Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Norge suger på smittevern!

NYTT TEMA
Tomblakk

Innlegg: 118
Tomblakk
24.10.20 11:10

Staten sier vi skal gjøre ditt og datt for å hindre spredning. Men staten lar folk komme inn i landet og spre smitten, lar alkoholsalget være åpent sammen med utesteder etc.

 

Om ikke Norge stenger ned grensen for å la folk komme hit(polske er på toppen over folk som tar med smitten inn), samt utesteder og alkohol så vil man snart må stenge ned alt . Og det vil ramme enormt mange flere! 

Er billigere for staten og stenge utelivsbransjen/reiseliv og gi de penger, enn hele nasjonen! 

Stortinget er en gjeng med komplette idioter, som aldri burde hatt ansvar for seg selv engang! 

 

Bill_Babba

Innlegg: 6209
Bill_Babba
25.10.20 13:48
Tomblakk: Stortinget er en gjeng med komplette idioter, som aldri burde hatt ansvar for seg selv engang!

Vi ligger da godt i forhold til andre land.

45 innlagte og hva 280 døde??

Hvilke andre land vi kan sammenligne oss med, har gjort det så veldig mye bedre?

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
25.10.20 20:20

Det kan virke som smitten på kontinentet bare vil spre seg mer. Da er det godt å minne oss selv på at hele Norden har KUN en liten fysisk grense på noen skarve kilometer imot EU nord for Schleswig-Holstein. 

       Steng av denne grensen og ikke tillat noen å fly inn til Norden og vi blir kvitt dette. Kanskje på tide å lære litt ifra Thailand. Hele landet er stengt til utlandet og det er vel sjelden eller aldri et eneste tilfelle en gang. 

nostalgikern

Innlegg: 12196
nostalgikern
26.10.20 10:47
Tomblakk: Men staten lar folk komme inn i landet og spre smitten,

Det har vært veldig overraskende at det nå i lengre tid har vært opprettet sikkert en kostbar ordning med helsepersonell som har stått klare til å teste de reisende på div. flyplasser, ikke minst på hovedflyplassen vår, uten at det samtidig ble innført krav om obligatorisk testing av de som kommer fra utlandet, hvor nærmest "alle" land i noen tid nå har vært erklært for røde.  Dette er en helt utilgivelig slapphet (norsk omtrentlighet igjen...), og sløsing med innsatspenger.  Det har sett ut til at relativt få har kommet innom for å teste seg.  Men såvidt jeg husker var også Ap-lederen for at dette skulle være en frivillig ordning, den gang han var med i en diskusjon om temaet på vårparten.  Man måtte ha tillit til folk og la ordningen fortsette å være, ja nettopp, "tillitsbasert" som han vel sa det.

Så sent som i august/september krydde det jo av f.eks. tyske bobilturister rundt omkring.  Myndighetene gikk vel ut ifra at slike var i karantene etter ankomst til landet da sikkert? :) - slik "teorien" befaler?...  Og apropos utlendinger, noen hevdet at det måtte være snakk om kinesere de hadde observert på pakketur med en stor buss et velkjent sted på Vestlandet i sommer, hotellopphold osv. da sikkert.  Trygge ordninger omkring slikt, mon tro?  Neppe.

Og i går var demonstranter på plass foran Stortinget for å kreve avslutning av "strenge" (?) norske tiltak.  "Solidaritetsholdningene" (velkente i så mange sammenhenger blant slike demonstrerende som kjent)  hadde visst gått ut på dato i denne sammenheng da tydeligvis :)

Apropos strenge tiltak, - de burde ta en kikk på hva som innføres av tiltak nedover i Europa nå, bl.a. stenging av restauranter/puber osv. allerede kl. 18.  Da begynner man å snakke.

William_S3

Innlegg: 10336
William_S3
26.10.20 11:29
nostalgikern: Apropos strenge tiltak, - de burde ta en kikk på hva som innføres av tiltak nedover i Europa nå, bl.a. stenging av restauranter/puber osv. allerede kl. 18.  Da begynner man å snakke.

Du har tydeligvis lite kunnskap om hvor smitten spres. Det er ikke på barer og restauranter bare så det er klart. 

bønna1

Innlegg: 45198
bønna1
26.10.20 11:30
William_S3: Du har tydeligvis lite kunnskap om hvor smitten spres. Det er ikke på barer og restauranter bare så det er klart.

Jo, der også. Litt verre å stenge ned private hjem, men portforbud ville sikkert vært noe?

William_S3

Innlegg: 10336
William_S3
26.10.20 11:35

Tull det er veldig få smittetilfeller som kan spores til utelivet 

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
26.10.20 14:34
William_S3: Tull det er veldig få smittetilfeller som kan spores til utelivet

Det var ikke i Norge Korona oppstod. Det er Schengen som gav os dette svineriet og om vi stengte grensene ville smitten gå ned. 

nostalgikern

Innlegg: 12196
nostalgikern
26.10.20 21:11
William_S3: Du har tydeligvis lite kunnskap om hvor smitten spres. Det er ikke på barer og restauranter bare så det er klart.

Og du har tydeligvis vanskelig med å tolke situasjonen.  Det er klart at slik som på barer og puber osv., så har det lettere for å være slik at folk utover kvelden ikke er påpasselige med å holde disse avstandsanbefalingene.  De raver gjerne rundt halvfulle, ihvertfall i Norge til vanlig.  Det er vel en anerkjent grunn til at slike serveringssteder stenger adskillig tidligere på kvelden i disse tider enn til vanlig i store deler av verden nå? 

Synd at de ikke sitter inne med dine kunnskaper om problematikken da, nemlig at smitte ikke sprer seg på barer f.eks.  Så da vet vi det...

nostalgikern

Innlegg: 12196
nostalgikern
26.10.20 21:35
nostalgikern: Apropos strenge tiltak, - de burde ta en kikk på hva som innføres av tiltak nedover i Europa nå, bl.a. stenging av restauranter/puber osv. allerede kl. 18.  Da begynner man å snakke.

Det var kanskje siste setningen du misforstod betydningen av.  Det demonstreres jo mot for strenge smitteverntiltak i Norge.  "Da begynner man å snakke", skrev jeg, med referanse til stengning kl. 18.  Og meningen var å peke på at ved å se på slike tiltak, da kan man virkelig begynne å snakke om strenge tiltak da... 

Det ble forresten opplyst i dag at oversikter og sammenligninger viser at Norge så langt faktisk har hatt Europas mildeste restriksjoner og påbud så langt.

nostalgikern

Innlegg: 12196
nostalgikern
05.11.20 20:36
Tomblakk: (polske er på toppen over folk som tar med smitten inn),

Migranter og asylsøkere kan vel egentlig fritt ta seg inn i landet uten (ihvertfall inntil nå) å bli kontrollert på flyplasser.  Kostbare teststasjoner er opprettet, men selv Ap-lederen sa i en debatt om dette for noen måneder siden at man måtte fortsette å satse på frivillighet (og man måtte stole på folk osv., - replikk til FrP-representant som allerede da ville ha strengere kontroll ved flyplassene).  Men ved svenskegrensa har det liksom vært noe strengere, bl.a. med kontroll av papirer.  Er det helt slutt med passkontroll ved innreise til Norge via flyplasser?

Dette på flyplassene slik det har vært, har vært helt ansvarsløst opplegg, det har Siv & Co. helt rett i.

nostalgikern

Innlegg: 12196
nostalgikern
08.11.20 15:48

Lurer på hvordan det kan ha seg at Nakstad kan uttale seg slik gitt.  Virker som at sjansen for å få smitten på hendene ute i det offentlige rom er forsvinnende liten...  Slik har iallfall ikke jeg oppfattet stoda... Da vil nok mange si som så at, ok.,  da trenger vi vel ikke å være så nøye mht. dette med håndvask da sikkert...  I likhet med at helsemyndighetene ALDRI har nevnt dette med å passe på å unngå å  ta i ikke-rengjort kran eller hendel ved avslutting av sin håndvask, så var vel dette utsagnet i linken heller ikke akkurat noe å applaudere for, for å si det sånn...  Litt for norsk "omtrentlighet" begge deler.  (Jeg hadde forresten en egen tråd om førstnevnte problematikk, en problematikk som "ingen" andre er opptatt av å påpeke/minne om, iallfall ikke norske helsemyndigheter, kanskje ikke engang WHO, men som faktisk kan være en  altfor lite påaktet problemstilling og en virusspreder av rang).

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/gWWlq9/tegnell-munnbind-er-ikke-redningen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg