Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
pfrog567

Innlegg: 21653
pfrog567
07.05.21 21:19
maxus4: I morgen er det 8.mai. Frigjøringsdagen.  Jeg har alltid flagget men i morgen vurderer jeg å la være.   Hvilken frihet har vi egentlig?    Det samme gjelder 17.mai i kommuner med ekstra strenge lokale tiltak .   Folk burde protestere med nakne flaggstenger.

Kunne aldri falle meg inn å la være å flagge på 17.mai. Jeg er like glad i landet vårt og mine landsmenn uansett om det er pandemi eller ei. 

KingKongHalvor

Innlegg: 56751
KingKongHalvor
07.05.21 21:21

Man, blir dere aldri slitne?

scav0r

Innlegg: 1591
scav0r
07.05.21 21:24
Solvgutt1: FHI har hatt en mer optimistisk innstilling enn regjeringen og Hdir hele veien. Vis meg at Erna eller Nakstad snakker om å fjerne alle tiltak innen september, så snakker vi.

Vi har jo alt en smittevernsveileder for valget


Noen interressante utdrag

Kommunene må tilrettelegge lokalene sine på en slik måte at velgerne kan gå inn i lokalet, stemme og gå ut igjen fra lokalet uten å måtte være nærmere andre personer enn minimum 1 meter. Tiden velgeren bruker inne i valglokalet bør være mindre enn 15 minutter. 

 

Det er viktig at køen til valglokalet organiseres på en god måte, og at køen så langt som mulig er utendørs. Kommunen må sikre at alle velgere som står i kø kan holde nødvendig avstand til andre velgere. Ettersom det kan tenkes at en velger må stå i kø over noe tid, vil kravene til avstand i køen være ekstra viktig for å redusere risikoen for å bli smittet.

 

Velgere i karantene Velgere som er i karantene skal ikke stemme ved et ordinært valglokale. En person som blir pålagt karantene, er i utgangspunktet frisk, men har vært i en situasjon der hun eller han kan ha blitt smittet og har derfor større risiko for å være smitteførende. Av den grunn er det egne regler for personer i karantene.

pfrog567

Innlegg: 21653
pfrog567
07.05.21 21:27
Folkflesk: Og de får ikke nok av ham. Synes det hele etterhvert har tatt form av en usunn symbiose og ble overhodet ikke overrasket at det hele munnet ut i boka "Kode rød - krig, håp og kjærlighet i pandemiens tid" med et svært bilde av Nakstad på bokomslaget.

Nå ble utgivelsen av boka utsatt til høsten pga den tredje bølgen. Så hvis det blir noen ti-talls smittede til høsten, blir nok boka utsatt igjen.. til jul.. :)

MacanT

Innlegg: 15879
MacanT
07.05.21 21:27
Deila: Flott skal ta meg noen øl selv. Med all respekt å melde synes jeg det er viktigere at flest mulig får første dose slik at vi får knekt denne pandemien. Jeg støtter at intervallene har blitt forlenget.  Gratulerer med time for vaksinering da :) Selv må jeg nok vente til juli med første dose. Er langt bak i køen.

Det skal nok gå greit, får vel heller vente med europaturen til en gang i august. Regner med at jeg i det minste kan kjøre en tur til Sverige i juni/juli og besøke søstera og andre slektninger, dem har jeg ikke sett på 2 år nå.

VivaLV

Innlegg: 38528
VivaLV
07.05.21 21:29

Selv om folk her på forumet "ler av meg" mener jeg fremdeles det er ett slags vippepunkt nå.

Til uken er det id, langhelg og snart 17. mai feiring.

Hvis man går helt tilbake til 16. april så har tallene i virkedagene vært tett opptil 500.

basillen

Innlegg: 5426
basillen
07.05.21 21:36
scav0r: Noen interressante utdrag Kommunene må tilrettelegge lokalene sine på en slik måte at velgerne kan gå inn i lokalet, stemme og gå ut igjen fra lokalet uten å måtte være nærmere andre personer enn minimum 1 meter. Tiden velgeren bruker inne i valglokalet bør være mindre enn 15 minutter.    Det er viktig at køen til valglokalet organiseres på en god måte, og at køen så langt som mulig er utendørs. Kommunen må sikre at alle velgere som står i kø kan holde nødvendig avstand til andre velgere. Ettersom det kan tenkes at en velger må stå i kø over noe tid, vil kravene til avstand i køen være ekstra viktig for å redusere risikoen for å bli smittet.   Velgere i karantene Velgere som er i karantene skal ikke stemme ved et ordinært valglokale. En person som blir pålagt karantene, er i utgangspunktet frisk, men har vært i en situasjon der hun eller han kan ha blitt smittet og har derfor større risiko for å være smitteførende. Av den grunn er det egne regler for personer i karantene.

Når ble dette publisert? Før eller etter man visste at vi innen valget kommer til å kunne tilby alle voksne vaksine?

Hvis sistnevnte så legges det altså opp til at man fremdeles skal bedrive sosial distansering og karantenestyr etter at hele den voksne befolkningen har fått tilbud om vaksine. Komplett galskap. Særlig med tanke på at det kun er de over 18 som tross alt skal stemme.

Håper får være at andre land etter hvert åpner opp slik at presset på Norges regjering blir større. Det er mye som tyder på at Storbritannia kan komme til å droppe regler for sosial distansering allerede fra 21. juni av. Hvis dette blir en realitet blir det temmelig idiotisk å forvente at vi fremdeles skal holde på med dette langt utover sensommeren og høsten.

MacanT

Innlegg: 15879
MacanT
07.05.21 21:37
gugler: Alt det du foretar deg blir allerede nå bokført gjennom din bruk av apps , bankkort og internet bevegelser. Nå blir bokføringen bare enda større og din bevegelsesfrihet er mer begrenset selv om du skulle føle den ikke er det etter en tur til new york eller syden med vaksinepass.

Kommer ikke å koste meg en eneste kalori og vise frem vaksinesertifikatet i tillegg til pass eller nasjonalt ID kort.

scav0r

Innlegg: 1591
scav0r
07.05.21 21:41
basillen: Når ble dette publisert? Før eller etter man visste at vi innen valget kommer til å kunne tilby alle voksne vaksine? Hvis sistnevnte så legges det altså opp til at man fremdeles skal bedrive sosial distansering og karantenestyr etter at hele den voksne befolkningen har fått tilbud om vaksine. Komplett galskap. Særlig med tanke på at det kun er de over 18 som tross alt skal stemme. Håper får være at andre land etter hvert åpner opp slik at presset på Norges regjering blir større. Det er mye som tyder på at Storbritannia kan komme til å droppe regler for sosial distansering allerede fra 21. juni av. Hvis dette blir en realitet blir det temmelig idiotisk å forvente at vi fremdeles skal holde på med dette langt utover sensommeren og høsten

Februar 2021 står det - på det tidspunktet var vi vel enda mer optimistke mtp vaksinering også

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/smittevernveileder-for-valggjennomforing-under-covid-19-utbruddet/id2835380/

 

Her er også en relatert "artikkel" for 2-3 uker siden

Regler for gjennomføring av Valget 2021

Velgere som er i isolasjon grunnet covid-19, skal stemme hjemmefra. Perioden for ambulerende stemming utvides slik at velgere i isolasjon som stemmer i egen kommune, kan søke om dette frem til klokken 10.00 på valgdagen.

Velgere som er i karantene grunnet covid-19, skal ikke stemme i ordinære valglokaler. Valgstyret i kommunen skal opprette egne steder der velgere i karantene kan stemme. Det kan være i egne lokaler, utenfor de ordinære stemmelokalene eller ved mobile stemmemottak. Hvis det ikke er mulig å komme seg til et slikt sted, kan velgere i karantene søke om å få stemme hjemmefra.


Ser ut som vi skal holde på med dette en stund ja

(Innlegget ble redigert 07.05.21 21:45)

basillen

Innlegg: 5426
basillen
07.05.21 21:50
scav0r: Februar 2021 står det - på det tidspunktet var vi vel enda mer optimistke mtp vaksinering også https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/smittevernveileder-for-valggjennomforing-under-covid-19-utbruddet/id2835380/

I så fall er dette urovekkende i henhold til håpet om at vi skal ha noe som ligner på en normal tilværelse til høsten.

Dersom man kjører såpass sinnssyke smittevernregler for valglokaler, hva vil da være tillatt for konsertarenaer, nattklubber, idrettsarrangement, restauranter, barer, konferansehoteller, badeland, lekeland, julebordarrangører, etc.?

At man faktisk seriøst skriver et 8 (!) siders langt dokument for smittevernregler myntet utelukkende på valglokaler når man faktisk vet at den voksne befolkningen på dette tidspunktet vil være vaksinert er helt hinsides absurd.

 

(Innlegget ble redigert 07.05.21 21:51)

basillen

Innlegg: 5426
basillen
07.05.21 21:53
scav0r: Ser ut som vi skal holde på med dette en stund ja

Når den voksne befolkningen er vaksinert er det overhodet ingen grunn til å holde på med massetesting og karantene lengre. Den smitten som da eventuelt måtte oppstå vil etter all sannsynlighet gjøre minimalt med skade grunnet vaksineimmuniteten til befolkningen. Vi snakker om mindre skade enn en vanlig influensasesong.

Likevel skal det altså innføres et vaksinepass som skal vare helt frem til sommeren 2022, Raja snakker om halvfulle stadioner ut hele året, og nå må vi altså alle belage oss på masse karantenestyr til høsten også. Selv når vi altså er vaksinerte.

Det er til å spy av. Får håpe fornuftige stemmer som Preben Aavitsland sin får gjennomslag etter hvert.

(Innlegget ble redigert 07.05.21 21:55)

scav0r

Innlegg: 1591
scav0r
07.05.21 22:00
basillen: Når den voksne befolkningen er vaksinert er det overhodet ingen grunn til å holde på med massetesting og karantene lengre. Den smitten som da eventuelt måtte oppstå vil etter all sannsynlighet gjøre minimalt med skade grunnet vaksineimmuniteten til befolkningen. Vi snakker om mindre skade enn en vanlig influensasesong. Likevel skal det altså innføres et vaksinepass som skal vare helt frem til sommeren 2022, Raja snakker om halvfulle stadioner ut hele året, og nå må vi altså alle belage oss på masse karantenestyr til høsten også. Selv når vi altså er vaksinerte. Det er til å spy av. Får håpe fornuftige stemmer som Preben Aavitsland sin får gjennomslag etter hvert.

Jeg er som Nakstad sier, bekymret.

Det  at regjeringen ikke engang har fått spørsmålet om hva som skjer etter trinn 4  og når trinn 4 oppheves er tankevekkende.

Media tilsynelatende jublet over at trinn 2 mest sannsynlig kommer i slutten av mai, når det etter planen skulle komme nå.

I sosiale medier utrykker folk bekymring for at det i det hele tatt skal åpnes opp.

Jeg tror vi må sette vårt håp til at andre land baner vei, og at vi blir tvunget til å følge etter


basillen

Innlegg: 5426
basillen
07.05.21 22:21
scav0r: Jeg tror vi må sette vårt håp til at andre land baner vei, og at vi blir tvunget til å følge etter

Slik som det har vært gjennom hele pandemien, med andre ord. Norges regjering klarer tilsynelatende ikke å fatte en eneste, selvstendig beslutning lengre. Alt dreier seg om å etterape det andre land finner på. 

Pogba6

Innlegg: 11916
Pogba6
07.05.21 22:27

Som sagt så blir vi et av de siste landene som åpner opp. Storbritannia skal fjerne alle restriksjoner om litt over en måned, da er vi kanskje i trinn 2 om vi er heldige.

Pogba6

Innlegg: 11916
Pogba6
07.05.21 22:28
basillen: Norges regjering klarer tilsynelatende ikke å fatte en eneste, selvstendig beslutning lengre. Alt dreier seg om å etterape det andre land finner på.

Det gjelder kun når det skal strammes inn. Er ikke så gira på å følge andre når det skal slippes opp.

Pogba6

Innlegg: 11916
Pogba6
07.05.21 22:34
scav0r: I sosiale medier utrykker folk bekymring for at det i det hele tatt skal åpnes opp.

Ja, helt sinnsykt. Var et par stk som skrev i kommentarfelt i lokalavisen her at man kunne jo bare ha det sånn det var nå, trenger ikke noe mer skrev dem. Helt sinnsykt.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:15
William_S3: Det beste eksempelet hvor munnbindet har blitt symbolpolitikk er Raymond som slo fast at det er det siste som blir fjerna uansett smittetrykk.

Hehe, ja :) Omtrent det siste som ble innført, men også det siste som blir tatt bort. Merkelig opplegg i så fall.

MacanT

Innlegg: 15879
MacanT
07.05.21 23:25
basillen: I så fall er dette urovekkende i henhold til håpet om at vi skal ha noe som ligner på en normal tilværelse til høsten. Dersom man kjører såpass sinnssyke smittevernregler for valglokaler, hva vil da være tillatt for konsertarenaer, nattklubber, idrettsarrangement, restauranter, barer, konferansehoteller, badeland, lekeland, julebordarrangører, etc.? At man faktisk seriøst skriver et 8 (!) siders langt dokument for smittevernregler myntet utelukkende på valglokaler når man faktisk vet at den voksne befolkningen på dette tidspunktet vil være vaksinert er helt hinsides absurd.

Nå må dere ikke bli helt hysteriske, det ordner seg nok :)

SlimWhitman

Innlegg: 7481
SlimWhitman
07.05.21 23:30
MacanT: Nå må dere ikke bli helt hysteriske, det ordner seg nok :)
Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:33
basillen: Med en gang jeg så at smitten vokste ut av kontroll i India så påpekte jeg at det nå bare var et tidsspørsmål før norske myndigheter ville begynne å melke dette for alt det er verdt. Det suger å ha rett.

Snart er det Nepal.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:36
Paz: God ettermiddag.
Noen som har tenkt på følgende spørsmål: Smittetallene har vært grunnlaget for alle restriksjonene frem til nå. Vil man på et tidspunkt slutte å telle smittede, og akseptere at det vil være smitte i samfunnet? Eller vil den logiske bristen det medfører gjøre at man fortsetter med det?

Velkommen!

Det er egentlig lenge siden myndighetene begynte å antyde at også andre parametere skulle styre mer og mer i stedet for smittetall. Dessverre ser det ikke ut til å være sånn i praksis.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:40
Deila: Nei, det er dere som tar sorgene på forskudd gang på gang. For en latterlig tråd dette har blitt med bare masse syting. Hvorfor er det ikke noe fokus på at Preben A fra FHI tror pandemien er over i Norge i juli etter nyhetene fra Israel om hvor effektiv Pfizer er. Ta dere sammen og slutt med sytingen :)

Greit nok det, men da er det kanskje på tide å tørre og begi seg ut på trinn 2 snart?

(Innlegget ble redigert 07.05.21 23:40)

basillen

Innlegg: 5426
basillen
07.05.21 23:43
Champis: Velkommen! Det er egentlig lenge siden myndighetene begynte å antyde at også andre parametere skulle styre mer og mer i stedet for smittetall. Dessverre ser det ikke ut til å være sånn i praksis.

Når den voksne befolkningen er vaksinert er denne pandemien over når folk slutter å teste seg. Jo da, det vil være smitte i samfunnet og noen ytterst få vil bli alvorlig syke. Men når man har vaksiner som er over 90 % effektive mot en sykdom som i utgangspunktet har en dødelighet på under én prosent, så kan dette umulig oppfylle kriteriene for hva som går under definisjonen "pandemi" her til lands når vaksinasjonen er gjennomført.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:44
Columbus_3: Gode nyheter fra kompetent hold er ikke noe for konspirasjonsfolka.

Så FHI er plutselig de kompetente nå? Jeg trodde ikke du støttet den linjen de har lagt seg på?

Det er vel egentlig FHI som ligger nærmest den linja mange av tiltakskritikerne her inne ligger på. Så får du snakke så mye du vil om konspiratorikere etc.

Dessuten har det vel vist seg at det ikke akkurat er FHI som styrer framdriften i det vi holder på med. Så at de sier noe som helst om gjenåpning tror jeg vi skal ta med en klype salt.

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:48
TheBaseline: Hele samfunnet lider på grunn av disse egoistene. Nå må noe skje.

Jeg synes det er ganske egoistisk å tenke så mye på seg selv at man mener absolutt alle andre skal gjøre akkurat som deg!

KingKongHalvor

Innlegg: 56751
KingKongHalvor
07.05.21 23:54

Danmark var tøffe og åpnet opp, selv med mer smitte enn oss, nå er de oppe i over 1000 nye tilfeller hver dag. Ting henger sammen, blir spennende å følge utviklingen. 

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:56
scav0r: Merker meg at dette hysteriet med å skylde på folk følger årsyklusen. Som i fjor begynte det med hyttefolket, nå er det russ/studenter, om ikke lenge vil det bli sydenturister og harryhandlere når det åpnes for det i sommer, før det igjen blir studentene i høst

Haha, der treffer du nok blink, ja :)

Champis

Innlegg: 4924
Champis
07.05.21 23:58
Deila: Gratulerer med time for vaksinering da :) Selv må jeg nok vente til juli med første dose. Er langt bak i køen.

Kommer vel litt an på hvordan de legger det opp nå. Kan jo hende de kjører de eldste under 45 sammen med de aller yngste, sånn de har gjort i Danmark.

Someone

Innlegg: 27994
Someone
08.05.21 07:03

407 i går, svakt ned fra 429 samme dag uken før, men omtrent på snittet den siste uken. 66 i Oslo er dog vesentlig ned

mrk89

Innlegg: 1445
mrk89
08.05.21 09:30
scav0r: Media tilsynelatende jublet over at trinn 2 mest sannsynlig kommer i slutten av mai, når det etter planen skulle komme nå.

Hva er forresten argumentet for å ikke følge planen med trinn to nå? Har ikke orket å følge med i media i det siste. Men smittetallene er jo synkende/stabile og vaksineringen skyter fart. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg