Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
HNilsen

Innlegg: 13766
HNilsen
17.05.21 20:30
TURBRA: Da kan du ikke ha sett samme innslag som meg. :)

Du må ha diktet opp ditt eget innslag, tenker jeg. Eller kanskje  spunnet videre på innslaget med det du mener det heller burde handlet om hvis du kunne velge. 

Gonzales-

Innlegg: 530
Gonzales-
17.05.21 20:30
PapaSmurf *MOD*: Svein er fullt klar over at det han gjør nå vil føre til langt lavere inntekt gjennom diverse TV-opptredener i fremtiden. Han har allerede mistet oppdrag og han vil nok så godt som forsvinne fra offentligheten etter dette. Dette sa han selv i et intervju nylig at han var klar over.

Godt mulig det vil skje. Men han har jo ikke akkurat gjort noe ulovlig, alt han har gjort er jo å ytre motstand og protestere mot munnbind og diverse andre koronatiltak. Riktignok fremstår han ikke alltid som den skarpeste kniven i skuffen, men kan ikke se at han har kommet med ekstreme ytringer eller hat mot andre mennesker. Hvis man er opptatt av ytringsfrihet og litt takhøyde i koronadebatten, så er ikke dette noe som bør diskvalifisere han fra videre TV-oppdrag. Det finnes TV-personligheter som får oppdrag og oppmerksomhet etter å ha begått relativt alvorlige kriminelle handlinger opptil flere ganger, noe som selvsagt er langt værre enn det Svein har gjort og sagt.

Solvgutt1

Innlegg: 24767
Solvgutt1
17.05.21 21:00

Jeg har sånn cirka null respekt for Charter-Svein og i koronadebatten så fremstår han som en idiot som tror han har skjønt noe han egentlig ikke kan noe om.

Men jeg er jo enig i at realitydeltakere tilgis vedlig mye verre ting enn å si dumme ting på TV. Så hvis dette skal ødelegge Charter-Sveins TV-karriere så kan det jo tyde på at vi i Norge har svært lav toleranse for at folk sier noe som bryter mot oponionen. Og det er skummelt. 

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45722
PapaSmurf *MOD*
17.05.21 21:02
Gonzales-: Hvis man er opptatt av ytringsfrihet og litt takhøyde i koronadebatten, så er ikke dette noe som bør diskvalifisere han fra videre TV-oppdrag. Det finnes TV-personligheter som får oppdrag og oppmerksomhet etter å ha begått relativt alvorlige kriminelle handlinger opptil flere ganger, noe som selvsagt er langt værre enn det Svein har gjort og sagt.

Jeg er enig med deg, men slik har verden blitt.

Det hadde ikke plaget meg at Østvik var med på et TV-program jeg så på, men det kommer ikke til å skje. I allefall ikke på lang tid. 

Pogba6

Innlegg: 11936
Pogba6
17.05.21 21:10

Nakstad er bekymret og vann er vått.

nemezida

Innlegg: 4111
nemezida
17.05.21 21:33
LaGoeba: Ikke bare breddefotball. Vi som driver med andre idretter hvor det er null stress å holde både en og to meter avstand har også måtte stenge ned. Helt latterlig.

Ja jeg er klar over at dette gjelder mer enn barne- og breddefotball. Barn fikk vel ikke konkurrere i langrenn i vinter. Det er helt latterlig ja. Men vi nordmenn finner oss i alt. Jeg er sikkert på at om Høie, Guldvåg og Nakestad hadde bedt oss marsjere i takt, så hadde vi gjort det. Ikke alle, men mange.

Problemet med idretten er et forbundene knapt sier et ord. Jeg kjenner fotballen best, og NFF er i det alt vesentlige fullstendig fraværende i debatten. Toppidrett handler ikke bare om utøverne. For igjen å trekke frem PL. Ting var riktig ille i England i vinter før de kom i gang med vaksineringen, og mye verre enn i Norge. Likevel kjørte de i gang PL med engelske politikere sin velsignelse, angivelig fordi disse mer jordnære politikerne og helsebyråkratene forstod hvor viktig fotballen er for millioner av supportere. For å kunne forstå dette må de som bestemmer i det minste ha vært på en fotballstadion. Jeg har en stygg mistanke om at Guldvåg, Nakstad & Co ikke engang vet hva offside er. Støre er vel den eneste politikeren som har vært frempå i forhold til breddefotballen etter at Giske forsvant ut i kulden. Støre er ihuga Leedssupporter, og forstår nok hvor viktig fotballen er for mange, og håndball, hockey og vintersport for andre.

Jeg ble ikke klar over det før i forrige uke, da min datters kamp i fotball mot en klubb fra en liten nabokommune ble avlyst. Det ville vært 3-4 mil kjøring. Det er ikke tillatt selv om smittetrukket er lavt. Det er kort og godt F. ikke til å fatte.

ballee

Innlegg: 527
ballee
17.05.21 21:48
Solvgutt1: Jeg har sånn cirka null respekt for Charter-Svein og i koronadebatten så fremstår han som en idiot som tror han har skjønt noe han egentlig ikke kan noe om.

Helt uenig her, Svein framstår som en fornuftig type. Tiltakene i grisgrente Norge er alt for strenge og det å pålegge folk å gå rundt med maske er en alvorlig frihetsberøvelse. Artig og folkelig type denne charter-Svein!

Solvgutt1

Innlegg: 24767
Solvgutt1
17.05.21 22:00
ballee: Helt uenig her, Svein framstår som en fornuftig type. Tiltakene i grisgrente Norge er alt for strenge og det å pålegge folk å gå rundt med maske er en alvorlig frihetsberøvelse. Artig og folkelig type denne charter-Svein!

Hadde Charter-Svein kun sagt at tiltakene er for strenge og at munnbindpåbud er å gå for langt så hadde det vært fair nok, men han har vel gått litt lengre enn det med konspirasjonsteorier og vaksinefjas. 

KingKongHalvor

Innlegg: 56781
KingKongHalvor
17.05.21 22:13
ballee: Helt uenig her, Svein framstår som en fornuftig type

Beklager, det gjør han ikke. Det er faktisk ganske langt fra. Og han har fått atskillige sjanser til å utdype og forklare noen av påstandene sine, som jo må sies å være litt utenom det vanlige. Men han evner ikke å svare på enkle spørsmål. Han evner ikke å fremstille en logisk tankerekke, noe han prøver på. Og han ikke burde gjort. Han burde holdt seg til enklere budskap, som dette «frihet», som vel var det eneste budskapet i demonstrasjonstoget. Som feilaktig ble kalt 17.mai-tog. 

arkles

Innlegg: 9768
arkles
17.05.21 22:21

Ganske drøyt i Fredrikstad i ettermiddag med ganske store grupper ungdom mot politiet. 17 mai har alltid vært en fylledag her nede, men noe som i dag har det aldri vært i nærheten av. Ungdommen trenger lettelser nå - og det er de svakeste med minst å tape som har det hardest. Ola klarer seg

Hetfield

Innlegg: 21115
Hetfield
17.05.21 22:27
arkles: Ganske drøyt i Fredrikstad i ettermiddag med ganske store grupper ungdom mot politiet. 17 mai har alltid vært en fylledag her nede, men noe som i dag har det aldri vært i nærheten av. Ungdommen trenger lettelser nå - og det er de svakeste med minst å tape som har det hardest. Ola klarer seg

Var litt slagsmål ifjor også, men ikke på dette nivået.

Det blir bare flere slike situasjoner i Fredrikstad med avtalte slåsskamper b.l.a mellom VGSer eller UGSer, og dessverre er det sinte innvandrere som ofte er i front..

(Innlegget ble redigert 17.05.21 22:29)

pfrog567

Innlegg: 21721
pfrog567
17.05.21 23:35
PapaSmurf *MOD*: Det hadde ikke plaget meg at Østvik var med på et TV-program jeg så på, men det kommer ikke til å skje. I allefall ikke på lang tid.

Joda, han kommer nok til å være med i fremtidige reality-program fremover også. Deltagerne i de seriene med såkalte kjendiser alà "Farmen Kjendis" o.l., består jo stort sett av avdankede kjendiser som har havnet nedi b-/c-kategorien. 

pfrog567

Innlegg: 21721
pfrog567
17.05.21 23:39
Hetfield: Det blir bare flere slike situasjoner i Fredrikstad med avtalte slåsskamper b.l.a mellom VGSer eller UGSer, og dessverre er det sinte innvandrere som ofte er i front..

Det skal visst ikke mye til for enkelte i "Indre Enfold", før de kaster flasker og stein på politiet. Er noe de har adoptert fra USA og BLM-demonstrasjonen utenfor Stortinget i fjor dette vel. Blir for enkelt å skylde på koronaen.

pfrog567

Innlegg: 21721
pfrog567
17.05.21 23:40
arkles: Ungdommen trenger lettelser nå - og det er de svakeste med minst å tape som har det hardest

Ja, det hjelper sikker å angripe politiet..

forbasket

Innlegg: 1114
forbasket
17.05.21 23:42
arkles: Ungdommen trenger lettelser nå - og det er de svakeste med minst å tape som har det hardest.

Tillater meg å fundere litt rundt hvordan du hadde omtalt ungdommene, og uten tvil i samme slengen byrådslederen, om disse scenene hadde utspilt seg i hovedstaden.

 

(Innlegget ble redigert 17.05.21 23:43)

Champis

Innlegg: 4960
Champis
17.05.21 23:49
Solvgutt1: Å påstå at senskader på 10% av de med mildt sykdomsforløp er «latterlig lavt» er en absurd påstand. Heldigvis stemmer det ikke. Det ville vært katastrofalt.

Det kommer an på hva som menes med "senskader". Hvis en del av de har noen små bivirkninger av sykdommen i en kort eller noe lengre periode i etterkant, men at dette stort sett går over for alle, så vil jeg si at tallene er ekstremt lave og lite risikofylte.

Man snakket jo her i tråden om at det var en langt større andel som fikk senskader, så det er rart å plutselig mene at 10% er så veldig mange.

Champis

Innlegg: 4960
Champis
17.05.21 23:53
HNilsen: Poenget her er ikke hvorvidt tallet er høyt eller lavt. Poenget her er at ettervirkningene var forbigående. De varte bare i noen uker. Etter disse ukene hadde de som hadde vært koronasyke ingen komplikasjoner. Dette er derfor en positiv nyhet. Den burde blitt slått opp med de aller feteste typene, og på den aller guleste bakgrunnen som Dagbladet har tilgang til. For denne undersøkelsen gjør alle de dystre spådommene til skamme: Covid-19 fører ikke til et langvarig smertehelvete for en stor andel av de koronasyke. Undersøkelsen viser at du ikke trenger å bekymre deg for senvirkninger, med mindre du tilhører gruppen av de som er innlagt på sykehus. Samtidig bekrefter også denne undersøkelsen at de overdrevne verstefalls-scenariene er nettopp det – overdrevne verstefalls-scenarier. Norge blir ikke Belgia, Brasil eller India. Korona-dødeligheten ble aldri seks til sju prosent. Og et langvarig smertehelvete er ikke et realistisk utfall av koronasykdom. Dette er bare skremsler. Undersøkelsen bekrefter også en annen lærdom. Det er ikke riktig at vi ikke har NOEN kunnskaper om korona. Korona oppfører seg stort sett som andre og tilsvarende virussykdommer. Når senvirkninger av influensa er forbigående, så er det faktisk god grunn til å anta at dette også vil være det vanligste utfallet av korona. Det er det mest åpenbare å anta. Det mest realistiske. Selv om du leste i Dagbladet at en mann i Wuhan ble hardt angrepet av long covid i testiklene. Vi kan også trekke en tredje lærdom ut av denne undersøkelsen. Når nå skremslene om long covid en gang for alle er demonterte, så er det ingen argumenter igjen for å utsette innbyggerne i Norge for tiltak. Etter at alle voksne over 18 år er vaksinerte, så kan samtlige tiltak avvikles og livet kan gå tilbake til det normale. Helt og fullt!

Tommel!

Solvgutt1

Innlegg: 24767
Solvgutt1
17.05.21 23:56
Champis: Det kommer an på hva som menes med "senskader". Hvis en del av de har noen små bivirkninger av sykdommen i en kort eller noe lengre periode i etterkant, men at dette stort sett går over for alle, så vil jeg si at tallene er ekstremt lave og lite risikofylte. Man snakket jo her i tråden om at det var en langt større andel som fikk senskader, så det er rart å plutselig mene at 10% er så veldig mange.

Det er forskjell på senskader og senplager. Senskader er snakk om skader på organer som gir langvarig eller kronisk nedsatt helse. Senplager er snakk om symptomer som henger igjen lengre enn normalt sykdomsforløp, uten skader på organer.

Hadde 10% av alle med mildt forløp fått senskader hadde dette vært svært alvorlig. Det sier seg selv. Men det er ikke dette den danske studien viser. Så skal det nevnes at dette er én studie, og at heller ikke den er noen endelig sannhet om ettervirkningene av Covid.19. Andre studier har påvist skader på organer hos Covid19-syke som kun har hatt mildt sykdomsforløp. Den danske studien gir grunn til optimisme, men det som sagt bare én studie.

William_S3

Innlegg: 14096
William_S3
18.05.21 07:06

Som ventet nokså lave smittetall i går. Blir nok et solid hopp i dag uten at man skal ta av av den grunn

Ale-Jet

Innlegg: 42214
Ale-Jet
18.05.21 07:15

Kun 1 her i Fredrikstad.

lbeb

Innlegg: 2232
lbeb
18.05.21 07:39
- Vi er nok litt bekymret over situasjonen i mai, med så mange fridager, helligdager og inneklemte dager, hvor veldig mange mennesker åpenbart samles, særlig de som er i yngre aldersgrupper, sier Nakstad til TV 2 på 17. mai.

Xavi7

Innlegg: 12899
Xavi7
18.05.21 07:48
lbeb: Vi er nok litt bekymret over situasjonen i mai,

Før provoserte han med sine daglige bekymringsmeldinger. Nå har jeg begynt å le av denne klovnen.

kval

Innlegg: 17545
kval
18.05.21 07:57
Xavi7: Før provoserte han med sine daglige bekymringsmeldinger. Nå har jeg begynt å le av denne klovnen.

Humoristisk sans er bra og klovner kan være morsomme.

Men si oss, har du lest intervjuet med Nakstad eller bare overskriften?

Det er mange medisinere som uttaler seg om epidemien og det er ikke farlig å le av noen av dem. Det er også mange amatører som uttaler seg om epidemien og blant disse finner du mange flere å le av.

Men: Hva var det som ikke var riktig og fornuftig i Nakstads uttalelse? Helt konkret.

(Innlegget ble redigert 18.05.21 07:59)

Columbus_3

Innlegg: 15243
Columbus_3
18.05.21 07:57
Xavi7: Før provoserte han med sine daglige bekymringsmeldinger. Nå har jeg begynt å le av denne klovnen.

Når noen ler av personer med kunnskap sier det mest om den som ler.
Men kos deg du, en god latter forlenger livet sies det.

(Innlegget ble redigert 18.05.21 07:59)

Xavi7

Innlegg: 12899
Xavi7
18.05.21 08:04
kval: Helt konkret.

Nakstad er daglig i mediene og uttrykker bekymring.  Alle skjønner at de har bakt inn forventede utfall av inneklemte dager og festing i mai i denne forsiktige gjenåpningsplanen. Han kan la være å melde det gjentakende bekymrede budskapet nå som landet går mot kontrollert gjenåpning i tråd med plan. Han kan rett og slett holde en lavere profil.

kval

Innlegg: 17545
kval
18.05.21 08:05
Solvgutt1: Det er forskjell på senskader og senplager. Senskader er snakk om skader på organer som gir langvarig eller kronisk nedsatt helse. Senplager er snakk om symptomer som henger igjen lengre enn normalt sykdomsforløp, uten skader på organer.

Er dette  vitenskapelige definisjoner?

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27905
oddvar_kjempebra
18.05.21 08:06
William_S3: Som ventet nokså lave smittetall i går. Blir nok et solid hopp i dag uten at man skal ta av av den grunn

Nei, man skal gjøre det man burde ha gjort fra starten. Se på 7-dagers-flytende gjennomsnitt.

kval

Innlegg: 17545
kval
18.05.21 08:13
Xavi7: Nakstad er daglig i mediene og uttrykker bekymring.  Alle skjønner at de har bakt inn forventede utfall av inneklemte dager og festing i mai i denne forsiktige gjenåpningsplanen. Han kan la være å melde det gjentakende bekymrede budskapet nå som landet går mot kontrollert gjenåpning i tråd med plan. Han kan rett og slett holde en lavere profil.

Med andre ord: Alt han sa var riktig og fornuftig.

Du ler altså av at han er så ofte i mediene.

Her må vi holde tunga beint i munnen. For det første: Det er mediene som kontakter myndighetene for å få opplysninger. Mener du at myndighetene ikke skal svare? For det andre: Er det ikke opp til Helsedirektoratet å velge hvilken person som får i oppgave å svare?

Er det noe personlig mellom deg og Nakstad eller er det kun at han er en autoritet og slike vil du av prinsipp ikke like?

 

kval

Innlegg: 17545
kval
18.05.21 08:15
oddvar_kjempebra: Nei, man skal gjøre det man burde ha gjort fra starten. Se på 7-dagers-flytende gjennomsnitt.

Ja - eller 14-dagers.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 27905
oddvar_kjempebra
18.05.21 08:17
kval: Ja - eller 14-dagers.

Hvor finner du den?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg