mange flere fra alvorlig sykdom og død! Strategien har ført til mer alvorlig sykdom og død til nå, det er garantert.

Du har virkelig veldig tungt for det om du virkelig mener at dagens vaksinestrateig har medført mer alvorlig sykdom og død til nå, for det har du absolutt 0 dokumentasjon for, og det er virkelig garantert.

Igjen, slike grunnløse påstander som du gang på gang fremsetter er så ekstremt enkelt å tilbakevise ved å se på antall alvorlig syke og døde fra Oslo. Hint, tallene derfra skiller seg ikke markant fra andre deler av landet og er i mange tilfeller under det vi ser i andre kommuner. Din teori er altså så latterlig enkelt å tilbakevise, men likevel slenger du slike grunnløse påstander ut og later som folk bare vil ta det for god fisk...

Champis

Innlegg: 3806
Champis
25.02.21 23:54
pfrog567: Ok, jeg gikk nok over streken i forhold til det "normale" folk mener. Og beklager det. Håper vi kan være ferdig med den saken da.

Selvfølgelig, helt cool!

Sandaas

Innlegg: 13539
Sandaas
25.02.21 23:56
Champis: Ja, og så? Det vil fortsatt føre til færre tilfeller av alvorlig sykdom og død i lengden. Og det må jo være målet!

Nei, det er jo nettopp det vi vet ikke er tilfelle, og der er derfor absolutt ingen land har gått for en slik strategi. Igjen, om din teori om at strategien med regional skjevfordeling vil føre til færre alvorlig tilfeller av sykdom og død i lengden så burde vi forvente at minst 1 land har gått for en slik strategi. Igjen, vis meg 1land som har gjort en slik prioritering der bosted har vært et viktig kriterium for å få vaksine? 

Kom igjen da, du sier jo ettertrykkelig at din strategi er så logisk å smart, du sitter vel ikke å later som du har kokt i hop noe ingen andre helsemyndigheter har skjønt? 

Pogba6

Innlegg: 11397
Pogba6
25.02.21 23:56
Champis: Jepp, men da lot man de gå over på en litt annen måte også.

Folk var ikke så livredde og hysteriske på 20 tallet.

Solvgutt1

Innlegg: 23127
Solvgutt1
25.02.21 23:58
Sandaas: Igjen, slike grunnløse påstander som du gang på gang fremsetter er så ekstremt enkelt å tilbakevise ved å se på antall alvorlig syke og døde fra Oslo. Hint, tallene derfra skiller seg ikke markant fra andre deler av landet og er i mange tilfeller under det vi ser i andre kommuner. Din teori er altså så latterlig enkelt å tilbakevise, men likevel slenger du slike grunnløse påstander ut og later som folk bare vil ta det for god fisk...

Jo, det gjør det. Oslo har flere på sykehus enn resten av landet utenom Viken tilsammen. Det er klart de skiller seg ut. Å tro at en kommune på tusen innbygger er hardere rammet enn Oslo hvis de får én sykehuspasient, mens Oslo har femti vitner om lav forståelse. 

William_S3

Innlegg: 13089
William_S3
26.02.21 07:03

Oslo og Viken stod alene for hele 75 prosent av nattas smittetall. 

Maradona_123

Innlegg: 24644
Maradona_123
26.02.21 07:05

Ikke alle er enige, men man burde kanskje fokusere mest på vaksinering i Oslo og Viken, der smitten er desidert størst.

William_S3

Innlegg: 13089
William_S3
26.02.21 07:12

Nakstad selvsagt bekymret men det var vel forutsigbart 

mrk89

Innlegg: 1278
mrk89
26.02.21 07:13
Morra-DI-2: Det er jo ikke sikkert det går med helt åpne grenser og fri flyt av mennesker, men kanskje det er et gode vi må legge litt vekk da i noen år? Det er jo prioriteringer. Akkurat nå kan vi verken reise eller leve normalt. Det føles litt bortkastet, all den tid det faktisk er nasjoner som har greid å leve som normalt ...sånn sett bort fra reisingen.

Joda, men bare dette er jo en ting som påvirker tusener av mennesker bare i Norge sterkt på mange måter, for ikke å snakke om næringslivet. Det virker som om folk tror at grensestenging bare går ut over turister...som om dét var problemet.

Xavi7

Innlegg: 12375
Xavi7
26.02.21 07:23
William_S3: Nakstad selvsagt bekymret men det var vel forutsigbart

Nei skal vi stenge ned alt i Oslo da? Det er jo ikke ett menneske mer på sykehus nå. Dette viruset har utviklet seg til å bli en mild influensa. Nå må de faen meg åpne opp her altså.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg