Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
maxus4

Innlegg: 5944
maxus4
18.09.20 15:00
basillen: Her kommer det frem at en god del studenter sliter mentalt ved å ikke få oppleve den sosiale delen av det å være student. Dette gjelder gjerne særlig de som nylig har flyttet hjemmefra og som ikke har noe nettverk. Jeg forstår dem godt. Jeg mener at når man er student så er sosiale aktivitetene man deltar på like viktig som de akademiske. Det er som student man er i overgangsfasen til å bli voksen, og det å kunne oppleve det å ha et sosialt liv uten å bo hjemme hos mamma og pappa vokser man veldig på. For ikke å snakke om alle studentaktivitetene som kan være vel så nyttige å ha drevet med som akademiske resultater. De fleste av oss har kun dette lille vinduet til å faktisk være "fri" til å gå mye ut med venner og sosialisere før man så i 40 år skal gjennom kvernen sove-jobb-forpliktelser-sove-repeat. Mange unge har nå allerede ofret ganske mange måneder av dette vinduet.

Helt enig.  Mange tenker ikke over at vi er alle i forskjellige faser av livet.  1 år av livet kan være forskjellig etter hvor gammel du er.   Er du 40 så er ikke livet så annerledes som når du var 39 eller blir 41 .   Er du 18 til 19 , 12 til 13 .  15-16 , 19-20 så er det snakk om år som er veldig viktige i livet der store forandringer skjer.    Isolasjon og avlysninger gjør at man mister ting som er veldig viktige i den perioden av livet.   

Er ikke så lenge siden jeg og en kompis satt og mimret over da vi var 14-16 år.   Vi kunne prate i timesvis om alt vi gjorde.    Det er ikke akkurat like mye å prate om dersom vi skal plukke et tilfeldig år i 30årene.    

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 15:03
pfrog567: g i Skåne har de økt smitte med 30-talls tilfeller hver dag, men man ser ingen krigsoverskrifter i svenske aviser. Mens norsk media nærmer seg hysteriske tilstander med rapporteringer av antall smittede og folk i karantene. Selv om det er stabilt med sykehusinnleggelser og knapt noen dødsfall. Ikke rart at det norske folk blir lei dette maset om "blodrøde" regioner her og der. Og så kommer Nakstad & co med sine "advarsler" for bl.a. Oslo. Man skjønner at både han og flere er blitt avhengig av sine mer enn 15 minutes of famous.

Svenskene ser ut til å ta dette mer med ro. Det er dog ingen tvil om at de gjorde en del feil i starten som gjorde at ting var skikkelig ille en periode, men de har aldri hatt overpaniske myndigheter. Litt restriksjoner på forsamlinger her og der og litt i utelivet, men har ikke hørt at de har innført strengere åpningstid enn ellers. Sverige har en alkoholpolitikk hvor åpningstider for det aller meste er opp til kommunen - de har ingen nasjonal lovfesta makstid som i Norge, men det er relativt vanlig med åpningstid til 01-02. Tror enkelte steder i Stockholm er åpen til 04-05 til og med. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 15:04)

basillen

Innlegg: 1817
basillen
18.09.20 15:08
William_S3: Jeg er så enig med det du skriver. Det er ikke det samme å studere på Zoom som å studere på campus. Jeg personlig følger jo noen fag siden jeg er arbeidsledig med obligatoriske seminarer alt på Zoom. Der må man jobbe med oppgaver med gruppa si da. Det funker ikke optimalt på noen som helst måte. Heldigvis da har jeg tatt en øl med dem og kjenner dem litt, men det er frustrerende fordi av og til er det støy der noen er osv. Siste seminar holdt jeg på å klikke fordi en i gruppa satt et sted med mye støy.

Bra sagt! Jeg er ikke student lenger, men jobber med forskning og undervisning nå. Av den grunn har jeg selvsagt måttet undervise en del via Zoom det siste halvåret. Det har fungert noenlunde greit, men det er ikke i nærheten av det å være fysisk til stede i et klasserom/auditorium.

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
18.09.20 15:10
William_S3: Litt restriksjoner på forsamlinger her og der og litt i utelivet, men har ikke hørt at de har innført strengere åpningstid enn ellers.

Det største problemet i Sverige er at de fortsatt har en rekke anbefalinger rettet bare bort 70+ generasjonen. Disse bes i praksis å ikke bruke kafeer, butikker, unngå kontakt med andre, helst møte familiemedlemmer utendør og på armlengdes avstand osv. Beboere på eldreinstitusjoner har f.eks. har ikke kunne tatt imot besøk siden mars (dette skal heldigvis åpnes nå i oktober). Det er det flere som mener er svært aldersdiskriminerende, også den forrige statsepidemiologen Annika Linde. 

Ser man på hvordan de andre nordiske landene har løst dette så er det neste merkverdig hvor stor forskjell det er, og gi de gamle den samme friheten som resten av befolkningen  har ikke medført noe flere død og åpenbart vært bra for den mentale helsen til denne aldersgruppen.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 15:10)

basillen

Innlegg: 1817
basillen
18.09.20 15:12
maxus4: Helt enig.  Mange tenker ikke over at vi er alle i forskjellige faser av livet.  1 år av livet kan være forskjellig etter hvor gammel du er.   Er du 40 så er ikke livet så annerledes som når du var 39 eller blir 41 .   Er du 18 til 19 , 12 til 13 .  15-16 , 19-20 så er det snakk om år som er veldig viktige i livet der store forandringer skjer.    Isolasjon og avlysninger gjør at man mister ting som er veldig viktige i den perioden av livet.    Er ikke så lenge siden jeg og en kompis satt og mimret over da vi var 14-16 år.   Vi kunne prate i timesvis om alt vi gjorde.    Det er ikke akkurat like mye å prate om dersom vi skal plukke et tilfeldig år i 30årene.

Jeg er 100 % enig med deg. Jeg har nå bikket 40 år, og du verden som jeg og mine kamerater fra ungdomstid og studietid kan mimre over alle de gode tidene vi hadde som ung. Jeg vil si at de årene hvor jeg var student er blant de morsomste og mest minneverdige i hele livet mitt. Det var da jeg lærte å bo hjemmefra og stå på egne ben. Det var da jeg møtte mine beste venner gjennom hele livet. Det var i studietiden jeg møtte min nåværende kone, etc. De fleste er vel studenter i 3-5 år, og det å ofre et helt år er faktisk veldig mye. 

Og bare for å ikke bli beskyldt for å være totalt uansvarlig. Det går fint an for studenter å møtes sosialt samtidig som man kan ha en del tiltak i bakhodet. Som for eksempel håndhygiene eller ikke gå på en sammenkomst hvis du har forkjølelsessymptomer. Videre kan man hvis man f.eks. har vært på en fest, så langt det lar seg gjøre unngå å oppsøke andre mennesker utover dem man festet med i dagene etter festen. Bare for sikkerhets skyld i tilfelle det faktisk har vært smitte på festen.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 15:12)

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 16:23
basillen: Og bare for å ikke bli beskyldt for å være totalt uansvarlig. Det går fint an for studenter å møtes sosialt samtidig som man kan ha en del tiltak i bakhodet. Som for eksempel håndhygiene eller ikke gå på en sammenkomst hvis du har forkjølelsessymptomer. Videre kan man hvis man f.eks. har vært på en fest, så langt det lar seg gjøre unngå å oppsøke andre mennesker utover dem man festet med i dagene etter festen. Bare for sikkerhets skyld i tilfelle det faktisk har vært smitte på festen.

Og det tryggeste er at man gjør dette på en pub hvor vakter har all myndighet til å kaste deg ut om du nekter å innrette deg etter 1 metersregelen og hvor det antibaces over en lav sko. Etter det jeg har observert er vekterne ganske strenge på det her i Oslo. Derfor fremstår skjenkestoppen som komplett uforståelig - det er ikke på byen folk smittes, men i folks hjem. Og der slo også Dagbladet til med en god coronanyhet da. Kirkenes har ikke coronasmitte. Fant de endelig ut at de skulle skrive en gladnyhet? Kirkenes har ikke hatt coronasmitte siden slutten av mars - greit det la oss håpe det holder seg sånn for Kirkenes sin del. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 16:29)

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 16:30

Enig med Daniekr. Nakstad burde få litt avveksling fra koronaen. Kanskje Helsedirektoratet kunne sette ham på influensaen i noen måneder? 

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 16:33
HNilsen: Enig med Daniekr. Nakstad burde få litt avveksling fra koronaen. Kanskje Helsedirektoratet kunne sette ham på influensaen i noen måneder?

Synes også helse og omsorgsministeren fortjener avlastning. Man kunne vurdert  å dele departementet i to og hatt en egen coronaminister så lenge krisen pågikk. Jeg vil tro det er nok av andre helseting også å gjøre. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 16:34)

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 16:35

Hvis Nakstad tar influensaen, så kunne Guldvog ta klamydiaen. Dermed er koronaen ledig til en ny person. Bare et forslag. 

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 16:38
HNilsen: Hvis Nakstad tar influensaen, så kunne Guldvog ta klamydiaen. Dermed er koronaen ledig til en ny person. Bare et forslag.

Jeg tror vi trenger noen med kanskje litt nye øyne. Nå er det jo de samme som har stilt opp på pressekonferanser det siste halve året. Noen som har evne til langsiktig planlegging. Corona ender ikke any day soon. Jeg savner litt den strategien hvordan leve med coronaen og likevel ha det så normalt som mulig? Her lever regjeringen i en slags villfarelse og det er ikke godt å vite hva strategien deres er lenger. Den var slå ned? Men er den det fortsatt? Det hele blir noe retningsløst og man løper rundt i en slags sirkel. Slå ned betyr jo i realiteten å innføre strengere tiltak igjen. Men vil folket akseptere å gå tilbake til 12 mars? Jeg tviler. Strategien bør iallefall gå litt vekk fra slå ned og heller prøve hvordan leve med viruset. For viruset er her og vil blusse opp på nytt om man slår ned. Vi ser jo hva som skjedde med land som gikk fra helt lockdown til åpning. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 16:40)

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 16:59

Dagbladet igjen om Oslo KRAFTIG ADVARSEL... 

 

Kan den blekka bare legge ned please? Viktig informasjon kommer de iallefall ikke med. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 17:01)

RoyalGard

Innlegg: 8686
RoyalGard
18.09.20 17:17

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/20-oslo-skoler-har-hatt-smitte.ZUOcV0Dfl?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

 

Noen som vet hvilke skoler som er rammet? 
20 Oslo-skoler har meldt om coronasmitte

Det står ikke listet opp hvilke skoler det er snakk om, men VG har nylig omtalt smitte ved blant annet Hasle, Hartvig Nissen og realfagsskolen Heltberg på Torshov.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 17:18)

scav0r

Innlegg: 781
scav0r
18.09.20 17:23

Registrerer at Danmarks statsminister sier: – Jeg hører stadig vekk mange som sier at corona ikke er farlig, at viruset kun rammer hard om man er eldre eller sårbar, sånn er det ikke. Mye tyder på at også unge kan få senfølger av Covid-19 som kan vise seg å være alvorlige, sier Fredriksen.

 

 

 

Javel - det kan godt hende det KAN være farlig for noen unge også, men det kan mye annet være også, til og med vanlig influensa - fikk senest for ett par år siden dobbel lungebetennelse etter influensa og var sengeliggende 1 måneds tid, og tok mange måneder før jeg hadde full lunge kapasitet igjen.

 

 

 

Jeg tenker at nå som vi har så mange unge smittet og såpass lite innleggelser kan det ikke være bekymringsverdige tall med unge som legges inn?

 

Vi er nå nede i 16 innleggelser igjen

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 17:24)

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
18.09.20 17:24
Sandaas: Ser man på hvordan de andre nordiske landene har løst dette så er det neste merkverdig hvor stor forskjell det er, og gi de gamle den samme friheten som resten av befolkningen  har ikke medført noe flere død og åpenbart vært bra for den mentale helsen til denne aldersgruppen.

Sant det. Men så synes det ut som flere "misbruker" de eldre og at de skal skjermes for omverden for enhver pris ser det ut til. Det er nok ikke de eldre så enige i, for mange av de har ikke flere pårørende lenger og mange av vennene er gått bort, så da er det ikke merkelig at de har lyst til å komme ut blant folk som alle andre har behov for.

DrDrax

Innlegg: 1237
DrDrax
18.09.20 17:36
HNilsen: Hvis Nakstad tar influensaen, så kunne Guldvog ta klamydiaen.

Litt morsomt hvis Guldvog fikk klamydia ja!  :-)

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
18.09.20 17:41
pfrog567: Sant det. Men så synes det ut som flere "misbruker" de eldre og at de skal skjermes for omverden for enhver pris ser det ut til. Det er nok ikke de eldre så enige i, for mange av de har ikke flere pårørende lenger og mange av vennene er gått bort, så da er det ikke merkelig at de har lyst til å komme ut blant folk som alle andre har behov for.

Ja, og dette er tydeligvis noe de svenske myndighetene "ofrer" istedenfor en vilje til å kjapt slå ned smitten og følge sine nordiske naboer med slike betydelige lettelser, og likevel omtaler enkelte Sverige som om de "nesten ikke har tiltak". Er mange som er opprørte i Sverige, men disse stemmene forsvinner stort sett i dekningen av pandemien, nevnte Linde et hederlig unntak selv om heller ikke hun får mye oppmerksom sett opp mot den offisielle linjen til Tegnell og co.

(Innlegget ble redigert 18.09.20 17:42)

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 18:04

DrDrax: Guldvog kommer selvsagt aldri til å FÅ klamydia. Jeg skrev da vitterlig «ta». Og tenkte da at når Helsedirektoratet fordeler oppgaver, så sier de sikkert: «Du kan ta influensaen, så tar jeg klamydiaen.» Tipper dog det er nedtur å gå fra høystatus korona til lavstatus klamydia. Hvis det er det som blir Guldvogs skjebne. 

VivaLV

Innlegg: 36190
VivaLV
18.09.20 18:05

Nakstad forøvrig på dax18

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 18:06

Ikke røp hva han sier. Gleder meg til å høre det senere i kveld. Jeg har ikke tid nå. 

VivaLV

Innlegg: 36190
VivaLV
18.09.20 18:09
HNilsen: Ikke røp hva han sier. Gleder meg til å høre det senere i kveld. Jeg har ikke tid nå.


Sorry. Slik fungerer det ikke i 2020. Nakstad anbefaler tiltak i Oslo så kommer nok ny runde med stengte utesteder.


 

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 18:11

Jeg holdt heldigvis over den delen av innlegget ditt der du røper hva Nakstad sier, så spenningen er fortsatt beholdt. 

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 18:21

Bryr meg ikke noe særlig om spenningen  - hva eksakt sa Nakstad? 

pfrog567

Innlegg: 18763
pfrog567
18.09.20 18:21
Sandaas: a, og dette er tydeligvis noe de svenske myndighetene "ofrer" istedenfor en vilje til å kjapt slå ned smitten og følge sine nordiske naboer med slike betydelige lettelser, og likevel omtaler enkelte Sverige som om de "nesten ikke har tiltak"

Ja, merkelig dette. Og de eldre er ikke de første som klager heller, og de er nærmest bakerst i køen når det er snakk om å bli hørt.

daniekr

Innlegg: 6232
daniekr
18.09.20 18:23

Bla bla skjønner ikke alvoret bla bla millioner av døde


En professor kalte det "angstsirkus" og det syns jeg var ekstremt treffende.

William_S3

Innlegg: 9219
William_S3
18.09.20 18:39

Jammen vi er i pandemi. Urolig hva som kan rettferdiggjøres av tiltak. Jeg ser uansett en del tiltak mangler god begrunnelse . De basale som håndvask og avstand er godt begrunnet gjennom hundre år pluss..Men å løpe og stenge ned næringer som barer etc kan umulig være godt faglig begrunnet. Hytteforbudet var iallfall ikke det 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 18:44)

DennisB

Innlegg: 16432
DennisB
18.09.20 18:59

Altså, til og med jeg synes man godt kan ta det litt piano i Norge nå. Man må og kan ikke komme helt på kant med befolkningen. Det gir bare redusert respekt for myndigheter, og det er ingen tjent med.

Rexwiller

Innlegg: 11509
Rexwiller
18.09.20 19:07

Svenskene viderefører tiltak til juli, noe som gjør at store festivaler som Sweden rock ol. går til helvete. Likevel er folk så dumme at de kjøper billetter.

Sarella

Innlegg: 17866
Sarella
18.09.20 19:26

- Baby (2 mnd) døde av corona: Et to måneder gammelt barn døde av coronaviruset i Michigan, USA, melder CBS News.

- Og barn blir ikke spart for denne sykdommen.

Sandaas

Innlegg: 12802
Sandaas
18.09.20 19:34
Rexwiller: Svenskene viderefører tiltak til juli, noe som gjør at store festivaler som Sweden rock ol. går til helvete. Likevel er folk så dumme at de kjøper billetter.

Ser også at det svenske fotballforbundet er oppgitt. De har enda ikke fått svar på om de får unntak til å gjennomføre treningskamp mot Russland 8. oktober (siden Russland ikke er del av Schengen) - henvendelsen har ligget hos regjeringen siden august uten å bli besvart. I følge forbundet er det bare Sverige og San Marino som enda ikke har klart å gi noe svar på slikt unntak rundt fotballkamper. 

(Innlegget ble redigert 18.09.20 19:35)

HNilsen

Innlegg: 12231
HNilsen
18.09.20 19:37
Sarella: - Baby (2 mnd) døde av corona: Et to måneder gammelt barn døde av coronaviruset i Michigan, USA, melder CBS News. - Og barn blir ikke spart for denne sykdommen.

To NORSKE ungdommer døde av influensa i mars i år. En i Skien og en i Sarpsborg. Influensaen sparer ingen liv, heller ikke barn og ungdom. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg