Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde-ordfører angriper Oslo

NYTT TEMA
Arrcab

Innlegg: 10557
Arrcab
01.03.21 21:19
kval: Han hadde ikke "lyst" i følge programlederen i Dagsnytt-18.

Det forstår jeg godt. I dag har Oslo-kommentariatet sammen med den Oslobaserte presse, kastet deg over denne ordføreren, som fra sin utkant, har kritisert "verdens navle". Uhørt sjølsagt, og han ville blitt spist levende i Dagsnytt-18.
Helt forståelig og nødvendig for samholdet, at politikere prøver å  dempe reaksjonene.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 21:19)

malacay3

Innlegg: 21381
malacay3
01.03.21 21:22
Arrcab: Det forstår jeg godt. I dag har Oslo-kommentariatet sammen med den Oslobaserte presse, kastet deg over denne ordføreren, som fra sin utkant, har kritisert "verdens navle". Uhørt sjølsagt, og han ville blitt spist levende i Dagsnytt-18.
Helt forståelig og nødvendig for samholdet, at politikere prøver å  dempe reaksjonene.

Det er vel rimelig mange moldensere som også har kritisert det ?

Sjelden har Oslo fått så mye støtte fra alle deler av landet.

Malacay

Orake1et3

Innlegg: 4061
Orake1et3
01.03.21 21:29
kval: Her ligger det et par premisser som ikke uten videre kan slukes. Det ene er at det finnes nevneverdige forskjeller på smittevernarbeidet i forskjellige kommuner. Er det det? Mye styres jo nasjonalt med forskrifter, råd og veiledning som tilpasses lokalt etter den aktuelle situasjonen. Og kommuneoverlegene fungerer. Det andre er at om det finnes nevneverdige kritikkverdige forskjeller mellom kommunenes smittevern så skyldes dette at ledere og folket der kan tillegges skyld. For det tredje kan det neppe betraktes som "premiering" av noen bestemte om vaksineinnsatsen konsentreres der smittetrykket er størst. Hvis det største smittetrykket dempes vil det vel tjene alle.

Du verden; saklige motargumenter! Det bør Raymond også prøve, istedenfor krokodilletårene.

For min del har jeg ingen sterke meninger om det ene eller andre er riktig. Mitt synspunkt er begrenset til følgende:

1. Når Raymond går høyt ut og kritiserer en regjering som har håndtert korona sensasjonelt bra i internasjonal sammenheng må han tåle kritikk selv også.

2. Hvis Raymond faktisk mente at vaksiner bør skjevdeles bør han stå frem som et "godt eksempel". Jeg er sikker på at myndighetene ville applaudert dette, vitende om at Raymond da tar den politiske kostnaden de ikke vil ta selv. Det er det dette handler om, ikke smittevern, og det vet initativtaker Raymond veldig godt. 

 

dortort

Innlegg: 5393
dortort
01.03.21 21:30
Champis: Tror du på dette selv? Tror du at Oslo-regionen har mest smitte fordi de følger regler dårligst? Tror du storbyer rundt omkring i verden har mest smitte fordi de følger reglene dårligst? Tror du de andre byene i Norge har mer smitte enn på bygda fordi de er dårligere til å følge reglene? Tror du øyene som enda ikke har hatt ett smittetilfelle ikke har hatt det fordi de er så mye flinkere til å følge reglene? Skal vi bli ferdig med pandemien raskest mulig - som vil gagne absolutt alle kommuner i Norge, så må vi ha en litt annen inngang til dette enn å tenke at vi skal premiere de kommunene som har minst smitte.

Ja, jeg tror at de områder man ikke følger de restriksjoner som er blitt satt er de områder som har mest smitte. Når folk gir blaffen i de retningslinjer som er satt, så vil det bli mer smitte. Du skjønner vel at det er grunnen til at man vil begrense antall personer i en evnt forsamling?

Mener du at man skal skjevfordele de som skal få vaksine først? IDersom ja; hvorfor det?

insomniac

Innlegg: 1170
insomniac
01.03.21 21:58

Nå var det ikke meg du spurte, men ja det burde man. Grunnen burde være ganske åpenbar: gi beskyttelse til de som er mest utsatt først. Man burde imidlertid ikke skjevfordele slik at personer som ikke er i risikogruppene blir vaksinert på bekostning av de som trenger det mest. Altså fordele mer dit smitterisikoen er størst men innenfor hver vaksineringsgruppe.

Unntaket er ev når man har vaksiner som ikke skal gis risikogruppene uansett, slik som AstraZenica og muligens J&J når den blir godkjent. Det vil da ikke være noe poeng å utsette vaksinering av de som ikke tilhører risikogruppene, siden de uansett ikke kan få disse.

dortort

Innlegg: 5393
dortort
01.03.21 22:04
insomniac: Nå var det ikke meg du spurte, men ja det burde man. Grunnen burde være ganske åpenbar: gi beskyttelse til de som er mest utsatt først. Man burde imidlertid ikke skjevfordele slik at personer som ikke er i risikogruppene blir vaksinert på bekostning av de som trenger det mest. Altså fordele mer dit smitterisikoen er størst men innenfor hver vaksineringsgruppe.

Hvem anser du for å være i risikogruppen? Ser du på de som bor i bydeler i Oslo der det er mest smitte, og der man finner at folk har forsamlinger er en risikogruppe og burde komme foran i køen?

fargerik

Innlegg: 72660
fargerik
01.03.21 22:05
malacay3: Sjelden har Oslo fått så mye støtte fra alle deler av landet.

Det ser ihvertfall ut til at et samlet Høyre tar avstand fra dette soloutspillet fra en Moldus. Opp som en løve, ned som en skinnfell.

milfern

Innlegg: 73150
milfern
01.03.21 22:07

Helt sykt at dette utspillet får så mye oppmerksomhet. Aldri sett ett mer hårsårt hylekor fra Oslo før.

Folkflesk

Innlegg: 31332
Folkflesk
01.03.21 22:10

Apropos hylekor: Bra at Molde-ordføreren ikke heter Sylvi Listhaug. Da hadde neste fase vært å gå i offerrollen pga all motbøren fra "eliten". 

(Innlegget ble redigert 01.03.21 22:12)

Palimpsest

Innlegg: 6802
Palimpsest
01.03.21 22:16
milfern: Helt sykt at dette utspillet får så mye oppmerksomhet. Aldri sett ett mer hårsårt hylekor fra Oslo før.

Kritikken kommer fra det ganske, langstrakte land, og langt fra bare fra Oslo - som seg hør og bør når man kommer med en såpass tonedøve uttalelse. Men det er klart det er lettvint for folk å slenge seg på «buhu, men Oslo»-bølgen.

Ellers kan jo ting nå tyde på at det var et mer eller mindre klarert utfall fra Høyre-leiren. Ikke at det overrasker meg, og det er jo for så vidt festlig å se dobbelt-moralisten Erna først kritiser utsagnet for så å bli avslørt på at hun visste om det fra før.

insomniac

Innlegg: 1170
insomniac
01.03.21 22:17

@dortort når jeg bruker ordet risikogruppene, mener jeg de som er definert som det av helsemyndighetene, altså personer over 64 år eller personer med underliggende sykdom som kan gi alvorlig sykdomsutvikling. Poenget her er at risikovurderingen for disse gruppene tilsier at de som bor i områder med høyere smittetall er mer utsatt for smitte enn de som bor i mer grisgrendte strøk, der man knapt har hatt et eneste tilfelle av korona ennå. Da er gevinsten i sparte liv og å unngå senvirkninger større enn om man fortsetter som i dag.

fargerik

Innlegg: 72660
fargerik
01.03.21 22:35
milfern: Helt sykt at dette utspillet får så mye oppmerksomhet. Aldri sett ett mer hårsårt hylekor fra Oslo før.

Og jeg har sjeldent sett et samlet toppskikt i Høyre være mer svette enn nå. Erna er nok inderlig forbanna over at dette sirkuset kom fra en moldus i Molde nå i starten på den lange valgkampen.

Snakker om å drite i vifta....."When The Shit Hits The Fan".......eller som Cornelis sa det : "Några skiter regelbundet i flekt".

(Innlegget ble redigert 01.03.21 22:38)

ElIngles

Innlegg: 3887
ElIngles
01.03.21 22:45

''Sjikt'' og ''noldus''. Trodde du kunne dette.

Beklager, men kan ikke lese så dårlig norsk uten å påpeke det. Det skjærer i øynene.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 22:45)

GiPazzini_85

Innlegg: 90601
GiPazzini_85
01.03.21 22:45

Støres kritikk av Solberg i kveld må være det mest tafatte forsøket på tidlig valgkamp. Snakk om storm i vannglass.

Dahles kritikk er berettighet, men folk i Oslo har blitt så personlig indignert at statsministeren må ta avstand. Litt av en verden innenfor "bymurene".

Tenk om en politiker skulle finne på å være litt mer krass enn Dahle? Hvordan hadde de reagert da?

#krenkorama#valg2021#raymond

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45737
PapaSmurf *MOD*
01.03.21 22:48

Lokalavisa i Molde har spurt gruppelederne i de andre partiene om hva de mener om utspillet. Det er ikke mye heder eller gode ord som går Dahls vei. 

Men det blir spennende å se om Erna var informert om dette FØR utspillet og velger å kaste Dahl under bussen når kritikken kommer. 

Det er i såfall en større skandale enn en «løs ordfører på dekk» 

(Innlegget ble redigert 01.03.21 22:48)

PapaSmurf *MOD*

Innlegg: 45737
PapaSmurf *MOD*
01.03.21 22:50
GiPazzini_85: Dahles kritikk er berettighet, men folk i Oslo har blitt så personlig indignert at statsministeren må ta avstand. Litt av en verden innenfor "bymurene".

Om kritikken mot Johansen er berettiget vet de som bor i Oslo bedre enn meg. 

Problemet er jo at man på ett eller annet vis greide å spinne dette til at utspillet var rettet mot innbyggerne. 

Men uansett er det jo absurd at Moldes ordfører kjører et slik sololøp som dette. 

Palimpsest

Innlegg: 6802
Palimpsest
01.03.21 23:08
PapaSmurf *MOD*: Men det blir spennende å se om Erna var informert om dette FØR utspillet og velger å kaste Dahl under bussen når kritikken kommer.

Blir ikke akkurat overrasket om Erna forsøker å snu kappen etter vinden på den måten. Når statssekretæren hennes er involvert syns det virker rart at hun ikke skal ha vært informert.

Og igjen så får vi en debatt om debatten, heller enn sakens kjerne. Om ikke annet har vi ihvertfall fått det bevist at vi ikke er helt der ennå at vi kan ha en saklig debatt om korona-håndteringen.

Arrcab

Innlegg: 10557
Arrcab
01.03.21 23:08
PapaSmurf *MOD*: Men det blir spennende å se om Erna var informert om dette FØR utspillet og velger å kaste Dahl under bussen når kritikken kommer.

Han føler seg trygg nå han Raymond, går ut i vanlig stil, forlanger, og prøver å slå politisk mynt på saken. Det politiske spinnet til Ap fortsetter, Dagbladet er i harnisk, og folkemeningen er en utro tjener.  Erna har nok sagt sitt i denne saken, og bør nok tie til den indignerte meningselite får roet seg ned.

Palimpsest

Innlegg: 6802
Palimpsest
01.03.21 23:11
PapaSmurf *MOD*: Problemet er jo at man på ett eller annet vis greide å spinne dette til at utspillet var rettet mot innbyggerne.

Det var nok ikke det han mente, såpass tiltro har jeg til ham.

Om resultatet skyldes at han ikke ordla seg godt eller poignant nok, at pressen vred på det han sa eller at folk hører det de vil høre kan nok høyre- og venstresiden krangle om til de blir blå i fjeset uten å komme noe særlig nærmere sannheten.

Folkflesk

Innlegg: 31332
Folkflesk
01.03.21 23:12

Da er det bare å ta på seg øreklokkene og stålsette seg for en øredøvende stillhet. 

Palimpsest

Innlegg: 6802
Palimpsest
01.03.21 23:14
Arrcab: prøver å slå politisk mynt på saken.

Dette gjelder begge parter, utspillet kom tross alt fra en Høyre-politiker. Vi kommer nok til å se mange forsøk på å score politiske poenger fremover og det er liten grunn til å late som om det bare gjelder ett parti eller én side i politikken.

Arrcab

Innlegg: 10557
Arrcab
01.03.21 23:21
Palimpsest: Dette gjelder begge parter, utspillet kom tross alt fra en Høyre-politiker. Vi kommer nok til å se mange forsøk på å score politiske poenger fremover og det er liten grunn til å late som om det bare gjelder ett parti eller én side i politikken.

Enig i det. Det siste året har partiene omtrent ikke kommet til orde med sin politikk, regjeringen har tatt all oppmerksomhet. Vi vet hvem som startet dette ballet i høst, og nå er dette spillet om korona og politikk, folk og vaksine, by og land, ett faktum.

sambasamba

Innlegg: 19551
sambasamba
01.03.21 23:30

Han har jo helt rett. Så ærlig må man være. Oslo har ikke lykkes med å kommunisere med den ikke norsk talende delen av byen

Raymond nektet i en periode å innføre alle anbefalinger fra helsedirektoratet når anbefalingen forelå. En uke etter var helsike løs. Oslo var for sene

For en uke siden var Raymond ute og krevde at Oslo måtte få åpne opp, o stedet for å vente til smitten er skikkelig nede. En uke å rett til vers og ny nedstegning 

Kommunikasjonen Raymond har mot regjeringen svekker samholdet i byen og landet. Dette er slitsomt nok som det er om ikke opposisjonen skal skape splid

Sannheten er at Oslo har sviktet på kritiske områder

Ser man på min by, Drammen, den byen med størst andel minioriteter, så har tiltakene vært strenge, og det ganske lenge, men nå er smittet nesten borte. 

Raymond bør skjerpe seg nå. Jeg likte han i starten, men han begynner å miste grepet litt nå med store forsider om Oslo først og Oslo sist, og måten han svekker ett nasjonalt samhold på. 

malacay3

Innlegg: 21381
malacay3
01.03.21 23:35
sambasamba: Han har jo helt rett. Så ærlig må man være. Oslo har ikke lykkes med å kommunisere med den ikke norsk talende delen av byen

Man må vel også være så ærlig at det smitter mer i tettbebodde områder enn i grisgrendte strøk som Molde.

Men jeg vil gjerne hvite hva moldeordføreren eller du mener Oslo skulle gjort annerledes ? Kan du opplyse meg ?

Malacy

sambasamba

Innlegg: 19551
sambasamba
01.03.21 23:37

Det politikerne kanskje kunne gjort, om man hadde visst at dette skulle vare så lenge, var å fordele noe mer «makt», det vil i praksis si oppmerksomhet, på flere partier, ved å fordelene ansvaret annerledes enn i normale tider. Dele ut «statrådsposisjoner» til de store partiene

Litt som en samlingsregjering i krisetid. Da ville kanskje det som nå pågår ikke skjedd

Det er ganske skummelt om man får splid i samfunnet rundt dette. Det er en sliten befolkning, og vi trenger i det minste en samlet politisk styring bak dette, om folket skal være samlet rundt noe så ekstremt som dette er

sambasamba

Innlegg: 19551
sambasamba
01.03.21 23:39

Det kritiske har jo vært at man ikke har hatt en plan for å nå minioritetsdelen av Oslo. Der har det feilet fatalt. Eller plan har man sikkert hatt, men den har ikke vært bra nok. I starten var all info kun på Norsk. 

Her er jeg ganske imponert over den jobben man har gjort i Drammen. 

Så har man nok åpnet for mye for tidlig, og særlig måten man kommuniserte dette på sist syntes jeg var krise av Raymond

(Innlegget ble redigert 01.03.21 23:43)

sambasamba

Innlegg: 19551
sambasamba
01.03.21 23:59

Og det er faktisk mye verre enn jeg trodde. Dette er jo ett grusomt bilde på det jeg kommenterte tidligere: 

40 prosent av dem som har vært innlagt med korona er født i utlandet; de to vanligste fødelandene er Pakistan og Somalia, går det fram av FHI rapporter. Nær halvparten av dem som har hatt korona i Norge har innvandrerbakgrunn.

Dette er faktisk helt forferdelig dårlig, og Oslo har totalt manglet evne til å kommunisere med denne delen av befolkningen. 
På tide at Raymond forklarer hva han vil gjøre med dette for Erna, og ikke Erna som skal svare til Raymond

(Innlegget ble redigert 02.03.21 00:01)

kval

Innlegg: 17545
kval
02.03.21 07:55
Orake1et3: Når Raymond går høyt ut og kritiserer en regjering som har håndtert korona sensasjonelt bra i internasjonal sammenheng må han tåle kritikk selv også.

Gjør han det? Jeg følger med på nyhetene og finner ikke dette. 

Dahl gikk høyt ut og kritiserte byrådet i Oslo som har håndtert korona sensasjonelt bra i internasjonal sammenheng Da må han tåle kritikk selv. Det gjorde han ikke og stakk av fra debatten. 

Det mest komiske er at Dahl hadde som hovedpoeng at det var viktig med en god og tydelig kommunikasjon. Og så ender sirkuset han satte i gang med at han trekker seg ut fordi alle har misforstått hva han prøvde å si.

kval

Innlegg: 17545
kval
02.03.21 07:59
sambasamba: Det kritiske har jo vært at man ikke har hatt en plan for å nå minioritetsdelen av Oslo. Der har det feilet fatalt. Eller plan har man sikkert hatt, men den har ikke vært bra nok. I starten var all info kun på Norsk.

Går du ett år tilbake? Da var det ingen som hadde beredskap for noe.

Robert Steen sa på Nrk i går at kommunikasjonen gikk på alle språk og via alle kanaler.

dortort

Innlegg: 5393
dortort
02.03.21 08:08
insomniac: når jeg bruker ordet risikogruppene, mener jeg de som er definert som det av helsemyndighetene, altså personer over 64 år eller personer med underliggende sykdom som kan gi alvorlig sykdomsutvikling. Poenget her er at risikovurderingen for disse gruppene tilsier at de som bor i områder med høyere smittetall er mer utsatt for smitte enn de som bor i mer grisgrendte strøk, der man knapt har hatt et eneste tilfelle av korona ennå. Da er gevinsten i sparte liv og å unngå senvirkninger større enn om man fortsetter som i dag.

Da må man vel også forvente at de nærmeste til de som er i risikogruppen tar hensyn? Når de nærmeste til de som er i risikogruppen ikke følger de retningslinjer som er lagt for å begrense smitte, så får det konsekvenser. Du kan ha så mange retningslinjer du vil, men dersom folk gir blaffen så hjelper det ikke.

Det med grisgrendte strøk er en bortforklaring. Folk møtes i lokaler for å spille kort og se på fotball. Det er i slike tilfeller at smitten spres.

Klikk for å gå tilbake til toppen