Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vaksineringen - Utviklingen i tall

NYTT TEMA
ElIngles

Innlegg: 3839
ElIngles
11.06.21 00:07

Vi er faktisk gjennom denne pesten på mange måter.
0-1 døde pr dag, pga at ''alle'' i risikogruppene er ferdigvaksinerte. Det vi driver med nå er etterslukking. Det tar den tiden det tar.

Så får vi bare håpe at norske myndigheter er voksne nok til å innse dette, og åpne opp samfunnet til normalen igjen. Dette hysteriet som fremdeles herjer er bare patetisk.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 00:10)

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 00:11
scav0r: "Uhell" av FHI eller dro de en spansk en for å få Janssen ut av progrsmmet

Jeg er ikke det minste i tvil om at dette har vært et "uhell" fra FHI, akkurat som regnefeilene deres har vært "uhell" som har blitt solgt inn og kjøpt med hud og hår av omtrent alle som finnes.

 

Det er heller ikke tilfeldig at dette dukker opp dagen etter at Johnson & Johnson nærmest har blitt utilgjengelig for hvermannsen.

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 00:12
MacanT: No shit, da forstår jeg enda mindre hvorfor du holder på med det evinnelige gnålet her.

Noen ser lengre enn sin egen nesetipp, og ser faktisk på menneskene rundt seg i samfunnet. Du hører definitivt ikke til den kategorien som evner å se lengre enn din egen nesetipp.

MacanT

Innlegg: 15902
MacanT
11.06.21 00:24
isvotten: Noen ser lengre enn sin egen nesetipp, og ser faktisk på menneskene rundt seg i samfunnet.

Hvis du hadde evnet å se lengre enn din egen nesetipp hadde du oppdaget at folk flest tar dette med knusende ro. Skulle jammen tatt seg ut om alle hadde vært like hysteriske som deg.

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 01:24
MacanT: Hvis du hadde evnet å se lengre enn din egen nesetipp hadde du oppdaget at folk flest tar dette med knusende ro. Skulle jammen tatt seg ut om alle hadde vært like hysteriske som deg.

Hvis du ser lengre enn din egen nesetipp så hadde du sett at folk rundt om er svært opptatt av når de kan få vaksine. Ikke minst gjelder dette i kommuer, som eksempelvis min egen og de omkringliggende, der ikke engang helsearbeidere med daglig pasientkontakt har fått sin første vaksinedose enda.

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
11.06.21 07:46

Regjeringen og FHI har løyet om antall doser. De kommer med løgn etter løgn. Alle skjønner at det scenariet de har presentert i månedsvis ikke går. Har sagt i flere uker at alle vaksinert innen august er altfor optimistisk. Nå får vi altså sannheten. Regjeringen/FHI løy på seg 400 000 doser for å få statistikken til å se bedre ut. Vi er i et valgår og jeg stoler rett og slett ikke på hva de sier. Leveringene har jo blitt kuttet gang på gang mens regjeringen ikke bryr seg en døyt. Det er så mye de bryr seg om nordmenns helse. Minner også om at avtalen regjeringen inngikk med EU om vaksinedoser fortsatt er hemmeligholdt. Jeg mener fortsatt det var en gigantisk feil å inngå avtale med EU når vi kunne lagt penger på bordet og fått til en bedre avtale selv. Se bare på USA som har vaksinert mange ganger flere enn oss. Norge er et av verdens rikeste land, allikevel ligger vi langt bak med vaksinering. Det er ikke bare flaut men også meget provoserende. Nei fy... godt det et valg til høsten. 

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
11.06.21 07:53

Gleder meg til høsten. Når det kommer frem at regjeringen har driti på draget med vaksineringen. Tror de kommer til å tape mange stemmer. Men de har bare seg selv å takke. Opposisjonen kommer til å bruke vaksineringstempoet for alt det er verdt. De vil få massiv kritikk, noe som er fortjent. Må huske på at 25-34 åringer som har satt livet sitt på pause i nå to år fortsatt må vente kanskje 6 måneder på å bli fullvaksinert. Tror du de vil være happy? De må utsette alt av reise, mens de kan sitte og se på at foreldrene reiser utenlands! Er en stor vits. Enda godt vi kan si i fra hva vi mener om denne vaksinasjonen til høsten. Skal bli nydelig å stemme, blir som en fuck you til hele regjeringen som har så til de grader tabbet seg ut med vaksineringen. 

scav0r

Innlegg: 1607
scav0r
11.06.21 08:05
TheBaseline: . Må huske på at 25-34 åringer som har satt livet sitt på pause i nå to år fortsatt må vente kanskje 6 måneder på å bli fullvaksinert. Tror du de vil være happy? De må utsette alt av reise, mens de kan sitte og se på at foreldrene reiser utenlands! Er en stor vits. Enda godt vi kan si i fra hva vi mener om denne vaksinasjonen til høsten. Skal bli nydelig å stemme, blir som en fuck you til hele regjeringen som har så til de grader tabbet seg ut med vaksineringen.

Eneste grunnen til at vi henger etter Europa er pga vi har valgt å droppe AZ og J&J, Europa regner med å være ferdig ila. August.

Å gått utenfor EU kunne fort endt med at vi hadde ligget dårligere ann enn nå.


Du kan kanskje kvalifseres til Janssen utifra hvordan dette påvirker deg.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 08:05)

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
11.06.21 08:17

Vi er også i den situasjonen at regjeringens manglende evne til å skaffe nok doser medfører at unge i verste fall tar sjansen på Janssen og risikerer dødsfall. Det er svært alvorlig. Unge som nå har satt livet sitt på pause i to år må risikere livet for å kunne reise utenlands! Hvordan kan folk godta dette?! Er jo helt på trynet. Stoltenberg sier i dag at hun er meget bekymret for at Janssen kan føre til dødsfall. Minner om at det er unge som tar sjansen på denne vaksinen og som ellers ville overlevd covid. Dette er altså takken fra regjeringen! Hvorfor gjør ikke regjeringen mer for å skaffe flere doser utenom EU? Hvorfor legger ikke regjeringen penger på bordet slik USA gjorde? Jeg reagerer også på journalistikken i dette landet. Det er altså ingen kritikk mot regjeringens vaksinepolitikk. De svelger bare rått alt de sier.

Someone

Innlegg: 28016
Someone
11.06.21 08:23
isvotten: Jeg understreker også at ifølge den nåværende gjeldende vaksinasjonskalenderen vil det ikke mottas særlig flere Pfizerdoser i august enn det ble mottatt i juni (Kun 10.000 flere). I september vil det igjen bli mottatt 50.000 Pfizer-doser FÆRRE enn i juni.

Men som du selv argumenterer for....den kalenderen kan ikke stoles på

 

Eller var det umulig å vite både for FHI og deg at man skulle se en så kraftig nedgang i leveringene i juli

Someone

Innlegg: 28016
Someone
11.06.21 08:26
JohnTiger67: 9/6

Venter ennå på gårsdagens tall. Virker være forsinkelser hos SYSVAK igjen

Mister_Bister

Innlegg: 2564
Mister_Bister
11.06.21 08:43

Det som er fascinerende/deprimerende med vaksinediskusjonen er at noe som egentlig er et stort medisinsk mirakel, dvs. vaksinering av store befolkningsgrupper nesten umiddelbart etter at en ny sykdom oppstod, likevel sees på som den reneste katastrofe - siden sommerferien i Norge ser ut til å bli usikker. 

(Innlegget ble redigert 11.06.21 08:51)

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 08:43
scav0r: Eneste grunnen til at vi henger etter Europa er pga vi har valgt å droppe AZ og J&J, Europa regner med å være ferdig ila. August.

Hva er da din forklaring på at Danmark, som også har skrotet AZ og J&J ligger langt foran Norge i vaksinekappløpet?

 

Danmark har satt kloss på 1 million flere doser enn Norge, noe som langt ifra harmonerer med folketallet sett opp mot Norge. 

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 08:46
Someone: Eller var det umulig å vite både for FHI og deg at man skulle se en så kraftig nedgang i leveringene i juli

Pfizer melder om at de ikke har leveringsproblemer ut ifra oppsatt plan.

Så denne utsettelsen har både FHI og Regjeringen visst om hele tiden. De har rett og slett presentert feil tall, og det er forlengst gjennomskuet fra min side i alle fall.

Teodora

Innlegg: 402
Teodora
11.06.21 08:50
TheBaseline: unge i verste fall tar sjansen på Janssen og risikerer dødsfall.

Jeg synes det er helt vilt at regjeringen går i mot FHI og all medisinsk ekspertise her, men til syvende og sist er det nå den enkeltes ansvar. 

Columbus_3

Innlegg: 15218
Columbus_3
11.06.21 08:53
isvotten: Pfizer melder om at de ikke har leveringsproblemer ut ifra oppsatt plan. Så denne utsettelsen har både FHI og Regjeringen visst om hele tiden. De har rett og slett presentert feil tall, og det er forlengst gjennomskuet fra min side i alle fall.

Har du meldt fra om denne avsløringen til de rette instanser?
Det er viktig for flere enn oss på VGD vet du.

C-172

Innlegg: 3724
C-172
11.06.21 08:54
isvotten: Hva er da din forklaring på at Danmark, som også har skrotet AZ og J&J ligger langt foran Norge i vaksinekappløpet? Danmark har satt kloss på 1 million flere doser enn Norge, noe som langt ifra harmonerer med folketallet sett opp mot Norge.

FHI sitt arbeid rundt vaksineringen i Norge står til styk. Det finnes ingen annen måte å si det på.

Norge havner stadig lengre og lengre bak alle andre europeiske land.

Kan ikke finne noe om mindre doser fra Pfizer til Tyskland i tyske media så her er det sikkert nok en bommert fra FHI. Noe som vil føre Norge enda lengre bak andre land. Heldigvis så går dette kun utover nordmenn og ingen andre :)

Rexwiller

Innlegg: 12503
Rexwiller
11.06.21 08:58

Se der ja. Mønsteret er helt tydelig. Man blir holdt for narr.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:00)

Rexwiller

Innlegg: 12503
Rexwiller
11.06.21 09:06
Benkeslitern: Og at denne kommuneoverlegen i Troms sier at de håper å være ferdig med fullvaksineringen før jul kan bare forklares med to ting.  Enten har vedkommende politiske motiver for å rakke ned på regjeringen eller så er vedkommende stokk dum som ikke klarer å se på tallene og den informasjonen som kommer fra FHI at hele landets voksne befolkning vil være fullvaksinert senest i månedsskiftet september/oktober, men sannsynligvis et par uker før det.

Eller rett og slett at vedkommende er realist og ikke svelger alt rått. 

Mister_Bister

Innlegg: 2564
Mister_Bister
11.06.21 09:24
C-172: Norge havner stadig lengre og lengre bak alle andre europeiske land.

Og hva har det med FHI å gjøre egentlig?

Jallaskar

Innlegg: 10245
Jallaskar
11.06.21 09:35
isvotten: Om tidsintervallet med 9 uker videreføres, så vil man måtte fortsette med å skjevfordele doser for å kunne gi andredoser på Østlandsområdet, mens flere fremdeles venter på førstedosen i de kommunene som har gitt fra seg doser.

Ingen overraskelse. I kommunen jeg bor får de nå så få doser og usikkerheten er så stor om hva de får framover at de har måtte slutte med nyvaksinering, alle doser de får nå går til dose 2 for de som allerede har fått dose 1. Og de driver fortsatt med gruppe 4.

Dette tar tid.... Men hyggelig for sentrale østland at de kan få leve som normalt igjen....

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:36)

joern93

Innlegg: 75
joern93
11.06.21 09:44

FHI 07.43:

Første dose: 1 929 599 (45,08 %) 

Andre dose: 1 325 152 (30,96 %)

Sum: 3 254 751 (38,02 %)

(Innlegget ble redigert 11.06.21 09:45)

C-172

Innlegg: 3724
C-172
11.06.21 09:48
Mister_Bister: Og hva har det med FHI å gjøre egentlig?

Skjevfordelingen som Norge driver med koster tid. Ser man til andre land som har hatt kraftig fallende smittetrykk har prioriteten vært å vaksinere flest mulig, fortest mulig.

FHI har både ønsket mer skjevfordeling og tidligere enn hva regjeringen har fått til.

Mister_Bister

Innlegg: 2564
Mister_Bister
11.06.21 09:52
C-172: Skjevfordelingen som Norge driver med koster tid.

Hvordan koster den tid, for Norge under ett? Alle doser som kommer til landet sendes tross alt ut med en gang og settes fortløpende. 

Amnon

Innlegg: 20360
Amnon
11.06.21 09:56
C-172: Skjevfordelingen som Norge driver med koster tid. Ser man til andre land som har hatt kraftig fallende smittetrykk har prioriteten vært å vaksinere flest mulig, fortest mulig.

Hvorfor koster den tid? Det burde ikke være mulig, administreringen rundt det skal jo være ganske rett frem - men mulig jeg tar feil.

Det jeg stusser på, selv om det nok er litt spesielle situasjoner, er at folk i 60-åringene kan ende opp med å få vaksine etter 18-åringer på østlandet. Det skal ikke være mulig, uansett - og svært merkelig at det skjer. Kan egentlig ikke forstå at noen over 55 skal havne i den situasjonen.

Så høres det jo unektelig alvorlig ut at FHI har laget estimater som ikke er direkte knyttet til EU og leverandørenes leveranseprognoser. Nå får vi se hva diskusjonen rundt dette gir av informasjon, men ganske alvorlig hvis det er tilfellet. 

joern93

Innlegg: 75
joern93
11.06.21 10:00

Første dose denne uken 119 024

Andre dose denne uken 133 496

Uke tall: 252 520

Gårsdagens tall: 90 050

Someone

Innlegg: 28016
Someone
11.06.21 10:02
Jallaskar: Dette tar tid.... Men hyggelig for sentrale østland at de kan få leve som normalt igjen....

Det er like mange restriksjoner og åpninger her som ellers i landet. Forskjellen er at de som er vaksinerte lettere kan reise til utlandet. Innad i Norge er det jo ikke så store forskjeller

 

Jeg er ennå ikke vaksinert, men kan gjøre akkurat det samme som de som er det i Norge

scav0r

Innlegg: 1607
scav0r
11.06.21 10:17
Amnon: Så høres det jo unektelig alvorlig ut at FHI har laget estimater som ikke er direkte knyttet til EU og leverandørenes leveranseprognoser. Nå får vi se hva diskusjonen rundt dette gir av informasjon, men ganske alvorlig hvis det er tilfellet.

Ja dette er pinlig.

Kan vi f.eks stole på at det samme ikke gjelder August og utover?Vi får håpe noen ser på dette med kritisk blikk, Men media har jo så og si kun vært talerør for myndighetene det siste året, så jeg ville ikke satset på det.

Forbigås nok i stillhet som de fleste andre kritikkverdige forhold siste år

(Innlegget ble redigert 11.06.21 10:18)

MacanT

Innlegg: 15902
MacanT
11.06.21 10:32
TheBaseline: Gleder meg til høsten. Når det kommer frem at regjeringen har driti på draget med vaksineringen. Tror de kommer til å tape mange stemmer.

Here we go again, synd at sytepavene er i ferd med å ødelegge tråden fullstendig.

isvotten

Innlegg: 3354
isvotten
11.06.21 10:42
Rexwiller: Eller rett og slett at vedkommende er realist og ikke svelger alt rått.

Helt riktig.

Nordlendinger er stort sett realister, og ordfører i Tromsø er i denne sammenhengen intet unntak.

Klikk for å gå tilbake til toppen