Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde-ordfører angriper Oslo

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53702
DrSchwei
28.02.21 10:32

Vel er denne Dahl framstått som noe arrgoant før, men dette er jo virkelig ikke bra...

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1BRkpK/molde-ordfoerer-om-smitten-lite-imponert-over-hva-oslo-har-faatt-til

Hva ønsker han her, å angripe Ap? Angripe folk i Oslo? Prøve å framheve seg selv i den lille byen i Romsdal mest kjent for ha en gågate?

Palimpsest

Innlegg: 6732
Palimpsest
28.02.21 10:37

Tonedøvt og flaut - og vanskelig å skjønne hva han egentlig prøver å oppnå, annet enn å virke dum.

William_S3

Innlegg: 13537
William_S3
28.02.21 10:45

Han hadde sikkert litt behov for oppmerksomhet en søndag. Han fremstår uansett som en klovn. 

(Innlegget ble redigert 28.02.21 10:45)

Folkflesk

Innlegg: 30678
Folkflesk
28.02.21 10:46

"Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet"

Molde har etter en "topp" 7. januar, da de hadde hele 7 smittete, hatt daglig mellom 0 og 1 smittet. Så hvis smitten sprer seg ut i landet fra Oslo, så har det iallefall ikke berørt Molde. 

Er det på vegne av Moss eller Asker han kjører dette utspillet? 

(Innlegget ble redigert 28.02.21 10:48)

b0lle

Innlegg: 14212
b0lle
28.02.21 16:11

Mange AP ordførere som uttaler seg kritisk om Moldes Høyre ordfører. Merkelig dette.

Folkflesk

Innlegg: 30678
Folkflesk
28.02.21 16:14
b0lle: Mange AP ordførere som uttaler seg kritisk om Moldes Høyre ordfører. Merkelig dette.

Kanskje mer merkelig at flere av Høyres sentrale folk gjør det samme. Eller ikke. Han skulle vel prøve å slå et slag for dem og partiet, og ender opp med at de bare klasker seg i panna over fyren.

(Innlegget ble redigert 28.02.21 16:14)

KingKongHalvor

Innlegg: 56532
KingKongHalvor
28.02.21 16:22

Dette er ikke bare skivebom, minner mer om å skyte seg selv i foten. Har fyren vært i Oslo mon tro? Det bor like mange mennesker i Molde som på Stovner, på en brøkdel av plassen. Folk bor 8-10 stykker i samme leilighet, de har ikke eneboliger med rosehage. Fint at sentrale Høyrefolk tar avstand, sånt piss er deg siste vi trenger. 
Ser at tullingen modererer seg litt i angrepet på Oslofolk, men det er ikke særlig troverdig. 

DrSchwei

Innlegg: 53702
DrSchwei
28.02.21 16:44
KingKongHalvor: skyte seg selv i foten.

Det er helt presis. Han traff godt også! Man ser jo nå på reaksjonene...

.. ikke så uventet. Men altså - moldensere eller romsdalinger flest er ikke heimføinger som er allergisk mot og hater alt som lukter Oslo. Veldig mange har både slekt, venner og bekjente i Oslo. Mange har barn og barnebarn som har reist til Oslo for å studere. Og mange moldensere jobber i Oslo.

Å prøve å sette opp et skarpt skille mellom Molde og Oslo i et så lite land som Norge, der folk flytter på seg hele tiden, er bare så utrolig meningsløst og tanketomt at mannen knapt kan være vel bevart. Har selv vokst opp på en liten øy ute i havgapet, men begge mine foreldre har bodd i Oslo og gått på skole her. Dessuten har begge da søsken og barn som bor her i byen...

.. bare for å nevne hvor idiotisk det er gå inn på denne galeien.

arkles

Innlegg: 9509
arkles
28.02.21 17:53

Men når Raymond ønsker at Oslo skal prioriteres med vaksiner, hvorfor kjører han ikke alle Oslo vaksiner til alna,  Bjerke og Stovner ? Han sier det motsatte men helt åpenbart at Raymond har en statsminister i magen men han sliter å holde orden i eget hus

supergunners10

Innlegg: 9139
supergunners10
28.02.21 17:55
DrSchwei: gågate?

Hæ? Hvor er denne gågaten?

Arrcab

Innlegg: 10433
Arrcab
28.02.21 18:19
DrSchwei: Hva ønsker han her, å angripe Ap? Angripe folk i Oslo? Prøve å framheve seg selv i den lille byen i Romsdal mest kjent for ha en gågate?

Han har vel bare pirket kong Storkjeft litt i lakken, og det gjør man ikke som ordfører fra en en liten avkrok.
Her har Raymond utfordret regjeringen i flere måneder, med krav om mer lokalt ansvar når det låter bra, og mindre ansvar når smittetallene går opp.
Ikke ett ord om å bruke egen vaksine til egne utsatte grupper, for ikke å uroe sine velgere sjølsagt. Skammelig!

(Innlegget ble redigert 28.02.21 18:24)

dortort

Innlegg: 5288
dortort
28.02.21 19:26

Molde-ordføreren er vel inne på et ømtålig tema; Bydeler der innvandrere er overrepresentert når det gjelder antall smittede av covid-19. Dette er visst noe man ikke skal snakke om, for da "stigmatiserer" man.

Politisk korrekthet sier at man kan gjerne gå ut og kritisere studenter som har fest, eller andre folk som arrangerer forsamlinger. Men når det gjelder innvandrere, og spesielt muslimer, da skal man ikke kunne nevne det i noen som helst sammenheng. Raymond Johansen vil jo ikke snakke om det. Og som AP-politikere flest, så går AP-Johansen i forsvar og gjerne går til angrep i stedet for å reflektere over det han selv driver på med.

Molde-ordføreren sitt forslag om å skjevfordele coronavaksinen er jeg likevel ikke enig med. Folk som ikke følger de retningslinjer som er lagt til grunne for å unngå smittespredning, skal ikke premieres ved å være de som står først i køen når man skal fordele coronavaksinen.

DYtech

Innlegg: 1040
DYtech
28.02.21 19:27

Jeg skjønner ikke hva han sier

 

VivaLV

Innlegg: 38186
VivaLV
28.02.21 19:29
DrSchwei: Vel er denne Dahl framstått som noe arrgoant før, men dette er jo virkelig ikke bra... https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1BRkpK/molde-ordfoerer-om-smitten-lite-imponert-over-hva-oslo-har-faatt-til Hva ønsker han her, å angripe Ap? Angripe folk i Oslo? Prøve å framheve seg selv i den lille byen i Romsdal mest kjent for ha en gågate?

Hele tiden sagt at samhold er det viktigste i den situasjonen vi er i.

Stor skam hvordan både hyttefolket og Sverigefarere ble hengt ut i starten.

Dog litt interessant hvordan Drammen har klart å få smittetallene nesten ned mot null, kontra Oslo.

Jeg var litt i Oslo i forbindelse med en flere tannlegebesøk for jul, og faktisk var det merkbart mer håndhevet i Drammen på munnbind og slikt f.eks. ifht. Oslo. Ikke de voldsomme forskjellene, men allikevel!

 

VivaLV

Innlegg: 38186
VivaLV
28.02.21 19:30
dortort: Molde-ordføreren er vel inne på et ømtålig tema; Bydeler der innvandrere er overrepresentert når det gjelder antall smittede av covid-19. Dette er visst noe man ikke skal snakke om, for da "stigmatiserer" man. Politisk korrekthet sier at man kan gjerne gå ut og kritisere studenter som har fest, eller andre folk som arrangerer forsamlinger. Men når det gjelder innvandrere, og spesielt muslimer, da skal man ikke kunne nevne det i noen som helst sammenheng. Raymond Johansen vil jo ikke snakke om det. Og som AP-politikere flest, så går AP-Johansen i forsvar og gjerne går til angrep i stedet for å reflektere over det han selv driver på med.

Drammen har også innvandringsbydeler, men klart å få smitten nesten ned til null!

Bearwithme

Innlegg: 8450
Bearwithme
28.02.21 19:41
dortort: Molde-ordføreren sitt forslag om å skjevfordele coronavaksinen er jeg likevel ikke enig med. Folk som ikke følger de retningslinjer som er lagt til grunne for å unngå smittespredning, skal ikke premieres ved å være de som står først i køen når man skal fordele coronavaksinen.

Men det er vel kanskje litt der Dahl setter litt lys på, at man ikke skal ta andre kommuners vaksine når de ikke skjevfordeler innad selv engang?

Ellers så syns jeg det er spennende hvor mye kritikk Dahl får, når han kritiserer ledelsen av byen og ikke befolkningen. (Edit: Ser han sier at enten har ledelsen ikke hatt skikkelige tiltak, eller så har innbyggerne ikke fulgt de). Kan ikke huske å ha lest at han har kritisert en eneste innbygger i Oslo.. Blir litt skivebom. Må være rom for at noen kritiserer hvordan en kommune styres uten at man skal gå til angrep på han.

Det som er morsomt her er at Johansen blir så sur når han får kritikk rettet mot seg. Han er glad i kritisere andre, derimot. 

 

Personlig føler jeg (og jeg merker dette i Trondheim og) at så fort man endelig er ferdig med en ny smittetopp, så skal alle barer og utsteder åpnes for full hals så fort det lar seg gjøre til man en til to uker senere innser at dette har gitt en ny smittetopp før alt stenges ned igjen. Det er det som har frustrert meg noe jævlig, at man åpner og stenger ned igjen annenhver uke, og jeg tror det er også litt derfor mange i Oslo eksempelvis føler seg litt sint av Dahls kommentar at kanskje ikke alle følger reglene.

(Innlegget ble redigert 28.02.21 19:49)

dortort

Innlegg: 5288
dortort
28.02.21 19:52
Bearwithme: Men det er vel kanskje litt der Dahl setter litt lys på, at man ikke skal ta andre kommuners vaksine når de ikke skjevfordeler innad selv engang? Ellers så syns jeg det er spennende hvor mye kritikk Dahl får, når han kritiserer ledelsen av byen og ikke befolkningen. Kan ikke huske å ha lest at han har kritisert en eneste innbygger i Oslo.. Blir litt skivebom. Må være rom for at noen kritiserer hvordan en kommune styres uten at man skal gå til angrep på han.

Ja, det er på tide.

Jeg er enig med deg i det. AP-Johansen må ta kritikk for at han og hans partikollegaer ikke har gått ut og kritisert de grupper/ organisasjoner som har gitt blaffen i cornoa-restriksjonene som e blitt gitt.

Men man burde også gitt mer kritikk direkte til de grupper/ organisasjoner som har gitt blaffen. Alle vet at vi har en pandemi pågående. Da må man også forholde seg til de retningslinjer som er blitt gitt for å unngå smittespredning.

Arrcab

Innlegg: 10433
Arrcab
28.02.21 19:58
dortort: Molde-ordføreren sitt forslag om å skjevfordele coronavaksinen er jeg likevel ikke enig med. Folk som ikke følger de retningslinjer som er lagt til grunne for å unngå smittespredning, skal ikke premieres ved å være de som står først i køen når man skal fordele coronavaksinen.

Jeg er sjølsagt enig med deg, vaksinen bør fordeles etter en "rettferdig" nøkkel, og jeg oppfatter ikke, at denne ordføreren sier noe annet. Oslo er ingen vanlig kommune, men delt i "selvstyrte" bydeler, nesten som kommuner i et fylke.
Når han mener Raymond bør se på egen fordeling mellom sine "kommuner", før han mener andre kommuner i landet bør avstå sine doser, er det sjølsagt irriterende, men helt greit.

(Innlegget ble redigert 28.02.21 20:01)

Bearwithme

Innlegg: 8450
Bearwithme
28.02.21 20:01

Om jeg ikke tar feil så er vel antall doser etter x antall innbyggere i kommunen også?

real-_-

Innlegg: 12261
real-_-
28.02.21 21:09

Men er det virkelig slik at "bygde"folket prater ned Oslo? Syns bare det er litt rart at reaksjonen på et idiotisk utsagn fra Dahl, er å gå rett inn i offerrollen og syns så mye mer synd på seg selv i Oslo enn i resten av landet. Når ble det en konkurranse i å ha det verst?

supergunners10

Innlegg: 9139
supergunners10
28.02.21 21:29

Kan ikke skjønne den massive reaksjonen på dette utsagnet. Enig i at det er veldig unødvendig, men likevel, så ille er det vel ikke. 

HarryH

Innlegg: 34121
HarryH
28.02.21 22:05

Dahl hadde en uheldig formulering der det kunne virke som han sådde tvil om innsatsviljen til Oslos hardt prøvde innbyggere. Det falt naturlig nok ikke i god jord. 

Med litt mer velvalgte ord hadde nok dette gått helt fint for Dahl.

malacay3

Innlegg: 21261
malacay3
28.02.21 22:38

Noen ganger bør man tenke litt før man åpner kjeften, men det virker ikke som om det er Dahls sterke side. 

Synes forøvrig kommentaren «dere har 2 innbyggere og en restaurant. Stikk tilbake på Egon» var ganske vittig. Selv er jeg ikke noen stor fan av Raymond, men det er ikke så mange flere tiltak som kunne vært gjort, utenom portforbud.

Malacay

supergunners10

Innlegg: 9139
supergunners10
28.02.21 23:35
malacay3: Synes forøvrig kommentaren «dere har 2 innbyggere og en restaurant. Stikk tilbake på Egon» var ganske vittig

Løgn er ikke vittig.

puma1

Innlegg: 21402
puma1
28.02.21 23:46
Bearwithme: Om jeg ikke tar feil så er vel antall doser etter x antall innbyggere i kommunen også?

Det går vel etter antall eldre? I Oslo bor det veldig få eldre. De har kun 9% av landets innbyggere over 80 (21 000 av 230 000), men de har 13 % av totalbefolkningen.

I Oslo er 3,1 % over 80. I Molde er det 5,2%. 

Tullekoppen

Innlegg: 9657
Tullekoppen
01.03.21 12:20

Molde / Stovner: Innbyggere: 31.870 / 32.839.    Areal: 1505 km2 / 8,2 km2.   Vaksinerte: 3.039 / 1.801.   Vaksiner denne uken: 484 / 100.

Champis

Innlegg: 4493
Champis
01.03.21 13:22
dortort: Molde-ordføreren sitt forslag om å skjevfordele coronavaksinen er jeg likevel ikke enig med. Folk som ikke følger de retningslinjer som er lagt til grunne for å unngå smittespredning, skal ikke premieres ved å være de som står først i køen når man skal fordele coronavaksinen.

Så du ønsker heller at tiltakene skal vare lenger enn å gjøre noe med smittespredningen? Så alt for prinsipper, men å være pragmatisk er uaktuelt?

For hver eneste dag vi holder på som vi gjør nå, så koster det milliarder, pluss en hel haug med andre konsekvenser.

Solvgutt1

Innlegg: 23870
Solvgutt1
01.03.21 13:24
Bearwithme: Men det er vel kanskje litt der Dahl setter litt lys på, at man ikke skal ta andre kommuners vaksine når de ikke skjevfordeler innad selv engang?

Hva slags rom har Oslo for å gjøre dette? De må vel følge det nasjonalt vedtatte vaksineprogrammet, som alle andre? Skal de kunne skjevfordele etter smittetrykk, så må det jo åpnes for det i vaksineprogrammet. 

Champis

Innlegg: 4493
Champis
01.03.21 13:24
VivaLV: Jeg var litt i Oslo i forbindelse med en flere tannlegebesøk for jul, og faktisk var det merkbart mer håndhevet i Drammen på munnbind og slikt f.eks. ifht. Oslo. Ikke de voldsomme forskjellene, men allikevel!

Det tillater jeg meg å tvile sterkt på. Jeg tar kolektivt i Oslo hver dag, og jeg kan elle på én hånd de jeg ser uten munnbind. Jeg er faktisk nesten sjokkert over at det er såpass mange som følger dette, jeg ville trodd at det var flere som droppet det på trass eller fordi de ikke har tro på det eller synes det er ukomfortabelt.

Champis

Innlegg: 4493
Champis
01.03.21 13:26
Bearwithme: Ellers så syns jeg det er spennende hvor mye kritikk Dahl får, når han kritiserer ledelsen av byen og ikke befolkningen. (Edit: Ser han sier at enten har ledelsen ikke hatt skikkelige tiltak, eller så har innbyggerne ikke fulgt de). Kan ikke huske å ha lest at han har kritisert en eneste innbygger i Oslo.. Blir litt skivebom. Må være rom for at noen kritiserer hvordan en kommune styres uten at man skal gå til angrep på han.

Det er greit at du synes det blir skivebom. Men synes du det ikke er litt skivebom å kritisere en kommune, uten at du egentlig vet så veldig mye om hvilke diskusjoner som gjøres der, hvilke prioriteringer som gjøres, hvilke grep som gjøres og ikke minst - hvilke utfordringer som finnes der?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg