Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Demonstrasjon mot smitteverntiltakene

NYTT TEMA
Solvgutt1

Innlegg: 23912
Solvgutt1
13.12.20 23:58
GARDSDATTRA: Det stemmer når det kommer til denne sykdommen. Vi fikk alle med oss at folk falt døde om på gaten i Kina.

Vi hørte rykter om det i alle fall, men det har vel ikke skjedd i noe vestlig land og virker ikke å være troverdig. 

Solvgutt1

Innlegg: 23912
Solvgutt1
13.12.20 23:59
GARDSDATTRA: Og media kommer med fake news i ekte Trumsk stil.

Ro deg ned. Dette er det ingen som har påstått. Men media presenterer et ganske smalt bilde av virkeligheten. Hvor mange reportasjer av de som har hatt milde, og til og med asymptomatisk smitte med Covid-19 har du sett? 

Solvgutt1

Innlegg: 23912
Solvgutt1
13.12.20 23:59
GARDSDATTRA: Vi har også fått med oss de enorme dødstallene fra USA og fra andre land.

Enorm og enorm. 

promille_krapylet

Innlegg: 27640
promille_krapylet
10.01.21 11:35
GARDSDATTRA: Noen som får covid19 kan ende opp med organsvikt, men man kan ikke på forhånd vite hvem. Det er ikke bare de i risikogruppene som kan bli alvorlig syke av dette. Også de unge veltrente uten underliggende sykdommer kan bli alvorlig syke av dette viruset, selv om de fleste slipper unna,

Kan, kan, kanskje, antar, muligens, estimat, trolig, beregnet,

Idrettsfolk kan også dø

MyWays

Innlegg: 6779
MyWays
11.01.21 16:21

Her i landet har man i hvert fall valgt å prioritere de som virkelig trenger det ifm. vaksinering. Altså de eldre > 85 år, samt helsearbeidere. I USA velger man å vaksinere helsearbeidere og arbeidsføre i alle "viktige" funksjoner. Dvs. at ca. 85 millioner mennesker skal ha vaksinen før de eldre, som faktisk tar skade av viruset, får vaksinen.

(Innlegget ble redigert 11.01.21 16:24)

toydoll

Innlegg: 2934
toydoll
11.01.21 16:32
MyWays: Dvs. at ca. 85 millioner mennesker skal ha vaksinen før de eldre, som faktisk tar skade av viruset, får vaksinen.

Noe som vi også burde gjøre.
Jeg jobber selv I en bedrift som går som kritisk viktig innen helse, både i Norge og for resten av verden.
Hvis vi får et stort utbrud på arbeids plassen og må stenge ned i lengre tider pga smitte og folk i karantene på jobben så kommer flere til å dø og bli veldig syke. Langt flere enn vi har på sykehjem i Norge.

MyWays

Innlegg: 6779
MyWays
11.01.21 16:40
toydoll: Hvis vi får et stort utbrud på arbeids plassen og må stenge ned i lengre tider pga smitte og folk i karantene på jobben så kommer flere til å dø og bli veldig syke. Langt flere enn vi har på sykehjem i Norge.

Jeg har for lengst innsett at corona-viruset utgjør en reell fare; spesielt for de eldre. Det er disse som blir svært syke, som må innlegges på sykehus, og som dør av viruset. Det er også da klart at man må prioritere den gruppen som potensielt kan overbelaste helsevesenet vårt.

Etter hvert som risikogruppen er vaksinert vil man kunne åpne opp igjen på arbeidsplasser der man til nå har hatt strenge tiltak. Riktignok med noe tiltak fremdeles, men ikke i samme grad som tidligere. 

toydoll

Innlegg: 2934
toydoll
11.01.21 16:48
MyWays: Jeg har for lengst innsett at corona-viruset utgjør en reell fare; spesielt for de eldre. Det er disse som blir svært syke, som må innlegges på sykehus, og som dør av viruset. Det er også da klart at man må prioritere den gruppen som potensielt kan overbelaste helsevesenet vårt.

Det er flere arbeidsplasser I Norge som eks som produserer livsviktige medisner for mange folk.
Det er mye viktigere og vaksinere folk som jobber der uansett alder enn folk på sykehjem.

mrk89

Innlegg: 1400
mrk89
11.01.21 17:17
MyWays: Jeg har for lengst innsett at corona-viruset utgjør en reell fare; spesielt for de eldre. Det er disse som blir svært syke, som må innlegges på sykehus, og som dør av viruset. Det er også da klart at man må prioritere den gruppen som potensielt kan overbelaste helsevesenet vårt.

Dette er jo helt feil. Det er IKKE gruppen >85 år på sykehjem som blir innlagt og overbelaster helsevesenet. Disse syke, skrale gamle på sykehjem blir som regel ikke innlagt når de får Covid (eller andre akutte sykdommer for den del) og legges ivertfall ikke på noen som helst respirator. De behandles på sykehjemmet. Det er i tilfeller med store mengder alvorlig syke 60-80-åringer at helsevesenet står i fare for å knekke sammen. 

(Innlegget ble redigert 11.01.21 17:17)

MyWays

Innlegg: 6779
MyWays
11.01.21 19:16
mrk89: Dette er jo helt feil. Det er IKKE gruppen >85 år på sykehjem som blir innlagt og overbelaster helsevesenet. Disse syke, skrale gamle på sykehjem blir som regel ikke innlagt når de får Covid

Vel, et fåtall av de over 85 år er vel innlagt på sykehjem. Når de som er hjemmeværende eller som bor i omsorgsboliger blir syk, så blir de nok innlagt. Kommer litt an på hvilken avtale man har i forhold til dette. Men la oss nå si at gruppen inkluderer alle fra 80 år og oppover. Det er snakk om veldig mange mennesker. 

gugler

Innlegg: 1224
gugler
11.01.21 19:55
MyWays: Når de som er hjemmeværende eller som bor i omsorgsboliger blir syk, så blir de nok innlag

Tallene kommer fra de som bor (er lagt inn ) i et sykehjem/bofellesskap. ikke de som fremdeles bor på eget bosted med hjemmehjelp.

(Innlegget ble redigert 11.01.21 19:55)

MyWays

Innlegg: 6779
MyWays
11.01.21 20:29
gugler: Tallene kommer fra de som bor (er lagt inn ) i et sykehjem/bofellesskap. ikke de som fremdeles bor på eget bosted med hjemmehjelp.

Hvilke tall? Det står litt om hvor mange innlagte man har på institusjon i denne artikkelen. Snittalderen for langtidsinnleggelse for menn er 82,1 år og 85,6 år for kvinner. Men her må jo omsorgsboliger være inkludert, siden det er snakk om mennesker som trenger assistanse til dagligdagse aktiviteter som påkledning, vask, handling, etc.

Og det er på ingen måte sant at mennesker som allerede er innlagt på et sykehjem ikke må overføres til sykehus om de blir hardt rammet av covid-19. Det er kun i de tilfellene der pårørende, pasient, og lege vurderer det slik at det ikke er noe poeng i å prøve å redde livet at man lar være. Jeg vet ikke helt hvordan akkurat den prosessen fungerer, men jeg vil anta at det i mange tilfeller foreligger et ønske om å prøve å redde pasienten.

Med mindre jeg har gått glipp av noe..

(sorry, alle sammen.. veldig of-topic)

(Innlegget ble redigert 11.01.21 20:30)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg