Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 20:19
Sandaas: . At ansatte på skoler, sykehus, eldresenter m.m. må i karantene fordi det er avdekkes smitte er prisen man må betale for å unngå flere alvorlig syke og flere døde,

Du skriver mye bra her i tråden, men jeg for min del tror at både skoler, barnehager o.l., klarer seg bra uten å bli satt i karantene. For dette er snakk om unge folk, både elever og ansatte, da man finner knapt en lærer som er over 50-60 år nå for tida. 

At man skjermer både sykehjem- og sykehusavdelinger når et virus herjer, er jo en selvfølge uansett corona-viruset eller ei. Men man behøve ikke nærmest stenge ned "unødvendige" bransjer pga av dette viruset, så lenge vi har nesten ingen innlagte på sykehus og knapt noen dødsfall pga covid-19 de par siste månedene. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 20:19)

lusekoftan

Innlegg: 47404
lusekoftan
17.09.20 20:42
pfrog567: jeg for min del tror at både skoler, barnehager o.l., klarer seg bra uten å bli satt i karantene.

Då är du alltså enig med den i Norge så utskällde Tegnell i den saken :)

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
17.09.20 21:04
pfrog567: Dårlige skyteferdigheter :)

Hahahah husker Pogba6 sin kommentar om det der... Beste kommentaren inne på denne tråden tror jeg. 

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
17.09.20 21:58
basillen: Tull. Det er ikke et eneste land i Europa som er i nærheten av å være der hvor vi var i mars/april hvis man ser på data for sykehusinnleggelser og dødsfall. Riktignok ser Spania nå en økning i dødstall, men med tanke på at Spania har hatt over 120000 nye registrerte smittede de siste to ukene, er ikke dødstallene store sett i forhold til dette. La meg spørre deg følgende: Sett at det faktisk tar flere år før vi får en velfungerende vaksine, mener du da at vi skal fortsette med de tiltakene vi har nå i årevis? Sette alle i karantene som har vært i nærheten av en som har hatt viruset, nekte større forsamlinger, vingle rundt med "gule" og "røde" land, osv. Vet jo at det er regjeringen og helsemyndighetene som tar slike avgjørelser, men nå lurer jeg på din personlige mening.

Dette er beviselig feil. Se på utviklingen i land som Ukraina, Tyrkia, Bosnia, Ungarn, Hellas og Albania, alle har en klar økning i antall døde de siste ukene, og noen har registrert høyere tall nå enn tidligere i pandemien. Og hele poenget er jo nettopp at man ikke vil repetere de tallene vi så i våres, og derfor setter igang tiltak så fort trenden peker klart oppover, ikke venter noen uker bare fordi smittede foreløpig ikke har gitt de samme utslagene på antall innleggelser eller døde. Nå har Spania igjen registrert over 100 døde tre dager på rad, og det er en lang periode med nesten 0 daglige døde. Den samme negative trenden observerer man i flere regioner i Frankrike med igjen stor pågang på sykehus. Da er det klart man reagerer nå, ingen ønsker seg tilbake til april med nesten 1000 nye døde hver dag. Vi vet av erfaring det tar tid fra man blir smittet til man dør, og gjennomsnittet har faktisk gått opp med økt kunnskap om hvordan man best behandler dette viruset. Alle tallene, også dødsfall peker oppover i Europa, for en uke siden lå det mellom 200-300 dødsfall pr dag, denne uken over 600 døde pr dag. Det er en trend alle skjønner vi må gjøre grep for å stoppe så fort som mulig.

 

Så til spørsmålet om man ikke får velfungerende vaksine på mange år, hva da? 

 

Og ja, da vil vi måtte leve med mange tiltak i årevis, men det betyr ikke at akkurat dagens tiltak vil fortsette i årevis. Vi har jo allerede sett en stor utvikling i Norge på få måneder. Vi vet mer, og spesielt ting som testing og smitteoppsporing blir stadig bedre. Utvikling innen spyttprøver vil lette dette arbeidet ytterligere. Mer forskning vil gi enda bedre behandlingsmetoder og godkjente legemidler. Får man smitten ned til det Norge hadde på starten av denne sommeren i f.eks. hele EU så vil kan enkelt kunne åpne grensene og ha et samarbeid rundt dette med testing og smitteoppsporing i denne delen av verdenen. 

Det er jo ikke noe nytt at menneskeheten faktisk risikere å måtte gjøre endringer i sine liv på grunn av ulike sykdommer eller andre utfordringer naturen "kaster på oss". Når man oppdaget hvor mye smitte som kom via åpen kloakk på 1800-tallet så betød det store påkostninger og endring av folks levevaner, når man forsto at ting som bakterier og virus eksisterte måtte leger vaske seg, man måtte rense instrumenter, sikre tilgang til rent vann os,  når man forsto ting som hvor giftig bly var måtte man bytte ledninger, fjerne det fra bensin osv, når man forsto hvor skadelig forurensning, risikoen ved kjernekraft, oppdaget områder utsatt for jordskjelv, tørke, flom så har det medført varige endringer for menneskeheten. Ny viten betyr i mange tilfeller at menneskeheten må tilpasse seg, og at dette også vil kunne koste mye. 

Min "løsning" er å slå ned de lokale utbruddene vi ser her i Norge. Så å sikre at Norden har de samme tiltakene og den samme lave risikoen for smitte og samkjøre reglene der, så å gjøre det samme for hele EU/Schengen-området. Når smitterisikoen er lav kan man fortsette å rulle ut de lettelsene man hele tiden har planlagt for. Åpne alle næring, øke maks tak på forsamlinger, åpne for all idrett osv. Dette må hele tiden skje gradvis så man vet man kjapt og effektivt kan slå ned et lokalt utbrudd når det dukker opp. Med kontroll vil vi vende tilbake til normal tilværelse i Europa innen sommeren 2021 (om vi da ikke ser store gjennombrudd på andre felt, som behandlingsmetoder, testing eller smittesporing). Dette fordrer selvsagt at lederne i EU/Schengen faktisk klarer å samarbeide og koordinere sine tiltak. Den håpløse vinglingen til Boris Johnsen er jo skrekkeksemplet man ikke vil gjenta. Der snakker man vingling og frem og tilbake, både med å reagere altfor sent, altfor mange døde og åpne for tidlig og uten at man hadde kontroll, noe som betød ny lockdown og enda mer kaos. Norges bytte mellom røde og gule land 1 gang i uken er ingenting med det kaoset regjeringen i England har stilt i stand. 

Sånn generelt så mener jeg at følgende ting kan ende opp med å være den fremtidige normalen:

Økt fokus på god hygiene og det å kunne vaske hendene sine  skikkelig.

Holde deg hjemme når du er syk.

Fokus på bedre kapasitet men også ventilering på kollektivtransport.

Flere vaksineringsprogram og obligatorisk vaksinering av barn og risikogrupper.

---

Så er det ting som hjemmekontor, digital læring og mer digitale møteplasser som helst sikkert blir mer og mer vanlig og som fikk en kickstart med denne pandemien. Det er en utvikling vi helt sikkert hadde sett uavhengig pandemien men som nå vil akselere pga pandemien. Det igjen betyr mindre jobbreiser og en helt annen mobilitet og digital kunnskap i befolkningen.

Om vi fortsatt lever i en pågående pandemi i 2022 og utover vil vi helt sikkert fortsatt se utstrakt testing, smittesporing og ja karantene ved behov. Det har vist seg å være den enkleste og minst inngripende tiltaket vi pdd vet har en betydelig effekt. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 21:58)

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
17.09.20 22:05
LOB: e medisinske fagmiljøet har som hovedoppgave å stanse viruset til en hver pris. Selv om ikke Folkehelseinstituttet gjør en samlet vurdering før hva tiltakene innebærer for hele samfunnet over tid så har de i hvert fall et noe bredere perspektiv enn Nakstad og helsedirektoratet som gjerne stenger skolene på nytt hvis det kan føre til at vi unngår 5 smittetilfeller.    Det hadde vært ønskelig hvis våre politikere kunne ta de brede vurderingene men de er jo fanget av opinionen som i sin tur er skremt av mediene som har sine egne drivkrafter til å skremme oss dag ut og dag inn.

Her tror jeg du kraftig undervurderer dagens helsemyndigheter. Selv om de ikke skal ha den fulle oversikt så er det uriktig å påstå at de er blottet for forståelse for andre forhold. Det er f.eks. beviselig feil at Nakstad eller Helsedirektoratet vil stenge skoler ved nye smitter, de sier jo tvert imot at slike tiltak er usannsynlig  så lenge det omhandler lokale utbrudd som man fort kan få kontroll over. 


Og vi vet jo også at regjering gjør sine egne endelige vurderinger. De ikke lenger enn FHI sine anbefalinger i februar og de har f.eks. nå gått lenger i å gi unntak for landskamper og e-cup for fotball enn det helsemyndighetene ønsker. Det er faktisk ingenting som tyder på at regjeringen er farget av å ta populistiske meninger, og i etterkant viser meningsmålinger at de i det store treffer overraskende godt med sine tiltak som et klart flertall støtter opp om. 
Og denne myten/konspirasjonsteorien om at mediene har noe egen drivkraft av å skremme befolkningen begynner å bli ganske tafatt i disse dager. Folk blir ikke skremt, men likevel later du som det blir de og det er medienes ønske...

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
17.09.20 22:17
pfrog567: Du skriver mye bra her i tråden, men jeg for min del tror at både skoler, barnehager o.l., klarer seg bra uten å bli satt i karantene. For dette er snakk om unge folk, både elever og ansatte, da man finner knapt en lærer som er over 50-60 år nå for tida.  At man skjermer både sykehjem- og sykehusavdelinger når et virus herjer, er jo en selvfølge uansett corona-viruset eller ei. Men man behøve ikke nærmest stenge ned "unødvendige" bransjer pga av dette viruset, så lenge vi har nesten ingen innlagte på sykehus og knapt noen dødsfall pga covid-19 de par siste månedene.

Dette er helt feil. Fra rapporten om lærekompetanse i grunnskolen kunne vi f.eks. se at blant barnehagelærne med fagkompetanse var 18% 60 år eller eldre og 16% mellom 50 og 59 år. Så over en 1/3 av lærerne blir for deg det samme som de knapt finnes? Det er vel heller knapt en barnehage som har minst enn eller flere ansatte i de aldersgruppene. 

At klasser/barnehager blir midlertidig stengt for å drive smittesporing er rimelig åpenbart, også fordi disse barna har foreldre og besteforeldre. I Norge har vi f.eks. ikke de strenge anbefalingene som Sverige har for sine 70+ generasjon, så målet er at smitten er lav i befolkningen generelt, nettopp fordi også de eldre skal kunne leve så normalt som mulig. Vi ønsker å ha åpne eldrehjem og at også pensjonister kan gå på butikken og kafeer. Da kan vi ikke la smitten spre seg fritt i befolkning fordi det i utgangspunkter er bare unge folk som er smittet. Disse vil igjen smitte andre og så har vi ballen gående, slik tilfellet er i Bergen der f.eks. Haukeland sykehus fikk flere smittede. Det er svært mye bedre å stenge en barnehage 1 uke enn at viruset får fritt spre seg i lokalsamfunnet og så at man 2 uker senere må stenge sykehus, eldresenter, utesteder osv fordi folk blir smittet, og ja også alvorlig syke og i verste fall dør.  Da er man veldig fort i samme elendige spiral som England der de har enorm spredning og føler de må gå drakonisk til verks for å hindre en ny runde med mange alvorlig syke og døde.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 22:17)

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
17.09.20 22:21
Sandaas: Og vi vet jo også at regjering gjør sine egne endelige vurderinger. De ikke lenger enn FHI sine anbefalinger i februar og de har f.eks. nå gått lenger i å gi unntak for landskamper og e-cup for fotball enn det helsemyndighetene ønsker. Det er faktisk ingenting som tyder på at regjeringen er farget av å ta populistiske meninger, og i etterkant viser meningsmålinger at de i det store treffer overraskende godt med sine tiltak som et klart flertall støtter opp om. 
Og denne myten/konspirasjonsteorien om at mediene har noe egen drivkraft av å skremme befolkningen begynner å bli ganske tafatt i disse dager. Folk blir ikke skremt, men likevel later du som det blir de og det er medienes ønske...

For noe tull. Skjenkestoppen kl 24 var helt åpenbart et populistisk tiltak det ikke var noe som helst hold i. Jeg begynner å gå oppriktig lei av regjeringens tiltak. Det har tørket inn arbeidsmarkedet og dette kjenner jeg meget godt til som arbeidsledig også før coronakrisen. Få nå denne økonomien igang igjen!  Jeg har ikke lenger tillit til regjeringens corona tiltak for å være helt ærlig (det hjelper heller ikke at Høyre stadig vekk fronter Høyre politikk som er et hån mot arbeidsledige og syke) . De kom jo nå med det sinnsyke forslaget å sette et tak på trygd og innføre plikt til aktivitet for mottakere av sosialhjelp for de over 30. 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 22:25)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:23
lusekoftan: Då är du alltså enig med den i Norge så utskällde Tegnell i den saken :)

Akkurat dette tror jeg mange er enige i, uansett Tegnell eller ikke :)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:29
Sandaas: Dette er helt feil. Fra rapporten om lærekompetanse i grunnskolen kunne vi f.eks. se at blant barnehagelærne med fagkompetanse var 18% 60 år eller eldre og 16% mellom 50 og 59 år. Så over en 1/3 av lærerne blir for deg det samme som de knapt finnes?

Mye man kan tolke ut i fra statistikker. Samme dama (fra SSB) som du referer til her, opplyser også at f.eks. halvparten av engelsk-lærere i grunnskolen har ikke nok kompetanse.. Jeg regner med at hun vet hva hun "snakker" om :)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:30
William_S3: Hahahah husker Pogba6 sin kommentar om det der... Beste kommentaren inne på denne tråden tror jeg.

Enig :) Men hvor er det blitt av han..

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
17.09.20 22:35
pfrog567: Enig :) Men hvor er det blitt av han..

Hadde sitt siste innlegg her i slutten av juni, men ikke uvanlig at folk blir utestengt her, 

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 22:38

Sandaas:

Takk for et godt og utfyllende svar. Du har en del gode poenger.

Du har rett at de landene du henviser til har en stigende trend. Det var vel mest Vest-Europa jeg hadde i tankene i mitt innlegg, og da særlig de landene som hadde veldig stygge tall i mars/april. Men rett skal være rett - jeg skrev "Europa". 

Hvis de tallene som er på Worldometer er korrekte, så tyder imidlertid disse på at de landene i Øst-Europa som du henviser til her (pluss Hellas og Albania) var relativt uberørte i vår. Dødstallene var i hvert fall svært lave da sammenlignet med land i Vest-Europa. Det er derfor ikke rart at disse landene nå opplever en oppsving, da alt tyder på at de fleste land vil bli rammet av dette viruset før eller siden. Så det disse landene opplever nå er vel egentlig ikke en "ny bølge", men "den første bølgen". Vi har jo sett det samme mønsteret i USA hvor noen områder ble rammet før andre områder.

Når det gjelder det som skjer i Spania så er det riktig at det er en økning, men, igjen, nivået er enda ikke der hvor det var i mars/april. Faktisk bare ca 10 % av dette. Så lenge coronaviruset er i omløp så vil det jo ta livet av folk. På samme måte som andre dødelige virus. I forhold til hvor mange registrerte smittetilfeller man har hatt i Spania de siste to ukene, er likevel ikke dødsraten alarmerende. I hvert fall ikke enda. Vi får håpe dette ikke kommer mer ut av kontroll. Samtidig - hvis dette faktisk skjer så viser det jo at fullstendig lockdown slik som Spania hadde egentlig bare utsetter problemet. Spania har jo også, så vidt jeg vet, hatt noen av de aller strengeste reglene for bruk av ansiktsmaske (man må vel ha dem på hver eneste gang man forlater hjemmet), og da tyder det vi ser nå i Spania på at disse har en veldig tvilsom effekt. Det som blir veldig interessant i månedene fremover blir å se om land som f.eks. Sverige hvor man ikke har hatt en full lockdown og hvor omtrent ingen går med maske får en ny bølge.

Ellers synes jeg at de tiltakene du lister her er på et fornuftig nivå, og ikke for inngripende og dyre i forhold til mulig gevinst. Med andre ord noe vi kan leve med :). Ikke noe i nærheten av Melbourne-tilstander med andre ord.

Og, igjen, selv om vi kan ha uenigheter, så kan vi i hvert fall begge fremdeles være enig i at Storbritannia og Boris Johnson har vært et skrekkeksempel på hvordan man skal håndtere en pandemi.

 

 

(Innlegget ble redigert 17.09.20 22:40)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:40
William_S3: ll. Skjenkestoppen kl 24 var helt åpenbart et populistisk tiltak det ikke var noe som helst hold i. Jeg begynner å gå oppriktig lei av regjeringens tilta

Enig. Og nå "skriker" VG opp om at 40 personer er smittet på utesteder i Bergen som overskrift. Mens det er snakk om at de er sporet tilbake fra utesteder. Men vi hører ingenting om hvor disse personene har vært før de gikk ut på byen for å ta en øl. Kanskje kan det være noen som har vært på sykehuset/sykehjemmet og besøkt noen av sine kjære før de gikk ut. Men det får vi vel ikke vite gjennom media, for da blir det ikke noen klikk.. Håpløst.

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:46
basillen: Hvis de tallene som er på Worldometer er korrekte, så tyder imidlertid disse på at de landene i Øst-Europa som du henviser til her (pluss Hellas og Albania) var relativt uberørte i vår. Dødstallene var i hvert fall svært lave da sammenlignet med land i Vest-Europa. Det er derfor ikke rart at disse landene nå opplever en oppsving, da alt tyder på at de fleste land vil bli rammet av dette viruset før eller siden. Så det disse landene opplever nå er vel egentlig ikke en "ny bølge", men "den første bølgen". Vi har jo sett det samme mønsteret i USA hvor noen områder ble rammet før andre områder.

Her tar du nok feil, for mange av de øst-europeiske landene ble også rammet i vinter. Og da var det flere som gikk i lockdown og munnbind-påbud med en gang, unntatt Hviterussland da :) Så det er neppe noen "første" bølge de er inne i. Heller det at nedstenging gjør at folk må holde seg hjemme, og de fleste blir smittet innenfor hjemmets fire vegger.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 22:46)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 22:53
basillen: t Storbritannia og Boris Johnson har vært et skrekkeksempel på hvordan man skal håndtere en pandemi.

Jeg er nå ikke så sikker på at den godeste Boris ble smitte av covid-19 og måtte "behandles" på sykehus i vinter/vår. Tror mer på at hans rådgivere sa i fra at nå har han dritet seg skikkelig ut pga hans uttalelser i begynnelsen av pandemien, og så klekket de ut en "god" plan for å rette opp inntrykket..

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 22:55
pfrog567: Her tar du nok feil, for mange av de øst-europeiske landene ble også rammet i vinter. Og da var det flere som gikk i lockdown og munnbind-påbud med en gang, unntatt Hviterussland da :) Så det er neppe noen "første" bølge de er inne i. Heller det at nedstenging gjør at folk må holde seg hjemme, og de fleste blir smittet innenfor hjemmets fire vegger.

Hvis man ser på Worldometer så hadde de fleste av disse landene svært lave dødstall i mars/april sammenlignet med de fleste land i Vest-Europa. Albania hadde vel knapt 20 coronadødsfall fra mars til mai, Bosnia rundt 70, Hellas rundt det samme, etc. Det er vel færre mennesker enn det dør i disse landene i snitt hver dag gjennom hele året

Samtidig viser jo dette nettopp også at lockdown er en særdeles tvilsom strategi, da viruset kommer tilbake med full kraft så snart man åpner opp igjen.

Da synes jeg den balansen land som Norge og Sverige nå har (det er jo ikke så stor forskjell på oss i disse dager) er mye bedre.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 22:56)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 23:03
basillen: Hvis man ser på Worldometer så hadde de fleste av disse landene svært lave dødstall i mars/april sammenlignet med de fleste land i Vest-Europa. Albania hadde vel knapt 20 coronadødsfall fra mars til mai, Bosnia rundt 70, Hellas rundt det samme, etc. Det er vel færre mennesker enn det dør i disse landene i snitt hver dag gjennom hele året Samtidig viser jo dette nettopp også at lockdown er en særdeles tvilsom strategi, da viruset kommer tilbake med full kraft så snart man åpner opp igjen. Da synes jeg den balansen land som Norge og Sverige nå har (det er jo ikke så stor forskjell på oss i disse dager) er mye bedre.

Kan kanskje være noe med at disse landene ikke testet folk? Ikke vet jeg.

Men jeg skjønte ikke hva du mente med denne her: "Det er vel færre mennesker enn det dør i disse landene i snitt hver dag gjennom hele året ??? Hellas har over 10 millioner innbyggere, Albania og Bosnia rundt 3 millioner.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 23:04)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
17.09.20 23:05
basillen: Samtidig viser jo dette nettopp også at lockdown er en særdeles tvilsom strategi, da viruset kommer tilbake med full kraft så snart man åpner opp igjen. Da synes jeg den balansen land som Norge og Sverige nå har (det er jo ikke så stor forskjell på oss i disse dager) er mye bedre.

Ja, man ser jo at Norden klarer seg bra.

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 23:07

Litt spesielt å se de som har jobbet med/mot dette viruset på Coronadagbøkene på TV2. Samtidig som en leser hvordan enkelte her inne mener det er totalt unødvendig med de enkle tiltaken vi har. 

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 23:07
pfrog567: Kan kanskje være noe med at disse landene ikke testet folk? Ikke vet jeg. Men jeg skjønte ikke hva du mente med denne her: "Det er vel færre mennesker enn det dør i disse landene i snitt hver dag gjennom hele året ??? Hellas har over 10 millioner innbyggere, Albania og Bosnia rundt 3 millioner.

Det jeg mente er at sannsynligvis dør det mer enn 20 personer i Albania (eller 70 personer i Bosnia f.eks.) i snitt hver eneste dag gjennom hele året av ulike årsaker. Andelen personer som døde av Covid-19 i perioden mars-mai er derfor lavere enn en enkelt dags totale dødsfall. Med andre ord tok Covid-19 livet av et forsvinnende lite antall mennesker i denne tidsperioden sammenlignet med andre dødsårsaker.

Tempus

Innlegg: 10712
Tempus
17.09.20 23:09

Nå må vi begynne å gå med hevede skuldre igjen, ny bølge.

basillen

Innlegg: 1817
basillen
17.09.20 23:10
fotballidiot2: Litt spesielt å se de som har jobbet med/mot dette viruset på Coronadagbøkene på TV2. Samtidig som en leser hvordan enkelte her inne mener det er totalt unødvendig med de enkle tiltaken vi har.

Egentlig synes jeg de fleste tiltakene vi har her til lands nå for tiden stort sett er helt OK. Med et par unntak (skjenkestopp kl. 24, eller at det ikke kan være flere tilskuere på idrettsarrangement så lenge man kan holde grei nok avstand, f.eks.)

Det som bekymrer meg er imidlertid de som mener at vi skal implementere vesentlig strengere tiltak bare fordi vi nå har hatt en liten oppsving i smittetilfeller den siste måneden. Tenker da på de som støtter seg til hylekoret fra f.eks. Andersen & Co.

De tiltakene vi har nå fungerer egentlig helt fint.

(Innlegget ble redigert 17.09.20 23:12)

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
17.09.20 23:13
HNilsen: Det kan vel diskuteres om hytteforbud, skolestenging og skjenkestopp ved midnatt er helt nødvendige tiltak. Det kan også diskuteres om det er våre helsemyndigheter eller om det er våre politikere som ivrer for slike tiltak

De 2 første var vel for å redusere mobiliteten i samfunnet. Tror ikke det var stor dissens om dette, men slik jeg har forstått uenighet ift når en skulle åpne. Det siste er det vel liten tvil om at at det er relativt stor enighet om? FHI støttet skjenkestopp og ville vel også gå enda lengre ift å også forby private fester?

ingliaskelnd

Innlegg: 64
ingliaskelnd
17.09.20 23:25

Ja, jeg bor på løkka. Og jeg har møtt mange her som sier de var syke i februar/mars. Kan selvfølgelig ha vært influensa eller alt mulig annet, men tenker også at dette området kan ha gått helt under radaren. Fordi alt var stengt og studentene som bor her hverken var på skolen eller jobbet, men festet med hverandre i kollektivene de bor i.

ingliaskelnd

Innlegg: 64
ingliaskelnd
17.09.20 23:36

I tillegg er det jo merkelig at det tettest befolkede området i hele Norge med flest party-glade mennesker skulle ha unngått smitte? Det bor 61.000 mennesker her på få kvadratmeter.

Jean_Grey

Innlegg: 5642
Jean_Grey
17.09.20 23:59

Farlige senskader av viruset:

Følgene av covid-19 kan være mange, og selv måneder etter at pasientene opplevde første symptom er det mange som lever med seinskader av det alvorlige viruset - også på hjertet.

........................

- Bekymret

Kardiolog Mao Chen ved Sichuan-universitetet i Kina, sier til Nature at rundt en tredjedel av coronapasientene får symptomer som rammer hjertet i den akutte fasen av sykdommen. Et av symptomene er kardiomyopati, som strekker hjertemuskelen, eller gjør den stivere eller tjukkere, og påvirker hjertets evne til å pumpe blod. Noen pasienter har også fått blodpropp.

Min største bekymring er langtidsvirkningene, sier Chen.

Hos noen pasienter er risikoen for hjerte-karsykdommer til stede «i lang tid», sier han. Chen er imidlertid klar på at studier av disse pasientene fortsatt er i startfasen, og at det er for tidlig å slå fast hva følgene av coronaviruset vil ha å si for pasientene i det lange løp.

Sakset fra:

https://www.dagbladet.no/nyheter/nifst-hjertefunn/72847294

(Innlegget ble redigert 17.09.20 23:59)

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 07:24

Ja, en lidelse som muligens rammer 0,007 prosent av de som blir smittet skal vi virkelig bli skremt av!!!! Det er imponerende at Dagbladet faktisk klarer å finne flere «skrekk og gru»-vinklinger, og betryggende for dem at fortsatt mange biter på og klikker seg inn på disse artiklene. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 07:25)

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 07:38
HNilsen: Ja, en lidelse som muligens rammer 0,007 prosent av de som blir smittet skal vi virkelig bli skremt av!!!! Det er imponerende at Dagbladet faktisk klarer å finne flere «skrekk og gru»-vinklinger, og betryggende for dem at fortsatt mange biter på og klikker seg inn på disse artiklene.

Dagbladet er den desidert siste blekka man skal lese, føler nesten Resett og Document.no er mer troverdig hva gjelder Covid 19 dekning og det sier mest om Dagbladet. 

KongOlav2

Innlegg: 42781
KongOlav2
18.09.20 07:43
fotballidiot2: De 2 første var vel for å redusere mobiliteten i samfunnet. Tror ikke det var stor dissens om dette, men slik jeg har forstått uenighet ift når en skulle åpne. Det siste er det vel liten tvil om at at det er relativt stor enighet om? FHI støttet skjenkestopp og ville vel også gå enda lengre ift å også forby private fester?

Hytteforbudet kom jo pga endel fullstendig hysteriske ordførere og kommuneoverleger. Og de klarte å piske opp nok dårlig stemning til at også mye befolkningen var imot. FHI var jo imot generell skolestengning. Igjen noe som skyldes overbekymrede myndigheter.

fotballidiot2

Innlegg: 24355
fotballidiot2
18.09.20 08:30
ingliaskelnd: I tillegg er det jo merkelig at det tettest befolkede området i hele Norge med flest party-glade mennesker skulle ha unngått smitte? Det bor 61.000 mennesker her på få kvadratmeter.

Virker vel som det er noe smitte også der siste 14 dager. Iallefall langt over de 20 per 100 000?


https://www.nettavisen.no/nyheter/antall-koronatilfeller-i-oslo-doblet-den-siste-uken/3424020434.html

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg