Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Deila

Innlegg: 52827
Deila
11.06.21 00:49
ingliaskelnd: Hei Peder Kjøs

Tror ikke han er her.

ingliaskelnd

Innlegg: 1601
ingliaskelnd
11.06.21 01:00

https://www.regjeringen.no/contentassets/f3f79f0e0acf4aebaa05d17bfdb4fb28/rapport-fra-ekspertgruppe-livskvalitet-psykisk-helse-og-rusmiddelbruk.pdf

Oss med familie eller kjæreste i utlandet under covid Gjennom pandemien har par og familiemedlemmer på tvers av landegrensene hatt veldig store utfordringer med å kunne gjenforenes. Utover logistiske utfordringer med reise, forsterkes uforutsigbarheten ved stadig strengere innreiserestriksjoner som begrenser innreise for de som forsøker å planlegge/leve sitt sam-og familieliv. 29. januar ble påkjenningen ytterligere forsterket, med knapt halvannen døgns forvarsel, da grensen stengte for alle som ikke er ansett som ‘nær familie’, som av regjeringen defineres som ektefelle eller barn under 18 år. Ugifte par utestenges på grunnlag av manglende ekteskapskontrakt, som hindrer samliv og familieliv, også de som skal flytte sammen og/eller gifte seg. Uforutsigbarheten i innreiserestriksjonene fører nå til at flere sitter i enda vanskeligere livssituasjoner. Nøkkelutfordringene får mange konsekvenser for de som er påvirket av innreiserestriksjonene. Det er i gruppen dokumentert drastisk nedgang i psykisk og fysisk helse for en stor andel av de berørte. Resultatene av kartleggingen ble sendt regjeringen uten at vi har mottatt noe svar. Det er en komplett mangel på reell dialog mellom de folkevalgte Å umiddelbart finne langsiktige, bærekraftige og forutsigbare løsninger som muliggjør trygge gjenforeninger mellom ugifte par og familiemedlemmer. Vi foreslår at Norge gjør det samme som de andre nordiske landene (Danmark, Finland, Island og Sverige): Moderniser definisjonen av nær familie til å inkludere kjærester, forloveder, nyetablerte samboere, foreldre til voksne barn, besteforeldre og lignende. Anerkjenn familiereise (inkludert reise til kjærester og/eller familiemedlemmer foreldre til voksne barn eller besteforeldre) som nødvendig reise, på lik linje som ektefeller og barn under 18 år. Fokuser på å innføre tiltak for å redusere smitte for alle innreisende, som test og karantene, fremfor å redusere innreisen i seg selv for sårbare grupper som familier og kjærester. Gjeninnfør kjæresteskjema.

Beklager at jeg har loopet om kjæresten i Danmark, men dette har vært hardt psykisk. I tillegg har jobber og økonomi vært kaos. Har gått ned 6 kg, og er nå definert som  undervektig. Det var ikke meningen, men jeg klarer ikke å spise når jeg er deprimert.

ingliaskelnd

Innlegg: 1601
ingliaskelnd
11.06.21 01:10
Deila: Tror ikke han er her.

Prøvde å slette innlegget uten hell, fordi teksten ble merket som spam fra stedet jeg tok det fra av VGD og forsvant ved posting. Men fikk inn referansene i et annet innlegg, det er fra rapporten om psykisk helse som Peder Kjøs sto bak bestilt av regjeringen.

ingliaskelnd

Innlegg: 1601
ingliaskelnd
11.06.21 01:23
Brezjnev: Helt unntaksvis kan det tenkes at Janssen-vaksinen kan vurderes for personer som oppholder seg i Norge ... så krevende livssituasjon knyttet til det å være uvaksinert den tiden som gjenstår fram til annen vaksine tilbys, at det truer liv og helse ... tung tiltaksbyrde som gjør det umulig for pasienten å vente på vaksine i det ordinære koronavaksinasjonsprogram.

Tror jeg kan få moderna vaksine snart hvis jeg vil, Grunerløkka har innkalt min aldergruppe. Har lyst til å sitte på gjerdet i forhold til den vaksinen pga. bivirkningsbeskrivelsene på 2. dosen via et familiemedlems arbeidsplass. (Damer på 32-47 år). Når 60% på arbeidsplassen blir sykmeldte en uke, og en måtte ha legehjelp og var kritisk syk, frister det ikke foreløpig. Og langtidsvirkningen vet man lite om foreløpig.

Koronainfeksjon er muligens en lettere utvei i min aldersgruppe, tror som loopet tidligere, at jeg allerede har hatt skiten.

En annen ting er at alt dette om vaksinebivirkninger av Moderna i min aldergruppe er anekdotisk, så kjenner jeg etterhvert mange som har vært koronasmittede. Og de beskriver langt mildere forløp enn de vaksinerte.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 01:45)

Amnon

Innlegg: 20360
Amnon
11.06.21 06:25
xavi-maestro: Vel - de mest relevante ekspertene på feltet er uenig med deg. At et overtall av statlige ansatte "eksperter" med fotlenke ikke beveger seg ut av det som er akseptert (ref. Aavitsland) kan ikke kalles vitenskapelig konsensus.

Nei, du føler det kanskje slik når du sitter å ser på youtube. Konsensus er lik det majoriteten av eksperter mener på grunnlag av tilgjengelig data. At du tror dette drives av tvang er en konspirasjonsteori, jeg håper du tenker deg godt om før du tar det veivalget.

La oss se på de to konkrete legemidlene:

 - mRNA vaksiner
 - Ivermectin

mRNA vaksiner er godkjent som legemiddel for å beskytte mot Covid-19 i stort sett hele verden. En nært samlet ekspertise er enige om virkning og trygghet. Derfor er denne godkjent her til lands av legemiddelverket og allerede satt på hundrevis av millioner mennesker med ekstremt god virkning.

Ivermectin er godkjent som lusemiddel og er stort sett bare forfektet av de som av ymse grunner har bestemt seg for at vaksiner er farlig på generelt grunnlag og/eller en eller annen teori om «statlige ansatte eksperter» som ikke når opp til standarden som kreves. Forsøk gjort og rapporter gjengitt på youtube av folk med «MD» i brukernavnet ser dog ut til å holde høy nok standard for ekspertise.

Jeg regnte med det var kapitulert rundt Ivermectin må, det er forsøkt lenge uten å kunne vise til virkning eller forsøk som aksepteres på noe som helst nivå av den generelle forskerstand. EMA slo kategorisk fast tidligere i vår at dette var ubrukelig til behandling av Covid-19, men de holder jo åpent for videre forsøk. Så får vi se om noen gidder å investere tid i å designe noen skikkelige studier, det er jo tvilsomt all den tid ingenting tyder på at det funker utover så høye konsentrasjoner at infeksjonen er å foretrekke. 

Regner med det som driver Ivermectin-drømmen nå er at det er ganske kjipt å kategorisk avfeie vaksiner mot viruset uten et alternativ?

(Innlegget ble redigert 11.06.21 06:35)

Jhhjjjeter

Innlegg: 70
Jhhjjjeter
11.06.21 07:13
Amnon: . Så får vi se om noen gidder å investere tid i å designe noen skikkelige studier, det er jo tvilsomt all den tid ingenting tyder på at det funker utover så høye konsentrasjoner at infeksjonen er å foretrekke.

Testene som viser at man trenger store doser er gjort in vitro og kan ikke nødvendigvis brukes til å avfeie at dette fungerer i den "virkelige verden". 

Det var jo konsensus om virusets opphav også, nå er det i ferd med å snu. Antar du stemplet de som har forfektet labhypotesen tidligere som "konspirasjonsteoretikere". 

 

pfrog567

Innlegg: 21676
pfrog567
11.06.21 07:22
William_S3: Den er nok noe farligere men ikke så mye at den ikke er godkjent av europeiske og amerikanske helsemyndigheter

Det er noe sykt over hele greia med denne diskusjonen om Jansen-vaksinen, når det virker som det plutselig er blitt "farligere" å ta vaksine enn å bli syk og eventuelt dø av korona. 

At noen reagerer på visse legemidler uansett hva det er, er da ikke noe nytt. Så la de som vil få ta Jansen-vaksine.

pfrog567

Innlegg: 21676
pfrog567
11.06.21 07:24
Mrsa2: Så du meinar at folk skal kunne injisere kva dei vil i kroppen sin.

Eh.. merkelig at du ikke hørt om f.eks. sprøytenarkomaner..

Amnon

Innlegg: 20360
Amnon
11.06.21 07:28
Jhhjjjeter: Det var jo konsensus om virusets opphav også, nå er det i ferd med å snu.

Dette er beskrivende. Nei, det er definitivt ikke «i ferd med å snu». Det er det du ønsker, da er det det du ser.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01529-3

Sannsynligheten er at viruset er zoonotisk, og man vet at viruset ligner på minst et kjent virus man har funnet i dyr. Men teorien om en lab-lekkasje drives primært av to (tre) faktorer:

1) Man har ikke funnet opphavet til det konkrete viruset. Det kan ta mange år, og er ikke unormalt at man aldri finner. Så ikke akkurat slående bevis.
2) Laben i Wuhan.
3) Kina

Biden har bedt om en etterforskning(!) av teorien, fordi det finnes en sjanse for lablekkasje og man vet at Kina er et søppelregime som aldri ville innrømt dette hvis det var tilfellet. Det gir selvfølgelig momentun for teorien, men det foreligger jo ikke annet enn «mangel på konkluderende bevis for annet» og indisier. Så ganske far fetched å påstå at det er i ferd med å snu. Konsensus om opphavet har alltid vært, og er fortsatt, at det sannsynligvis kommer fra dyr. Men det konkluderes først med hvis og når man finner opphavet, er det laben i Wuhan justerer man det. Det er styrken med vitenskapen, man lar dataen lede vei. Ikke ønsket sitt.

Du tar deg neppe bryet med å lese artikkelen, så limer inn dette avsnittet som er mer interessant enn labteorien:

Scientists have made some progress since the pandemic began, however. For example, a report, posted to the preprint server bioRxiv on 27 May, suggests that RmYN02, a coronavirus in bats in southern China, might be more closely related to SARS-CoV-2 than RATG13 is.

Og ivermectin kan vi oss ferdig med nå, vel? Det gikk ikke, heldigvis har vi vaksiner.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 07:36)

Jhhjjjeter

Innlegg: 70
Jhhjjjeter
11.06.21 07:36
Amnon: Det er styrken med vitenskapen, man lar dataen lede vei. Ikke ønsket sitt.

Det er slik det burde være, men ikke slik det er. 

Amnon

Innlegg: 20360
Amnon
11.06.21 07:39
Jhhjjjeter: Det er slik det burde være, men ikke slik det er.

Konsensus er uenig med deg.

Xavi7

Innlegg: 12880
Xavi7
11.06.21 07:58

11.juni-en merkedag for breddefotballen i Norge! I dag demonstreres det over hele landet mot regjeringen for den horrible neglisjeringen av breddeidretten gjennom 15 måneder. 
Lovnader fra Abid Raja har blitt brutt og tilliten er helt borte. Selv om det er lovet trening fra trinn 3 så er det ikke kamper før i trinn 4. Alt dette mot vitenskapelige råd. Det er en maktarroganse som vi knapt har sett maken til.

Møt opp dere som vil at Abid og Høie skal kjenne litt på det i dag.

Columbus_3

Innlegg: 15218
Columbus_3
11.06.21 08:11
Xavi7: Møt opp dere som vil at Abid og Høie skal kjenne litt på det i dag.

Hvor og når skal jeg møte for å være med?

Jhhjjjeter

Innlegg: 70
Jhhjjjeter
11.06.21 08:25
Amnon: Konsensus er uenig med deg.

Har konsensus egen bevissthet? 

Xavi7

Innlegg: 12880
Xavi7
11.06.21 09:06
Columbus_3: Hvor og når skal jeg møte for å være med?

Den som vet den vet.

BigWhale

Innlegg: 338
BigWhale
11.06.21 09:07
pfrog567: Det er noe sykt over hele greia med denne diskusjonen om Jansen-vaksinen, når det virker som det plutselig er blitt "farligere" å ta vaksine enn å bli syk og eventuelt dø av korona.

Allikevel blir folk pepret full av informasjon, i hvert fall i Norge, om hvor livsfarlig Korona er og at dette må vi holde unna hver by & bygd for en hver pris. Og ingen tiltak er for små når det gjelder å bli kvitt smitten.

... men så viser det seg at det å ta en komplett ufarlig vaksine som kanskje dreper 1/100,000 personer (og det er nok et altfor drøyt anslag) faktisk er farligere enn selve viruset.

Snakk om dødsvirus, dere! Det er altså helt trygt for mange i Norges befolkning å vente 6 måneder (?) til på å bli fullvaksinerte, på grunn av at viruset utgjør en så liten fare. Høres virkelig ut som noe en må sette landet på pause for, gå med munnbind, og ha grensekontroller som bryter med stort sett alle menneskerettigheter som er, osv osv.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:08)

Enhanced

Innlegg: 266
Enhanced
11.06.21 09:08
pfrog567: Det er noe sykt over hele greia med denne diskusjonen om Jansen-vaksinen, når det virker som det plutselig er blitt "farligere" å ta vaksine enn å bli syk og eventuelt dø av korona.

Enig, jeg har skrevet tilsvarende ting mange ganger; vi proppes full av informasjon om at dette viruset er skikkelig farlig, betrakt alle som smittet, dette kan inntreffe hvor som helst og når som helst, vi må ha strenge tiltak for å slå dette ned umiddelbart, og så videre.

Men når vi har en vaksine som kunne bidratt veldig med å få flere fullvaksinert (én dose) på kort tid, og dermed hjulpet med å "åpne opp" samfunnet og skapt en større grad av immunitet i befolkningen, nei, da er visst ikke viruset så farlig likevel. Det understøttes også av tempoet på det ordinære vaksinasjonsprogrammet, der sommerferie plutselig blir en viktig komponent.

Mulig det er uetisk å sette en vaksine med "dødsrisiko", men det virker ikke som om det veies opp mot det uetiske ved å måtte leve med tiltak av varierende grad.

daniekr

Innlegg: 8801
daniekr
11.06.21 09:11

Lurer på hva slags tiltak vi hadde hatt dersom det kom en ny variant av en kjent virusfamilie til landet, der alle gamle og syke var tilnærmet immune, og risiko for sykdom og død for den yngre befolkningen var omtrent på linje med eksisterende sykdommer.

Eller vent, jeg vet - det hadde ikke blitt løftet en finger.

Men her sitter vi enda.

maxus4

Innlegg: 6868
maxus4
11.06.21 09:20
William_S3: Var det ikke Trump som hadde den fantastiske ideen om antibac intravenøst?

Nei han sa ikke det. Men som det mest annet så er ikke mediene ute etter å rapportere korrekt.     Det var en pressekonferanse der det var spørsmål og svar mellom noen medisinske eksperter og presidenten. Temaet var om ulike teorier for hva som kan ta livet av Koronaviruset. Inkl desinfiserende veske. Og der presidenten spør om dette da kan brukes intraveniøs eller injekseres rett inn i pasienten for å ta livet av koronaviruset.   

Oversatt på Dagsrevyensk: "Trump oppfordret alle amerikanere til å drikke antibac for Koronaviruset"

Columbus_3

Innlegg: 15218
Columbus_3
11.06.21 09:21
Xavi7: Den som vet den vet.

Dette blir nok en rar merkedag. Merkedager blir sjelden hemmeligholdt.

Beklager å måtte si det, men dette er kun noe som foregår i ditt eget hode.

Det foregår og blir sagt mye rart i tråden nå.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:22)

William_S3

Innlegg: 14046
William_S3
11.06.21 09:33

210  nasjonalt gitt og 53 i Oslo. Ser ut som russeutbruddet er under kontroll her i hovedstaden i allefall. Merkelig nok er vestlige bydelene på topp i smitte nå mens lavest smitte er det i Grorud, slik har det ikke vært hele pandemien for å si det sånn. Stadig vekk mye pepper fra vestkanten om hvor dårlige folk på østkanten er til å følge reglene. :P 

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:36)

Pogba6

Innlegg: 11926
Pogba6
11.06.21 09:36
William_S3: Merkelig nok er vestlige bydelene på topp i smitte nå mens lavest smitte er det i Grorud.

Ikke så merkelig det med tanke på vaksinedekningen. 

William_S3

Innlegg: 14046
William_S3
11.06.21 09:37
Pogba6: Ikke så merkelig det med tanke på vaksinedekningen.

Nei og det at det er russ på vestkanten som henger i russebusser.  Nå har de jo satt seg i russebussene og dratt til Hole og sånt. Men man bør bare ta denne russesmitten helt med ro - smitten er ikke farlig for dem. 

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:37)

MrPets

Innlegg: 1136
MrPets
11.06.21 09:38
Columbus_3: Merkedager blir sjelden hemmeligholdt.

Dette er absolutt ikke hemmeligholdt. Følgende er sakset fra Facebook-siden fåhelebreddenigang:

"Påminnelse: Fredag kl 16-17 vil det bli markering utenfor Stortinget. Møt gjerne litt før. Vi håper flest mulig stiller opp, og gjerne i klubbdrakt/treningsoverdel. Det blir appell blant annet fra Trond Giske og NFF. Nå må DU mobilisere i din klubb!"

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:39)

Columbus_3

Innlegg: 15218
Columbus_3
11.06.21 09:45
MrPets: Dette er absolutt ikke hemmeligholdt. Følgende er sakset fra Facebook-siden fåhelebreddenigang: "Påminnelse: Fredag kl 16-17 vil det bli markering utenfor Stortinget. Møt gjerne litt før. Vi håper flest mulig stiller opp, og gjerne i klubbdrakt/treningsoverdel. Det blir appell blant annet fra Trond Giske og NFF. Nå må DU mobilisere i din klubb!"

Takk for nøktern og god opplysning.

Dette er noe annet enn hva Xavi7 skrev. Han snakket om demonstrasjoner over hele landet.

Dessverre er det umulig for meg å komme til Oslo til kl. 16.00 så jeg må melde pass.

William_S3

Innlegg: 14046
William_S3
11.06.21 09:46

Forskere i Norge bekrefter det vi i tråden her har visst i lang tid (fra utenlandsk forskning) at gjennomgått covid infeksjon gir immunitet i lang lang tid. 

Pogba6

Innlegg: 11926
Pogba6
11.06.21 09:46
William_S3: Men man bør bare ta denne russesmitten helt med ro - smitten er ikke farlig for dem.

Jo flere av de unge som blir smittet, jo bedre. Da blir veien til flokkimmunitet kortere, så man burde jo aller helst legge opp til at flest mulig av unge og friske ble smittet, så man kunne bli enda fortere ferdig med dette. Ny studie i dag at immunitet etter infeksjon varer sannsynligvis i flere år og kanskje hele livet.

MrPets

Innlegg: 1136
MrPets
11.06.21 09:48
Columbus_3: Dette er noe annet enn hva Xavi7 skrev. Han snakket om demonstrasjoner over hele landet.

Det fremstår begrenset for Oslo, ja. Forøvrig vil demonstrasjonen strømmes direkte for interesserte via nevnte Facebook-gruppe.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:49)

basillen

Innlegg: 5448
basillen
11.06.21 09:58
pfrog567: Det er noe sykt over hele greia med denne diskusjonen om Jansen-vaksinen, når det virker som det plutselig er blitt "farligere" å ta vaksine enn å bli syk og eventuelt dø av korona.

Denne studien viser at i USA fikk 17 personer blodpropp etter at det var gitt 8 millioner Janssen-vaksiner.

Norge: "Janssen-vaksinen er farligere enn coronaviruset for unge mennesker!"

Dersom dette stemmer: Forklar meg da hvorfor det overhodet er grunn til å holde på med tiltak når alle over 40 er vaksinert?

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:59)

basillen

Innlegg: 5448
basillen
11.06.21 10:01
William_S3: Forskere i Norge bekrefter det vi i tråden her har visst i lang tid (fra utenlandsk forskning) at gjennomgått covid infeksjon gir immunitet i lang lang tid.

Vi har jo hatt indikasjoner på dette helt siden studien som ble publisert i Nature i juli 2020 viste at folk som hadde fått SARS i 2003 faktisk hadde immunitet, ikke bare mot SARS, men også mot Covid-19 i 2020. Altså 17 år senere.

Klikk for å gå tilbake til toppen