Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 25811
oddvar_kjempebra
01.12.20 09:54

En ny koronasmittet i Trondheim siste døgn. Så nå er det bare et tidsspørsmål før de stenger ned alt.

(Innlegget ble redigert 01.12.20 09:56)

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 09:55
Gorback: Den "dødeligheten" på 0,12% er uansett ikke mye å slå i bordet med siden den ikke skiller klart mellom de som dør MED versus AV covid-19. Og gjennomsnittsalderen for disse 0.12 prosentene er 84 år - de fleste syke og skrale mennesker i sluttfasen av livet! Dette skulle liksom rettferdiggjøre alle disse oppblåste tiltakene?

Og 0,12 % dødlighet er altså nok til å innføre diktatoriske innstramminger som er jublet frem av befolkningen. 

Denne helgen:

En person har 8 gjester i privat hjem. Politiet kommer , gjestene stikker/gjemmer seg og politiet tok en "Ulven og de sju geitekillingene" og letet etter gjestene .  Usikker på om en av de hadde gjemt seg i det store vegguret, men gjemt seg hadde de.   

Og ser man i kommentarfeltet så er de aller fleste for at folk arresterers, straffes,fengsles og enda værre for lovbruddet. Vi trenger mer straff, mer stat og mer kontroll, og dette innført av godt betalte politikere som lever herrens glade dager i fred fra folket de styrer om dagen . 

https://www.facebook.com/nrknyheter/posts/10158298472461715

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 09:56
NoDabForYou: Dette må da være rasistisk i 2020. https://www.nettavisen.no/nyheter/fhi-vil-ha-massive-korona-tiltak-rettet-mot-innvandrere-inkludert-okonomisk-stotte/s/12-95-3424055144

Så lenge det bare rammer hvite så er det ikke rasistisk i 2020. 

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 10:05
pfrog567: Ja. Men Høie & co babler i vei om at vi "fastboende" må skjerpe oss, mens myndighetene driter seg ut. Da skal det dekkes over..

Bare tenk hvor deilig det er å være politiker nå. Man trenger ikke reise til alle disse kjipe utkantene   . Ikke møte folk, ikke sitte i lange møter med lokalpolitikere og representant for det ene og det andre.    De lever godt om dagen i sin egen krets og nyter freden fra de som de skal regjere over.

Columbus_3

Innlegg: 14272
Columbus_3
01.12.20 10:14
maxus4: Bare tenk hvor deilig det er å være politiker nå. Man trenger ikke reise til alle disse kjipe utkantene   . Ikke møte folk, ikke sitte i lange møter med lokalpolitikere og representant for det ene og det andre.    De lever godt om dagen i sin egen krets og nyter freden fra de som de skal regjere over.

Du har vel kanskje hørt om teams? Det er det som gjelder nå.

William_S3

Innlegg: 12455
William_S3
01.12.20 10:24
Columbus_3: Du har vel kanskje hørt om teams? Det er det som gjelder nå.

Dette er aldri en  fullgod erstatning for fysiske møter. Man blir faktisk veldig mye mer mentalt sliten med flere timer lange møter over Teams/Zoom osv. 

forbasket

Innlegg: 852
forbasket
01.12.20 11:01
William_S3: Dette er aldri en  fullgod erstatning for fysiske møter.

No shit. Det var nok uansett ikke poenget til maxus at Teams er slitsomt, det var vel mer et klassisk og ganske uoppfinnsomt stikk til de onde politikerne i Oslo som ikke tør møte de ekte menneskene i utkanten.

For øvrig er nok dette den nye hverdagen når det gjelder møtevirksomhet, det bare kom litt brått på pga. et virus.

Gorback

Innlegg: 5583
Gorback
01.12.20 11:02
maxus4: Og ser man i kommentarfeltet så er de aller fleste for at folk arresterers, straffes,fengsles og enda værre for lovbruddet. Vi trenger mer straff, mer stat og mer kontroll, og dette innført av godt betalte politikere som lever herrens glade dager i fred fra folket de styrer om dagen .

Slik oppstår diktaturer gjennom at den "lille mann" føler seg truet av noe - i dette tilfellet et bortimot ufarlig virus - og heier frem handlekraftige ledere som kan beskytte dem mot den innbilte og truende fare! Når den totale makt og kontroll er etablert, tviholdes denne så lenge som det er mulig å score politisk mynt og holde hvermannsen i sjakk.

Dette er nok bare begynnelsen - tiltakskåte politikere vil bruke dette virkemidlet for alt det er verdt i årene som kommer for å skremme folk og fe og for å klamre seg til makten så lenge det lar seg gjøre. Når coronaviruset har kommet inn i folden dukker det helt sikkert opp noe annet som kan "rettferdigjøre" total nedstengning og saueflokken applauderer villig sosial distansering og portforbud...

(Innlegget ble redigert 01.12.20 11:04)

William_S3

Innlegg: 12455
William_S3
01.12.20 11:09

Pfizer søker hastegodkjenning av vaksinen i EU. Tja jeg vet ikke jeg - er kanskje hastverk litt lastverk? Det enda for kort tid til å si noe sikket om langtidsbivirkniner av vaksina - etter svineinfluensavaksinen så tok det vel litt tid før narkolepsi etc meldte seg. 

forbasket

Innlegg: 852
forbasket
01.12.20 11:10
Gorback: Slik oppstår diktaturer gjennom at den "lille mann" føler seg truet av noe - i dette tilfellet et bortimot ufarlig virus - og heier frem handlekraftige ledere som kan beskytte dem mot den innbilte og truende fare!

Ironisk nok har det motsatte skjedd i USA. Der var diktator(spir)en allerede på plass, men viruset (og manglende håndtering) har vekket nok folk akkurat i tide til å skjønne at selv om det kan være morsomt å trolle litt med sjefsrollen så stivner smilet når det faktisk blir alvor.

daniekr

Innlegg: 7819
daniekr
01.12.20 11:11
Gorback: Slik oppstår diktaturer gjennom at den "lille mann" føler seg truet av noe - i dette tilfellet et bortimot ufarlig virus - og heier frem handlekraftige ledere som kan beskytte dem mot den innbilte og truende fare! Når den totale makt og kontroll er etablert, tviholdes denne så lenge som det er mulig å score politisk mynt og holde hvermannsen i sjakk.

Et bilde av usynlige fiender som visstnok er samfunnsfiender er jo oppskriften på slike regimer. Bare bytt ut virus med kommunisme, jøder, osv.. Angi naboen din "for the greater good".

Når det er sagt har jeg absolutt ingen tro på noe maktkonspirasjoner, fordi jeg vet at politikere ikke er noe briljante genier som er i stand til å spinne slike nett. Det er høyst gjennomsnittlige mennesker. På godt og vondt. Dessuten har jeg 100% (ja, faktisk) tro på at norske politikere går på jobb for å ta de valgene som de selv mener er best for det norske samfunnet.

Men jeg mener mange av de samme mekanismene kan realiseres allikevel som resultat av menneskelig utilstrekkelighet. Det skjer som sum av feilbarhet og fallgruver i alle ledd, drevet av litt skylapper, for krevende å ta stilling til helheten, for krevende å ta tøffe avveininger satt opp mot umiddelbare farer, litt frykt for virus, litt frykt for å ta ansvar, sosiale mekanismer osv.. Det var noe om en vei som var brolagt med gode intensjoner..

(Innlegget ble redigert 01.12.20 11:19)

fazz

Innlegg: 28719
fazz
01.12.20 11:33
maxus4: Bare tenk hvor deilig det er å være politiker nå. Man trenger ikke reise til alle disse kjipe utkantene   . Ikke møte folk, ikke sitte i lange møter med lokalpolitikere og representant for det ene og det andre.    De lever godt om dagen i sin egen krets og nyter freden fra de som de skal regjere over.

>>> Jeg jobber i det private og har ikke vært i ett eneste fysisk møte siden mars, og har redusert reisedagene mine med 100%. Så utrolig mye tid er totalt bortkastet med fysiske møter, med mindre en bruker møtene kun til det sosiale og drikke seg full med kunder og kollegaer. 

Jeg savner ikke fysiske møter overhodet og Teams er en fullgod erstatning. Det blir også langt mindre bortkastet tid med "tullprat" på møter via Teams også.

Rexwiller

Innlegg: 11995
Rexwiller
01.12.20 11:38

Hvor lang tid tror dere vaksineringen vil ta? Tipper det kommer til å gå sinnsykt sakte.

MacanT

Innlegg: 15295
MacanT
01.12.20 11:40
oddvar_kjempebra: En ny koronasmittet i Trondheim siste døgn. Så nå er det bare et tidsspørsmål før de stenger ned alt.

ZZZzzz

William_S3

Innlegg: 12455
William_S3
01.12.20 11:41
Rexwiller: Hvor lang tid tror dere vaksineringen vil ta? Tipper det kommer til å gå sinnsykt sakte.

Tja den må jo godkjennes i EU først. Det kan ta tid selv om de søker om hastegodkjenning. Det er enormt mye dokumentasjon som de må gå gjennom. SÅ må vaksinen produseres og lagres på riktig måte (var vel en av dem som måtte lagres på minus 70 grader). De mest optimistiske anslagene er at en tilstrekkelig andel er vaksinert før sommeren. Sykepleieforbundet hadde gjort en undersøkelse blant egne medlemmer og der var holdningene omtrent likt som i befolkningen for øvrig altså en god del skeptiske. Nøkkelen her er uansett fullstendig åpenhet rundt bivirkninger og hva man er usikre på. MAn må ikke gå i den samme fellen som man gjorde med svineinfluensavaksinen og akkurat denne er nok grunnen til at det er en del skepsis. 

(Innlegget ble redigert 01.12.20 11:45)

DimitarBerbatov9

Innlegg: 13270
DimitarBerbatov9
01.12.20 11:49
forbasket: Ironisk nok har det motsatte skjedd i USA. Der var diktator(spir)en allerede på plass, men viruset (og manglende håndtering) har vekket nok folk akkurat i tide til å skjønne at selv om det kan være morsomt å trolle litt med sjefsrollen så stivner smilet når det faktisk blir alvor.

Brannfakkel, men det kan ha vært andre ting enn coronaviruset som gjorde at folk ikke ville stemme på Trump. 

Det er sikkert mye som kunne vært bedre med smittevernhåndteringen i USA, men de har også fortstått et par ting den norske regjeringen har hatt helt skylapper på. 

Som for eksempel at man kan ha mer enn 200 tilskuere på utearrangementer hvis man bare sprer dem ut over et stort område

Minnes fortsatt Sabeltann-diskusjonen fra i sommer, hvor Nakstad gikk helt apeshit med meningsløse tiltak og regler. Samtidig måtte lokale i Kristiansand Sentrum gå sikksakk mellom turistene hvis de skulle en tur innom Markens Gate. 

daniekr

Innlegg: 7819
daniekr
01.12.20 11:50
DimitarBerbatov9: Minnes fortsatt Sabeltann-diskusjonen fra i sommer, hvor Nakstad gikk helt apeshit med meningsløse tiltak og regler.

Ja, det var en av mange flaue saker.

William_S3

Innlegg: 12455
William_S3
01.12.20 11:55
DimitarBerbatov9: Minnes fortsatt Sabeltann-diskusjonen fra i sommer, hvor Nakstad gikk helt apeshit med meningsløse tiltak og regler. Samtidig måtte lokale i Kristiansand Sentrum gå sikksakk mellom turistene hvis de skulle en tur innom Markens Gate.

Nei det var byråkratisk vissvass husker jeg. Fotballkampene er fortsatt ofre for det der. Lerkendal tar jo over 20k selvsagt kan man ha flere enn 200 der. 

(Innlegget ble redigert 01.12.20 11:55)

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 12:00
fazz: Jeg jobber i det private og har ikke vært i ett eneste fysisk møte siden mars, og har redusert reisedagene mine med 100%. Så utrolig mye tid er totalt bortkastet med fysiske møter, med mindre en bruker møtene kun til det sosiale og drikke seg full med kunder og kollegaer. Jeg savner ikke fysiske møter overhodet og Teams er en fullgod erstatning. Det blir også langt mindre bortkastet tid med "tullprat" på møter via Teams også.

Jeg er ikke uenig i dette.    Jeg har også fått en stor del av arbeidsdagen endret med mer digitale møter og kommunikasjon.    Jeg ser derimot at noen fysiske møter er bedre enn digitale . Dersom man har en klar agenda og en plan for hva man skal gjennomføre og avklare.-       Jeg er sosial og liker å møte folk og Teams blir upersonlig og begrenset i lengden . Men du verden så mange kurs og møter man har tatt over nett nå som før krevde reise, utgifter, og stress.   

Håper på en fin mellomting når (om) ting åpner opp igjen.     At man unngår tåpelige reiser bare for å snakke en time eller signere noen papir  .  Og at mer undervisning, kurs og opplæring gjøres digitalt.  Og at den ledige tiden brukes på mer sosiale ting der det mennesklige ikke kan erstattes av noe digitalt.   

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 12:00
Columbus_3: Du har vel kanskje hørt om teams? Det er det som gjelder nå.

Bruker det hver dag !

William_S3

Innlegg: 12455
William_S3
01.12.20 12:03

Snakka litt om de nye anslagene om dødeligheten av covid 19 som nå er estimert til 0.12 prosent. Men for folk under 40 (og ut i fra mitt inntrykk er de den mest hysteriske gruppa - tilhører den gruppa selv faktisk) så er dødeligheten nede på  0,0022 prosent altså langt under en promille. Med disse tallene i mente bør man faktisk kunne slippe mer opp.  

Men vi skal alltid se på Belgia, se på Italia og trekke absolutt worste case scenarioer ut. 

fazz

Innlegg: 28719
fazz
01.12.20 12:07
William_S3: og ut i fra mitt inntrykk er de den mest hysteriske gruppa

>>> Kanskje blant dem som er bekymret for viruset, men den mest hysteriske gruppen by far er de som dag ut og dag inn skriker på internett om "just another flu", "where are all the dead", "muh freedums!"

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 12:07
William_S3: Dette er aldri en fullgod erstatning for fysiske møter. Man blir faktisk veldig mye mer mentalt sliten med flere timer lange møter over Teams/Zoom osv.

Skriver under på dette   .  Teams er greit i max 90 minutter.  Alt lenger er slitsomt .    Man får gjort og avklart utrolig mye med Teams, med bruk av onenote , digitale referat, felles visning etc.     Vel og merke om alle mestrer dette og ikke store deler av møtet blir brukt til å vente på folk som ikke får lyd, glemmer å slå av mic og ikke kommer inn på det ene og andre.  

 Merker det er veldig hyggelig med noen fysiske møter også etter så mye teams.

 

fazz

Innlegg: 28719
fazz
01.12.20 12:09
William_S3: Men vi skal alltid se på Belgia, se på Italia og trekke absolutt worste case scenarioer ut.

>>> Vi kan kikke på USA eller Sverige da? Eller Spania, eller UK, eller New Zealand. Men nei, å sammenligne med andre land kan ikke gjøres, for Norge er noe helt spesielt, hvor andre fysiske lover ikke fungerer helt på samme måte.

DYtech

Innlegg: 1022
DYtech
01.12.20 12:13
fazz: Jeg jobber i det private og har ikke vært i ett eneste fysisk møte siden mars, og har redusert reisedagene mine med 100%. Så utrolig mye tid er totalt bortkastet med fysiske møter, med mindre en bruker møtene kun til det sosiale og drikke seg full med kunder og kollegaer.  Jeg savner ikke fysiske møter overhodet og Teams er en fullgod erstatning. Det blir også langt mindre bortkastet tid med "tullprat" på møter via Teams også.

Samme erfaring har jeg og mine kolleger, og signalene fra ledelsen er klare: De blir mye mer bruk av Teamsmøter og mer mulighet for å jobbe hjemme også etter Covid. 

De som tviholder på "verdien av personlig kontakt" eller sier de blir slitne av videomøter er som regel den litt eldre generasjon ser jeg hos oss. De som er yngre er vokst opp med å kommunisere digitalt og har et mye mer naturlig forhold til det. Men de eldre og satte kommer sakte men sikkert etter.

Når det gjelder "nødvendigheten" av reisevirksomhet for jobbmøter har mange en helt annen agenda: Komme seg bort fra kone og barn et par dager, bo på hotell med diett og ta noen øl med kolleger, få en flytur der du sanker bonuspoeng til neste ferietur osv osv. 

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 12:14
fazz: >>> Vi kan kikke på USA eller Sverige da? Eller Spania, eller UK, eller New Zealand. Men nei, å sammenligne med andre land kan ikke gjøres, for Norge er noe helt spesielt, hvor andre fysiske lover ikke fungerer helt på samme måte.

Jeg har igrunnen stusset over at ikke noen av de "suksesslandene" som ble hyllet i debatten sist uke har gjort noe med suksessen ?  Hvorfor er det ikke et stort marked for Coaching på Koronatiltak fra kinesiske statsansatte, eller vietnamesiske eller New Zealandske.       Noen i staben burde fått en fet lønn for å dra til Europa og vise oss hva man skal gjøre. 

Spesielt Kinesere.    I Europa klarer man ikke å holde Korona unna nærmeste fraflyttede øyer i nord-norge mens Kina med  sine 20 byer på størrelse med London, 100 byer større enn Oslo og tusenvis av byer og landsbyer i mellom der  flere titalls millioner reiser mellom med fly, tog, buss, bil, lastebil, passasjerbåt, lasteskip, lastebiler, sykkel eller går de hadde null problem med å isolere smitten og unngå utbrudd i sine storbyer,.     

 

maxus4

Innlegg: 6251
maxus4
01.12.20 12:17
DYtech: Når det gjelder "nødvendigheten" av reisevirksomhet for jobbmøter har mange en helt annen agenda: Komme seg bort fra kone og barn et par dager, bo på hotell med diett og ta noen øl med kolleger, få en flytur der du sanker bonuspoeng til neste ferietur osv osv.

Minner om en stripe i Lunch.    Kjell kommer inn på sjefens kontor .  " det er en konferanse jeg bare MÅ på   . "

Sjefen:  "Og hvorfor skal du på den ? " 

Kjell: " Bla bla faglig utbytte,  personlig utvikling, knytte relasjoner bla bla  bla .  er det greit snart? 

Sjefen : "Bare stikk ! "   

 

 

forbasket

Innlegg: 852
forbasket
01.12.20 12:22
DimitarBerbatov9: Brannfakkel, men det kan ha vært andre ting enn coronaviruset som gjorde at folk ikke ville stemme på Trump.

Vi får da virkelig håpe at andre ting også bidro, men såpass jevnt ble det at det ikke bør være veldig kontroversielt å hevde at uten covid ville klovnen fortsatt vært trygt plassert midt på scenen.

Å bruke noe som helst fra USA for å sette den norske håndteringen i et dårligere lys virker noe febrilsk. Men når du først nevner utendørs arrangementer: anyone for rallies?

forbasket

Innlegg: 852
forbasket
01.12.20 12:24
DYtech: Når det gjelder "nødvendigheten" av reisevirksomhet for jobbmøter har mange en helt annen agenda: Komme seg bort fra kone og barn et par dager, bo på hotell med diett og ta noen øl med kolleger, få en flytur der du sanker bonuspoeng til neste ferietur osv osv.

Pleier ikke sitere innlegg bare for å si "enig", men denne var så på kornet at jeg måtte gjøre et unntak.

daniekr

Innlegg: 7819
daniekr
01.12.20 12:27

Hehe. 

I mine øyne er det helt valide grunner. Unntatt bonuspoeng.

Vi er alle mennesker 24/7 og ikke arbeidstakende roboter fra 9-17. De fleste trenger variasjon i hverdagen, sosial omgang, komme seg ut, og så videre. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg