Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
15.09.20 17:13
Xavi7: Nakstad sier at utbruddet i Norge fortsatt er håndterlig. Det ligger 18 personer på sykeshus.  Spent på hvor grensa for innlagte ligger før vi er over i uhåndterlig?  25? 40? 80? Vi er jo et lite land så kan vel ikke være tre-siftret antall innleggelser vi klarer å håndtere?

Man er jo fryktelig bakpå om man ikke gjør tiltak før det ligger hundrevis på sykehus, nettopp fordi man ikke bare kan reagere på en nåsituasjon men beregninger på hvordan dette kan se ut om 2-3 uker frem i tid (som et minimum). En bedrift kan fint leve med et underskudd, men om dette vitner om en negativ trend så er det  galskap å ikke prøve å snu dette men vente på at bedriften ikke lenger takler utgiftene før man tar grep.


Selvsagt er de lokale utbruddene fortsatt håndterlig, men vi vet også at man har avdekket smitte på sykehus og eldresenter. Dette er plasser man vet ting fort kan eskalere og bli svært alvorlig, og derfor er det også  helt riktig og viktig å kvele utbruddet så fort som mulig. 


For å oppsummere, jeg er veldig glad at det ikke er folk som deg som sitter og håndterer dette, for din mentalitet er lik det vi så i starten av pandemien i land som Spania, Italia og England, der man reagerte for sent og ble tvunget til en lang rekke drastiske tiltak når de syke og døde begynte å "renne inn".

basillen

Innlegg: 1817
basillen
15.09.20 17:41

Veldig interessant analyse av de trendene vi nå ser i Europa i henhold til utviklingen av viruset og dødsfall:


https://www.youtube.com/watch?v=8UvFhIFzaac&t=10s


 

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
15.09.20 18:36
lusekoftan: FHI vill farge hele Danmark rødt FHI anbefaler at Estland blir rødt, Polen, Island og Liechtenstein blir gule, og foreslår også endringer i svenske, danske og finske regioner denne uka. Regjeringen vil ta en endelig beslutning i løpet av uken. Alle endringer vil gjelde fra midnatt, natt til lørdag 19. september, skriver de på sine nettsider I Sverige anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for Kalmar og Blekinge. For Finland anbefaler FHI å fjerne innreisekarantene for regionen Kajanaland (Kainuu), men å innføre innreisekarantene for regionen Sør-Savonia (Etelä-Savo). Det är hit och dit och fram och tillbaka i Norge, hoppas målarfärgen räcker till för alla ändringar som sker hela tiden.

Håpløst - Dere svensker har åpent for så og si hele Europa uten noen form for karantene, uten at smitten er på astronomiske nivåer, som det hevdes at den vil bli av de som vil ha stengte grenser

Solvgutt1

Innlegg: 18613
Solvgutt1
15.09.20 18:40
scav0r: Håpløst - Dere svensker har åpent for så og si hele Europa uten noen form for karantene, uten at smitten er på astronomiske nivåer, som det hevdes at den vil bli av de som vil ha stengte grenser

Vi får se hvordan vinteren går.

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
15.09.20 19:00
lusekoftan: Det är hit och dit och fram och tillbaka i Norge, hoppas målarfärgen räcker till för alla ändringar som sker hela tiden.

Man må vel være svensk om man har vanskeligheter med å forstå at FHIs anbefalinger styres av objektive kriterier. For nordmenn er det jo også likegyldig hvor ofte disse endringene kommer, for fortsatt gjelder hovedregelen om at all unødvendig utenlandsreising frarådes. Fargeendringen berører jo bare de som kommer til Norge og om de skal i karantene eller ei.

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
15.09.20 19:07
Sandaas: Man må vel være svensk om man har vanskeligheter med å forstå at FHIs anbefalinger styres av objektive kriterier. For nordmenn er det jo også likegyldig hvor ofte disse endringene kommer, for fortsatt gjelder hovedregelen om at all unødvendig utenlandsreising frarådes. Fargeendringen berører jo bare de som kommer til Norge og om de skal i karantene eller ei.

Feil, i følge UD frarådes det ikke å dra til land som er gule/unntatt reisevarselet

 

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

 

Dette er Norges offisielle reiseråd 

 

Det at regjeringen sier de "ikke anbefaler utenlandsreiser overhodet" er noe annet og har ingen formel betydning. Kun fordi de ikke har baller nok til å stå for sine egne avgjørelser.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 19:08)

startelver

Innlegg: 66454
startelver
15.09.20 21:17

Ser ut som jeg må bruke munnbind på danskebåten Kristiansand - Hirtshals. 

Munnbindet skal påsettes når vi er kommet i dansk farvann. Men jeg kommer til å ha på bindet fra seilasen starter. 

Ellers er reglene stort sett likt i Norge og Danmark. 

pfrog567

Innlegg: 18761
pfrog567
15.09.20 21:20
InDeilawetrust: Ikke bra det, da dette viruset smitter lettere inne. Generelt vil vi nok samles mer inne utover høsten og vinteren nå som det blir kaldere her i Norge også.

Det blir det nok, for de unge slutter ikke å feste selv om det blir vinter. Jeg synes det hadde vært bedre å la utestedene ha vanlig åpningstid, for de har gjort mye for å holde seg innenfor tiltakene som bl.a. ikke servering ved baren og folk på annen hvert bord.

pfrog567

Innlegg: 18761
pfrog567
15.09.20 21:29
Sandaas: Selvsagt er de lokale utbruddene fortsatt håndterlig, men vi vet også at man har avdekket smitte på sykehus og eldresenter. Dette er plasser man vet ting fort kan eskalere og bli svært alvorlig, og derfor er det også  helt riktig og viktig å kvele utbruddet så fort som mulig.

Enig med deg. Vi får håpe de er flinke til å skjerme avdelingene på både sykehus og sykehjem hvis de får inn smitte.

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
15.09.20 21:33
scav0r: Det at regjeringen sier de "ikke anbefaler utenlandsreiser overhodet" er noe annet og har ingen formel betydning. Kun fordi de ikke har baller nok til å stå for sine egne avgjørelser.

Hvor har du lest at regjeringen sier de ikke anbefaler utenlandsreiser overhodet? Og hvor har du det fra at de "ikke har baller nok til å stå for sine egne avgjørelser". Reiserådene som UD gir ut er fortsatt gjeldende; "Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. oktober. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise". De er også klare på at de kun utsteder reiseråd for land som er definert som røde. Virker mer som det er din leseforståelse som er problemet her, ikke reiserådene til UD. 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:34)

zetta

Innlegg: 13404
zetta
15.09.20 21:33

Er det ikke på tide at folk innser sin hysteri nå? Denne epidemien er ikke særlig farlig lenger! Nesten ingen er syke lenger. Hva slags pandemi er dette? Ganske åpent samfunn, men ingen syke! Dette er ikke mye potent pandemi.


  Hysterikerne bare finner på ting. Åpner vi LITT mer kommer det til å bli helt forferdelig.. jada, bare vent om to uker.. den har vi hørt kontinuerlig et halvt år.


 Absolutt alt tyder på at viruset er svekket, men hysterikerne finner på motforestillinger. Falske positive tester, så blåses full krise, dere kan jo holde dette gående for bestandig! Det er ikke sikkert en vaksine løser dette for dere.


 Ønsker dere virkelig å undertrykke samfunnet i mange, mange år? Ingen samlinger av mennesker, idrett og kultur går på dunken, det kommer til å bli masse, masse problemer av disse tiltakene etterhvert. Spesielt i fattige land, men også i alle land. 


 Kan ikke dere hysterikere innse at dette viruset har gått til hodet på dere på en helt merkelig måte? Dette er et massehysteri, nærmest en massepsykose. Leser man litt historie og ser hva samfunn har vært igjennom tidligere så ser denne saken utrolig merkelig ut.

fotballidiot2

Innlegg: 24354
fotballidiot2
15.09.20 21:38
SlimWhitman: De verste spådommene til deg og Solvgutt1 er mer eller mindre spekulasjon

Heldigvis har vi slike som deg, som har bedre kompetanse enn det meste av medsinske ekspertise i verden, som kan korrigere oss. 

Og når du får kunnskap direkte fra selveste Steigan.no er det jo bare å legge seg flat. 

Jeg finner forøvrig ikke på egne spådommer. Det er basert på hva som har skjedd og det den medsinske ekspertise mener. (tenker da ikke på de mest hysteriske for jeg tror ikke på 150' døde i Norge). Jeg har ingen forutsetning til å mene noe som helst om hvor farlig dette viruset er og velger å sette min lit til WHO/FHI og de fleste andre medisinske fagmiljøer. Mulig dette er feil, men de er iallefall nærmest for meg å stole på.

Påstanden ift kostnad som ble vist til i innlegget jeg svarte på kan jeg derimot mene noe om. Da jeg har mer kompetanse på matematikk, sosialøkonomi og økonomi generelt. Og det er fullstendig feil og bruke de tallene som kostnaden på tiltakene. Det er direkte feil uavhengig av hva man mener om behov for tiltak.

Håper virkelig du har rett i dine antagelser rundt viruset. Ingenting ville glede meg mer enn jeg er fullstendig på villspor og at det egentlig er ufarlig. 

 

 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:41)

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
15.09.20 21:41
fotballidiot2: Heldigvis har vi slike som deg, som har bedre kompetanse enn det meste av medsinske ekspertise i verden, som kan korrigere oss.

Leste ikke mer etter dette. Svarer ikke på usakelig vås.

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
15.09.20 21:41
Sandaas: Hvor har du lest at regjeringen sier de ikke anbefaler utenlandsreiser overhodet? Og hvor har du det fra at de "ikke har baller nok til å stå for sine egne avgjørelser". Reiserådene som UD gir ut er fortsatt gjeldende; "Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. oktober. Det er gjort unntak for land og regioner i Norden og land i EØS/Schengen-området som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner kan endre seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise". De er også klare på at de kun utsteder reiseråd for land som er definert som røde. Virker mer som det er din leseforståelse som er problemet her, ikke reiserådene til UD.

Du skrev at hovedregelen var at alle unødvendige reiser skulle unngås, jeg sier dette ikke stemmer

 

Hvordan mener du dette skal tolkes ??

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

Alle forsikringselskap tolker også dette på samme måte som meg, eks. fra TRYG:

Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling av:

Reiser til land som er gule på avreisetidspunktet selv om myndighetene oppfordrer til å begrense reiseaktivtet. Det må foreligge offisielt reiseråd for din destinasjon på avreisetidspunktet for å få dekket avbestilling.

 

 

 

Regjeringen skriver dette på sine sider(taler med 2 tunger)

 

– Det er for å unngå misforståelser og tydeliggjøre anbefalingen om å unngå alle unødvendige reiser til utlandet, at de landene som tidligere var grønne på kartet, nå blir gule. Så lenge vi har anbefalingen om å unngå unødvendige reiser, vil vi bare ha røde og gule land, påpeker Solberg.

 

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/alle-gronne-land-blir-gule--unnga-alle-unodvendige-reiser-til-utandet/id2724440/

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:42)

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
15.09.20 21:42
zetta: Er det ikke på tide at folk innser sin hysteri nå? Denne epidemien er ikke særlig farlig lenger! Nesten ingen er syke lenger. Hva slags pandemi er dette? Ganske åpent samfunn, men ingen syke! Dette er ikke mye potent pandemi.

Her driver du å blander veldig mye greier. Pandemien er fortsatt farlig, det ser vi i de land som ikke har viruset under tilstrekkelig kontroll og stadig ser mange hundre dø hver eneste dag. 

Det er i Norge vi nesten ikke har syke eller noen som dør av covid19, men det er jo selvsagt en konsekvens av tiltakene vi har her i Norge og et uttrykk på for flinke vi foreløpig er på å avdekke smitte, drive kontaktsporing og sette folk i karantene for å hindre utbredt smitte i samfunnet. 

Det er dessverre ingenting som tyder på at dette er mindre dødelig nå, og vi ser allerede en negativ trend i flere europeiske land (som Spania, Frankrike, Tyrkia og Ukraina). Ingenting tyder på at noe land kan "slappe av" og dermed gå klar av dette viruset pdd. 

Det er og blir en logisk kortslutning å peke på at viruset er ufarlig og at tiltaktene må fjernes, bare fordi viruset ikke klarer å drepe så mange pga tiltakene vi har på plass

Det er klart at tiltak og restriksjoner hele tiden skal vurderes opp mot kost/nytte, men det dessverre pdd ingenting som tilsier at vi kan vesentlig droppe tiltak når smitten igjen begynner å spre seg i Europa og igjen sykehus ser økende antall pasienter og dødstallene igjen har begynt å øke i europeiske land.. 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:42)

Solvgutt1

Innlegg: 18613
Solvgutt1
15.09.20 21:43
SlimWhitman: De verste spådommene til deg og Solvgutt1

Jeg spådde ingenting, men beskriv hvordan et submikroskopisk virus kan føre til store økonomiske ødeleggelser uten menneskelig innblanding. 

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
15.09.20 21:43
scav0r: Hvordan mener du dette skal tolkes ??
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder/regioner i Norden samt land i EØS/Schengen-området:

Jeg anbefaler deg å faktisk lese hele teksten til UD, også deres svar rundt dette med røde/gule land, for som sagt, problemet er din leseforståelse, ikke hva UD eller regjeringen sier...

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:45)

fotballidiot2

Innlegg: 24354
fotballidiot2
15.09.20 21:43
SlimWhitman: Svarer ikke på usakelig vås

Men du legger ut usaklig vås?

Den artikkelen fra Steigan.no var direkte feilaktig/misvisende i sine påstander og slik velger du å lime inn.

Dersom det jeg skrev av det oppfattes om usaklig vås så er et ingen hensikt å diskutere mer med deg. Min "spådom" er på ingen måte kontroversiell, men i tråd med oppfatningene til de fleste annerkjente fagfolk.

Ha en fantastisk kveld videre :-)

(Innlegget ble redigert 15.09.20 21:51)

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
15.09.20 21:49
Solvgutt1: Jeg spådde ingenting, men beskriv hvordan et submikroskopisk virus kan føre til store økonomiske ødeleggelser uten menneskelig innblanding.

Jeg har heller aldri påstatt at vi ikke ville sett noen økonomiske ødeleggelser uten menneskelig innblanding. Bare ikke i en slik skala vi 'faktisk' ser.

Solvgutt1

Innlegg: 18613
Solvgutt1
15.09.20 21:55
SlimWhitman: Jeg har heller aldri påstatt at vi ikke ville sett noen økonomiske ødeleggelser uten menneskelig innblanding. Bare ikke i en slik skala vi 'faktisk' ser.

Kommer jo helt an på sykdomsbyrden og det er vanskelig å si hva den hadde vært uten tiltak, men det sier seg selv at et virus med så stort spredningspotensiale, og såpass høy andel alvorlig syke ville gitt store økonomiske konsekvenser i de fattigere landene i verden.


I Norge klarer vi oss greit uansett.

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
15.09.20 22:02
Sandaas: Jeg anbefaler deg å faktisk lese hele teksten til UD, også deres svar rundt dette med røde/gule land, for som sagt, problemet er din leseforståelse, ikke hva UD eller regjeringen sier...

Jeg beklager om jeg er dum for deg, men da må du forklare hva jeg ikke forstår.

 

 

 

UD/Regjeringen utsteder offsielle reiseråd som advarer mot ikke nødvendige reiser til røde land, som bl.a har betydning for om reiseforsikring er gyldig eller ikke.

 

Gule land har ikke offisiellt reiseråd mot ikke nødvendige reiser - dvs man kan reise dit, og reiseforsikring er fortsatt gyldig.


Du sier at det er likegyldig om land endrer farge,det er det ikke, det er det som bestemmer om det offisielle reiserådet blir stående eller ikke(så lenge regjeringen følger FHI's anbefalinger)

 

 

 

Når regjeringen på ene siden fjerner reiserådet men samtidig sier det ikke er anbefalt og reise så blir det for dumt.

 

 

En stakkar som bestilte tur til Kypros i fjor vinter har nå to  valg, la være å reise, og se pengene gå tapt eller reise og bli stemplet som en idiot av  COVID-19 politiet

 

(Innlegget ble redigert 15.09.20 22:10)

zetta

Innlegg: 13404
zetta
15.09.20 22:17
Sandaas: Det er og blir en logisk kortslutning å peke på at viruset er ufarlig og at tiltaktene må fjernes, bare fordi viruset ikke klarer å drepe så mange pga tiltakene vi har på plass.

Dere sitter fast i en ond sirkel dere ikke kommer ut av. Det vil alltid påvises positive tester, noen av dem er til og med falske! Så sier dere at det ikke er mye verre pga tiltakene vi har.  Hvordan skal dere komme ut av dette?


 Dere holder samfunnet i et nakkegrep. Grunnleggende rettigheter blir undertrykt, på grunnlag av hva? At noen tror vi er i stor fare og at samfunnet er på randen av katastrofe. Dette er dystopia og skremselspropaganda og bør på ingen måte være tilstrekkelig til å holde samfunnet i kne.


 På et eller annet tidspunkt må dere se virkeligheten i øynene og innse at man må ta noe risiko. Man kan ikke være så redd for sykdom og død at man blir helt lammet og verden blir lammet.

9klasm

Innlegg: 8
9klasm
15.09.20 22:17

Har fulgt med diskusjonen med stor fascinasjon, men nå er jeg lei. Jeg er lei av høyttaleranlegg som spyr ut at man må passe på. Jeg er lei hvordan medier hauser opp dette til å være ondartet kreft. Jeg er lei av alle moralistene som skyr all form for risiko og hvor risiko tydeligvis skal unngås for enhver pris. Jeg er lei av at folk slutter å tenke rasjonelt og at dette samtidig skal få styre politkerne. Jeg er dritt lei kontinuerlig rapportering om antall smittede/innlagte/døde/senskader alt ettersom hva som skaper mest frykt. Jeg er lei folk som tenker at folk som reiser utenlands er egoister, men som samtidig ikke skjønner at grenser kan være stengt for alltid. Jeg er lei av folk som alltid har sittet hjemme, og som samtidig krever at alle andre skal slutte å leve. Og ikke minst er jeg er så jævelig lei folk som tror de er moralsk overlegne ved å gå med et ubrukelig munnbind. Og til dere som mener unge voksne som fester er idioter: slutt med klaging, tenk heller på hvordan skal man overbevise personer om hvorfor de skal slutte å feste. Dette er et virus som er totalt ufarlig for dem. Dette vil mest sannsynlig vedvare i flere år, skal alle da gi opp de beste årene av sitt liv?


Folk må skjerpe seg!


 


Folk har sluttet helt å tenke selv, og har blitt påvirket i en retning hvor et "coronadødsfall" er et mest forferdelige som finnes og hvor solidaritet er en saga blott utenfor landets grenser. Men at man kunne utryddet sult og fattigdom i hele verden i overskuelig fremtid mot kostnadene knyttet til håndtering av virus er fornuftig. Det skrives masse om tall, men herregud, sett ting i perspektiv. 


På toppen av det hele står politikere frem på debatten å sier de ikke kan komme med en pekefinger til folk dersom de er overvektige. Hvor er logikken? Vi vet at overvektige er både er en stor belastning for helsevesenet, samt at denne gruppen også er mer utsatt for nærmest alle sykdommer. Overvektighet er også smittsomt - barn av overvektige har vesentlig større sannsynlighet for å utvikle overvektighet enn barn av normalvektige. Hvorfor er ikke dette en del av "dugnaden"? Hvor er pekefingeren mot overvektige?


 


hold avstand, slutt med hysteri og tenk selv.

zetta

Innlegg: 13404
zetta
15.09.20 22:29
Solvgutt1: Kommer jo helt an på sykdomsbyrden og det er vanskelig å si hva den hadde vært uten tiltak,

Men dere har blitt så usaklige! Dere nekter å ta inn ny informasjon.


 Hvis denne pandemien var så smittsom og dødelig som dere påsto hvor ville Sverige vært nå? Deres spådommer om Sverige med deres opplegg var at det ville bli fryktelig med titusener døde pr nu. Da dette ikke slo til endrer dere bare forutsetningene og påstår at Sverige har funnet den perfekte balansen med tiltak! 


 Sverige kryper svært langsomt mot 6000 døde som ser ut til å være et metningspunkt. Vi hadde også denne byen i Brasil som var så hardt rammet, men så plutselig forsvant viruset, det var ikke lenger noe problem. 

zetta

Innlegg: 13404
zetta
15.09.20 22:32
9klasm: Har fulgt med diskusjonen med stor fascinasjon, men nå er jeg lei.

Folk begynner å våkne opp, i Norge og i andre land. Men fremdeles er så mange redde, pisket opp av media, at samfunnet holdes i et jerngrep. Dette er vondt, hvor lenge?

Solvgutt1

Innlegg: 18613
Solvgutt1
15.09.20 22:37

Vi får se i vinter.

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
15.09.20 23:01

Skal inngripende tiltak opprettholdes og sågar utvides, så holder det ikke at smittetallene stiger. Det er ikke et sterkt nok argument i seg selv. Tiltak kan bare forsvares dersom folk blir alvorlig syke og/eller dør. 

ingliaskelnd

Innlegg: 64
ingliaskelnd
15.09.20 23:09

Nå er det vel rundt 0.5 % av de som testes som har det. (etter vi fikk opp testkapasiteten) Mesteparten av disse har vel mistanke. Så at du skulle hatt det 2 ganger på et par mnd er det nok vesentlig mindre enn 0,5 % sjangse for


 


Jeg har ikke påstått at jeg fikk viruset 2 ganger på 2 mnd. Jeg tror det var en reaktivering da immunsystemet mitt var nede pga. at jeg hadde drukket meg full de to gangene før tilbakefallene skjedde. Ingen av de få vennene jeg møtte i den perioden var syke. I tillegg til at jeg var veldig deprimert pga. at jeg var avskjermet fra kjæresten min i 3.mnd. (Grensene Norge-Danmark var stengt i 3 mnd, han slapp ikke inn.)


De rapporte forøvrig om reaktivering av viruset i hele verden på den tiden, folk med asymptomatisk sykdomsforløp/ mildt sykdomsforløp som ble syke 2-7 uker senere. Som i New York da de ikke skjønte hvorfor de fikk inn alvorlig 5 uker etter portforbudet ble innført. Mange av dem påsto også at de ikke hadde møtt noen, og noen bodde alene (Som meg). Kina sa også at de var overrasket da de fikk viruset tilbake fra Europa i mars, for de registrerte det samme.Tror ikke helsemyndighetene trodde dem, men jeg tror dem. Hvis det var korona jeg hadde, kjørte den ut innimellom i ca. 3 mnd før den forsvant. Virus kan henge lenge i, kyssesyken opptil 6-12 mnd. f.eks.


Kanskje derfor portforbud ikke er særlig suksessfult heller.

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
15.09.20 23:22
ingliaskelnd: Jeg tror det var en reaktivering da immunsystemet mitt var nede pga. at jeg hadde drukket meg full de to gangene før tilbakefallene skjedde.

Jeg vet en del her inne tror at vi her snakker om et virus som angriper testikler og hjerne til tusener på tusener. Jeg tilhører ikke dem. Jeg tror ikke dette er science fiction, derfor heller jeg mer mot at du hadde bakrus. :) Alkoholen kan være lunefull.

(Innlegget ble redigert 15.09.20 23:23)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg