Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 12:01
fotballidiot2: Det er feil.  Det har vært en nedgang i arbeidsledighet de siste månedene. Fra mars/april til nå er den vel ca halvert. Men den er fortsatt en del høyere enn før 12 mars.

Det var jo selvsagt i forhold da vi begynte med disse tiltakene jeg sammenlignet med.

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 12:20
Herinacius: Melburnians thinking of escaping to regional Victoria now risk facing an almost $5,000 fine as police tighten the ring of steel around the city. @IzaStaskowski #9News
Mer Nazivanvidd i Australia.

Sinnsykt! Og her inne er det til og med folk som mener at det er de som protesterer mot dette som er problemet. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:20)

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 12:20
ermathi: For øvrig er ditt syn på gamle og syke mennesker og at det bare er å la dem dø, helt forferdelig.

Tja etter å ha jobbet på sykehjem i tre år i ferier i min tid som student og ha hatt en far som først var pleietrengende hjemme før han ble sykehjemspasient har jeg et ganske usentimentalt bilde av sykdom i alderdom. Jeg ser ikke noe poeng i å gå lange skritt for å sikre at folk får gleden av å vinke til fremmede sittende i sin egen bæsj i flere år enn nødvendig. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 12:25
ermathi: Folk ville uansett ikke gått sså mye på restaurant, kino, teater osv. Reiselivsbransjen ville uansett ligget med brukket rygg fordi folk uansett ville droppet utenlandsferien

En nedgang hadde det selvfølgelig vært men jeg og mange med meg hadde fortsatt gått på fotballkamper, kino og ikke minst reist som før. 

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
17.09.20 12:32
pfrog567: Enig med deg. Det går utover psyken når folk blir ufrivillig arbeidsledig. Men ikke alle forstår dette, dessverre.

Det gjør det. Er selvsagt enig i det. Men kan du tenke deg en situasjon der man ikke har et nettverk, som NAV? 

 

Et slikt nettverk har man ikke i land i Asia, Afrika og Sør-Amerika (kanskje med noen få unntak). Her har man intet. De som mister jobben, må pent klare seg på egenhånd. 

 

Vel, DET er nådeløst. Da jeg mistet min jobb i mars, som følge av all stans i idretten, så hadde jeg ingen nettverk, fordi jeg ikke var knyttet til Norge lenger. Da får man føle på kroppen hvordan andre land føler dette, og opplever baksiden av pandemien. Og ikke tro at man ikke har utgifter eller lån i disse landene. 

 

I Norge sitter man derimot og sutrer fordi noen "må" motta NAV-støtte i en viss periode. Beklager altså, men nordmenn er i en veldig spesiell og heldig situasjon i verden, men allikevel ofte de første til å klage.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:37)

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 12:32
Everenga: En nedgang hadde det selvfølgelig vært men jeg og mange med meg hadde fortsatt gått på fotballkamper, kino og ikke minst reist som før.

Kino er det vel fullt mulig å gå på om du ønsker ?

Og reist som før hadde man neppe fått lov til av andre land om vi hadde hatt et veldig stort smittetrykk. For dem som ønsker seg til f.eks. de fleste land i Asia, USA eller Australia er det ikke norske reiseråd som hindrer det. Er vel også flere land i Europa vi ikke er velkomne i selv med den beskjedne smitte vi har nå.

Så spørs det om fotballklubbene hadde klart å stille lag etterhvert :-)

PSG hadde vel 7 smittede selv med strenge tiltak rundt forbi og ikke minst i fotballen. Ikke alle klubber som har like stor tropp.

Synes det er helt fantastisk at noen tror at verden hadde fortsatt som før om vi ikke hadde hatt tiltak i Norge.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:36)

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
17.09.20 12:35
Herinacius: Melburnians thinking of escaping to regional Victoria now risk facing an almost $5,000 fine as police tighten the ring of steel around the city. @IzaStaskowski #9News
Mer Nazivanvidd i Australia.

Et eksakt og ikke uventet eksempel på hvor langt det kan gå, selv i angivelig siviliserte stater.

Det er såvidt 2000 covid-syke i Australia, dette tilsvarer 0,008% av befolkningen. En sykdom flere enn 99% overlever for øvrig. Så iverksettes så komplett sinnssyke tiltak. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:43)

Fago

Innlegg: 4825
Fago
17.09.20 12:37
DennisB: Det gjør det. Er selvsagt enig i det. Men kan du tenke deg en situasjon der man ikke har et nettverk, som NAV?

Mange av de som nå har mistet jobben nå er deltidsansatte studenter som ikke har krav på dagpenger. Mange av de sliter nå med helt basale ting, som husleie. Og det som et resultat av et tiltak med negativ effekt på smitten.

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
17.09.20 12:38
mrk89: Det ser desverre ut til at vi har låst oss fast i situasjonen vi er i nå. Ser liten vilje hos politikerne til å diskutere videre gjenåpning. Og folket virker apatisk til hele greia. Er redd for at vi har flere år foran oss med tomme fotballtribuner, avlyste kulturarrangementer og pre-1990-lignende reiserestriksjoner. 
Den onde sirkelen er jo at en gjenåpning vil føre til en viss økning i smitte (dette er uungåelig), noe som igjen vil føre til "panikk" og gjeninnføring av tiltakene, siden man har innprentet denne utopiske "nullvisjonen" i hodene til folk.

Korrekt oppsummert. Surret oss inn i en politisk uhåndterlig situasjon. I tillegg er det valg neste år. Alt er nå politikk.

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 12:38
fotballidiot2: Kino er det vel fullt mulig å gå på om du ønsker ? Og reist som før hadde man neppe fått lov til av andre land om vi hadde hatt et veldig stort smittetrykk.

Nå er det mulig med kino og jeg går da også selv om det stort sett går i "Bølle i trøbbel" osv grunnet barn og deres ønsker :) Men det var stengt en god stund. Når det gjelder reise er det norske reiseregler som gjør det klønete. Skal til England snart og må da legge til rette for karantenepjatt ved retur. Hjemmekontor som jeg ellers er motstander av fordi det gir null produktivitet blir redningen. 

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
17.09.20 12:40
fotballidiot2: Og reist som før hadde man neppe fått lov til av andre land om vi hadde hatt et veldig stort smittetrykk. For dem som ønsker seg til f.eks. de fleste land i Asia, USA eller Australia er det ikke norske reiseråd som hindrer det. Er vel også flere land i Europa vi ikke er velkomne i selv med den beskjedne smitte vi har nå.

Sant. Man kan prøve å komme seg inn i land som før krydde av turister, som Thailand, Malaysia eller Indonesia (og mange flere). Sorry, mac, man har ikke en snøballs sjanse i Sahara til å komme inn. Grensene er stengt.

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 12:44
Everenga: En nedgang hadde det selvfølgelig vært men jeg og mange med meg hadde fortsatt gått på fotballkamper, kino og ikke minst reist som før.

Veldig godt poeng!

Det finnes faktisk en del av oss som går rundt og ikke er spesielt redd for Covid-19. Livet er fullt av risikoer, og Covid-19 er en av mange. Under hele denne pandemien har jeg ikke vært redd for å gå verken på handlesenter, restauranter, utesteder, innendørs trening, etc. Samtidig har jeg respektert de som faktisk er bekymret for viruset. Jeg har familiemedlemmer som er i risikogrupper, og dette har jeg tatt full hensyn til ved å ikke besøke dem. Jeg har vært nøye med håndhygiene, og respektert 1-metersregelen. Nettopp fordi jeg respekterer at andre er bekymret.

Samtidig - og det kan være jeg virker som en stor egoist nå - mener jeg at fokuset har vært veldig mye på at folk som er unge og friske må ofre svært mye for å beskytte de eldre og utsatte. Kanskje det heller burde vært forventet mer at det er de som er eldre og utsatt, eller bare generelt redd for viruset, som bør ta forhåndsregler, og ikke forvente at alle andre skal ofre sosialt liv, reiser og, i en del tilfeller, jobbene sine. Dette kan som sagt virke egoistisk, men jeg har faktisk møtt folk i risikogrupper som deler dette synspunktet. Og hvis jeg er så heldig at jeg lever til 80+, så kommer jeg til å mene akkurat det samme. Jeg vil ikke forvente at hele den norske befolkningen skal ofre sosialt liv og alle de andre gledene som kommer ved å vær ung for å muligens gi meg litt hypotetisk ekstra levetid.

 

 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:44)

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 12:45
DennisB: Man kan prøve å komme seg inn i land som før krydde av turister, som Thailand, Malaysia eller Indonesia (og mange flere).

Ja har en nær slektning som var i Thailand i mars når det brøt ut og som venter på å få reise ned igjen til kjæresten. Ser desverre ut som de kan gå lang tid før han eller andre nordmenn slipper inn igjen. 


Phuket planla vel en gjenåpning for turister fra noen land, under veldig strenge regler. Men en superspreder saborterte muligens det forsøket.


https://www.dagbladet.no/nyheter/superspreder-kan-sabotere-planene/72825872

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
17.09.20 12:45
Fago: Mange av de som nå har mistet jobben nå er deltidsansatte studenter som ikke har krav på dagpenger. Mange av de sliter nå med helt basale ting, som husleie. Og det som et resultat av et tiltak med negativ effekt på smitten.

Mens mange av de som har mistet jobbene sine i Asia, Afrika eller Sør-Amerika, er familefedre eller mødre, med mengder av barn. Mange har nå INGEN inntekt i det hele tatt, ingen støtte, og svært begrensede formuer.

 

Jeg antar at disse studentene du nevner har familiemedlemmer med en tykkere lommebok enn i disse landene.

 

Dere får ikke miste perspektivene, der hjemme på bjerget. Dette er en pandemi som har rammet hele verden steinhardt økonomisk. Norge og nordmenn hører til de som er minst berørt av alle.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 12:45)

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
17.09.20 12:46
basillen: Kanskje det heller burde vært forventet mer at det er de som er eldre og utsatt, eller bare generelt redd for viruset, som bør ta forhåndsregler, og ikke forvente at alle andre skal ofre sosialt liv, reiser og, i en del tilfeller, jobbene sine. Dette kan som sagt virke egoistisk

Ikke vær redd for å virke egoistisk, det er på høy tid at noen utfordrer spørsmålet om hvem som egentlig er egoistene. I utgangspunktet mener jeg vi alle er like mye egoister, det er menneskelig natur, men en viss side av debatten har i lang tid følt seg moralsk overlegne nok til å stemple ganske mange andre som egoister sålangt. 

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
17.09.20 12:54
fotballidiot2: Ja har en nær slektning som var i Thailand i mars når det brøt ut og som venter på å få reise ned igjen til kjæresten. Ser desverre ut som de kan gå lang tid før han eller andre nordmenn slipper inn igjen.

Jepp. Venter selv på å komme inn dit, min kone har vært i Thailand siden pandemien startet. Sånn er livet, dere, mye ble snudd på hodet i mars, og det kan ta lang, lang tid før man får tilbake en noenlunde normalitet.

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 12:56
daniekr: Ikke vær redd for å virke egoistisk, det er på høy tid at noen utfordrer spørsmålet om hvem som egentlig er egoistene

Ser ikke noen grunn til å kalle noen for egoister. Dog mener jeg vi under pandemien har sett eksempler på det jeg vil kalle egoistisk oppførsel. Det er lov å ha egne meninger og rundt pandemien virker det å være veldig forskjellige oppfatninger. 

Noen av oss velger å stole på at helsemyndighetene har best kompetanse og ikke vil innføre mer begrensninger enn de helt nødvendige. Noen velger også å stole på helsemyndighetene når det påpeker at dette viruset faktisk er en fare for folkehelsen og helsevenet vårt. Ikke kun for de gamle. 

Andre velger å mene at de har bedre kunnskap i forhold til hva som er rett å galt enn helsemyndighetene.  Eventuelt mener helsemyndighetene og regjeringen har noe å tjene på ha strengere tiltak en høyst nødvendig i denne situasjonen. Eller eventuelt andre grunner til at de mener tiltakene er helt unødvendige.

Jeg er ikke i en posisjon til å avgjøre hvem som har rett. Jeg respekterer at alle er berettiget til å ha sin egen mening og gjøre opp sine egne vurderinger. Jeg kan aldri påstå min mening er mer riktig enn andre debattanter sin for jeg har ikke fasiten. 

Selv velger jeg (kanskje av feighet, kunnskapsløshet, manglende evne til å utfordre myndighetene, overdreven myndighetslojalitet etc) å stole på fagekspertisen. Og det skyldes ikke som det ofte hevdes her at jeg er full av frykt eller noe som helst. Jeg er i begynnelsen av 50 årene og eldste gjenlevende i min nærmeste familie. Så egentlig frykter jeg ikke hverken at jeg selv eller andre i min nære krets skal få viruset. Har 2 kamerater som er i riskogruppene, men antar det vil gå greit med dem også. Så ingenting skyldes personlig frykt, men noe jeg opplever som nødvendig at vi som samfunn står sammen om. 

Hadde det vært stor uenighet i det helsefaglige råd og oppfatninger rundt om i verden hvorvidt dette viruset var farlig og/eller det var behov for tiltak så hadde jeg gjerne stilt mer spørsmål rundt egne myndigheters vurderinger. Men enn så lenge er vi et land med få inngripende tiltakk ift store deler av verden rundt oss. Så inntil videre ser jeg ingen grunn til å ikke være lojal mot det tiltak som er innført. Jeg kan selvsagt være uenig i noe, jeg kan stille spørsmål rundt noe. Men klarer faktisk med alle tiltak vi har nå å finne måter man kan forsvare det på.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:02)

mrk89

Innlegg: 218
mrk89
17.09.20 13:01
daniekr: Ikke vær redd for å virke egoistisk, det er på høy tid at noen utfordrer spørsmålet om hvem som egentlig er egoistene.

Godt poeng. Er det ikke like egoistisk å mene at resten av befolkningen skal ofre sitt sosiale liv, fritid og ferier, alt som ellers er "gøy" og i mange tilfeller jobb og utdanning, for at en selv skal kunne leve som før? Og alt dette for et virus som dreper mindre enn 1% av smittede. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:02)

Solvgutt1

Innlegg: 18614
Solvgutt1
17.09.20 13:02
basillen: Veldig godt poeng! Det finnes faktisk en del av oss som går rundt og ikke er spesielt redd for Covid-19. Livet er fullt av risikoer, og Covid-19 er en av mange. Under hele denne pandemien har jeg ikke vært redd for å gå verken på handlesenter, restauranter, utesteder, innendørs trening, etc. Samtidig har jeg respektert de som faktisk er bekymret for viruset. Jeg har familiemedlemmer som er i risikogrupper, og dette har jeg tatt full hensyn til ved å ikke besøke dem. Jeg har vært nøye med håndhygiene, og respektert 1-metersregelen. Nettopp fordi jeg respekterer at andre er bekymret. Samtidig - og det kan være jeg virker som en stor egoist nå - mener jeg at fokuset har vært veldig mye på at folk som er unge og friske må ofre svært mye for å beskytte de eldre og utsatte. Kanskje det heller burde vært forventet mer at det er de som er eldre og utsatt, eller bare generelt redd for viruset, som bør ta forhåndsregler, og ikke forvente at alle andre skal ofre sosialt liv, reiser og, i en del tilfeller, jobbene sine. Dette kan som sagt virke egoistisk, men jeg har faktisk møtt folk i risikogrupper som deler dette synspunktet. Og hvis jeg er så heldig at jeg lever til 80+, så kommer jeg til å mene akkurat det samme. Jeg vil ikke forvente at hele den norske befolkningen skal ofre sosialt liv og alle de andre gledene som kommer ved å vær ung for å muligens gi meg litt hypotetisk ekstra levetid.

Det er fullstendig urealistisk at folk skulle fortsatt som før midt i en pandemi. Det er lett å si dette når så få er syke og dør, men jeg kjenner flere butikkeiere som overhodet ikke ble rammet av noen tiltak i mars og april, men som likevel opplevde at omsetningen stupte. De fleste justerte sin adferd og mobiliteten i samfunnet falt som en stein. Dette skyldtes ikke bare tiltak. Det skyldes bekymring for viruset.

Selv om ingen unge har dødd i Norge, og få unge har dødd i Sverige så er det et virus som kan gjøre også unge veldig syke. Det er en langt høyere andel unge som blir så syke at de trenger sykehusbehandling enn noen annen sykdom er er i nærheten av like smittsom som koronaviruset i Norge og også for de som ikke blir innlagt opplever mange en tøff sykdom. Jeg kjenner tre som som har fått bekreftet at de har hatt Covid-19. En av dem måtte på intensiven, to av dem var veldig syke, ble ikke testet, men har fått påvist antistoffer i ettertid. Vedkommende som måtte på intensiven i april er fortsatt stort sett sykemeldt og klarer ikke fullføre en hel arbeidsdag uten å bli utmattet, de to andre mener iallefall selv at de har nedsatt helse selv måneder etterpå. Dette samsvarer greit med studier som er gjort. Ingen av disse er gamle eller syke fra før. De beskriver også et sykdomsforløp som jeg lett hadde droppet noen fester, en utenlandsferie eller kinotur for å unngå.

Hadde nordmenn bare fortsatt med sitt vanlige adferdsmønster så hadde de aller, aller fleste i samfunnet fort fått folk i sin nærmeste eller utvidede omgangskrets som hadde blitt hardt rammet av Covid19, og slike ting ville selvfølgelig påvirket adferden til hele befolkningen. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:03)

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
17.09.20 13:04
fotballidiot2: Men klarer faktisk med alle tiltak vi har nå å finne måter man kan forsvare det på.

Selvsagt. Det er ingen tiltak som er 100% feil. Satt opp mot en ekstrem slik som DØD så er alt forsvarlig.

Uenigheten ligger i terskler for tiltak, grad av tiltak og omfang av tiltak. 

Før denne situasjonen trodde jeg tersklen for såpass inngripende myndighetsbruk i samfunnet lå LANGT over det vi står ovenfor. Men jeg tok beviselig feil, og det føles fortsatt som om noe skurrer, og den skurringen øker i volum mens tiden går. At myndigheter innenriks og utenlands tillater seg å messe med privatlivet til folk i den utstrekning vi har sett i vår er for meg et ekstremt tiltak, uansett hvilke grunner man har. Det må man stille spørsmål ved.

Alle avgjørelser må ettergås i livet, og det er fortsatt til syvende og sist mennesker som deg og meg som tar disse beslutningene, basert på kunnskap som sjelden er komplett. En slags "best effort". For at de beste løsningene skal finnes, må en også utfordre dem. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:08)

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 13:11
daniekr: Satt opp mot en ekstrem slik som DØD så er alt forsvarlig.

Død er en ting. Men faktisk tenker jeg nesten like mye på å beskytte helsevesenet og de som jobber der oppi dette. Vi trenger dem også etter pandemien.

NB! jeg sier ikke at vi er i nærheten av å overbelaste helsevesenet pr september 2020. Sier heller ikke at vi kommer der. 

Vi var vel ikke overbelastet på det verste i mars/april heller, men enkelte steder og for en del som jobbet der var det en forferdelig påkjenning. Samt en del som rett og slett ble smittet og syke fordi de jobbet der.

Så å holde nede smitten mener jeg er viktig. Så kan en alltid stille spørsmålstegn rundt hvilken grad og omfang av tiltak som er nødvendig. Foreløpig er jeg så enkel at jeg overlater den beslutningen til de med best faglig komptanse på området. Hadde det vært enkelt å balansere slik at vi til enhver tid hadde sånn passe med smitte og sånn passe antall inlagte så hadde det vært flott, men slik er det desverre ikke.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 13:13)

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 13:12
basillen: Samtidig - og det kan være jeg virker som en stor egoist nå - mener jeg at fokuset har vært veldig mye på at folk som er unge og friske må ofre svært mye for å beskytte de eldre og utsatte. Kanskje det heller burde vært forventet mer at det er de som er eldre og utsatt, eller bare generelt redd for viruset, som bør ta forhåndsregler, og ikke forvente at alle andre skal ofre sosialt liv, reiser og, i en del tilfeller, jobbene sine.

Og der har du oppsummert hele greia på en aldeles utmerket måte. Tommel gitt. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 13:17
fotballidiot2: Foreløpig er jeg så enkel at jeg overlater den beslutningen til de med best faglig komptanse på området.

Problemet med å overlate dette til FHI og Helsedirektoratet er at de har kun fokus på pandemien, de har intet ansvar for resten av suppa som blir resulatet av hysteriet.


Politikerene har et helhetsansvar og for all del, den norske regjeringen har håndtert det hele langt bedre og mer edruelig enn mange panikkslagne nasjoner verden over. De har vel også medgitt at de visste at skole og barnehagenedstengningen var unødvendig men at det stoppet en del av foliehattgærningene fra å få større fotfeste der og da.


Men på et tidspunkt må man begynne å forklare den gemene hop at nullvisjonen er utopisk og at vi ikke kan holde på som dette i 10 år. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 13:19
Solvgutt1: Jeg kjenner tre som som har fått bekreftet at de har hatt Covid-19. En av dem måtte på intensiven, to av dem var veldig syke, ble ikke testet, men har fått påvist antistoffer i etterti

Jeg har selv hatt det, mange venner og bekjente har hatt det, ingen av oss har vært nevneverdig dårlige. Anekdoter har liten verdi.


Tallene viser at selv folk over 80 som får covid i all hovedsak greier seg hjemme uten innleggelse. 

Solvgutt1

Innlegg: 18614
Solvgutt1
17.09.20 13:20
Everenga: Men på et tidspunkt må man begynne å forklare den gemene hop at nullvisjonen er utopisk og at vi ikke kan holde på som dette i 10 år.

Det var det jo enkelte(Ja, jeg peker på deg) som mente det ville være helt umulig å hindre at viruset spredde seg i hele befolkningen. Ingen har noen nullvisjon når det kommer til Covid-19, men det er en strategi om å holde smittetallene lave og hindre et nytt utbrudd som man ikke har kontroll på. 

Solvgutt1

Innlegg: 18614
Solvgutt1
17.09.20 13:21
Everenga: Jeg har selv hatt det, mange venner og bekjente har hatt det, ingen av oss har vært nevneverdig dårlige. Anekdoter har liten verdi.
Tallene viser at selv folk over 80 som får covid i all hovedsak greier seg hjemme uten innleggelse.

All statistikk viser jo at Covid-19 smitter flere, gir en kraftigere sykdom, en høyere andel alvorlig syke, en høyere andel kritisk syke og en høyere andel døde enn noe annet virus av samme smittepotensiale vi har hatt i Norge i moderne tid. 


Selvfølgelig ville det påvirket befolkningens adferd dersom man slapp viruset fritt og ikke forsøkte å begrense det. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
17.09.20 13:23
Solvgutt1: Det var det jo enkelte(Ja, jeg peker på deg) som mente det ville være helt umulig å hindre at viruset spredde seg i hele befolkningen.

Det mener jeg ennå, what's your point?

Solvgutt1

Innlegg: 18614
Solvgutt1
17.09.20 13:23
Everenga: Det mener jeg ennå, what's your point?

At det åpenbart ikke stemmer.

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 13:23
Everenga: Problemet med å overlate dette til FHI og Helsedirektoratet er at de har kun fokus på pandemien, de har intet ansvar for resten av suppa som blir resulatet av hysteriet.

Det er faktisk feil.


De har ansvaret for folkehelsen og ikke kun pandemien. Det var vel blandt annet derfor FHI ville åpne skolene før regjeringen gjorde det. De så på helsesaspektet som en helhet.


Så er det selvsagt forhold de i like stor grad ikke trenger hensynta i sine råd. Som økonomiske forhold etc, men derfor komme de med råd og så er det regjeringen som tar den endelige beslutning.


Nei vi kan ikke holde på slik i 10 år og forhåpentligvis kommer det gjennombrudd på vaksine og/eller behandling "snart". Hvis ikke må vi finne andre måter å leve med dette viruset på. Det tror jeg alle er klar over. Men at vi kan risikere å måtte leve med tiltak iallefall til neste sommer er jeg redd for.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg