Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
11.09.20 19:13
Sandaas: Sverige vil ikke tape krigen, men at de vil komme dårligere ut av denne pandemien enn sine naboland tror jeg det finnes svært lite tvil om.

Jeg fascineres av hvor mange her inne som hvitmaler Sveriges strategi nå, tross blemmene som ble gjort til gagns fra starten og godt ut i april, og kanskje også inn i mai. Dette var den kritiske perioden der Sverige valgte å gå en annen vei. Vi må ikke glemme at f.eks. idretten gikk sin gang i uker etter at store deler av Europa stanset denne, for å hindre sammenkomst av store folkemengder. Og mange andre ting var de svært sent ute med.


I dag vet vi jo at Sverige ikke vil komme ut av dette noe bedre enn Norge økonomisk, som var det mange trodde de ville. Ei heller vil de ha bedre utsikter økonomisk for de kommende årene. Analysene viser dette i begge landene.


Vi vet også at mer enn 5800 menneskeliv har gått tapt, for en skyhøy pris. Sverige måtte også sette inn betydelige tiltak etter hvert, og situasjonen i dag er ikke så ulik vår.


Mange nevner også den flotte utviklingen i Sverige. Og det er jo bra. Men det skulle da for svingende bare mangle at svenskene også etter hvert skulle få kontroll, som resten av Europa fikk. Dette skjedde i alle landene for mange uker siden, velkommen etter, Sverige.


Det kan være mange årsaker til det. Det er nevnt at det i større grad er yngre som smittes nå enn i starten. Det er også naturlig at viruset tar en slags pause, som bestemmes hovedsaklig av tiltakene som gjøres. Vi har også bedre kunnskap til å teste, spore og isolere.


Flere land har fått en økning igjen nå, så det skal bli interessant å se utviklingen både her hjemme og i Sverige framover. Sverige ligger fortsatt høyt i nordisk sammenheng. Men vi har relativt god kontroll nå, og det har Sverige også.


Som nevnt over her, er det intet som tyder på at Norge skulle "sprekke" i forhold til Sverige. Såå utbredt er ikke immuniteten i Sverige, med uviss varighet for øvrig. Dessuten har vi nå verktøy og kunnskap til å begrense videre utbrudd og økninger, så det er intet som tyder på at vi vil få en stor økning i dødsfall i Norge. Vaksinen virker jo også å ankomme tidlig neste år.


Jeg forstår altså ikke at noen fortsatt kan mene at Sverige vil, eller kan, komme godt ut av dette. Det toget har gått etter mitt syn, men de driver god brannslukking nå, og det skal de få ros for.

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 19:15
daniekr: Det er ikke en aktiv handling fra myndighetene å drepe noen av et virus. Virus finnes rundt oss, og vi kan kun begrense, ikke ha skyld. En kan ikke politisk regulere seg ut av kloden og omgivelsene selv om noen drømmer om det.

Virus som dette SARS-CoV-2 lever ikke. Det er bare en klump arvemateriale i en membran med noen pigger (spikes) som passer med "kroker" (receptors kalt ACE2) på cellene våre.


Dete viruset kan ikke bevege seg selv, de kan ikke formere seg selv, de må ha mennesker til å gjøre det for seg. Og uten en menneskekropp som gjør dette, så går det bare timer eller maks noen få dager før det er ødelagt.


Så det er mennesker som må "holde det i live" med en kontinuerlig innsats. Hvis ikke nok mennesker plukker det opp, multipliserer det i kroppen sin og sprer det, så vil det forsvinne.

Sarella

Innlegg: 17860
Sarella
11.09.20 19:22
DennisB: Jeg forstår altså ikke at noen fortsatt kan mene at Sverige vil, eller kan, komme godt ut av dette. Det toget har gått etter mitt syn, men de driver god brannslukking nå, og det skal de få ros for.

Sverige gjorde ikke en dritt før det var alt for sent, de er selveste skrekkeksemplet på hva som skjer når man har en elendig ledelse.

"Den 31:a mars startade folkhälsomyndigheten en “referensgrupp” bestående av experter inom smittskydd, epidemiologi, virologi och klinisk infektionsmedicin. Det var så dags så, vad I helvete gjorde man innan?

Regeringen införde förbud mot besök på äldreboenden. Samtidigt skulle man flytta in coronasmittade på ett äldreboende i Göteborg, där det “endast” skulle delas entré. Hur tänkte man där? Var inte de äldre vi skulle skydda?

Sågspånet Johanna Sandwall, Krisberedskapschef på Socialstyrelsen bekräftade att det inte finns något lager av skyddsutrustning på en nationell nivå, och konstaterade sedan torrt att “ vi har varit sena på bollen.” (Beträffande beställningar från leverantörer runt om I världen)

I EU så ligger Sverige i botten per capita när det gäller antal sjukhusplatser & respiratorer, vilket gör folkhälsomyndighetens strategi helt vansinnig."

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 19:23
DennisB: I dag vet vi jo at Sverige ikke vil komme ut av dette noe bedre enn Norge økonomisk, som var det mange trodde de ville. Ei heller vil de ha bedre utsikter økonomisk for de kommende årene. Analysene viser dette i begge landene.

Jeg ser fra de utbegjærte emailene fra planleggingen, at de faktisk trodde det hele ville være over på et par måneder. 

Når man hadde "bestemt seg" for at "sånn må det være", så gir det jo mening.

”Jag tror att viruset kommer att svepa fram som en storm över Sverige och smitta i princip alla på en eller två månader/…/Jag tror det redan finns tusentals smittade i Sverige./…/Det hela upphör när så många blivit smittade och sedan immuna så att viruset inte har någonstans att ta vägen (kallas ’herd immunity’)”

 

Nesten synd det ikke virket, det så jo så bra ut på papiret: Beskytte de gamle og skrøpelige, og la resten oppnå flokkimmunitet på bare et par måneder.

Bra for økonomien, og to måneder klarer man vel å holde de gamle og skrøpelige isolert, ikke sant? Synd de som skulle gjøre det ikke fikk var med på denne planleggingen.

(Innlegget ble redigert 11.09.20 19:24)

DavidSkruiz

Innlegg: 9306
DavidSkruiz
11.09.20 19:28
LOB: Betraktelig flere enn de som er opprørt av at 2000 eldre mennesker (i Sverige) i sluttfasen av livet dør hvert eneste år i influensa. Det er faktisk en vesentlig forskjell på at en 88-åring dør noen måneder i fortid på et sykehjem sammenlignet med at et ungt menneske dør "mitt i livet". Og de fleste under 80 år som har dødd har dødd med covid-19 og ikke av covid-19.

Problemet er at de utallige pasienter som havnet på respirator i Sverige ikke er en typisk sykehjemspasient - De hadde aldri en mulighet uansett, og ble aldri gitt en mulighet for respirator behandling, logisk nok.

De fleste som døde etter respiratorbehandling var eldre mennesker som kunne hatt mange gode år med livskvalitet.

Det vil bli interessant å se statistikker på dette i ettertid.

 

 

(Innlegget ble redigert 11.09.20 19:29)

basillen

Innlegg: 1817
basillen
11.09.20 20:15

Ser det har kommet veldig mange svar på mitt siste innlegg. Jeg har ikke anledning til å svare på hver av dem individuelt, så her kommer et sammendrag.

Først av alt er jeg helt enig i det alle sier her om at Sverige fullstendig mislykkes å håndtere pandemien i den tidlige fasen. Særlig innenfor sykehjem. Det er det ingen tvil om, og det er heller ikke tvil om at en del personer har dødd som normalt ikke ville gjort det. Så, ja, om Sverige nå faktisk har oppnådd en flokkimmunitet som gjør at de ikke får noen nye oppblomstringer, så vil dette likevel bli stående som en svært stygg blemme. Dette er jeg helt enig i. Jeg mener fortsatt at institusjonaliseringen av de svenske aldershjemmene med hundrevis av beboere samlet på hvert hjem var en tikkende bombe med tanke på smitteutbrudd. Selv i Norge så vi jo at på enkelte hjem fikk vi stygge tall, men heldigvis rammet ikke dette aldershjem med hundrevis av beboere. Likevel - jeg erkjenner at om Sverige hadde gjort en bedre jobb innledningsvis kunne nok flere liv vært reddet.

Det betyr likevel ikke at strategien om å ha milde tiltak blant befolkningen generelt er feil så lenge man klarer å isolere de eldre/utsatte (noe Sverige IKKE klarte innledningsvis). Dette er best for økonomien og, etter min mening, for den mentale helsen til folk flest. I tillegg mener jeg at inntil en vaksine foreligger er gradvis eksponering for viruset blant de unge og friske for å bygge flokkimmunitet den beste løsningen. For unge og friske mennesker er ikke dette viruset spesielt farlig. Er man under 40 år og frisk har man større sjanse for å dø i en bilulykke enn å dø av corona. Er man under 20 år er sannsynligheten omtrent den samme som å vinne i lotto. FHI anslår at rundt 70000 personer har hatt viruset hittil i Norge, og vi har kun hatt 1(!) dødsfall under 40 år. Til sammenligning har flere unge mennesker dødd eller blitt alvorlig skadet i bilulykker i den samme tidsperioden. I tillegg er det slik at for hvert tiltak man implementerer, så kommer disse også med en pris. Og flere av tiltakene vi har sett implementert i en del andre land vil potensielt ta livet av mange mennesker, i verste flere enn de vil "redde".

Jeg vil imidlertid igjen påpeke at jeg fra Dag 1 av har vært klinkende klar på at ressurser må settes inn for å beskytte de eldre og utsatte. Jeg har ikke hevdet at viruset bare skal få herje fritt omkring uten at vi tar det alvorlig. Jeg har selv eldre og utsatte i min nærmeste familie, og jeg har ikke vært i fysisk kontakt med disse nettopp fordi jeg respekterer hvor farlig viruset kan være for de personene det gjelder. Men samtidig mener jeg at de tiltakene man nå ser innført i mange andre land (ikke Norge) er særdeles inngripende i folks frihet, og totalt unødvendige (f.eks. regelen om at kun 6 personer kan møtes privat i England). Det er her jeg mener Sveriges tilnærming er sunnere enn det vi ser mange andre steder. Flere har påpekt at økonomisk har Norge og Sverige lidd omtrent like mye, og det stemmer. Men husk at vi her i Norge er i en veldig heldig stilling med masse oljepenger på bok. Sammenliknet med mange andre Europeiske land har imidlertid Sverige hatt klart mindre økonomisk nedgang.

Til slutt, bare for å komme tilbake til hovedkjernen i diskusjonen: Jeg mener fortsatt det er helt feil å bruke ordet "ofre" med henhold til de nesten 6000 døde. Dette får det til å virke som at dette har vært en bevisst handling. Faktum er at mange av disse, som jeg har gjentatt flere ganger, etter all sannsynlighet ville dødd i nærmeste fremtid uansett. Og dette mener jeg fremdeles. I følge statista er 1522 av de som har dødd i Sverige av coronaviruset over 90 år gamle. Da er man faktisk i mange tilfeller på dørterskelen til døden og lider av alvorlig kreft, demens, etc. Ville alle disse dødd i denne tidsperioden? Nei, selvsagt ikke. Men en betydelig andel av dem ville nok det, særlig fordi vi vet at mange hadde en eller flere underliggende tilstander, og en hvilken som helst infeksjon ville sannsynligvis gitt samme utfall. Det blir som en annen debattant påpekte - da kan man likeså hevde at vi i Norge "ofrer" 1000 mennesker hvert år ved å ikke stenge ned samfunnet fullstendig hver gang influensaen kommer. Eller at vi "ofrer" over 100 mennesker i året ved å ikke ha lavere fartsgrenser på veiene. 

Jeg vil forresten også legge til at jeg er helt enig i alle her som mener Norge har gjort en bedre jobb enn Sverige totalt sett hittil :). Nettopp fordi vi har klart mye bedre å beskytte de eldre/utsatte.

 

 

(Innlegget ble redigert 11.09.20 20:19)

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 20:34
basillen: Jeg vil forresten også legge til at jeg er helt enig i alle her som mener Norge har gjort en bedre jobb enn Sverige totalt sett hittil :). Nettopp fordi vi har klart mye bedre å beskytte de eldre/utsatte.

Viktig å få med seg at det som nok har hjulpet mest for å beskytte de eldre  og utsatte er å ha holdt det generelle smittenivået i samfunnet nede.


Å 100% isolere de gamle og syke er nok temmelig utopisk, da måtte man plassere pleierene innenfor grensen til isolasjonen også.


I Sverige har pleierene blitt smittet i samfunnet, kanskje på tur til jobb, kanskje sosialt, kanskje til og med av sin egen familie, og har så bragt smitten inn i pleiehjemmene.


I Norge har det vært mye mindre sjanse for at en pleier skulle dra med seg smitte inn, rett og slett fordi det var mindre smitte å dra med seg.

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
11.09.20 20:46
daniekr: Svaret er uansett at Sverige gjennom ulike grep har redusert dette ukjente tallet ned til ca. 5000 døde. Vi har antakelig, grunnet noen andre tiltak, men også grunnet variabler og forhold vi ikke kontrollerer, redusert det til 265 døde. Det er ikke en aktiv handling fra myndighetene å drepe noen av et virus. Virus finnes rundt oss, og vi kan kun begrense, ikke ha skyld. En kan ikke politisk regulere seg ut av kloden og omgivelsene selv om noen drømmer om det.

Det er en aktiv handling av myndighetene å f.eks.; ikke aktivt teste nærkontakter av smittede. Å ikke stenge sykehjem for besøk, å ikke klart skille grupper på institusjoner slik at smittede blir boende sammen med utsatte mennesker, å ikke teste helsepersonell for smitte, å ikke være på ballen med å skaffe nok PPE-utstyr, å bare gi palliativ behandling til syke på institusjoner osv osv. Alt dette har medført mer smitte og flere dødsfall i Sverige. Du kan ikke unnskylde at folk dør i trafikken med at myndighetene ikke direkte kjører noen ihjel om mange av dødsfallene faktisk skyldes dårlig veistandard, dårlig krav til bilsikkerhet e.l.

Dette vet vi er tiltak som fungerer, for det er jo nettopp det Sverige nå gjøre og som de har jobbet med å få på plass siden mai-måned. Det alvorlige er, og det politiske ansvaret, at dette arbeidet ikke ble påbegynt i februar, mars eller april. Disse ukene Sverige lå etter det alle de andre nordiske landene gjorde innebar ekstremt mange flere syke, flere på intensivplasser og dessverre langt langt flere dødsfall. Noen trodde at å ikke gjøre slike tiltak ville gi Sverige en bedre forutsetning til å takle denne pandemien, f.eks. med mindre arbeidsledighet og mindre økonomisk tilbakegang. Fakta er at dette ikke stemmer. De har sett disse store mengdene med alvorlig syke og døde og samtidig hatt nærmest identisk økonomisk tilbakegang. Ingenting av det Sverige gjorde/ikke gjorde i våres har gitt de en positiv effekt. Ei heller denne fabelen om flokkimmunitet (som sagt, de har fortsatt tilsvarende smittespredning som Norge, selv med relativt store lokale utbrudd i Norge).

Ja, Sverige unngikk en hard lockdown (som f.eks. Spania og Storbritannia måtte ty til for å prøve å stoppe/bremse pandemien) og ser heller ikke ut til å måtte innføre dette, men heller ingen av nabolandene har hatt behov for slike tiltak eller er i fare for å måtte innføre slike tiltak nå eller i nær fremtid. Da blir det litt spesielt å si at deres strategi var en suksess bare fordi andre land har fått det verre og har måtte ty til lockdown. Hadde Sverige gjort som sine naboland er det ingenting som tyder på at de ikke kunne fått de samme resultatene uten noe verre konsekvenser. Da kan man konkludere at strategien var en grov bom. 

(Innlegget ble redigert 11.09.20 20:51)

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 20:47

Ser det ligger tilgjengelig en databaser over supersmittehendelser som er kompilert avLondon School of Hygiene and Tropical Medicine på https://covid19settings.blogspot.com/p/blog-page.html


Noen av dem er temmelig svære!

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
11.09.20 21:00

Dere som mener Svenske myndigheter er "medskyldige" i dødstallene under COVID-19, hva mener dere vi burde gjøre under influensasesongen hvert år?

 

Bare lurer..

Har aldri hørt noe klaging på det, selv om sikkert mange hundre dødsfall kunne vært unngått med tiltak som vi har nå

(Innlegget ble redigert 11.09.20 21:02)

Sulfat

Innlegg: 15280
Sulfat
11.09.20 21:07
LOB: Det er ikke en selvfølgelighet at den beste sammenligningen er mellom nordiske land men mellom land med lignende befolkningsstruktur, andel innvandrere, trangboddhet  etc. Kanskje det er mer naturlig å sammenligne Sverige med Nederland enn med Norge.

Sverige har 22 innbyggere/pr km2, Nederland 422 pr km2.

Ser ikke helt at det er mer naturlig å sammenligne med Nederland, enn å sammenligne med Norge, som kulturelt, geografisk, klimatisk og befolkningstetthet på 17 ligger mye nærmere Sverige.

(Forøvrig har Sverige 60% flere døde enn Nederland.)

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:09
scav0r: Dere som mener Svenske myndigheter er "medskyldige" i dødstallene under COVID-19, hva mener dere vi burde gjøre under influensasesongen hvert år?

Ta vaksine.

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:13
William_S3: Hva statusen er i Hviterussland skal vi ikke bry oss for mye om tror jeg. Det er ikke akkurat fri presse etc der

Kanskje Lukasjenko har løsningen ;)


https://www.themoscowtimes.com/2020/03/16/belarussian-leader-proposes-tractor-therapy-for-coronavirus-a69644


The former collective farm director, who likes to emphasize his connection to the land and rural residents, told officials at a televised meeting that "there shouldn't be any panic" over the virus.


"You just have to work, especially now, in a village," he said as the former Soviet country that borders Russia and Poland prepares to sow crops.


"It's nice watching television: people are working in tractors, no one is talking about the virus," Lukashenko said.


"There, the tractor will heal everyone. The fields heal everyone," he added.

Xavi7

Innlegg: 10275
Xavi7
11.09.20 21:15

Når FHI nå går ut og antyder ny lockdown så er dette et eksempel på maktmisbruk. Vi må aldri glemme at de som velger å ha maktposisjoner nettopp gjør det fordi de elsker makt

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:27
Xavi7: Når FHI nå går ut og antyder ny lockdown så er dette et eksempel på maktmisbruk. Vi må aldri glemme at de som velger å ha maktposisjoner nettopp gjør det fordi de elsker makt

Nå er det vel ikke FHI som bestemmer over det?


 

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:30
Xavi7: Vi må aldri glemme at de som velger å ha maktposisjoner nettopp gjør det fordi de elsker makt

Hva tenker du på her? Politikerene?


Det er faktisk velgerene som velger hvem som skal ha disse posisjonene. Du kan kanskje klage at de "lurer" velgerene eller ett eller annet, men det er alstå ikke slik at de velger seg selv, det er befolkningen som velger.


Hvordan har det seg at du ikke vet hvordan valg virker? Hvor gammel er du?

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:31
scav0r: Vi har jo ingen å miste?

Åh, jeg vet et par....


;)

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
11.09.20 21:33
justanothername: Ta vaksine.

Effekten av influensavaksinen varierer fra år til år, men ligger i gjennomsnitt på cirka 60 prosent. Det vil si at cirka 60 prosent av de vaksinerte er beskyttet mot influensasykdom. Effekten avhenger av egenskaper ved viruset, vaksinen og de som vaksineres. Noen får influensa til tross for vaksine.

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:34
scav0r: Vi vet jo at den kommer hvert år, vi vet at vaksinen i beste fall er rundt 60% effektiv, likevel stenger vi jo ikke ned? er det da ofring?

60% burde være bra nok for "flokkimmunitet".


Problemet er at mange ikke tar den. Også pleiere som jobber med gamle.


Men... det skal jo være plass til nye også.

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 21:34
scav0r: Effekten av influensavaksinen varierer fra år til år, men ligger i gjennomsnitt på cirka 60 prosent. Det vil si at cirka 60 prosent av de vaksinerte er beskyttet mot influensasykdom. Effekten avhenger av egenskaper ved viruset, vaksinen og de som vaksineres. Noen får influensa til tross for vaksine.

ditto.

Xavi7

Innlegg: 10275
Xavi7
11.09.20 22:01
justanothername: Det er faktisk velgerene som velger hvem som skal ha disse posisjonene. Du kan kanskje klage at de "lurer" velgerene eller ett eller annet

Ja du har rett. Jeg er mest opotatt av at mange politikere nå har fått en nesten diktatorisk makt, og det plager meg at ikke flere av disse tar ansvar i mot.

 

(Innlegget ble redigert 11.09.20 22:10)

Sixten

Innlegg: 387
Sixten
11.09.20 22:07

 


Så måste man också se att det är skillnad på Sverige och Norge. Sverige drabbas hårdare av en internationell smitta än Norge - det säger sig själv. Vårt hälsoväsen klarade av det trycket. 


Vill minnas att det på detta forum berättades hårresande historier om ambulanser som inte fick komma in till sjukhusen i Sverige. Folk dog på gatorna och så vidare. Vårt hälsoväsen stod pall för den smällen vi fick.

Xavi7

Innlegg: 10275
Xavi7
11.09.20 22:16

VG headline 11.09 2020:5 nye smittetilfeller i Østfold

 

Veldig bra VG. Dere bidrar til hysteriet. Norge har ca 250 dødsfall og de kom i løpet av mars-april.  Covid19 i Norge nå er i beste falle en mild influensa.

(Innlegget ble redigert 11.09.20 22:17)

Sixten

Innlegg: 387
Sixten
11.09.20 22:19
DavidSkruiz: De fleste som døde etter respiratorbehandling var eldre mennesker som kunne hatt mange gode år med livskvalitet.

Riktigt gamla människor tål inte respiratorbehandling hursomhelst. De flesta av de riktigt gamla som dött i Sverige med Corona skulle ha dött av årlig influensa eller vinterkräksjuka eller äldredomssvaghet inom loppet av en månad eller två ändå.


Jag tror att du vet det egentligen. Rent intellektuellt kan du ju inte missa det. Du har ju uppenbarligen andra motiv för din argumentation. De motiven kan ju vissa respektera - inte jag. 

Solvgutt1

Innlegg: 18608
Solvgutt1
11.09.20 22:23

Sverige koronahåndtering har åpenbart vært en fiasko og den svakeste i Norden. Det er ikke noe å diskutere uansett for mye svenskene her inne forsøker å devaluere livsverdien til de som har dødd.

Sixten

Innlegg: 387
Sixten
11.09.20 22:30
Solvgutt1: devaluere livsverdien til de som har dødd.

På vilken måte gör jag det menar du?


Har du något vettigt att säga? Något som är på en lite mer vuxen, lite mer intelligent nivå? Du vet alltså allt om livsverdien hos alla de som har dött? 


Sitt inte på så höga hästar.

Xavi7

Innlegg: 10275
Xavi7
11.09.20 22:30

Hvs man dissikerer Coronaens impact, så gir det dødsfall for de over 80. Alle andre som blir smittet får en mild influensa. i dag er det ungdommen som smittes og ingen av dem fårt dødelige symptomer.

justanothername

Innlegg: 15401
justanothername
11.09.20 22:39
Sixten: Så måste man också se att det är skillnad på Sverige och Norge. Sverige drabbas hårdare av en internationell smitta än Norge - det säger sig själv.

Det var jo et valg som ble tatt. Dette viruset er helt avhengig av mennesker for å spre seg.

Norge valgte å slå ned. Sverige valgte å spre det mer utover i håp om at man da skulle oppnå en flokkimmunitet i løpet av bare en til to måneder. 

”Jag tror att viruset kommer att svepa fram som en storm över Sverige och smitta i princip alla på en eller två månader/…/Jag tror det redan finns tusentals smittade i Sverige./…/Det hela upphör när så många blivit smittade och sedan immuna så att viruset inte har någonstans att ta vägen (kallas ’herd immunity’)”

(Innlegget ble redigert 11.09.20 22:39)

Xavi7

Innlegg: 10275
Xavi7
11.09.20 22:42
justanothername: Hvordan har det seg at du ikke vet hvordan valg virker? Hvor gammel er du?

Jeg stemte Høyre ved forrige valg. Jeg visste ikke at det skulle komme en pandemi i 2020. Tipper du heller ikke visste det

Solvgutt1

Innlegg: 18608
Solvgutt1
11.09.20 22:43
Sixten: På vilken måte gör jag det menar du?
Har du något vettigt att säga? Något som är på en lite mer vuxen, lite mer intelligent nivå? Du vet alltså allt om livsverdien hos alla de som har dött? 
Sitt inte på så höga hästar.

Det jo ikke annet enn snakk om hvor gamle de var, hvor syke de var, hvordan de snart hadde dødd uansett. Hele tiden. Som om ikke tusenvis av svensker fått kortet ned livet sitt i flere år på grunn av myndighetenes sviktende håndtering av viruset.

For ikke å snakke om de titalls tusen som har vært innlagt på sykehus, de 2600 som har vært kritisk syk, alle som sliter med sen- og etterskader og som har fått kraftig redusert helse på lang sikt.  

Du gjør jo ikke annet enn å resirkulere det samme tullet alle dere svensker kommer med her, eller komme med kommentarer om hvor lite intelligente og intellektuelle alle andre er.

(Innlegget ble redigert 11.09.20 22:44)

Klikk for å gå tilbake til toppen