Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Champis

Innlegg: 3864
Champis
07.04.21 23:51
skattesjefen: kval: Jeg tror ikke pensjonister på tur til Syden eller med Hurtigruta ødelegger moralen og respekten for dugnaden fordi de får lov å reise. De som mener det har havnet i "krenke"-fella. Det er like lite eller like mye urettferdig som at noen kan reise og noen ikke under normale samfunnsforhold. Champis: Hehe, det er nesten så jeg ikke kan tro det jeg leser :) Dette sier altså de samme folkene som i ett år har ment at folk som bryter en anbefaling om utenlandsreise etc. ødelegger for moralen og respekten for dugnaden, og at det gir gale signaler. Hvem er det som har havnet i krenke-fella, egentlig? Champis. Greier du faktisk ikke med din beste vilje å se at det er forskjell på å bryte anbefalingene, og det at det evt. blir innført færre reisebegrensninger for de som er vaksinert?

Åja, så du tenker at de vaksinerte også må bo på karantenehotell når de kommer tilbake? Nei, da er det ikke noe forskjell......

Altså, at folk drar utenlands gjør jo at de må i karantene! Så du kan jo ikke akkurat sammenligne det med at man kan leve fritt!

Champis

Innlegg: 3864
Champis
07.04.21 23:55
BigWhale: Direktøren i Virke Handel (hovedorganisasjon for handels-og tjenestenæringen) er ute i VG og poengterer det som mange andre her inne også har påpeket: "Vi er etter snart 13 måneder med pandemi ikke kjent med at det har forekommet smittespredning i norske butikker og varehus. Varehandelen er svært gode på smittevern. Virke-direktøren forteller at det har vært noen smittede butikkansatte, men at smitten i disse tilfellene har blitt sporet til hjemmet." Når lederen av en så stor organisasjon kan fortelle om ingen smittespredning som føre av besøk i butikker, så er det ganske ekstremt at Regjeringen (og kommuner på egenhånd før den tid) tyr til dette som tiltak nr 1. når smitte skal slås ned. Å faktisk innhente talldata fra bransjer før en tar avgjørelser virker å være komplett uinteressant for de som styrer. Om dette skyldes panikk (vi må annonsere nye tiltak så fort som mulig), inkompetanse, eller bare at de vil vise handlekraft gjennom symboltiltak er ikke godt å si. Sannsynlig en kombinasjon av alle disse tingene.

Nettopp. Man driter fullstendig i alt tilgjengelig tallmateriale, og bruker bare frasen: "det er totalen av tiltakene som teller". Eller det uangripelige "målet er å minske mobiliteten i samfunnet".

kval

Innlegg: 16947
kval
07.04.21 23:56
SirOwen*MOD*: Det hjelper på totalregnskapet, det er jeg enig i. Men det hjelper svært lite for de som blir permittert. Og når totalen er sterk minus, hva er da vitsen? Hva synes du om utspillet til Virke Handel i dag, og ikke minst Holdenutvalget?

Dette er både helsepolitikk og økonomisk politikk. De to tingene henger tett sammen og må balanseres. Heldigvis er Norges økonomi så sterk at vi kan legge god tyngde på helsepolitikken.

Virke Handel sitt utspill i dag har jeg ikke satt meg inn i. Holdenutvalgets forslag om såkalt "skjevfordeling" er jeg enig i. Jeg har lenge ment at vi burde sette inn vaksineinnsatsen der smittetrykket er størst. Det ville være mest effektivt i forhold til smittespredningen og best for gjenåpningen/økonomien.

Champis

Innlegg: 3864
Champis
07.04.21 23:58
DavidSkruiz: Det tar i alle fall lang tid å få utbredt smitte ned om man er sent ute med avtrekkeren til å innføre solide tiltak.

Men tiltakene bør vel hvert fall hindre at man ligger like langt over Norge på tallene som i de seks første månedene i pandemien? Hvis ikke er det jo ikke noe vits å innføre dem.

startelver

Innlegg: 72500
startelver
08.04.21 07:06

Snart 14000 avlidne i Sverige.  Mens Norge enda ikke har passert 1000 døde. 
Med andre ord er det over 7 ganger så mange døde i Sverige hvis vi justerer det til folketallet. 

Smitten i Sverige nærmer seg en ny topp og påsken ser ikke ut til å ha hjulpet. 

TheBaseline

Innlegg: 1285
TheBaseline
08.04.21 07:20

Noen som vet om de åpner opp i Grenland i morgen?

KingKongHalvor

Innlegg: 56260
KingKongHalvor
08.04.21 07:40

De nasjonale tiltakene er forlenget til 14. april. Så det er vel kanskje ikke sannsynlig? Vet ikke om de har noen strengere lokale tiltak der. 

Pogba6

Innlegg: 11415
Pogba6
08.04.21 08:26

4000 smittede uka etter påske sa FHI og HD sa langt over det igjen. Kanskje på tide folk slutter å tro på alt tullet og ekstremismen til disse.

KingKongHalvor

Innlegg: 56260
KingKongHalvor
08.04.21 08:54
Pogba6: 4000 smittede uka etter påske sa FHI og HD sa langt over det igjen. Kanskje på tide folk slutter å tro på alt tullet og ekstremismen til disse.

Ta det med ro, det er bare du som holder liv i disse dystre spådommene. 

mulli

Innlegg: 215
mulli
08.04.21 08:59

Syv fullvaksinerte beboere ble smittet

Nesten mistenkelig hvordan denne saken dukker opp straks man begynner å diskutere tiltaksfritak for vaksinerte.

Ljot

Innlegg: 18209
Ljot
08.04.21 09:00
SirOwen*MOD*: Ser at endel "lufter tanker" (for å være litt diplomatisk) om at situasjonen mtp restriksjoner, smittetall osv ville vært annerledes med en annen regjering. Vel, det er med all respekt å melde det reneste tøv. Ja, utter nonsense. Generelt, pre-corona, har jeg levd lenge nok til å ha opplevd en rekke regjeringskonstellasjoner. Og hverdagen for den jevne mann i gata har vært tilnærmet lik, uavhengig om regjeringen har vært rød, rød/grønn, blå, blå/blå, rød/blå, rød/rød/grønn, eller til og med rosa/rosa for den saks skyld. Den siste typen er et forvarsel om at influensere og rosabloggere en dag sitter med all makt her til lands. De er jo godt i gang med fordumming og hjernevasking av den kommende generasjonen, så spådommen er ikke helt på jordet. Felles for de aller, aller fleste politikere er at de (i frykt for å miste makt ved neste korsvei) er ekstremt opptatt av å vise handlekraft. Såpass gira at det svært ofte gir utslag i symbolpolitikk uten forankring i logisk tenkning og ihvertfall ikke i sunn fornuft (les: lakrispiper, øltelt, Brustadbua, proffboksing og kjølehjørne(!!) osv osv). Og dette svelger konfliktskye nordmenn. Overført til Covid-19 ser man akkurat det samme. Påbud om munnbind i strid med råd fra FHI, og uten logisk bruk av massene (morn til dere jeg møter på veien som bruker munnbind alene i bilen, jeg heier på dere), stenging av skjenkesteder flere hundre mil unna smitteutsatte områder, og stenging av butikker og bedrifter hvor det beviselig ikke fører til økt smitte ved å la de drive som normalt. Reduksjon av avstand fra 2 til 1 meter? Hva er greia? Har viruset krympet? Hvem som sitter i regjering er altså underordnet. Rådene fra FHI og tildels Helsedirektoratet ville vært de samme. En ren flertallsregjering med feks AP/SV ville knotet like mye i begynnelsen av pandemien (hvilket er fullt forståelig, grunnet mange usikkerhetsfaktorer), og de ville mest sannsynlig ha leflet like mye med EU når det gjelder vaksineavtaler. For make no mistake, en politiker er en politiker uansett om jakkemerket viser H, en rose eller firkløver. De er opptatt av makt, og mest av alt å ikke miste samme makt, samt å lefle med EU, FN og NATO slik at de er sikret godt betalte statusjobber i fremtiden. Så folkens, vennligst ikke gjør høstens valg til et Corona-valg. Det er lite formålstjenlig, og vil bare føre til en uopplyst og totalt bortkastet valgkamp. Men dessverre blir det nok akkurat slik.

Tipp topp tommelopp, fyll litt kaffe i din kopp!

Jeg visste det egentlig fra før, men du er et langt over gjennomsnittlig klokt menneske. 

Til dere som av ulike forunderlige grunner måtte bille dere inn at det ville vært annerledes om noen andre satt ved spakene nå -  les og lær, striler. Les og lær!

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:11
SirOwen*MOD*: Så folkens, vennligst ikke gjør høstens valg til et Corona-valg. Det er lite formålstjenlig, og vil bare føre til en uopplyst og totalt bortkastet valgkamp.

Hva mener du høstens valg bør handle om? Hva er det viktigste for deg? Stemmer du i det hele tatt ? - Alle logikk tilsier at du er hjemmesitter når det etter din mening er det samme hvilken regjeringen vi har.

Rexwiller

Innlegg: 12232
Rexwiller
08.04.21 09:12
Champis: Hæ?? Så du mener at vaksinen ikke beskytter i det hele tatt da eller? Si at vi hadde hatt 3000 smittede og 20 døde hver dag 1. januar. Mener du at 3000 smittede også ville gitt 20 døde hver dag 17. mai?

Jeg mener ingenting. Jeg forholder meg til det Nakstad sa om smittetall og bare det. Jeg har ikke sett han har sagt noe om antall døde, i alle fall stod det ingenting om dette i artikkelen jeg leste.

Og nå er vel uansett de aller fleste registrerte smittede uvaksinerte og ikke beskyttet av vaksine.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 09:18)

Pogba6

Innlegg: 11415
Pogba6
08.04.21 09:14

Valget er veldig viktig. Det har det siste året vist seg hvem som liker frihet og ikke.

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:15
Ljot: Til dere som av ulike forunderlige grunner måtte bille dere inn at det ville vært annerledes om noen andre satt ved spakene nå -  les og lær, striler. Les og lær!

Språklig sett er det godt formulert - underholdende. Innholdet og konklusjonen er noe helt annet. Vil det være et vilt tips tror du om jeg satser en krone eller to på at h-n stemmer H eller Frp - hvis h-n stemmer i det hele tatt?

(Innlegget ble redigert 08.04.21 09:15)

Solvgutt1

Innlegg: 23212
Solvgutt1
08.04.21 09:16
Rexwiller: Jeg mener ingenting. Jeg forholder meg til det Nakstad sa om smittetall og bare det. Jeg har ikke sett han har sagt noe om antall døde, i alle fall stod det ingenting om dette i artikkelen jeg leste. Og nå er vel uansett de aller fleste registrerte smittede uvaksinerte.

Han sa at dersom R-tallet holdt seg på 1,3 ville vi seg en femtidobling i antall daglige smittede og innlagte innen 17. mai, og sannsynligvis det samme på antall døde. Når det gjelder innlagte og døde er det feil av åpenbare grunner. Når det gjelder smittetall er det åpenbart rett, men en helsetopp bør ikke drive å slenge ut skrekkestimater som er fullstendig urealistiske på den måten. Det svekker troverdigheten.

HNilsen

Innlegg: 13169
HNilsen
08.04.21 09:17

Jeg vurderer å gjøre høstens valg til et koronavalg. Denne perioden har virkelig vist oss hvor lett det har vært for enkelte partier å kaste grunnleggende menneskelige rettigheter og prinsipper over bord, og jeg kommer definitivt IKKE til å stemme på partier som ikke tok et klart standpunkt mot portforbud. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 26503
oddvar_kjempebra
08.04.21 09:17
Pogba6: Valget er veldig viktig. Det har det siste året vist seg hvem som liker frihet og ikke.

Nå har jo hele Stortinget vært enige med regjeringen om det aller meste. Den lille kritikken de har fått har vært at de ikke har vært strenge nok i grensepolitikken.

Så du må nok utenfor Stortinget for å finne noen som har vært reelt uenige.

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:17
Pogba6: Valget er veldig viktig. Det har det siste året vist seg hvem som liker frihet og ikke.

Hvilket parti er det som liker frihet etter din mening?

KongOlav2

Innlegg: 44848
KongOlav2
08.04.21 09:20
kval: Hva mener du høstens valg bør handle om?

De burde iallfall ta en overordnet diskusjon på hva prioriteringer skal være i årene fremover. I forbindelse med pandemien har vi fått vite at vi har en av Europas laveste dekninger på intensivplasser, samt at regjeringen har klart kunststykket å faktisk redusere antall intensivplasser det siste året. Samtidig benytter vi penger på alt mulig annet mellom himmel og jord. 

Pogba6

Innlegg: 11415
Pogba6
08.04.21 09:21
kval: Hvilket parti er det som liker frihet etter din mening?

Liberalistene. Eneste parti som tydeligvis setter frihet først. Og det er det man skal gjøre i et sivilisert land.

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:22
HNilsen: jeg kommer definitivt IKKE til å stemme på partier som ikke tok et klart standpunkt mot portforbud.

Jeg har ikke fått med meg hvordan innstillingen fra de forskjellige partiene var. Men jeg er enig med deg; regjeringens forslag som var på høring var fullstendig uakseptabelt.

KingKongHalvor

Innlegg: 56260
KingKongHalvor
08.04.21 09:22
kval: Hvilket parti er det som liker frihet etter din mening?

Sikkert noe ala Piratpartiet, de som er så for frihet at de syns det er helt ok å stjæle ting, bare fordi det er så lett. 

Rexwiller

Innlegg: 12232
Rexwiller
08.04.21 09:22
Solvgutt1: Han sa at dersom R-tallet holdt seg på 1,3 ville vi seg en femtidobling i antall daglige smittede og innlagte innen 17. mai, og sannsynligvis det samme på antall døde.

OK. Googlet en artikkel i går og der stod det ikke noe om døde, men mulig han har sagt det. Jeg tolket utsagnet uansett som en pedagogisk måte å forklare hva et R-tall på 1,3 betyr, ikke at det var et realistisk scenario, noe han vel også sa selv. Tror ikke så mange ble skremt av det i alle fall.

(Innlegget ble redigert 08.04.21 09:25)

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:24
KongOlav2: De burde iallfall ta en overordnet diskusjon på hva prioriteringer skal være i årene fremover. I forbindelse med pandemien har vi fått vite at vi har en av Europas laveste dekninger på intensivplasser, samt at regjeringen har klart kunststykket å faktisk redusere antall intensivplasser det siste året.

Det kan godt hende at pandemien har lært folket litt om samfunnsberedskap. Det ville vært særdeles bra.

KongOlav2

Innlegg: 44848
KongOlav2
08.04.21 09:25
kval: Det kan godt hende at pandemien har lært folket litt om samfunnsberedskap. Det ville vært særdeles bra.

Nå må jo politikerne også lære litt. Det er endel som tyder på at det siste året ikke har gjort disse særlig mye smartere.

maxus4

Innlegg: 6511
maxus4
08.04.21 09:25
kval: Jeg har ikke fått med meg hvordan innstillingen fra de forskjellige partiene var. Men jeg er enig med deg; regjeringens forslag som var på høring var fullstendig uakseptabelt.

De har ikke hatt særlig mange innvendinger. Politikere er politikere og de visste ståa ganske tidlig. 

Status: Viruset kommer, mange blir smittet og noen dør uansett hva vi gjør eller ikke gjør.

Utfall: Vi støtter alt som kan krype og gå av "tiltak" og slepper ansvar når 1000 dør

eller: Vi motsetter oss noen av tiltakene og får alt ansvar når 700 dør.

 

kval

Innlegg: 16947
kval
08.04.21 09:25
Rexwiller: Jeg tolket utsagnet som en pedagogisk måte å forklare hva et R-tall på 1,3 betyr

Folket trenger opplæring om dette, det er det ingen tvil om.

Ljot

Innlegg: 18209
Ljot
08.04.21 09:26
kval: Språklig sett er det godt formulert - underholdende. Innholdet og konklusjonen er noe helt annet. Vil det være et vilt tips tror du om jeg satser en krone eller to på at h-n stemmer H eller Frp - hvis h-n stemmer i det hele tatt?

Jeg støtter innholdet og konklusjonen 100%

Hva Owen stemmer får han gjøre rede for selv om han så ønsker. Men det som kan være greit å ha i mente for de aller mest tapre tinnsoldatene er at det faktisk er en del av oss som er i stand til å ha et relativt objektivt syn på slike problemstillinger.

For min egen del er det slik at jeg ligger langt til høyre (liberal/liberalistisk retning) for Team Solberg/Høie sitt individfendtlige gusjegrønne snusboksformynderiprosjekt. Og da burde det være inngitt at jeg ville vært enda mer skeptisk til et rødgrønt alternativ av typen 'alle skal med - enten de vil eller ikke'

Jeg tror likevel corona-situasjonen i det store og hele ville vært bortimot identisk håndtert om det var Støre som stod bak roret nå. 

KingKongHalvor

Innlegg: 56260
KingKongHalvor
08.04.21 09:26
KongOlav2: Samtidig benytter vi penger på alt mulig annet mellom himmel og jord.

Jepp, ikke minst i Oslo. Raymond Johansen var nettopp på TV med bekymringer om hvordan det vil se ut når Oslo åpner igjen, det venter store utfordringer mht psykiske lidelser, arbeidsledighet og økte sosiale forskjeller. Rart da at man ufortrødent bygger sykkelveier på Oslo vest til hundrevis av millioner. Kunne kanskje lagt det litt på is?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg