Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Toreinar1986

Innlegg: 520
Toreinar1986
10.04.21 20:31
zetta: FHI satt dødeligheten til en promille fra høsten

Det anslaget ifjor høst kom etter en periode med økende, men fortsatt lav smitte totaldominert av unge voksne. Derfor kunne det da se ut som at dødeligheten var så lav, men ikke over tid etterhvert som smitten sprer seg videre til eldre aldersklasser. 

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:33
zetta: Vel, utgangspunktet må være hvordan corona slår ned i Norge. Vi ser at mange blir smitta. En periode nå var det minst 1000 pr dag. Det blir mange tusen det ganske fort. Men få blir alvorlig syke, enda mange færre dør  Jeg vet ikke hvorfor du vrir deg unna at FHI satt dødeligheten til en promille fra høsten av. Og bildet blir bedre og bedre ettersom vaksinen går  Det er ikke grunn til å tro at flere enn 8000 vil dø. Vi kan jo ta litt ansvar for oss selv. Folk kan holde seg mye inne. Det er mange enkle grep som kan bli gjort. Selv jeg ville gjort tiltak, holdt litt avstand, ikke bli pustet direkte på, og fremfor alt ta avstand fra folk som hoster.   Uansett har bildet forandret seg nå. Når så mange har fått stikk, nærmer seg millionen, da skulle dødeligheten gå under en promille. Da synes jeg det er rett og slett kriminelt å stenge landet slik de gjør nå

Jeg ba deg om et logisk resonnement som tilsa at ingen tiltak ikke skulle medføre fem-seks ganger så mange smittede, som da ville gitt fem-seks ganger så mange innlagte, men det fikk jeg ikke. 

zetta

Innlegg: 15009
zetta
10.04.21 20:33
Pogba6: Å vise makt og herse med folk er kult vet du.

Så kommer de vel med vaksinepass. Da får vel ikke de som ikke ønsker vaksine lov til å delta i samfunnet, ikke trene, ikke spise ute, ja, ingenting.. Og det skal vare til WHO erklærer pandemien over? Det kan bli lenge til! Dette er veldig skummelt.

 Jeg ønsker ikke å ta vaksine og jeg ønsker et reelt valg. Det er en veldig skummel utvikling nå som virkelig viser totalitære trekk. 

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:34
zetta: Vi så på programmet Helene sjekker inn at pasientene fikk noen medisiner som så ut til å virke bra. Disse pasientene kunne i en krise heller vært hjemme  Ellers får jo ikke alle optimal behandling under en skikkelig krise. Men man gjør det beste man kan. Tap av liv må man regne med i krisetider  Sykehusenes tilstand må ikke bli noen hellig ku som trumfer alt annet. Det må veies det også. Her må regjeringen få kraftig kritikk for ikke å problematisere dette. De bare avfeier spørsmålet

Dette er bare noen rare veldig overfladiske utspill uten noen form for substans eller resonnement. Hvem skal gi dem disse medisinene? Hvem skal overvåke tilstanden? Det var konkrete spørsmål jeg stilte deg, som du ikke svarte på.

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:36
activ: Tenk om det ble krig. Hvis helsevesenet hadde knelt av det første angrepet, hvordan skulle vi da håndtert en slik situasjon? Vente i 5 år til vi hadde utdannet nye intensivsykepleiere? Selvfølgelig ikke, vi hadde brukt de ressursene vi hadde, ufaglært eller ikke. Jeg har større tro på det norske helsevesenet enn det politikerne og helse-byråkratene har. Dette er bare snakk om prioritering og vilje. Tydeligvis synes våre politikere dette er bedre å håndtere dette med nedstenging istedenfor å øke kapasiteten.

Du mener at å sette ufaglærte til å håndtere tusenvis alvorlige syke med en komplisert sykdom man ikke visste all verdens om sånn at vi skulle slippe noen tiltak?

Jo mindre kvalifisert helsepersonell, jo dårligere behandling og jo høyere dødelighet.

zetta

Innlegg: 15009
zetta
10.04.21 20:37
Toreinar1986: Det anslaget ifjor høst kom etter en periode med økende, men fortsatt lav smitte totaldominert av unge voksne. Derfor kunne det da se ut som at dødeligheten var så lav, men ikke over tid etterhvert som smitten sprer seg videre til eldre aldersklasser.

men hvorfor analyserer de dette så lite? Dette er svært viktige spørsmål. Myndighetene handler som om nedstenging ikke er særlig alvorlig i det hele tatt. Her er det i hvert fall ingen verste fall tenking!

 Uansett skulle de eldre være vaksinert nå. På statistikken over døde dominerer de over 70 totalt. Når disse er vaksinert må de ikke komme med at enkelte som er under 70 kan bli alvorlig syke. Vi kan ikke ha nulltoleranse på dette. Nedstengingen er altfor alvorlig til det.

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:38
activ: Javel, og da sier vi takk til deg.

Det at noen får utvidede fullmakter i en krisesituasjon er selvfølgelig helt naturlig. Også i et demokrati. Det ville også skjedd hvis vi var i en krig, da ville millitæret fått utvidede fullmakter.

FjernsynVG

Innlegg: 1438
FjernsynVG
10.04.21 20:39
Pogba6: red erfaring fra mange bransjer

Bred erfaring (lang fartstid) i mange bransjer (mange arbeidsplasser) hører ikke sammen, går ikke ihop. Tenker vi sier du har vært kort innom mange steder fordi du er blitt ......????

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
10.04.21 20:40
Solvgutt1: Du mener at å sette ufaglærte til å håndtere tusenvis alvorlige syke med en komplisert sykdom man ikke visste all verdens om sånn at vi skulle slippe noen tiltak? Jo mindre kvalifisert helsepersonell, jo dårligere behandling og jo høyere dødelighet.

Problemet er jo at de knapt har gjort en dritt utenom å forbedre TISK-håndteringen. Ellers har vi en nærmest bunnløs pengebinge i Norge, men null av den er blitt brukt på å gjennomføre tiltak som kunne medført at befolkningen slapp med litt færre tiltak og restriksjoner. Absolutt nada er blitt gjennomført.

zetta

Innlegg: 15009
zetta
10.04.21 20:42
Solvgutt1: Dette er bare noen rare veldig overfladiske utspill uten noen form for substans eller resonnement. Hvem skal gi dem disse medisinene? Hvem skal overvåke tilstanden? Det var konkrete spørsmål jeg stilte deg, som du ikke svarte på.

De får jo la sykepleiere gå ut til de som er syke hjemme. De kan sikkert gi medisiner og overvåke

 Uansett, poenget er at man ikke kan forvente optimal behandling i alle tilfeller under en skikkelig krise. Hele landet kan ikke gå i lockdown i årevis for å sikre enkelte pasienter optimal behandling. Dette er ikke balanse!

 Som jeg har sagt tidligere, det er så ufattelig lite fokus på skadene ved smittetiltakene. Jeg kan ikke se annet enn at vekta faller tungt ned på tiltakssida

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:42
KongOlav2: Problemet er jo at de knapt har gjort en dritt utenom å forbedre TISK-håndteringen. Ellers har vi en nærmest bunnløs pengebinge i Norge, men null av den er blitt brukt på å gjennomføre tiltak som kunne medført at befolkningen slapp med litt færre tiltak og restriksjoner. Absolutt nada er blitt gjennomført.

Man burde selvfølgelig gjort mer for å utbedre helsevesenet kapasitet, men å tro at man i løpet av et år kunne oppskalert helsevesenet så mye at man ikke hadde vært nødt til å slå ned utbrudd tror jeg er en naiv tanke.

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 20:43
zetta: De får jo la sykepleiere gå ut til de som er syke hjemme. De kan sikkert gi medisiner og overvåke  Uansett, poenget er at man ikke kan forvente optimal behandling i alle tilfeller under en skikkelig krise. Hele landet kan ikke gå i lockdown i årevis for å sikre enkelte pasienter optimal behandling. Dette er ikke balanse!  Som jeg har sagt tidligere, det er så ufattelig lite fokus på skadene ved smittetiltakene. Jeg kan ikke se annet enn at vekta faller tungt ned på tiltakssida

Hvordan skal det å sende sykepleiere rundt om kring til folk som er syke hjemme løse kapasitetsproblemet? Det høres ut som enda mer ressurskrevende enn å ha dem på sykehus.

KongOlav2

Innlegg: 45624
KongOlav2
10.04.21 20:44
Solvgutt1: Man burde selvfølgelig gjort mer for å utbedre helsevesenet kapasitet, men å tro at man i løpet av et år kunne oppskalert helsevesenet så mye at man ikke hadde vært nødt til å slå ned utbrudd tror jeg er en naiv tanke.

Man måtte sikkert hatt endel tiltak og restriksjoner ja, men i mindre grad enn man faktisk har hatt de siste månedene. Det hadde vært mer renhårig av regjeringen å satse denne veien enn å utelukkende satse på å stenge ned samfunnet og påtrykke befolkningen tildels svært strenge restriksjoner.

zetta

Innlegg: 15009
zetta
10.04.21 20:52
Solvgutt1: Hvordan skal det å sende sykepleiere rundt om kring til folk som er syke hjemme løse kapasitetsproblemet? Det høres ut som enda mer ressurskrevende enn å ha dem på sykehus.

Ikke vet jeg. Sykehusene må improvisere og gjøre så godt de kan

 Det har vært ufattelige kriser tidligere. Leser man litt historie kan man virkelig se eksempler på overbelastning av helsevesen!

 Og tidligere pandemiplaner tok høyde for dette. De innså at man kunne få sprengt helsevesen. Men nedstenging skulle ikke forekomme før samfunnet var truet med sammenbrudd. Nedstenging ble ansett som ekstremt. Nå har de liksom ingen problemer med det, hvor lenge som helst.

 Hvis JogJ blir avvist kan vaksinene bli flere måneder forsinket. Vil folk virkelig ha det slik som dette utover høsten? Jeg synes mai eller juni er alt, alt for lenge. Situasjonen er så ekstrem her i Oslo. Vi får bare lov å være hjemme, gå tur, handle. Vi er i en skikkelig skvis, og det har aldri vært noe som dette. Dette er helt nytt. 

Pogba6

Innlegg: 11985
Pogba6
10.04.21 20:53

Fantastisk på Eidsvolls plass. Deilig å se folk brenne denne ansiktsbleia.

BigWhale

Innlegg: 364
BigWhale
10.04.21 21:01
zetta: Så kommer de vel med vaksinepass. Da får vel ikke de som ikke ønsker vaksine lov til å delta i samfunnet, ikke trene, ikke spise ute, ja, ingenting.. Og det skal vare til WHO erklærer pandemien over? Det kan bli lenge til! Dette er veldig skummelt.

For hva det er verdt, Svineinfluensaen startet i April 2009. WHO erklærte den for over ca 1 år og 3 måneder etter:

- "On 10 August 2010, the Director-General of the WHO, Margaret Chan, announced the end of the H1N1 pandemic."

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 21:03
zetta: Ikke vet jeg. Sykehusene må improvisere og gjøre så godt de kan  Det har vært ufattelige kriser tidligere. Leser man litt historie kan man virkelig se eksempler på overbelastning av helsevesen!  Og tidligere pandemiplaner tok høyde for dette. De innså at man kunne få sprengt helsevesen. Men nedstenging skulle ikke forekomme før samfunnet var truet med sammenbrudd. Nedstenging ble ansett som ekstremt. Nå har de liksom ingen problemer med det, hvor lenge som helst.  Hvis JogJ blir avvist kan vaksinene bli flere måneder forsinket. Vil folk virkelig ha det slik som dette utover høsten? Jeg synes mai eller juni er alt, alt for lenge. Situasjonen er så ekstrem her i Oslo. Vi får bare lov å være hjemme, gå tur, handle. Vi er i en skikkelig skvis, og det har aldri vært noe som dette. Dette er helt nytt.

"Sykehusene må gjøre så godt de kan" høres ut som en veldig god plan.

Nei, pandemiplanene tar ikke høyde for at helsekapasiteten skal sprenges uten at man stenger ned. Det står ingenting om sammenbrudd i samfunnet i Norges pandemiplan i alle fall, og samfunnet har jo beviselig ikke brutt sammen.

RazorBoy

Innlegg: 3601
RazorBoy
10.04.21 21:06
Pogba6: Fantastisk på Eidsvolls plass. Deilig å se folk brenne denne ansiktsbleia.

Arrangementet ble heftig annonsert på nettsiden til han som døde av dette tøyseviruset

KingKongHalvor

Innlegg: 56812
KingKongHalvor
10.04.21 21:06
zetta: I pandemiplanen sto det at de mest inngripende tiltakene ble aktuelle når samfunnet bryter sammen.  Nå, derimot innfører de de sammen ekstreme tiltakene hvis enkelte sykehus kanskje kan bryte sammen.  Det er en dramatisk endring i tankegang

Men det var kanskje lurt å sette inn tiltakene før samfunnet brøt sammen?

KimK

Innlegg: 639
KimK
10.04.21 21:07
Pogba6: Fantastisk på Eidsvolls plass. Deilig å se folk brenne denne ansiktsbleia.

Charter Svein bør vel være et forbilde for folk og ikke leke på denne måten?

KingKongHalvor

Innlegg: 56812
KingKongHalvor
10.04.21 21:10
zetta: Så kommer de vel med vaksinepass. Da får vel ikke de som ikke ønsker vaksine lov til å delta i samfunnet, ikke trene, ikke spise ute, ja, ingenting.. Og det skal vare til WHO erklærer pandemien over? Det kan bli lenge til! Dette er veldig skummelt.  Jeg ønsker ikke å ta vaksine og jeg ønsker et reelt valg. Det er en veldig skummel utvikling nå som virkelig viser totalitære trekk.

Skal du ut å reise, og en av aktørene krever pass, så blir sikkert negativ test et alternativ. Tror ikke det blir så veldig skummelt dette.

KingKongHalvor

Innlegg: 56812
KingKongHalvor
10.04.21 21:11
Pogba6: Deilig å se folk brenne denne ansiktsbleia.

Bleie? Du har åpenbart ikke barn.

Og det er vel nå du skal komme med erfaringen din som jordmor, barnehageansatt osv....

BigWhale

Innlegg: 364
BigWhale
10.04.21 21:12
KingKongHalvor: Skal du ut å reise, og en av aktørene krever pass, så blir sikkert negativ test et alternativ. Tror ikke det blir så veldig skummelt dette.

En kan lese mer om planene til EU-kommisjonen for vaksinepass her.

(postet den i går, men tåler en gjentakelse).

activ

Innlegg: 3379
activ
10.04.21 21:15
Solvgutt1: Jo mindre kvalifisert helsepersonell, jo dårligere behandling og jo høyere dødelighet.

Er man i en krise, så gjør man det som må til får å komme ut av krisen på best mulig måte. Nå lager man en krise av en tenkt krise, men fyller ikke på med folk som kan begrense krisen. Så er det egentlig en krise?

 

KingKongHalvor

Innlegg: 56812
KingKongHalvor
10.04.21 21:16
KimK: Charter Svein bør vel være et forbilde for folk og ikke leke på denne måten?

Han fremstår jo ikke akkurat som smart i det intervjuet på vg.tv, burde nok vært klippet bort.

Solvgutt1

Innlegg: 24836
Solvgutt1
10.04.21 21:17
activ: Er man i en krise, så gjør man det som må til får å komme ut av krisen på best mulig måte. Nå lager man en krise av en tenkt krise, men fyller ikke på med folk som kan begrense krisen. Så er det egentlig en krise?

Ja, og heldigvis så har man klart å sørge for at man ikke trenger å la alvorlig syke bli behandlet av ukvalifiserte. Jeg vil si at det er en bedre løsning enn ditt forslag.

KingKongHalvor

Innlegg: 56812
KingKongHalvor
10.04.21 21:18
BigWhale: En kan lese mer om planene til EU-kommisjonen for vaksinepass her. (postet den i går, men tåler en gjentakelse).

Jepp, og man skal ikke langt ned i teksten for å finne det jeg snakker om;

-Non-discrimination:

All people – vaccinated and non-vaccinated – should benefit from a Digital Green Certificate when travelling in the EU. To prevent discrimination against individuals who are not vaccinated, the Commission proposes to create not only an interoperable vaccination certificate, but also COVID-19 test certificates and certificates for persons who have recovered from COVID-19.

(Innlegget ble redigert 10.04.21 21:19)

mcdermott

Innlegg: 67693
mcdermott
10.04.21 21:21

--- Trist at Svein blir med på dette. Her samles antisemitter og anti-vaksere for å bælje og det er ho en ytterst marginal gruppe idiotisk det her.

activ

Innlegg: 3379
activ
10.04.21 21:22
zetta: Som jeg har sagt tidligere, det er så ufattelig lite fokus på skadene ved smittetiltakene.

Det er akkurat dette smittevernloven sier at de skal fokusere på. Hvis tiltakene ikke er forholdsmessige, skal de ikke gjennomføres. Men dette tar ikke regjeringen til etterretning, de bryter loven akkurat som statsministeren nettopp ble dømt for.

 

Gorback

Innlegg: 5842
Gorback
10.04.21 21:24
KimK: Charter Svein bør vel være et forbilde for folk og ikke leke på denne måten?

Av å til må det et barn, en full person eller en "simpleton" som charter Svein for å si det som burde være åpenbart for alle! Panhysteriet har satt seg dypt i folkesjelen - nå er tiden overmoden for å riste dette av seg...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg