Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:34
basillen: Nå som katten er ute av sekken har jo til og med Kina innrømmet at vaksinen ikke er særlig god (Kilde). Det vil imidlertid ikke forbause meg om Kina har visst om dette ganske lenge. Men selvsagt har landet ventet med å innrømme dette til det tidspunktet hvor man ikke kan skjule det lengre. Tross alt har man her hatt muligheten til å tjene ganske mange penger ved å selge vaksinen til diverse land, så hvorfor innrømme at vaksinen er dårlig før man må?

Dette er jo Kina i et nøtteskall.

arkles

Innlegg: 9774
arkles
06.05.21 13:34
ingliaskelnd: Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det er strengere enn i fjor? Er det pga. den engelske mutanten som tvilsomt er den dødsmutanten som det ble hevdet å være? Riktignok mer smittsomt? Men mer dødelig? Neppe. Og alle de unge sykehusinnlagte de snakker om rundt omkring i verden nå, har somregel det fellestrekket at de er veldig overvektige.

Jeg fulgte ganske godt med på nord-irland konflikten i mine yngre dager.. Pratet med litt folk som hadde god kunnskap.. "Det er en industri" sa et par av de.. Mange som lever godt av konflikt på begge sider - og folk har noe å leve for.. Bareiere, konsertarrangører, fotballindustrien fyrte opp på begge sider for å tjene penger..

Vi nærmer oss det stadiet nå; mange som lever godt og trives i hysteriet dessverre og fortsetter å hausse dette opp unødvendig.

BigWhale

Innlegg: 356
BigWhale
06.05.21 13:35
KongOlav2: Det er latterlig at det nå ikke blir åpnet mer. Trinn 2 burde kommet neste uke, trinn 3 i starten av juni og trinn 4 ved inngangen til juli om det ikke kommer noen stygge tilbakeslag i mellomtiden. Vedder på at det kommer til å gå mye saktere.

Til sammenligning så åpner nå gym, restauranter og svømmehaller her på Malta i løpet av Mai måned. De har til og med fjernet påbud om maske på stranda - sikkert i et håp om å lokke flere turister. Men uansett godt å se at regjeringen og helsemyndighetene tar tak nå som smittetallene har vært lave over lang tid.

For øyeblikket er det kun 23 stk på sykehus pga. Covid, og i dag var det kun 9 nye smittetilfeller - det laveste på ett år ca. Så med slike lave tall gir det jo ingen mening å tviholde på restriksjoner.

(Innlegget ble redigert 06.05.21 13:35)

William_S3

Innlegg: 14132
William_S3
06.05.21 13:36
BigWhale: Til sammenligning så åpner nå gym, restauranter og svømmehaller her på Malta i løpet av Mai måned. De har til og med fjernet påbud om maske på stranda - sikkert i et håp om å lokke flere turister. Men uansett godt å se at regjeringen og helsemyndighetene tar tak nå som smittetallene har vært lave over lang tid. For øyeblikket er det kun 23 stk på sykehus pga. Covid, og i dag var det kun 9 nye smittetilfeller - det laveste på ett år ca.

Det er vel stort sett bare i Norge man har denne VG telleren som man blir vist opp i trynet når man taster inn VG.no. Er ikke rart folk blir vettskremte 

Teddys

Innlegg: 1138
Teddys
06.05.21 13:36

Deila

Normalt til høsten,typ september

Får håpe du får rett

Det å holde seg hjemme når man er syk og vaske hender blir ikke et tiltak

Nordmenn er vel verdensmester i å holde seg hjemme når man er syk,intet problem

Og vaske hendene oftere, er blitt en vane

Det sies at hvis man gjør noe jevnlig lenger enn 3 måneder,blir det en vane

F.eks mosjonere,leve sunnere, trene, og også motsatt,drikker mer, bruker bilen i stedet for å gå,osv.

Men tror det blir mer tiltak enn som så. 

Men ikke misforstå, det jeg mener er at disse to tingene nå er blitt en selvfølge,for de fleste. Får vi håpe.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:38
Solvgutt1: Interessant å se hva regjeringen sa da de lanserte gjenåpningsplanen sin. "– For hvert trinn i gjenåpningen, må vi følge situasjonen nøye. Hvis antall smittede og antall syke ikke går opp, kan vi gå videre til neste trinn etter tre uker. Hvis antall smittede og syke øker, må vi vente eller stramme inn igjen. Med andre ord er det data og ikke datoer som vil styre, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H)." Det er nå tre uke siden første trinn ble iverksatt. Antallet innlagte har gått ned med 60%. Antall smittede forrige uke var 25% lavere enn smittetallene den ukene tiltakene ble innført. I følge Høie skulle man gå videre til neste trinn denne uken, men dette har man utsatt i tre uker til. (Solberg sa vel slutten av mai?) fordi smittetallene fortsatt er for høye. Merk at dette ikke var nevnt som en forutsetning for tre uker siden. De lyver så det renne av dem. Samtidig så innfører de vaksinesertifikat som sannsynligvis vil erstatte de generelle gjenåpningene. Altså at man i stor grad vil gjenåpne for vaksinerte, på bekostning av ikke-vaksinerte.

Legg merke til hva de sa:

– For hvert trinn i gjenåpningen, må vi følge situasjonen nøye. Hvis antall smittede og antall syke ikke går opp, kan vi gå videre til neste trinn etter tre uker. 

Han sa altså ikke vil vi gå videre. Så han har ordene sine i behold. Og det er slik politikere prater. De sier noe som tilsynelatende virker udiskutabelt, men som ikke er det.

Og mange kjøper det fordi de ennå ikke har skjønt hvordan politikk fungerer.

HNilsen

Innlegg: 13775
HNilsen
06.05.21 13:41
oddvar_kjempebra: Og mange kjøper det fordi de ennå ikke har skjønt hvordan politikk fungerer.

Tiltak handler ikke om politikk. Tiltak handler bare om smittevern iverksatt av eksperter. Det er da noe alle vet. 

scav0r

Innlegg: 1652
scav0r
06.05.21 13:42

Det er jo litt av en belønning vi får ved å holde smittetallene lave, mens vi dropper AZ og mest sannylig J&J, vil nesten alle europeiske land ha vaksinert den voksne befolknig i Juli.

Mens vi her oppe må vente med fullvaksinering til September, samtidig som vi har ett overhysteri uten like. Til og med danskene, som er like forsiktig som oss med vaksinene akksepterer høyere smitte nå

Ikke har jeg tro at vi får ta J&J frivillig heller,s som ville slakket tauet som er rundt halsen litt

(Innlegget ble redigert 06.05.21 13:44)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:43
HNilsen: Tiltak handler ikke om politikk. Tiltak handler bare om smittevern iverksatt av eksperter. Det er da noe alle vet.

De som "vet" det har ikke fulgt med. Politikk er å velge. Og er det noe politikerne nå har så er det valg mellom mange forskjellige tiltak.

KongOlav2

Innlegg: 45589
KongOlav2
06.05.21 13:44
scav0r: Ikke har jeg tro at vi får ta J&J frivillig heller for å slakke tauet som er rundt halsen litt

Selvfølgelig ikke. HD og Høie skal jo behandle oss alle som barn, vurdere risikoen og ta valgene på alles vegne!

BigWhale

Innlegg: 356
BigWhale
06.05.21 13:46
William_S3: Det er vel stort sett bare i Norge man har denne VG telleren som man blir vist opp i trynet når man taster inn VG.no. Er ikke rart folk blir vettskremte

Yep. Det er en teller her også en kan studere hver dag, men den oppdateres kun én gang om dagen. Og antall innlagte kun en gang i uken.

Dekningen er mye mer nøytral her - ekstremt sjelden/aldri at helsemyndighetene går ut og synser om ting, eller er i media daglig.

arkles

Innlegg: 9774
arkles
06.05.21 13:47
oddvar_kjempebra: Legg merke til hva de sa: – For hvert trinn i gjenåpningen, må vi følge situasjonen nøye. Hvis antall smittede og antall syke ikke går opp, kan vi gå videre til neste trinn etter tre uker.

Det ble også sagt vedlagte : Smittesituasjonen bestemmer fremdriften... Og den er betraktelig bedre nå.. John Chr Elden kunne sikkert kverulert i retten, men dette er fryktelig dårlig ledelse og kommunikasjon.. 

 

""For å ha kontroll vil det være behov for å se resultater av hvert trinn, før man kan gå videre til neste. Det er smittesituasjonen som bestemmer fremdriften. For å ha nok data til å bestemme dato, må det gå om lag tre uker mellom hvert trinn."

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
06.05.21 13:47
scav0r: Det er jo litt av en belønning vi får ved å holde smittetallene lave, mens vi dropper AZ og mest sannylig J&J, vil nesten alle europeiske land ha vaksinert den voksne befolknig i Juli.

Jeg er faktisk enig i beslutningen rundt AZ og J&J. Ikke fordi det er noe spesielt avskrekkende ved bivirkningene som har kommet fram men mrna vaksinene har såpass mye bedre resultater enn vektorvaksinene at det er like greit å kjøpe premium produktet når det nå viser seg at de kan produsere mer enn først antatt. 

Det betyr ikke at man ikke kan få igang gjenåpningen i en langt raskere fart. Etterhvert som Europa åpnes mer og fortere vil skillet mot oss bli mer og mer åpenbart og da snur opinionen fort. Jeg tror det fort kan bli en gallopp gjennom de to siste gjenåpningsstadiene ettersom det tross alt kun er stemmer i September som avgjør tiltakene. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:49
KongOlav2: Selvfølgelig ikke. HD og Høie skal jo behandle oss alle som barn, vurdere risikoen og ta valgene på alles vegne!

Som er det samfunnet flertallet vil ha. Demokrati kalles det.

Jeg er selv helt i mot det, men det må jeg bare akseptere siden flertallet har bestemt det har jeg fått høre i alle år.

(Innlegget ble redigert 06.05.21 13:51)

KongOlav2

Innlegg: 45589
KongOlav2
06.05.21 13:50
oddvar_kjempebra: Som er det samfunnet flertallet vil ha. Demokrati kalles det. Jeg er selv helt i mot det, men det må jeg bare aksptere siden flertallet har bestemt det har jeg fått høre i alle år.

Akkurat slikt kalles jo flertallsdiktatur........

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:51
Everenga: Det betyr ikke at man ikke kan få igang gjenåpningen i en langt raskere fart. Etterhvert som Europa åpnes mer og fortere vil skillet mot oss bli mer og mer åpenbart og da snur opinionen fort.

Det har jeg også en mistanke om. Når nordmenn får se nesten fulle tribuner i fotball-EM tipper jeg vi får et vendepunkt.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 28011
oddvar_kjempebra
06.05.21 13:51
KongOlav2: Akkurat slikt kalles jo flertallsdiktatur........

Nettopp.

arkles

Innlegg: 9774
arkles
06.05.21 13:58
Everenga: Det betyr ikke at man ikke kan få igang gjenåpningen i en langt raskere fart. Etterhvert som Europa åpnes mer og fortere vil skillet mot oss bli mer og mer åpenbart og da snur opinionen fort. Jeg tror det fort kan bli en gallopp gjennom de to siste gjenåpningsstadiene ettersom det tross alt kun er stemmer i September som avgjør tiltakene.

Godt poeng !

Ser at VG kjører "norske Anja (20) i Italia nå - her er det fantastisk"..

Kommer flere slike og da er jeg spent på om våre norske populister står imot trykket.. 

HNilsen

Innlegg: 13775
HNilsen
06.05.21 14:01
arkles: Kommer flere slike og da er jeg spent på om våre norske populister står imot trykket.

Det er vel første og eneste gang vi roper etter populistene: Sylvi? Trygve?

(Innlegget ble redigert 06.05.21 14:01)

Columbus_3

Innlegg: 15281
Columbus_3
06.05.21 14:07
HNilsen: Tiltak handler ikke om politikk. Tiltak handler bare om smittevern iverksatt av eksperter. Det er da noe alle vet.

Det er slik det er.
Likevel leser vi stadig vekk om folk som kaller politikerne det ene og det andre på grunn av tiltak.
Verden er ikke enkel skjønner vi.

maxus4

Innlegg: 6871
maxus4
06.05.21 14:09
BigWhale: De har til og med fjernet påbud om maske på stranda

Et totalt meningsløst påbud i utgangspunktet

maxus4

Innlegg: 6871
maxus4
06.05.21 14:11
oddvar_kjempebra: Som er det samfunnet flertallet vil ha. Demokrati kalles det.

Det får meg til å tenke på sitatet "Demokrati er 2 ulver og en sau som stemmer over hva de skal ha til middag"

Champis

Innlegg: 5010
Champis
06.05.21 14:15
Deila: Det som er igjen er å holde seg hjemme når man er syk og vaske hendene. Og jo, det blir helt normalt til høsten, typ september når alle er fullvaksinert. Som er innen første uken i september. Det er også det som kommuniseres. Kanskje noe innreiserestriksjoner, men det er det.

Vi får se....

Håpet mitt er at alle andre rundt oss har åpnet så mye at det blir politisk press på å gjøre det samme her.

Everenga

Innlegg: 8439
Everenga
06.05.21 14:16
maxus4: Det får meg til å tenke på sitatet "Demokrati er 2 ulver og en sau som stemmer over hva de skal ha til middag"

Churchill?

BigWhale

Innlegg: 356
BigWhale
06.05.21 14:16
maxus4: Et totalt meningsløst påbud i utgangspunktet

Selvsagt. Er ennå påbudt utendørs dog, så en må nok leve med dritten en stund til. Men når en ligger på stranda så forsvinner jo viruset, det er da velkjent for alle.

Handler selvsagt ikke om smittevern, men symbolpolitikk - og som jeg skrev ovenfor, for å tiltrekke seg turister.

(Innlegget ble redigert 06.05.21 14:21)

scav0r

Innlegg: 1652
scav0r
06.05.21 14:18
Everenga: Det betyr ikke at man ikke kan få igang gjenåpningen i en langt raskere fart. Etterhvert som Europa åpnes mer og fortere vil skillet mot oss bli mer og mer åpenbart og da snur opinionen fort. Jeg tror det fort kan bli en gallopp gjennom de to siste gjenåpningsstadiene ettersom det tross alt kun er stemmer i September som avgjør tiltakene.

(Innlegget ble redigert 06.05.21 14:18)

maxus4

Innlegg: 6871
maxus4
06.05.21 14:21
Everenga: Churchill

Benjamin Franklin

Champis

Innlegg: 5010
Champis
06.05.21 14:23
HNilsen: Journalistenes handlingsrom er også betydelig innskrenket. Det er blitt umulig å lage en artikkel med kritikk mot tiltak uten at man samtidig kobler til kritikken til konspirasjonsmiljøene. Skal en lage et debattprogram med kritisk vinkling, så blir alternativmiljøene satt opp mot helsemyndighetene. De moderate motstemmene slipper ikke til. Det ytterliggående har blitt det nye moderate. Det radikale har blitt det nye sentrum. Det ekstreme har blitt det nye nøytrale. Alt er snudd opp-ned, og denne forvandlingen har skjedd i rekordfart. Før pandemien ble munnbindbruk ansett for å være noe sært og fremmedartet som man forbandt med særdeles folkerike land i Asia. Land svært ulike oss her i Norge. Mange tenkte nok at det var naturlig at man trengte en særlig beskyttelse mot smitte i land der det bor millioner, for ikke å si milliarder, tett i tett, men utenkelig at dette skulle være et tiltak det var behov for her. Tvangstiltak av typen portforbud eller påbud om hvor mange som kunne besøke ens private hjem var noe man forbandt med diktaturstater. Typisk ville en tenke på Kina når slike tiltak ble omtalt. Land vi på ingen måte ønsket å sammenligne oss med. Tvangstiltak vi så på med skrekkblandet fascinasjon. Nå er slike tiltak plutselig, over natten, blitt aktuelt her i Norge. Et utkantsland, der folkestyre, demokrati og likeverd fram til nå har vært pilarene i samfunnet. De som er imot disse tiltakene, har nærmest blitt en pariakaste og sammenlignes med de mest sære og marginaliserte miljøene i landet. Dette kommer f.eks. til uttrykk i en kommentar i landets største avis, VG, etter det famøse Debatten. Her sammenligner kommentatoren Charter-Svein med Terje Tvedt. Fordi Terje Tvedt har skrevet kritiske kronikker om tiltakene. Terje Tvedt, tidligere en av landet mest anerkjente intellektuelle blir nå satt i bås med alternativmiljøene. Standpunkter som tidligere var moderate, sentrumsorienterte og nøytrale, blir nå ansett for å være ytterliggående, radikale og ekstreme. Det er ikke rart at journalistene har berøringsangst, men det paradoksale er at det er mediene selv om har vært med å bidra til at dette har skjedd.

Her påpeker du noe veldig viktig og nøyaktig sånn jeg ser det også! Og jeg synes det er en skremmende utvikling.

xavi-maestro

Innlegg: 7859
xavi-maestro
06.05.21 14:23

Mistenkelig dette koronapasset.

Det har blitt etablert at dem som tar vaksinen får god beskyttelse.

Hvorfor skal vaksinepasset da eksistere? Hvorfor skal en frisk og rask 21 åring måtte vaksinere seg?

ermathi

Innlegg: 10551
ermathi
06.05.21 14:25

Andel positive tester i Sverige siste uke er 11 %. Det er mye. 336 000 tester utført. 

Koronaviruset, Sverige | Svenske myndigheter orienterer om koronasituasjonen: passert én million smittede (nettavisen.no)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg