Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
ermathi

Innlegg: 10484
ermathi
21.04.21 09:18
KingKongHalvor: Uansett, er det ikke snart på tide å droppe dette vanvittige fokuset på tall hver eneste dag? Også oppdatering kl 15 osv. Er ingen andre land som holder på sånn, virker som et evigvarende 10 000-meter løp på skøyter dette. I gamle dager, da man var ekstremt interessert og noterte hver rundetid. 
Det er mye mer matnyttig å se på ukestall og trender, om man skal følge dette nøye. Tall fra dag til dag har et altfor stort innslag av variasjon.

Det blir nok ganske høyt, vil tro at det nasjonale tallet i går var rundt 550-580 gitt hvordan tallet i Oslo var i går (186). 

Ellers er det jo fritt frem hvor mye man vil følge med, men for meg og noen andre har jo to tall om dagen blitt et fast innslag.;) Og man holder seg veldig godt oppdatert på tendensen selv om man selvsagt må se tallene over lengre tid for å trekke konklusjoner. 

Ellers er vel daglige smittetall vanlig i de fleste land, i alle fall i Danmark og Finland som slipper sine tall klokken 14 hver dag (Danmark) og rundt 11.30 i Finland (12.30 norsk tid). Vet ikke akkurat når UK slipper sine tall men de er i alle fall et fast innslag tidlig i alle nyhetssendinger der.;) 

NoDabForYou

Innlegg: 2467
NoDabForYou
21.04.21 09:26
HNilsen: Vi var begge enige om at vi hadde tatt den tvert om muligheten bød seg.

Det er et fritt valg jeg syns dere burde ha, men at fastlegen din gjerne vil ha den friskmelder ikke vaksinen. 

ermathi

Innlegg: 10484
ermathi
21.04.21 09:32
ermathi: Det blir nok ganske høyt, vil tro at det nasjonale tallet i går var rundt 550-580 gitt hvordan tallet i Oslo var i går (186).

Må jo si jeg traff bra her.;) Tallet for i går ble 559. Høyt tall, nedgangen er der men det går utrolig sakte...

HNilsen

Innlegg: 13439
HNilsen
21.04.21 09:44
NoDabForYou: Det er et fritt valg jeg syns dere burde ha, men at fastlegen din gjerne vil ha den friskmelder ikke vaksinen.

Det som er poenget er at absolutt alle legemidler er heftet med bivirkninger. Ingen legemidler kommer uten bivirkninger! Heller ikke Ivermectin, som er medisinen du har gått i bresjen for at er et fullgodt alternativ til vaksinene. 

Som jeg viste deg den gangen vi diskuterte dette - bivirkningene til Ivermectin er forholdsvis heftige de også, dersom du leser pakningsvedlegget. Du stiller altså krav til at vaksinene skal være fri for bivirkninger, men Ivermectin aksepterer du at har bivirkninger. Samtidig karakteriserer du korona som overdrevet og hysteri, men du ser ikke at de samme karakteristikkene kan ramme det overdrevne fokuset på vaksinenes bivirkninger. Du opererer med mange doble standarder her. Det er ganske morsomt å se på.  

(Innlegget ble redigert 21.04.21 09:45)

pfrog567

Innlegg: 21320
pfrog567
21.04.21 09:46
Teddys: Og det med å handle kjapt,og komme seg fort ut igjen, vel det er jo helt uinteressant å gå rundt å titte,når alt er stengt. Må si jeg savner bokhandelen. Skulle hatt ny tlf også. Samt noe utebelysning. Og litt annet. Ja man kan handle på nett,kjøpte sko igår på nett,men er jo greit å se og prøve da.

Jeg savner også å gå i diverse butikker. Det høres så fint ut at "det er bare å bestille over nettet", men det blir ikke det samme. For man vil nå helst prøve klær og sko først som du sier her. Helt tragisk å gå gjennom f.eks. Oslo City, der butikkene er "døde". Slik har det vært lenge :(

Mens ute i distriktene jublet de for "gjenåpning" etter å ha hatt et par uker med en slags nedstenging..

Everenga

Innlegg: 8059
Everenga
21.04.21 09:47
KingKongHalvor: Det er mye mer matnyttig å se på ukestall og trender, om man skal følge dette nøye. Tall fra dag til dag har et altfor stort innslag av variasjo

Tiltredes. Det er helt meningsløst siden tallene ikke oppdateres i sanntid men etterregistreres. Noen tester fra fredager registreres tirsdagen etter osv, så en ukesrapportering hadde hengt mye mer på greip. 

Teodora

Innlegg: 117
Teodora
21.04.21 09:54

Nevrotikere har det neppe lett om dagen.... Noen kan på den ene siden være redd for corona, andre er livredde for vaksiner. Det som er mest farlig for dem er nok alt det mentale stresset de utsetter seg selv for og det som skapte dem: arven og miljøet. 

Sannheten har som alltid 3 sider: din, min og den i midten. Vaksiner kommer til å redde mange mennesker, men langt fra alle har behov for dem og disse vil utsette seg for en mikroskopisk risiko ift bivirkninger. Så er spørsmålet: tar man den sjansen?

Mennesker er spesielle dyr, på den ene siden kan man leve et svært usunt liv med lang historikk med rusmidler, tobakk, lite mosjon, dårlig kosthold, utsvevende sexliv og samtidig hyle over frykten for en vaksine som er nesten som å regne som en influensavaksine (dvs småtteri). For de av oss som har levd så lenge at de husker bivirkningene fra koppevaksinen og ikke minst sykdommen selv så blir det noe lett nevrotisk over hysteriet både over corona og vaksinene. Corona er en piece of cake i forhold, men man vet ikke hvem som kan bli alvorlig syke. Vi lever så skjermede og beskyttede liv at man knapt utsettes for reelle farer ila mange tiår, få er klar over at de kan ha et dårlig immunforsvar. 

De som har levd en mangefull (dvs for skjermet og "millenial-aktig) barndom vil ha et dårligere immunforsvar. Har man sjelden eller aldri tatt vare på seg selv innser man det vel neppe selv og vil som sådan kanskje ta dårlige valg ift vaksinering. Men vi tar dårlige valg hver eneste dag, det er ikke noe nytt. Vaksinene vil aldri bli obligatoriske i Norge (beklager å måtte skuffe konspiskrullene), jeg vil ikke ta vaksinene av den enkle grunn at jeg har et svært robust immunforsvar og er fint lite preget av nevrotiske tendenser, verken vaksiner eller corona skremmer meg. Skulle dødeligheten for corona markant øke (noe jeg anser som usannsynlig) så vil jeg nok endre mening. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 09:55)

LOB

Innlegg: 758
LOB
21.04.21 10:01
BigWhale: En slik type kommunikasjon savner jeg helt i Europa, og jeg var naiv nok til å tro at den ville komme når vaksineringen begynte. Typ 'vi åpner opp så fort alle over 45 er vaksinerte' eller lignende. Men det kan en jo se langt etter.

Er det ikke det danske myndigheter har kommunisert. Åpning når alle over 50 er vaksinert. 

HNilsen

Innlegg: 13439
HNilsen
21.04.21 10:53
Teodora: utsvevende sexliv

Det kan sikkert defineres hva et "utsvevende sexliv" er, men som ved vaksiner og bivirkninger, så er vel risikoen noe overdrevet her også. Fordi man da har vikarierende argumenter for å moralisere litt over hvilke valg andre mennesker tar for seg selv. 

Folkflesk

Innlegg: 30572
Folkflesk
21.04.21 11:17
ermathi: Må jo si jeg traff bra her.;) Tallet for i går ble 559. Høyt tall, nedgangen er der men det går utrolig sakte...

Det er en ganske klar nedgang om man ser på uketallene.

Uke 14: 4952

Uke 15: 3891 

Hvis jeg skal ta en Nakstad og bruke statistikken litt kreativt, så vil vi ha 0 smittete om en måned.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 11:18)

kval

Innlegg: 17366
kval
21.04.21 11:19
ermathi: Fikk dessverre ikke sett Dagsnytt Atten i går om dette. Men det er rart at hans bakgrunn og helt sentrale posisjon i helsebyråkratiet ikke har blitt mer omdiskutert tidligere. Litt ekstra pinlig at han da dropper punktet om sykehusenes kapasitet i rapporten.

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202104/NNFA56042021/avspiller

(Pkt. 7 - kl 50:00)

Jeg har heller ikke sett noen offentlig debatt om uavhengigheten til kommisjonens leder. Jeg tok det riktignok opp her på VGD for et år siden da kommisjonen ble oppnevnt men det fikk vel ingen utbredelse å snakke om.

Jeg har ikke lest hele rapporten men det er klart at sykehusenes kapasitet burde være et viktig punkt fordi det har vært brukt som en av de viktigste begrunnelsene for strenge smitteverntiltak.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 11:27)

HNilsen

Innlegg: 13439
HNilsen
21.04.21 11:24
kval: Jeg har heller ikke sett noen offentlig debatt om uavhengigheten til kommisjonens leder.

Jo da, det var debatt om hans habilitet da kommisjonen ble opprettet. 

(Innlegget ble redigert 21.04.21 11:27)

mrk89

Innlegg: 1389
mrk89
21.04.21 11:26
ingliaskelnd: Grenseovergangene det verste for min del. De må begynne å bruke sunn fornuft her snart, og ikke trekke inn aleneboende mennesker i en utgiftsspiral med påtvungede hotellkarantener og hurtigtester for å kunne besøke kjæresten i nabolandet. Dette handler ikke om tålmodighet lengre for min del, det handler om mental helse! Alle andre land i Europa har mildere tiltak her.

Enig. Her må man snart begynne å mykne opp. Det er overhode ikke en situasjon nå som tilsier at man trenger ødelegge livene til så mange mennesker. Det handler ikke om å åpne for fri turisme, men å gi folk med gode grunner lov til å reise for å møte hverandre. Her har Norge en helt inhuman politikk som nå har vedvart i snart et halvår. Innreiserestriksjonene er forøvrig forlenget til minst 12. mai. 

Syttenhundretallet

Innlegg: 1747
Syttenhundretallet
21.04.21 12:08

Jeg savner å lese intervjuer med folk som har vært innlagt lenge, og på respirator. Hvordan går det med dem nå, har de noen senskader, var de redde, hvor dårlige synes de selv de var?

Må da være veldig interessant å lese om disse menneskene. Jeg har lest intervjuer med enkelte som har vært innlagt, men jeg skulle gjerne hørt fra de som var aller mest syke. Feks, de som lå på respirator i mars/april -20, hva gjør de nå?

Someone

Innlegg: 27728
Someone
21.04.21 12:25
Syttenhundretallet: Jeg savner å lese intervjuer med folk som har vært innlagt lenge, og på respirator. Hvordan går det med dem nå, har de noen senskader, var de redde, hvor dårlige synes de selv de var?

Har jo vært flere aviser som har hatt artikkelserier men masse intervjuer med disse

NoDabForYou

Innlegg: 2467
NoDabForYou
21.04.21 12:26
HNilsen: Det som er poenget er at absolutt alle legemidler er heftet med bivirkninger. Ingen legemidler kommer uten bivirkninger! Heller ikke Ivermectin, som er medisinen du har gått i bresjen for at er et fullgodt alternativ til vaksinene.

Legemidler gis ikke til friske mennesker som ikke trenger det. Vaksiner gis til mennesker som i utgangspunktet er helt friske, derfor er det en selvfølge at det stilles strengere krav til bivirkninger. Hvis du ikke skjønner denne grunnleggende forskjellen er det ingen grunn til videre debatt. 

Når det gjelder Ivermectin så skal jeg innrømme at jeg ikke har lest pakningsvedlegget i detalj, men støttet meg på den utstrakte bruken i flere tiår, uten at det har blitt reist bekymringer rundt bivirkninger. At Merck nå plutselig er bekymret for bivirkninger samtidig som de får store pengeoverføringer fra staten for å utvikle medikamenter mot covid lukter interessekonflikt lang vei. 

Ivermectin har fått en nobelpris og Ivermectin står på WHOs lukrative liste av avgjørende legemidler verden har tilgjengelig. Derfor er jeg trygg på at bivirkningene er innafor. Hvis det skulle vise at Ivermectin skaper alvorlige bivirkninger som tidligere ikke er offentliggjort så stiller det Merck og WHO i et enda dårligere lys. Da har de brukt fattige land som dumpingplass for et farlig legemiddel for berike seg selv.

Someone

Innlegg: 27728
Someone
21.04.21 12:27
ermathi: Må jo si jeg traff bra her.;) Tallet for i går ble 559. Høyt tall, nedgangen er der men det går utrolig sakte...

Men tirsdager virker være den dagen i uken flest eller nest flest blir registrert. Og forrige tirsdag var det 739, og tirsdagen før det 900

 

Nå skal man uansett ta enkeltdager med en styr klype salt, men det gir en slags indikasjon

William_S3

Innlegg: 13473
William_S3
21.04.21 12:36
KingKongHalvor: Uansett, er det ikke snart på tide å droppe dette vanvittige fokuset på tall hver eneste dag? Også oppdatering kl 15 osv. Er ingen andre land som holder på sånn, virker som et evigvarende 10 000-meter løp på skøyter dette. I gamle dager, da man var ekstremt interessert og noterte hver rundetid. 
Det er mye mer matnyttig å se på ukestall og trender, om man skal følge dette nøye. Tall fra dag til dag har et altfor stort innslag av variasjon.

Jada ikke uenig egentlig, men synes nå det er litt spennende jeg da. 

ballee

Innlegg: 505
ballee
21.04.21 12:36
Syttenhundretallet: Jeg savner å lese intervjuer med folk som har vært innlagt lenge, og på respirator. Hvordan går det med dem nå, har de noen senskader, var de redde, hvor dårlige synes de selv de var? Må da være veldig interessant å lese om disse menneskene. Jeg har lest intervjuer med enkelte som har vært innlagt, men jeg skulle gjerne hørt fra de som var aller mest syke. Feks, de som lå på respirator i mars/april -20, hva gjør de nå?

Nei ikke interessant i det hele tatt. Dette er mest utgamle folk som ofte har, eller føler at de har, en eller annen form for sykdom eller smerte minst en gang i uken uavhengig av om de har virus eller ikke. Får de virus kan de skylde på dette når de vanlige syke og smerte-historiene kommer.        Er sikkert også mange tidligere storrøykere som ligger innlagt med elendig pust. Når lungekapasiteten var dårlig fra før så vil den forverres med korona. Den tida disse var unge var det jo status å røyke mest mulig. Det var den som ikke røyket som ble hånet, og storrøykerne var den tids playboyer og storheter Straffen for dette er elendige lunger på sine eldre dager desverre

kval

Innlegg: 17366
kval
21.04.21 13:01
ballee: Nei ikke interessant i det hele tatt. Dette er mest utgamle folk som ofte har, eller føler at de har, en eller annen form for sykdom eller smerte minst en gang i uken uavhengig av om de har virus eller ikke. Får de virus kan de skylde på dette når de vanlige syke og smerte-historiene kommer.        Er sikkert også mange tidligere storrøykere som ligger innlagt med elendig pust. Når lungekapasiteten var dårlig fra før så vil den forverres med korona. Den tida disse var unge var det jo status å røyke mest mulig. Det var den som ikke røyket som ble hånet, og storrøykerne var den tids playboyer og storheter Straffen for dette er elendige lunger på sine eldre dager desverre

Du og du! Her rant forakten og uvitenheten nedover veggene. For et oppgulp.

DrSchwei

Innlegg: 53659
DrSchwei
21.04.21 13:06

Blir ikke så optimistisk når direktoratet antyder 10.000 døde ved gjenåpning, mener å se at det var justert ned til 5.000 - altså at man kutter alle tiltak og åpner helt opp..... 

.. og nå kommer det en sak fra Sarpsborg der et ektepar i 70-årene døde flere uker etter at at de var vaksinert.

Ser vel fort ut at det meste man kan se for seg i år et å få spise ute på restaurant og drikke en øl i sola til midnatt.

Pogba6

Innlegg: 11562
Pogba6
21.04.21 13:11
DrSchwei: og nå kommer det en sak fra Sarpsborg der et ektepar i 70-årene døde flere uker etter at at de var vaksinert.

Ja, helt vil at ikke døden er eliminert vekk.

DrSchwei

Innlegg: 53659
DrSchwei
21.04.21 13:16
Pogba6: Ja, helt vil at ikke døden er eliminert vekk.

Døde av korona, vel og merke..... Selvsagt er man aldri 110 prosent trygg, men blir det plutselig en hel del mennesker som er vaksinert som blir alvorlig syke og dør, så er vel ikke det helt hva folk hadde tenkt seg. Men det står jo også i direktoratets rapport - at man må forvente at også noen av de vaksinerte kan bli alvorlig syke. Tror nok at det er litt underkommunisert hvor lenge tiltakene vil måtte vare...

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27099
oddvar_kjempebra
21.04.21 13:18
DrSchwei: .. og nå kommer det en sak fra Sarpsborg der et ektepar i 70-årene døde flere uker etter at at de var vaksinert.

Er det noen som har påstått at vaksinen er 100% sikker? At alle blir immune når de tar den?

Nei. Eldre mennesker reagerer generelt noe dårligere på vaksine enn yngre. Og når man vet at ikke alle blir immune er det heller ikke rart at det også etter vaksine vil være eldre som blir syke (og dør).

Spesielt når smitterykket er høyt. Og smittetrykket er jo høyt fordi man ikke har vaksinert mange nok ennå.

Når flere er vaksinert blir det færre smittede og sannsynligheten for at de som ikke er immune blir smittet synker.

Man må se på nedgangen i antall syke blant de vaksinerte og den nedgangen er stor i alle land som har kommet i gang med vaksineringen.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 13:24)

Solvgutt1

Innlegg: 23806
Solvgutt1
21.04.21 13:19
DrSchwei: .. og nå kommer det en sak fra Sarpsborg der et ektepar i 70-årene døde flere uker etter at at de var vaksinert.

De hadde vel bare fått en dose, og det står ikke hva "flere uker" innebærer?

Solvgutt1

Innlegg: 23806
Solvgutt1
21.04.21 13:21
DrSchwei: Blir ikke så optimistisk når direktoratet antyder 10.000 døde ved gjenåpning, mener å se at det var justert ned til 5.000 - altså at man kutter alle tiltak og åpner helt opp.....

Begge disse estimatene er høyst urealistiske. Særlig 10.000 var basert på en modellering fra FHI der vaksinene ga null beskyttelse mot både smittespredning og alvorlig sykdom. Var nok noen i Hdir som ble litt revet med, selv om de aldri vil innrømme det.

Også 5000 døde er basert på rimelig pessimistiske anslag i vaksinenes effektivitet mot smittespredning.

KongOlav2

Innlegg: 45083
KongOlav2
21.04.21 13:24
Solvgutt1: Begge disse estimatene er høyst urealistiske. Særlig 10.000 var basert på en modellering fra FHI der vaksinene ga null beskyttelse mot både smittespredning og alvorlig sykdom. Var nok noen i Hdir som ble litt revet med, selv om de aldri vil innrømme det.

Skjønner ikke måten de arbeider på. En naturlig måte å simulere slikt på ville vært f.eks å simulere ulike scenarier for prosentvis effektivitet av vaksinen og prosentvis andel av befolkningen vaksinert. Og på bakgrunn av dette satt opp en matrise med resultater som disse beregningene ville gitt. 

William_S3

Innlegg: 13473
William_S3
21.04.21 13:25
oddvar_kjempebra: Nei. Eldre mennesker reagerer generelt noe dårligere på vaksine enn yngre. Og når man vet at ikke alle blir immune er det heller ikke rart at det også etter vaksine vil være eldre som blir syke (og dør).

Dette stemmer og er noe som står i helt grunnleggende litteratur rundt geriatri. Eldre har rett og slett dårligere immunrespons. 

Solvgutt1

Innlegg: 23806
Solvgutt1
21.04.21 13:26
KongOlav2: Skjønner ikke måten de arbeider på. En naturlig måte å simulere slikt på ville vært f.eks å simulere ulike scenarier for prosentvis effektivitet av vaksinen og prosentvis andel av befolkningen vaksinert. Og på bakgrunn av dette satt opp en matrise med resultater som disse beregningene ville gitt.

Det gjorde de. FHI hadde tre scenarioer med ulik vaksinasjonseffektivitet og "10.000" døde var fra scenarioet med null effekt på smittespredning og tilnærmet null effekt på alvorlig sykdom, samt ingen tiltak fra juli. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg