Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Generell diskusjon rundt coronaviruset

NYTT TEMA
Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 16:57
Anelka2: Stigende trend igjen, også er det overskrifter om at vi snart kan reise igjen. Gi nå f i denne jævla reisinga da.

Jeg tipper folk er ganske interessert i å reise når de har mulighet til det igjen, etter å ha sittet hjemme i over ett år!

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 16:57
Champis: Enig. Det ville også gjort at risikoen for alvorlig sykdom og død i Oslo ville vært tatt ned til et minimum. Som igjen burde gjort at man kunne hatt noe lettere nasjonale tiltak. Så kunne kommuner med lite smitte bestemt mer selv rundt en del ting og reddet mer av sitt eget næringsliv. Så hadde Svalbard sluppet å stenge krana kl. 22.00 f.eks...

Når en ser listen over disse 300+ kommunene som må ofre doser er det kommuner som har hatt ingen eller ekstremt lite smitte. Ganske latterlig at man har holdt på å sende doser rundt til land og strand i 3 måneder. For en logistikk.. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 16:59)

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 17:02
LittleSteven: Ikke så overraskende, da Oslo-folk klager konstant på denne pengebruken, noe jeg også opplever som vrangskap. For første gang (noensinne?) er det en klar ulempe å bo i en storby vs. på en liten plass, så må si Oslo-folk møter seg selv litt i døra nå når de argumenterer for at de skal få en fordel ut i fra hvor de er bosatt :) Jeg er for en skjevfordeling, men litt funny å se hvor mye Oslo-folk har tatt den samme offermentaliteten de kritiserer mange mindre plasser for å ta i samfunnsdebatten til vanlig ;)

Her tror jeg du bommer ganske kraftig. Du legger inn et premiss om at det kun er fordeler med å bo i en storby. Hvorfor vil ikke alle gjøre det da? Det er da vel, mange fordeler med å bo utenfor storbyen? Det kommer da bare an på hva man liker og er opptatt av. Boligprisene er vel f.eks. en helt ekstrem fordel ved å ikke bo i en storby.

zetta

Innlegg: 14408
zetta
02.03.21 17:05
Champis: vaksinen

All vaksineprat er også bare avledning. Hovedsaken nå er at myndighetene ikke har rett til å stenge oss ned i lengden. De har ikke rett til å kaste oss i fengsel uten lov og dom. De bare tar seg til rette og de får lov til det

 Vaksinasjonen får gå sin gang. Men den må være frivillig. men de kommer sikkert med vaksinepass og de som ikke har det får ikke lov til noenting

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 17:05
Deila: Men det å lete etter syndebukker har vært en greie gjennom hele pandemien.

Jepp. Og det blir man nok ikke kvitt. Selv om det er utrolig frustrerende å se hvor opptatt folk er av å finne disse. Og da oppstår det også masse sannheter blant folk som i beste fall er diskutable.

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 17:09
LittleSteven: og måten Klanen oppfører seg på bortebaner føler jeg er ganske representativt for holdningene

Her mista du meg med argumentasjonen din.

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 17:14
insomniac: Poenget var ikke å klage over positive antakelser, men hva de fokuserer på. Jeg vil tro at de absolutt aller fleste ser mest fram til en normalisering av hverdagen, og å kunne ta opp igjen fritidsaktiviteter som organisert idrett, uteliv og hva man ellers har intersse for. Selv om jeg er glad i å reise selv, er det noe som ligger langt ned på lista over det jeg gleder meg til.

Mens for veldig mange andre, så ligger det desidert øverst på lista over hva man gleder seg til.

Pogba6

Innlegg: 11377
Pogba6
02.03.21 17:24
Morra-DI-2: Det kan bli farlig å være lærer framover tror jeg. Foreldre og, for den saks skyld.

Ikke farlig å være lærer eller foreldre nei. Er man lærer og er så livredd må man finne seg noe annet å gjøre.

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 17:28
Deila: Dette er ikke en skjevfordeling, men endelig en mer rettferdig fordeling

Nettopp, og det er viktige presiseringer hun kommer med her! Man har kun lagt et slags "rettferdighetsprinsipp" til grunn for å fordele vaksinene i hele landet, mens det i utgangspunktet gir en urettferdig fordeling, eller skjevfordeling, som hun sier. For her har man ikke tatt hensyn til de reelle forholdene som påvirker sykdomsrisikoen - og som igjen skal påvirke hvilke helserettigheter man har.

Hun påpeker jo også her at Danmark og Sverige har gjort dette annerledes enn Norge, noe jeg regner med at Sandaas er fullstendig uenig i.

Anelka2

Innlegg: 20308
Anelka2
02.03.21 17:39
Champis: Jeg tipper folk er ganske interessert i å reise når de har mulighet til det igjen, etter å ha sittet hjemme i over ett år!

Jepp, reis ut og bli smitta og drass med dette hjem igjen da. 

zetta

Innlegg: 14408
zetta
02.03.21 17:43
Champis: fordele vaksinene i hele landet,

Vaksiner er et sidespor fordi det er holdningene til politikerne som er problemet. Vi har en ny type globalistiske politikere med tydelige totalitære trekk. V i kan grue oss til hva som kommer i fremtiden. Tidligere politikere hadde altfor stor respekt for vår frihet og våre rettigheter. De ville aldri stengt ned samfunnet permanent uten en skikkelig prinsipiell debatt med alle mulige innspill.

  Dagens politikere bare tar seg til rette. De sier ikke: Nå skal vi prøve å sikre folket med vaksine, deretter skal vi åpne. ALtså de sier ikke dette. Det de sier er at vi skal vaksinere så får vi se. Altså det kommer til enhver tid an på hva politikerne og deres fanatiske eksperter synes og føler . De har ikke noe øye for våre rettigheter.

  Derfor blir det helt feil å snakke om noen mållinje og vaksinasjon som redningen. Vi er underlagt disse mektige kreftene som er regjeringen koordinert med media. Disse overkjører oss og folk må se hvor farlig dette er!

 Vi må finne måter å kjempe mot dette og kampen må begynne nå. Det blir ikke lettere senere.

fazz

Innlegg: 28900
fazz
02.03.21 17:47
zetta: Tidligere politikere hadde altfor stor respekt for vår frihet og våre rettigheter.

>>> he he he.... Hvor langt tilbake da tenker du? Friheten vår til å se på porno eller Life of Brian for den saks skyld, friheten til å kjøre skateboard, ha fargefjernsyn, oppholde oss i riket om vi var jøder etc etc.

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 17:49
zetta: V i kan grue oss til hva som kommer i fremtiden.

Du mister nok mange her. Det går over i å bli konspiratorisk. 

Anelka2

Innlegg: 20308
Anelka2
02.03.21 17:54

Litt Kari (Karen) Jaquesson over det der ja...

zetta

Innlegg: 14408
zetta
02.03.21 17:56
fazz: Friheten vår

Jeg tenker jo ikke på friheten til å gjøre all mulig dritt. men friheten til å gå på jobb, drive med aktiviteter, treffe mennesker osv osv. Friheten til å prøve å leve et verdig liv med rimelig livskvalitet

 Politikerne skaper nå et umenneskelig samfunn, helt uverdig, der de omtrent kaster oss i fengsel for ingenting. Argumentene deres er sånn som: alle andre gjør det; vi bare må gjøre det. Men det er nesten ingen argumentasjon, bare maktutfoldelse og propaganda drevet av prinsippløse politikere og fanatiske eksperter. Dette er så historieløst, nettopp slike forhold har blitt sterkt advart mot tidligere. Det blir et mareritt hvis snevre interesser kupper makta og politikken

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 18:00
Anelka2: Jepp, reis ut og bli smitta og drass med dette hjem igjen da.

Hehe, du tror at annenhver person man møter utenfor Norges grense er smittet eller? :)

Dessuten, når vi har kommet så langt at vi åpner for å reise utenlands, da gjør vi det fordi at man mener at det er trygt, og at de som er mest sårbare her til lands uansett er vaksinert.

Eller mener du at vi skal slutte å reise for all framtid?

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 18:07
Champis: Hehe, du tror at annenhver person man møter utenfor Norges grense er smittet eller? :)

"Etter at grensene ble åpnet i sommer, slapp over 80 nye virusmutasjoner inn i Norge."

Lenke

Han har unektelig et poeng. Samtidig skjønner jeg ditt poeng også. 

zetta

Innlegg: 14408
zetta
02.03.21 18:07
Deila: Det går over i å bli konspiratorisk.

Man trenger ikke konspirasjonsteorier, det er bare å se hva som skjer, åpne øya litt. Det er jo tydelig hvor ensidige media er, se på CNN f eks som jeg synes er helt absurd. Det er en truende globalisme på gang og det er massevis av krefter både innad og utad i vesten som ikke vil vesten vel. Vi må passe oss! Ukontrollert globalisme er veldig farlig for oss. 

 Det kan godt tenkes at pandemien brukes av globalistiske krefter, de kaster ved på den, bruker den for alt den er verdt. Vi må ha øynene oppe for slike muligheter, kan ikke bare være naive og godtroende og tro vi er i de beste hender.

 Og troen på FN som en ideell og himmelsk autoritet er fullstendig latterlig, Det er en meget broket forsamling av alle mulig slags land. FN er et viktig prosjekt å prøve og få til, men vi må være på vakt altså, hele tiden passe på hva som kommer derfra. Nettopp FN er en av de store pådriverne for drakoniske coronatiltak, i et samvirke med globalistiske sosiale media som sensurerer det som ikke samsvarer med FNs syn

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 18:12
Deila: "Etter at grensene ble åpnet i sommer, slapp over 80 nye virusmutasjoner inn i Norge." Lenke Han har unektelig et poeng. Samtidig skjønner jeg ditt poeng også.

I sommer hadde vi ikke satt én eneste vaksine. Nå snakker vi om når alle over 45 år er vaksinerte.

William_S3

Innlegg: 13075
William_S3
02.03.21 18:17
Deila: "Etter at grensene ble åpnet i sommer, slapp over 80 nye virusmutasjoner inn i Norge." Lenke Han har unektelig et poeng. Samtidig skjønner jeg ditt poeng også.

Feil lenke? Blir bare sendt til øverste innlegget i tråden her.  Den lenker til en VGD.no lenke så tror du vil lenke til en nyhetsartikkel. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:17)

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 18:19
William_S3: Feil lenke? Blir bare sendt til øverste innlegget i tråden her.  Den lenker til en VGD.no lenke så tror du vil lenke til en nyhetsartikkel.
LittleSteven

Innlegg: 1400
LittleSteven
02.03.21 18:21
Champis: Du legger inn et premiss om at det kun er fordeler med å bo i en storby.

Når det kommer til hjelp fra staten, som jo er debatten her (skal staten Norge gi fordeler til en gruppe av befolkningen eller ikke avhengig av hvor de bor), er det vel liten tvil om at dette er en av de eneste gangene hvor storbyer trenger mer bistand fra staten enn resten av landet/bygdene. Naturligvis er det mange fordeler med å ikke bo i en storby, men debatten var om hjelp fra staten, og nå er situasjonen snudd ganske 180 grader rundt sammenlignet med de vanlige samfunnsdebattene vi har om fordeling av knappe ressurser/goder.

LittleSteven

Innlegg: 1400
LittleSteven
02.03.21 18:24
Champis: Her mista du meg med argumentasjonen din.

På alle bortekamper med VIF hører man enten "Gøy på landet" eller joiking fra Klanen ;)

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 18:25
LittleSteven: På alle bortekamper med VIF hører man enten "Gøy på landet" eller joiking fra Klanen ;)

Haha, og det skal liksom representere holdningene til 1 million mennesker? Må være det dummeste jeg har lest på lenge faktisk :) Klanen har 10 000 medlemmer, mulig det er mindre nå også faktisk, og de er på ingen måte noen talsmenn for resten av byen på 700 000+ innbyggere. Men mye rart en skal lese!

Har du sett hvor få folk som drar på fotballkamp i Oslo? Klanen er ikke representanter for Oslo-folk.

For å si det sånn så er det en stor andel i Klanen som er fra utenfor Oslo i bygdene, kanskje en enda større andel enn de som faktisk er fra Oslo. Bare for å illustrere hvor skivebom det du mener egentlig er.. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:31)

kristofferbd

Innlegg: 1356
kristofferbd
02.03.21 18:27
zetta: Det er en truende globalisme på gang og det er massevis av krefter både innad og utad i vesten som ikke vil vesten vel. Vi må passe oss! Ukontrollert globalisme er veldig farlig for oss.

Zetta'en er ute igjen og sprer konspirasjonspiss. 

Jeg er ikke redd for den "store, stygge" globalismen. Den er vi helt avhengig av i en stadig mer sammenflettet verden. Globalismen har for øvrig også ført mange millioner av mennesker ut av fattigdom.

Jeg er heller redd for den gryende nasjonalismen i Europa. Der meningsmotstandere blir stemplet som fiender av folket, og der populist-elitene lever i luksus av EU-midlene de får fra Brussel. Ja, jeg tenker på tullingene i Polen og Ungarn.

Orban-diktatoren og hans skaphomse (han tullingen som klatret ut av et vindu etter homo-orgien, for at offentligheten ikke skulle få øye på at homofoben var homo selv) bruker jo koronakrisen for å drive Ungarn i enda mer autoritær retning - i ren Hitler-stil.

Og jeg nevner Szájers aktiviteter i Brussel fordi hans parti nærmest har forfulgt LHBT-bevegelsen i landet. Dette sier bare litt om hykleriet de såkalte nasjonalkonservative bedriver. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:31)

LittleSteven

Innlegg: 1400
LittleSteven
02.03.21 18:32
Deila: Haha, og det skal liksom representere holdningene til 1 million mennesker? Må være det dummeste jeg har lest på lenge faktisk :) Klanen har 10 000 medlemmer, mulig det er mindre nå også faktisk, og de er på ingen måte noen talsmenn for resten av byen på 700 000+ innbyggere. Men mye rart en skal lese!

Naturligvis en kraftig overdrivelse og satt veldig på spissen ;) Men på samme måte som andre har nevnt her inne at det er en tendens til mye sutring/misunnelse fra resten av landet mot Oslo, er det også en viss nedlatenhet å spore hos en stor andel av de som har bodd her hele livet.

Dette er på ingen måte unikt for Norge. Jeg elsker London, men har vært på mange fotballturer i Nord-England, og du aner ikke hvor mye de misliker London-folk og synes de er arrogante :P Ble rimelig sjokkert, men når jeg tenker meg om er det slik i de fleste land. Og synes personlig det ikke gjør så mye, synes banter-kultur bare er gøy og har god selvironi. Det er først når det blir slike tendenser man ser i Spania at det blir et reelt hat som er meget skadelig for samfunnet.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:38)

Deila

Innlegg: 49912
Deila
02.03.21 18:34
LittleSteven: Naturligvis en kraftig overdrivelse og satt veldig på spissen ;) Men på samme måte som andre har nevnt her inne at det er en tendens til mye sutring/misunnelse fra resten av landet mot Oslo, er det også en viss nedlatenhet å spore hos en stor andel av de som har bodd her hele livet.

Det har du nok helt sikkert rett i. 

arkles

Innlegg: 9327
arkles
02.03.21 18:36
LittleSteven: Naturligvis en kraftig overdrivelse og satt veldig på spissen ;) Men på samme måte som andre har nevnt her inne at det er en tendens til mye sutring/misunnelse fra resten av landet mot Oslo, er det også en viss nedlatenhet å spore hos en stor andel av de som har bodd her hele livet.

Klanen har flere medlemmer på hedmarken tipper jeg enn det du vil karakterisere som "oslo-folk"..

Folk fra bygdene på vestlandet slutter ikke å være bønder selv om de tar på seg en vålenga-drakt..

arkles

Innlegg: 9327
arkles
02.03.21 18:38
LittleSteven: På alle bortekamper med VIF hører man enten "Gøy på landet" eller joiking fra Klanen ;)

Bønder fra østfold som var på Stedet på 80-90-tallet blir ikke veldig fornærmet når innflyttere til oslo skal være breiale og lirer av seg det der på bortekamp..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg