Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
kval

Innlegg: 17545
kval
26.02.21 12:57
Champis: Du må huske på at Kval driter i alt som ikke er så viktig for han selv. Det har han jo sagt klart fra om flere ganger.

Feiltolkning?

Columbus_3

Innlegg: 15215
Columbus_3
26.02.21 12:58
Champis: Du må huske på at Kval driter i alt som ikke er så viktig for han selv. Det har han jo sagt klart fra om flere ganger.

Tror ikke du har rett i dette. Han er en av de få debattantene på forumet som har et balansert syn på dette.
Kan du påvise når han har uttalt dette?

Champis

Innlegg: 4924
Champis
26.02.21 12:58
KongOlav2: Ser Nakstad deltar på videomøte med VG fra noe som ser ut til å være en hytte. Kjekt for ham at han kan dra dit!

Alle de som er med å ta avgjørelser rundt tiltak i Norge sitter nok ganske fint i det. Så for dem er det nok ikke noen store personlige utfordringer med tiltakene. Fritid har de vel heller ikke enormt av for tiden, så de legger vel ikke merke til om en del andre folk har mer av det heller. I tillegg er vel alle i nettopp den alderen hvor det funker helt fint å sitte i sofaen og drikke vin utenom jobb.

mrk89

Innlegg: 1446
mrk89
26.02.21 12:58
Champis: en periode? Hva er "for en periode" for deg? Jeg har veldig stor forståelse for at du begynne rå bli gammel, fordi ett år er helt vilt lang tid for et barn/ungdom eller for de som faktisk bruker hverdagen sin til mer enn å sitte i sofaen. Og de er det mange av.

Nå må folk slutte å si at dette er en periode. Det er på ubestemt tid, og det har allerede vart i 1 år! Denne bortforklaringen aksepterer jeg ikke å høre lenger.

Vi skal leve med dette på ubestemt tid, kanskje flere år til. Det må tenkes langsiktig, kostnadseffektivt og sosialt forsvarlig. Ingen hadde klaget om vi visste at dette handler om 3-4 mnd til.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:00)

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 12:59
Amnon: Det er per definisjon inngripende, selvfølgelig. Relativt til å stenge ned noe synes jeg ikke det er så inngripende. Så der munnbind-bruk kan være med på å unngå det så synes keg det er positivt. Premisset er at munnbind brukes når det gir mening og der det gir mening, altså at man følger de faglige retningslinjene.

Jeg tør påstå at digital undervisning er mindre inngripende for både lærere og elever enn fysisk undervisning hvor alle må sitte med munnbind hele dagen.

Amnon

Innlegg: 20350
Amnon
26.02.21 13:00
William_S3: FHI foreslår flere doser til områder med høyt smittetrykk

Dette avfeide de kategorisk når det ble tatt opp tidligere. Hva har endret seg for at dette plutselig er greit?

kval

Innlegg: 17545
kval
26.02.21 13:00
maxus4: Det var innertier.  Forfriskende i disse nikke og smile og gjør deg så liten som mulig-tider å høre noen si rett ut det mange faktisk tenker
Deler linken på nytt under.

Det finnes mange frittenkende og frittalende. Din begeistring skyldes nok heller at du er enig med vedkommende. Da blir det treff.

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 13:03
kval: Det finnes mange frittenkende og frittalende. Din begeistring skyldes nok heller at du er enig med vedkommende. Da blir det treff.

Hvorfor ikke påstå hva du mener er feil i denne artikkelen i stedet for å komme med slike innlegg som dette, som egentlig ikke bidrar med noe som helst?

maxus4

Innlegg: 6865
maxus4
26.02.21 13:05
Amnon: Premisset er at munnbind brukes når det gir mening og der det gir mening, altså at man følger de faglige retningslinjene.

Faglige rettningslinjer ja.     Det begynte med "ikke bruk munnbind, "  -  hva i alle dager skal folk med munnbind? Advarer mot munnbind

også kom det private aktører og krevde bruk av munnbind og sakte men sikkert så kom det fagfolk og sa det var ok med munnbind.  så greit å bruk munnbind. Så ble det trygt å bruke munnbind.  Også ble det viktig å bruke munnbind.  

Så ble det etterhvert påbudt og til sist så snakkes det om at man bør ha 2 eller 3 ..   

Man har brukt munnbind mot smitte i flere hundre år.    Det er ikke noe nytt.    Munnbindet har blitt et politisk symbol for å vise at man er på rett side i kampen mot viruset.   At man er moralsk, god og innafor.  Samme hva man egentlig gjør av handlinger eller hva man bidrar med.   Men munnbindet symboliserer at du er bra !   Og folk bruker det nå for å vise at de er på den rette side. 

Det har så lite med smittevern å gjøre.  Og fagfolkene presses av medier og politikere som vil være med på godhetskampen.  Og få sin plass lengst frem

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 13:07
mrk89: Nå må folk slutte å si at dette er en periode. Det er på ubestemt tid, og det har allerede vart i 1 år! Denne bortforklaringen aksepterer jeg ikke å høre lenger. Vi skal leve med dette på ubestemt tid, kanskje flere år til. Det må tenkes langsiktig, kostnadseffektivt og sosialt forsvarlig. Ingen hadde klaget om vi visste at dette handler om 3-4 mnd til.

Guldvog sa tidligere at i midten av juli er dette over. Da vil vel en svært stor andel av befolkningen være vaksinert pluss at vi da sannsynligvis vil ha lite virus i omløp grunnet årstid.

At han nå begynner med "Ro, ro til fiskeskjær" om at dette kan vare på ubestemt tid er imidlertid ikke overraskende. Det er jo akkurat det samme vi ser i alle andre land. Vaksinene ble fremmet som "den store frelseren", og data fra Israel tyder på at vaksinene faktisk er nettopp dette. Likevel så fortsetter stadig flere av disse maktkåte helsetoppene med å flytte målpostene lengre og lengre vekk ("Det er ikke sikkert alle er vaksinerte", "Det kan oppstå mutanter", etc.).

Det er bare å resignere. Eller gi faen. Fra midten av juli av lever jeg som før. Sånn er det bare.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:08)

maxus4

Innlegg: 6865
maxus4
26.02.21 13:08
basillen: Hvorfor ikke påstå hva du mener er feil i denne artikkelen i stedet for å komme med slike innlegg som dette, som egentlig ikke bidrar med noe som helst?

"Du likte et innlegg bare fordi du er enig i det som står der "  Hjelpe meg for en synd.  

Pogba6

Innlegg: 11918
Pogba6
26.02.21 13:10

Nettavisen har som eneste medie kommet med krass kritikk mot myndighetene. Min favoritt-nettavis.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
26.02.21 13:12
basillen: Og hvorfor NÅ av alle tidspunkt? Smittetallene har gått i bølger gjennom hele pandemien. Nå har vi altså en liten oppsving, men den er sterkt begrenset til noen få, geografiske områder. Og vaksinasjonen er i full gang.

Jada, jeg vet at korona er noe mer dødelig enn influensa. Jada, jeg vet at ikke alle har hatt mulighet for å få vaksine mot korona enda.

Men hvis man prøver å sammenligne litt, for å sette det i perspektiv. Til tross for at man har vaksine mot influensa, så dør det altså såpass mange vært år. Og vi gjør ingenting. Det ligger normalt sett mangeganger'n innlagte av influensa på dette tidspunktet enn av korona. Selvfølgelig blir det mange flere av korona hvis vi åpner opp fullstendig. Men hvor krise er det egentlig med enda høyere smittetall enn vi har nå? Sammenlignet med den risikoen vi vanligvis tar? Og vaksineringen vil bare hjelpe mer og mer for hver eneste uke som går. Allikevel går vi altså nå i en retning som er strengere og strengere, og innfører nye ting som aldri har vært gjort i løpet av det siste året. Det er en ganske spesiell opplevelse å være vitne til for å si det forsiktig.

Pogba6

Innlegg: 11918
Pogba6
26.02.21 13:12
William_S3: FHI foreslår flere doser til områder med høyt smittetrykk

Nå kommer vel Sandaas med krass kritikk.

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 13:14
Champis: Jada, jeg vet at korona er noe mer dødelig enn influensa. Jada, jeg vet at ikke alle har hatt mulighet for å få vaksine mot korona enda. Men hvis man prøver å sammenligne litt, for å sette det i perspektiv. Til tross for at man har vaksine mot influensa, så dør det altså såpass mange vært år. Og vi gjør ingenting. Det ligger normalt sett mangeganger'n innlagte av influensa på dette tidspunktet enn av korona. Selvfølgelig blir det mange flere av korona hvis vi åpner opp fullstendig. Men hvor krise er det egentlig med enda høyere smittetall enn vi har nå? Sammenlignet med den risikoen vi vanligvis tar? Og vaksineringen vil bare hjelpe mer og mer for hver eneste uke som går. Allikevel går vi altså nå i en retning som er strengere og strengere, og innfører nye ting som aldri har vært gjort i løpet av det siste året. Det er en ganske spesiell opplevelse å være vitne til for å si det forsiktig.

Akkurat disse poengene har jeg prøvd å hamre inn i flere måneder nå. Til liten nytte, dessverre. 

fazz

Innlegg: 29084
fazz
26.02.21 13:16
Pogba6: Nettavisen har som eneste medie kommet med krass kritikk mot myndighetene. Min favoritt-nettavis.

>>> Da har du sikkert kjøpt pluss abonnement?

Solvgutt1

Innlegg: 24675
Solvgutt1
26.02.21 13:16
Champis: Men hvis man prøver å sammenligne litt, for å sette det i perspektiv. Til tross for at man har vaksine mot influensa, så dør det altså såpass mange vært år. Og vi gjør ingenting. Det ligger normalt sett mangeganger'n innlagte av influensa på dette tidspunktet enn av korona. Selvfølgelig blir det mange flere av korona hvis vi åpner opp fullstendig. Men hvor krise er det egentlig med enda høyere smittetall enn vi har nå? Sammenlignet med den risikoen vi vanligvis tar? Og vaksineringen vil bare hjelpe mer og mer for hver eneste uke som går. Allikevel går vi altså nå i en retning som er strengere og strengere, og innfører nye ting som aldri har vært gjort i løpet av det siste året. Det er en ganske spesiell opplevelse å være vitne til for å si det forsiktig.

Åpner vil helt opp vil det bli en fullstendig krise, overbelastede sykehus og mange døde, alvorlig og kritisk syke og personer rammet av alvorlige senskader. Det er helt meningsløst å åpne helt opp nå. Det ville være absurd dumt gjort. 

Når spørsmålet er hvor krise det ville vært med høyere smittetall er det jo et spørsmål som i seg selv er vanskelig å svare på uten at du presiserer hvor mye høyere. En dobling hadde ikke vært noen krise, en tredobling hadde vært alvorlig. Femdobling veldig alvorlig. Tidobling, da snakker vi fort kritisk.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:18)

kval

Innlegg: 17545
kval
26.02.21 13:16
mrk89: Det er på ubestemt tid

Det kan jeg være med på. Men 20-åringer har ingen grunn til å frykte at dette betyr resten av livet. De får nok med seg noen erfaringer og noe vil henge igjen. Jeg så det på mine foreldre som hadde opplevd både spanskesyken og tuberkulosen. F.eks. preget det renhold og hygiene. Og verst var det for de som mistet en nær og kjær til en smittsom sykdom.

Amnon

Innlegg: 20350
Amnon
26.02.21 13:17
basillen: Det er bare å resignere. Eller gi faen. Fra midten av juli av lever jeg som før. Sånn er det bare.

Helt enig, når de som vil er vaksinert er vi tilbake til normalen hvis ikke noe endrer seg helt fundamentalt. Som at viruset dukker opp i en slags SARS-variant med 10% dødelighet (satt på spissen) eller ny variant gjør den opprinnelige vaksinen totalt ubrukelig for alle. Dette er jo ikke sannsynlig og jeg håper og tror at det er disse mer søkte scenarioene som gjør at myndighetene føler de må ta forbehold.

Fremtidige vaksiner vil også langt raskere utvikles og produseres (Moderna har jo allerede en klar) og jeg antar de bare krever en dose? Videre må disse sannsynligvis kun gis til risikogruppene, så dette tror jeg blir udramatisk. 

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:17)

VivaLV

Innlegg: 38535
VivaLV
26.02.21 13:19

Snart 100.000 innlegg.

Men kanskje ikke så smart å åpne opp for vinterferien. Begynner ikke dette å bli ett ganske fast mønster.

Og så skjer vel akkurat det samme nå i sommer tenker jeg. Åpner opp og så kommer det inn nye virusvarianter!

maxus4

Innlegg: 6865
maxus4
26.02.21 13:22

Nå har 70 000 fått påvist viruset i Norge.   Av de  har over 20 000 fått det siden 1.januar. 

20 000 personer på 7 uker.   Før jul tok det fra 1.mars til 1.november før 20 000 hadde fått viruset.    Vi har likevel med 20 000 med påvist smitte på 56 dager bare 1/5 så mange på intensivens som vi hadde i mars og 1/4 så mange innlagt som vi hadde på samme tid.  

Og snart har 10 % av befolkingen fått vaksine.     Og nå skal 70 000 vaksineres i uka.  Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne opp snart?    Hele opplegget er bare komisk.     

Nå kan heller de som venter på vaksine isolere seg også åpner man opp alt fra og med nå.   

Rexwiller

Innlegg: 12489
Rexwiller
26.02.21 13:24
maxus4: Nå kan heller de som venter på vaksine isolere seg også åpner man opp alt fra og med nå.

Er da svært mange som ikke bare kan velge å isolere seg.

kval

Innlegg: 17545
kval
26.02.21 13:24
basillen: Hvorfor ikke påstå hva du mener er feil i denne artikkelen i stedet for å komme med slike innlegg som dette, som egentlig ikke bidrar med noe som helst?

Jeg repliserte til en som mente dette debattinnlegget var så enestående fordi det var en som skrev det han tenkte.

Jeg leste det for 3 timer siden og kommenterte det slik: "Jeg leste dette debattinnlegget. Det var grei skuring med klager over alt han mener er galt og bønn for sin egen syke mor. Ikke noe å si på en slik debatt."

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:25)

kval

Innlegg: 17545
kval
26.02.21 13:29
maxus4: Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne opp snart?

Motspørsmålet er: Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne om 2-3 måneder?

Champis

Innlegg: 4924
Champis
26.02.21 13:31
kval: Fordi du skal ha friheten til å utsette andre for smittefare. Sånn er det ofte, frihet for en betyr ufrihet for en annen - et ja til en betyr nei til en annen. Du velger å kun ta hensyn til deg selv og skriver om det - om igjen og om igjen. Greit nok at du ikke skjuler noe.

Tenk på alle de 1000 som dør av influensa hvert år. De må jo ha blitt smittet av noen drapsmenn....

VivaLV

Innlegg: 38535
VivaLV
26.02.21 13:31

Men vaksineringen går jo vannvittig tregt! Svigermor sliter med astma og er 75 år. For ett par år siden ble hun innlagt og var skikkelig skrall.

Alle sier jo nesten at de er i risikogruppen (røykere, overvektige) osv., men trur hun virkelig er i risikogruppen.

Er hun vaksinert. Neida. Trur hun har time i starten av mars (Elverum).

KongOlav2

Innlegg: 45527
KongOlav2
26.02.21 13:32
kval: Motspørsmålet er: Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne om 2-3 måneder?

Det er jo det FHI og HD bør svare oss på. De bør være rimelig sikre på at dette vil gå til helvete om man skal holde nedstengt etter å ha vaksinert store deler av risikogruppene.

VivaLV

Innlegg: 38535
VivaLV
26.02.21 13:34
kval: Motspørsmålet er: Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne om 2-3 måneder?

Men kan vel hende at det blir tilnærmet åpent om 2-3 måneder da. Var vel nesten som normalt i fjor sommer.

Vanskelig og se for seg at det skal bli værre i år når da tross alt mange er vaksinerte!

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 13:37
Amnon: Helt enig, når de som vil er vaksinert er vi tilbake til normalen hvis ikke noe endrer seg helt fundamentalt. Som at viruset dukker opp i en slags SARS-variant med 10% dødelighet (satt på spissen) eller ny variant gjør den opprinnelige vaksinen totalt ubrukelig for alle. Dette er jo ikke sannsynlig og jeg håper og tror at det er disse mer søkte scenarioene som gjør at myndighetene føler de må ta forbehold. Fremtidige vaksiner vil også langt raskere utvikles og produseres (Moderna har jo allerede en klar) og jeg antar de bare krever en dose? Videre må disse sannsynligvis kun gis til risikogruppene, så dette tror jeg blir udramatisk.

Jeg håper virkelig du har rett. Men retorikken jeg har hørt de siste dagene fra personer som Merkel, Fauci, og nå Guldvog, gjør meg oppriktig bekymret.

basillen

Innlegg: 5434
basillen
26.02.21 13:38
kval: Motspørsmålet er: Hvor er egentlig denne risikoen med å åpne om 2-3 måneder?

Egentlig et godt poeng. Problemet er at 2-3 måneder fort blir til 4-6 måneder. Og så til 12-18 måneder.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg