Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Demonstrasjon mot smitteverntiltakene

NYTT TEMA
HNilsen

Innlegg: 13238
HNilsen
10.12.20 19:35
GARDSDATTRA: Årsaken til at få barn smittes er at foreldrene følger smittevernrådene og lærer barna sine å gjøre det samme. I tillegg lærer barna dette også i barnehage og på skolen.

Det var en kreativ og søt forklaring, men det er jo bare noe du har funnet på selv. FHI svarer dette:

"– Det er ingen som vet svaret på hvorfor det er sånn. Det blir rein spekulasjon. Det kan ha med immunsystemets sammensetning å gjøre, det kan ha med alder å gjøre eller det kan handle om noe annet. Det er ikke godt å si. Men det er noe som har overrasket mange, selv om vi har sett lignende utslag ved tidligere koronavirusepidemier, sier fagdirektør i Folkehelseinstituttet, Atle Fretheim, til Dagsavisen."

 

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
10.12.20 20:56
HNilsen: Det var en kreativ og søt forklaring, men det er jo bare noe du har funnet på selv. FHI svarer dette: "– Det er ingen som vet svaret på hvorfor det er sånn. Det blir rein spekulasjon. Det kan ha med immunsystemets sammensetning å gjøre, det kan ha med alder å gjøre eller det kan handle om noe annet. Det er ikke godt å si. Men det er noe som har overrasket mange, selv om vi har sett lignende utslag ved tidligere koronavirusepidemier, sier fagdirektør i Folkehelseinstituttet, Atle Fretheim, til Dagsavisen."

Nei dette er det ingen som vet for sikkert. Det som imidlertid er sikkert er at også barn kan bli alvorlig syke av dette og havne på sykehus. Hvilke senskader barn kan få av dette vet vi ikke, til det er det for få barn som har vært syke.

Uansett så har det vist seg at smitteverntiltakene virker svært godt for voksne, så hvorfor skulle ikke smittevernstiltak også gi samme virkning når det gjelder barn? For meg virker det logisk, ikke søtt.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
10.12.20 21:03
HNilsen: For barn er influensa en farligere sykdom enn covid. Influensa rammer barn hardere enn det covid gjør. I vinter døde to ungdommer av influensa. Det betyr selvsagt heller ikke at influensa er farlig for barn flest, men at risikoen for at det skal tilstøte dem noe er noe høyere ved influensasmitte enn ved koronasmitte. Hvis du bruker Nettavisen, VG og Dagbladet som hovedinformasjonskilde til denne epidemien, så er det enkelt å finne drama-oppslag a la det du linker til. Men da får du ikke en realistisk innsikt i hvordan dette viruset virker.

Dette kommer an på hvilken influensa som går. Spanskesyken rammer barn og unge hardest. Andre influensatyper rammer hardest de eldre igjen.

Men denne tråden handler om en helt annen sykdom som er helt ulik influensa.

Jeg synes både VG, Dagbladet og Nettavisen trykker svært informative reportasjer som en nødvendig advarsel til befolkningen, helt i tråd med deres oppgave. Det gjør det enklere for oss å følge smittevernrådene.

HNilsen

Innlegg: 13238
HNilsen
12.12.20 11:10
GARDSDATTRA: Dette kommer an på hvilken influensa som går.

Sesonginfluensa rammer barn hardere enn korona. Som vist over - to tenåringer døde av sesonginfluensa forrige vinter. Det at sesonginfluensa er farligere for barn enn korona er også noe de seriøse kildene jeg har linket til over dokumenterer. Det er derfor Nettavisen og andre tabloidmedier ikke kan være primærkilde for kunnskap om korona, for hvis du bruker disse som primærkilde så fester det seg et inntrykk av at korona er ensbetydende med alvorlig sykdom og død, uansett. Det som slås opp i tabloidmediene er anekdotene, unntakene og det ekstraordinære. Ikke det vanlige og mest sannsynlige. 

Hva er mest sannsynlig? Jo, at du får en ubetydelig luftveisinfeksjon, lik andre kjente luftveisvirus. Statistikken sier: Ca. to prosent av de som får korona trenger behandling på sykehus. Ca. 0,3 prosent av de som får korona dør. De aller, aller fleste av disse er gamle og syke. Gjennomsnittsalderen av de som dør er 84 år, og av disse hadde det store flertallet flere alvorlige underliggende sykdommer. For barn er covid en helt ufarlig sykdom.

Det som er viktig å vite om korona er at dette er et virus som har potensiale til å lamme vårt helsevesen, fordi det er et forholdsvis smittsomt virus. Mer smittsomt enn influensa. Dessuten har vi enda ikke immunitet mot det i samfunnet. Sagt på en annen måte - hvis mange gamle blir alvorlig syke eller dør av viruset, så vil det det føre til at helsevesenet blir overbelastet. Viruset er derfor potensielt svært farlig på et samfunnsnivå, men for de fleste av oss - som individer - er det en helt ubetydelig luftveisinfeksjon. 

(Innlegget ble redigert 12.12.20 11:14)

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
12.12.20 18:47
HNilsen: Hva er mest sannsynlig?

At du ikke ønsker å ta til deg fakta om covid19.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 11:07
GARDSDATTRA: Dette kommer an på hvilken influensa som går. Spanskesyken rammer barn og unge hardest. Andre influensatyper rammer hardest de eldre igjen.

Spanskesyken er ikke en sykdom, men navnet på en pandemi som endte for over 100 år siden.

Barn rammes hardere av alle influensatyper enn Covid-19. Influensainnleggelser fordelt på alder har som regel en slags skjev U-form, der de yngste barna rammes nest hardest, og de eldste rammes hardest. Når det kommer til Covid-19 er den mer lineær.

Covid-19 er for hele befolkningen en mer alvorlig og komplisert sykdom enn influensa, men det er ikke noe "helt annet". Den har ingen magiske, mystiske egenskaper som ingen andre sykdommer har. 

(Innlegget ble redigert 13.12.20 11:12)

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 11:21
Solvgutt1: Covid-19 er for hele befolkningen en mer alvorlig og komplisert sykdom enn influensa, men det er ikke noe "helt annet". Den har ingen magiske, mystiske egenskaper som ingen andre sykdommer har.

Covid19 er antagelig en lungesykdom med til dels alvorlige senskader, og den rammer folk i alle aldre. Også de uten underliggende sykdommer.

Covid19 er en svært farlig sykdom man foreløpig vet alt for lite om, forteller sykehusansatte i en artikkel det er linket til flere ganger i tråden.

Hvorfor noen sammenligner sykdommen med influensa er meg en gåte.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 11:22
GARDSDATTRA: Covid19 er antagelig en lungesykdom med til dels alvorlige senskader, og den rammer folk i alle aldre. Også de uten underliggende sykdommer.

Dette er også en presis beskrivelse av influensa. Bare at influensa treffer de yngre aldersgruppene hardere.

Du mener det er noe helt annet. Fortell forskjellene da.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 11:22
GARDSDATTRA: Covid19 er en svært farlig sykdom man foreløpig vet alt for lite om, forteller sykehusansatte i en artikkel det er linket til flere ganger i tråden.

For noen, ja. 

Det er forøvrig helt normalt når man snakker om hvor farlig noe er, å bruke referansepunkter. Som influensa. Hvor mye farligere enn influensa er Covid-19? Hvem er det farligere for? Hva gjør det farligere? 

(Innlegget ble redigert 13.12.20 11:23)

Rexwiller

Innlegg: 12287
Rexwiller
13.12.20 11:25
GARDSDATTRA: Årsaken til at få barn smittes

Årsaken er at små barn ikke blir testet.

HNilsen

Innlegg: 13238
HNilsen
13.12.20 12:05
GARDSDATTRA: At du ikke ønsker å ta til deg fakta om covid19.

Du kan jo kommentere på hva som er feil av det jeg skriver da, i stedet for å komme med en dårlig vits. Hovedpoenget mitt er at korona er ufarlig for de aller fleste, på individnivå, men farlig i et samfunnsperspektiv. Tabloidmediene skaper angst i befolkningen, fordi tabloidmediene etterlater et inntrykk av at korona er ensbetydende med livstruende sykdom for alle som blir smittet. Derfor er ikke tabloidmediene en god kilde til kunnskap om denne sykdommen. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 21:35
HNilsen: Tabloidmediene skaper angst i befolkningen, fordi tabloidmediene etterlater et inntrykk av at korona er ensbetydende med livstruende sykdom for alle som blir smittet. Derfor er ikke tabloidmediene en god kilde til kunnskap om denne sykdommen.

Dette er feil. Media har informert om alle sider ved sykdommen som har kommet fram. Du bør skifte briller når du leser.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 21:37
Rexwiller: Årsaken er at små barn ikke blir testet.

Et barnebarn på fire år ble testet da hun var forkjølet. Både faren og hun testet seg, heldigvis var testene negative.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 21:45
Solvgutt1: For noen, ja.  Det er forøvrig helt normalt når man snakker om hvor farlig noe er, å bruke referansepunkter. Som influensa. Hvor mye farligere enn influensa er Covid-19? Hvem er det farligere for? Hva gjør det farligere?

Man kan ikke bruke influensa som referansepunkt da det er en helt annen sykdom. Du kan like gjerne bruke meslinger som referanse, det er også en virussykdom.

Det man skal gjøre er å høre på hva FHI sier om sykdommen, og hva leger og sykepleiere forteller.

Så kan man undres over hvorfor land etter land stenger ned og innfører strenge tiltak. Det er ikke for moro skyld.

Ellers kan du naturligvis se på ant døde i USA hvor de fleste ikke har råd til sykehusbehandling. Dersom det skulle være av interesse. 

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 21:46
Solvgutt1: Dette er også en presis beskrivelse av influensa. Bare at influensa treffer de yngre aldersgruppene hardere. Du mener det er noe helt annet. Fortell forskjellene da.

Det klarer du fint å lese deg opp på selv.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 21:48

Problemet her er at du mangler grunnleggende kunnskap om både influensa og Covid-19. Du har ikke satt deg inn i noen av delene, utover å lese avisoverskrifter. Likevel slenger du ut bastante påstander som om du var noen form for ekspert. Du bør lese deg opp på Covid-19, og influensa. Da hadde du visst at Covid-19 rammer barn langt mildere enn influensa, og at senskader også forekommer ved influensa. Mange av de samme som ved Covid-19.

Sykdomsforløpene er også ganske like. Covid-19 har et noe mer kompleks sykdomsbilde, men den største forskjellen er andelen som blir alvorlig syke. 

(Innlegget ble redigert 13.12.20 21:59)

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:04
Solvgutt1: Problemet her er at du mangler grunnleggende kunnskap om både influensa og Covid-19. Du har ikke satt deg inn i noen av delene, utover å lese avisoverskrifter. Likevel slenger du ut bastante påstander som om du var noen form for ekspert. Du bør lese deg opp på Covid-19, og influensa. Da hadde du visst at Covid-19 rammer barn langt mildere enn influensa, og at senskader også forekommer ved influensa. Mange av de samme som ved Covid-19. Sykdomsforløpene er også ganske like. Covid-19 har et noe mer kompleks sykdomsbilde, men den største forskjellen er andelen som blir alvorlig syke.

Jeg har hatt influensa en gang, og nei det lignet ikke på det jeg har lest om covid19.

Forskjellene er at influensa starter med plutselig høy feber. Covid19 kan starte med mild feber.

Influensa påvirker ikke smak- og luktesans, ved covid19 mister du begge deler inntil du er frisk. Ved influensa blir du snørrete, det blir du ikke har du covid19.

Influensa har et ganske rett frem sykdomsforløp. Du blir gradvis friskere og etter ca ei uke er du frisk. Ved covid19 er sykdomsforløpet uforutsigbart. Mange forteller at de har milde symptomer den ene dagen og høy feber den neste, og at de kan gå i flere måneder med utmattelse.

Ved covid19 får mange, eller alle? oksygenmangel av varierende grad. Dette påvirker hjernen og kan gi kognitive symptomer av varierende grad. Noe slikt skjer ikke ved influensa. Det verste med covid19 er at den syke ikke merker at de har sterk oksygenmangel.

For noen år siden så hadde jeg en alvorlig dobbeltsidig lungebetennelse, heller ikke den lignet lungesykdommen covid19. 

(Innlegget ble redigert 13.12.20 23:05)

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:05
GARDSDATTRA: Jeg har hatt influensa en gang, og nei det lignet ikke på det jeg har lest om covid19.

Haha, "ok".

Både influensa og Covid-19 rammer forskjellige folk forskjellig at din opplevelse ikke ligner det du har lest om Covid-19 betyr veldig lite. Jeg kjenner flere som har fått påvist Covid-19. En endte på intensiven, to ble skikkelig syke, tre hadde knapt symptomer. De fem som ikke ble alvorlig syke beskrev et sykdomsforløp som minner mye om influensa eller forkjølelse. De hadde ikke oksygenmangel eller kognitive problemer. De hadde en kort og "rett fram" sykdomsforløp.

 

(Innlegget ble redigert 13.12.20 23:08)

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:27
Solvgutt1: De fem som ikke ble alvorlig syke beskrev et sykdomsforløp som minner mye om influensa eller forkjølelse. De hadde ikke oksygenmangel eller kognitive problemer. De hadde en kort og "rett fram" sykdomsforløp.

Du har med andre ord ikke noen erfaring med influensa. Men for all del, det er mange som forveksler ulike forkjølelser med influensa. Mange forveksler også influensa og forkjølelse med allergi.

Men det står deg fritt å bruke en søkemotor, du har verdens største leksikon under tastefingrene dine.

Jeg har lest meg opp på materiale fra fagekspertene.

HNilsen

Innlegg: 13238
HNilsen
13.12.20 23:28
GARDSDATTRA: Dette er feil. Media har informert om alle sider ved sykdommen som har kommet fram.

Du vet forskjellen på medier og TABLOIDmedier? Eller kanskje ikke, siden du åpenbart har Nettavisen som din primærkilde. 

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:29
GARDSDATTRA: Du har med andre ord ikke noen erfaring med influensa. Men for all del, det er mange som forveksler ulike forkjølelser med influensa. Mange forveksler også influensa og forkjølelse med allergi. Men det står deg fritt å bruke en søkemotor, du har verdens største leksikon under tastefingrene dine. Jeg har lest meg opp på materiale fra fagekspertene.

Jo, min onkel døde av influensa. Har naturligvis også hatt influensa selv. Influensainfeksjon kan ha veldig ulikt forløp og for mange er det som en vanlig forkjølelse.

(Innlegget ble redigert 13.12.20 23:33)

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:29
GARDSDATTRA: Men det står deg fritt å bruke en søkemotor, du har verdens største leksikon under tastefingrene dine. Jeg har lest meg opp på materiale fra fagekspertene.
GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:43
Solvgutt1: Fant denne https://forskning.no/bakterier-sykdommer-virus/covid-19-kan-gi-plager-lenge-etter-infeksjonen-er-ferdig-men-senskader-etter-infeksjoner-er-slett-ikke-noe-nytt/1741100

Jeg ser det. Men ingen kan foreløpig si noen verdens ting om senskadene etter covid19. Det vi vet er at mange kan få stor oksygenmangel uten å merke det. Hva tror du det fører til dersom den syke ikke dør?

Og denne linken din forklarte heller ikke sykdomsforløpet ved influensa eller sykdomsforløpet ved covid19. Kun senskader man kan få etter virussykdommer.

Det er litt mer med covid19 enn kjente senskader etter en virussykdom, f eks følgene av oksygenmangel til hjernen og andre organer i kroppen. Du får ikke organsvikt etter en vanlig virussykdom.

Noen som får covid19 kan ende opp med organsvikt, men man kan ikke på forhånd vite hvem. Det er ikke bare de i risikogruppene som kan bli alvorlig syke av dette. Også de unge veltrente uten underliggende sykdommer kan bli alvorlig syke av dette viruset, selv om de fleste slipper unna,

(Innlegget ble redigert 13.12.20 23:44)

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:48
GARDSDATTRA: . Du får ikke organsvikt etter en vanlig virussykdom.

Hva tror du folk som dør av influensa dør av?

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:48
GARDSDATTRA: Noen som får covid19 kan ende opp med organsvikt, men man kan ikke på forhånd vite hvem. Det er ikke bare de i risikogruppene som kan bli alvorlig syke av dette. Også de unge veltrente uten underliggende sykdommer kan bli alvorlig syke av dette viruset, selv om de fleste slipper unna,

Dette gjelder også influensa. Tidligere i år døde to friske ungdommer av influensa.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:51
GARDSDATTRA: g ser det. Men ingen kan foreløpig si noen verdens ting om senskadene etter covid19. Det vi vet er at mange kan få stor oksygenmangel uten å merke det. Hva tror du det fører til dersom den syke ikke dør? Og denne linken din forklarte heller ikke sykdomsforløpet ved influensa eller sykdomsforløpet ved covid19. Kun senskader man kan få etter virussykdommer.

Dette bærer preg av du henter din informasjon fra media. NEi, det er ikke mange som får stor oksygenmangel. Dette er imidlertid en vanlig komplikasjon hos de som blir så alvorlig syke at de må legges inn. Når media snakker med leger, så er det jo folk som stort sett har behandlet alvorlig syke. For dem er dette veldig vanlig, men de fleste som får Covid-19 lider ikke av noen oksygenmangel.

Det stemmer heller ikke at folk får oksygenmangel uten å merke det. Det som er tilfellet er at mange er sykere enn de tror, men det er ikke sånn at de ikke vet at de ikke er syke, elle ikke merker at lungene er angrepet.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:52
Solvgutt1: a. Tidligere i år døde to friske ungdommer av influensa.

Ja og så? Mange dør av kreft også, eller av andre sykdommer uten at vi stenger ned samfunnet av den grunn.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:56
Solvgutt1: Det stemmer heller ikke at folk får oksygenmangel uten å merke det.

Det stemmer når det kommer til denne sykdommen. Vi fikk alle med oss at folk falt døde om på gaten i Kina.

Vi har også fått med oss at covid19 syke på sykehus har vandret rundt i bare nettingtruser, og at de ikke har forstått at de måtte i respirator, de måtte da få se denne tv-serien først i det minste. Og senere når de ble friske husket de ingen ting.

Vi har også fått med oss de enorme dødstallene fra USA og fra andre land.

Solvgutt1

Innlegg: 23482
Solvgutt1
13.12.20 23:57
GARDSDATTRA: Ja og så? Mange dør av kreft også, eller av andre sykdommer uten at vi stenger ned samfunnet av den grunn.

Malplassert påstand. Ingen har sagt at vi skal stenge ned samfunnet på grunn av influensa.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63456
GARDSDATTRA
13.12.20 23:57
Solvgutt1: Dette bærer preg av du henter din informasjon fra media.

Og media kommer med fake news i ekte Trumsk stil.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg