Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
17.04.21 22:51
basillen: https://www.nature.com/articles/s41586-020-2550-z

Takker. Interessant.  Men veldig små grupper.

basillen

Innlegg: 5602
basillen
17.04.21 22:52
Doozeren: Håper Østvik får covid-19. Det fortjener han ettersom han direkte kommer til å sørge for at mange flere blir syke.

Du virker virkelig som en vennlig og godhjertet person. 

basillen

Innlegg: 5602
basillen
17.04.21 22:54
oddvar_kjempebra: Men poenget er altså at mutasjoner skjer i infeksjoner. Jo flere som er infisert, jo flere mutasjoner skjer.

Jeg er jo ikke uenig i dette.

Poenget mitt er at det er ingenting som tyder på at årlig vaksinasjon av hele befolkningen er nødvendig basert på nåværende mutasjoner.

At de fleste av oss kan ha behov for et påfyll en eller annen gang i fremtiden er noe helt annet. Jeg forsøker da ikke å hevde at vi aldri vil ha behov for noe påfyll. Selv om enkelte altså hadde immunitet mot Covid-19 17 år etter at de fikk SARS.

Alt handler rett og slett om at jeg ønsker et skikkelig datagrunnlag før det settes i gang årlige storskala vaksinasjonsrunder. Det er det hele.

(Innlegget ble redigert 17.04.21 23:02)

basillen

Innlegg: 5602
basillen
17.04.21 22:56
oddvar_kjempebra: Takker. Interessant.  Men veldig små grupper.

Det er korrekt. Og nettopp derfor etterspør jeg mer data. 

Som sagt - å drive md årlig vaksinering av hele befolkningen koster enormt med penger og ressurser. Det er jo det som er hele poenget mitt: Jeg er ikke nødvendigvis i mot at man må gjennom noen slike vaksinasjonsrunder, men jeg vil at dette skal være vitenskapelig forankret av uavhengige forskere. Altså ikke bare fordi sjefen av Pfizer sier vi trenger det ettersom vedkommende har betydelige økonomiske motiver for å ønske et slikt opplegg.

(Innlegget ble redigert 17.04.21 22:58)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
17.04.21 23:01
basillen: Poenget mitt er at det er ingenting som tyder på at årlig vaksinasjon av hele befolkningen er nødvendig basert på nåværende mutasjoner.

Nja. Sør-Afrika-varianten har jo beveget seg et stykke borti fra orginalen og har ført til at Pfizer-vaksinen har dårligere effekt på denne.

Det kan igjen føre til andre mutanter som har beveget seg enda lenger bort.

Og hvis vi lar denne leve og fly fritt rundt fordi den i liten grad gir alvorlig sykdom så vil vi jo holde infeksjonsmengden høy og sannsynligheten for flere mutanter stiger jo da.

Så selv om Sør-Afrika-varianten ikke er så farlig i seg selv så kan det være fornuftig å vaksinere mot den for å hindre at den blir base for andre farligere mutanter.

Etter noen sesonger vil vi jo i større grad ha kryssimmunitet og behovet for å vaksineres for nye varianter blir da mindre.

(Innlegget ble redigert 17.04.21 23:02)

zetta

Innlegg: 15009
zetta
17.04.21 23:01

Jeg fant denne gladsaken på Steigan

basillen

Innlegg: 5602
basillen
17.04.21 23:04
oddvar_kjempebra: Pfizer-vaksinen har dårligere effekt på denne.

Og, igjen, her ønsker jeg at det defineres tydeligere hva som ligger i begrepet "dårligere effekt."  

Menes det her at samtlige av de som har tatt vaksinene risikerer å få et alvorlig sykdomsforløp? Eller innebærer dette bare at det er mulig vi får noen forkjølelsessymptomer?

Hvis sistnevnte er tilfelle, så kan sannsynligvis de fleste av oss opparbeide kryssimmunitet gjennom naturlig eksponering. Er forskjellen på den opprinnelige varianten av Covid-19 og den Sør-Afrikanske mutasjonen f.eks. større enn forskjellen mellom SARS og Covid-19?

(Innlegget ble redigert 17.04.21 23:07)

zetta

Innlegg: 15009
zetta
17.04.21 23:08

Hemmelige opptak viser at en direktør i CNN innrømmer at kanalen spilte på frykt for Covid for å tjene penger, for frykt selger

 Msm i dag er ikke interessert i sannheten. De er opptatt av inntjening og politisk oppdragelse av folket.

 Opptakene fra CNN er så skandaløse, men elendige msm bruker fortielse-taktikken her. Snakker de ikke om det eksisterer det ikke. Og folk bryr seg ikke

zetta

Innlegg: 15009
zetta
17.04.21 23:13

Når man skal vurdere alvorligheten av en pandemi må man ikke blande inn dødstall fra sykehjem og grupper med stor dødelighet. Disse tallene må holdes separat. Ellers blir bildet totalt forkludret og vi får en irrasjonell frykt som absolutt ikke må få råde.

 Det viste seg at Sverige hadde en overdødelighet i fjor på 7%. Det er bare få år siden dødeligheten lå på dette nivået i Sverige. Men så blir det nå fremstilt som fullstendig katastrofe, fordi det ikke er rom for nyanser. 

 I år har vel ikke Sverige overdødelighet

pfrog567

Innlegg: 21798
pfrog567
17.04.21 23:16
zetta: I Frankrike får muslimer unntak for å be under ramadan.

Klarer ikke religiøse folk å be for seg selv? I det minste under pandemien.

BigWhale

Innlegg: 364
BigWhale
17.04.21 23:20
William_S3: Hahaha fantastisk. Politiet i Ontario, Canada nekter å håndheve de nye reglene  https://apnews.com/article/pandemics-toronto-ontario-coronavirus-pandemic-canada-b76c01509663eca67836a141ed703d08

Dette er faktisk litt interessant, selv om det selvsagt ikke er Norge.

Så vidt jeg forstår det fra linken ovenfor, samt denne tweeten, så har Ontario, Canada, gitt over makten til Politiet for å sørge for at et portforbud blir håndhevet strengest mulig.

Politiet har fått fullmakt til å stoppe enhver person ute på gaten og spørre om grunnen til at de ikke er i hjemmet sitt, samt at de må oppgi adressen sin. De vil også kunne stoppe biler og spørre om grunnen til at vedkommende har forlatt sitt bosted.

Det ble også gitt en 'siste advarsel' til arbeidsgivere og ansatte om at alle tiltak som gjelder helse må følges mens de er på jobb.

Heldigvis ser det ut til, i avisartikkelen ovenfor, at mange i politiet er skeptisk til å utøve slikt makt. I tillegg får tiltakene stor kritikk for å ikke være målrettede nok - noe en jo kjenner godt igjen fra de fleste land.

Ser en på Worldometer så har det definitivt vært en økning i antall nye smittede i Canada den siste måneden, mens dødskurven virker å være noe mer utflatende.

Mrsa2

Innlegg: 9902
Mrsa2
17.04.21 23:25
zetta: Du virker jo helt ødelagt av skremselspropagandaen i pressen. Folk blir ikke rammet så hardt. De som dør er allerede veldig svake. Folk får noen bra medisiner og klarer seg bra. Man kan ikke være så redd  Man må ikke stenge ned samfunnet fordi man er så redd og engstelig. Vi kan fint slippe opp temmelig mye på tiltakene nå. Så kan folk komme seg ut, ut i friluft  Ha, ha, jeg leste nettopp at folk som var mye stillesittende hadde mye mer risiko for å bli alvorlig syk

Det er jo nettopp du og dine som kjem med mest skremselpropoganda. Du sprer jo redsel i kvart einaste innlegg du skriv. Du skriv om fangeskap, det no for fan ingen som tvinger deg til å sitte inne, du kan bevege deg fritt ute så mykje du vil. 

basillen

Innlegg: 5602
basillen
17.04.21 23:25
BigWhale: Politiet har fått fullmakt til å stoppe enhver person ute på gaten og spørre om grunnen til at de ikke er i hjemmet sitt, samt at de må oppgi adressen sin. De vil også kunne stoppe biler og spørre om grunnen til at vedkommende har forlatt sitt bosted.

Høres akkurat ut som Nord-Korea.

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
18.04.21 07:35

Er det regjeringa som er dårlige på å kommunisere, eller er det folk som har tungt for å forstå? Hver eneste gang man åpner opp litt, så tar massene det som et signal på at alt er NESTEN som vanlig. Bildene av folkeansamlinger i parkene og ved uteserveringer florerer det av, hver eneste gang det åpnes opp, så også denne gang...

Jaja, så blir det vel en ny runde med økt smitte, og dermed mer nedstengning. På toppen av det hele skal vi da på nytt høre klaging fra nettopp de som nå lever tilnærmet normalt, for de forstår som vanlig ikke konsekvensene av det...

 

Bagley-Towns

Innlegg: 2223
Bagley-Towns
18.04.21 07:51
basillen: Høres akkurat ut som Nord-Korea.

Her er vi med kjernen på hva som er problemet med mange av dere Korona-fornektere; sakte men sikkert så mister dere all kontakten med realitetene, og går over til virkelighetsfjerne argumenter som mer hører hjemme på UFO-forum og blant konspirasjonsteorier. Nedstengninger blir med letthet sammenliknet med Nazi-regimer, gamle kommunistregimer, Nord-Korea og fascisme. 

Helt innafor å være kritisk til regjeringas Korona-politikk, men det minner veldig om en sekt som har mistet kontakt med virkeligheten når dere begynner å sammenligne nedstengninger med de verste regimene i historien. 

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.04.21 08:32
Bagley-Towns: Her er vi med kjernen på hva som er problemet med mange av dere Korona-fornektere; sakte men sikkert så mister dere all kontakten med realitetene, og går over til virkelighetsfjerne argumenter som mer hører hjemme på UFO-forum og blant konspirasjonsteorier. Nedstengninger blir med letthet sammenliknet med Nazi-regimer, gamle kommunistregimer, Nord-Korea og fascisme.

Det er mange som er ute på viddene her ; Du er en av den.

Covid-Sars studier og eksperimenter er utført ved fort Detrich i USA i flere år. ; Allerede i 1989 begynte de og utvikle dette som egentlig er et biologisk våpen.

USA forsøkte å infisere Kina med et virus som allerede var påvist i USA før det entret Kina. Den biologiske krigføringen har slått tilbake på dem som en ekstrem ydmykelse og det biologiske våpenet havnet hos deres allierte , som f. eks alle NATO land.

Manipuleringen av tall er soleklare i offentlige vestlige statistikker. USA er total avhengig av allierte som er både økonomisk og millitært svekket for at regjeringer i NATO land kan fortsette å lure europeiske befolkninger til å tro at USA er deres "nærmeste allierte" og den sikkerhetspolitiske reddende engelen.

JohnTiger67

Innlegg: 3886
JohnTiger67
18.04.21 09:03

Antall innlagte på sykehus for Covid-19 ;

Toppen ble nådd 1 april med 307. I går 10 dager etter toppen var tallet 220. En nedgang på ca 28%.

Tilsvarende tall for 2020 : Topp 1 april 325, 10 dager senere var det 214, en nedgang på 34 %.

Antall i respirator ;

Toppen ble nådd 5 april med 67, i går 12 dager senere var tallet 51. En nedgang på 24%.

Tilsvarende for 2020 : Toppen var 1 april med 99, mens det 12 dager senere var nede i 58. En nedgang på 41%.

Nedgangen både for innlagte og pasienter på respirator var altså markant brattere i fjor enn i år. Det henger kanskje sammen med at de variantene vi har nå er mer "hissige"? Hva vet jeg.

Uansett, 30 dager etter toppen i fjor (som for både innleggelser og respirator var 1 april), var det 82 innlagte og 30 i respirator. Alt tyder på at vi i begynnelsen av mai er nede på de samme tallene tidlig i mai også i år, for selv om nedgangen går litt mindre hurtig så startet vi litt lavere i år enn i fjor :)

 

Amnon

Innlegg: 20462
Amnon
18.04.21 09:16
oddvar_kjempebra: Ja, og de har blant annet mutert til de to hyperfarlige variantene SARS og MERS de siste 20-årene (Og nå covid-19)

SARS, MERS og SARS-CoV-2 er alle virus i samme familie - men utover det er de ganske forskjellige med veldig forskjellige egenskaper. Man får ikke SARS av det nye coronaviruset selv om man lar det spre seg fritt. Det antas vel at SARS f.eks finnes i flaggermus etc. enda, men den utgaven som spredte seg via andre dyr og fikk de rette egenskapene til å spre seg til mennesker brant heldigvis ut. Jeg leste nylig at det anslås at det finnes over 700000 virus med potensialet til å smitte over til mennesker («zoonose»), så det lurer nok mange skumle coronavirus der ute som kan fortsette å gjøre livene våre sure. For ikke å snakke om influensa eller helt ukjente virus vi har absolutt null beskyttelse mot. Det er betryggende når  vi hogger ned det som er av skog og kjører safari i flaggermusgrotter. Grøss.

En vesentlig ting utover dødelighet som skiller SARS fra SARS-CoV-2 er at førstnevnte ikke ga asymptomatiske tilfeller og man var ikke smittsom før man fikk symptomer. Det gir helt andre forutsetninger for å stoppe det, og det hadde nok paradoksalt nok vært en fordel om dette viruset var mer likt SARS hvis vi skulle hatt en sjanse til å kontrollere det/stoppe det helt.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 09:24)

William_S3

Innlegg: 14162
William_S3
18.04.21 09:36
Bagley-Towns: Bildene av folkeansamlinger i parkene og ved uteserveringer florerer det av, hver eneste gang det åpnes opp, så også denne gang...

Viruset smitter i ganske liten grad utendørs. Likevel så må Nakstad stå og hyle opp sine daglige bekymringer pga dette. 

William_S3

Innlegg: 14162
William_S3
18.04.21 09:39
Bagley-Towns: Her er vi med kjernen på hva som er problemet med mange av dere Korona-fornektere; sakte men sikkert så mister dere all kontakten med realitetene, og går over til virkelighetsfjerne argumenter som mer hører hjemme på UFO-forum og blant konspirasjonsteorier. Nedstengninger blir med letthet sammenliknet med Nazi-regimer, gamle kommunistregimer, Nord-Korea og fascisme.

Sammenligningen er ikke så dum når politiet har fått fullmakt til vilkårlig å stoppe folk og spørre om grunnen til at man ikke er hjemme. Heldigvis ser politiet i Ontario ut til å ha mer fornuft i denne saken enn myndighetene. 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 09:39)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
18.04.21 09:42
basillen: Og, igjen, her ønsker jeg at det defineres tydeligere hva som ligger i begrepet "dårligere effekt."   Menes det her at samtlige av de som har tatt vaksinene risikerer å få et alvorlig sykdomsforløp? Eller innebærer dette bare at det er mulig vi får noen forkjølelsessymptomer?

Det betyr at flere ikke har noen effekt i det hele tatt og at flere har dårligere effekt. Samlet sett i befolkningen vil da effekten være (f.eks) 50% for en mutant mot (f.eks) 90% for en annen.

Så det vil være flere dødsfall og flere innleggelser samlet sett for den mutanten som vaksinene har dårligere effekt mot.

Og dermed flere infeksjoner som varer lenger. Hvilket igjen øker sjansen for flere farlige mutanter.

Men det kan godt hende at 50% er godt nok for å oppnå flokkimmunitet hvis de aller fleste tar vaksinen. Det kommer an på hvor aggressive virusene er og også hvor flaks/uflaks vi har med nye mutanter.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 09:44)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
18.04.21 09:51
basillen: Hvis sistnevnte er tilfelle, så kan sannsynligvis de fleste av oss opparbeide kryssimmunitet gjennom naturlig eksponering. Er forskjellen på den opprinnelige varianten av Covid-19 og den Sør-Afrikanske mutasjonen f.eks. større enn forskjellen mellom SARS og Covid-19

Det kommer an på hva du mener med «forskjell». Et virus kan ha forandret seg mye fra det opprinnelige viruset gjennom mutasjoner uten at responsen på immunforsvaret hos oss mennesker har endret seg noe særlig.

På samme måte kan et virus ha endret seg lite fra det opprinnelige viruset, men det som har endret seg er responsen fra immunforsvaret vårt.

Mutasjoner er 100% tilfeldige. I hvilken retning de går er det ikke mulig å si noe sikkert om. Man kan bare si noe om sannsynligheten for at farlige mutasjoner vil oppstå og da er samlet antall infeksjoner i befolkningen en viktig faktor.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 09:51)

Vahlley

Innlegg: 68399
Vahlley
18.04.21 10:03
Bagley-Towns: Her er vi med kjernen på hva som er problemet med mange av dere Korona-fornektere

Basillen er langt fra å være en koronafornekter. Her bommer du grovt.

William_S3

Innlegg: 14162
William_S3
18.04.21 10:17
Vahlley: Basillen er langt fra å være en koronafornekter. Her bommer du grovt.

Nei basillen er blant de mer seriøse debattantene her inne og underbygger som regel det han kommer med fra anerkjente tidsskrifter (han har jo blitt beskyldt for å komme med ting fra nettets mørkeste avkrok) 

Rexwiller

Innlegg: 12538
Rexwiller
18.04.21 10:22
zetta: Toppidrettsutøvere er faktisk litt utsatt, fordi immunforsvaret er nede like etter hard trening.

Om man bryter ned kroppen med knallhard trening slik kondisjonsutøvere type Johaug ol gjør i perioder, stemmer det nok. Men tviler på at en fotballkeeper på slutten av sesongen trener på denne måten.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 10:23)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
18.04.21 10:22
Amnon: SARS, MERS og SARS-CoV-2 er alle virus i samme familie - men utover det er de ganske forskjellige med veldig forskjellige egenskaper. Man får ikke SARS av det nye coronaviruset selv om man lar det spre seg fritt

Det er det vel ingen som har sagt? Poenget er at alle i denne familien har samme stamfar og er et resultat av en lang rekke levedyktige mutasjoner.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
18.04.21 10:25
Amnon: En vesentlig ting utover dødelighet som skiller SARS fra SARS-CoV-2 er at førstnevnte ikke ga asymptomatiske tilfeller og man var ikke smittsom før man fikk symptomer. Det gir helt andre forutsetninger for å stoppe det, og det hadde nok paradoksalt nok vært en fordel om dette viruset var mer likt SARS hvis vi skulle hatt en sjanse til å kontrollere det/stoppe det helt.

Hadde det vært likt SARS på det punktet (asymptomatiske tilfeller) så hadde ikke covid-19 vært noe problem. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28053
oddvar_kjempebra
18.04.21 10:26
Bagley-Towns: Her er vi med kjernen på hva som er problemet med mange av dere Korona-fornektere; sakte men sikkert så mister dere all kontakten med realitetene

Den eneste som har mistet kontakt med virkeligheten her er deg. Basillen er ikke en koronafirnekter.

mcdermott

Innlegg: 67693
mcdermott
18.04.21 10:40

Man må ikke stenge ned samfunnet fordi man er så redd og engstelig. Vi kan fint slippe opp temmelig mye på tiltakene nå. Så kan folk komme seg ut, ut i friluft

--' Friluft er jo ikke problemet,det blir man jo oppfordret til. Det du sikter til er å møte andre når og hvor du vil. Det er jo der hovedproblemet ditt ligger;tilgangen til det sosiale slik det var før.

Amnon

Innlegg: 20462
Amnon
18.04.21 11:03
oddvar_kjempebra: Det er det vel ingen som har sagt? Poenget er at alle i denne familien har samme stamfar og er et resultat av en lang rekke levedyktige mutasjoner.

Kanskje ikke, det virket som du la opp til det.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 11:04)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg