Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tilbake igjen til det normale i 2022?

NYTT TEMA
Atreygutten

Innlegg: 1258
Atreygutten
12.02.21 19:18

Noen som ser lyst til neste år? Eller vil situasjonen noenlunde være det samme i 2022 med tiltak og innstramminger? 

Cabal

Innlegg: 13828
Cabal
13.02.21 09:14
Atreygutten: Noen som ser lyst til neste år? Eller vil situasjonen noenlunde være det samme i 2022 med tiltak og innstramminger?

Til høsten er vel det aller meste normalt igjen får man anta, når veldig mange flere er vaksinerte.

Ser på tallene fra Israel. Der er over 70% av befolkningen vaksinert med minst en dose nå. Likevel ligger de på nesten 5000 nye smittede daglig, med 20-30 døde om dagen. Det er jo dog en nedadgående trend der, men det er det vel egentlig over store deler av verden nå. Kjenner ikke landet, men antar egentlig at de har svært lite tiltak.

Hvis vi til høsten har 70% vaksinerte, og fortsatt ser mye smitte så kan de jo hende myndighetene vil beholde noen tiltak. Men absolutt alle i risikogruppene vil være vaksinerte, så det burde jo ikke være nødvendig. Dog, vet man ikke hva regjeringen da kommer til å finne på....

Xavi7

Innlegg: 12454
Xavi7
13.02.21 09:19

Det er nok en betydelig risiko for at vi vil ha noen evige tiltak mot influensavirus. Det dør ganske mange av influensa årlig og tviler på at mediene vil la dette ligge fremover. Den nye normalen vil være bruk av munnbind, skoler i gul og grønn beredskap, 1 meters avstand og håndsprit i butikker. Vi vil trolig få periodiske innreisebegrensninger og  nedstenging av idrett og kultur.

Columbus_3

Innlegg: 14680
Columbus_3
13.02.21 09:21
Cabal: Hvis vi til høsten har 70% vaksinerte, og fortsatt ser mye smitte så kan de jo hende myndighetene vil beholde noen tiltak. Men absolutt alle i risikogruppene vil være vaksinerte, så det burde jo ikke være nødvendig. Dog, vet man ikke hva regjeringen da kommer til å finne på....

Man må håpe, men ennå hersker det en del usikkerhet med hensyn til vaksineringen.
- får vi nok vaksine innen den tid? Man hører så mangt om forsinkelser og leveranser.
- gir vaksinen den immuniteten vi ønsker?
- Hvor lenge varer immuniteten? Mye usikkerhet her også.

Cabal

Innlegg: 13828
Cabal
13.02.21 10:05
Xavi7: Det er nok en betydelig risiko for at vi vil ha noen evige tiltak mot influensavirus. Det dør ganske mange av influensa årlig og tviler på at mediene vil la dette ligge fremover. Den nye normalen vil være bruk av munnbind, skoler i gul og grønn beredskap, 1 meters avstand og håndsprit i butikker. Vi vil trolig få periodiske innreisebegrensninger og  nedstenging av idrett og kultur.

For vanlig influensa? Svært tvilsomt.

basillen

Innlegg: 4628
basillen
13.02.21 10:13
Columbus_3: Man må håpe, men ennå hersker det en del usikkerhet med hensyn til vaksineringen.
- får vi nok vaksine innen den tid? Man hører så mangt om forsinkelser og leveranser.
- gir vaksinen den immuniteten vi ønsker?
- Hvor lenge varer immuniteten? Mye usikkerhet her også.

Punkt 1 er et godt poeng. Dersom vi ikke har fått vaksinert nok personer, så vil not restriksjoner fortsette.

Punkt 2 og 3 mener jeg vi ikke kan ta hensyn til. Hvis vi først går ned den veien kommer vi aldri til å bli ferdig med restriksjoner. Det vil alltid være en risiko for mutasjoner, svekking av vaksiner, osv. Da må vi bare tåle noen slag i trynet i den fasen hvor man gjerne justerer/tweaker vaksinene.

På et tidspunkt må vi akseptere at livet innebærer en viss risiko. Covid-19 er en av mange risikoer. Med en vaksinert befolkning er vi imidlertid så godt beskyttet mot viruset som vi kan være.

(Innlegget ble redigert 13.02.21 10:14)

Xavi7

Innlegg: 12454
Xavi7
13.02.21 10:15
Cabal: Svært tvilsomt.

Tror bare ikke at den nye normalen vil være lik den gamle normalen. Jeg er overbevist om at det vil komme myndighetstiltak fremover, selv om det er vanskelig å spå hvilke det blir.

Sandaas

Innlegg: 13546
Sandaas
13.02.21 10:47
Cabal: Kjenner ikke landet, men antar egentlig at de har svært lite tiltak.

Israel har fortsatt inne i sin tredje lockdown. Den ble igangsatt 27 desember, men det kom enkelte lettelser den 7 feb. Ting som at man kunne reise mellom byer innad i landet, arbeidsplasser som ikke tar imot kunder fikk åpne og parker o.l. ble igjen åpnet.

Problemet er at selv om de altså har vært under en hard lockdown, som ble strammet inn i starten av januar, så har de slitt med at få folk har fulgt reglene (da sammenliknet med de to tidligere lockdownene). 

Sandaas

Innlegg: 13546
Sandaas
13.02.21 10:54
Xavi7: Det er nok en betydelig risiko for at vi vil ha noen evige tiltak mot influensavirus.

Jeg regner med at du vet at Norge allerede har en lang rekke tiltak mot influensavirus men at du egentlig mener vi vil ha flere tiltak nå?

Det tror jeg er tvilsomt. Derimot regner jeg med/håper jeg at en del fornuftige ting kanskje ligger litt mer fremme i hjernebarken nå. Da tenker jeg på ting som at flere velger å ta de årlige influensavaksinene, at folk faktisk husker å vaske hendene sine og at folk ikke minst holder seg hjemme når de er syke. Dette vil nok også bli enklere nå som mange har skjønt hvor smertefritt ting som mer bruk av hjemmekontor og kutte mange ansikt-til-ansikt møter faktisk er.

Covid19 vil nok helt sikkert forbli på MSIS forskriften, og overvåkes med tanke på mulige fremtidig utbrudd. F.eks. med ting som meldeplikt om utbrudd på helseinstitusjoner med dertil egne smittevernveiledere utformet av FHI og mulig årlige vaksiner avhengig av hvilke mutasjoner som vil sirkulere. 

Xavi7

Innlegg: 12454
Xavi7
13.02.21 11:59
Sandaas: vi vil ha flere tiltak nå?

Ja. Jeg har nok atskillig lavere tillit til myndighetene enn du har på dette området.

hillebillys

Innlegg: 10193
hillebillys
13.02.21 12:57

Noen som ser lyst til neste år?

Nei.

 

Eller vil situasjonen noenlunde være det samme i 2022 med tiltak og innstramminger? 

Strengere for mindre situasjoner.
Makthavende har fått smaken på denne makten nå.
Dem ønsker mer, det kommer portforbud inn i bildet nå snart.

Siste stenginger og kriser er jo til tross for synkende smitte trend.
Dem stengte i praksis 15-20 kommuner for 60-100 smittede.....

Og vi vet att den britiske mutasjonen har vært her siden før nyttår, mest sannsynlig en stund før jul. noe som betyr att den mutasjonen har vært med opp og ned i smitte sammen med den "vanlige" i lengre tid.

Så nedgangen trenden er altså med mutasjonene, ikke på tross av mutasjonene.

Det kommer hele tiden og "alltid" til å være mutasjoner på virus.
Dermed, slik dem gjør nå gir dem belegg for å alltid holde på med dette.

Det gir makthavende makt og kontroll...

neste etter portforbud blir å lovpålegge smittesporeappen..
Og innføre flere måter å spore, forfølge befolkningen.  

 

Og utrolig nok. til jubel fra befolkningen...

(Innlegget ble redigert 13.02.21 13:01)

Xavi7

Innlegg: 12454
Xavi7
13.02.21 17:44
hillebillys: Og utrolig nok. til jubel fra befolkningen...

Dette er vanlig psykologi dessverre. Folket undertrykkes så lenge at de til slutt ber om mer. Viktig nå at man bytter ut ikke bare regjerningen, men også personer som Nakstad og Guldvog. Vi må nullstille.

lbeb

Innlegg: 2190
lbeb
13.02.21 17:48

Nettavisen nå:

 

"Hvis vi ikke klarer å slå ned de lokale utbruddene med britiske og sørafrikanske virusvarianter, vil de raskt få fotfeste og øke i antall. Da kan de i løpet av få uker utgjøre flertallet av alle koronatilfeller i Norge, skriver assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en epost til NTB."

 

"Når det først glipper og smitten begynner å spre seg i samfunnet, er tidsfaktoren viktig. De nye virusvariantene ser ut til å smitte videre veldig raskt, ofte i flere ledd på en uke, sier han."

(Innlegget ble redigert 13.02.21 17:50)

basillen

Innlegg: 4628
basillen
13.02.21 18:06
lbeb: "Hvis vi ikke klarer å slå ned de lokale utbruddene med britiske og sørafrikanske virusvarianter, vil de raskt få fotfeste og øke i antall.

Greit nok, det. Men regner med dette kun er strategien frem til folk er vaksinert?

Å holde på med å kverke mutasjoner av viruset til evig tid er en kamp man er dømt til å tape.

For øvrig også interessant at etter at man begynte å lete etter disse mutantene så har faktisk smittetallet omtrent utelukkende gått nedover. Det ble jo påvist mutanter datert tilbake til romjulen og i flere uker etterpå sirkulerte åpenbart disse uten at dette bidro til noe verre smitte enn den andre variantene. Det var tross alt ikke før godt ut i januar man begynte å spore opp disse mutantene.

Skulle egentlig ikke forundre meg om den britiske mutasjon har sirkulert her i mange måneder allerede ettersom de første tilfellene i Storbritannia er datert helt tilbake til september.

Cabal

Innlegg: 13828
Cabal
13.02.21 18:12
basillen: For øvrig også interessant at etter at man begynte å lete etter disse mutantene så har faktisk smittetallet omtrent utelukkende gått nedover. Det ble jo påvist mutanter datert tilbake til romjulen og i flere uker etterpå sirkulerte åpenbart disse uten at dette bidro til noe verre smitte enn den andre variantene.

Nå har det vel samtidig også vært ganske så strenge tiltak rundt om? Vinmonopolet har jo tilogmed vært stengt flere timer i perioden!

basillen

Innlegg: 4628
basillen
13.02.21 18:15
Cabal: Nå har det vel samtidig også vært ganske så strenge tiltak rundt om? Vinmonopolet har jo tilogmed vært stengt flere timer i perioden!

Det var ikke spesielt strenge tiltak i perioden fra romjulen og frem til midten av januar. På denne tiden sirkulerte mutasjonene uten at man fikk en voldsom vekst. Dette berømte Nordre Follo utbruddet var jo omtrent over da man først oppdaget mutantene der.

At vinmonopolet har vært stengt har vel hatt absolutt null og niks å si. Har dette virkelig vært et ormebol for smitte tidligere i pandemien?

(Innlegget ble redigert 13.02.21 18:17)

Bill_Babba

Innlegg: 6435
Bill_Babba
14.02.21 08:35
Xavi7: Dette er vanlig psykologi dessverre. Folket undertrykkes så lenge at de til slutt ber om mer. Viktig nå at man bytter ut ikke bare regjerningen, men også personer som Nakstad og Guldvog. Vi må nullstille.

Fikk en kommentar fra ett par kollegar her om dagen:

Dem som tillater seg å bli smitta, av Covid, er draps-folk å regne og bør straffes etter det.. Siden dem vil smitte andre og folk kan dø av covid!!

__________________

Det var flere på jobben som hørte disse 2, og det blei fort økende antall i enighet med dette.

I "huset" jeg jobber er det mange bedrifter, og snakken går i mellom alle. 

Så i dag fikk jeg fra flere fra ulike bedrifter, og avdelinger enighet i akkurat dette.

Det er også generelt snakk hos mange her, att folk som er friske, men av en grunn må i karantene, bør straffe forfølges, om dem åpner inngangsdøren, uansett grunn..

Jeg tviler på endringer i regler og maktstyring over veldig lang tid.

Om dagens regjering ikke stopper utviklingen, så forsvinner det ikke.

isvotten

Innlegg: 3170
isvotten
14.02.21 12:36
Cabal: Ser på tallene fra Israel. Der er over 70% av befolkningen vaksinert med minst en dose nå. Likevel ligger de på nesten 5000 nye smittede daglig, med 20-30 døde om dagen. Det er jo dog en nedadgående trend der, men det er det vel egentlig over store deler av verden nå. Kjenner ikke landet, men antar egentlig at de har svært lite tiltak. Hvis vi til høsten har 70% vaksinerte, og fortsatt ser mye smitte så kan de jo hende myndighetene vil beholde noen tiltak. Men absolutt alle i risikogruppene vil være vaksinerte, så det burde jo ikke være nødvendig. Dog, vet man ikke hva regjeringen da kommer til å finne på....

Her tar du feil.

 

Over 70 % av befolkningen er IKKE vaksinert med minst en dose. 
Det er satt ENKELTDOSER nok til 70 % av befolkningen, altså er MAKSIMALT 35 % av befolkningen fullvaksinerte, dersom ALLE som hadde fått vaksine har fått to doser. 

Cabal

Innlegg: 13828
Cabal
14.02.21 13:14
isvotten: Over 70 % av befolkningen er IKKE vaksinert med minst en dose. 
Det er satt ENKELTDOSER nok til 70 % av befolkningen, altså er MAKSIMALT 35 % av befolkningen fullvaksinerte, dersom ALLE som hadde fått vaksine har fått to doser.

Det har du jo helt rett i. Noe over 6 mill enkeltdoser er satt, og det er jo selvfølgelig ikke til 6 mill forskjellige folk. Helt feil skrevet av meg. Det er 44% av befolkningen der som har fått minst 1 dose, og 28% som er fullvaksinerte.

(Innlegget ble redigert 14.02.21 13:14)

Sulfat

Innlegg: 16231
Sulfat
14.02.21 19:23

Veldig fokus på at vi snart kan klemme igjen.

Må innrømme at klemming er ca nederst på listen av ting jeg savner. Egentlig ganske digg å kunne hilse på den måten vi gjorde på 90-tallet. Et hallo og et hodenikk holder for meg.

Enig med Stoltenberg, der.

perchri

Innlegg: 11794
perchri
20.02.21 20:09
Atreygutten: Noen som ser lyst til neste år? Eller vil situasjonen noenlunde være det samme i 2022 med tiltak og innstramminger?

Som myndigheten farer fram, ja vi får omgang nr 4 og 5 og trolig noen til i flere år med mutasjoner. Atter en gang   , nyttesløst å repare et hull i en verkende visdomtann.

Den må trekkes ut med rota, samme hvor vondt det måtte være.

Nå virker det som det er gått betennelse i hele kjeven.......

maxus4

Innlegg: 6529
maxus4
21.02.21 11:15

Tilbake til normalen ?  Hvorfor vil noen som styrer tilbake til normalen?   Folk holder seg i ro, myndighetene  bestemmer hvor du kan reise, hvit mange du kan treffe.  Store selskaper tar over all handel mens de små selvstendige går konk.  Store big tech aktører styrer omtrent alt av verdens samtaler og innskrenker stadig hva folk kan si. Både offentleg og til hverandre.  Politikerne slepper å møte folket de skal styre og de har innført tiltak på tiltak som bryter med folks privatliv og frihet.  

Og hva gjør folket? De jubler og roper på mer.   Dersom du har makt ville dy aldri avsluttet denne drømmesituasjon 

fargerik

Innlegg: 71707
fargerik
21.02.21 11:20
perchri: Som myndigheten farer fram, ja vi får omgang nr 4 og 5 og trolig noen til i flere år med mutasjoner. Atter en gang , nyttesløst å repare et hull i en verkende visdomtann.

Jeg tror det med tiden vil komme en årlig coronavaksine som er endret for å takle mutasjoner. Akkurat på samme måte som vi nå får vaksiner mot sesonginfluensa hvert år som endres hvert år for å takle mutasjonene i virus som gir sesonginfluensa.

Det er ingen som hever et øyebryn over at folk i risikogrupper velger å ta i mot vaksinen mot sesonginfluensa. Slik vil det sikkert også bli med coronavaksine med tiden.

(Innlegget ble redigert 21.02.21 11:22)

DYtech

Innlegg: 1040
DYtech
21.02.21 11:53

Spørsmålet er hva som er "normalt". Enkelte ting, som jobbreiser blir nok aldri som før. Prøv å få sjefen din til å godkjenne et femsifret beløp for å reise med fly til et jobbmøte når du har fikset dette utmerket over Teams i et og et halvt år. Mange firma har sagt klart fra til de ansatte at her blir det store endringer etter Corona.

 

steep

Innlegg: 1395
steep
21.02.21 15:30
DYtech: Spørsmålet er hva som er "normalt". Enkelte ting, som jobbreiser blir nok aldri som før.

Med mindre du jobber med den livsfarlige gassen co2, da må du reise for å spre det gale budskap.

DYtech

Innlegg: 1040
DYtech
22.02.21 12:36
steep: Med mindre du jobber med den livsfarlige gassen co2, da må du reise for å spre det gale budskap.

Ja selvfølgelig.

MacanT

Innlegg: 15634
MacanT
22.02.21 12:58
steep: Med mindre du jobber med den livsfarlige gassen co2, da må du reise for å spre det gale budskap.

ZZzzzzz

kristofferbd

Innlegg: 1361
kristofferbd
22.02.21 16:00

Har ikke sett broren/søsteren din Bleep på lenge... Går det bra med ham/henne? Helt oppslukt i konspirasjonsteorier?

Til steep

(Innlegget ble redigert 22.02.21 16:01)

Mister_Morisette

Innlegg: 3382
Mister_Morisette
22.02.21 16:05

At coronabølgen hadde roet seg til neste år, hadde selvsagt vært ønskelig. Men om det kommer til å skje, er en annen sak. Men det er alltids lov til å håpe.

peraleks

Innlegg: 7217
peraleks
22.02.21 19:00
Xavi7: Det er nok en betydelig risiko for at vi vil ha noen evige tiltak mot influensavirus. Det dør ganske mange av influensa årlig og tviler på at mediene vil la dette ligge fremover. Den nye normalen vil være bruk av munnbind, skoler i gul og grønn beredskap, 1 meters avstand og håndsprit i butikker. Vi vil trolig få periodiske innreisebegrensninger og  nedstenging av idrett og kultur.

Dette er ikke litt sannsynlig engang. 

Klikk for å gå tilbake til toppen