Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
pfrog567

Innlegg: 21383
pfrog567
30.11.20 19:49
Amnon: Mener du/dere i ramme alvor at det er korrupsjon i toppen og at politikerne våre har blitt så maktkåte at de innfører og holder på restriksjoner for pur glede?

De vil vel helst være føre var, men det kan kanskje bli litt for mye av det :) Da tenker jeg først og fremst på de tiltakene som gjelder over hele landet, selv der det ikke er noen smitte.

Men nå ser det bra ut her i fedrelandet, så vi klarer nok å holde ut noen uker til, uten å tilte helt :) Og jula kommer og går uansett.

SlimWhitman

Innlegg: 7345
SlimWhitman
30.11.20 19:55
Amnon: Mener du/dere i ramme alvor at det er korrupsjon i toppen og at politikerne våre har blitt så maktkåte at de innfører og holder på restriksjoner for pur glede? Vinning?

Det er vel heller det at de ikke vil risikere å bli stemt ut i neste valg, i tilfelle de letter opp på tiltakene (jeg har virkelig begynt å hate det ordet) og det blir økt "smitte". De tør rett og slett ikke å fremstå på en måte som enkelte hysterikere -og dem er det mange av- ville ansett som uansvarlig.

Amnon

Innlegg: 20181
Amnon
30.11.20 20:04
SlimWhitman: Det er vel heller det at de ikke vil risikere å bli stemt ut i neste valg, i tilfelle de letter opp på tiltakene (jeg har virkelig begynt å hate det ordet) og det blir økt "smitte". De tør rett og slett ikke å fremstå på en måte som enkelte hysterikere -og dem er det mange av- ville ansett som uansvarlig.

Eller kanskje de, etter en helhetsvurdering, mener de tiltakene som er innført er nødvendige? Skjer jo ikke i er vakuum. Dette skriver FHI i dag, altså en faginstans politikerne kan lene seg på for råd:

Situasjonen er imidlertid ustabil med fare for ny økning. Det er behov for vedvarende sterk innsats for å redusere smittespredningen i Oslo-området samtidig som kommuner ellers i landet må oppdage og raskt få kontroll på sine utbrudd. 

Ifølge rapporten vurderer FHI at det er stor sannsynlighet for at enkelte kommuner eller kommunegrupper, særlig i Oslo-området, vil ha et vedvarende høyere nivå gjennom vinteren.

 

Rexwiller

Innlegg: 12370
Rexwiller
30.11.20 20:05
HNilsen: Det er ingen som har sagt at det ikke blir ekstra fridager for lærerne.

Antall arbeidsdager er fastsatt i arbeidstidsavtalen. Det er 100% sikkert at disse lærerne ikke får to betalte fridager. Det har aldri skjedd før og kommer heller aldri til å skje.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 20:08)

SlimWhitman

Innlegg: 7345
SlimWhitman
30.11.20 20:06
Amnon: Eller kanskje de, etter en helhetsvurdering, mener de tiltakene som er innført er nødvendige? Skjer jo ikke i er vakuum.

Gjør det ikke? Kunne lurt meg, all den tid den fjompen Bent Høie og hans lakeier ukentlig står på Debatten og medgir at de latterlige påfunnene deres ikke har noen dokumentert effekt eller logikk. Hvordan noen fortsatt kan ha slik enorm tiltro til disse klovnene forstår jeg virkelig ikke.

forbasket

Innlegg: 1078
forbasket
30.11.20 20:09
Amnon: Mener du/dere i ramme alvor at det er korrupsjon i toppen og at politikerne våre har blitt så maktkåte at de innfører og holder på restriksjoner for pur glede? Vinning? Denne påstanden løftes om og om igjen her inne. Hvis du ramme alvor mener det, hva mener du de får igjen for det? Glede av å "trigge" deg og dine meningsfeller?

Tror vi får være snille og anta at det er frustrasjonen som snakker i disse tilfellene. For hvis man skal se på hva folk faktisk skriver så må konklusjonen bli at det begynner å rakne for både den ene og den andre her.

Er det noen debattanter igjen fra "den siden" som ikke minst én gang har hintet til at det ligger konspirasjon/korrupsjon/stormannsgalskap bak den norske håndteringen? Det ser ikke ut til å finnes et snev av mulighet for at det ligger en hederlig tanke bak det som besluttes.

Sandaas

Innlegg: 13575
Sandaas
30.11.20 20:10
basillen: Saken er imidlertid den at jeg erkjenner at munnbind kan ha en effekt hvis de brukes riktig. Jeg erkjenner også at det faktisk finnes eksempler rundt omkring hvor munnbind tilsynelatende har hatt en positiv effekt. Det er nettopp derfor jeg hevder at man har null korrelasjon og ikke negativ korrelasjon. Faktisk kan det også være at jeg tar feil. Det erkjenner jeg. Jeg ser imidlertid ingenting per dags dato i dataene som tilsier at munnbind har en positiv effekt som tiltak mot Covid-19. Debattanter som Sandaas virker imidlertid helt krakilsk i å ignorere, benekte og bortforklare samtlige eksempler som ikke støtter det synet de forfekter. Det er jo interessant at vedkommende kritiserer meg for å bruke worldometer til å støtte synet mitt når vedkommende selv ved flere tidligere anledninger har hentet frem data nettopp fra worldometer når det er for å underbygge sitt syn.

Dette er jo eksempel på hvor langt ut på viddene du nå befinner deg. 

Du konkluderte med at det ikke fante empirisk data for å hevde at munnbind bidro til å stoppe smittespredning, og da var altså dataen din tall fra worldometer. Da ser vi jo at nivået er ganske labert hos deg. Igjen, tror du virkelig ikke at helsemyndighetene har data om f.eks. om hvor smitte forekommer, og at nedgangen i stor grad korrelerer med nettopp ting som munnbind. Vi har f.eks. ganske god informasjon om hvor smitte forekommer i Norge, og ja, der er det nettopp ting som i kollektivttrafikken, på jobb og ikke minst "ukjent" som er veldig relevant når man skal vurdere om ulike tiltak har en effekt eller ei. Dette er data som du ikke finner på worldometer, men kanskje på hos de enkelte nasjonale helsemyndigheter rapporter. Du derimot konkluderer derimot på bakgrunn av dataen fra wordlometer - du skjønner at det da blir ganske latterlig tynne greier?

Du kan jo f.eks. høre på hva de ulike helsemyndighetene sier, fra USA, Norge, Tsjekkia, Storbritannia. Hva sier de om munnbind? Tror du virkelig de sitter å dikter opp dette og ikke har relevant data de baserer sine beslutning på (ja, også data som du ikke nødvendigvis finner på worldometer). 

Og selvsagt kritiserer jeg deg når du bruker worldometer som en fasit på empirisk data rundt munnbind og korrelasjonen rundt smittespredning. Det er jo så mangefult at du hadde strøket på ungdomsskolen. Dette har jeg jo også påpekt når du tidligere gikk hardt ut mot munnbind-tiltak i Belgia, der tallene på worldometer ikke engang understøttet dine påstander. Jeg bruker worldometer når det faktisk er relevant, og jeg forstår selvsagt at worldometer sine tall ikke kan si noe om hvor smittet skjer, hvem som blir smittet, har oppdatert oversikt over ulike lands tiltak, befolkningens vlje til å følge disse tiltakene eller kan si noe om hva tallene hadde vært ute ulike tiltak. Da blir det smått idiotisk at du bruker tallene til Worlometer som en fasit på noe de virkelig ikke kan si noe som helst om...

Den aller største "beviset" er at din kamp mot munnbind overhode ikke er støttet av nasjonale helsemyndigheter eller i noen av de mange scenarioene og analysene som er gjort nettopp på smittespredning. Da blir det fryktelig falsk å late som du på en side vil erkjenne at det kan ha en positiv effekt for så i neste innlegg angripe dette med slikt piss som at det overhode ikke finnes empiriske data som underbygger disse fagfolkenes ståsted...

William_S3

Innlegg: 13598
William_S3
30.11.20 20:30
daniekr: Blir stadig bitrere over årets angstsirkus.

Ja og de som virker reddest er ikke de som er mest utsatt for alvorlig sykdom av covid 19 paradoksalt nok. 

zetta

Innlegg: 14869
zetta
30.11.20 20:49
forbasket: Det ser ikke ut til å finnes et snev av mulighet for at det ligger en hederlig tanke bak det som besluttes.

Joda, det mest sannsynlige er rein og skjær inkompetanse. Solberg er den svakeste statsministeren vi har hatt i Norge

zetta

Innlegg: 14869
zetta
30.11.20 20:54
Sandaas: Dette er jo eksempel på hvor langt ut på viddene du nå befinner deg.

Dere folk begynner å bli kraftig irriterende. Nå går vi mot undertrykkende smittevernstiltak I TILLEGG TIL masker frem til sommeren minst. Og dere hyler i kor med helsefanatikerne. 

 Kan ikke dere som er så forferdelig redde for corona være litt ekstra forsiktige frem til dere får vaksine? Ikke trekke med hele samfunnet i avgrunnen. Har dere ønske om å ødelegge landet?

 Selv vil jeg ikke ta unødig risiko og viker unna folk som hoster f eks. Men livet må gå videre og hjulene gå rundt. Vi kan ikke flykte ned i prepperbunkeren for den minste risiko

Maradona_123

Innlegg: 24768
Maradona_123
30.11.20 20:56
zetta: I TILLEGG TIL masker frem til sommeren minst.

Nei, det er du som krisemaksimerer, alle disse tiltakene kommer ikke til å vare til sommeren, eller i flere år som du tidligere kom med påstand om.

startelver

Innlegg: 73348
startelver
30.11.20 20:59

1936 sider med det samme repeat hver dag.

Nå må dere snart roe dere. 

Herinacius

Innlegg: 7780
Herinacius
30.11.20 21:01

What's the most dangerous disease? Hint: It's not novel coronavirus

Ikke i bunkeren nei, for covid er ikke akkurat det farligste i verden - men det rammer i alle land inkludert iland, i motsetning til tuberkulose som egentlig er langt verre.

According to the WHO, more than 120 countries have reported a drop in tuberculosis patients visiting clinics since the pandemic began, threatening hard-fought gains achieved during the last couple of years.

It is not only for tuberculosis. "COVID-19 risks derailing all our efforts and taking us back to where we were 20 years ago," said Dr. Alonso, the director of the WHO's global malaria program.

As it was calculated by influential non-government organization Stop TB Partnership in collaboration with Imperial College, Avenir Health, Johns Hopkins University, and the United States Agency For International Development, a three-month lockdown in different parts of the world and a gradual return to normal over 10 months could result in an additional 6.3 million tuberculosis cases and additional 1.4 million deaths from it. It now seems likely that the indicated time frames will last much longer.

The pandemic is also shrinking the supply of diagnostic tests and drugs against tuberculosis, malaria, AIDS, and other killers as pharmaceutical companies turn to make more expensive medicines to detect and fight the coronavirus.

There are numerous examples of the sheer cynicism of those companies that are preparing to produce more expensive drugs for coronavirus instead of desperately needed drugs against other "diseases of the poor."

As it is well known the ending the tuberculosis epidemic by 2030 is among the health targets of the Sustainable Development Goals adopted by all United Nations Member States in 2015.

If humanity committed to accomplishing it, then it should act quickly and decisively. During the pandemic, we have observed a shocking fact that those who live in poverty die of infectious diseases disproportionally more often.

We must work hard to stop this terrible injustice. It may be the coronavirus crisis that will return humanity to the understanding that tuberculosis and other infectious diseases must be finally defeated.

Serious crises are known to create opportunities for fundamental reforms. To achieve victory over infectious diseases, humanity needs to make a global decision on how to finally defeat global poverty and inequality in the world.

In my previous article about the impact of coronavirus on humanity, I wrote, "After the pandemic, we probably will become better human beings."

Humanity must show its best qualities by being united and being able to deliver a complete and final victory over tuberculosis as soon as possible.

 

Amnon

Innlegg: 20181
Amnon
30.11.20 21:08
zetta: Selv vil jeg ikke ta unødig risiko og viker unna folk som hoster f eks. Men livet må gå videre og hjulene gå rundt.

Livet går videre og hjulene går rundt. Newsflash; Norges økonomi går bra sammenlignet med resten av verden. Videre er problemstillingen litt mer kompleks enn det du tror, en fordel om du setter deg inn i den først.

zetta

Innlegg: 14869
zetta
30.11.20 21:15
Amnon: Livet går videre og hjulene går rundt.

Nei, de lukker ned mange. Massevis av arbeidsplasser er nede og mengder av aktiviteter i klubber, foreninger er nede. Alt som har å gjøre med aktivitet sammen med andre mennesker er i fare

 Og folk blir ekstremt forskjellig rammet. Noen merker ikke noe særlig, mens andre er sterkt skadelidende. Mange blir stemplet som ikke-vesentlig, ikke-viktig osv. Disse svake politikerne avgjør hvem og hva som er viktig. Og det er i hvert fall dem selv og all deres virksomhet. Hadde de enda halvert lønna si..

 Det er veldig alvorlig å stenge folk ned, men de gjør det akkurat slik de føler for. F eks er det ingen god grunn til å stenge treningssentre

(Innlegget ble redigert 30.11.20 21:15)

basillen

Innlegg: 5033
basillen
30.11.20 21:20
Sandaas: Dette er jo eksempel på hvor langt ut på viddene du nå befinner deg.  Du konkluderte med at det ikke fante empirisk data for å hevde at munnbind bidro til å stoppe smittespredning, og da var altså dataen din tall fra worldometer. Da ser vi jo at nivået er ganske labert hos deg. Igjen, tror du virkelig ikke at helsemyndighetene har data om f.eks. om hvor smitte forekommer, og at nedgangen i stor grad korrelerer med nettopp ting som munnbind. Vi har f.eks. ganske god informasjon om hvor smitte forekommer i Norge, og ja, der er det nettopp ting som i kollektivttrafikken, på jobb og ikke minst "ukjent" som er veldig relevant når man skal vurdere om ulike tiltak har en effekt eller ei. Dette er data som du ikke finner på worldometer, men kanskje på hos de enkelte nasjonale helsemyndigheter rapporter. Du derimot konkluderer derimot på bakgrunn av dataen fra wordlometer - du skjønner at det da blir ganske latterlig tynne greier? Du kan jo f.eks. høre på hva de ulike helsemyndighetene sier, fra USA, Norge, Tsjekkia, Storbritannia. Hva sier de om munnbind? Tror du virkelig de sitter å dikter opp dette og ikke har relevant data de baserer sine beslutning på (ja, også data som du ikke nødvendigvis finner på worldometer).  Og selvsagt kritiserer jeg deg når du bruker worldometer som en fasit på empirisk data rundt munnbind og korrelasjonen rundt smittespredning. Det er jo så mangefult at du hadde strøket på ungdomsskolen. Dette har jeg jo også påpekt når du tidligere gikk hardt ut mot munnbind-tiltak i Belgia, der tallene på worldometer ikke engang understøttet dine påstander. Jeg bruker worldometer når det faktisk er relevant, og jeg forstår selvsagt at worldometer sine tall ikke kan si noe om hvor smittet skjer, hvem som blir smittet, har oppdatert oversikt over ulike lands tiltak, befolkningens vlje til å følge disse tiltakene eller kan si noe om hva tallene hadde vært ute ulike tiltak. Da blir det smått idiotisk at du bruker tallene til Worlometer som en fasit på noe de virkelig ikke kan si noe som helst om... Den aller største "beviset" er at din kamp mot munnbind overhode ikke er støttet av nasjonale helsemyndigheter eller i noen av de mange scenarioene og analysene som er gjort nettopp på smittespredning. Da blir det fryktelig falsk å late som du på en side vil erkjenne at det kan ha en positiv effekt for så i neste innlegg angripe dette med slikt piss som at det overhode ikke finnes empiriske data som underbygger disse fagfolkenes ståsted...

Imponerende at du klarte å skrive et så langt innlegg med så lite substans og uten en enste lenke til noe som dokumenterer påstandene dine. Spesielt artig at du trekker inn Belgia-diskusjonen i dette. Jeg husker veldig godt at du da klarte å hevde at fordi Belgia i én(!) uke lempet litt på munnbindreglene (det var fortsatt påbudt å bruke munnbind innendørs på alle offentlige steder forresten) så var dette, i følge deg, en viktig årsak til at bølge nummer to traff landet. Et argument som for øvrig fullstendig kollapser når man ser på tallene for smittede og tar hensyn til inkubasjonstid. Og så beskylder du meg for å argumentere på ungdomskolenivå? Sjeldent jeg har hørt det klirre så mye i et glasshus før.

Jeg tror heller at jeg forholder meg til det faktum at de Europeiske landene som har hatt de strengeste reglene for munnbind også er de landene som har flest døde per million innbygger. Samt FHI sine beregninger knyttet til hvor marginal effekt dette "tiltaket" har. Og det faktum at feil bruk av munnbind (som man observerer hele tiden) gjør at munnbind mister effekt, eller til og med kan bidra til økt smittespredning. Sistnevnte er vel godt eksemplifisert nettopp gjennom bryllupet i Oslo hvor alle fikk munnbind, men flere titalls personer endte opp med å bli smittet.

Hvis du ønsker å forholde deg til disse faktaene på andre måter, så er du selvsagt velkommen til å gjøre det. Dette kommer vi uansett aldri til å bli enige om.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 21:29)

Deila

Innlegg: 51476
Deila
30.11.20 21:27

Lite nytt her ser jeg.

Sarella

Innlegg: 20344
Sarella
30.11.20 22:05

Nakstad - Dette må til for at Norge åpner:

"- Nøyaktig hvor lavt ned vi må er usikkert, men erfaringene fra i sommer viste at vi ved et nivå under 50 daglige smittetilfeller i Norge kunne leve relativt normale liv uten særlig mange inngripende smitteverntiltak. sier Nakstad og utdyper: - I august så vi at kommunene klarte å håndtere de fleste smitteutbruddene effektivt, så lenge smittepresset utgjorde 50-100 daglige smittetilfeller. Når den registrerte smitten overskred 100 daglige tilfeller i landet, begynte det å bli utfordrende noen steder, sier den assisterende helsedirektøren.

Nakstad påpeker at det imidlertid er mange andre forhold som spiller inn, blant annet hvor mye importsmitte som kommer til landet i samme periode og hvilke aldersgrupper som står for smittespredningen. - Derfor finnes det ingen fasit på dette, men jo lavere vi kommer, jo mer normalt kan vi nok leve fram til vi får en vaksine, sier Nakstad."

Veldig glad for at vi har Nakstad og ikke Tegnell.

Sandaas

Innlegg: 13575
Sandaas
30.11.20 22:31
basillen: Imponerende at du klarte å skrive et så langt innlegg med så lite substans og uten en enste lenke til noe som dokumenterer påstandene dine.

Vi har alle skjønt at du og dine "empiriske data" er verdiløse,. Hvorfor gang på gang lenke til det samme som du glemmer/ignorere når du likevel kjører akkurat de samme feilaktige argumentene og påstandene uke etter uke rundt dette med munnbind? Din "vilje" til å erkjenne at ting har en positiv effekt var maks 1-2 dager før du er tilbake med et samme gamle oppgulpet av usaklig og udokumentert vrølv, da spesielt om munnbind.

Poenget er jo at du umulig kan hevde du har "empiriske data" som sier noe som helst om korrelasjon med smittespredning og munnbind når du samtidig henter disse "empiriske data" fra worldometer. Hadde du hatt vilje/evne til å lese og forstå det jeg skrev så hadde du innsett at ditt standpunkt basert på å titte worldometer-data er fullstendig irrelevant når vi snakker om smittespredning og munnbind. Igjen, du kan ikke se noe som helst av dette utover at smitten øker i enkelte land, også de som ser seg nødt til å stramme inn med nye tiltak som munnbind. Dette er selvsagt langt mer kompleks enn at en gjøk sitter og titter på worldometer, men det nekter du altså å innse...

Folk har gått lei av dine utspill for mange måneder siden, og så fort du møter kritikk eller innvendinger for å gjenta det samme sprøyte så går du øyeblikkelig i tullete forsvarsposisjon der du hevder du har vilje til å innse dine egne feil. Men neida, et par dager og du er tilbake med det samme gnålet...

(Innlegget ble redigert 30.11.20 22:34)

basillen

Innlegg: 5033
basillen
30.11.20 22:35
Sandaas: Folk har gått lei av dine utspill for mange måneder siden

Den følelsen tror jeg er gjensidig.

Foreløpig har jeg uansett ikke se deg komme med et eneste logisk argument som tilbakeviser de dataene jeg har henvist og/eller lenket til, som for øvrig er mye mer enn worldometer. Så tror vi kan sette strek der da du åpenbart er tom for ideer nå.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 22:42)

mrk89

Innlegg: 1400
mrk89
30.11.20 22:36
Amnon: Mener du/dere i ramme alvor at det er korrupsjon i toppen og at politikerne våre har blitt så maktkåte at de innfører og holder på restriksjoner for pur glede? Vinning?

Nei jeg tror nok ikke det er mye korrupsjon i norsk politikk. Jeg tror derimot at håp om popularitet, velgertall og nye år i regjering kan påvirke hvordan politikere handler. Noe av fremferden til en del norske politikere om dagen oser av det.

I værste fall snakker vi om politikere som kan bruke situasjonen til å tilrive seg ekstra makt. Jeg er ikke veldig redd for dette i Norge, men heller i Europa ellers. Jeg skjønner ikke at du kan ha så stor tro på menneskers godhet at du ikke tror at det er politikere rundt om i verden som kunne tenkt seg å herske litt eneveldig.

mrk89

Innlegg: 1400
mrk89
30.11.20 22:39
zetta: Og folk blir ekstremt forskjellig rammet. Noen merker ikke noe særlig, mens andre er sterkt skadelidende. Mange blir stemplet som ikke-vesentlig, ikke-viktig osv

Dette er helt sant. Det er utrolig lett å avfeie alle andres lidelser under tiltakene, når en sitter trygt i det selv. 

daniekr

Innlegg: 8469
daniekr
30.11.20 22:40
Sarella: Nøyaktig hvor lavt ned vi må er usikkert, men erfaringene fra i sommer viste at vi ved et nivå under 50 daglige smittetilfeller i Norge kunne leve relativt normale liv

Denne mannen mener altså i fullt alvor at en nasjon på 5.300.000 mennesker på tvers av flerfoldige breddegrader står og faller på om det smittes et busslass fra eller til om dagen av en luftveisinfeksjon.

Hør på dette pratet. Om færre enn 50 på LANDSBASIS smittes skal vi få lov til å leve normale liv.

Folk klapper i hendene. Høres fornuftig og proporsjonalt ut.

Resignasjonen synker for alvor inn hos undertegnede. Men i det minste glad for at det virker som flere tør å stille noen spørsmål om dagen. Og da snakker jeg ikke om Kari Jaquesson-type spørsmål eller konspi-folk. Men vanlige, nøysomme spørsmål (selv om det er 1,02 i odds for å bli beskyldt for å mangle empati / ville drepe bestemor, som vanlig).

(Innlegget ble redigert 30.11.20 22:49)

Sarella

Innlegg: 20344
Sarella
30.11.20 22:51
daniekr: Denne mannen mener altså i fullt alvor at en nasjon på 5.300.000 mennesker på tvers av flerfoldige breddegrader står og faller på om det smittes et busslass fra eller til om dagen av en luftveisinfeksjon.

Hvor mange syns du at det egentlig at det er greit å ta livet av før vi bør gjøre noe, en halvering av Sveriges dødstall kanskje, 3340 er det et ok tall?

daniekr

Innlegg: 8469
daniekr
30.11.20 22:52

Vi trekker alle lodd i livets lotteri. Heldigvis har covid-lotteriet ekstremt gode vinnerodds.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 22:53)

pfrog567

Innlegg: 21383
pfrog567
30.11.20 22:58
Sarella: blant annet hvor mye importsmitte som kommer til landet

Det er jo akkurat der de har feilet hele tiden. De lærte ingenting fra i vinter da folk tok med seg hjem smitten fra skiferie i Alpene. 

Og da begynne med karantene-hotell i november, er nærmest helt bortkastet og bare forvirrende for folk flest som skal inn i Norge. Med snodige regler og unntak for ditt og datt.

Hadde vært mye bedre om det hadde vært obligatorisk testing ved ankomst, og deretter skysset alle inn på "karantene-hotell" til de hadde fått svar etter en eller to dager. Og de som får negativ test, kan bare dra dit de skal i Norge.

Det blir heller ikke så dyrt som f.eks. i Sør-Korea, der folk må være i 14-dagers karantene på "hotell" uansett etter ankomst fra utlandet. Men myndighetene tror de sparer penger på strategien deres når det gjelder importsmitte. Og det gjør de ikke, for når de ikke klarer å hanske med importsmitten, må de bruke flere milliarder på skadelidende nordmenn.

(Innlegget ble redigert 30.11.20 22:59)

Sarella

Innlegg: 20344
Sarella
30.11.20 22:59
daniekr: Vi trekker alle lodd i livets lotteri. Heldigvis har covid-lotteriet ekstremt gode vinnerodds.

Å redde liv handler ikke om Lotto, vi trekker ikke lodd eller spiller terning om vi har muligheter til å redde liv. Og det har vi, og det gjør vi heldigvis, takket være flinke folk som bl.a Nakstad.

basillen

Innlegg: 5033
basillen
30.11.20 23:00

FHI, som fremstår som et av de få fornuftige maktorganene for tiden, stiller nå spørsmålstegn ved hvorvidt fempersonersregelen i Bergen har en reell effekt:

https://www.bt.no/nyheter/innenriks/i/dl7xMq/fhi-er-usikker-paa-om-fempersonersregelen-har-effekt-smittevernoverleg

basillen

Innlegg: 5033
basillen
30.11.20 23:01
pfrog567: Hadde vært mye bedre om det hadde vært obligatorisk testing ved ankomst, og deretter skysset alle inn på "karantene-hotell" til de hadde fått svar etter en eller to dager. Og de som får negativ test, kan bare dra dit de skal i Norge.

Helt enig i dette. Hvis vi nå får smitten under kontroll i Norge igjen, er grensekontroll sannsynligvis et av de aller viktigste tiltakene som bør settes fokus på. Nettopp dette tiltaket har jo beviselig stor effekt i andre land.

pfrog567

Innlegg: 21383
pfrog567
30.11.20 23:04
Sarella: Hvor mange syns du at det egentlig at det er greit å ta livet av før vi bør gjøre noe,

Jeg synes det ikke er noe om at du stiller slike spørsmål her, for det er nok ingen her inne som synes det er "greit å ta livet av" folk under pandemien. Det tror jeg du vet selv også.

Folk her inne, synes bare at det ikke er nødvendige med alle tiltakene. Meg selv inkludert. Men jeg overholder de og ferdig med det. Og vi diskuterer bare.. Men du får nå bare styre på med ditt :)

(Innlegget ble redigert 30.11.20 23:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg