Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 42781
KongOlav2
04.09.20 12:49
justanothername: Traff jeg en nerve der? Er det viktig for deg å protestere mot disse 81% som synes du kunne holdt deg hjemme?
Jeg synes faktisk du kan dra, bare du gjør det som er nødvendig når du kommer tilbake for å sikre at du ikke rammes av den "uflaksen" det er å være ansvarlig for å spre smitte i samfunnet du er en del av.
At du ikke tenker på samfunnet men bare på deg selv er ingen overraskelse, men at du reagerer som en trassig unge som gjør det motsatte, viser ingen klasse hos deg.

Ingen klasse? Og det sier en fyr som har opptrådt som en moralsk overdommer her på forumet i flere måneder. Du har absolutt null selvinnsikt.

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 12:50
Solvgutt1: NHH er ikke et universitet!

Nei de ligger i kategorien vitenskapelig høgskole. Uansett skillelinjer mellom universitet og høgskoler nå til dags i Norge er i det store og det hele kosmetiske skiller. Det var mye større forskjell før. Det handler i stor grad om selvakkreditering av master og doktorgradsprogrammer. En vitenskapelig høgskole har selvakkreditering innenfor utvalgte fagområder (NHH økonomi åpenbart, NIH innenfor idrettsvitenskap, Høgskolen i Molde innafor logistikk).  Etter strukturreformen har mange høgskoler rett og slett blitt slukt av universiteter (NTNU hint hint). Samtidig er ikke dette helt rettferdig heller - feks er det fastsatt i forskrift hvem som har lov å dele ut cand med graden og cand jur graden på nasjonalt nivå... Dette bruker jo de fire medisinske fakultetene alt det er verdt for å  hindre at et femte fakultet kommer på beina i Stavanger som er det mest aktuelle stedet.  Det utdannes uansett ikke nok leger eller annet helsepersonell her i landet og det er tvilsomt at de fire fakultetene har så mye større kapasitet enn det de i dag har. 

 

 

(Innlegget ble redigert 04.09.20 12:54)

Solvgutt1

Innlegg: 18615
Solvgutt1
04.09.20 12:51
HLund: Må nok si jeg er ekstremt lite overrasket etter å ha vokst opp i nabolaget til denne gjengen. Generelt et litt frynsete rykte ellers i Bergen.

Har man også vært nede i kjelleren hvor de sannsynligvis har hatt disse festene, så vet man at det er et flott sted å spre et virus på.


Kanskje man ikke burde nærmest kjeppjagd studentene ut av parkene hvor smittefaren naturligvis er lavere enn i studentkjellere og trange hybler, men Bergens holdning til disse parkene og diverse "uønskede elementer" der har jo alltid vært "ute av syne, ute av sinn".

justanothername

Innlegg: 15402
justanothername
04.09.20 12:51
KongOlav2: Ingen klasse? Og det sier en fyr som har opptrådt som en moralsk overdommer her på forumet i flere måneder. Du har absolutt null selvinnsikt.

He he, ja, jeg traff en nerve ser jeg.

 

 

(Innlegget ble redigert 04.09.20 12:56)

FooDog

Innlegg: 2839
FooDog
04.09.20 12:52
KongOlav2: jeg ville iallfall ikke sittet i karantene bare fordi en moralistisk premiekødd som du mener jeg burde gjort det.

Nei det er best å bestemme selv naturligvis. Egoisme trumfer alt. Det er forøvrig skuffende å se slik ordbruk som du bruker her.

Solvgutt1

Innlegg: 18615
Solvgutt1
04.09.20 12:53
William_S3: Nei de ligger i kategorien vitenskapelig høgskole. Uansett skillelinjer mellom universitet og høgskoler nå til dags i Norge er i det store og det hele kosmetiske skiller. Det var mye større forskjell før. Det handler i stor grad om selvakkreditering av master og doktorgradsprogrammer. En vitenskapelig høgskole har selvakkreditering innenfor utvalgte fagområder (NHH økonomi åpenbart, NIH innenfor idrettsvitenskap, Høgskolen i Molde innafor logistikk).  Etter strukturreformen har mange høgskoler rett og slett blitt slukt av universiteter (NTNU hint hint)

Ja, og nå slenger de jo ut universitetsstatus til alle som vil ha nærmest. Er vel bare en håndfull offentlige høyskoler igjen?

KongOlav2

Innlegg: 42781
KongOlav2
04.09.20 12:54
justanothername: He he, ja, jegg traff en nerve ser jeg.

Som sagt; null selvinnsikt. Det er ikke jeg som sitter her inne og dømmer store grupper med mennesker. Det er det du som gjør.

MacanT

Innlegg: 14149
MacanT
04.09.20 12:54
William_S3: Denne premiekødden vil sikkert ikke at jeg skal drikke øl med en kamerat i kveld heller.

Det var da voldsomt. Du bør nok roe deg ned litt, pass på blodtrykket :)

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 12:58
Solvgutt1: Ja, og nå slenger de jo ut universitetsstatus til alle som vil ha nærmest. Er vel bare en håndfull offentlige høyskoler igjen?

Dette stemmer til en viss grad, men noen ble bare slukt inn i et allerede eksisterende universitet, dette skjedde jo med Høgskolen i Sør Trønderlag, Høgskolen i Ålesund, Høgskolen i Gjøvik som alle ble NTNU. I nord ble høgskolene i Harstad, Narvik og i Finnmark alle lemmet inn i UiT. Nesna og Nord Trønderlag gikk inn i Nord Universitet. Men ja det er noen som Høgskolen i Volda, Høgskolen i Molde, NHH, NIH, Politihøgskolen pluss en drøss med private som BI osv. Høgskolen i Oslo og Akershus og Høgskolen i Sørøst Norge oppfylte NOKUTs krav på egenhånd og søkte om universitetsstatus. Kravene går på antall doktorgradsprogrammer og gjennomføringsgrad på dem stort sett - du finner akkrediteringsforskriften på nettet om du er oppriktig interessert i det. 

Uansett det er stort sett de fire gamle  (UiT, UiB, UiO, NTNU) + NMBU som man kan kalle breddeuniversiteter., de andre har jo et mer profesjonsrettet fokus, men også profesjonsutdanninger har fått større forskningsmiljøer. UiS nærmer seg å bli et breddeuniversitet feks. Jeg støtter iallefall at UiS i fremtiden får et medisinsk fakultet rett og slett pga legemangelen her i landet, vi er faktisk helt avhengige av de som drar til Polen, Tsjekkia osv for å utdanne seg selv om de ikke fikk 6 i alle fag på vitnemålet. Nå har jo flere studenter ropet varsku rundt kvaliteten på medisinutdanninga på UiO og signert et opprop. Men så er også det et veldig konservativt sted hvor det er vanskelig å gjøre endringer fordi man alltid har gjort det på den måten.  

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:05)

justanothername

Innlegg: 15402
justanothername
04.09.20 13:00
KongOlav2: Som sagt; null selvinnsikt. Det er ikke jeg som sitter her inne og dømmer store grupper med mennesker. Det er det du som gjør.

Dømmer jeg store grupper? I tilfelle jeg dømmer, så er det jo et mindretall

Men jeg sier altså til og med at det er greit at du reiser, bare du gjør det rette når du kommer tilbake. Er det dømming?

Det jeg eventuelt "dømmer" deg for er den barnslige trassigheten du utviser iblandet egoismen din. Jeg tror ikke det er malplassert.

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:02)

KongOlav2

Innlegg: 42781
KongOlav2
04.09.20 13:01
FooDog: Nei det er best å bestemme selv naturligvis. Egoisme trumfer alt. Det er forøvrig skuffende å se slik ordbruk som du bruker her.

Kanskje følge retningslinjene til FHI? Jeg snakker ikke om å dra til et land med utstrakt smitte og komme tilbake til Norge uten å gå i karantene, men å kunne dra til et grønt (nå gult) land uten karantene. Og ordbruken er helt på sin plass. Fyren har herjet denne tråden i flere måneder og opptrådt både som en selvoppnevnt guru på dette viruset, samt satt seg på sin moralske høye hest.

KongOlav2

Innlegg: 42781
KongOlav2
04.09.20 13:04
justanothername: Dømmer jeg store grupper? I tilfelle jeg dømmer, så er det jo et mindretall.
Men jeg sier altså til og med at det er greit at du reiser, bare du gjør det rette når du kommer tilbake. Er det dømming?
Det jeg eventuelt "dømmer" deg for er den barnslige trassigheten du utviser. Jeg tror ikke det er noe som er malplassert.

Vel, hvor mange er det som har dratt utenlands i sommer? Det er jo såklart et mindretall og mange færre enn tidligere, men det er fortsatt titusenvis, kanskje et hundretusentall. 

Barnslig trassighet? Du tror at du selv vet best om dette viruset, til og med bedre enn FHI. Og sitter og dømmer alle som ikke vil gjøre det på nøyaktig den måten du selv mener er best. 

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 13:17
MacanT: Det var da voldsomt. Du bør nok roe deg ned litt, pass på blodtrykket :)

Jo takk - men jeg kan bekrefte at blodtrykket mitt ble målt denne uka og ble av legen vurdert som helt normalt (nei tuller faktisk ikke) :) 

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:18)

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
04.09.20 13:19

Flere gode nyheter fra Sverige. Tegnell meldte denne uken at de regnet med at bare om noe måneder ville de lette på restriksjonene og anbefalingene for 70+ generasjonen og begynne å likebehandle aldersgruppene rundt tiltak og anbefalinger. Fortsatt noe usikkerhet med tanke på utviklingen av denne pandemien, men Tegnell sier altså at om noen måneder vil svenske eldre kunne få oppleve samme grad av frihet som sine nordiske naboer.


Dette kommer i tillegg til de nye anbefalingene deres om å lette på restriksjonene rundt arrangement (fra 50 til 500) som kanskje blir implementert fra oktober - litt avhengig hva de ulike høringssvarene sier. Vi vet at politiet var kritisk til forslaget da det innebar en type differensiering, fortsatt 50 på mange typer arrangement, som politiet mener vil være umulig å håndheve, så får vi se hva Lövfen lander på til slutt.

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
04.09.20 13:34

Liker at hysteriet ikke øker selvom smittetallene går opp. Virker som flere og flere begynner venne seg til en verden med Corona rundt seg. 

Nå må bare myndighetene snart slutte å blande seg i størrelse på arrangementer og skjenketider så blir dette straks mye bedre. Så skal jeg gå med på dette karantenemaset en stund til, kanskje redusere til 7 dager. 

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:37)

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 13:38
daniekr: Liker at hysteriet ikke øker selvom smittetallene går opp. Virker som flere og flere begynner venne seg til en verden med Corona rundt seg.  Nå må bare myndighetene snart slutte å blande seg i størrelse på arrangementer og skjenketider så blir dette straks mye bedre. Så skal jeg gå med på dette karantenemaset en stund til, kanskje redusere til 7 dager.

Tja du skal nok se et innlegg fra Andersenblekka eller Skremmebladet (aka Dagbladet) snart. De har ikke stukket hodet i sanden ennå selv om de ble grundig avkledd i Aftenposten av hele 35 smittevernsfolk som faktisk jobber med det til daglig. Var både leger og sykepleiere som underskrev. 

Tror det er greit å ha litt restriksjoner på arrangementer en liten stund til, men skjenketidene må snarest tilbake der de var. Men man kunne tilpassa restriksjonene på en smartere måte feks på fotballkamper hvor man kan øke kapasiteten en del uten at det går utover smittevern. Det blir for dumt å ha kun 200 på en stadion som feks tar 21k (Lerkendal)

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:44)

pfrog567

Innlegg: 18765
pfrog567
04.09.20 13:46
daniekr: Så skal jeg gå med på dette karantenemaset en stund til,

Ja, for nå er det få gule land. Bare Finland, over halve Sverige, halve Danmark + Grønland :) , de tre baltiske statene, Slovakia og Ungarn som er karantenefrie.

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:51)

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
04.09.20 13:46

Hadde vært mye bedre om myndighetene la det på arrangør å håndtere smittevern og la det stå til, og ikke sette sånne "one size fits all" generelle regler som treffer utrolig dårlig, f.eks. ved det du sier angående en stadion med plass til 21 000 mennesker omfattes av samme regler som en konsert i en kjeller. Så går det nok helt sikkert sånn passe bra.

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:47)

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 13:48
pfrog567: Ja, for nå er det få gule land. Bare Finland, over halve Sverige, halve Danmark + Grønland :) , de tre baltiske statene, Slovenia og Ungarn som er karantenefrie.

Og Ungarn har tom stengt grensene sine enda en gang... Så der kan man bare drite i å dra. Samme med Finland og. 

(Innlegget ble redigert 04.09.20 13:48)

pfrog567

Innlegg: 18765
pfrog567
04.09.20 13:48
William_S3: Men man kunne tilpassa restriksjonene på en smartere måte feks på fotballkamper hvor man kan øke kapasiteten en del uten at det går utover smittevern. Det blir for dumt å ha kun 200 på en stadion som feks tar 21k (Lerkendal)

Ja, det kan da ikke være vanskelig å sluse inn folk med god avstand, at de sitter på annenhvert sete og eventuelt kan familier sitter i sammen. Skjønner ikke hva som er problemet egentlig.

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 13:50
pfrog567: Ja, det kan da ikke være vanskelig å sluse inn folk med god avstand, at de sitter på annenhvert sete og eventuelt kan familier sitter i sammen. Skjønner ikke hva som er problemet egentlig.

Jeg tror nok ikke annenhver sete holder all den tid fotballfans klemmer rundt hverandre - men det er fullt mulig å øke kapasiteten ganske mye selv om. 

pfrog567

Innlegg: 18765
pfrog567
04.09.20 13:53
William_S3: Jeg tror nok ikke annenhver sete holder all den tid fotballfans klemmer rundt hverandre

Ja, er klare over det. Men de sitter gjerne flere samlet en plass og tar noen øl før de går på kamp. Og da blir det nok klemming der også :)

pfrog567

Innlegg: 18765
pfrog567
04.09.20 13:53
William_S3: Og Ungarn har tom stengt grensene sine enda en gang... Så der kan man bare drite i å dra. Samme med Finland og.

Anbefaler å ta en tur til de baltiske landene, mye bra der.

Petrusjkin

Innlegg: 656
Petrusjkin
04.09.20 14:04

svar  til 4.09.20 13;46 Det hadde vært mye bedre om myndighetene tok dette på alvor                                                                       Homeopathy’s ability to prevent as well as treat epidemic disease was first discovered in 1799 by Samuel Hahnemann, founder of Homeopathy, during an epidemic of scarlet fever in which he successfully use a matching homeopathic remedy to contain its spread in those he treated.https://homeopathyplus.com/Homeoprophylaxis-Human-Records-Studies-Trials.pdf                                                               Som vi ser her så skjer det en rask bedring når kroppen blir tvunget til å jobbe imot den nye fienden som ligner det arbeidet corona viruset gjør for å overleve i vår kropp The manifestation of her acute state of Covid was a hypertension crisis; nausea and intense weakness. The homeopathic treatment started in a few hours after the diagnosis and her symptoms of deathly nausea, extreme prostration very quickly and significantly improved. The conventional medication was started upon the family’s decision as they experienced severe Covid scenarios in the family with one death. She also gained full recovery within 6 days.https://hpathy.com/homeopathy-papers/update-of-the-prior-study-of-homeopathy-for-coronavirus-covid-19-infec

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
04.09.20 14:21

Regjeringen har ikke tenkt til å åpne opp mer på en stund virker det som fra pressekonferansen..

(Innlegget ble redigert 04.09.20 14:21)

justanothername

Innlegg: 15402
justanothername
04.09.20 14:25
William_S3: Jo takk - men jeg kan bekrefte at blodtrykket mitt ble målt denne uka og ble av legen vurdert som helt normalt (nei tuller faktisk ikke) :)

Pictures, or it didn't happen!


:-D


 

William_S3

Innlegg: 9220
William_S3
04.09.20 14:28

Spøkefugl du hahaha..

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
04.09.20 14:30
William_S3: Og Ungarn har tom stengt grensene sine enda en gang... Så der kan man bare drite i å dra. Samme med Finland og.

Og Malaysia faktisk. De meldte for 3 dager siden at de har stengt grensene for alle turister ut året..

 

Der får kun de med allerede 10 års visum, såkalt "second home visa", en steindyr visummulighet (minimum 230.000 kroner i bank i Malaysia), komme inn, de gifte med malaysisk kone, og familiene til malaysiske statsborgere.

 

De åpner altså ikke grensene for turister før tidligst 2021.

 

Det er nesten så man ikke tror hva man leser. De har kun 9300 registrerte smittede, færre enn oss, og kun 128 døde. I et land med 32 millioner innbyggere. Deres daglige antall nye smittede har ligget rund 10 i flere måneder nå.

 

Her er det snakk om å ikke akseptere at viruset engang eksisterer. Selv karantene og isolasjon på hotell i 2 uker for turister, som har fungert prikkfritt, vil de ikke lenger ha noe av. Det er heller ingen skille mellom "grønne" og "røde" land. Alle er røde i Malaysia.

 

Håper økonomien i landet får smake sin egen medisin.

(Innlegget ble redigert 04.09.20 14:44)

InDeilawetrust

Innlegg: 40043
InDeilawetrust
04.09.20 15:12

"-Ikke reis til Sverige!" Sier regjeringen, i mellomtiden er det kø på grensa for å kjøpe billig flesk og tobakk. 

dd12

Innlegg: 5196
dd12
04.09.20 15:36
InDeilawetrust: "-Ikke reis til Sverige!" Sier regjeringen, i mellomtiden er det kø på grensa for å kjøpe billig flesk og tobakk.

Så sant det ikke er strengt nødvendig.


Alle vet at snus er nødvendig. Og brus. Og snop!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg